Dodaj do ulubionych

Co na biust hiperboloidalny?

• ava.adore Masquerade Georgiana (+) 29.10.09, 17:10
      Dość wielozadaniowy model – robi fajny dekolt (jak to Maskaradka z dwoma pionowymi cięciami), a jednocześnie kształtuje biust w noski i wyciąga go mocno do przodu, dzięki czemu świetnie wygląda także pod bardziej zabudowanymi rzeczami. Bardzo wygodny – od środka miękki i miły w dotyku, ramiączka obszyte, brak twardych, wbijających się elementów na pasie obwodu. A propos obwodu: bywa przebojowo – jedne egzemplarze są bardzo ciasne, inne mniej, a jeszcze inne jeszcze mniej. Koniecznie kupować ten egzemplarz, który się mierzyło, bo można się srodze rozczarować. Uwaga na zdjęcia katalogowe, kolor jest bardzo przekłamany, w rzeczywistości Georgiana wpada w stalowoszaro-zielony. Ładny, ale jestem nim jednak trochę rozczarowana. No i zbójnicka cena, jak to nowe Masquerade. Ale mimo tych wad, bardzo serdecznie polecam, nie wiem, czy to nie najbardziej pro-hiperboloidalny stanik w tej kolekcji.
    • ava.adore Effuniak nowy plunge (-) 02.11.09, 15:28
      Wydawało mi się, że jak zamówię cztery rozmiary do porównania, to któryś na pewno będzie dobry. Źle mi się wydawało. Inna rzecz, że gdybym zamówiła nawet osiem, to też żaden by dobry nie był. Coś w tym staniku ewidentnie nie współpracuje ze stożkami, albo materiał (mniej prawdopodobne), albo konstrukcja (raczej).

Za duży robi ładny profil (bez szaleństw, ale na zwykłym plandżowym poziomie), no ale jest za duży. Dobry robi fatalny kształt, wyraźną skocznię narciarską. Dekolt, owszem, ładny, ale dla mnie to trochę mało. Ponadto znowu mam problemy z fiszbinami, nowa konstrukcja ich nie rozwiązała.

Szkoda, a nawet bardzo szkoda. Na niedomiar plunge'y co prawda nie cierpię, ale zawsze to miło wesprzeć polskiego producenta, zwłaszcza jeśli cena jest tak atrakcyjna, że mogłabym kupić niepotrzebny stanik po prostu jako komplet do fantastycznych majtek, ale gucio. Czekam na halfy, cóż mi pozostało?
      • tigga Re: Effuniak nowy plunge (+) 14.12.09, 19:19
        A mi leży effuniak w nowej konstrukcji, szerokość fiszbin jest ok, ale ja lubię
        szerokie. W żadnym staniku nie mam tak wizualnie dużego biustu (effuniak 75B
        czyli malizna :P)
        Malutkim minusem jest brak efektownego dekoltu, ale nie mam go jeszcze w żadnym
        staniku, więc się nie czepiam.
      • wolffie Re: Effuniak nowy plunge (+) 17.12.09, 22:30
        Mierzyłam na zlocie czerwony mech 80DD i wstępnie mogę stwierdzić szansę na
        kompatybilność.
    • ava.adore Gossard Garland padded plunge (+) 05.11.09, 23:44
      Mój drugi po Minuecie ulubiony plunge, świetnie kształtuje, zarówno dekolt, jak i profil. Z mięciutkiej gąbeczki, wygodny, choć na początku trochę drapał. Obwód, jak to w ostatnich Gossardach bywa, ścisły i stabilny, nie trzeba bardzo zaniżać. I dobrze, bo Garland jest niestety dość wysoki pod pachą.

Estetyka to rzecz względna, haft moim zdaniem jest dość ludowy, co podkreśla wybór kolorów w wersji czarnej (róż z zielenią). Myślę, że w innym wariancie kolorystycznym byłby fajniejszy, ale ten też już oswoiłam. Zresztą, przy takim kształcie nikt nie będzie się gapił na kwiatki, jakie by rustykalne nie były :)

Ogółem, jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim plandżo-spragnionym mieszczącym się w miseczkę F, bo niestety na niej rozmiarówka się kończy.
      • wolffie Re: Gossard Garland padded plunge (+) 17.12.09, 22:28
        Mogę potwierdzić, że jest to raczej plunge otwarty - tj bez tendencji do
        wrzynania się krawędzią, ale kształt jaki mi zrobił, był niestety raczej bliższy
        dziobom niż zadziornym stożkom, czy noskom.
        Niemniej jednak wykończenie krawędzi elastyczną koronką sprawia, że hiperboloidy
        mogą śmiało go spróbować.
    • ava.adore Właściwości biustu hiperboloidalnego 20.11.09, 22:23
      Postanowiłam zabrać w jednym miejscu przynajmniej części wiedzy, jaką już mamy na temat tego, jak się zachowuje biust hiperboloidalny, i wrzuciłam to jako notkę na blogu. Jeśli ktoś ma ochotę przeczytać i się podzielić swoimi hiperbolidalnymi doświadczeniami, można by to kiedyś wykorzystać w mini-kompendium wiedzy o hiperbolidach (pomysł należy do PierwszejLitery). Mogłabym to opracować tekstowo, ale mile widziana byłaby pomoc graficzna - jeśli tylko myślicie, że warto coś takiego robić. Anyway, na razie zapraszam do lektury :)
    • ava.adore Fauve Emmanuelle half-cup (+++) 01.12.09, 19:19
      A w zasadzie może powinnam napisać half-cup plunge, bo mostek jest tu o wiele
      niższy niż w Indii np. Bardzo udany model, świetnie zaokrągla linię dolną
      biustu, ładnie kształtuje od góry i nadaje się do szerokich i głębokich
      dekoltów. W wersji ivory/gold zwanej też czasem cappuccino miski są większe o
      cały rozmiar, więc uwaga. Nie mam danych jeśli chodzi o inne wersje
      kolorystyczne, więc też uwaga ;) Cena regularna zabójcza, rejecty są rzadko
      spotykane, ale IMO bardzo warto zapolować.
    • alitea Discover Mademoiselle Ravish Strapless (+) 06.12.09, 13:08
      Jupiiiii, moje marzenie o straplesie w końcu się spełniło :) Leży zdecydowanie najlepiej ze wszystkich straplesów, jakie mierzyłam i na tyle dobrze, że postanowiłam się z nim bliżej zaprzyjaźnić. No i podoba mi się, że nie jest beżowym nudziarzem ^^

Miski są otwarte u góry, przylegają do piersi całą swoją powierzchnią, nie ma pustych miejsc w środku i nic mi się nie wrzyna. Ma ścisły obwód, a miski chyba standardowe, mi pasuje 70DD. Podtrzymanie też dobre, podskoki nie ruszają go z miejsca. Kształt robi fajny, piersi patrzą w górę. Jedyne do czego się mogę przyczepić to trochę za szerokie i dosyć elastyczne fiszbiny, przez co słabo zbiera do środka, ale nie wymagajmy zbyt wiele od staplesa ;)
    • tigga Pour Moi Opulence Plunge miękki (+++) 14.12.09, 19:16
      Jeden z niewielu miękkich staników, który na moich stożkowych cudach leży
      cudownie :)
      Obwód ma standardowy, natomiast miski większe. Zamiast swojego 70D wyjściowego,
      mam dobrze leżące 70C. Uważam, że jest niezłą alternatywą dla spragnionych
      przezroczystości wielbicielek Arabelek, którym to Te właśnie Arabelki usiłują
      odkroić pół piersi krawędzią.
      Cena też rozsądna, co nie jest bez znaczenia :)
    • wolffie Gossard Reverie (+) 17.12.09, 23:09
      Jest to fason 3/4 cup i sądzę, że model ten wyprodukowano właśnie z myślą o
      biustach stożkowych.
      1. Miseczki są na tyle płytkie, by ładnie zaokrąglić biust stożkowy, ale na tyle
      głębokie, by nie spłaszczać. Rezultat - bardzo ładnie zaokrąglone noski, jakie
      kropelkom robią Freye. Imho świetny, naturalny efekt.
      2. W dolnej części jest zrobiony z nierozciągliwej siateczki - więc dobrze
      podtrzymuje, ale góra jest z rozciągliwej!! koronki. Krawędź podszyta
      rozciągliwym!!! paseczkiem - jednak się da zrobić stanik, który nigdzie się nie
      marszczy, ani nie odstaje i nie wrzyna (i maskuje nieznaczną asymetrię)
      Za to ta rozciągliwa góra może być problemem dla biustów mniej związanych z
      klatką piersiową.

Poza stożkoprzyjaznością, model ten ma też cechę, która bardzo pasuje do mojego
      osobistego biustu. Otóż mam biust, który bardzo chce uciec pod pachy. Co prawda
      w rozmiarze 36DD większość staników ma odpowiednio wąskie dla mnie fiszbiny,
      jednakże bardzo często zbyt krótkie. Nawet przepchnięte do końca kanalików pod
      pachę są zbyt nisko, bo powstrzymać uciekanie biustu z miseczki. Więc częsty u
      mnie efekt, to po paru ruchach w miseczce hula wiatr, a biust pod pachą.
      Reverie ma fiszbinę wąską i odpowiednio długą (podobnie jak Esprit) (ok 2cm
      dłuższą niż Freya w tym rozmiarze) Skutecznie blokuje uciekanie biustu pod pachę.
      Ale wyobrażam sobie, że może to być problem dla bardzo wysoko osadzonych biustów.

Obwód bardzo ścisły. Moje 36DD na (78/104) w kolorze hot pink pochodzi ze
      starszych kolekcji i ma wspaniały dawny Gossardowy obwód. Stabilny, pracujący
      całą szerokością, nie robi wałka międzygumkowego. Czasami, wieczorem wydaje mi
      się wręcz za ciasny.

Ramiączka w przedniej części z dwóch cieniutkich paseczków, tylna część regulowana.
      Jest to mój idealny, codzienny miękki stanik z dość niskim mostkiem, który nawet
      tą 1/4 obiecaną część dekoltu robi.
      Na modelce w brastopie wygląda fatalnie, ale zupełnie na nią nie pasuje, w
      kolorze ivory ma go wypchanego w połowie co najmniej wkładkami, więc bym się tym
      nie sugerowała.
      Naprawdę warto spróbować.
      Może nie robi cudów z biustem, raczej unosi niż wypycha w górę, i zbiera z boków
      też tylko na tyle by biust nie wychodził poza obrys.
      Ale jest to miękki stanik i imho właśnie tak powinien się zachowywać.

Jedyna wada - babcino triumphowy design, który ratuje tylko naprawdę nasycony
      róż. (Jest też chyba fiolet i turkus)

Kupiony w Bradea.pl w wyprzedażowej cenie.
      • tigga Re: Gossard Reverie (+) 18.12.09, 08:39
        Podpisuję się obiema rękami pod recenzją Wolffie. Nie został ze mną tylko z tego
        powodu, że leżał identycznie (dobrze) jak dopiero co kupiony Triumph Eternal
        Feelings. Gdyby Reverie dotarł do mnie pierwszy wygrałby kolorem z pewnością.
      • alitea Re: Gossard Reverie (+) 13.01.10, 14:06
        Na mnie też pasował, ale odesłałam do sklepu, bo mi się trafił jakiś felerny krzywo pozszywany model i nie było drugiego, żeby wymienić.
      • psuj-ka Re: Gossard Reverie (-) 12.08.10, 23:19
        Najwyraźniej jestem jakimś ewenementem, bo mnie ciął krawędzią :(
    • alitea Effuniak Plisowany Karmin (+) 13.01.10, 14:40
      Zamówiłam go właściwie tylko po to, żeby się upewnić, że te nowe plunge nie dla mnie i żeby mnie więcej nie kusiło. No i pasuje :)

Miałam wątpliwości, czy go zostawić, bo po pierwszej przymiarce 70DD wydawał się lekko za mały, a 70E lekko za duży. Popatrzyłam na zdjęcia tego stanika w sklepie i stwierdziłam, że u mnie 70E jest za bardzo zabudowany pod pachą w porównaniu do modelki, więc ten rozmiar sobie odpuściłam i spróbowałam jeszcze raz z 70DD. Założyłam go porządnie, nie za nisko i postawiłam fiszbiny pod pachą do pionu i z lekko za małego zrobił się minimalnie za mały, za to dekolt był świetny, więc pomyślałam, że go zostawię na specjalne okazje. A po wypraniu jak jeszcze był lekko wilgotny, ponaciągałam trochę tą gąbkę palcami, później założyłam go na cały dzień i się dopasował, teraz rozmiar jest idealny :)

Jeżeli chodzi o kształt piersi w tym staniku, to moim zdaniem taka konstrukcja jest fajna dla cięższego biustu, który ciągnie miski w dół. Lekkie samonośne biusty będą w nim trochę spłaszczone od dołu. Jak dla mnie to spłaszczenie jest jeszcze akceptowalne i mam nadzieję, że miseczki się jeszcze dopasują, ale zdecydowanie wolałabym kształt jaki robią mi plunge z letniej kolekcji. Za to karmin robi ładniejszą dolinkę i lepiej zbiera do środka. I ma jeszcze węższy mostek, kanaliki są przyszyte na zakładkę tak, że już ciaśniej się chyba nie da tego zrobić.
    • wolffie Freya Swim - Vodkatini (++++) i Vodka Chaser (+) 27.02.10, 19:42
      Vodkatini -tylko go mierzyłam, ale układa się idealnie. Okrągły profil.
      Krawędź zupełnie się nie wcina.
      Vodka Chaser - minimalnie gorzej leży od vodkatini. Może dlatego, że nie jest
      już halterneckiem? Przez to, że ramiączka ma normalne, a nie naszyjne, już nie
      jest taki idealnie otwarty, ale wcinanie to jeszcze nie jest, więc może być.
      Profil ładny, zaokrąglony.
    • sbarazzina Serena Discover Mademoiselle (+++) 09.05.10, 11:53
      Serena 32DD Obwód 60/84, fiszbiny 14.5.

Moje aktualne wymiary: pod biustem 70 ciasno, 76 luźno, w biuście 92-93cm
      normalnie i w zwisie.
      Uwielbiam dekolt jaki mi robi. Z przodu jak zawsze lotnisko, ale półprofil mnie
      zachwyca:) Fiszbiny idealne, stanik jest przewygodny. Jest troszkę luźna, ale
      jak na razie trzyma przyzwoicie na pierwszej haftce. Niestety tak jak w Clarze,
      zapięcie na jeden rząd haftek.
    • alitea Audelle (Lepel) Honeycomb half-cup (+) 09.05.10, 16:42
      Dziwne, że jeszcze nikt tu o tym staniku nie napisał. Na moich stożkach leży idealnie :) Piersi mają w nim taki lekko szpiczasty kszatłt, fajnie to wygląda pod obcisłymi bluzkami, piersi wyglądają na jędrne i sterczące. Właściwie to nie wiem co by tu o nim jeszcze napisać w kontekście biustów stożkowych. A tak ogólnie to dodam, że jest bardzo wygodny, ma wąskie fiszbiny i bardzo wąski mostek.
    • alitea Audelle (Lepel) Rosa (+) 09.05.10, 16:50
      Tylko mierzyłam, zastanawiam się na kupieniem go (ze względu na kolorystykę). Na razie mogę napisać tyle, że to najlepiej leżący na mnie plunge (w porównaniu do Masquerade, Effuniaków i Keia Pink). Miski w dolnej części są usztywniane, a na górze miękkie i zakończone taką delikatną rozciągliwą gumeczką, jak w Honeycombie, więc nie wrzynają się krawędzią. Biustonosz fajnie zbiera z boków i robi ładną dolinkę. Jak zdecyduję się go kupić, to napiszę aktualizację.
      • alitea Aktualizacja: Audelle (Lepel) Rosa (+++++) 19.05.10, 00:54
        Kupiłam i nie żałuję, jestem bardzo zadowolona z tego biustonosza :) Dobrze zbiera piersi do środka i robi fajny zadziorny kształt. Jest zrobiony z cieniutkiej gąbeczki z jednym pionowym szwem i ta gąbka jest obleczona delikatną i elastyczną siateczką w róże. Siatka nie jest w żaden sposób przymocowana do gąbki, po całym dniu lekko się marszczy i zjeżdża z biustu, nie widać tego marszczenia pod obcisłą bluzką.

Żeby nie było, że Audelle mi płaci za reklamę, to napiszę o jednej wadzie, która mnie bardzo zdenerwowała. To jest dobry przykład na to, jak można popsuć bardzo dobrze zaprojektowany stanik jednym głupim szczegółem. Chodzi o obwód, a właściwie materiały, z których został wykonany. To są dwie mocno ściśliwe gumki, a między nimi rozciągliwa siateczka, więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądają moje plecy, co nie? :) A jeszcze mam tak, że te dolne gumki mi zawsze wpadaja w szpare między żebrami, więc jak mi się patrzy na plecy z pewnej perspektywy, to wygląda jakbym była owinięta dętką od roweru :] Problem występuję też w Honeycombie, ale na mniejszą skalę, tam te gumki są trochę badziej rozciągliwe. Agu, pewnie to czytasz i pewnie masz jakieś tam kontakty z tymi producentami. Jakby chcieli znać opinie konsumentów, czy coś, to ja Cię bardzo proszę, żebyś im o tym problemie wspomniała. I przy okazji - myślę, że dobrze by było, jakby na stronie sklepu pojawiły się zdjęcia misek od wewnątrz, bo one są tak fajnie wycięte.
        • agnieszka.onlyher Re: Aktualizacja: Audelle (Lepel) Rosa (+++++) 19.05.10, 10:20
          Dzięki Ci za ten post. Przekażę go Audelle :) Oni naprawdę słuchają :)
    • psuj-ka Bravissimo Broderie (---) 13.05.10, 09:10
      Niesamowicie płasko wszyta górna krawędź miski, gorzej tnie niż balkonetki Freyi ;) nie wyobrażam sobie stożkopodobnego biustu, na którym mogłoby leżeć dobrze.
    • psuj-ka Co na biust skrajnie wymagający? :P 13.05.10, 09:29
      Polecacie Maskaradki - przetestowałam już bardzo wiele modeli, wszystkie tną. Nawet hiper-otwarty-od-góry Tiffany. Freye tną krawędzią niesamowicie, Panaszki mają za szerokie fiszbiny nawet w niezaniżonym rozmiarze. Effuniaki - nie jestem z nimi do końca kompatybilna, mam akwarelkę z letniej kolekcji - za szerokie fiszbiny i w ogóle nie trzyma biustu i morskiego - puste miejsce od strony mostka, niewygodny.

Staniki z pionowym cięciem - też nie zawsze rozwiązują problem - zwykle są niewystarczająco otwarte lub mają pionowy szew za daleko od mostka i chcą mi upchnąć biust pod pachy - jedyny stanik jaki spotkałam ze szwem wystarczająco blisko mostka to La Senza G&G Silk.

Poszukiwania czegoś w stylu T-shirt bra nie idą mi najlepiej, przymierzyłam większość dostępnych tego rodzaju staników. Jedynie miękki Smoothing balkonetka nie robi mi zbyt dużej krzywdy i Freya Deco.

Już mnie nie bawi to wszystko :( nie jestem bardzo ściśliwa i mogę nosić stabilne 70-tki, miskowo wypadam na F/FF. Jakieś propozycje? :D
      • alitea Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 13.05.10, 23:02
        Z maskaradek mają szanse pasować modele Pandoro-podobne i Maia. A jeżeli chodzi o plandże, to możesz spróbować Rosę z Audelle, na mnie leży dobrze, w przeciwieństwie do tych maskaradkowych. Zastanawiam się też, jakby na Tobie Honeycomb leżał, bo on się troszkę zawija krawędzią do wewnątrz, ale z drugiej strony jest na mnie dobry, a problemy z dobraniem biustonosza mam takie same jak Ty. Jeżeli chodzi o Audelle, to ostrzegam, że mają bardzo ścisłe obwody i duże michy, więc nie ma sensu zaniżać.
        • psuj-ka Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 13.05.10, 23:08
          Niestety, Pandorka również tnie :/ a w Mai mój biust miał kształt jak po zderzeniu ze ścianą, spłaszczyła mnie niesamowicie :P z kolei oba Audelle totalnie rozmijają się z moim gustem :(
          • alitea Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 13.05.10, 23:53
            > z kolei oba Audelle totalnie
            > rozmijają się z moim gustem :(

Nie żebym była wredna, ale przy Twoich problemach z doborem stanika, to nie powinnaś wybrzydzać jeżeli chodzi o wygląd :P

Ale jeżeli te maskaradki Ci nie leżą, to rzeczywiście ciężki przypadek jesteś <przytula_i_czule_głaszcze_po_główce>
            • psuj-ka Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 14.05.10, 00:02
              Oczywiście masz rację, tak sobie po prostu marudzę :D
              Z Maskaradek chyba przymierzałam wszystkie możliwe typy i nic ;)
              co do Honeycomba - myślisz o half-cupie? to raczej nie ma szans, żebym się zmieściła.
              Patrząc po zdjęciach w sklepie Agu, to ma identyczne cięcia jak La Senzowa Georgia, z którą właśnie się rozstaję, bo leży totalnie kretyńsko :D

Z Audelle piękny jest Petal - chociaż zupełnie niepraktyczny ;)
              • alitea Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 14.05.10, 00:18
                > Z Audelle piękny jest Petal - chociaż zupełnie niepraktyczny ;)

O właśnie, o nim też mogłam wspomnieć, ale mi się zapomniało, bo mnie kompletnie nie interesuje. Dali do przymierzenia to przymierzyłam (Agu dała, wręcz zmusiła, bo go chciała na stożku zobaczyć ;)), zachwyciłam się kształtem i podziękowałam. Takie kolory to ja sobie mogę kupić, jak już będę miała 15 innych staników. A szorty i stringi do kompletu to już w ogóle cudo ^^ No w każdym razie czekam aż uszyją podobny model w niebrudzącyh się kolorach :)
              • alitea Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 14.05.10, 00:26
                A jeszcze o czymś pomyślałam, chociaż pewnie tych staników też próbowałaś, ale spytać nie zaszkodzi. Chodzi mi o Curvy Kate z pionowymi cięciami, bodajże Thrill Me i Tease Me, one też nie pasują?
                • psuj-ka Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 14.05.10, 16:47
                  Właśnie nie próbowałam i często o nich rozmyślam :D czarno-białe thrill me jest piękne, tylko co ja zrobię z tą wielką falbaną? tak samo mam z morskim effuniakiem - nie noszę go w ogóle bo paskudnie się odznacza pod wszystkimi bluzkami.
                  Z CK miałam tylko przez chwilę Emily, która jak nietrudno się domyślać cięła. Na razie mam nadzieję na upolowanie własnego Deco, ale dobrze mieć jakieś punkty zaczepienia na przyszłość :)
                  • psuj-ka Re: Co na biust skrajnie wymagający? :P 10.07.10, 14:08
                    Wracamy do punktu wyjścia - Thrill Me niestety nie na mnie :( przymierzałam 65FF i 65G, w obu na mniejszej piersi ok, na większej buła. A mam asymetrię rzędu jednej miski i w innych stanikach aż tak nie przeszkadza. Branie większej miski mija się z celem, owinęłabym się fiszbinami. myślę o pięknym Emeraldowym Tease Me z jesiennej kolekcji :)

Przymierzałam również Ellę i Rivę z Keia Pink - tną.
    • alitea Audelle Sophia (-) 26.05.10, 21:43
      Niestety ten już nie pasuje. Miska szyta z trzech części no i wrzyna się krawędzią, a w środku pusto. Leży na mnie tak samo, jak plunge firmy Keia Pink. Ale trzeba mu przyznać, że jak na biustonosz w kolorze ecru to on jest zaskakująco ładny :)
    • alitea Masquerade Georgiana (-) 26.05.10, 21:47
      Bardzo się zawiodłam na tym biustonoszu. Nie jest ze mną kompatybilny, robi jakiś dziwny kształt, bardzo spłaszcza od dołu. Wydaje mi się, że winny temu jest mój biust, który jest za lekki i nie ciągnie miski w dół. Na większych stożkach pewnie będzie leżał fajnie. Aktualnie maskaradki pasują na mnie w rozmiarze 65DD.
      • alexis-z Re:Cleo George + 04.06.10, 08:58
        Witajcie ja też mam biust o takim kształcie i do tego bardzo kłopotliwy, można
        go zobaczyć na balkonetce alexis. Do rzeczy kupiłam ostatnio 30f cleo george i
        na mnie bardzo fajnie leży. Dobrze zbiera biust, zaokrągla, nic przy krawędzi
        się nie wrzyna. Minus w tej serii jest taki, że usunięto z obwodu i ramiączek te
        ozdoby, które były w turkusowej i miętowej. Dodam, że wyjątkowo mi pasuje
        fiszbina i są cienkie ramiączka. Mało przebija pod jasnymi bluzkami, ostatnio
        miałam go w domu ubranego pod białą bawełnianą grubszy materiał i trzeba było
        się przypatrzeć aby dojrzeć przebijanie błękitnego haftu. Obwód ścisły. Polecam
        • alexis-z Re:Masquerade Inca + 04.06.10, 09:02
          Stanik ten tylko przymierzałam, ale na prawdę fajnie leżał na biuście, nigdzie
          się nie wrzynał zaokrąglał biust. Warto dziewczyny nim się zainteresować. Nie
          kupiłam bo nie podoba mi się kolor, wolała bym cały gładki. Przymierzałam 30f.
    • 3_asiunia cleo goerge (-) 04.06.10, 10:52
      Jak to balkonetka wcina się górną krawędzią. Nieco mniej niż freyowe, ale i tak
      efekt nie był zadowalający. Mój stożek jest bardzo typowy. Biust zaczyna się tuż
      pod obojczykiem, albo i na nim. W ogóle od samej szyi ;)
    • 3_asiunia pandora (+++) 04.06.10, 10:57
      Bardzo ładnie zbiera, koronka w ogóle się nie wcina i w ogóle jest stanikiem
      idealnym. Co prawda mogłabym nosić obwód więcej z przeliczoną miska, bo jest
      dość ścisła, ale i tak jest ok. Mam 70e na wymiary 77ciasno,82 luźno, 95-6 w
      biuście. Na razie noszę z przedłużką, żeby nie rozciągnąć, bo właśnie chudnę i
      mam nadzieje, że będzie dobra:)
    • 3_asiunia inca (++) 04.06.10, 11:02
      Leży podobnie jak pandora, więc jestem zachwycona. (już czekam na 2 kolory cleo
      w tym kroju- na pewno będą moje). Wizualnie mniej mi się podoba niż pandora, ale
      kupiłam dla kroju. Nauczona ciasnym obwodem pandory kupiłam 75dd i tu błąd-
      obwód jest dużo bardziej rozciągliwy:( Mam krócej niż pandorę i jest o wiele
      luźniejsza. Pewnie po schudnieciu będziemy musiały sie pożegnać, albo nabyć nowy
      rozmiar.
    • 3_asiunia tiffany bordowy (++/-) 04.06.10, 11:06
      Leży całkiem przyzwoicie, jak na stanik do dekoltów (a u mnie to wyczyn). (z
      effuniakami na razie nie mogę sie dogadać- niezgodnośc rozmiaru z fiszbiną, więc
      czekam na profesjonalny dobór na zlocie;)) Robi fajną dolinko-kreseczkę. Nie
      wcina się krawędzią. Minus za rozciągliwość i za spłaszczanie.
    • 3_asiunia isis czarna (+++) 04.06.10, 11:12
      Kolejny krój tym razem prawie idealny (ale jest piękna, czarna, elegancka i
      klasyczna, dlatego 3+). Leży super, zbiera, unosi, nie wcina się i robi wrażenie
      na TŻcie :) Obwód średni, ale nie noszę jej długo, więc nie wiem czy się
      rozciągnie. Minus za drapiącą koronkę od strony brzucha, ale ja nie jestem
      nadwrażliwa. Minusem dla niektórych może być, że podnosi cycki pod samą szyję ;O
      W końcu mam wypukłe półkule ;) Dla mnie to nie minus ;]
    • alexis-z Re: Curvy Kate Thrill me 29.06.10, 09:06
      Ostatnio kupiłam sobie ten stanik. Miałam problem jaki wybrać rozmiar bo kasa mi
      nie pozwalała zamówić kilka. Słyszałam, że jest bardzo rozciągliwy więc zabrałam
      28ff. Nie zaniżałam miski bo mam zawsze problem z wysoko osadzonymi sutkami.
      Dodam że i tak tylko falbanka je przykrywa. Mój obwód ciasno 67-68 a luźno 70cm
      biust 88-89cm pochyleniu 90cm chyba. Stanik bardzo wygodny, obwód super, miska
      też mniejsza była by za mała i fiszbina dobra. Dodam że muszę mieć wąskie. Mogły
      być węższe ramiączka mają 2cm i u mnie są prawie pod pachą ale nie obcierają.
      Zapięcie 3X3 fajne. Planuję kupić Tease me ale nie wiem jaki kolor. Thrill me
      mam fuksje. Powiem tak daje wspaniały efekt na żywo. Super wygląda pod głębokimi
      dekoltami. Zakochałam się w nim :) PS Moim zdaniem Thrill me powinno nazywać się
      Satin me Satyna moja. bo materiał jest bardzo wygodny. Cena miła 125 zł
    • psuj-ka Freya Deco (+++/-) 29.06.10, 09:37
      Najlepsza konstrukcja, jaką ostatnio spotkałam :)
      na moim biuście robi lepszy dekolt, niż Effuniaki i do tego rewelacyjnie zaokrągla z boku. Utrzymuje ten efekt przez cały dzień, w Effuniakach biust zjeżdżał mi pod pachy przy dłuższym noszeniu. Nie tnie krawędzią - to dyskwalifikuje u mnie 95% plungy. Bardzo wygodna + bezszwowa.

Minusów jest trochę, ale są przytłoczone ogromnymi plusami.
      Trudna do dopasowania, wielkomiskowa, długi obwód w spoczynku (obwód 70 ma 68cm w spoczynku :/), badziewny zahaczający się materiał na miskach. Na większej piersi (?) lubi odstawać krawędzią. Dość szeroki mostek - ja zwężyłam przez zszycie kanalików fiszbin.
      • alexis-z Curvy Kate Tease me 14.07.10, 14:37
        Zadowolona modelem thrill me postanowiłam kupić ten model w kolorze niebieskim.
        Dzisiaj przyszedł i mogę powiedzieć, że on także nadaje się na piersi w naszym
        kształcie stożkowym. Pragnę jednak zauważyć że jest pewna różnica pomiędzy
        thrill me a tease me. Ten pierwszy jest bardziej zabudowany a ramiączka są
        bardziej na boku a drugi stanik jest mniej zabudowany i ramiączka mniej na boku.
        Powoduje to że w tease me brodawki prawie są u mnie widoczne a w różowym thrill
        me nie. Dodam że obydwa mam w rozmiarze 28ff. Tease me także ładnie eksponuje
        piersi. Sądzę że firma ta jest raczej wąskofiszbinowa Teraz czekam na jesienną
        kolekcje a dla czego bo będą takie fajne wyższe majtki, można je zobaczyć na
        stronie firmy w ich katalogu.
    • alitea Freya Deco (+/-) 24.07.10, 17:19
      Nic się nie wrzyna, miski są otwarte u góry, robią bardzo ładną dolinkę i to tyle jeżeli chodzi o zalety. Mierzyłam 65D, bo tylko taki był w Milli w moich okolicach rozmiarowych. Rozmiarowo wydawał się być dobry, z przodu wyglądał fajnie, ale z profilu okropnie, strasznie mnie spłaszczał, robił z biustu dwa naleśniki, więc rozstałam się z nim bez żalu, wrócił na sklepowy wieszaczek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka