Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JAKA NAZWA DLA ULTRAS???

IP: *.wsb.poznan.pl 12.01.02, 20:40
    W zwiazku z powstaniem stowarzyszenia zaczyna sie troche wszystko mieszac,
    istniec bowiem beda 2 grupy-stowarzyszenie i e-lechici, czyli "bluzowcy" .
    Stowarzyszenie ma z zamiaru objac tysiace kibicow chodzacych na mecze zas e-
    lechici, ktorych jest kilkunastu (no moze troche wiecej-tyle ile bluz) beda
    wchodzic w sklad stowarzyszenia. No ale nie o tym chcialem napisac, tylko o
    napisie na tych bluzach.

Wprawdzie ustalono, ze bedzie ULTRAS LECH ' 01 ale myslalem nad tym jeszcze i
    doszedlem do wniosku, ze nazwa mogla by byc troche oryginalniejsza. Przeciez my
    bedziemy zajmowac sie oprawa meczy (mam nadzieje) aktywnie uczestniczyc w
    wyjazdach itd. Nasza grupa moglaby miec nazwe nie zawierajaca slowa "LECH".
    Gadalem dzis o tym z guerra i powiedzial, zebym to "wrzucil" na forum do
    dyskusji. Wiele grup Ultras w Europie ma nazwy nie zawierajace nazwy klubu np.
    Fossa dei Leoni-AC MILAN, czy Commando Ultra ' 84 -Olympique Marsylia. 20
    stycznia guerra odbiera bluzy i przekazuje do nadruku, wiec do tego czsu mozemy
    jeszcze zdecydowac, czy bedzie UL ' 01 czy cos innego.

Ja proponuje nazwe( dla grupy a wiec na bluzach) 3-czlonowa.
    1. czlon to slowo " ULTRAS" lub "ULTRA"
    2.czlon-do dyskusji (obcojezyczne slowo)
    3.czlon-'01 czyli rok zawiazania sie grupy.

Przychodzi mi na razie do glowy cos w stylu; ULTRAS ARMY '01, ULTRAFORCES '01 ,
    UNITED ULTRAS '01.

Napiszcie prosze co myslicie o tym i swoje pomysly na napis.

Pozdr i sorry ze sie az tak rozpisalem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: xxx Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 20:53
        Nie zapominajcie też że ultras są agresywni:))))))
        • Gość: grzeda Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.wsb.poznan.pl 12.01.02, 21:02
          To byly tylko "suche" propozycje, czekam na wasza pomoc, jesli chcecie cos
          innego niz UL '01.

Pozdr
        • Gość: ja Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 12:42
          Zadymiarze 01.
      • Gość: szafir Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 01:36
        No może rzeczywiście ULTRAS LECH ’01 nie jest zbyt oryginalne, ale mi bardziej
        przypadło do gustu niż ULTRAS ARMY ’01, czy ULTRA FORCES ’01. Te dwa ostatnie
        jakoś tak bardziej kojarzą mi się z klimatami hools, aniżeli ultras. A poza tym
        po co od razu wpieprzać tutaj jakieś makaronizmy. ale może ja jestem
        odosobniony w swoich opini...

• Gość: ... Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 10:34
          Moze Ultras Bara(horda)? Sam wydzwiek moze nie rewelacyjny, ale za to po
          przetlumaczeniu juz jest bardzo konkretnie.
          • Gość: pajko Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.devs.futuro.pl 13.01.02, 11:10
            Moja propozycja to ULTRAS FANS '01 albo ULTRAS GROUP '01. Przydałoby się żeby
            nazwa kojarzyła się z Lechem, ale nic mi do głowy nie przychodzi...
        • Gość: Maciek Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: 10.60.1.* 15.01.02, 09:24
          Zgadzam sie z przedmowca, nie lubie jakis zachodnich slowek, to jest Polski
          klub, mamy swoj polski jezyk wiec lepiej niech cala nazwa bedzie po polsku!!!
          np. Fanatycy brzmi fajnie....
      • radost2001 Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? 13.01.02, 15:23
        ULTRA KOLEJORZ
        ULTRA BOYS
        ULTRA RYDERS
        ULTRA LECH CLAN
        ULTRA KKS CLAN
        ULTRA CLAN
        • Gość: pluto Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: 213.77.112.* 14.01.02, 11:53
          swoja droga stara-zaakceptowana nazwa przypadła mi juz do gustu ponieważ sie do
          niej przyzwyczaiłem. ale mozna zmienic.z podanych przykładów najbardziej
          przypadła mi propozycja kolegi "PAJKO",nazwa org.,nie kojarząca sie z hools.
          Osobiście uważam iz ULTRAS LECH 01 to nazwa do której sie juz wszyscy
          przyzwyczaili i niepotrzebnie znów zaczynamy ta dyskusje. skonczy sie na tym iz
          guerra odbierze bluzy a nazwa (nowa) nie przypadnie wszystkim do gustu i biedny
          guerra bedzie sie denerwował a po co mają mu przybywać zmarszczki! :))))))
          • Gość: Daras Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 23:20
            Pluto zgadzam sie z Toba calkowice nie ma co wprowadzac zamieszania pierwszy
            pomysl jest jak najbardziej trafny i przyznam szczerze ze przypadl mi do gustu
            takze niech pozostanie LECH ULTRAS`01. Nie kombinujmy za wiele bo znowocz
            bedziemy czekac za bluzami nie wiadomo jak dlugo.
            • Gość: grzeda Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.wsb.poznan.pl 15.01.02, 09:01
              W zwiazku z malym zamieszaniem proponuje wstrzymac sie na razie z bluzami i na
              nich zrobic nazwe stow. i jego logo. Przeciez cos takiego jak "ULTRAS LECH'01"
              faktycznie nie bedzie istniec, wiec lepiej z tego zrezygnowac.
              Pogadamy na spotkaniu.

Pozdr
              • misza01 Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? 17.01.02, 10:00
                czy każdy kto chce bluzę będzie czlonkiem stowarzyszenia? ja nim na razie nie
                jestem, a biorę też bluzę dla kogoś, kto na pewno nie będzie, przynajmniej w
                najbliższym czasie. Coś za dużo zamieszania się zrobiło.
                • Gość: sumak Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.man.poznan.pl 17.01.02, 11:18
                  misza01 napisał(a):

> czy każdy kto chce bluzę będzie czlonkiem stowarzyszenia? ja nim na razie nie
                  > jestem, a biorę też bluzę dla kogoś, kto na pewno nie będzie, przynajmniej w
                  > najbliższym czasie. Coś za dużo zamieszania się zrobiło.

... masz rację misza01. Stowarzyszenie, a bluza to dwie różne rzeczy i dobrze
                  byłoby, aby ludzie tego nie mylili. Stowarzyszenie nie ma być jedynie klubem
                  ultras, a ma być przeznaczone dla wszystkich kibiców Kolejorza - np. dla ojców
                  przychodzących ze swoimi pociechami na Bułgarską ...
                  Zadyma wokół napisu na bluzach jest zupełnie niepotrzebna - moim zdaniem nie jest
                  tak ważna nazwa grupy, a to co zdziała. Osobiście uważam, że UL'01 jest nazwą
                  prostą oraz nie przekombinowaną (poza tym w skrócie to po prostu tylko ul :) -
                  więc jako symbol grupy można przyjąć np. pszczołę ... z pyrą pod pachą :)).
                  nARKA
                  • Gość: arena77 Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: 192.168.10.* 17.01.02, 14:23
                    Osobiście uważam, że UL'01 jest nazwą
                    > prostą oraz nie przekombinowaną (poza tym w skrócie to po prostu tylko ul :) -
                    > więc jako symbol grupy można przyjąć np. pszczołę ... z pyrą pod pachą :)).
                    > nARKA
                    ... dla mnie proste a przez to REWELACYJNE. Trzeba by było znaleźć kogoś do
                    opracowania graficznego. Jak ktoś jest zainteresowany to mam sporą ilość herbów
                    Ultras z całej Europy i można coś podejrzeć.
                    PZD

• Gość: frontman Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.icpnet.pl 16.01.02, 23:13
        we wszystkich postach przewijają się te same, wytarte
        zworoty, dlatego osobiście proponuje kombinować nazwę
        wokół słówka "FRONT", ma pozytywną, odpowiednią wymowę
        i w ogóle... tylko tyle.
      • Gość: arena77 a jakie Logo??? IP: 192.168.10.* 17.01.02, 11:13
        Nazwa powinna być dopasowana do logo, które mam nadzieję mieć będziemy (o ile
        już nie mamy, ale nic mi o tym nie wiadomo).
        • Gość: grzeda Re: a jakie Logo??? IP: *.wsb.poznan.pl 17.01.02, 11:48
          Panowie-na spotkaniu wszystko zostalo wyjasnione tzn. na bluzach bedzie UL'01 a
          stow. to bedzie "szersza instytucja", skonczmy juz te rozwazania, a ja ze swej
          strony przepraszam , bo to ja "rozpetalem" te burze.

Pozdr
          • Gość: arena77 Re: a jakie Logo??? IP: 192.168.10.* 17.01.02, 13:09
            Nie zmienia to faktu że UL'01 też powinna mieć swoje logo jako szanujący się
            ultras.
      • Gość: KKS Re: JAKA NAZWA DLA ULTRAS??? IP: *.prodigy.net.mx 18.01.02, 02:03
        ULTRAS LECH ' 01 by wygladalo okazale

a moze

=FORZA IMPERIAL '01=
        • Gość: ... Logo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 09:48
          Ciekawy emblemat był na fladze desperados(klown).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka