Dodaj do ulubionych

Rekrutacja!

30.06.08, 06:00
Siema wszystkim mam wyniki z matury i nie wiem czy są szanse na dostanie się
na prawo na KUL lub UMCS, miałem 73% z polskiego podst., 78% angielski
podst.,85% historia podst. i 42% WOS rozszerzenie. Trochę zawaliłem WOS i nie
wiem czy są jakiekolwiek, najmniejsze szanse:/
I z jakimi wynikami planujecie iść na te studia. Proszę o odpowiedź. Z góry
dzięki.
Obserwuj wątek
    • asia.89 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 08:52
      ja też chcę się dostać na psychologię. moje wyniki są mniej więcej takie same.
      polski 93% podst., niemiecki 94% podst., matematyka podst 66% i wos 40% rozsz.
      • domi667 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 09:16
        ja też prawo. Polski rozsz 72%, ang rozsz 68%, WOS rozsz 62%, o historii może
        nie będę wspominać, pisałam rozsz i zdałam.
        • dzuanka Re: Rekrutacja! 30.06.08, 09:29
          Rok temu prawdopodobnie dostalibyście się w drugiej fazie rekrutacji, ale w tym roku sądzę, że wyniki będą gorsze, więc macie szanse na dostanie się. Nawet jeśli będzie trzeba czekać na "drugą" rekrutację to chyba warto, co? Pozdrawiam :)
          • domi667 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 09:32
            ja chce się dostać, chociaż miałaby to być 3 rekrutacja :D
            • bolek7080 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 09:52
              A i jeszcze jedno czy jeśli jako pierwszy priorytet wybrałem prawo a drugi
              kierunek to historia to jeśli nie dostanę się na prawo w pierwszej lub drugiej
              rekrutacji to dostane się historię.Trochę to skomplikowane:D sam się zgubiłem
        • tvmtv Re: Rekrutacja! 30.06.08, 10:41
          Witam
          domi667 - jesteś w tej dobrej sytuacji że zdawałaś rozszerzenia, a na KUL-u
          bardzo wysoko się je punktuje, w zeszłym roku 2 rozszerzenia to była podstawa,
          nie wiem co się porobiło z młodszymi rocznikami że tak bardzo boją się
          rozszerzeń tym samym zaniżają poziom /przepraszam ze słowa ale to prawda/, myślę
          ze masz duże szanse dostania się na prawo, popatrz z jakimi wynikami z podstaw
          próbują się Towarzysze dostać na prawo, pozostaje im życzyć wiele szczęścia, a
          Ty myślę że w I turze "powinniśmy" Cię przyjąć a jak nie to w II na pewno.

bolek7080 - jak patrzę na te wyniki waszego rocznika zdaje się że bardzo
          niewiele osób zdawało rozszerzenia, jeżeli tak w rzeczywistości masz szanse
          dostania się na prawo , jeżeli natomiast odsetek osób zdających rozszerzenia
          jest większy niż myślę to będziesz musiał poczekać na kolejne tury,
          Na kierunki historia i prawo przyjmują równolegle, także jak pojedziesz sobie
          sprawdzić czy Cię przyjęli to sprawdzaj na dwóch listach hist. i praw. zresztą
          przyślą powiadomienie do domu:D

jak coś to pytać:D
          • domi667 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 10:46
            dzięki za miłe słowa :) nie poszło mi tak jakbym chciała, ale najgorzej też nie
            także trzeba czekać teraz na wyniki...
    • bolek7080 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 16:13
      Dzięki za odpowiedź, ale z tymi rozszerzeniami to nie takie proste było, cały
      rok każdy nauczyciel mówił, że słabe przeliczenia z rozszerzenia są i takie tam,
      więc dużo osób wolało zdawać podstawę. Wiadomo każdy sam podejmuje decyzję. A
      biorąc pod uwagę rekrutację ja mogę się dostać nawet w 3 turze , byle się
      dostać:D
      • tvmtv Re: Rekrutacja! 30.06.08, 17:10
        w takim razie miej nadzieję!!!!!!!!
        Nauczyciele mnie wkurzają zachowują się jak niedouczeni ludzie, a przecież
        właśnie oni powinni Wam pomagać w jak najlepszym przygotowaniu się pod każdym
        względem do matury <wnerw>, w pewien sposób Cię rozumiem /miałam nauczycielkę
        która kazała nam zdawać rozszerzony język, nie zdała 1 osobą a później tak
        wielką na nas presję wywarła ze prawie wszyscy zrezygnowali z R./ Nauczycieli
        nie wolno się słuchać i lepiej samemu sprawdzać na stronie poszczególnych uczelni.
        Powodzenia życzę
        • domi667 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 19:21
          ja miałam wręcz odwrotną sytuację. Nauczyciele wręcz namawiali do rozszerzeń, bo
          przeliczniki (przynajmniej na KUL-u) są dużo lepsze dla rozsz.
    • bolek7080 Re: Rekrutacja! 30.06.08, 22:59
      A czy w takim razie mam szansę dostać się na administrację w 2 lub 3 rekrutacji.
      Proszę o szybka odpowiedź.
      • tvmtv Re: Rekrutacja! 01.07.08, 08:44
        możesz próbować, nic przecież nie tracisz! a może jednak - dużo kasy na "wpisowe"
        • aanaka Re: Rekrutacja! 01.07.08, 21:40
          a z takimi wynikami: polski 83% podst, angielski 55% rozsz, biologia 77% rozsz i chemia 57% rozsz jest szansa na psychologie na KUL? chciałam na UW ale chyba jednak sie nie dostane...
          • tvmtv Re: Rekrutacja! 01.07.08, 21:47
            trudno powiedzieć, napisz jakie są wymagania - %ty przedmiotów
            • aanaka Re: Rekrutacja! 01.07.08, 21:54
              "W konkursie świadectw punktowane są przedmioty: język polski (40% wyniku
              końcowego), język obcy nowożytny (30% wyniku końcowego), wymagany przedmiot (30%
              wyniku końcowego). Jeżeli kandydat zaliczył więcej niż jeden spośród
              wymienionych przedmiotów punktuje się ten, z którego uzyskał najlepszy wynik." -
              biologie można wziąć
              • aanaka Re: Rekrutacja! 01.07.08, 22:00
                to na kulu;p

na UW: Matura 2007-2008
                WO = ((j. polski, podstawowy x 0,7 albo j. polski, rozszerzony x 1) + (j. obcy,
                podstawowy x 0,7 albo j. obcy, rozszerzony x 1) + (trzeci przedmiot, podstawowy
                x 0,7 albo trzeci przedmiot, rozszerzony x 1))/3
                • truska21 Re: Rekrutacja! 04.07.08, 15:12
                  hej!! napiszcie cos jesli sie orientujecie na temat wydzialu
                  zamiejscowego kulu w tomaszowie lubelskim!!!chcialabym wiedziec cos
                  wiecej o tym wydziale bo zainteresowal mnie kierunek stosunki
                  miedzynarodowe:):) a ten miesci sie na wydziale w tomaszowie!!a
                  wlasciwie czy orientujecie sie czy jest mozliwosc zmiany kierunku po
                  zakonczonej rekrutacji???
                  • veia Re: Rekrutacja! 06.07.08, 14:13
                    Witajcie
                    Ja też złożyłam papiery na KUL, ale na filozofię i teologię. Mam
                    pytanie: "Wie ktoś jak wygląda egzamin wstępny na teologię?"
                    Co do matur to w ogóle na naszym roczniku poszły dość słabo, ale tak
                    się zdarza. Ja mam 82% z polskiego rozszerzonego, 96% z ang.podst. i
                    54% z hist. rozszerzonej. I mówicie, że lepiej patrzą na rozszerzone
                    przedmioty? Ciekawe.
                    Pozdrawiam
                    V.
                    • nathalie01 Re: Rekrutacja! lista rezerwowych 11.07.08, 11:20
                      Czy jest możliwość sprawdzenia w Internecie na której pozycji na liście
                      rezerwowych się ewentualnie jest?
                      • gaadzik Re: Rekrutacja! lista rezerwowych 11.07.08, 11:51
                        Bejbe, jesli zalozylas juz jeden watek gdzie zadalas takie same pytanie
                        wystarczy. Naprawdę :) Jeśli ma ktoś Ci odp, to Ci odp!

P.S. A w Internecie nie ma takiej możliwości :)
                        • tytusek3 Re: Rekrutacja! lista rezerwowych 11.07.08, 12:06
                          gaadzik niezły z Ciebie GADZIK !!! jak Cie to męczy nie czytaj :P
                          • nathalie01 Re: Rekrutacja! lista rezerwowych 11.07.08, 12:09
                            najpierw tutaj napisalam;) nie chcialam nowego wątku zaklądać, ale potem
                            stwierdziłam, że moż jednak warto ;P
                            ps. w takim razie jak można to sprawdzić?
                            • gaadzik Re: Rekrutacja! lista rezerwowych 11.07.08, 12:54
                              Koleżanko tytuskowa/kolego tytuskowy :P

Obserwujac sytuacje na tym forum juz 4 rok bodaj rok, w tym okresie robi sie
                              najwiekszy burdelos. Milion watkow, a ten sam temat. Roznia sie tylko nazwa
                              watku, ew. autorem. Chcac uniknac galimatiasu grzecznie zwracam uwage. Nie
                              krzycze. Nie wyzywam. Grzecznie prosze:)

<peace>

A co pytania koleżanki powyżej odsyłam do telefonu do dziekanatu WPPKiA. Tam
                              najpredzej sie cos dowiesz :) A jesli nie oni, to Biuro zajmujace sie rekrutacja :)
                              • nathalie01 Re: Rekrutacja! lista rezerwowych 11.07.08, 13:18
                                ok, dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka