Dodaj do ulubionych

Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem

18.11.09, 22:24
miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,7268339,akcja_pomocy_paniom_z_duzym_biustem.html
Co o tym sądzicie? Artykuł właściwie nie jest najgorszy, chociaż ten tytuł -
"akcja pomocy"... kojarzy mi się z czymś typu "akcja pomocy ofiarom
kataklizmów" :/
Ale ok, dobrze, że coś się dzieje u mnie w mieście... Co do sklepu, o którym
jest mowa w artykule, opisałam go w wątku opolskim, i na prawdziwie fachowy
brafitting liczyć tam raczej nie można...a i brytyjczyków w sklepie ZERO.
Raczej na szczupłe małobiuściaste (60-65 C-F) i tęższe dużobiuściaste.
Obserwuj wątek
    • justinehh Re: Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 22:32
      Nietypowa budowa ciała, no nie mogę...
      Nawet nie napisali, czy to 70K to polskie czy brytyjskie
    • elrosa Re: Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem 18.11.09, 22:38
      "Akcja pomocy" brzmi co najmniej zabawnie :)
      Ale nie o tym chciałam. W artykule pojawia się zdanie " Pod biustem panie mierzą 60-95 cm, w biuście zaś - 115-225 cm." 225 cm? Właściwie, czemu nie, ale na pewno nie przy obwodzie pod biustem 95 cm (nie wspominając już o 60). Może chodziło im o 125...?
      • czerwona_pomadka Elrosa 18.11.09, 22:49
        Owo 225 cm pojawiło się już w innym artykule o tym sklepie Margot w naszej
        lokalnej prasie. Właścicielka podała to jako największy biust jaki się do niej
        zgłosił. Czyli raczej nie pomyłka... chociaż wiadomo, że przy 60 cm to właściwie
        niemożliwe, więc pewnie chodziło o to, że przy 60 możliwe jest 115 cm, a przy 90
        cm zdarza się 225 cm... a zresztą, nie będę się rozwodzić "co autor miał na
        myśli", bo i tak dużo nieścisłości w tym artykule, ale jak już pisałam
        najbardziej razi mnie ten tytuł - akcja pomocy :))))
        • anka_z_lasu ja nie wierzę w to 225 19.11.09, 00:10
          Czytałam tamten wcześniejszy artykuł, no nie uwierzę jak nie zobaczę. Zresztą,
          to już by raczej była gigantomastia.
        • elrosa Re: Elrosa 19.11.09, 07:14
          W tamtym artykule, o ile pamiętam, to 225cm pojawiło się bez kontekstu (obwodu pod biustem), a to wiele zmienia.

No, ale nie wiem, 135 cm różnicy? Pamiętam artykuł o Brytyjce, która nosiła zdaje się biustonosz w rozmiarze 40M, czyli - o ile dobrze liczę - ponad 50cm różnicy w obwodach. Biust był rzeczywiście _bardzo_ duży, a właścicielka bardzo narzekała na kłopoty z kręgosłupem. A tu prawie trzy razy tyle? Jakoś nie umiem sobie wyobrazić...
          • maheda Ciekawe, jak ona to zmierzyła? :) 19.11.09, 08:00
            Ja wierzę, że trafiła do niej tego typu kobieta.
            Poza tym cóż - nie można mieć ginekomastii? Co więcej - czy nie można się z nią
            dobrze czuć i wcale nie mieć zamiaru zmniejszania sobie biustu?
            :)
            • anka_z_lasu Re: Ciekawe, jak ona to zmierzyła? :) 19.11.09, 09:34
              Ja nikomu nie bronię mieć ;) Ale nie wiem, czy na pewno można się dobrze czuć,
              bo w takich przypadkach to już chyba faktycznie kręgosłup wysiada... O ile ta
              rozrośnięta tkanka jest zdrowa, to niech ją nosicielka nosi ;)
              • maheda Można się dobrze czuć. 19.11.09, 09:56
                I można nie chcieć zmniejszać sobie biustu.
                To, że sobie czegoś nie wyobrażamy - nie oznacza, że nie istnieje.

I prawdę mówiąc uważam, że Twoja uwaga o "tej rozrośniętej tkance" jest
                niesympatyczna. Tak samo, jakby ktoś powiedział o "tej niedorośniętej tkance".

No i kręgosłup właśnie już wtedy nie wysiada... a wiesz, dlaczego?
                Bo tak dużych biustów się już nie podnosi na wysokość żeber, tylko ... nosi na
                biodrach. Leżą na kościach biodrowych i nie podnosi się już ich - właśnie z
                uwagi na kręgosłup.
                Fakt, że nie można z takim biustem wygodnie biegać czy skakać, ale taki biust w
                niczym nie przeszkadza w normalnym, przeciętnym codziennym funkcjonowaniu.
                • anka_z_lasu tkanka 19.11.09, 10:15
                  Pisząc o rozrośniętej tkance miałam na myśli jedynie aspekt medyczny - czy jej
                  wzrost jest naturalny i ma ona prawidłową budowę czy też jest chorobowo
                  zmieniona, bo wzrost jest zaburzony. Jeśli tkanka nie jest prawidłowa z
                  medycznego punktu widzenia, to już zadaniem lekarza stwierdzić, czy pozwolić jej
                  rosnąć jak chce czy lepiej ją usunąć/zredukować. A jeśli jest prawidłowa to już
                  właścicielka biustu zrobi co chce.
                  Domyślam się, że takie biusty nosi się niżej, natomiast nadal sądzę, ze
                  kręgosłupowi to niekoniecznie służy. Środek ciężkości jest chyba podobny jak w
                  ciąży, która przecież też kręgosłup trochę męczy.
    • kk345 Re: Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 00:07
      Akcja pomocy to jedno, ale kontekst artykułu jest taki, że Pani w Opolu jest
      właściwie jedynym ratunkiem biuściastych i to z jej inicjatywy KrisLine zaczął
      szyć duże miski...:-)
      • kkokos Re: Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 08:04
        kk345 napisała:

> Akcja pomocy to jedno, ale kontekst artykułu jest taki, że Pani w
        Opolu jest
        > właściwie jedynym ratunkiem biuściastych i to z jej inicjatywy
        KrisLine zaczął
        > szyć duże miski...:-)

dokładnie tak to właśnie odebrałam i trochę się zdziwiłam, że tu
        jeszcze nie ma burzy na kilkadziesiąt wątków :)
        • akna Re: Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 08:30
          Burza pewnie będzie pod tym artykułem, bo wylądował na głównej gazety ;-)
          • anna-pia Re: Opole-Akcja pomocy paniom z dużym biustem 19.11.09, 09:55
            jest ciekawie ;)
            forum.gazeta.pl/forum/w,65,103176780,,Akcja_pomocy_paniom_z_duzym_biustem.html?v=2
    • paulina_h81 no to sie pani zareklamowala 19.11.09, 10:07
      n/t
    • maith Czyli sklep ledwie znośny i darmowa reklama ;) 19.11.09, 17:08
      Czyli wygląda, że sklep ledwie znośny naciągnął gazetę na darmową
      reklamę i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka