Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!!

13.12.03, 14:26
    Jest 14.20 właśnie wróciłem z podróży i konkurs (opóźniony) jeszcze się nie
    rozpoczął a ja NIE MOGĘ OBSTAWIĆ!!!!!!! W dodatku wylosowane mi w "nagrodę"
    przez komputer nazwiska to osoby zupełnie nie liczące się w pucharze, a
    odległości (poniżej 120 m) też wzięte z sufitu!!!! Taki sposób rozwiązania
    konkursu zupełnie wypacze jego ideę. Moje typy na dziś to: Hannawald, Małysz
    i Hautameki. A odległości 137 m i 133 dla Polaka. Prosze o ich uwzględnienie.
    Obserwuj wątek
      • redakcja_adam Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 13.12.03, 14:57
        rp napisał:

> Jest 14.20 właśnie wróciłem z podróży i konkurs (opóźniony) jeszcze się nie
        > rozpoczął a ja NIE MOGĘ OBSTAWIĆ!!!!!!! W dodatku wylosowane mi w "nagrodę"
        > przez komputer nazwiska to osoby zupełnie nie liczące się w pucharze, a
        > odległości (poniżej 120 m) też wzięte z sufitu!!!! Taki sposób rozwiązania
        > konkursu zupełnie wypacze jego ideę. Moje typy na dziś to: Hannawald, Małysz
        > i Hautameki. A odległości 137 m i 133 dla Polaka. Prosze o ich uwzględnienie.

Prosze dokladnie przeczytac zasady konkursu. Typowanie dzisiejszego konkursu
        zamknieto o 13.45, bo na ta wlasnie godzine byl zaplanowany konkurs, natomiast
        jego opoznienie nie bylo zaplanowane. Jesli uczestnik gry nie obstawi do tej
        godziny typowan, komputer losuje typy za gracza. Tak wiec zamiast przyznania
        zera punktow za niezgloszenie typowania w terminie, spoznialscy maja
        przynajmniej jakas szanse na punkty.

Polecamy wiec lekture zasad gry:
        gry.gazeta.pl/ad-am/1,50380,1167259.html
        Redakcja
        • rysiu_ko Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 13.12.03, 22:46
          Wszystko było by w porządku, gdyby typowanie komputera odbywało się z pierwszej
          20-tki rankingu zawodników, bo to oni w 90% stawają na podium, a odległości nie
          były by typowane pod punkt K ( w tym przypadku 120 m )tylko pod punkt
          sędziowski, który jest o wiele dalej i w okolicach tego punktu skaczą zawodnicy
          o czym szanowna redakcja powinna wiedzieć( wystarczyło do punktu K dodać 15
          m ). W obecnej formie typowanie z komputera nie ma najmniejszego sensu. W tym
          układzie dużo lepszym rozwiązaniem dla spóźnialskich było by już pozostawienie
          ich typów z poprzedniego konkursu. Na pewno dużo lepiej by na tym wyszli,
          natomiast osoba nie mająca zielonego pojęcia o skokach z pewnościa wytypowała
          by o niebo lepiej niż komputer ( w wersji redakcji)
          • redakcja_adam Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 13.12.03, 22:53
            Szanowny Rysiu_ko,

Byloby jeszcze lepiej, gdyby komputer w ogole robil wszystko za nas
            i od razu wygral kamere DVD.

Moze do udzialu w kolejnej edycji Ad-Ama zaprosimy komputer Deep-Blue,
            ale czy wtedy nasze poczciwe Pentiumy i Athlony beda mialy jakiekolwiek szanse?

:-)

Pozdrawiamy,
            Redakcja

rysiu_ko napisał:

> Wszystko było by w porządku, gdyby typowanie komputera odbywało się z pierwszej
            >
            > 20-tki rankingu zawodników, bo to oni w 90% stawają na podium, a odległości nie
            >
            > były by typowane pod punkt K ( w tym przypadku 120 m )tylko pod punkt
            > sędziowski, który jest o wiele dalej i w okolicach tego punktu skaczą zawodnicy
            >
            > o czym szanowna redakcja powinna wiedzieć( wystarczyło do punktu K dodać 15
            > m ). W obecnej formie typowanie z komputera nie ma najmniejszego sensu. W tym
            > układzie dużo lepszym rozwiązaniem dla spóźnialskich było by już pozostawienie
            > ich typów z poprzedniego konkursu. Na pewno dużo lepiej by na tym wyszli,
            > natomiast osoba nie mająca zielonego pojęcia o skokach z pewnościa wytypowała
            > by o niebo lepiej niż komputer ( w wersji redakcji)
            • werty_o.p Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 13.12.03, 23:47
              wy sie tak nie wymadrzajcie!!!!!!!!!!Pan rysiu_ko ma racje,sam sie o tym
              przekonałem.
              Takie typowanie komputera nic nie daje!!!!jesdynie to ze bedzie sie mialo
              xzaliczony konkurs i 0 pkt. za to!
              lepiej pomyscie nad pomysłem Pana RYsia i wcale tu nie chodzi o to zeby
              kompwygrał DVD tylko zeby jakies punkty zdobyc!
              • rysiu_ko Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 02:32
                Szanowna Redakcjo!

Nie wiem skąd to wielkie oburzenie.Tu nie trzeba super-komputera z Pentagonu
                tylko troszeczkę chęci.Pomysł typowania losowego jest jak najbardziej godzien
                pochwały, ale to nie jest totolotek. Szansa, że skoczek z poza 50-tki rankingu
                zajmie miejsce w czołówce jest bowiem mniejsza niż trafienie 6-tki w totka,
                czyli praktycznie żadna, no chyba że nie będzie skakać pierwsza 20-tka, co
                raczej też jest niemożliwe. Minimalne szanse na uzyskanie jakichś punktów są w
                odległości, oczywiście pod warunkiem, że konkurs jest nietypowy tzn.
                wieje "dziwny" wiatr, pada gęsty śnieg, mgła utrudnia widoczność a zawodnicy
                skaczą z najniższej belki. Typowanie losowe powinno dać przybliżone szanse tym,
                którzy z różnych względów nie zdążyli na czas podać swoich typów i dla tych co
                lubią różne zabawy ale niezbyt przepadają np. za skokami, mało się orientują w
                tym temacie, ale chcieliby sobie zagrać dla czystej przyjemności, zabawy, nie
                dla kamery video jak to złośliwie przytoczyliście w swojej odpowiedzi. Widać z
                tego, że to nie o to chodziło Wam tworząc możliwośc typowania losowego, tylko o
                to żeby tej kamery nie dać tym co losowo typują. Zgadzam się oczywiście z tym,
                że nagrody są dodatkowym bodźcem do rywalizacji, ry-wa-li-za-cji, w której
                typowanie losowe powinno pomóc, a nawet uatrakcyjnić niezłą przecież zabawę.
                Jednakże w tej formie typowanie losowe roli tej jnie pełni absolutnie, ale my
                się i tak nie rozumiemy, nieprawdaż?
                • redakcja_adam Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 09:25
                  > ale my
                  > się i tak nie rozumiemy, nieprawdaż?

Rzeczywiscie - wcale nie czujemy sie oburzeni,
                  czego dowodem jest ":-)" w tresci naszej odpowiedzi.

Pozdrawiamy
                  Redakcja
                  • rysiu_ko Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 11:42
                    Zgadzam się z opinią, że lepsze coś niż nic, chodziło mi tylko o poprawienie
                    tego systemu ( w miarę możliwości ). Sam mam niekiedy problemy kogo wytypować i
                    może zaryzykowałbym typowanie losowe ( chociaż raz ),niespodzianki się przecież
                    zdarzają, ale cuda raczej nie, więc nie skorzystam z tej formy typowania.
                    Pozdrawiam Redakcję i wszystkich wypowiadających się na tym forum
                    A tak nawiasem mówiąc, dzisiaj według mnie nie odbędzie się żaden konkurs.
                    Wczorajsze ustalenia organizatorów, w świetle prognozy pogody były po prostu
                    podpuchą dla telewizji, która płaci i wymaga, więc trzeba im było pokazać jak
                    to bardzo się chce a niestety siła wyższa nie pozwala
            • miodzio_m Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 06:18
              Fakt,ze typy losowane przez komputer są mało prawdopodobne ale lepsze to niż
              żadne,zawsze może się zdarzyć że nie zostanie się bez punktów za konkurs,który
              zapomniało się obstawić lub nie mogło go wytypować z innych
              przyczyn.Organizator konkursu mógł nie przyznawać punktów tym którzy nie
              obstawili danego turnieju.Wydaje mi się że pretensje kolegi są nie uzasadnione.
              • okeciak Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 08:38
                Przyznaje racje Miodziowi i Redakcji i nie bede sie tu rozwodzil nad tematem bo
                wszystko zostalo juz powiedziane dodam tylko ze nie trafia do mnie argument iz
                ktos nie zdarzyl obstawic swoich typow gdyz tydzien czasu to jest naprawde
                bardzo duzo.A jezeli ktos z jakichs przyczyn nie zdarzy no to niech nie ma
                pretensji ze komp wylosowal mu jakichs szmaciarzy
                • karptychy Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 10:35
                  Panie Okeciak :) Poniekąd masz racje ale chce powiedziec Ci ze zrobilem sobie
                  50 losowan zawodników na podium i odległosci i niestety zawodnicy Ani razu nie
                  byli nawet w pierwszej 30 PS a odleglosci za kazdym powtarzam za każdym razem
                  byly wyciągniete z (_!_) (pupa). Dlatego jestem po stronie Rysia. Jezeli nie
                  zdązył wytypować, pech. Ale jesli chodzi o losy komputera to jest to parodia
                  ktora ma minimalno-minimalne szans na jakiekolwiek punkty przy tych typach.
                  Pozdrawiam i proponuje Bila Gatesa zeby przyjechał i losował. Powodzenia
                  Dzis :)
                  • okeciak Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 10:48
                    Kiedys nie bylo mozliwosci losowania komputerowego i bylo wszystko ok.
                    Teraz gdy sie nie obstawi , podium wraz z odleglosciami losuje komp pojawily
                    sie problemy.Kiedys byloby zero a teraz jest jakas szansa na punkty.Wiec nie
                    plakac.Po to macie glowy zeby sobie samemu wytypowac (poza tym to chyba na tym
                    polega zabawa)a nie liczyc na laskawosc losu
                    • karptychy Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 10:58
                      Co racja to racja :) Ja i tak sam typowałem ale czuje ze i tak nie bedzie
                      konkursu :) Pozdro
                    • turturek Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 17:42
                      Toteż lepiej by było gdyby nadal jej nie było, a nie robić taką parodię
                      losowania. Losowanie najdłuższego skoku powinno chociaż trochę przypominać
                      najdłuższy skok, czyli np. losowanie pomiędzy punktem k, a odległością
                      sędziowską.
      • miodzio_m Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 11:13
        W regulaminie wyrażnie pisze że komputer losuje odległość +/- 10 m od punktu K
        czyli dla K 120 między 110 a 130 m i tak ma się jakąś szansę na punkty,w
        pilkarzykach tej szansy nie było pozdrawiam okiego i karpika
      • markos22 Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 15:28
        A kto Ci bronił przed podróżą wytypować skoczków i odległosci. Przecież można
        to robić kilka konkursów do przodu. Zapomniałeś, zagapiłeś się a teraz
        chciałbyś aby redakcja uznała Twoje typy. A pretensje do losowego typowania
        wyników przez komputer hmmm. Padł pomysł, żeby komputer losował z pierwszej 20-
        tki. To moze zróbmy jeszcze inaczej... niech komputer pobierze dane od
        pierwszej 20-tki ale w Ad-Am-ie i z pośród tych danych wylosuje wyniki. Dzięki
        temu wyjeżdżając nawet na dłuuugi urlop będziesz miał szanse utrzymać się w
        czołówce. Bez włączania komputera, bez typowania do przodu. A chyba o to Ci
        właśnie chodzi :-)
        Ludzie nie miejcie pretensje do Gazety za to, ze to wy coś zawaliliście!!!

Markos
        • markos22 Re: DO REDAKCJI - REKLAMACJA!!! 14.12.03, 15:34
          > A kto Ci bronił przed podróżą wytypować skoczków i odległosci. Przecież
          można
          > to robić kilka konkursów do przodu.
          KOnkretnie 2 miałem na myśli:-) Tydzień czasu to wystarczają duzo aby nawet z
          czapy wytypować wyniki, a potem przed konkursem w razie czego zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka