Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KATASTROFALNA wizja sportu w TV

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 20:02
    Fragment artykulu z wypowiedziami Placzynskiego (UFA):

"Nieważne, czy oglądają nas tłumy, ważne, by ci, którzy wybrali nasz kanał
    zapłacili, ile trzeba" - oto ich dewiza. Ta zasada już obowiązuje, a w
    przyszłości będzie najważniejsza. Dla elity - sport na żywo, dla reszty -
    relacje w gazetach, następnego dnia. Zainteresowanie sportem raczej nie zginie.

I wg mnie tu sie mylą. Tak jak wczesniej mowil, po co komu olimpiada jesli
    obejrzy ja 90% mniej ludzi niz kiedys? To gowno warte.
    Nawet bedac na pozycji bogatego. Co z tego ze masz jakies tam dekodery
    przyszlosci i mozesz wszystko widziec? po co Ci to skoro wiesz, ze sasiedzi,
    ludzie ktorych widzisz na ulicy nie ogladaja tego bo ich nie stac. I co?
    Zostajesz sam ze swym "szczesciem". Nie masz sie z kim dzielic radoscia
    kibicowania bo wszyscy sa wkurwieni i smutni przez to ze nie moga tez ogladac.

W koncu powstana konkurencyjne imprezy np. "Coca Cola Public Cup" - ktora
    bedzie dwa lata po World Cup tylko ze w TV publicznej.. i ludzie wtedy wszyscy
    beda to ogladali wiec bedzie to dla nich lepsze impreza niz tradycyjne
    mistrzostwa swiata. Nie sadzicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Luxc Re: KATASTROFALNA wizja sportu w TV IP: 213.17.164.* 01.02.02, 17:18
        To rzeczywiście nie byłoby takie złe wyjście (z konkurencyjną imprezą), ale
        może za kilka lat w Polsce ludzi będzie stać na te dekodery i tym podobne
        śmieci. Zobaczymy czy polsyf wyłoży się na mistrzostwach - jak tak, to inni
        będą może ostrożniejsi.
        pozdr
        • Gość: aero Re: KATASTROFALNA wizja sportu w TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.02.02, 17:43
          t zn ja chcialem skrytykowac mozliwosc konkurencyjnej imprezy, bo to by troche
          przypominalo sytuacje niedawna koszykowki: euroliga i suproliga.. choc nie
          dokladnie. Chodzi o to ze jeden kraj wiecej wagi by przykladal Coca Cola Cup a
          inny World Cup.. potem mistrzowie by sie klocili ktore trofeum jest bardziej
          wymierne, ktore oddaje naprawde kto jest lepszy itd.. poza tym niektore panstwa
          moglyby rezygnowac z jednego turnieju kosztem drugiego itd.. wiec wtedy
          zdecentralizowalby sie futbol miedzynarodowy i nie byloby prawdziwych
          mistrzostw.. mam nadzieje ze nigdy nie dojdzie do tego.

A nawiazujac do konca Twojej wypowiedzi mam nadzieje ze rzeczywiscie ludzi
          bedzie stac na to, i ze w systemie pay per view beda pakiety programowe.. i
          bedziemy mogli placic dokladnie za to co chcemy.. a nie ze jak kupisz dekoder
          to oprocz sportu placisz wiecej za 60 programow ktore masz w d...
        • Gość: kubasa Pozytywy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 22:04
          Pamiętajcie że ceny będą coraz wyższe i stacje będą musiały się łączyć, o czym
          już teraz mówi Nurowski z Polsatu. Płącisz powiedzmy 80 zł miesięcznie, ale
          masz co chcesz na jednej platformie. To jasna strona komerjalizacji sportu.
          pozdr.
          • Gość: Krzych Re: Pozytywy IP: *.wsm.gdynia.pl 04.02.02, 09:33
            Ten Pan (nazwiska niepamietam:)) z Polsatu mowi ze place 80 zl i ogladam
            wszystko. Tylko, ze na Polsacie nic nie ma co mnie interesuje, tzn. nie ma ligi
            angielskiej, wloskiej co mi najbardziej by odpowiadalo. Nie interesuje mnie
            liga niemiecka ktora swoja droga moge ogladac w skrotach co mi na tym poziomie
            interesowania sie wystarcza. Jesli Polsat mialby bogatrza oferte to czemu nie
            placic i 100 zl za ten pakiet i ogladac co mnie interesuje a teraz to place 80
            zl i ogladam MS i to koniec atrakcji. Ale jesli tu w Polsacie mam wydac 80 i
            drugie 80 w Cyfrze to to jest juz za drogo a choinka anten satelitarnych tez
            kolo okna nie wyglada za dobrze:) Mam tez nadzieje ze nie powstanie zadna tego
            typu impreza jak wspomniana World Cup II czy cos podobnego. Bylo by to straszne
            i moglo by doprowadzic do robicia UEFA FIFA i wszystkich federacji. Bogate
            panstwa mogly by zostac na starych warunakch bo i tak zarabiaja duzo ale biedne
            poszly by z pewonoscia na pieniadze.
            Pozdrowienia
            • Gość: aero Re: Pozytywy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.02, 16:42
              Jak padnie polsat sport, co zreszta zapowiada sam d.. Solorz, to z platnych
              zostanie tylko Cyfra. Wiec majac Cyfre bedzie mozna miec dostep do wszystkich
              wydarzen sportowych. No chyba ze bedzie tak, ze zadna polska telewizja nie
              wykupi praw do jakiejs imprezy. Wtedy bedzie gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka