tiger_lilly Czarna Isis a Pandora 32f 20.02.11, 23:05 hej, mam pandorę 32f i jest na mnie dobra, teraz chcę sobie kupić Isis, ale nie wiem jaki rozmiar. Myślałam o 65g (czytałam, że Isis jest rozciągliwa) lub właśnie 32f. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ptasia Haydee 30f, Lula-Mae 30f i 32e, Rhea 30f 10.04.11, 20:21 Wrażenia z przymiarek: - Haydee 30f: obwód luźnawy, ale znośny (ja 71 pod), miski rakietują na całego i tną pierś. Poza tym nie podobała mi się ta szeroka czarna taśma wykańczająca miski. - Lula-Mae - bardzo, bardzo ścisła. Ledwo zapięłam się w 30f i czym prędzej ściągnęłam. 32e było zdecydowanie bardziej komfortowe. Miski ciut większe niż normalnie, ale raczej tylko ciut, krój chyba zbliżony do Madison. Niestety zupełnie dla mnie przeładowana, a ta naszyta koronka odstaje na miskach ;/ - Rhea - śliczna i nawet wersja pudrowa mi się podobała. Ścisła, ale nie miałam problemu z zapięciem się w 30f. Miski jak przewidywałam, za duże, ale nie tragicznie. Niestety 30e, które pewnie byłoby idealne, na stanie nie było. Odpowiedz Link
ochanomizu Haydee, LulaMae, Anise, Rhea 30d i 30dd 12.04.11, 12:00 Moje wymiary to 65/70 (ciasno/luźno) pod biustem, 86-87 w biuście, maskaradki ze strszych kolekcji w rozmiarze 30dd w większości ciągle na mnie pasują. Mierzyłam Haydee, LulaMae, Anise i Rhea w 30dd - wszystkie miały za głęboką miskę przy dobrej szerokości fiszbiny, oraz w rozmiarze 30d - tu już fiszbiny były za wąski, miska maława (Rhea), lub dobra na głębokość w przypadku pozostałych mierzonych modeli. Haydee i LulaMae mają dość zamkniętą miskę - krawędź zaczynała się wbijać mimo pustego miejsca na przecięciu szwów. Poza tym niemiło się zdziwiłam widząc, że Maskaradki zaczęły być produkowane w Chinach - poprzednia kolekcja była jeszcze bodajże z Tajlandii. Odpowiedz Link
yaga7 Lula Mae - opinie? 11.05.11, 15:34 Któraś ma? Mierzyła? Jak obwód? Miski? Czy jest podobny do Minueta? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Lula Mae - opinie? 11.05.11, 15:46 Mierzyłam w swoim rozmiarze - 30DD. Obwód bardzo ciasny, mało elastyczny, sznurkowy. Jak wypadały miski nie pamiętam... Chyba małe. Leżał podobnie jak Minuet. Odpowiedz Link
nientepaura Madison/Antośka 20.05.11, 16:47 czy Madison jest klonem Antośki? Btw. jak wypadają miski w black/ivory? Antośkę mam 30ff, Madisona widziałam tanio 30f - i się zastanawiam, czy się zeń zwyczajnie nie wyleję?;) Odpowiedz Link
azymut17 Re: Madison/Antośka 20.05.11, 16:57 Nie. One trochę inaczej leżą. Poza tym Madison ma odrobinę mniejsze miski, nie o cały rozmiar, może nawet mniej niż pół, ale tak jak Antośka ma opinię dużomiskowej, tak Madisony normalnych/małych. Wynika to chyba z tego, że są bardziej zamknięte od góry, a Antośki otwarte. Odradzam więc 30F. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Madison/Antośka 20.05.11, 17:35 Pewnie wszystko kwestia biustu, ale u mnie Madison tak jak Antośka wypadał dużo miskowo. Tak o pół rozmiaru więcej niż standard. Aczkolwiek, jeśli Antośka 30FF jest dobra, to Madison 30F raczej będzie mały. Odpowiedz Link
nientepaura prośba do posiadaczek Minueta 32d ;) 20.05.11, 19:23 czy jakaś dobra dusza mogłaby podać mi swoje wymiary (głównie chodzi o wymiar w biuście - może być na maila gazetowego;) kupiłam dla Mamy, można odesłać, więc to nie problem, ale i tak boję się, że może być za mały. Z wymiarów wychodzi co prawda 34d, ale wysłałam ją ostatnio do lingerii w gdańsku i mierzyła 32 d i dd z maskaradek i mówi, że były dobre, d lepsze niż dd więc chyba wychodzi podtabelkowy biust ;) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Madison/Antośka 25.05.11, 15:55 Ja mam wrzosową Antośkę w rozmiarze 30 G, a przez krótki czas miałam i Madison (czarno-kremową), ale musiałam brać rozmiar 32 G (o ile dobrze pamiętam). I niestety na niekorzyść Madison - obwód mi nie pasował, a miski i tak były maławe, płytkie i nie podtrzymywały jak trzeba. Dlatego z Madison się rozstałam, a Antośkę nadal kocham miłością wielką ;) Odpowiedz Link
justinehh Re: Lula Mae - opinie? 20.05.11, 20:54 kataloglb.blox.pl/2010/07/Masqerade-Lula-Mae.html#ListaKomentarzy Odpowiedz Link
aguchniak86 Lula raport 14.06.11, 19:51 po pierwsze GIGANTYCZNE MISKI, nosze 65 H wiec zamowilam 65 H (65H mam tez reah). I jeszcze by drugi biust wszedl, wymieniam na 65G obwod dosc scisly, podobny do rhea poza tym sliczny :) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Lula raport 15.06.11, 08:33 A jak z krojem miseczki? Otwarta jak Tiffany, czy raczej zamknięta? Odpowiedz Link
lafere haydee i minuet 09.07.11, 19:23 Chciałam sie dowiedzieć jak wypadaja obwody w tych modelach (haydee i minuet wrzosowy). Czy są podobne do pomarańczowej georgiany, lub czarnego tiffany plunga? Czy może ciaśniejsze? A miseczki jak wyglądają? Standardowe? Mam nadzieję, że ktoś coś wie i powie :)) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: haydee i minuet 09.07.11, 19:51 Haydee ma obwód luźniejszy niż Georgiana, miseczki standardowe, w kierunku ciut mniejszych, więc pewnie porównywalne z Georgianą. Minuet wrzosowy obwód ma ciaśniejszy niż Haydee, ale chyba nie ciaśniejszy niż Georgiana, miski wg mnie ciut większe niż standard, na pewno większe niż Georgiana. Odpowiedz Link
lafere Re: haydee i minuet 09.07.11, 20:42 Dziękuję za tak szybką odpowiedź :) Czyli wychodzi na to, że Haydee ma luźny obwód i trzeba brać mniej niż zawsze? Szkoda,bo jest prześliczna...ehh Odpowiedz Link
ptasia Florence 30f 11.07.11, 21:03 nabyta w Amazonie, przy okazji nabywania książek, za przyjemną cenę. Wzór lekko ludowy (mniam), niestety zepsuty przez bazarową błyskotkę na mostku. Ten ostatni dość szeroki. Miski raczej standardowe, obwód niestety dość luźny (ja w tej chwili ścisło 70cm pod) - najstabilniej na środkowej haftce, nie na pierwszej, co nie najlepiej wróży. Wygodny, jak dla mnie wszystkie Masquerade o podobnym kroju. Odpowiedz Link
jud.yta Peppino? 13.07.11, 19:13 Jak wychodzą miski i obwód? Czy widziałyśćie go może na żywo, czy te marszczenia są duże? Zdjęcie jest na balkonetce, ale małe, duże niestety mi się nie otwiera :( Warto go kupić, czy dać sobie na luz? Odpowiedz Link
justinehh Rhea mulberry/slate 05.09.11, 22:51 Ktoś ją już ma? Jak z obwodem- rozciągliwy, ścisły, nie rozłazi się? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Rhea mulberry/slate 06.09.11, 11:41 Ścisły obwód, podszyty siateczką. Nie rozłazi się. Odpowiedz Link
yaga7 Coco i Rosa 13.10.11, 11:56 Wzięłam tylko 34FF na 78/105. Rosa obwodowo OK, natomiast miska jednak mała, chyba będę wymieniać na 34G. Nie robi dziobów jak robiła u mnie Polka. Fajny, milusi materiał. Nawet zbiera do środka i ma wygodne ramiączka. Coco porażka. Ale będzie pasować osobom, u których leżała Maia, bo u mnie Maia leżała podobnie fatalnie. Rozmiarowo niby ok, ale ciężko stwierdzić ze względu na słabą kompatybilność. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Coco i Rosa 13.10.11, 15:44 Yaga pokażesz Rosę w galerii? Zdziwiłaś mnie tą Coco, zawsze wydawało mi się, że mamy podobne "konstrukcyjnie" biusty, a mnie Coco leży świetnie :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Coco i Rosa 13.10.11, 15:47 Jak przyjdzie Rosa w dobrym rozmiarze, to wrzucę, bo te do odsyłki chcę wysłać jutro, a dzis nie zdążę obfocić. Ostatnio nie mam szczęścia do maskaradek, w sumie tylko Pandora dobrze leży / leżała. Całą resztę sprzedałam. Chyba wolę halfy Freyi czy Fauve, bo są bardziej miękkie, a maskaradki jakoś się zrobiły za twarde. A ta Rosa jest właśnie taka mniej twarda, może dlatego jest lepsza. Odpowiedz Link
yaga7 Rosa 34G 09.11.11, 08:03 Mam już Rosę w dobrym rozmiarze - 34G. I jest świetna, ładnie zaokrągla i podnosi, zbiera do środka. Super. Mam nadzieję, że Masquerade będzie nadal robić tego typu plandże, bo nawet pod gładkimi ciuchami się nie odznacza i na moim biuście spokojnie może konkurować z Deco. Odpowiedz Link
derenka Maia a Aragon 20.02.12, 21:07 Czy ma ktoś porównanie co do rozmiarów? Jeśli turkusowa Maia 75G była na mnie za duża, szczególnie w obwodzie to czy Aragon Oyster 70G może być dobry? Odpowiedz Link
catsumi Persia 28.02.12, 10:46 Czy któraś z was mierzyła lub ma już Persię? Kusi mnie ale chętnie poczytałabym opinie zanim zamówię... Ktoś pisał, ze jest bardzo ścisła - czy faktycznie aż taka, że brać o rozmiar mniej? A miseczki - standardowe? Jestem też ciekawa czy dobrze unosi, mój ideał to Cleo, modele oparte na Georgu, czy tu uniesienie jest podobne? Odpowiedz Link
ladybird_91 Persia 80H 29.02.12, 16:38 Dzisiaj mierzyłam Persię w rozmiarze 80H. z Cleo Chloe i Alexa dobre byłyby 75H. A Persia w ogóle mi nie leży - totalnie spłaszcza, rozstawia biust na boki, obwód luźny. Być może 75H byłoby miskowo i obwodowo dobre, jednak zapomniałam się upomnieć o mniejszy rozmiar czego i tak nie żałuję. Za to zakochałam się w gorsecie Delphi. Jest boska :) Odpowiedz Link
darchangel Delphi grafitowy 65H 02.03.12, 19:32 Kupiony na wymiary: 70/99-100 Obwód ścisły, miseczki idealne. Na mniejszej piersi trochę odstaje, ale ważne, że na większej leży świetnie :) (różnica ok. 1 rozmiaru, z wkładką jest super). Fiszbiny węższe niż w George'u, który ostatnio był moim jedynym brytyjczykiem, nie wbijają się nigdzie, nie obcierają (chociaż za jeszcze węższe bym się nie obraziła ;)). Kształt ładny, kulisty, choć Delphi troszeczkę przyplaszcza mi piersi. Wygodny, w ciągu dnia niewyczuwalny. Bardzo fajne są te poszerzane ramiączka: ładne i wygodne (mięciutkie takie), od spodu w części nieregulowanej podszyte bawełnianą dzianiną. Zapięcie 3-stopniowe na 2 haftki - kolejny powód, by kochać ten stanik. Może lekko kaleka jestem, ale 3-hatfkowe staniki zdarza mi się krzywo zapinać ;) Sepiowy leżał, o dziwo, trochę gorzej, ale wszystko inne leżało jeszcze gorzej (w kierunku "koszmarnie"), więc zamierzam kupić i ten. A na przyszły sezon oszczędzam i na gorset. Mam nadzieję, że producent nie zrezygnuje za szybko z tego modelu, bo bardzo mi przypadł do gustu (i biustu ;)), a jeszcze w tylu kolorach można go zrobić... Odkąd wyrosłam z Antośki, nie miałam na sobie stanika, który by mnie tak zachwycał zarówno urodą, jak i dopasowaniem. Tak, jestem zachwycona i wyjątkowo zadowolona z zakupu, jak i z użytkowania :) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Delphi grafitowy 65H 08.03.12, 18:26 Ja mam grafitową wersję w rozmiarze 32 FF na moje 73/96. Wymiary: Obwód 68/80, szerokość fiszbiny 14 cm, głębokość michy mierzona z zewnętrznej strony 26 cm. Stanik jest piękny, to jedyna z Maskaradek jakie mnie ostatnio urzekły. Obwód mogłam jednak wziąć mniejszy, bo teraz dopiero zapięty na trzecią, najciaśniejszą haftkę jest stabilny. Oby się nie rozciągał. Ślicznie zbiera i kulkuje biust, efekt bardzo mi się podoba. A, zdziwiły mnie ramiączka. Gładka satyna, dość szerokie, ale milutkie i komfortowe. Odpowiedz Link
mielin HAREM 20.11.15, 21:43 Czy ktoś miał Harem i coś może o nim powiedzieć? Są teraz w fajnych cenach na Ebay UK lecz zupełnie nie wiem jaki rozmiar sobie dobrać? Noszę teraz Panache Envy 32F a Andorra 32FF przy moich 73/96 czy HAREM jest rozciagliwiec czy ścisliwiec oraz czy mało/wielkomiskowiec? Cokolwiek. Nic wyszukiwarka nie wypluwa:-( Acha i czy przy małej asymetrii piersi będzie OK? Odpowiedz Link