Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Biedny Hannawald :))))))))))))))))))))))))

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 22:13
    Ten gosc, z calym szacunkiem dla wynikow przez niego osiaganych, nie budzi
    chyba niczyjej sympatii. W przecienstwie do Schmita, ktory jest naturalny, on
    przypomina faszyste, jest naburmuszony i przyszalkowaty. Prosze tylko spojrzec
    na do perfekcji opanowany system cieszenia sie z dobrego skoq, zawsze taki sam,
    prawa reka do gory, potem obie zgiete w dol itd:))) Podobnie trener niemiecki.
    Gdy Malyszowi cos nie wychodzilo nikt nie oskarzal ani ich,ani sedziow ani ich
    kibicow, a teraz wyszlo szydlo z worka...
    Obserwuj wątek
      • Gość: jojo Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.proxy.aol.com 20.01.02, 22:22
        Gość portalu: FF:LW napisał(a):

> Ten gosc, z calym szacunkiem dla wynikow przez niego osiaganych, nie budzi
        > chyba niczyjej sympatii. W przecienstwie do Schmita, ktory jest naturalny, on
        > przypomina faszyste, jest naburmuszony i przyszalkowaty. Prosze tylko spojrzec
        > na do perfekcji opanowany system cieszenia sie z dobrego skoq, zawsze taki sam,
        >
        > prawa reka do gory, potem obie zgiete w dol itd:))) Podobnie trener niemiecki.
        >
        > Gdy Malyszowi cos nie wychodzilo nikt nie oskarzal ani ich,ani sedziow ani ich
        > kibicow, a teraz wyszlo szydlo z worka...

To sie zgadza ,co napisales,bo trener Hani ,to syn Rudolfa Hessa,zbrodniarza
        faszystowskiego co Polakow mordowal! On w wiezieniu berlinskim ze starosci
        umar,bo dostal dozywocie ! Naprawde,jak mi nie wierzysz,to poczytaj historie
        Hessow i zobaczysz jak szydlo z worka wychodzi ! Pozdrowka dla Gdanska z
        Ameryki !
        • danone Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) 20.01.02, 23:03

> To sie zgadza ,co napisales,bo trener Hani ,to syn Rudolfa Hessa,zbrodniarza
          > faszystowskiego co Polakow mordowal! On w wiezieniu berlinskim ze starosci
          > umar,bo dostal dozywocie ! Naprawde,jak mi nie wierzysz,to poczytaj historie
          > Hessow i zobaczysz jak szydlo z worka wychodzi ! Pozdrowka dla Gdanska z
          > Ameryki !

Czy mozez mi pomoc i podac zrodlo twoich rewelacji o trenerze Niemcow.
          Bo ja Ci nie wierze.

• Gość: George Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.citicorp.com 21.01.02, 18:04
          Sorry Ja tez Ci nie wierze ...
      • ellivia Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) 20.01.02, 22:51
        Gość portalu: FF:LW napisał(a):

> Ten gosc, z calym szacunkiem dla wynikow przez niego osiaganych, nie budzi
        > chyba niczyjej sympatii. W przecienstwie do Schmita, ktory jest naturalny, on
        > przypomina faszyste, jest naburmuszony i przyszalkowaty.

A jednak! Sven Hannawald budzi moja sympatię! Własnie dlatego ,że jest
        naburmuszony i pyszałkowaty! hehe. nie każdy musi się usmiechac od ucha do ucha i
        byc do bólu cukierkowaty. Hannawald z tym swoim stylem JEST naturalny. :P
        • Gość: kibicJ Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.106.252.64.snet.net 20.01.02, 22:59
          To ozen sie z nim i jedz do do ukochanego Reichu.
          Astalavista !!
        • Gość: yeti Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 11:43
          ellivia napisał(a):

> Gość portalu: FF:LW napisał(a):
          >
          > > Ten gosc, z calym szacunkiem dla wynikow przez niego osiaganych, nie budzi
          >
          > > chyba niczyjej sympatii. W przecienstwie do Schmita, ktory jest naturalny,
          > on
          > > przypomina faszyste, jest naburmuszony i przyszalkowaty.
          >
          > A jednak! Sven Hannawald budzi moja sympatię! Własnie dlatego ,że jest
          > naburmuszony i pyszałkowaty! hehe. nie każdy musi się usmiechac od ucha do ucha
          > i
          > byc do bólu cukierkowaty. Hannawald z tym swoim stylem JEST naturalny. :P

No to do cholery dlaczego płacze że na niego gwidzą? Jak styl to styl. Hanna nie
          lubi kibiców, kibice nie lubą Hanny. Jest po równo i ok. Gdyby mił klasę ty by
          powieział że i tak ma wszystkich w dupie. A tak to tylko jest załosny .
      • Gość: popelina Nigdy go nie lubiłem IP: 209.114.223.* 20.01.02, 23:12
        Nie chodzi o doping, itp. To po prostu bardzo antypatyczny człowiek, w Polsce
        też są tacy sportowcy, pierwszy z brzegu przykład: Tomasz Gollob. Niby lubiany
        jako wspaniały reprezentant a ...
      • danone Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) 20.01.02, 23:15
        Niestety to jest z tej grupy ludzi: Bo ja Cie Kowalski nie lubie.
        Ale z takim buczeniem i gwizdami troche kibice przesadzili.
        • Gość: jojo Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.proxy.aol.com 20.01.02, 23:25
          danone napisał(a):

> Niestety to jest z tej grupy ludzi: Bo ja Cie Kowalski nie lubie.
          > Ale z takim buczeniem i gwizdami troche kibice przesadzili.

A Reinhard Hess to naprawde syn Rudolfa Hessa ! Jezeli chodzi o zrodlo
          wiadomosci,to moj tatko mi to powiedzial,bo on jest dr.Germanistyki na New York
          University !!!
        • Gość: marky Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 12:50
          danone napisał(a):

> Niestety to jest z tej grupy ludzi: Bo ja Cie Kowalski nie lubie.
          > Ale z takim buczeniem i gwizdami troche kibice przesadzili.
          Gwizdy i buczenia mieszczą się w kanonie normalnego kibicowania. Jezeli nikt nie
          jest obrazany słownie lub gestem (czego ni zauważyłem) to wszystko jest O.K. W
          końcku kibice teżmają prawo kogoślubić lub nie. I na tym polega tolerancja.
          Osobiście Hanni mi zwisa nisko i powiewa, ale wypowiedzi Hessa to
          szczyt "kultury". Oblicze cholera prawdziwego Europejczyka, spadkobiercy wielkiej
          kultury Narodu Niemieckiego... Nie mogę dalej bo mnie skręca. Tak naprawdę to po
          konkursie w Zakopanem możemy się tylko wstydzić za organizatorów, bo to była
          prawdziwy obciach. Aaa.. I niech nikt przypadkiem nie mówi, że wygwizdaliśmy
          Niemca, bo Matin miał świetny doping tak inni zawodnicy (vide: Mika Kojonkoski
          dla Gazety) pozdrowienia Marky
      • Gość: hugon Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 12:15
        Klasa jako sportowca Hanawalda jest wysoka i to nie ulega wątpliwości.
        Jako czlowiek juz gorzej swoim zachowaniem sam prowokuje do takich
        niesympatycznych zachowań.Ale moid drodzy internauci wielu z was niestety
        swoje opinie czerpie na podstawie obrazu TV a jest on nie do końca prawdziwy.
        Jeszcze w ubiegłym roku jak Małysz wygrywał cieszył sie sympatia każdej
        publiczności teraz jest przyjmowany z tradycyjną zimna niemiecka goscinnością.
      • ant. Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) 21.01.02, 12:35
        Bardzo podobała mi się radość Hessa, zakończona wściekłością...
      • Gość: Svenka Budzi sympatię... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 12:40
        Może Cię to zdziwi, ale ja kibicuję Svenowi. I może zdziwi Cię to jeszcze
        bardziej, ale nie pierwszy sezon. Bo kiedy był u szczytu wcześniejszej formy, i
        kiedy w zeszłym roku zniknął z horyzontu- cały czas mu kibicowałam.
        Dziwne, nie?
        A tak w ogóle, to przecież nikt go nie zna i fakt , że potrafi okazać radość po
        konkursie na swój sposób nie powinien nikogo bulwersować.
        Tym bardziej, że zanim zaczął wygrywać, nie wzbudzał niczyjej niechęci. W
        przeciwieńswie do Schmitta.

Pozdrowionka.
        Fanka Svena
        (apropos: nie kibicuję mu za ładną buźkę!!!)
        • Gość: gangers Re: Budzi sympatię... IP: *.elsat.net.pl 21.01.02, 17:45
          To jest prawda !!!!!!!
          Jak by Smidt wygrywywał to by na niego teraz gwizdali .....
      • Gość: radziwił Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.bci.net.pl 22.01.02, 11:02
        może cię to zdziwi, ale ja czuję sympatię do svena (i do innych skoczków też).
        taki janne ahonen na przykład - w ogóle się nie uśmiecha, a czy ktoś przez to
        nazywa go bufonem i opętańczo gwiżdże. co do radości po skoku - każdy ma prawo
        cieszyć się w taki sposób jaki mu odpowiada - człowieku, zrozum, że ludzie
        różnią się między sobą. kurwa, naprawdę nie rozumiem co wam ten sven zawinił.
        byłem w zakopcu i machałem mu flagą jako jedna z 10 osób i dziwiłem się temu
        skurwysyńskiemu przyjęciu. NIKT NIGDZIE nie gwiżdże w ten sposób na skoczków. w
        niemczech małysz był przyjęty dobrze, a po dobrych skokach (np.151m w willingen)
        była wręcz owacja. czy nie stać nas na przynajmniej to samo?
        • Gość: aimarek Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: 192.168.0.* / *.rubikon.zgierz.pl 22.01.02, 11:28
          A mnie się wydaje, że nienawiść większości polskich kibiców do Hannawalda przy
          jednoczesnej sympatii dla Schmitta to wynik wypowiedzi Miklasa, który przy
          okazji każdej relacji z zawodów PŚ podkreślał, że Schmitt to dobrze wychowany,
          skromny, sympatyczny młodzieniec, a Hannawald uchodzi za pyszałka i jest
          arogancki. Nie twierdzę, że tak nie jest, ale to trochę głupie wyrabiać sobie
          opinię na temat ludzi tylko na podstawie tego co klepie jakiś kolo z telewizji.
          Założę się że większość ludzi, która opluwa Hanniego nigdy nie słyszała żadnej
          z tych jego "enerdowsko-faszystowskich wypowiedzi".
        • Gość: Hannia Re: Biedny Hannawald :)))))))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 20:44
          zgadzam sie. jednak we mnie tez budzi sympatie. a ze sie cieszy po dobrym
          skoku, to nic zlego. wg mnie jest super !!!
      • Gość: Mumink Re: Biedny Hannawald : najwiekszy IP: *.outland.avaya.com 22.01.02, 11:26
        Nie wie czy niektorzy o tym wiedza. Sven Hannawald jest urodzony w dawnej NRD. Dopiero przed
        9 latami z rodzicami przesiedlili sie do Niemiec, po pojednaniu.
        Mam teraz pytanie: jakim sposobem moze byc jego ojciec, ktos z rodziny tym Rudolfem Hessem.
        Glupota ludzka nie ma granic. No ale zdarzaja sie i tacy.
        • Gość: pck Re: Biedny Hannawald : najwiekszy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 11:57
          Z Hanim zaczęło się jeszcze po poprzednim turnieju 4 skoczni.Czy ktos to
          jeszcze pamięta. Gdy inni skoczkowie zaczeli juz "zachwycać" sie Małyszem,
          Hannawald coś tam zabulgotał o tym, że jak oni moga z nim wygrywać skoro jest
          on inaczej zbudowany (niewysoki, drobny). I od tego się zaczęło. Fakt, że potem
          nie słyszałem juz tego typu wypowiedzi ale niesmak pozostał.
          • Gość: Svenka Tolerancja... IP: *.powernet.com.pl 22.01.02, 16:27
            Wiesz, to pierwszy konkretny zarzut przeciw Hanniemu, który troche mnie
            przekonuje. Kibicuje mu nie pierwszy rok i jestes bodaj jedyna osobą, która nie
            oskarza go na podstawie "niesugestii" K.Miklasa . Ale mimo to apeluje o
            tolerancję: każdy może chyba miec na niektóre tematy własne zdanie, ale nie
            trzeba pisać, że Hannawald to niewychowany enerdowiec, skoro się go nie zna,
            prawda?
            • Gość: bionik Re: Tolerancja... IP: *.arcor-ip.net 25.01.02, 20:59
              Gość portalu: Svenka napisał(a):

> Wiesz, to pierwszy konkretny zarzut przeciw Hanniemu, który troche mnie
              > przekonuje. Kibicuje mu nie pierwszy rok i jestes bodaj jedyna osobą, która nie
              >
              > oskarza go na podstawie "niesugestii" K.Miklasa . Ale mimo to apeluje o
              > tolerancję: każdy może chyba miec na niektóre tematy własne zdanie, ale nie
              > trzeba pisać, że Hannawald to niewychowany enerdowiec, skoro się go nie zna,
              > prawda?

Podoba mi sie w Twoich wypowiedziach, ze bronisz swego i nie powiewasz jak
              przyslowiowa choragiewka na wietrze...obojetnie czy trenera niemieckiego czy
              polskiego...
              Dlatego pomin i ten powyzszy zarzut, bo tez jest pozbawiony dowodow, ze o sensie
              nie wpomne.
              Symptomatyczne jest to, ze koncentrujemy sie jedynie na Polakach i Niemcach...w
              koncu w czolowce skacza takze Finowie, Austriacy, Japonczycy, ze o Hiszpanach nie
              wpomne (co? nie ten sport?)
              Kazdy z wpisujacych sie na tym forum chce uchodzic za sportowca, a zapomina o
              podstawowej rzeczy: szacunku dla drugiego.
              Uklony, bionik...
              • Gość: Svenka Re: Tolerancja... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 21:59
                Nie zamierzam zmieniać sympatii i twardo będę bronić Svena (chyba, że go
                zdyskfalifikują za doping, ale wtedy ze wstydu nie pojawię się na tym
                forum:))), ale powyższy zarzut nawiązuje do zeszłego sezonu, a wszystkie inne?
                Cóż, są wynikiem przegranej Adasia...
                Co się zaś tyczy innych skoczków, to ja bardzo lubię fińskich. Jak to
                powiedział Ahonen... "Oni nie przyjeżdżają sie uśmiechać, tylko skakać":)))
                Widać, ale i tak są OK. I Kojonkowski przyjaźni się z Tajnerem:))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka