Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tenis: Williams ma nerwy ze stali

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 23:37
    Wielkie brawo dla Karoliny.! W niektórych momentach grała fenomenalnie. A
    najbardziej budujące były momenty, kiedy jej trener i zarazem ojciec
    przekazywał uwagi w języku polskim.! Wielkie joł dla tej dziewczyny :)
    Obserwuj wątek
      • yez.hodowca Tenis: Williams ma nerwy ze stali 15.01.09, 10:59
        Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Najbardziej budujące były momenty, kiedy jej trener i zarazem
        > ojciec przekazywał uwagi w języku polskim.!

Mi też się to spodobało. Ale nie wiem, czy się dobrze orientuję: trener chyba nie ma prawa kontaktować się z zawodnikiem / zawodniczką podczas meczu?
        • lukasziwanek Re: Tenis: Williams ma nerwy ze stali 15.01.09, 16:48

> Mi też się to spodobało. Ale nie wiem, czy się dobrze orientuję: trener chyba n
          > ie ma prawa kontaktować się z zawodnikiem / zawodniczką podczas meczu?

yez.hodowca od tego sezonu zmieniły się przepisy, teraz tzw. coaching jest
          dozwolony w każdym momencie meczu.

A tak w ogóle już dawno rozegrano półfinały. Serena została rozbita przez Jelenę
          Dementiewą, a Safina po wcale nie łatwym meczu pokonała Ai Sugiyamę. A na
          gazeta.pl po wyjeździe redaktora Ciastonia do Melbourne chyba nie ma kto
          zajmować się bieżącymi wydarzeniami tenisowymi. Z turnieju mężczyzn wycofał się
          Tsonga, który ma problemy z plecami. W bardzo dobrej formie na początku sezonu
          jest Rysiek Gasquet, który pokonał swojego młodszego rodaka Chardy'ego i już
          jest w półfinale w Sydney. W półfinale zagra z Davidem Nalbandianem, który chyba
          przypomniał sobie, że kiedyś był znakomicie zapowiadającym się tenisistą.
          Argentyńczyk w ćwierćfinale pokonał Lleytona Hewitta. Grono półfinalistów
          uzupełnił Jarkko Nieminen. U kobiet toczy się również rywalizacja w Hobart. W
          finale zagrają dwie Czeszki: Petra Kvitova (pierwszy finał WTA) i Iveta Benesova
          (swój jedyny dotychczas tytuł zdobyła w 2004 roku w Acapulco, będzie to jej 7
          finał WTA). Mężczyźni natomiast grają w Auckland. W półfinałach zagrają Sam
          Querrey z Davidem Ferrerem i Juan Martin del Potro z Robinem Soderlingiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka