Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

40 i 41 !!!! MJ powraca

IP: *.pl 27.01.02, 11:54
    Ja wiem ze w lidze 40 pkt rzucaja sredniacy a po 40 pkt dwa razy z rzedu to
    kazdy gracz NBA rzuca z palcem w nosie a zwlaszcza gdy ma ponad 38 lat i robi
    to na procencie wyzszym niz 50% wiec nie ma sie czym zachwycac
    ale pozwolcie ze pozachwycamy sie tym wyczynem

kurcze to mi sie podoba! wiadomo ze MJ nie bedzie fruwal jak dawniej ale piekne
    jest to ze pokazuje przynajmniej w pojedynczych meczach ( z drugiej strony nie
    jest ich tak malo :-) swa swietnosc! oj szkoda ze MJ nie ma te 5 latek mniej :-
    )) oj szkoda ! nauczylby tych swoich potencjalnych nastepcow o co w baskecie
    chodzi :-)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: nathan Re: 40 i 41 !!!! MJ powraca IP: *.acn.waw.pl 27.01.02, 13:13
        Nic dodać nic ująć :))))).

Pzdr.
        • reggie Re: 40 i 41 !!!! MJ powraca 27.01.02, 17:26
          Potencjalni następcy trzymają się mocno(patrz pojedyncze występy AI i KB), ale
          faktycznie, jak na ten wiek, w paru meczach Michael pokazał swoje nieprzeciętne
          umiejętności.
          Oddaję co cesarskie cesarzowi.
          W tych meczach młodzież nie miała wiele do powiedzenia.

Pzdr.
          • Gość: toms Re: 40 i 41 !!!! MJ powraca IP: *.pl 27.01.02, 22:06
            Osobiscie bardzo chcialbym aby to AI byl nastepca jordana
            facet chodz jest maly to jest Wielki ale brakuje mu jednej rzeczy a mianowicie
            najlepszej gry w decydujacych momentach wystarczy sobei przypomniec drugi mecz
            ostetniego finalu gdy Iverson mial szanse z czystej pozycji trafic za 3 co
            dawaloby prowadzenie ale niestety nie trafil i tu jest ta roznica MJ trafial !

co do KB to jest ciezej porownywac bo nie gra w druzynie ustawionej pod niego
            tak jak AI na razie plotki chodza ze nie za bardzo podoba mu sie nowy kontrakt
            ktory chca z nim podpisac LAL wiec moze moze za jakis czas zbaczym go w zespole
            gdzie bedzie mogl zostac liderem i udowodnic ze to on jest nastepca MJ :-)))
            • Gość: nathan Re: 40 i 41 !!!! MJ powraca IP: *.acn.waw.pl 27.01.02, 22:50
              Gość portalu: toms napisał(a):

> Osobiscie bardzo chcialbym aby to AI byl nastepca jordana
              > facet chodz jest maly to jest Wielki ale brakuje mu jednej rzeczy a mianowicie
              > najlepszej gry w decydujacych momentach wystarczy sobei przypomniec drugi mecz
              > ostetniego finalu gdy Iverson mial szanse z czystej pozycji trafic za 3 co
              > dawaloby prowadzenie ale niestety nie trafil i tu jest ta roznica MJ trafial !
              >

Trochę się tu nie zgodzę. Wydaje mi się, że Iverson jest takim graczem który w
              najważniejszych momentach potrafi trafić. Rzeczywiście w tym meczu zawiódł (choć
              Michael też zawodził choć bardzo rzadko.) ale zdaje mi się, że Sixers chyba tak
              naprawdę nie wierzyli w pokonanie Lakers. Przecież ten pierwszy mecz to była
              (przynajmniej dla mnie, a i dla wielu innych też) sensacja. Po tym co Lakers
              zrobili ze wszystkimi zespołami na Zachodzie, które to miały nie pozwolić LA na
              założenie pierścieni i po tym jak Phila męczyła się w drodze do finału, wszyscy
              jednogłośnie mówili, że Lakers zniszczą Sixers. Po cichu myślę, że oni tez tak
              myśleli. Chyba sparaliżowało ich widmo pokonania LAL. A wiadomo jak ważna jest w
              sporcie pewność siebie. Ale to jest moje zdanie i nie mówię, że tak rzeczywiście
              mogło być. Wracając do AI to chłopak ma jeden problem (MJ chyba takiego nie
              miał), a mianowicie jak mu nie "siedzi" to ma na to sposób. Oddaje jeszcze
              więcej rzutów ( :-))) ) myśląc (zazwyczaj błędnie), że w końcu się przełamie co
              prowadzi do porażek zespołu.

> co do KB to jest ciezej porownywac bo nie gra w druzynie ustawionej pod niego
              > tak jak AI na razie plotki chodza ze nie za bardzo podoba mu sie nowy kontrakt
              > ktory chca z nim podpisac LAL wiec moze moze za jakis czas zbaczym go w zespole
              >
              > gdzie bedzie mogl zostac liderem i udowodnic ze to on jest nastepca MJ :-)))

Ta..... Niech ucieka z Lakersów (Phil podobno do 2004) i pokaże, że jest liderem
              z prawdziwego zdażenia.
              Jeszcze krótko o następcach MJ czy innych wielkich graczy. Przeciez tak naprawdę
              to jeszcze przez 20 lat może nie być jego następcy. Wydaje mi się że zawodnik
              którego można nazwać graczem wszech czasów musi poprostu zdominować wszystkich
              na boisku i robić to przez większośc część jego kariery. Bo jeżeli takim był
              podobno (mówię to tylko dlatego, że nie widziałem go w akcji) Wilt to wiadomo
              ile trzeba było czekać na drugiego takiego zawodnika czyli Jordana. Prawie dwie
              dekady! Było w między czasie wielu wspaniałych zawodników ale tak jak oni nikt
              nie dominował i panował niepodzielnie. O tym, który jest lepszy już się nie
              wypowiadam :-))))). Kobe, AI i inni jeszcze są dalecy od tego, żeby nie mieli
              sobie równych.

Pzdr.

• Gość: toms Re: 40 i 41 !!!! MJ powraca IP: *.cu.com.pl 28.01.02, 09:13
                No nathan jakis prorok jestes bo AI wygral z LAL :-))))
                i tu w decydujacych momentach dobrze pogral AI

W LAL widze ze ostatnio dobrze gaja i Kobi i Shaqu i regularnie rzucaja po 20
                pare pkt ale poza nimi nikt nie rzuca szczegolenie zawodzi Fisher
                jak razem rzuca nawet 50 pkt to przeciez nie wygraja meczu
                widac to bylo w finale gdzie sila LAL opierala sie głównie na Horrym i fisherze
                to oni postawili kropke nad i. obecnei wydaje mi sie ze fundament w postaci
                Kobiego i Shaqu jest solidny a co z reszta ???

co do Iversona to ewidentnie potrzebuje on takiego druiego Pipena dla w sparcia
                wlasnie wtedy gdy mu nie wychodzi wszyscy pamietamy ostatni mecz seri Bulls -
                Portland gdy MJ siedzial na ławce a Pipen odrabial starty ja w zeszlym roku
                zalowalem ze Phila obok Mutombo nie mieli w skladzi rodmana :-))) to byloby
                ciekawie :-)

Co do Iversona to moze rzeczywiscie ma dar wykonywania rzutow w decydujacych
                momentach ale mam zal do niego za ten drugi mecz finalu :-( gdyby bylo 2:0
                byloby duzo ciekawiej ale wiemy jak ciezka droge musial przejsc zeby do tego
                finalu sie dostac ....

co do nastepcy MJa to uwazam ze niewielki postep moze sie dokonac w rozwoju
                fizycznym zawodnikow a nawet jezeli w przyszlosci beda lepiej przygotowani to
                czy beda mieli takie stalowe nerwy jak MJ? przeciez tego nie da sie wycwiczyc z
                tym trzeba sie urodzic ! Ja znam tylko jednego zawodnika ktory potrafil w tak
                waznych momentach tak czesto tak fantatsycznie zagrac :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka