Gość: xi0 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 17:46 Hahahahahaha... Tylko co ten news robi w dziale sport. Kolarstwo już wieki temu przestało być sportem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: hahahahahaha IP: 38.195.34.* 17.07.08, 18:02 To, co sie dzieje z kolarstwem przebija wszystkie afery dopingowe z pozostalych dyscyplin. Albo w ogole wykasowac ta dyscypline albo pozwolic im szprycowac sie EPO, ile chca, bo to jest normalnie zenada, co dzieje sie kazdego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareku Re: hahahahahaha IP: 77.223.228.* 17.07.08, 19:02 według mnie to powinni w końcu pozwolić wszystkim na EPO, przecież i tak każdy tego używa, ale nie wszystkich przyłapią... zezwolić na to w czasie przygotowań, a bezpośrednio przez startem zabronić i już... a jeśli chodzi o to, że w kolarstwie jest więcej dopingu niż w pozostałych dyscyplinach... nie wydaje mi się, kolarstwo po prostu stara się bardzo coś z tym zrobić, albo przynajmniej niektórzy tego chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwinto Pieniadze to robią z człowieka IP: *.chello.pl 17.07.08, 19:29 Aż dziwne do czego ludzie są zdolni. --- www.ile-zarabiamy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: hahahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:03 No tak.. a ja chciałbym widziec niezależne wyniki badań Pana Ronaldo z Manchesteru i innych znakomistości przebiegających co dwa dni po 10km. Chciałbym widziec niezależne wyniki badań amerykańskich i australijskich biegaczy, chińskich ciężarowców, amerykańskich koszykarzy i czołowych tenisistów. Po prostu w kolarstwie postanowiono wypalić to gorącym żelazem. odsunieto od dopingu UCI i skutki widać - wpadaja najlepsi kolarze a nie tylko ci którzy się przyznaja w skutek operacji Puerto. w piłce tego nie ma, w koszykówce tego nie ma bo wywalenie z ligi najlepsego zawodnika kosztuje masę kasy w postaci strat na koszulkach, kontraktach, miejscach w tabelach. W kolarstwie nie ma swiętych krów. ostatnią był Armstrong i od niego zaczęła się wojna. Ricco padł jej ofiarą. i dobrze. Życzę Evansowi żeby wygrał ten wyścig bo zasługuje na to jak mało kto. A takich ludzi jak ricco nigdy nie powinno być w sporcie - zadnym. I powtarzam - kolarstwo nie jest najbrudniejszym sportem - w piłce czy NBA jest prawdziwe bagno bo tam kasa jest olbrzymia i nikomu nie zależy na wykrywaniu dopingu. W kolarstwie walka jest cały czas a w dodatku jest moda na afery - głupia zresztą więc mediom w to graj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: hahahahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:05 A masz jakieś dowody na Armstronga, że nazywasz go świętą krową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: hahahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:39 > A masz jakieś dowody na Armstronga, że nazywasz go świętą krową? A na ullricha posiadano jakieś dowody? Na basso posiadano jakies dowody? Oni sie przyznalii - armstrong nie. Jeśli wszyscy rywale Armstronga do zwyciestwa w tdf powpadali na dopingu a 'czysty" armstrong jechał pod górę jak po płaskim to tylko idiota nie widzi tu sprzecznosci i wierzy w bajeczki o cudownym teksańskim harcie ducha i ciała. Armstrong był właśnie swiętą krową UCI - dzieki niemu wszyscy zarabiali na tdf. Wszyscy opróc ASO i francuskich stacji ktore miały niska oglądalnosć w kraju. Okazało się że próbka pozytywna Armstronga pojawiła się cudownie po zakończeniu przez niego kariery. dziwne co? No i wtedy zrobiła się awantura że dopingowicz i persona non grata na tdf. Po prostu murzyn zrobił i moze sobie pójść - przestał zarabiać wiec mu wyciagnęli próbkę z lamusa A na Bjarne Riisa były jakies dowody? Przyznała ise po prostu do dopingu. pantaniego ktoś złapał podczas tdf za rękę? Nie. Tak mozna długo ale pewnie wiesz lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michall Re: hahahahahaha IP: *.klc.vectranet.pl 17.07.08, 18:29 kolarstwo nie jest najbrudniejszym sportem - w piłce czy NBA jest prawdziwe bagno bo tam kasa jest olbrzymia i nikomu nie zależy na wykrywaniu dopingu. Święte słowa ! Wszyscy jesteśmy potwornie oszukiwani. Chwała TdF że walczy tak bezpardonowo. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista dokładnie 17.07.08, 18:43 Ja po wpadce Winokurowa dałem sobie spokój. A i tak bardzo długo wytrzymałem, bo lubiłem Tdf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykolarz glupi sport wiec i glupi sportowcy IP: *.dyn.optonline.net 17.07.08, 18:03 po tylu wpadkach dalej brac-trzeba byc idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca IP: *.ghnet.pl 17.07.08, 18:08 kiedyś dawno temu uwielbiałem Wyścig Pokoju (do dziś ten sygnał wywołuje u mnie dreszcze), potem lipcowe popołudnia z Tourem i red. Jarońskim&Co. teraz trudno pasjonować się tą parodią sportu. generalnie, obchodzą mnie już tylko dyscypliny techniczne (np. tenis), gdzie doping oczywiście jest możliwy, ale nie do tego stopnia decydujący... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michall Re: Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca IP: *.klc.vectranet.pl 17.07.08, 18:28 kiedyś dawno temu uwielbiałem Wyścig Pokoju (do dziś ten sygnał wywołuje u mnie dreszcze), potem lipcowe popołudnia z Tourem i red. Jarońskim&Co. teraz trudno pasjonować się tą parodią sportu. generalnie, obchodzą mnie już tylko dyscypliny techniczne (np. tenis), gdzie doping oczywiście jest możliwy, ale nie do tego stopnia decydujący... Całkowicie się z Tobą zgadzam !!! Przeszedłem tą samą drogę od dziecięcej fascynacji WP po pasjonujące lipce z TdF i redaktorem ekstraklasy Jarońskiego i Wyrzykowskiego. A dziś.... No k... oglądałem kilka dni temu tego Ricco... A dziś już koniec - więcej nie dam się nabrać. Ale nie czarujmy się - piłka to jeszcze większe dopingowe bagienko. Co zostało poza tenisem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:45 techniczne (np. tenis), gdzie doping oczywiście jest możliwy, ale nie do tego > stopnia decydujący... No nie zartuj... Kiedyś Merckx powiedział że cały mecz tenisowy trwa krócej niż podjazd pod Tourmalet a oni jeszcze robia sobie przerwy między gemami. No i tylko jak przycisnęli kontrole dopingowe to kilku tenisistów wpadlo tak jeden za drugim. Ktos się połapał ze za chwile to wszystkim coś wyciągną i nie bedzie miał kto grać wiec dali sobie spokój. Tenis wbrew pozorom jest wyczerpujacą dyscypliną i doping tam jest obecny jak najbardziej. Wystarczy popatrzeć jak wygladają niektore dziewczyny. Rozrosniętej jak szafy A co do piłkarzy to niemożliwe jest bez wspomagania znoszenie takich obciążeń jakie mają zawodnicy w Premiership. tam się czesto gra co 2-3 dni napełnych obrotach a w czasie meczy zawodnik przebiega do 12 km. Tak można przez parę tygodni a nie przez cały sezon +puchary , mecze charytatywne i turnieje FIFA/Uefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnew Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca na.. IP: *.abbott.com 17.07.08, 18:10 właśnie dlatego nie interesują mnie już te wyścigi "broilerów" chyba je urządzają tylko dla siebie, zastanawia mnie że sponsorzy ciągle chcą ładować pieniądze w to bagno... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden kolarstwo jest wielkim sportem! 17.07.08, 18:10 wielu mysli, ze nie.to jest sport dla idywidualnych sportowcow,wymaga determinacji,poswiecenia.ale musi byc kontrolowany. wygrana za pomoca dopingu nie jest suksesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcykcykhopsiup Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca na.. IP: *.range81-151.btcentralplus.com 17.07.08, 18:15 "Wygrał Anglik z wyspy Man Mark Cavendish. Lekkość z jaką finiszuje i zwycięża - to była jego trzecia wygrana w TdF - noszą znamiona genialności." ciekawe co bral... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool observer Re: Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca IP: *.chello.pl 17.07.08, 20:07 Być może genialny jest nie Cavendish, ale JEGO LEKARZ i pozostali gościowie w ekipie, zajmujący się utrzymaniem delikwenta "na chodzie". Wieco co podawać i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod górkę Szok to może dla przypadkowego pismaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 18:16 Tylko przypadkowy pismak jest zszokowany. Będzie więc krzyczał czerwonymi na głównej stronie. To było oczywiste, że Ricco jest na koksie. Trzeba być zupełnie ślepym i bez rozumu, by tego nie widzieć i nie wiedzieć i zachwycać się jego "geniuszem". Ale największy oszust Lance pewnie się tylko śmieje z tego wszystkiego, bo jemu już nic nie zrobią. Przyboczni z czasów jego "wielkości" jeden po drugim padają czymś w rodzaju kolarskiego trupa (Hamilton, Heras, Landis, Beltran), inni "giganci" jak Virenque, Pantani, Ullrich, Basso i paru innych "tuzów" w międzyczasie wytarzali się w koksiarskim gówienku po same uszy, a jeden Lance, który lubił im plecy pokazać, pozostał niepokalaną kolarską dziewicą. Tak długo wmawiał sobie, że jest czysty, aż w końcu w to uwierzył. Wszyscy na top poziomie biorą, nie wszystkich da się złapać, więc ryzykują. Jest jasne, że gdyby próbki takich zwycięzców i czołowych zawodników potrzymać kilka lat i posprawdzać nowymi metodami, to wylazło by na wierzch, że wszyscy są umoczeni, a naiwniacy oglądacze wierzący w uczciwość i wielkość kolarzy są raz jeszcze zwykłymi frajerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGK Re: Szok to może dla przypadkowego pismaka IP: *.acn.waw.pl 17.07.08, 19:22 Mam wrażenie, że "redaktorów" gazeta.pl szokują wszystkie dyscypliny poza piłką nożną, F1, "złotkami" i Małyszem. Poziom dziennikarstwa jest tu 'popularny' a "redaktorzy" piszą o rzeczach, o których nie do końca mają pojęcie. Przypominają nastoletnie panienki, które w gimnazjum, z wypiekami na twarzy, zaczynają rozmawiać o seksie. Dlatego o kolarstwie, lekkiej atletyce itp.. lepiej czytać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: Szok to może dla przypadkowego pismaka IP: *.chello.pl 17.07.08, 19:54 potrzymać kilka lat i posprawdzać nowymi metodami, to wylazło by na wierzch skąd wiesz że to co brano 10 lat temu a teraz jest zakazane brano rozmyślnie?? ostatecznie kolarze też czasami chorują... Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Jaki skandal? To zwykli oszuści. Jak to sportowcy. 17.07.08, 19:21 Teraz mają mieć ogromne święto w Pekinie. Ponieważ są do bólu uczciwi, mają setki (tysiące?) kontroli antydopingowych... ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cZ Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca na.. IP: *.akademiki.uni.torun.pl 17.07.08, 19:22 Ja wam mówię - został tylko curling. Przyjechali do nas rok temu na jakieś zgrupowanie, z ciekawości zaszedłem na lodowisko popatrzeć, niewiele rozumiałem, ale najwyraźniej jest to czysty sport. Co najwyżej jakieś medytacje przed zawodami, ale to się przecież nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet wow ale szok. bez komentarza.@ IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.07.08, 19:29 kajet Odpowiedz Link Zgłoś
zelazny.karzel.wasyl Po co kolarstwo? Zróbmy wyścigi Farmacji! 17.07.08, 19:30 Po co kolarstwo? Zróbmy wyścigi Farmacji! Niech się ścigają Pfizer z Bayer'em a Elli Lilly ze Smithcline'em o to, kto lepszy koks zrobi. Aptekarze to "zbadają" i ogłoszą (po wzięciu kasy od tego, kto da najwięcej) np. tak: W tym roku zwycięzcą jest zawodnik X, który jedzie na koksie od Pfizera! Koks Pfizera okazał się najlepszy w tym roku. Kupujcie Viagrę itd. itp. Przynajmniej tzw. "zawodnicy" zdrowia trochę oszczędzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca na... IP: *.1.12.vie.surfer.at 17.07.08, 19:52 I dlatego juz od lat nie interesuje sie zadnym sportem. Co mnie obchodzi, kto sie wiecej nacpal! A na meczach pilkarskich, a zwlaszcza po meczach - nie mam zamiaru uczestniczyc w zabawach dziczy (czytaj kibicow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Przeciez tam wszyscy koksuja. IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 19:53 Pytanie tylko kto najlepiej sie z tym ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Skandal za skandalem IP: *.chello.pl 17.07.08, 20:13 dlatego właśnie nie oglądam Tour czy przestałem śledzić chociażby Tour w Polsce. tylko koksowicze może siedzą przed tv czy na trasie wyścigu:) albo osoby, którym na ręke jest niszczenie własnego czy cudzego zdrowia. beznamiętne ludzkie piguły:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cool observer Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca na.. IP: *.chello.pl 17.07.08, 20:14 To podniecanie się oglądaczy (zwanych kibicami) jest żałosne i świadczy, że mają nierówno pod sufitem. To już dawno nie jest żaden sport, ale TURNIEJE GLADIATORÓW! A w futbolu uczciwiej byłoby względem widzów, gdyby wraz z biletami wręczano program meczu (raczej widowiska) z informacjami typu: scenariusz, reżyseria, opis przebiegu akcji wraz z wynikiem końcowym ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Zabrońmy też aktorkom operacji plastycznych. IP: *.wroclaw.mm.pl 17.07.08, 20:34 Politykom zabrońmy czytania z kartki. Pracownikom zabrońmy picia kawy. I mocnej herbaty też. Co za bzdurny świat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArmstrongKoks ArmstrongKoks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 22:22 Smiac mi sie chce jak sobie przypomne tych wszystkich oburzajacych sie na temat koksowania Amstronga. Ten to dopiero mial koks, lub po prostu nie bylo uzasadnionej koniecznosci przylapania go ;-) Jak dzis pamietam jakis gorski etap gdzie obok niego jechala cala swiatowa czolowka gorali, jak sie pozniej okazalo wszyscy na kokscie... Armstrong sie przewrocil dogonil reszta i... odjechal w pizduuuuuuuuu do ;-) wszystko... sila woli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arthur Re: ArmstrongKoks IP: *.rev.stofanet.dk 18.07.08, 07:57 doping to dobry i altualny temat, swietnie sie sprzedaje, prasa zarabia krocie a mnie jest totalnie obojetne czy ten lub inny koksuje sie czy nie wszyscy sie koksujemy w pracy, w polityce, na scenie, na estradzie i jakos nikomu to nie przeszkadza, polykamy setki medykamentow potrzeba czy nie potrzeba z mysla, ze nam pomoga EPO czy najnowsze CERA, na recepte mozna dostac w kazdej aptece. lekarze przepisuja to np. chorym na raka i inne dolegliwosci, tu analogia do czystego Amstronga ale, ze sa lekarze zarabiajacy za malo, przepisuja recepty i tym nie chorym na raka czystosc sportu - dobrze, ze sa idealisci i marzyciele i ludzie wierzacy jeszcze w bajki, swiat jest ciekawszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XP Re: Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca IP: 213.17.179.* 18.07.08, 09:14 Kolarstwo to chyba jedna z nielicznych dyscyplin sportowych, gdzie nie ma świętych krów i kasa nie ma znaczenia. Ostatnio sztafeta polska 4x400m ma dostać medal po 10 latach bo okazało się że jakiś Amerykanin sie koksował. Wszystkie rekordy świata na 100m były na koksie. I przypuszczalnie wszelkie kontrole dopingowe dawały wynik pozytywny ale nie było odważnego żeby to ujawnić. Nie ma się co oszukiwać, w każdej dyscyplinie sportowej gdzie w grę wchodzą duże pieniądze doping jest obecny. We Francji mają Agencję Antydopingową, która tylko czyha na dopingowiczów. I co charakterystyczne tam nikt nie bije jakichś rekordów świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robson Re: Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 10:35 można drobna rzec w "obronie" koksiarzy...sam koks to za mało, aby wygrać TdF. Do zwycięstwa są potrzebne: praca, trening, talent no i okazuje się, że dochodzi...koks! Nikt z nas choćby połknął tonę tego EPO, pewnie nie wjechałby nawet pod Gubałówkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ami Kolarstwo to najtrudniejszy sport wiec... IP: *.eranet.pl 18.07.08, 20:07 ...i pokusa duza by wziac cos co pomoze choc troche. Inne sport zatrute sa koksem pewnie znacznie bardziej ale z racji tego ze nie ma tam takich kontroli jak w kolarstwie to i skandali mniej. Niech sie jednak oburzonym nie wydaje ze koks da kolarzowi wszystko - to tylko 'wsparcie'. Bez treningu i na wiadrze koksu nie pojedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arthur Re: Kolarstwo to najtrudniejszy sport wiec... IP: *.rev.stofanet.dk 19.07.08, 05:38 koks czy bez koksu, kolarz pedalowac musi nietety sam i nikt go w tym nie wyreczy, nie uczciwe jest tylko to, ze Amstrong jezdzil na koksie zupelnie oficjalnie, tlumaczac stosowanie przebydym rakiem (ciekawe kto go mial bo pewnie nie sam Amstrong, ostatecznie cala historie przebytej choroby mozna stworzyc tak, zeby brzmiala wiarygodnie) a Riisowi za to, ze sie przyznal odebrano zwyciestwo, cos tu nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tibia Skandal w Tour de France. Podwójny zwycięzca na.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 19:02 hahhahahhhaha Odpowiedz Link Zgłoś