warsau 27.01.02, 23:24 Olimpia Poznań - AZS Uniwersytet Wrocław 126:31 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warsau Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 27.01.02, 23:25 zyczmy Olimpii wejscia do extraklasy w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gwardzista Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 28.01.02, 01:26 Awans już jest pewny, teraz cały wysiłek powinien skupić się na takim wzmocnieniu klubu, aby można walczyć w ekstraklasie, a jednocześnie - mieć pieniądze na bieżące sprawy. A swoją drogą kim jesteś ? Mam nadzieję, że nie jesteś jakimś warszawskim prowokatorem :) ? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluto Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek IP: *.wsb.poznan.pl 28.01.02, 10:13 gwardzista???? juz dawno cie tu nie było! ale wracajac do tematu wynik robi wrazenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warsau Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 28.01.02, 15:13 nie jestem zadnym prowakatorem i mieszkam w Poznaniu. Ciesze ze Olimpia wygrywa, ale zespol z Torunia siedzi na karku. O tym trzeba pamietac. Nie orientujecie sie kto sponsoruje Olimpie ? PS. mam nadzieje ze w przyszlym sezonie beda 2 druzyny z Poznania w extraklasie koszykarek. Odpowiedz Link Zgłoś
andy02 Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 28.01.02, 20:08 Nie martwilbym sie tym, ze zespol z Torunia jest tuz za Olimpia. Z 1 ligi awansuja 2 zespoly i wszystko wskazuje na to, ze beda to wlasnie Olimpia i Zapolex Torun. Pozostale druzyny sa jednak znacznie slabsze. Kwestia - kto sponsoruje Olimpie. Z tego co wiem, to klub ten nie ma jednego duzego sponsora. Natomiast jest kilku mniejszych sponsorow. Bylem w tym sezonie na dwoch meczach Olimpii i przyznam, ze ta druzyna wzbudza we mnie spora sympatie. Te dziewczyny nie sa przypadkowa zbieranina, graja ze soba od kilku lat, w zasadzie wychowaly sie w Olimpii, tu zdobywaly medale mistrzostw Polski juniorek czy kadetek. Ponadto w odroznieniu od starszych kolezanek z Progresu Poznan graja niesamowicie ambitnie, dzieki czemu czasem osiagaja takie kosmiczne wyniki jak ostatnio. P.S. Tym postem debiutuje na forum. Zatem witam wszystkich :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
gwardzista Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 30.01.02, 01:21 Cieszę się, że znakomita postawa koszykarek Olimpii znalazła swoje uznanie także na forum gazety. Mam nadzieję, iż jesteśmy świadkami narodzin nowej świeckiej tradycji i odtąd komentarze dotyczące tego przemiłego i ambitnego zespołu będą pojawiały się tutaj przynajmniej co tydzień. Jednoczesnie, jako jeden z ostatnich wiernych kibiców przypominam, że IV liga piłkarska startuje 6 kwietnia. Wszystkich rozsądnych zapraszam do uczęszczania na mecze piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gwardzista sponsorzy i sale 30.01.02, 01:26 Z tego co pamiętam, jednym ze sponsorów Olimpii może być Terravita. Kiedyś organizowany był przez Olimpię ogólnopolski turniej kadetek o Puchar Terravity. Swoją drogą naszła mnie smutna refleksja dotycząca infrastruktury sportowej w Poznaniu. Gdzie Olimpia bedzie grała swoje mecze w ekstraklasie ??? Na Promienistej - nie, bo sala nie ma zgody PZKosz na organizację spotkań w ekstraklasie. Na Bukowskiej - podobnie, za blisko są ściany. Na Chwiałce ??? Bez balkonu ??? Co to będą za mecze :((( . Odpowiedz Link Zgłoś
andy02 Re: sponsorzy i sale 30.01.02, 11:36 > Swoją drogą naszła mnie smutna refleksja dotycząca infrastruktury sportowej w > Poznaniu. Gdzie Olimpia bedzie grała swoje mecze w ekstraklasie ??? Na > Promienistej - nie, bo sala nie ma zgody PZKosz na organizację spotkań w > ekstraklasie. Na Bukowskiej - podobnie, za blisko są ściany. Na Chwiałce ??? > Bez balkonu ??? Co to będą za mecze :((( . Niestety brak jest w Poznaniu porzadnej hali o pojemnosci 1500-2000 widzow. Mamy Arene, jednak ona jest po prostu za duza na mecze ligowe w jakiejkolwiek grze zespolowej, a 100 czy 200 kibicow w tak wielkiej hali sprawia raczej przygnebiajace wrazenie. Z kolei hale przy Chwialkowskiego czy Promienistej sa malutkie, na Chwialce zmiesci sie niewiele ponad 100 widzow, na Promienistej troche wiecej, ale tam z kolei warunki do ogladania meczow sa bardzo przecietne (filary bardzo przeszkadzaja ogladac mecz). Optymalna bylaby hala mniejsza od Areny, ale wieksza od hali na Chwialkowskiego i Promienistej. Tyle za na budowe takiej hali potrzebne sa pieniadze, a chetnego do wydania tych pieniedzy nie widac... Odpowiedz Link Zgłoś
warsau Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 31.01.02, 00:05 Andrzej Jabłoński: - Różnica pomiędzy ekstraklasą a I ligą jest ogromna. Na korzyść mojego zespołu przemawia fakt, że jako jedyna drużyna w naszej lidze potrafimy przez 40 min grać pressingiem na całym parkiecie. To są młode dziewczyny, które nie grały jeszcze zbyt wielu spotkań o wysokim ciężarze gatunkowym. Najbardziej brakuje im spotkań z wymagającymi, silnymi rywalkami - nawet jeśli miałyby to być jedynie spotkania sparingowe. Na razie trzeba zrobić wszystko, żeby znaleźć środki, by te dziewczyny mogły rozwijać swe sportowe umiejętności. Nie jesteśmy efemerydą z Chwiałkowskiego, tylko zespołem, który oparty na wychowankach, może pokonać kogo chce i jak chce. Obecna Olimpia to owoc kilkuletniej pracy - żony i mojej. Odpowiedz Link Zgłoś