Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szukam!

17.05.09, 08:34
    Możecie mi doradzić gdzie mogę dostać dobre i niekoniecznie super-drogie buty
    do wspinania się? jestem stosunkowo początkująca i nie chcę jak na razie
    przepłacać bo nie wiem jak długo wytrwam.
    A - do wszystkich szukających partnerów wspinania - załóżcie ogłoszenie na
    www.naspolke.pl - ja tak zrobiłam i naprawdę działa.
    Obserwuj wątek
      • krzysiek_rat Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk 21.05.09, 17:22
        witam gorąco!
        oczywiście wszystko zależy od rodzaju wspinania, które najbardziej
        Cię interesuje :) mogę polecić buty, które obecnie posiadam, a
        mianowicie buty trekkingowe Viking Campus.. są to buty naprawdę
        wysokiej jakości, świetnie sprawdzające się w każdych warunkach, a i
        cena niezbyt wygórowana.. na przykład na www.sklep-presto.pl
        widziałem je w promocji za coś koło 170 złotych.. Pozdrawiam fankę
        wspinania i zapraszam w Bieszczady! :)
      • Gość: GOg Re: buty na wspinaczkę IP: *.echostar.pl 22.05.09, 16:54
        Internet! I nie na wspinaczkę, a do wspinania...
        --
        ogrodypamieci.pl/profil/jerzy-kukuczka
        • super_filipka Re: buty na wspinaczkę 27.10.09, 07:16
          Mi kiedyś polecono buty jakie można kupić na bates.pl . Nie jest to może sklep
          typowo ze sprzętem przeznaczonym do wspinaczki, ale ich marka jest obuwiem
          najwyższej jakości. Bardzo wytrzymałe na temperatury i mające znakomitą
          przyczepność do podłoża. Co więcej wyglądają całkiem ok i od razu widać że są
          solidnie wykonane.
          • Gość: daro Re: buty na wspinaczkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 09:20
            Zajrzyj tutaj - bedziesz miala caly przeglad rynku
            www.ceneria.pl/buty_wspinaczkowe,0,515,4,0,K,kategoria.html
            Jesli mialbym cos polecic dla pocztkujacego - niedrogiego i dobrego
            to na pewno: Saltic np:
            www.ceneria.pl/Buty_wspinaczkowe_Spirit_SALTIC,8673,515,0,0,P,porownaj.html
            • Gość: ms Re: buty na wspinaczkę IP: 77.255.79.* 22.02.10, 23:14
              np: Triop Waltz albo Salsa / Saltic Spirit / Rock Pillars Moab (ponoć się szybko
              niszczą i rozbijają) / Boreal Ninja.
      • zbigniew.fusz Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk 22.06.10, 09:27
        Nie ma czegoś takiego,jak dobre i niedrogie buty wspinaczkowe. Dobry but musi
        kosztować, cudów nie ma:) Według mnie najlepsze są five teny, w każdym razie
        warto mieć przynajmniej jedną parę .Trzeba tylko pamiętać,że te buty mają już
        uwzględnioną numerację( czyli trochę mniejszą niż ma się w zwykłych butach).
        Jeśli ktoś normalnie kupuje buty mniejsze o pół numera, to w przypadku five
        tenów wystarczy kupić w tym samym numerze
        • Gość: Mateusz Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk IP: 178.219.26.* 20.07.10, 11:27
          Bardzo dobre buty wspinaczkowe są firmy Triop, możesz je dostać w Internetowym
          sklepie Presto.
          Triopy mam od ładnych już kilku lat. Kupiłem żeby nie oszczędzać i nie przejmuję
          się piachem, błotem, czy chęchami. Są relatywnie (jak na triopy) twarde.
          Sprawdzają się w każdych warunkach. Polecam:)
          • marasbone Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk 10.08.10, 10:19
            Też mi polecali buty bates podobnie jak super_filipce. Wydaje mi się, że się
            nadają idealnie, bo mają wysoką cholewę chroniącą kostkę, antypoślizgową
            podeszwę, są lekkie i wygodne. Ceny też nie są powalające na kolana, najlepiej
            kupić na bates.pl, bo gdzie indziej krążą podróbki.
      • Gość: gosć Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk IP: 212.180.184.* 19.07.11, 15:38
        tu wszystko o doborze butów
        eska.pl/adrenalina/news/29913/wspinaczka_-_jak_wybrac_buty/1042
        • Gość: grgo Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk IP: 89.174.79.* 20.07.11, 08:37
          Cały przeglad rynku - marek, cen, opini - znajdziesz tutaj - polecam
          www.ceneria.pl/buty_wspinaczkowe,0,515,4,0,K,kategoria.html
          • marcinradom Re: buty na wspinaczkę - dobre i niedrogie - szuk 07.01.12, 09:12
            Witam wszystkich.
            Jako, że jestem użytkownikiem (chyba to zbyt wiele powiedziane) butów Campus Viking, chciałbym podzielić się opinią o tychże butach z ich potencjalnymi nabywcami.
            Kupiłem te buciki w radomskim sklepie Cerro Torre dnia 21 listopada 2010 roku. Obuwie przeznaczone być miało do codziennego użytku; praca - dom, a że do pracy jeżdżę autem nie wysilałem się na markowe buty, bo stwierdziłem, że nawet te tańsze przy moim trybie używania spokojnie wystarczą na długie lata. po dwóch miesiącach użytkowania zauważyłem w lewym bucie odklejenie się podeszwy od buta. Korzystając z prawa do wymiany butów zgodnie z art. 8. ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej. Wszak buty na stronie Cerro Torre opisywane są jako bardzo trwałe i treckingowe. W piśmie reklamacyjnym wyraźnie napisałem, że żądam wymiany butów na nowe i nie zgadzam się na ich naprawę. Po dwóch tygodniach oddano mi buty... naprawione ponieważ jeden z nich posiadał zarysowanie (sic!). Nie jest to miejsce na prawne opinie, więc ograniczę się do opinii o produkcie, zamiast opisywać dalsze przygody z tym sklepem.
            Odradzam stanowczo zakup butów Campus Viking. Buty te nie nadają się nawet do delikatnego użytkowania, nie wspominając już o wycieczkach górskich. Należy oddać i tę prawdę, że jak dla mnie buty wygodne. Może zbyt sztywne, ale w tym przedziale cenowym trudno szukać ideału. Podsumowując napiszę, że firma Campus dla mnie już nie istnieje.
            Pozdrawiam
            Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka