eva15 17.10.05, 19:27 Lepsze to niż gdyby twierdził, że osobiście gadał z Bogiem i wie dobrze, co Bóg mu polecił. Turkmenbasza ma mniej groźne odchylenie wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2956883.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usiruf Re: Turkmenbasza wiersze pisze 17.10.05, 19:31 Pewnie, ze lepsze. Dlatego co roku tylu Amerykanow emigruje do Turkmenii. > Lepsze to niż gdyby twierdził, że osobiście gadał z Bogiem i wie dobrze, co > Bóg mu polecił. Turkmenbasza ma mniej groźne odchylenie > Odpowiedz Link Zgłoś
gocanowo nawet nazwy miesiecy pozmienial, jeden z nich nosi 17.10.05, 19:43 teraz imie jego matki Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: najwazniejsze, ze ma gaz, duzo gazu 17.10.05, 23:27 No właśnie, znów w przeciwieństwie do Busha - ten był tylko co najwyżej na gazie.. Zanim Bóg nie przyszedł do niego na audiencję i nie wskazał mu lepszych rozrywek. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: nawet nazwy miesiecy pozmienial, jeden z nich 17.10.05, 23:41 gocanowo napisał: > teraz imie jego matki jako matka stwierdzam, że to niezwykle miły gest Odpowiedz Link Zgłoś
rozenkranc Re: Turkmenbasza wiersze pisze 17.10.05, 20:26 usiruf napisał: > Pewnie, ze lepsze. Dlatego co roku tylu Amerykanow emigruje do Turkmenii. Błąd w rozumowaniu. Eva15 nie pisał(a) który kraj jest bogatszy, tylko który facet jest mniej szkodliwy. Pomimo swojej "ekstrawagancji" turkmeński kacyk jest niewątpliwie mniej groźny dla świata i dlatego nie budzi on niczyich emocji, natomiast rozmawaijacy z Bogiem amerykański przywódca budzi u wielu ludzi lęk i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Turkmenbasza wiersze pisze 17.10.05, 19:48 eva15 napisała: > Lepsze to niż gdyby twierdził, że osobiście gadał z Bogiem i wie dobrze, co > Bóg mu polecił. Turkmenbasza ma mniej groźne odchylenie > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2956883.html ****************************************** Turkmenbasza i Dżordż powinni może założyc jakieś kółko poetycko-filozoficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Turkmenbasza wiersze pisze 17.10.05, 19:50 eva15 napisała: > Lepsze to niż gdyby twierdził, że osobiście gadał z Bogiem i wie dobrze, co > Bóg mu polecił. Turkmenbasza ma mniej groźne odchylenie > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53621,2956883.html przeczytaj info do ktorego link podajesz palancico... choc, fakt... zapomnialem, ze ty malo co rozumiesz z tego co czytasz... "Biały Dom zbył te doniesienia jako "absurdalne"" "Według "Guardiana", niedługo po szczycie w Szarm el-Szejk stenogram z wypowiedziami Busha opublikowała izraelska gazeta "Haarec", jednak delegacja palestyńska nie chciała potwierdzić autentyczności stenogramu" Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ dodatek 17.10.05, 19:56 "A Palestinian official who said the US president had claimed God told him to invade Iraq and Afghanistan says he did not take George Bush's words literally." news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4320586.stm "Palestinian leader Mahmoud Abbas, who attended the meeting in June 2003 too, also appears on the documentary series to recount how Mr Bush told him: "I have a moral and religious obligation. So I will get you a Palestinian state."" news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4317498.stm ciekawe kiedy Abbas spota sie z wolodzia putka... nie moge doczekac sie "rewelacji" o rozmowach z Bogiem w wykonaniu puntinokio... Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Turkmenbasza wiersze pisze 17.10.05, 20:06 skipper_ napisał: "Biały Dom zbył te doniesienia jako "absurdalne" --- Biały Dom był tak skonfudowany, że nie zdementował tylko zbył te doniesienia > "Według "Guardiana", niedługo po szczycie w Szarm el-Szejk stenogram z > wypowiedziami Busha opublikowała izraelska gazeta "Haarec", jednak delegacja > palestyńska nie chciała potwierdzić autentyczności stenogramu" ---- no jakże to, Palestynczycy nie mieli odwagi ingerować w sferę sacrum zarezerwowaną tylko dla Boga i Busha Odpowiedz Link Zgłoś
bezkonca Re: Turkmenbasza wiersze pisze 18.10.05, 10:58 skipper_ napisał: >> "Biały Dom zbył te doniesienia jako "absurdalne"" Biala chalupka tez nic o tym nie wiedziala, ze rozmowa Dubii z zolnierzami byla farsa. Co oni tam wogole wiedza ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ajatollah Dżordż 17.10.05, 20:17 Bóg powiedział: +George, idź i walcz z terrorystami w Afganistanie+. I tak zrobiłem. A potem Bóg powiedział: +George, idź i połóż kres tyranii w Iraku+. I tak zrobiłem" "A teraz znowu czuję, że płyną do mnie słowa Boga. Mówi mi: +Idź i daj Palestyńczykom ich państwo, a Izraelczykom - ich bezpieczeństwo. I przynieś pokój Bliskiemu Wschodowi+. I, w imię Boga, tak właśnie uczynię" - mówił dalej Bush, według relacji Szaatha ******************************** Fundamentalista, jak słowo honoru! Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Ajatollah Dżordż 17.10.05, 20:21 i mozna 1000 razy powtorzyc, iz sam swiadek tej "wypowiedzi", ktory jako jedny ja "slyszal" - odwolal ta "rewelacje", tlumaczac, iz to co powiedzial, ze niby Bush powiedzial, to tylko interpretacja, a inni uczestnicy tego spotkania zaprzeczaja w ogole... ale to nie przeszkodzi osobnikom pokroju maruda.r albo l-eva twierdzic, iz tak bylo... tak, tak... kara mustafa wielki wodz krzyzakow, z armia eskimosow napadl na Krakow... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ajatollah Dżordż 17.10.05, 20:32 skipper_ napisał: > i mozna 1000 razy powtorzyc, iz sam swiadek tej "wypowiedzi", > ktory jako jedny ja "slyszal" - odwolal ta "rewelacje", > tlumaczac, iz to co powiedzial, ze niby Bush powiedzial, > to tylko interpretacja, a inni uczestnicy tego spotkania > zaprzeczaja w ogole... ******************************* "BBC udało się jednak przekonać Szaatha, by publicznie opowiedział o spotkaniu. Emisja nowego, trzyczęściowego dokumentu BBC na temat dyplomacji izraelsko-palestyńskiej pt. "Elusive Peace" rozpocznie się w poniedziałek" Skoro tak kochasz Dżordża, to kochaj go takiego jakim jest - z całym dobrodziejstwem inwentarza. Czego się wstydzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Ajatollah Dżordż 18.10.05, 10:23 maruda.r napisał: > "BBC udało się jednak przekonać Szaatha, by publicznie opowiedział o spotkaniu. > Emisja nowego, trzyczęściowego dokumentu BBC na temat dyplomacji > izraelsko-palestyńskiej pt. "Elusive Peace" rozpocznie się w poniedziałek" > > Skoro tak kochasz Dżordża, to kochaj go takiego jakim jest - z całym > dobrodziejstwem inwentarza. Czego się wstydzisz? Busha nie kocham, a jedno czego moge sie wstydzic, to ze mam wsrod rodakow takie medny jak ty... za to twoje "wiarygodne" zrodlo w BBC odszczekalo w bardzo pokretny sposob relacje o "rozmowach" z Bogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ajatollah Dżordż 19.10.05, 08:27 skipper_ napisał: > Busha nie kocham, a jedno czego moge sie wstydzic, to ze mam > wsrod rodakow takie medny jak ty... *************************** Na mendę to raczej ty wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Ajatollah Dżordż 19.10.05, 10:52 maruda.r napisał: > skipper_ napisał: > > > Busha nie kocham, a jedno czego moge sie wstydzic, to ze mam > > wsrod rodakow takie medny jak ty... > > *************************** > > Na mendę to raczej ty wyglądasz. tak tak... a to z tego powodu, iz twoje mendzie oczka wszystko po mendziemu widza... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Turkmenbasza NIE TYLKO wiersze pisze. 17.10.05, 22:00 Jesli uwazasz, ze rozmowy z Bogiem i odbieranie polecen od Niego to grozne odchylenie to prosze bardzo: tutaj jest notka o proklamowaniu Nijazowa prorokiem (agencje informacyjna wybralem specjalnie dla ciebie Ewuniu): english.mn.ru/english/issue.php?2003-7-6 wyjatek z tekstu: "Turkmenbashi, or the Leader of All Turkmens, has been proclaimed God's prophet on Earth." a tu slynna Ruhnama przetlumaczona na angielski: www.ruhnama.com/ W samym wstepie Nijazow pisze: "This book, written with the help of inspiration sent to my heart by the God". TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 diabelski projekt w boskich szatach 17.10.05, 23:40 fawad napisał: > Jesli uwazasz, ze rozmowy z Bogiem i odbieranie polecen od Niego to grozne > odchylenie to prosze bardzo: > tutaj jest notka o proklamowaniu Nijazowa prorokiem (agencje informacyjna > wybralem specjalnie dla ciebie Ewuniu): OK. Dziękuję za informację, ale mnie nie zrozumiałeś. Nie rozmowy z Bogiem jako takie są groźne i nawet nie odbieranie poleceń (choć to już trochę ekscentryczne). Nie to jednak. Groźna jest TRESC poleceń, jakie Bush odbiera. Jego bóg jest wsciekłym bogiem mordowania i nienawiści, stąd przypomina mi się stwierdzenie, że trzeba być w odbiorze "boskich zleceń" niezwykle ostrożnym: Nigdy nie wiadomo, czy to nie sam DIABEŁ przebrał się w ornaty i na mszę straceńcowi w duszy dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Re: diabelski projekt w boskich szatach 18.10.05, 04:29 > OK. Dziękuję za informację, ale mnie nie zrozumiałeś. Fakt. Myslalem, ze sobie zartujesz z Busha. Nie palam do goscia miloscia ale atakowanie go przy kazdej okazji, nawet pod artykulem o wierszach Turkmenbaszy czy jakiejs innej kampanii zniwnej na Bialorusi to obsesja wiec skontrowalem w podobnym tonie. No ale teraz jestem zdziwony. Przez caly czas wykladasz nam tajniki i zalety realpolitik w wykonaniu dzisiejszych potomkow Bismarcka, polityki w ktorej nie ma miejsca nawet na takie szczegoly jak drobna krytyka wobec ogromu zla wyrzadzanego przez Rosje na Kaukazie. No bo gaz usprawiedliwia wszystko. Zgadzam sie, jest to punkt widzenia wart uwagi. A tu nagle taka pryncypialnosc wobec USA i Busha? Wielu jest takich, ktorzy Putina uwazaja za przebranego w ornat diabla. Sporo z nich otrzymalo w Polsce status uchodzcy. Czym Bush zasluzyl na pohybel czego Putin nie zrobil w dwojnasob? TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: diabelski projekt w boskich szatach 18.10.05, 12:48 Znam trochę Kaukaz,byłam tam kilkakrotnie i DZIEKI pobytom tam oraz rozmowom z ludźmi na miejscu -ich sąsiadami, mam o Czeczeńcach jak najgorsze zdanie. Tylko w Polsce Czeczeńcy to romantyczni bohaterowie, bo przykładają "Ruskim". Na miejscu to wwg. narodów sąsiadujących z nimi bandyci spod ciemnej gwiazdy. Dla mnie Czeczenia to jednak sprawa wewn. Rosji. Ten kraj NIGDY nie był samodzielnym państwem, nie jest raczej w stanie stworzyć takich straktur i zagraża sąsiadom, których już od zawsze bandycko atakował. Skoro ludzie tam żyjący sobie tego nie życzą, czemu ja miałabym wiedzieć lepiej i uszczęśliwiać ich na siłę? > Czym Bush zasluzyl na pohybel czego Putin nie zrobil w dwojnasob? Gdy ZSRR w imię pokoju podbijała narody, zabierała im wolność i swobodę była prezedmiotem mojej ostrej krytyki. Gdy dziś to samo tyle, że w imię demokracji robią USA, to są one przedmiotem mojej równie ostrej krytyki. Czemu miałabym za to samo stosować wobec USA taryfę ulgową? Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: diabelski projekt w boskich szatach 18.10.05, 13:38 eva15 napisała: > Znam trochę Kaukaz,byłam tam kilkakrotnie i DZIEKI pobytom tam oraz rozmowom z > ludźmi na miejscu -ich sąsiadami, mam o Czeczeńcach jak najgorsze zdanie. hahahaahha l-eva znow wspomina swoje "sluzbowe" wyjazdy... podobnie jak wyjazdy do Iranu - kraju kwitnacej demokracji i wolnosci slowa, co l-eva tam oczywiscie widziala... tak a propos, to rozumiem, iz l-eva odbyla swoje rozmowy jak nie ze wszystkimi mieszkancami "Kaukazu", to na paweno z reprezentatywna, losowo dobrana grupa min. 1500 osob.... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 szukanie wspólnego mianownika 17.10.05, 23:47 fawad napisał: > wyjatek z tekstu: > "Turkmenbashi, or the Leader of All Turkmens, has been proclaimed God's >prophet on Earth." Tak na marginesie, może on to po to robi, aby się łatwiej z Bushem dogadać??. Może szuka, że tak powiem wspólnego języka? Chyba jest bystry, choć nie wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 niedostatki demokracji w GUAM? 18.10.05, 07:30 Turkmenbasza to bardzo pożądany sojusznik Imperium Dobra, a braki w demokracji więzienie opozycjonistów i stosowanie tortur w niczym nie przeszkadzają, a nawet pomagają. Z drugiej strony wpuszczenie jankesów prędzej czy później skutkuje "pomarańczową rewolucją", i to Turkmenbasza musi w tych umizgach brać pod uwagę. Zresztą Amerykanie przymykają oczy na gwałcenie praw człowieka chociażby w takim Azerbejdżanie, który stał się rodzajem prywatnego rancha klanu Alijewów (najbardziej skorumpowane państwo na świecie!). Ostatnio reżim Alijewa zdecydował się na całkowitą rozprawę z opozycją, zapewne antycypując "pomarańczową rewolucję", a lidera opozycji nie wpuszczono do kraju- samolot w którym leciał z Londynu nie dostał pozwolenia na lądowanie w Baku, odesłano go na Ukrainę, gdzie na prośbę Alijewa Juszczenko kazał go aresztować. Nie dziwię się że wyczulona na los wszelakiej opozycji redakcja Gazety Wyborczej ma twardy orzech do zgryzienia- co tu powiedzieć prostemu ludkowi - serca skłania się ku opozycjoniście Rasułowi Gulijewowi, ale rozum nakazuje popieranie poczynań Juszczenki i jego kolegi z GUAM Alijewa. lenta.ru/news/2005/10/17/azeri/ www.lenta.ru/news/2005/10/18/guliev/ Odpowiedz Link Zgłoś
nasrallach Re: Turkmenbasza wiersze pisze 18.10.05, 11:03 Bóg powiedział: +George, idź i walcz z terrorystami w Afganistanie+. I tak zrobiłem. A potem Bóg powiedział: +George, idź i połóż kres tyranii w Iraku+. I tak zrobiłem" Czy nie nadszedl juz najwyzszy czas by mu Bog powiedzial; "Idz i sie powies" i zeby tak zrobil ? Odpowiedz Link Zgłoś