Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TVP vs.POLSAT

IP: *.internetia.pl 10.01.02, 08:22
    TVP tzw.publiczna ubrała się wkomżę i na sumę dzwoni.
    Nagle opowiada jak to dba o kibiców sportowych a Polsat psuje rynek.Gdzie był Robert Kwiatkowski
    jak sprzedawano prawa do Ligi Mistrzów,polskiej ligi,występów weliminacjach na obcych
    boiskach,nie mówię już o tragicznych transmisjach z koszykówki czy siatkówki,przerywanych np.na
    teleexpress (zawsze jest czas na reklamy a brak go np. na wywiad ze sportowcem ).
    Cud, że kupili prawa do skoków narciarskich,alenp.nie pamiętam kiedy ostatnio pokazywali
    mecz hokejowy.Niemówiąc już o olimpiadzie w Sydney gdzie zamiast pokazać mecz hokeja na trawie
    PL - Argentyna (była szansa awansu do ósemki ) pokazali zawody w pływaniu synchronicznym.
    Nie widać wdziałaniach publicznej żadnego sensu,planu i logiki.
    Teraz TVP wykorzystując bład Polsatu (moim zdaniem jest to błąd,ale mają do tego prawo),walczy z
    Polsatem wykorzystując do tego polityków.
    A chyba nikt nie ma złudzeń że chodzi o pieniadze.
    A propos 20 mln USD to dużo ale np.udział w superprodukcji Quo vadis kosztował kilka mln, nie
    licząc czasu antenowego poświęconegona reklamy ikryptoreklamy.
    Ogolnienie dajmy się zwariować.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kostek Re: TVP vs.POLSAT IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 09:00
        Zgadzam się z Tobą prawie w 100%. Uważam jednak, że Polsat powinien wydoić jak
        najwięcej pieniędzy od TVP za prawa do transmisji pomimo że to są nasze
        pieniędze (pochodzące z abonamentu). Ja zastanawiałbym się czy nie powinno się
        zwolnić paru osób w telewizji publicznej, które doprowadziły do takiej
        sytuacji. Z drugiej strony patrząc to dobrze że TVP nie ma praw bo ileż można
        oglądać widowisk piłkarskich z komentarzem panów Szpakowskiego i Zydorowicza.
        • Gość: kij Re: TVP vs.POLSAT IP: 10.10.70.* 10.01.02, 09:59
          Odbiegając trochę od dyskusji o pieniądzach, dekoderach, pasmach
          ogólnodostępnych etc. chcę stwierdzić, że jedno jest pewne :
          żadna telewizja nie jest w stanie pokazać gorzej jakiejkolwiek imprezy
          sportowej niż TVP.
          Wszelkie wycieczki Kwiatkowskiego pod adresem Polsatu są tylko po to, aby
          odwrócić uwagę od swojego dyletanctwa. Przecież ten ignorant nie ma
          kwalifikacji nawet do kierowanie telewizją osiedlową. Co może to spieprzy,
          gdzie tylko może to nie zarobi.
          Od bodaj dwóch lat FIS daje możliwość zarobienia telewizjom dodatkowych
          pieniędzy, robiąc 1,5 minutowe przerwy po 25 zawodnikach w pierwszej rundzie i
          po każdych 10 w drugiej rundzie we wszystich zawodach o Puchar Świata w skokach
          narciarskich. Do dziś TVP nie ma cennika na ten czas antenowy (!) w zamian
          emitując reklamy w czasie skoków kilku, czasem kilkunastu pierwszych skoczków.
          Tak więc reklamy są emitowane podczas zawodów, a czas przeznaczony na reklamy
          wypełnia nam swoim pełnym ironii komentarzem redaktor Miglanc - szydząc ze
          stacji komercyjnych. Mentalna komuna w głowach Kwiatkowskiego, Wichrowskiego,
          Szpakowskiego i innych jest niereformowalna.
          TYM PANOM DZIĘKUJEMY ! Oni muszą odejść.
          • wichura Re: TVP vs.POLSAT 10.01.02, 11:21
            Siatkówkę pokazywali na naprawdę europejskim poziomie. Teraz kupili prawa do
            transmisji Australian Open. Co prawda skoków nie mogą pokazywać przez TV
            Polonia, ale to kwestia nadmiernych kosztów. Co do Kwiatkowskiego a w
            szczególności Zielińskiego (szef TVP1), to masz zupełną rację. Banda
            dyletantów, pedałów i złodziei.
      • Gość: yeti Re: TVP vs.POLSAT IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 11:51
        Całkowicie sie z tobą zgadzam.To co pokazuje TVP jest g... warte. Na szczęście
        jest jeszcze Eurosport. Ale Polsat tez przegiął pałę. Moim zdaniem TVP nie kupi
        tych praw bo transmisje będą w takich godzinach że i tak niewielu będzie je
        oglądało na zywo. Pójdą powtórki ok. godz 16. Polsat na tym interesie wtopi
        kupę kasy.
      • Gość: Thierry Re: TVP vs.POLSAT IP: 10.10.6.* 10.01.02, 11:58
        Takie sa prawa buszu...
        Takie sa prawa rynku...
        Przejechal sie finansowo Polsat (sorry - Polshit) przeplacajac za prawa do
        transmisji z Mundialu 2002. I pies z nim (i jego male pieski) tancowal.
        Pazernosc nie poplaca.

Ja mam gdzies Polshit i jego transmisje. Na szczescie na nim sie to nie konczy.
        Tradycyjnie Mindial transmituje kilka stacji europejskich (hiszpanska, szereg
        niemieckich, wloska, francuska, szwedzka, rosyjska - ostankino; TV2 czeska -
        chociaz Czesi nie uczestnicza w Mundialu !! bedzie dawac co sie da "na zywo" i
        pelne powtorki meczow.

I w d... mam bloki reklamowe Polshitu emitowane do mnie (dla mnie??) po
        nocach. Bo w srodku nocy i w godzinach wczesno porannych bedzie sie odbywala
        wiekszosc meczy.

Hough!!!!
        • Gość: yeti Re: TVP vs.POLSAT IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 14:00
          Nie w prannych lecz w południe 12 -13.
      • maciekl Re: TVP vs.POLSAT 10.01.02, 13:15
        100% PRAWDA
        "Publiczna"jest beznadziejna, nie są w stanie pokazać czegokolwiek,ktośtu pisał o siatkówce.A
        gdzie statystyki,replaye co lepszych zagryweknie mówię olidze światowej ale o pucharach
        europejskich
        Brunatny Robert(Kwiatkowski)powinien sięze wstydu zapaść i osobiście wolę oglądać powtórki w
        Polsacie (lub Polshicie),przynajmniej Borek z Kołtoniem powiedzą coś z sensem.
        Czy wiecie,że Szpakowski nie przyszedł na Pilkarskie Oskary bo dostał cynk iż jest bez szans.
        Czy wiecie że "publiczna" chwali się najlepszym reporterem Milewiczem a ani słowem nie
        wspomniała o tytule"Hiena roku" jaki dostała w tym samym plebiscycie.(powiedział to LIs w Faktach)
        Abonament powinien być dzielony pomiędzy wszystkie tv .
        Pozdrawiam

• Gość: aero Re: TVP vs.POLSAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 14:37
        To ze polshit dal dupy nie znaczy ze zaslepieni ludzie nagle polubia TVP. To
        nam nie grozi, wiec zadne ruchy publicznej, niby przylaczajace sie do akcji
        antypolhitowych, nic im nie pomoga. Fakt jest taki, ze obecnie, nie wiem sam
        czemu, jest coraz mniej profesjonalizmy w TV. Powinno byc inaczej, bo jest
        lepszy sprzet itd. ale ni h.. jest coraz gorszy poziom. Pozostaje pytanie -
        czemu wszyscy widzowie to dostrzegaja a nikt w wladz poszczegolnych telewizji?!
        • grzegorzcz Re: TVP vs.POLSAT 16.01.02, 11:28
          Gość portalu: aero napisał(a):

> To ze polshit dal dupy nie znaczy ze zaslepieni ludzie nagle polubia TVP. To
          > nam nie grozi,

Nie zgadzam się, jaka ta telewizja jest tak jest, ale nie koduje transmisji, a
          dźwięk zawsze można przecież "pożyczyć" z radia.

pozdr
      • Gość: labeo Re: TVP vs.POLSAT IP: *.itcmp.pwr.wroc.pl 10.01.02, 14:51
        Zaluje ze transmisje meczow beda na polsacie kodowanym, ale popieram polsat.
        Pomyslmy co by bylo gdyby polsat nie kupil praw do transmisji, wtedy po prostu
        zadna stacja polska by tego nie nadawala. TVP dala dupy i teraz stara sie
        wszystko zrzucic na polsat. Powoluje sie na jakas ustawe, ktora zostala
        wprowadzona w zycie po tym jak polsat kupil prawa do transmisji. A przeciez
        prawo nie moze dzialac wstecz. Po drugie pieniadze z abonamentu nie powinny
        zasilac tylko kieszeni pana Kwiatkowskiego i innych czlonkow KRRT. Wiec pomimo
        tego ze chyba nie zobacze w tym roku mistrzostw na zywo to popieram polsat, a
        telewizja publiczna najlepiej niech padnie to moze na jej miejscu powstanie cos
        lepszego. pozdrawiam
        • Gość: luke Re: TVP vs.POLSAT IP: 216.216.141.* 10.01.02, 15:12
          calkowicie sie zgadzam. jesli polsat chce puscic transmisje kodowane - jego
          swiete prawo. to jest business. to nie jest juz komuna i tvp musi to zrozumiec,
          dawno minely czasy, gdy bylo 2 kanaly, i jeszcze dwojka zaczynala sie od 16.
          jak jestescie dupy (tvp), to bedziecie kopani. a tak poza tym $20 mln, to wcale
          nie tak duzo za cale mistrzostwa swiata. nie wiem, ile kosztuje dekoder do
          polsatu, ale na pewno nie wiecej niz ja bede musial zaplacic za pakiet
          transmisji w pay per view, ktory ma opiewac na $250-300, w kraju w
          ktorym "soccer" jast moze 10 w kolejnosci popularnosci za takimi sportami jak
          golf, kregle, czy lacrosse. i wcale nie narzekam, mimo ze transmisje sa o 2,4
          i6 rano czasu srodkowoamerykanskiego.
          • Gość: baker Re: TVP vs.POLSAT IP: *.mentorg.com 10.01.02, 17:50
            Mundial nie powinien byc w pay-per-view bo USA tam startuja.
            Bedzie pewnie na ESPN albo ESPN2 - przynajmniej taka mam nadzieje:)
            • Gość: luke Re: TVP vs.POLSAT IP: 216.216.141.* 12.01.02, 16:42
              w sumie byloby milo z ich strony, ostatnio sie spisali
              mysle, ze jakby w polsce zaplacili 200 zl za poltorej minuty boksu wagi
              ciezkiej, to przestaliby plakac
          • Gość: aero Re: TVP vs.POLSAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 19:36
            Madrala sie k.. . odezwal ! Mieszkajac w USA nic dziwnego ze 250$ to nie jest
            tak tragicznie wygorowana kwota. Ale mieszkaj w Polsce i zaplac ponad 700 zl za
            jakies badziewie, ktore tylko jeden punkt programu ma interesujacy (MS2002). To
            co innego. Zastanow sie czlowieku. Polska to jeszcze nie jest tak bogaty narod
            zeby go doic wedle kapitalistycznych regul. Troche "spolecznej wrazliwosci" -
            jak to mowil prezydent zwracajac sie do Polsatu z prosba o opamietanie sie.
      • Gość: Aga Re: TVP vs.POLSAT IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 15:46
        Co do sporu TVP - Polsat - uważam to za śmieszne, a dlaczego:
        Polsat kupował prawa do transmisji MŚ w Korei i Japonii w ciemno, nie mając
        pojęcia czy Polacy zakwalifikują sie do tej imprezy czy też nie. To że kupił je
        drogo - takie są obecnie prawa rynku, silniejszy wygrywa i dostaje wszystko za
        co zapłaci i gdyby Polska nie wygrała grupy eliminacyjnej i tym samym nie
        jechała na MŚ to niebyło takiej dyskusji. TVP siedziałaby cicho i nie podsycała
        całej awantury o to,że mecze trzeba będzie oglądać za pośrednictwem dekoderu.
        Śmiałaby się także z tego, że Polsat kupił prawa oraz przepłacił za nie i nic z
        tego by nie miał. Kupił je i są jego, a do tego czy TVP odkupi te prawa to mnie
        nic nie obchodzi. Mimo że jestem miłośniczką sportu, to myślę że kupię dekoder
        i obejrzę mecze Polaków.
        Teraz TVP zasłania się tym, że mecze Polaków powinny być ogólno dostepne i to w
        TVP. To dlaczego nie kupiła tych praw od razu - kwota 20 mln $ była dla nich za
        duża. A od czego są abonamety milionów Polaków i ogromne wpływy z reklam - co
        oni robią z tymi pieniędzmi. A tak przy okazji: kogo z komentatorów wysłaliby
        oni na MŚ: Szpakowskiego czy Zydorowicza?
        Przysłychując się komentarzom z Polsatu - można ich naprawdę słuchać. Mateusz
        Borek (przy okazji przystojny i prawidłowa polszczyzna) czy też Andrzej Janisz,
        ale myśle że jeszcze kogoś dorzucą do swojego grona. Pasowałby do nich Jacek
        Laskowski z Canal+.

Obecnie TVP podnieca się skokami narciarskimi i Adamem Małyszem, a z redaktor
        Miklas chyba na jakiś czas zniknie z ekranu za swoją niefortunną wypowiedź o
        Hannavaldzie. Dobrze że kupno tych praw uratowało ich od strony sportowej.
        Teraz TVP ma trudny orzech do zgryzienia: brak transmisji maczów ligi polskiej
        (słaba bo słaba, ale jest), z koszykówką u nich też jest na bakier, piłkarska
        liga misztrzów też przeszła im obok nosa - bo przecież jest za drogo. Jak
        skończy się sezon zimowy to co będzie w TVP - zapewne nic. Wszystko chcieliby
        za darmo, a tak w obecnych czasach już nie będzie.

Trochę za bardzo się rozpisałam, ale ten temat wymaga tego.
        Pozdrawiam
        Agnieszka
      • vivacious Re: TVP vs.POLSAT 11.01.02, 16:45
        Solorz, pętaku, zakoduj se disco polo i sprzedawaj dekodery na wsi...
        • Gość: saju Re: TVP vs.POLSAT IP: 217.67.206.* 11.01.02, 17:06
          I to jest myśl tygodnia.
          • Gość: aero Re: TVP vs.POLSAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 18:02
            Zgadzam sie :)
        • Gość: luke Re: TVP vs.POLSAT IP: 216.216.141.* 12.01.02, 16:37
          to chyba ty "se" kupisz
          bo ni chybi na wsi mieszkasz z tym smoim "se"
          • vivacious Re: TVP vs.POLSAT 12.01.02, 21:53
            Gość portalu: luke napisał(a):

> to chyba ty "se" kupisz
            > bo ni chybi na wsi mieszkasz z tym smoim "se"

Te, luke... Ty 'ni chibi' f stolycy przejazdem... Zygmunta juz, fajansie, widziales?...

• pc Re: TVP vs.POLSAT 12.01.02, 10:45
        Gość portalu: janusz napisał(a):

> TVP tzw.publiczna ubrała się wkomżę i na sumę dzwoni.
        > Nagle opowiada jak to dba o kibiców sportowych

Dba to o kase, okazalo sie ze walki bokserskie, skoki
        mecze oglada kilka-kilkanascie milionow widzow to zaczela
        je pokazywac. koszykowka w polskim wydaniu to nie NBA
        wiec znikla z ekranu - co to za widownia dla TVP milion
        widzow? Lepiej puscic powtorke Klanu...

a Polsat psuje rynek.Gdzie był R
        > obert Kwiatkowski
        > jak sprzedawano prawa do Ligi Mistrzów,polskiej
        ligi,występów weliminacjach na
        > obcych

Wtedy jeszcze nie wiedzial, jaka to kasa...

> Teraz TVP wykorzystując bład Polsatu (moim zdaniem jest
        to błąd,ale mają do teg
        > o prawo)

Jasne, kazdy moze sobie kupic cos za zawyzona cene tylko
        niech pozniej nie placze ze mu sie to nie oplaci.
        Notabene TVP ma prawo do wykorzystywania cudzych
        bledow...

> Ogolnienie dajmy się zwariować.

Telewizja publiczna powinna spelniac swoje powolanie,
        przeciez jest w stanie na tym zarobic wiecej niz
        Polsat... Mam nadzieje ze szybko to zrouzmieja i wyloza
        kase. A ze Solorz na takiej transakcji zarobi (nie
        odzyska, bo na pewno wiele dekoderow juz sprzedal) ?
        Trudno, taki jest kapitalizm. Moze wlasnie na to
        liczyl...

Dla przecietnego kibica lepiej zeby transmisje byly w TVP
        - dzwiek i tak mozna wylaczyc (Zimoch rulez), jest takze
        gwarancja ze pokazane beda WSZYSTKIE mecze a nie wybrane.

Pozdr.

• Gość: nikka Re: TVP vs.POLSAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 13:16
        Nie kupujcie tego gównianego dekodera choćby z tego względu,że to gówno psuje
        się mniej więcej raz w miesiącu( i oby to nie był dzień meczu reprezentacji
        Polski bo zagryzę Solorza-buraka).Moja naiwna matka kupiła sobie dekoder żeby
        mieć różne programy w swoim pokoju bez potrzeby przeprowadzania kabla- na
        parterze mamy Wizję - i teraz pluje sobie w brodę!
      • grzegorzcz Re: TVP vs.POLSAT 14.01.02, 16:50
        Mówcie co chcecie, ale gdyby TVP miała prawa do transmisji MŚ już można byłoby
        szykować sie na wpaniałe piłkarskie święto, tak potrzebne aby odpocząć wreszcie
        od tej trudnej, polskiej codzienności. A tak to mistrzostwa zobaczą jedynie ci,
        którzy nie pracują (poranne transmisje), a i tak stać ich na dekoder - czyli
        właściwie kto? Dlatego (nie sądziłem, że to kiedykolwiek powiem) ale biorę
        stronę TVP. A Polsat... cóż kiedyś to była całkiem niezła stacja z ciekawym
        repertuarem. Niestety minęło już od tego czasu parą lat, a filmy pozostały te
        same (Terminator, Kevin itd. itp. itd.) Dlatego dzisiaj Polsat to dla mnie
        tylko i wyłącznie konkurent mogący wykupić TVP co ciekawsze imprezy i oczywiści
        zakodować. Więc może jednak szkoda, że reprezentacja nie poczekała z tym
        awansem te 2 lata do Mistrzostw Europy...

pozdrawiam Grzegorz
        • Gość: Ula Re: i jeszcze jedno !!! IP: 10.10.6.* 16.01.02, 09:57
          bedac widzem Polsatu, nie zapominaj ustapowac zawsze miejsca starszym
          i matkom z dzieckiem na reku we wszystkich srodkach komunikacji miejskiej.....
          • grzegorzcz Re: i jeszcze jedno !!! 16.01.02, 11:19
            Staram się jak mogę, z tym że na oglądanie Polsatu szczególnie ostatnio jakoś
            szkoda mi czasu...

pozdr
      • Gość: T7 Re: TVP vs.POLSAT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 15:49
        Doceniam "prawa własności" Polsatu do transmisji, ale jeżeli MŚ nie będzie w
        TVP to stracą na tym wszyscy. Polsatowi na pewno nie zwróci się inwestycja, TVP
        straci szansę na zrobienie paru złotych, a większość kibiców możliwość
        obejrzenia piłkarskiego święta.
        Proszę jednak nie mówić, że ten niedorobiony oligarcha Solorz wykazał się
        wielkim sprytem uprzedzając TVP w zakupie praw. TVP się nie śpieszyło, bo
        zapewne kierowali się słusznym przekonaniem, że jako jedyni w Polsce mogą
        zarobić na tej imprezie. Natomiast Solorz skoro jest tak wielce przewidujący,
        to dlaczego teraz jęczy, że nie zarobią z uwagi na godziny transmisji. To jak,
        wiedzieli, że Engel awansuje, a nie wiedzieli jaka tam będzie strefa czasowa?
        Według mnie jeżeli panuje zdrowy rozsądek na polskim rynku, to MŚ trafią do
        TVP, co potwierdza szum koło tej sprawy. Polsat "nieustępliwością" podbija
        cenę, a TVP zasłaniając się ustawą próbuje ją obniżyć. I takiego finału
        wszystkim kibicom życzę. A jeżeli będzie inaczej to życzę
        wszystkim "dekoderowcom" miłego oglądania MŚ przez okrągły rok (może przy 30.
        powtórce mecz Polska:Korea będzie ciekawszy, a montowane programy w
        stylu "Arabia Saudyjska na MŚ", "Kostaryka na MŚ" zastąpią inne trnasmisje
        sportowe Polsatu i puszczane do obłędu MŚ 74).
      • Gość: dyzio Re: TVP vs.POLSAT IP: 62.89.73.* 15.01.02, 17:02
        a ja mam w d.. ze polsat przepłacił za prawa do transmisji, czy jak ja
        przepłacę za cokolwiek to kto mi to zwróci???
        a tvp wcale nie jest lepszy, ale na pewno mądrzejszy, bo nie zapłacił 20 mln.
        dolców za transmisję warte połowę.
      • Gość: Thierry Re: TVP vs.POLSAT IP: 10.10.6.* 28.01.02, 09:08
        I chyba .... TVP .. wydu.... POLSAT.
        Rozmawiaja, negocjuja, uzgadniaja przemoadrzali prawnicy i adwoakci
        a... Polshit wlasnie podnosi znacznie oplaty za czas reklamowy.
        Czyli.... ma raczej slaba pozycje negocjacyjna. i na pohybel Solorzowi..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka