Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Davis wygrywa w Tour de Pologne

IP: *.gprs.plus.pl 15.09.08, 18:24
    Do wszystkich rowerowców z Olsztyna, którzy jeszcze nie dotarli do wiadomości na forum olsztyńskich lub nie dostali żółtej ulotki: do Olsztyna wraca MASA KRYTYCZNA
    Startujemy w piątek 19.09 o 17.00 spod RATUSZA!

Masa Krytyczna jest cyklicznie organizowanym w całej Polsce przejazdem rowerzystów przez miasto. Celem imprezy jest przypomnienie władzom o konieczności rozwijania komunikacji rowerowej poprzez budowę nowych tras dla bikerów (jak z tym jest w Olsztynie, każdy widzi).

Chcemy też, aby kierowcy samochodów pamiętali, że rowerzyści są równoprawnymi użytkownikami dróg - wymuszanie na nich pierwszeństwa, spychanie i parkowanie na ścieżkach jest łamaniem prawa drogowego.

Im więcej nas przyjedzie, tym będziemy skuteczniejsi. Przyjedźcie koniecznie, zaproście znajomych - POKAŻMY SIĘ! W programie imprezy - liczne atrakcje, a po przejeździe - oficjalna debata.

Pamiętajcie, że nie przedstawiając naszych potrzeb godzimy się na obecną sytuację, w której potrzeby rowerzystów są ignorowane.

Chcesz wygodnie jeździć po nowych ścieżkach, bezpiecznie poruszać się po ulicach - przyłącz się do Masy Krytycznej! W innych miastach demonstracje rowerzystów przyczyniły się do wielu zmian na lepsze.
    Obserwuj wątek
      • erroid Tour de Poloń? Polacy gęsi języka nie mają 15.09.08, 20:45
        francuzi maja TOUR DE FRANCE, włosi: GIRO D'ITALIA, hiszpanie: LA VUELTA A
        ESPANA, niemcy: Deutschland Tour...

a Polacy? Polacy nie maja WYSCIUGU POLSKI tylko PRZEPRASZAM BARDZO ALE jakis
        frankosaski "Tour de Pologne"... bardzo mnie to irytuje nie wiem jak was, ale po
        to mamy swój własny język żeby nazwać to np: "WYŚCIG DOKOŁA POLSKI", "WYŚCIG
        POLSKI", niech ktos to pchnie do przodu i niech to dojdzie do organizatorow ze
        najwyzsza pora zmienic to na POLSKA NAZWE bo mi wstyd poprostu jak niektorzy
        robią po francusku... (a nie powiem bo to by bylo wulgarne) prosze poprostu o
        poparcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka