Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!!

IP: *.zlomanczuk.com.pl 27.11.03, 10:23
    jeśli cały burdel związany z klubem finansowych malwersantów, bydgoskich
    bagsików i grobelnych, nie skończy się w sposób oczywisty, tzn. rozpoczeciem
    jazdy od najniższej klasy rozgrywek to czas normalnego zuzla skonczy się
    definitywnie. Co bardziej łebski zarząd klubów będzie robi długi, budował
    zespół oparty na niewypłacalności, olewał US i Zus by po roku zmienić nazwę z
    BKS na BKŻ a potem na CKOD lub inne debilnie brzmiące skróty.
    no bo dlaczego nie skoro mozna to robiś w majestacie prawa i za przyzwolenie
    GKSZ? sam bym pewnie tak zrobił gdyby było można to zrobić na sucho!!!!
    a może pan Wiesiek z Atlantydy też założy sobie klub, podpisze za sponsorski
    szmal kkontrakt z lux zawodnnikami a potem zmieni się na Pan Stefan z
    Atlantydy Speedway Klub i od nowa będzie kręcił biczem?
    to jest chore i może zdarzyć się na takim ranczo jakim jest POlska!
    zakopać Trupa z Bydłoszczy i nie zapić mu świeczek na 1. listopada!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: menedżer Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 27.11.03, 10:50
        Na początku pozdrowienia dla Trenejro. Zgadzam się w 100%. Milicyjny klub kręci
        jak cygan słońcem.Mam nadzieje,że wniosek Rufina o nie włączanie bygoszczy do
        ekstraklasy stanie się faktem i nie zobaczymy tego klubiku w sezonie 2004
        • krotoss Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 27.11.03, 10:57
          spoko.. w takim razie zamknijcie połowę klubów polskich i nie tylko o żużlu
          mówię. Chyba was gryzie w oczy, że ktoś ze słąbymi finansami tyle w sporcie
          osiąga, przez to nie mogą się spełnić klubiki gdzie sponsor nawalił milionów,
          nakupował ludzi i każe jeździić a tu nic! :)
        • maniak_polonii ... torun i jego kumpli-leszno i gdańsk!!! 12.12.03, 16:10
          to ze unia nie moze nic osiągnąć to wasza wina a to ze gdańsk tez wasza. znaczy
          kiboli. bo my tu w bydzi kochamy nasza ekipa i jestesmy z nia na dobre i zle a
          to ze jak wam sie nie powodzi i zwalacie na bydzie- to przepraszam ale
          jestescie zdechle kutasy
      • Gość: kibic naskocz mi :))) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 11:36
        żal dupe ściska frajerze, co??? :))) twoja drużynka nie może niczego zdobyć i
        stać ją tylko na jakiś srebrny lub brązowy medal raz na 3 lata i to pod
        warunkiem że kupicie obcych zawodników, bo wasi wychowankowie są tylko ligowymi
        miernotami!!!
        żal ci dupe ściska frajerze :)))

a Rufinowi chyba najbardziej zwieracze dokuczają za sezon 2002 gdzie jego
        leszczyńskie bydło zajeło 2 miejsce chociaż krzyczeli o złocie :))) no ale tak
        już bywa..... ktoś jest frajerem, a inny zwycięzcą :)))
      • ivica Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 27.11.03, 11:40
        a tak wogole to chodzi o to iz inne osrodki zuzla zazdrosza Bydgoszczy tego iz ta nigdy nie spadla do nizszej klasy rozgrywkowej. Powiem wam cos : MACIE PECHA
      • alienisko Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 27.11.03, 13:26
        I z kim by Apator derby jezdzil? :P To by byl dopiero cios dla polskiego
        zuzla ;)

To o tym sie mowi w mediach, ktore na co dzien nie pamietaja o tym, ze zuzel
        istnieje :)

PS
        ivica: Apator tez nigdy nie spadl. :)
        • ivica Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 30.11.03, 00:10
          ok przyjemniaczki :))) Inaczej wiec Polonia jest klubem który po pierwsze nigdy nie spadl a po drugie jezdzi tylko w najwyzszej klasie rozgrywkowej :)
      • Gość: trenejro Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.zlomanczuk.com.pl 27.11.03, 18:10
        dla tych bydgoszczan którzy nie kumaja przypomnę, że apator odkąd awansował do
        1 ligi nigdy z niej nie spadł, wiec ten temat zazdrości chyba można
        przemilczeć. A dla tych bydgoszczan, którzy nadal nie kumaja odpowiem, że nie
        chodzi tu o to, czy klub ma kasę czy też nie, bo to zasługa działaczy sponsorów
        i zdrowej atmosfery, oraz pewnej gospodarności i zdrowego rozsądku !!! - tu
        chodzi o to, że ktos jest przekrętem i nie radzi sobie z kasą i siedzi na
        stołku w zarzadzie i próbuje po narobieniu kolosalnych długów oszukac jeszcze
        wiele innych osób.
        mam w dupie los polonii jako klubu-mnie interesuje ze chcę na starosc dostac
        pełna emeryturę, a nie okrojoną to klub opierdolił skarb państwa na cięzkie
        rulony i teraz jeszcze kombinuję, że niby nic się nie stało i szuka frajerów
        którzy uwierzą w tabula rasa i szybka zmianę nazwy!!!
        io któryś z kiboli polonii też stanie na starośc przed dylematem ze nie
        dostanie kapuchy na emerytkę bo jego ulubiony klub nie miał ochoty zapłacić za
        swoja statutową działalność i wykpił się z tego tanim kosztem.
        zbankrutowali??? kapitalizm jest bezwzględny!!! a na tę okolicznośc ma wyjście-
        zaczynać od nowa!!!
        i tak ma być!!!
        • sdb Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 27.11.03, 21:06
          jeszcze o tym nigdzie nie mowilem ale tak troche to sie zgadzam. moze mi ktos
          zarzucic ze cwaniakuje bo kibicuje zespolowi ktory nie ma probleow z
          wyplacalnoscia ale spojrzmy prawdzie w oczy- posuniecie dzialaczy Polonii jest
          nie fair wobec innych klubow, ktore majac dlugi nierzadko wypruwaja sobie flaki
          zeby za3mac zawodnikow, czesciowo oplacic media Zusy i inne skarbowki i jakos
          te dlugi likwidowac. A Polonia, w ktorej doszlo do wprost przerazliwej
          niegospodarnosci- rach ciach ciach i czysto. Tez mi szkoda ze klub, ktory nigdy
          nie byl w II lidze, z takimi tradycjami i tak dalej mialby zostac zdegradowany
          na sam dol i to nawet nie ze wzgledow sportowych. ale jak to kolega napisal-
          jak chcielismy kapitalizmu to sie dostosujmy. zal mi kibicow bydgoskich- nie
          chcialbym zeby moj klub mial takie problemy, no chyba nikt by nie chcial. oby w
          kazdym klubie managmentem zajmowali sie ludzie kompetentni.
        • Gość: TK Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 21:16
          Apator nigdy nie awansował "po sportowemu" do I ligi,w tym sezonie w którym
          dzięki powiększeniu I ligi z 8 do 10 zespołów przegrał baraże z Polonią.
          Decyzję o powiększeniu I ligi podjęto po barażach.
          Pozdrawiam
          TK
          • m0nk Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 28.11.03, 11:02
            trenejro i sdb maja racje w pewnym stopniu. Spojrzmy na to z innej strony.
            Polonia upadajac, nie bylaby w stanie splacic dlugow bo zwyczajnie nie ma
            wiekszego majatku - stadion z obiektami jest miejski. BTZ powstajac, przejela
            spora czesc zobowiazan i jak sie okazuje zaczyna splacac dlugi. Ciekawy jestem
            skad wziely sie te pieniadze ale to juz inna bajka. Ja osobiscie ciesze sie,
            ze zawodnicy sa splacani. Efekt - btz ma najnizsze zadluzenie wobec zawodnikow
            mimo splaty zobowiazan polonii. Gdyby bks padl a btz musial zaczynac od
            najnizszej ligi - czy zawodnicy otrzymaliby jakiekolwiek pieniadze? watpie.
            ps. ten tekst jest aktualny jezeli pieniadze, ktore wczoraj przelano pochodza
            z jakiegos rozsadnego zrodla.
        • Gość: BKS Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.hipernet.ras.pl 28.11.03, 19:52
          i takie jest rozumowanie polskich frajerow, celowo nie pisze kibicow, bo jak
          ktos pisze ze musi miec troche wieksza emeryturke to jest to frajer. ciekawe co
          bys gadal jakby twoj klub mial dlugi i nie mogl wystartowac. ja mam w dupie
          emeryture, pieniadze, bo dla klubu wszystko zrobie. POLONIA MOIM ZYCIEM
          (nawet apatorowi obojetnie ile by mial dlugow nie zycze drugiej ligi, moga
          walic przekrety ile chca, bo z kim byly by rozgrywane najlepsze mecze sezonu?)
          • Gość: Jazon Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 20:24
            Z oporami ale zgadzam się (w pewnym sensie). Jako kibic Apatora nie wyobrażam
            sobie ligi bez Bydgoszczy. Może i nie jest to miejsce na sentymenty, ale po
            prostu szkoda by było...
          • sdb Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 30.11.03, 15:00
            Gość portalu: BKS napisał(a):

> i takie jest rozumowanie polskich frajerow, celowo nie pisze kibicow, bo jak
            > ktos pisze ze musi miec troche wieksza emeryturke to jest to frajer. ciekawe
            > co
            > bys gadal jakby twoj klub mial dlugi i nie mogl wystartowac. ja mam w dupie
            > emeryture, pieniadze, bo dla klubu wszystko zrobie. POLONIA MOIM ZYCIEM

czy to mialo byc smieszne? to chyba jakis prostacki zart
      • Gość: CS Takie sa prawa w kapitalizmie IP: 194.255.20.* 28.11.03, 12:32
        finanse i rynek podlega przepisom prawa i temu, jak da sie to prawo obejsc i
        gdzie znalezc dziure.
        Taki numer jak w Polonii jest dosc powszechnie stosowany w normalnym biznesie.
        Otwieram firme, kupuje towar na kredyt, sprzedaje do mojej drugiej firmy za 10
        %, oglaszam upadlosc, nie splacam kredytu. Zlodziejstwo ale zgodne z prawem,
        nikt nic nie moze zrobic.
        Tak ze to nie ma znaczenia, jakt kto sobe mysli i uwaza, jezeli sprawa zgodna
        jest z przepisami, to tacy jak Rufin moga sobie ksiazke napisac i wydac pod
        tytulem "Bylem Glupi".
        • Gość: trenejro Re: Takie sa prawa w kapitalizmie IP: *.zlomanczuk.com.pl 28.11.03, 15:30
          CS! skąd ty się chłopie wziąłeś? doskonale wiem, ze takie numery sa wykonywane,
          ale skąd ci przyszło do głowy ze to jest legal i tak po prostu sie to odbywa?
          Jeśli takie działanie jest wykonywane z premedytacją, co łatwo mozna udowodnic
          (vide byd-meat) to wydział przestępstw gospodarczych zamyka własciciela w
          areszcie, toczy się przeciw niemu postępowanie a majatek firmy do której
          przeniósł kapitał lub aktywa stanowia zapezpieczenie roszczeń firmy bankruta, z
          której wyprowadzono majatek. Poza tym wyprowadzanie majatku a brak kontroli nad
          finansami i doprowadzenie bks do bankructwa na skutek niegospodarności to dwie
          różne rzeczy i nie ma ich co porównywać.
          sumujac :POLONIA MUSI ODEJŚĆ(choc to nie Balcerowicz hehe)
          • m0nk Re: Takie sa prawa w kapitalizmie 28.11.03, 20:31
            problem jest glebszy niz niektorzy zauwazaja. Jezeli bydgoskiego trupa
            pochowac to tylko i wylacznie z wszystkimi jego dlugami. Dzieki takiemu
            tworowi jak BTZ mozliwa jest splata chociaz czesci zobowiazan. Upadlosc ma
            sens, tylko wtedy gdy chociaz czesciowo zaspokaja dluznikow. Jezeli jest to
            niemozliwe to jestem za czyms takim jak BTZ
          • Gość: TySoN Re: Takie sa prawa w kapitalizmie IP: *.atr.bydgoszcz.pl 04.12.03, 17:17
            Tak se czytam i myśle,że Twój mózg już dawno jest na emeryturze. Nawet o tym nie
            wiesz!
          • misiu112 Re: Takie sa prawa w kapitalizmie 04.12.03, 23:51
            Trenejro czy jak tam Ciebie zwą.Idz do swojego ogrodka tam weź sie za machanie
            i Tobie przejdzie.A jakie sa prawa w kapitalizmie to jeszcze malo wiesz.Jezeli
            nawet doszlo do naduzyc to niech za to odpowiedza ci, ktorzy to
            zrobili.Dlaczego likwidowac Polonie?Ja wiem, ze wielu miernotom sportowym to na
            reke.Faktycznie moze draznic co niektorych wyglad stadionu, GP, lokaty
            zespolu.Ale to tylko maluczkich!!!!Trenejro kup sobie lopatke i zakop sie!!!
      • Gość: stodo trenejra! Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: 217.206.55.* 30.11.03, 15:22
        ale ty jestes blyskotliwy ciekawe , zcy masz rownie silne piesci .czekam na
        kontakt pedale z torunia!!!
        • Gość: Menedżer Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 30.11.03, 20:37
          Po raz kolejny możemy zaobserwować na forum prymitywne wypowiedzi idiotów z
          bydgoszczy. Kolesie nie mają argumentów, i jedyne na co ich stać to obrażanie
          kibiców Apatora.Zresztą wcale mnie to nie dziwi, gdyż miałem wątpilwą
          przyjemność oglądać zachowanie bydgoszczan podczas meczów żużlowych i nic
          dobrego nie można powiedzieć na ich temat. Charakteryzuje ich cieniutki doping
          i chamskie zachowanie w stosunku do zawodników i kibiców gości. Pozdrawiam Cię
          Trenejro !!!
          • Gość: buahaha Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.hipernet.ras.pl 01.12.03, 10:31
            menedzerze ze wsi wlaoclawek chyba sie boisz ze apatorki znowu dostana
            propozycje sparingu i sie przestrasza. moze twoja wioska polaczy sie z ich
            wioska i z nami powalczycie?
            • Gość: Menedżer Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 01.12.03, 15:19

Tak Tyfolskie miasto to wielka metropolia,smród bije zewsząd, fajne blokowiska
              i sama "elita" województwa.
              • Gość: iks Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 15:49
                Przeczytane powyzej posty /w znakomitej wiekszosci/ budzic moga
                zainteresowanie - tematem, jak rowniez niesmak, ze wzgledu na forme. I tu warto
                sie chyba zastanowic nad tym co lepsze: probowac "przykryc" brak rozsadnych
                argumentow atakami chamstwa, czy tez po prostu milczec? To drugie rozwiazanie
                jest trudniejsze, zwlaszcza ze w przypadku zastosowania wariantu 1szego
                zapewniona jest bezkarnosc - bo zawsze mozna cos chlapnac pod oslona ksywki.
                Zuzel to wspaniala dyscyplina sportu. Szkoda, ze w co "skromniej wyposazonych"
                wyzwala takie reakcje. Nobla temu, kto znajdzie na to lekarstwo!
                • sdb Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 01.12.03, 16:05
                  szanujacych sie forumowiczow prosze o ignorowanie powyzszych postow.
                  • Gość: Jazon Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 17:11
                    Masz jak w banku- aż dziw bierze że niektórzy z przedmówców poradzili sobie z
                    obsługą komputera...
                    • Gość: TySoN Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 04.12.03, 17:23
                      Do tego też wystarczy bejsboll!
                      • Gość: sasiad Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 19:09
                        to ja jeszcze nawiaze do tematu. zgadzam sie z monkiem, to nie jeden klub
                        bankrutuje ale kilka sekcji a ta najbardziej dochodowa (jak mniemam) probuje
                        sie ratowac. tylko pytanie brzmi dlaczego to robi w obliczu bankructwa a nie
                        zrobila tego wczesniej? przeciez w przeciagu roku az tak sie nie pogorszylo.
                        wielu szydzi z klubow w ktorych jest stabilna sytuacja finansowa a brak jest
                        wynikow sportowych, pragne zauwazyc ze (moze nie w wiekszosci) wynika to z
                        polityki klubow zyjacych ponad stan. to sie tyczy rowniez torunia i czestochowy
                        (torunski klub jest wyplacalny tylko dlatego ze karwan jest w stanie co rusz
                        cos dolozyc zeby sie w kasie zgadzalo a cze-wa nie jest w stanie, na to sie
                        zanosi, utrzymac holty mimo ze nie bedzie u nich jezdzil jonsson. ten z kolei,
                        jak twierdzi robert dowhan, na pewno nie jest tanszym obcokrajowcem od
                        pedersena). wyjatkiem moze byc wts ale tam sponsor jak dzwon i menadzer rusko
                        nie musi byc geniuszem zeby to poukladac. reszta klubow ma do wyboru albo
                        wegetacje sportowa bez debetu na koncie albo ryzykowne hurrra i dluuuuugotrwale
                        bankructwa pozniej.
                        inna sprawa jest, ze pieniadze nie ida tam gdzie isc powinny. dlaczego chodzac
                        na mecze z udzialem mistrza i v-ce swiata musze lac na sciane w pseudokiblu?
                        dlaczego nie mam gdzie samochodu postawic a gwozdzie z drewnianych lawek
                        wbijaja mi sie w dupe? tu sie nalezy ogromny plus dla bydzi choc zdaje sobie
                        sprawe ze to raczej inwestycja nastawiona na zysk byla (GP) niz troska o kibica
                        ale zawsze.

pzdr
          • Gość: TySoN Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 04.12.03, 17:21
            Szanowny Panie Menedzerze. Chciałbym zaznaczyć,że Twoje uogólnienia co do
            kibiców z Bydgoszczy są równie chamskie i prymitywne, jak zachowanie garstki z
            nich. Trochę szacunku dla normalnych ludzi-kibiców. Swoją drogą mógłbyś lepiej
            zarządzać swoimi wypowiedziami Panie Menedzerze!
      • Gość: XXX Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.torun.mm.pl 07.12.03, 19:58
        To nie jest koniec sprawy !
        A co z zapłatą długów? Część - te wygodna - przekazano do nowego klubu a
        stare .....no cóż ! śmierć frajerom .......

ale nie do końca : Prokuratura Rejonowa w Bydgoszczy prowadzi śledztwo p-ko
        zarządowi klubu o działalność na szkode klubu poprez wybiórcze spłacanie
        wierzycieli ...
        zobaczymy ...czym sie to skończy !!!!
      • Gość: bydgoszcz BTZ!!! Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.nat.telco.pl 08.12.03, 00:00
        widac ze koles z torunia jest bo sie na zuzlu nie zna nasz tomek gollob ma
        wiecej medali niz wasz caly apator a smieszna nazwa to apator-wibrator:D jak by
        nie ricki i crump w tym sezonie to z gdanskiem i pila o utrzymanie byscie sie
        bili
        • Gość: trenejro Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.zlomanczuk.com.pl 09.12.03, 16:35
          bydłoszcz btz-daj się uśpic-to jest bezpłatne
      • maniak_polonii Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! 12.12.03, 16:05
        sluchaj ty pierdolo zasrana. bydgoszcz to nie trup a mamy problemy bo mamy
        debilnego torunczyka za prezydenta wiec zamknij sie i pozwol nam raować
        najlepszy zespół w ost latach
        • Gość: toruń Re: pochowac wreszcie bydgoskiego trupa!!! IP: *.bloknet.org / *.org 12.12.03, 22:24
          Debilku idź do szkoły.
          • maniak_polonii do torunia 21.12.03, 12:33
            przynajmniej u nas są szkoły bo w toruniu to tylko same stodoły o oborniki!!!
            HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka