23.10.04, 07:08
za tychy.naszemiasto.pl:

"Od wczoraj tyska straż miejska ma fotoradar. Dzierżawi go od jednej z bytomskich firm - za 20 tysięcy złotych do końca roku.
Fotoradar będzie ustawiany na ulicach: Edukacji, Sikorskiego, Piłsudskiego, Bielskiej"
Obserwuj wątek
    • Gość: skip Re: Fotoradar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:55
      W końcu może bedzie bezpieczniej na niktórych drogach.
    • Gość: Darek Re: Fotoradar IP: *.local.pl / 62.233.185.* 23.10.04, 17:07
      Bardzo mnie to cieszy. Dziś gdy stałem kilka minut przy Sikorkiego i
      obserwowałem wyczyny niektórych kierowców, to ogarniało mnie przerażenie.
      Przynajmniej co trzeci jechał z prędkością nie mniejszą niż 80km/h. Było też
      kilku którzy na moje oko przekroczyli 100km/h. Myślę, że gdyby zainwestowano w
      wiecej fotoradarów, to inwestycja zwróciłaby się szybko z nawiazką.
      • Gość: swerd Re: Fotoradar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 18:49
        akurat jazda 50 na sikorskiego to dla mnie głupota. nic tam nie ma przecieżco
        innego piłsudskiego. no ale żeby to 60...
        • Gość: Darek Re: Fotoradar IP: *.local.pl / 62.233.185.* 23.10.04, 20:56
          Gość portalu: swerd napisał(a):

> akurat jazda 50 na sikorskiego to dla mnie głupota. nic tam nie ma przecieżco
          > innego piłsudskiego. no ale żeby to 60...

Miałbyś rację, gdyby nad Sikorskiego istniały kładki dla pieszych lub przejścia
          podziemne dla pieszych. Wtedy można myśleć o zwiększaniu dozwolonej prędkości
          do np. 80km/h (tak jak było np. w Katowicach na Rozdzieńskiego na odcinku
          pomiędzy rondem a węzłem z DK86). W innej sytuacji jest to zbyt niebezpieczne i
          tyle :-(.
          Patrząc na to z innej strony: ile sekund! zyskasz na czasie jadąc Sikorskiego
          80km/h zamiast przepisowych 50km/h? (rozumiem, że ewentualne podwyższenie
          prędkości byłoby dopuszczalne tylko na odcinku pomiędzy skrzyżowaniem z Bielską
          a Witosa, czyli zaledwie na kilkuset metrach!) Czy warto dla tych kilku sekund
          ryzykować życie pieszego? Moim zdaniem nie. Prawda jest taka, że wąskim gardłem
          w miastach nie są ograniczenia do 50km/h ale źle zaprojektowane lub sterowane
          (w przypadku świateł) skrzyżowania.
    • richters Re: Fotoradar 23.10.04, 18:35
      www.radiomega.pl/index.php?pid=2&nid=526&from=&PHPSESSID=fd84a77413e43cb5edf180979ae1f106

--
      Pozdrowienia
      • Gość: ArTi22 Re: Fotoradar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:25
        Przynajmniej bedzie ich widac z daleka jak pilnuja tego aparaciku;)))A tak na
        serio to wedlug mnie co do ulicy sikorskiego predkosc 50 czy 60 jest smieszna.I
        nie oszukujmy sie ze te fotoradary poprawia bezpieczenstwo!Jedynie zwolnisz
        przed nimi(o ile zauwazysz) a pozniej i tak starasz sie nadrobic.Az przypomina
        mi sie najnowsza promocja w TV markecie jak to Arek i Gulczas wciskaja
        spray "antyzdjeciowy" hehe smieszne ale te wypowiedzi innych sa prawdziwe! Dla
        mnie co do sikorskiego to jest mala obwodnica tychow;)bardziej centrum:)A tak
        na marginesie to bardziej niebezpieczne to sa niektore auta czy nawet tiry
        zaparkowane na prawym pasie!To juz jest przegiecie.Nie postrawia zakaz postoju
        i zatrzymywania a przy kosciele wybuduja mostek gora czy tunel i bedzie
        super:)))WIem zamarzylem sie.Pozdrawiam
        • Gość: obserwator Re: Fotoradar IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:13
          Najłatwiej zazwyczaj powiedzieć "niech inni zrobią to lub tamto"
          Skoro masz tak wiele opinii do przekazania i tak dobrze wyrobione własne
          zdanie, jak mieszkaniec masz również prawo wnioskować u władz miasta i
          przedstawiać swoje pomysły. Niech więc tak się stanie - napisz do UM,
          zaproponuj pewne rozwiązania, przedstaw swe problemy i przestań narzekać.
          Fotoradar - bardzo dobrze. Szkoda tylko że jest tak drogi i nie można obłożyć
          nim całego miasta.
          Porządek musi być!!!
          • Gość: skip Re: Fotoradar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:53
            dużo jeżdzę po tychach a juz wogóle często po drogach na których podobno najczęściej ma stać foto radar no i jakos tak sie zdaza ze jeszcze ani razu go nie mialem przyjemnosci zobaczyc. Wydaje mi sie ze jezeli on ma spełniac swoja role to musi byc czesto widoczny i to w kkilku punktach miasta w ciągu dnia tak zeby kierowcy z za cięzką noga nie mieli nigdy pewnosci czy aby napewno akurat tu bedzie stal. JA JAKO OSOBA DUZO JEZDZACA NIE MOGE GO SPOTKAC A CO DOPIERO LUDZIE KTORZY ZADZIEJ JEŻDZĄ???
        • cjanek Re: Fotoradar 07.12.04, 08:19
          > Nie postrawia zakaz postoju
          > i zatrzymywania a przy kosciele wybuduja mostek gora czy tunel i bedzie
          > super:)))

Taaa juz widze jak sie ludziom bedzie chcialo przechodzic gora przez mostek z
          lasu na pole:)
    • Gość: somebody Re: Fotoradar IP: *.crowley.pl 06.12.04, 09:25
      a w pobliżu niego obsługa: Mercedes VITO niebieski KBB 040C, Audi SY 01414
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka