Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek

27.01.02, 23:24
    Olimpia Poznań - AZS Uniwersytet Wrocław 126:31
    Obserwuj wątek
      • warsau Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 27.01.02, 23:25

zyczmy Olimpii wejscia do extraklasy w tym roku.
      • gwardzista Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 28.01.02, 01:26
        Awans już jest pewny, teraz cały wysiłek powinien skupić się na takim
        wzmocnieniu klubu, aby można walczyć w ekstraklasie, a jednocześnie - mieć
        pieniądze na bieżące sprawy.
        A swoją drogą kim jesteś ? Mam nadzieję, że nie jesteś jakimś warszawskim
        prowokatorem :) ?
        Pzdr.
        • Gość: pluto Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek IP: *.wsb.poznan.pl 28.01.02, 10:13
          gwardzista???? juz dawno cie tu nie było! ale wracajac do tematu wynik robi
          wrazenie!!!
        • warsau Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 28.01.02, 15:13

nie jestem zadnym prowakatorem i mieszkam w Poznaniu. Ciesze ze Olimpia
          wygrywa, ale zespol z Torunia siedzi na karku. O tym trzeba pamietac.

Nie orientujecie sie kto sponsoruje Olimpie ?

PS. mam nadzieje ze w przyszlym sezonie beda 2 druzyny z Poznania w extraklasie
          koszykarek.
          • andy02 Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 28.01.02, 20:08
            Nie martwilbym sie tym, ze zespol z Torunia jest tuz za Olimpia. Z 1 ligi
            awansuja 2 zespoly i wszystko wskazuje na to, ze beda to wlasnie Olimpia i
            Zapolex Torun. Pozostale druzyny sa jednak znacznie slabsze.

Kwestia - kto sponsoruje Olimpie. Z tego co wiem, to klub ten nie ma jednego
            duzego sponsora. Natomiast jest kilku mniejszych sponsorow. Bylem w tym sezonie
            na dwoch meczach Olimpii i przyznam, ze ta druzyna wzbudza we mnie spora
            sympatie. Te dziewczyny nie sa przypadkowa zbieranina, graja ze soba od kilku
            lat, w zasadzie wychowaly sie w Olimpii, tu zdobywaly medale mistrzostw Polski
            juniorek czy kadetek. Ponadto w odroznieniu od starszych kolezanek z Progresu
            Poznan graja niesamowicie ambitnie, dzieki czemu czasem osiagaja takie
            kosmiczne wyniki jak ostatnio.

P.S. Tym postem debiutuje na forum. Zatem witam wszystkich :-)).
      • gwardzista Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 30.01.02, 01:21
        Cieszę się, że znakomita postawa koszykarek Olimpii znalazła swoje uznanie
        także na forum gazety. Mam nadzieję, iż jesteśmy świadkami narodzin nowej
        świeckiej tradycji i odtąd komentarze dotyczące tego przemiłego i ambitnego
        zespołu będą pojawiały się tutaj przynajmniej co tydzień.
        Jednoczesnie, jako jeden z ostatnich wiernych kibiców przypominam, że IV liga
        piłkarska startuje 6 kwietnia. Wszystkich rozsądnych zapraszam do uczęszczania
        na mecze piłkarzy.
      • gwardzista sponsorzy i sale 30.01.02, 01:26
        Z tego co pamiętam, jednym ze sponsorów Olimpii może być Terravita. Kiedyś
        organizowany był przez Olimpię ogólnopolski turniej kadetek o Puchar Terravity.
        Swoją drogą naszła mnie smutna refleksja dotycząca infrastruktury sportowej w
        Poznaniu. Gdzie Olimpia bedzie grała swoje mecze w ekstraklasie ??? Na
        Promienistej - nie, bo sala nie ma zgody PZKosz na organizację spotkań w
        ekstraklasie. Na Bukowskiej - podobnie, za blisko są ściany. Na Chwiałce ???
        Bez balkonu ??? Co to będą za mecze :((( .
        • andy02 Re: sponsorzy i sale 30.01.02, 11:36
          > Swoją drogą naszła mnie smutna refleksja dotycząca infrastruktury sportowej w
          > Poznaniu. Gdzie Olimpia bedzie grała swoje mecze w ekstraklasie ??? Na
          > Promienistej - nie, bo sala nie ma zgody PZKosz na organizację spotkań w
          > ekstraklasie. Na Bukowskiej - podobnie, za blisko są ściany. Na Chwiałce ???
          > Bez balkonu ??? Co to będą za mecze :((( .

Niestety brak jest w Poznaniu porzadnej hali o pojemnosci 1500-2000 widzow. Mamy
          Arene, jednak ona jest po prostu za duza na mecze ligowe w jakiejkolwiek grze
          zespolowej, a 100 czy 200 kibicow w tak wielkiej hali sprawia raczej
          przygnebiajace wrazenie. Z kolei hale przy Chwialkowskiego czy Promienistej sa
          malutkie, na Chwialce zmiesci sie niewiele ponad 100 widzow, na Promienistej
          troche wiecej, ale tam z kolei warunki do ogladania meczow sa bardzo przecietne
          (filary bardzo przeszkadzaja ogladac mecz).
          Optymalna bylaby hala mniejsza od Areny, ale wieksza od hali na Chwialkowskiego i
          Promienistej. Tyle za na budowe takiej hali potrzebne sa pieniadze, a chetnego do
          wydania tych pieniedzy nie widac...
      • warsau Re: niecodzienny wynik w 1 lidze koszykarek 31.01.02, 00:05
        Andrzej Jabłoński: - Różnica pomiędzy ekstraklasą a I ligą jest ogromna. Na
        korzyść mojego zespołu przemawia fakt, że jako jedyna drużyna w naszej lidze
        potrafimy przez 40 min grać pressingiem na całym parkiecie. To są młode
        dziewczyny, które nie grały jeszcze zbyt wielu spotkań o wysokim ciężarze
        gatunkowym. Najbardziej brakuje im spotkań z wymagającymi, silnymi rywalkami -
        nawet jeśli miałyby to być jedynie spotkania sparingowe. Na razie trzeba zrobić
        wszystko, żeby znaleźć środki, by te dziewczyny mogły rozwijać swe sportowe
        umiejętności. Nie jesteśmy efemerydą z Chwiałkowskiego, tylko zespołem, który
        oparty na wychowankach, może pokonać kogo chce i jak chce. Obecna Olimpia to
        owoc kilkuletniej pracy - żony i mojej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka