Gość: Zgred IP: 81.26.0.* 07.06.09, 12:38 FOTA (organizacja zrzeszająca kierowców) Formula One Team Assosiation to oraganizacja zrzeszajaca zespoly nie kierowcow Kierowcow zrzesza GPDA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzul Jarno Trulli : Formuła 1 może się podzielić IP: *.clienti.tiscali.it 07.06.09, 12:43 No, ciekawie sie robi. W RAI podali, ze FOTA juz prowadzi nieoficjalne rozmowy z szefostwem kilku torow, na ktorych mogliby rozgrywac wyscigi po ewentualnej "secesji". Ciekawe czy Bernie pojdzie w zaparte i zaryzykuje organizowanie wyscigow gdzie glowne role beda odgrywac Force India, Lola i inne wynalazki. Bo chyba jednak Ferrari, McLaren, BMW i japonczycy nie beda mieli problemow z przyciagnieciem widzow i sponsorow, gdyby zdecydowali sie dzialac poza FIA. Powiedzmy sobie szczerze - unikalnosc F1 polega na jej wyrafinowaniu technologicznym, a to wymaga wielkiej kasy. A jesli ktos chce ogladac walke kierowcow w porownywalnych bolidach to jest sporo podobnych serii (GP2, World Series by Renault). Swoja droga jest rozwiazanie, ktore pozwoliloby w miare rzetelnie porownac umiejetnosci kierowcow nie rezygnujac z walki technologicznej miedzy zespolami - kazdy kierowca jechalby po 1-2 wyscigi w sezonie w innym bolidzie, tak by zaliczyc wszystkie stajnie. Ciekawe czy technicznie byloby to do zrealizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Na RAI pieprzą często głupoty 07.06.09, 15:44 W każdym razie dla mnie są 2 opcje: 1. Wszyscy dostają jeden standardowy bolid. 2. Wracamy do F1 z dawnych lat z ogromnymi budżetami największych zespołów i najlepszymi kierowcami w nich. F1 podobała mi się do 2004 roku. Potem było coraz gorzej. Przede wszystkim chcę powrotu silników V10!ten odgłos był niepowtarzalny! www.youtube.com/watch?v=gT36kC2pwAc&feature=channel_page Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 stasznie wkur.wiający są ci szefowie FIA 07.06.09, 15:37 Zebrało się 2 aroganckich Żydów, Ecclestone i "sadomaso" Mosley i wydaje im się że rządzą. Zespoły im pokażą że mają g.. do gadania Odpowiedz Link Zgłoś