Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TK seniorów

03.10.08, 09:42
    Na stronie PZC pojawił się regulamin turnieju.
    Po punkcie I.6 "Drużyny, które grają w następnej kolejce spotkań
    powinny być gotowe do rozgrzewki i gry 15 minut przed podaną
    godziną" wnioskuję, że rozgrzewki będą 5-minutowe?
    Skoro gramy tylko 2 mecze dziennie (ew. w sobotę jeden + 2 krótkie
    baraże) to czy nie można by zrobić rozgrzewek 10-minutowych? Czasu
    mamy chyba aż nadto ;)
    Przez 5 minut ciężko rozślizgać tor, nie mówiąć już o wyczuciu siły
    na draw (każdy zawodnik zdąży zagrać zaledwie 4 kamienie)

Pozdrawiam i do zobaczenia za 2 tygodnie
    msf
    Obserwuj wątek
      • krzychbe Re: TK seniorów 03.10.08, 18:50
        Pewnie można. Ale gdy tworzyliśmy (m. in. kilku uczestników TK, w tym osoba z
        Twojej drużyny) treść, nikt na to nie zwrócił uwagi. Pomysł być może dobry
        (jedyny kontrargument, jaki przychodzi mi do głowy, to obawa, że drużyna
        rozgrzewająca się jako pierwsza może zdążyć się wychłodzić), potwierdzający, że
        im więcej głów myśli tym lepiej. Jak zwykle w takiej sytuacji zapraszam do
        współpracy, by takie niuanse zaproponować i przedyskutować wcześniej.

Z ciekawostek - regulamin został wysłany do PZC 18 lipca, a komentarze dotyczące
        potrzeb czasowo-przestrzennych i różnic dla turnieju juniorów - 20 lipca.

K.
      • krzychbe Re: TK seniorów 08.10.08, 19:10
        Dla zainteresowanych - spotkania mistrza z wicemistrzem w ostatniej kolejce
        grupowej, zarówno wśród K jak i M, jest wynikiem losowania, nie zaś zabiegiem
        celowym.

Pozdrawiam. K.
        • skip_yeti Re: TK seniorów 09.10.08, 11:01
          Hehe faktycznie, u juniorów to samo, tylko juniorki sie wyłamały
          Zaiste ciekawie
      • krzychbe Składy- wyjaśnienie 09.10.08, 20:17
        Pojawiły się wątpliwości na temat możliwości manewrowania składami, stąd kilka
        słów wyjaśnień.

Zaproponowany władzom PZC pomysł regulaminu zmiany barw klubowych dotąd nie
        został przez zarząd przyjęty, ani ogłoszony, zatem na razie go NIE MA. Stąd
        można uzupełniać składy dowolnymi zawodnikami, którzy nie biorą udziału w danym
        TK w innej drużynie. Udział zawodnika w barwach obcego klubu nie rodzi ŻADNYCH
        konsekwencji na nadchodzący sezon. Jedynym warunkiem jest zachowanie w drużynie
        ponad połowy zawodników z MP (pkt. I.2 regulaminu TK, zarówno S jak i J).

A roszady zawodników pomiędzy drużynami jednego klubu nie będą podlegały żadnym
        ograniczeniom (poza oczywiście zachowaniem wywalczonych przywilejów przez daną
        drużynę) nawet po przyjęciu ww. regulaminu.

K.
        • bjasiecki Re: Składy- wyjaśnienie 12.10.08, 22:18
          Jak wielu zawodników można zgłosić do jednego zespołu? Czy po zwycięstwie w TK
          drużyna będzie mogła dokonywać dalszych roszad w składzie?
          • krzychbe Re: Składy- wyjaśnienie 13.10.08, 09:41
            Pyt. 1.

Regulamin MP, do którego w nieuregulowanych sprawach odsyła regulamin TK,
            mówi,że 5. Problem w tym, że PZC nie ogłosił (i już nie zdąży ogłosić) procedury
            zgłoszeń. Proponuję pytać PZC, a jeśli PZC mnie zapyta co z tym zrobić,
            odpowiem, że łącznie w protokołach wszystkich meczów danej drużyny na TK może
            być wymienionych maksymalnie 5 zawodników, z czego ponad połowa, czyli min. 3,
            musi być ze składu z MP. Taką też sugestię przekażę sędziemu.

Pyt. 2.

Nie wiem. Powoływanie reprezentacji leży w gestii związku (wynika to z prawa
            ogólnego), wewnętrzne regulaminy, za które odpowiadam, nie mówią nic o tej
            kwestii, bo tak zażądał Zarząd. Pytanie proponuję skierować do sekretariatu.

K.
      • adela.azs.lodz Strona TK 10.10.08, 18:35
        (prawie) wszystko co chcielibyście wiedzieć o TK Seniorów, w tym wyniki live,
        znajdziecie tutaj:

www.lodz.curling.pl/tk2008/index.php
        • antraks_kkc Re: Strona TK 12.10.08, 20:34
          Baardzo Oryginalnie:D!
      • krzychbe Wyjazd z Katowic na finał 18.10.08, 08:22
        Witam!

Oferuję transport z Katowic na finał TK seniorów 19.10 w Łodzi. Warunki:
        - maksymalnie 4 miejsca w małym samochodzie
        - wyjazd z Katowic w niedzielę o godz. 6.30, by zdążyć na początek pierwszego
        meczu finałowego
        - wyjazd w drogę powrotną: w wypadku 2 meczów finałowych u K lub M - zaraz po
        zakończeniu drugiego finału; w wypadku zakończenia obydwóch konkurencji po
        pierwszym meczu finałowym i możliwości treningu na lodzie (na razie nie mam
        zapewnionego) - po treningu, ok. 2 godzin po zakończeniu meczu; w wypadku
        zakończenia obydwóch konkurencji po pierwszym meczu finałowym i braku możliwości
        treningu na lodzie - najpóźniej ok. godziny po meczach
        - koszt całkowity to 65 zł, będzie podzielony na liczbę jadących, czyli im
        ciaśniej tym taniej; płatne z góry (jeśli ktoś chce jechać w jedną stronę i tak
        płaci za całość)

Telefon i mail bez zmian.

K.
      • curling_girl :) 19.10.08, 19:50
        No to już wszystko wiemy... Gratulacje dla Medii i Polarisów ;) Świetny turniej
        (przynajmniej w moim odczuciu), dziękujemy naszym przeciwniczkom, wszystkim,
        którzy jednak w nas wierzyli :) oraz organizatorom. Do zobaczenia już wkrótce :)

A poprawiny za tydzień :)

Ela.
        • gen.wlochy foto na <a href="http://picasaweb.google.com/Gen.Wlochy2/Cu" targe 19.10.08, 21:29
          • gen.wlochy tak chyba 19.10.08, 21:29
            picasaweb.google.com/Gen.Wlochy2/CurlingTurniejKwalifikacyjnyWOdzi#
        • damiahn Re: :) 19.10.08, 23:41
          Ja też pragnę pogratulować wszystkim dobrej gry. To, że niestety byłem tylko
          momencik na TK obserwując najlepszych z najlepszych było spowodowane:
          1. nie mieliście litości i skopaliście nam t... wiosną
          2. niestety trochę chwilowo jestem zagoniony...
          Ale mam nadzieję, że się to zmieni i jak to ktoś znakomity określił - już nie
          będzie się dziwił, że nie ma mnie na lodowisku... ;) :)
          Gratulacje Mediom... hamuję się jak mogę, ale jednak trochę Wam zazdroszczę... ;)
          • kwak4 Podziękowania od Gwiazdy Polarnej :) 20.10.08, 12:27
            Wszystkim, którzy w nas wierzyli, ściskali kciuki, kibicowali w hali (w czasie
            ostatniego meczu na trybunach było naprawdę gorąco) i przed komputerami -
            pięknie dziękujemy.
            Wszystkich, którzy w nas nie wierzyli, prosimy - wspierajcie nas w grudniu, w
            czasie ME. Chcemy dobrze reprezentować Was wszystkich, którzy kochacie curling :)
            Wszystkim, którzy walczyli w Łodzi – gratulujemy naprawdę dobrej gry! To był
            turniej na wysokim poziomie. Naszym przeciwnikom dziękujemy za mecze, już nie
            możemy doczekać się kolejnych spotkań z Wami :)
            Duuuuużo ciepłych słów należy się organizatorom. Bardzo dobry lód (szacuneczek,
            Panowie!), sprawna organizacja, rewelacyjna strona w necie i jej obsługa,
            spokojne, fachowe sędziowanie – jednym słowem impreza na szóstkę.
            I najbardziej osobiste z podziękowań. Marianno, Kołczu Nasz Ulubiony – bez
            Ciebie nie byłoby tego wyniku. Dziękujemy, po tysiąckroć... Jesteś wielka!
            (choćby z tego powodu, że wytrzymujesz z nami ;))
            Krzysztof Kowalski, Polaris
            • barbarakarwat Re: Podziękowania od Gwiazdy Polarnej :) 21.10.08, 08:44
              z całym Szacunkiem dla Reprezentantów, kłaniam się nisko, ale z tym
              lodem toś chyba Krzysztofie trochę przesadził. Bardzo dobry lód to
              będzie na ME, dobry jest w Pradze, a u nas to raczej był on kiepski
              i wszyscy w kuluarach o tym mówili.
              • lpiworowicz Gratulacje 21.10.08, 09:01

Do gratulacji dla zwycięzców także i tu się dołączam. Powodzenia na
                ME! Awansu do Grupy A życzę!

A co do lodu, to rzeczywiście obserwując szczególnie mecze na torze
                C oraz torach przy bandach, nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że z tym
                lodem to sporo drużyn miało kolosalne problemy. Ocena jego jakości -
                jak zawsze zresztą - zależy od punktu odniesienia...

• justynazalewska Re: Gratulacje 21.10.08, 09:38
                  Ja także przyłączam się do gratulacji dla obu reprezentacji :)
                  Co do lodu to faktycznie nie można powiedzieć że był dobry jednak nie możemy
                  narzekać bo sami zadecydowaliśmy że zawody będą rozgrywane w Polsce a nie w
                  Pradze. Warto jednak już teraz pomyśleć gdzie i kiedy robić TK w przyszłym
                  sezonie żeby nikogo nie zaskoczyć tak jak to się stało w tym roku :)

Pozdrawiam serdecznie :)
                  Justyna
                  • barbarakarwat Re: Gratulacje 21.10.08, 09:45
                    :) no przecież nie narzekam tylko stwierdzam fakt.
                    Kłaniam się nisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka