Dodaj do ulubionych

Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż cztery...

IP: *.162.62.115.interplus.com.pl 15.10.11, 21:40
Chylę czoła przed kimś kto na tym forum przewidział taki rozwój wypadków !!!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sks Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 21:57
      Moja mama wczoraj mówiła że jedzie dzis ostatni raz 26 bo od soboty bedą się wykolejać, smiałem sie z niej......
    • Gość: Waldorf Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.telpol.net.pl 15.10.11, 22:14
      Super premiera, niech więc jadą maksymalnie 10 km/h.
    • ludwikowiec Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte 15.10.11, 23:13
      Pomyślcie co by się działo z nowoczesnymi tramwajami na tych boskich torach;) Skoro nawet franciki sie wytaczają na trawnik:P
    • Gość: Anioł Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.net.stream.pl 15.10.11, 23:51
      "czterdziestoletnich tramwajów" OMG MBCz MBCz MBCz
    • Gość: miałem rację :) Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.via.zamek.net.pl 16.10.11, 00:41
      No i co moi drodzy, chciałem się założyć o skrzynkę dobrego alkoholu że tak będzie ?
      Przecież pisałem że te zabytki są wrażliwe na stan torowiska i jak widać ta teoria sprawdziła się w 100 %. Jeśli dalej będą je pchać na tą linię to można zapomnieć o kursach co 12 minut!
    • Gość: ed Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: 193.106.85.* 16.10.11, 01:27
      chyba nie bez powodów Wiedeń wyzbywa się czterdziestoletniego taboru? jak długo mają szansę jeszcze pojeździć, jaka jest ich przewidywana żywotność? ile będzie kosztowała ich eksploatacja w porównaniu do 105N?
      Było zabawnie gdy pożegnalna "przejażdżka" cyklopem zakończyła się jego awarią, to był znak że graty nie powinny już więcej jeździć po torach.
    • Gość: Glajzy Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 01:27
      To ci pech z Wiednia... Trza było z Witebska ale tam pewnie też lepsze torowiska...
    • Gość: Gość Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.cable.smsnet.pl 16.10.11, 02:03
      Czy tramwaj na tym filmiku w 30sek. nie miał jakby światła zakazującego jechać?
    • Gość: Moni Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.welnowiec.net 16.10.11, 08:09
      skoro te tramwaje to są "pociągi" to nie wiem czego się spodziewano... przecież to nie są tory "pociągowe"... ehhh
    • ppoplawski Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte 16.10.11, 08:46
      Proponuję sprowadzać do Bantustanu tramwaje ciągnięte przez zaprzęgi konne. Podobno też przygotowywane są zamówienia na wozy drabiniaste i eszelony
    • Gość: Tomasz Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 09:27
      Wystarczy stanąć na przejściu dla pieszych na "rynku", w stronę Ronda i popatrzeć na tory.

Takich krzywizn / zapadnięć na tym teoretycznie tylko prostym odcinku nie wytrzyma żaden tramwaj.

A pomyśleć, że w Wawie demontują torowiska (idealnie proste) i podkładają pod nie gumowe płyty, żeby było ciszej - ale w zapadłych katowicach to inna bajka.
    • franciszekjozef Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte 16.10.11, 09:31
      One zwyczajnie nie moga patrzec na naszą rzeczywistość. Trafiły tutaj z Wiednia. Jak to wszystko widzą to się poddaja i wykolejaja....
    • Gość: Szociu Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.fucio.net 16.10.11, 09:41
      Bezpośrednią przyczyną wykolejenia nie był sam stan torowiska, bo jakoś wagon #920 jeździł cały dzień i się nie wykoleił. Wagon #922, który się wykolejał miał wyraźnie widoczny mniejszy rozstaw kół pierwszej osi od pozostałych wózków, wszystkie te wykolejenia polegały na spadnięciu jednego z kół pierwszej osi z szyny do środka toru. Myślę, że po wyregulowaniu rozstawu tej pierwszej osi powinien sprawować się całkiem nieźle, jak #920 (pomijając jego pechowe spotkanie z samochodem).
    • Gość: rubel Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 09:56
      jak mozna gylo sprowadzi tyle tramwai za taka kase nie sprawdzajac ich to sie nadaje do prokuratora ale moze zaczniemy od nik cba albo uwagi ciekawe kto dostal w lape i ile mam nadzieje ze gazeta tego tak nie zostawi
    • Gość: Francikfan Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.opera-mini.net 16.10.11, 10:20
      Nic się nie stało, Franciku nic się nie stało!
    • Gość: hiho Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.silesiamultimedia.com.pl 16.10.11, 10:39
      ten kto wpadł na pomysł przyklejania tego plastyku na froncie bany powinien wisieć na trakcji elektrycznej
    • Gość: rubel Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 10:42
      poprawka dla gazety szesc wykolejen z nocnym liczac
    • Gość: mario_p Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 10:50
      Ewidentnie światło czerwone na filmie, tak niestety jeździ większość motorniczych. Zawsze jak jadę w tramwaju to na to zwracam uwagę bo kiedyś by mnie w aucie staranował tramwaj nr 11, który na swoim czerwonym wjechał na skrzyżowanie. Ich chyba obowiązują dwa światła, tramwajowe i samochodowe :) ?
    • Gość: Tramwajorz Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.fucio.net 16.10.11, 11:19
      4 wykolejenia na 40 - lecie swego żywota. Nieźle jak na złom na kółkach...
    • Gość: Szociu Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.fucio.net 16.10.11, 11:34
      Tam jest ustawiony priorytet dla tramwaju, kiedy tramwaj zbliża się do skrzyżowania kierowcom zapala się czerwone światło.
    • flashsc Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte 16.10.11, 11:41
      Wszystko wszystkim ale 105 tak nie potrafią żeby się wykolejać tak często na tej trasie.
    • Gość: anty sralezja Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: 193.106.84.* 16.10.11, 11:53
      Hmm
      Ciekawe czy ktoś z tych śląskich łbów beknie za tą 'inwestycje' pod nazwą tramwajki Francy z czasów Franciszka Józefa?! Jeszcze troche i ślązaki z tych tramwajów odbuduja stadniny dla trakcji konnej
    • Gość: rubel Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 13:17
      a co na to zwiazki znow glowa w piasek kto do nich nalezy
    • Gość: rubel Re: Pechowy debiut Francika. Wykoleił się aż czte IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 13:18
      na nich juz lakier odchodzi to masakra jakas

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka