Gość: Palej IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 17:15 Kurde, trochę podobny do naszego. Gdyby nie to, że był grany jako pierwszy i pokazywano w trakcie Jugosłowian, pomyślałbym, że to nasz hymn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dok Re: Hymn Serbii i Czarnogóry IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 18:20 tak samo pomyslalem.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Hymn Serbii i Czarnogóry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:12 Bo to jest nasz hymn tylko grany troche w innym tempie. To sie chyba wzielo z wiosny ludow bo wtedy nasz hymn byl hymnem wszystkich "ludow" ale nie jestem tego do konca pewien (cos kiedys o tym czytalem ale nie wiem czy czegos nie pomieszalem :). PZDr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Hymn Serbii i Czarnogóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:23 Gość portalu: Razorfan napisał(a): > Bo to jest nasz hymn tylko grany troche w innym tempie. > To sie chyba wzielo z wiosny ludow bo wtedy nasz hymn byl hymnem > wszystkich "ludow" ale nie jestem tego do konca pewien (cos kiedys o tym > czytalem ale nie wiem czy czegos nie pomieszalem :). > PZDr "Pana Tadeusza" też nam podwędzili i jest ich epopeją narodową. Albo ja z kolei coś mieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrek Re: Hymn Serbii i Czarnogóry IP: *.acn.pl 16.11.03, 19:30 To my mamy hymn Serbów! Jak legiony stały na terenach jugoli a Wybicki pisał sobie marsza to melodię wziął ze starej serbskiej piosenki "ludowo-narodowej", tyle ża nasz hymn jest grany 3 razy szybciej :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Hymn Serbii i Czarnogóry IP: *.jagiellonia.krakow.pl 16.11.03, 19:29 sport.onet.pl/1,16,11,3467309,10436939,768123,forum.html o ile sie nie myle gosc, ktory to pisal ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kck Re: Hymn Serbii i Czarnogóry IP: 82.160.4.* 16.11.03, 19:43 Zgadza się Duchu. Odpowiedz Link Zgłoś