19.11.09, 17:58
Dziewczyny,
Znalazlam na goldenline reklame nowego sklepu stanikowego.
Polska firma, mieszczaca sie w UK. W ofercie Panache, Freye, Fantasie,
Masquerade, Cleo, Curvy Kate.

www.braheaven.pl

Ktoras odwazna korzystala? Cos wiadomo?
Obserwuj wątek
    • la_parisiene Re: Braheaven 19.11.09, 18:45
      Chciałabym sobie zamówić jakiegoś promocyjnego panaszka, ale niestety -
      wszystkie moje maile z pytaniem o przesyłkę rejestrowaną są odrzucane- albo coś
      jest nie tak ze skrzynką, albo jest przepełniona. A bez tej wiedzy nie
      zaryzykuję, bo poczta nasza...
      ehhhh, może nie będę kończyła co ja myślę o poczcie i poczciarach

Jeśli czyta mnie jakiś właściciel - proszę o ustosunkowanie się :)
      • ania.kar Re: Braheaven 19.11.09, 21:07
        A jeżeli sklep wyśle zakupiony towar przesyłką nierejestrowaną i ona nie dotrze
        do kupującego, to kto na tym traci? W takim wypadku nie mamy przecież żadnej
        gwarancji, że ona w ogóle do nas została wysłana.

bibea napisała:
        > Polska firma, mieszczaca sie w UK.

Jakie prawo obowiązuje ten sklep - polskie czy brytyjskie?
        • imp18 Re: Braheaven 19.11.09, 21:24
          Raczej bryt. ..

Dla mnie taki sklep trochę mija się z celem ... pomysł fajny, ale co z tego skoro ceny są takie jak w sklepach polskich a nie bryt? :) Tylko przesylki i wymiany droższe ...
          • ania.kar Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 21:39
            Ceny ostatniej kolekcji Masquerade w polskich sklepach to najmniej chyba 176zł
            za biustonosz, a tu 149zł. Superbra (Eliza, Confetti, Ariza) w Polsce 165zł, a
            tu 129-145zł, Harmony 148, Tango 142, tu 119-129zł, więc jednak można coś
            korzystniej kupić niż w polskich sklepach. Nie obowiązują tu chyba minimalne
            ceny narzucane przez dystrybutora :)
            • imp18 Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 21:57
              Nie uwzględniam czasowej promocji "otwarciowej" ;] Patrzę na ceny regularne...
              • ania.kar Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:17
                To obecnie zakupy jeszcze się mogą opłacać, a jak znikną te ceny, to już ciężej
                będzie konkurować z polskimi sklepami. A może dla Polek z innych krajów UE
                będzie to nadal opłacalne. Trudno mi powiedzieć, bo nie wiem za ile polskie
                sklepy wysyłają swój towar za granicę.
                • imp18 Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:26
                  Ale skoro kupuję z zagranicy to po co mam kupować w "polskim", droższym skoro jest tyle fajnych brytyjskich ?:|
                  • ania.kar Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:32
                    Właśnie ze względu na obsługę w języku polskim :) Nie każda osoba mieszkająca za
                    granicą posługuje się angielskim na tyle, żeby się odważyć na zakupy w
                    brytyjskim sklepie.
                    • marciasek Re: Braheaven - ceny 20.11.09, 15:46
                      z Brastopem DA SIĘ po polsku :)
                • ciociazlarada Polki z innych krajów? Powątpiewam 20.11.09, 10:48
                  Jako Polka z innego kraju UE pozwolę sobie wyrazić swoją opinię. Nie będzie
                  opłacalne, bo kurs funta do euro to prawie jeden do jeden już od dłuższego
                  czasu, więc nie dość, że nawet w zwykłym "drogim" Bravissimo wciąż jest dla mnie
                  tanio, to jeszcze nie muszę za każdym razem biegać na xe.com i przeliczać ile to
                  będzie euro za tę Maszkaradkę po 176 pln...
                  A w polskich sklepach nie kupuję (niestety) bo 99% z nich nie ma wypisanych
                  czarno na białym cen przesyłek zagranicznych, reakcja na maila z pytaniem o
                  wysyłkę często zajmuje tyle czasu i jest tak pokrętna, że przypomina mi raczej
                  ekspedycję po egzotyczne przyprawy i syfilis do zamorskich kolonii, niż prosty
                  transport bielizny z kraju A do kraju B położonego 1000 km dalej w tym samym
                  obszarze celnym. Pomijam już tak drobne szczegóły, jak możliwość płacenia TYLKO
                  przelewem w niektórych polskich sklepach, bazująca na śmiałym założeniu, że
                  klient zza granicy ma oczywiście konto w polskim banku...
                  Jedyny mój stanik z Polski to Effuniak:)

Mnie paczki nie giną, obsługi w języku polskim nie potrzebuję, mam konto na
                  ebayu dłużej niż pięć lat, więc wydaje mi się, że oferta Braheaven to jednak nie
                  do mnie skierowana, ani do moich ostanikowanych polskich znajomych na obczyźnie.
              • joankb Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:17
                Niemniej - jest to pomysł dnia....
                Całkowicie "polski" sklep, z kontaktem mailowym i telefonicznym po polsku, z
                brytyjskimi cenami i polityką wyprzedaży - to byłoby to.
                Docelowo to nawet o wysyłanie z Polski można się postarać - wystarczy
                przedstawicie handlowy na miejscu...
                • ania.kar Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:26
                  Czy posiadanie takiego przedstawiciela handlowego w Polsce byłoby możliwe bez
                  jakiegokolwiek udziału firmy So Chic, która jest wyłącznym dystrybutorem na
                  Polskę. Dałoby się ją w ten sposób ominąć, a co za tym idzie także narzucane
                  ceny minimalne?
                  • imp18 Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:29
                    ale się uparłaś z tymi cenami :) Co z tego, że nie mają narzucanych cen skoro ceny mają takie jak w polsce ;P Jak zejdą do cen brytyjskich to będzie o czym rozmawiać :)
                    • ania.kar Re: Braheaven - ceny 19.11.09, 22:38
                      Nie wiem dokładnie jak to działa, ale po wprowadzeniu tych cen przez
                      dystrybutora, sklepy przestały robić promocje. Chodzi mi tu np. o Dopasowaną, u
                      której działał forumowy kod zniżkowy także na aktualne kolekcje, były też niższe
                      ceny, gdy zamawiało się bieliznę z wyprzedzeniem (czyli zanim kolekcja trafiła
                      do sklepu). Teraz tego nie ma (nie liczę indywidualnych zniżek dla stałych
                      klientów).
                      A taki sklep, którego nie obowiązują te ceny minimalne, może sobie robić
                      promocje kiedy chce i na ile procent mu się podoba.
                      Przynajmniej ja tak to rozumiem, ale może jestem w błędzie.
                  • joankb Re: Braheaven - ceny 20.11.09, 06:36
                    To można nazwać inaczej...
                    Magazynem pośrednim, agentem transferowym, przepakowywaczem...
                    Formalnie firma jest brytyjska, kupuje u dystrybutora brytyjskiego, a forma
                    dostawy do klienta i logistyka leży poza obszarem zainteresowania polskiej mafii :))
                    Wysyłanie zamówionych przez indywidualnych klientów towarów raz w tygodniu
                    zbiorczo do kogoś w Polsce, kto roześle je dalej da się zrobić, znam przykład z
                    innej branży.
                    Tylko ceny musiałyby być faktycznie brytyjskie.
                    • kasienka.b ceny brytyjskie 20.11.09, 08:46
                      Przyznam szczerze, że nie bardzo rozumiem - ceny brytjskie wcale nie różnią się
                      tak bardzo od polskich. Przykład - Panache Confetti dostępny na Figleaves - 28
                      funtów plus 5,5 przesyłka. Razem daje to 33,50 razy aktualny kurs około 4,8 (w
                      przeliczeniu bank zawsze ma wyższy kurs) to daje kwotę 160 zł. W polskim sklepie
                      ten stanik kosztuje 165 zł, wysyłka często jest gratis, produkt dostępny od
                      razu. Więc co z tymi brytyjskimi cenami? Nie mówię tu o promocjach - te zdarzają
                      się i tu i tam.
                      • joankb Re: ceny brytyjskie 20.11.09, 09:11
                        Promocje, poważne promocje - a w życiu.
                        Polskie sklepy jako promocyjne WYPRZEDAJĄ mniej chodliwe rozmiary.
                        Kupuję i porównuję, wiem gdzie znajdę niższe ceny za realny stanik, który bedzie
                        na mnie pasował.
                      • imp18 Re: ceny brytyjskie 20.11.09, 11:10
                        zakładając że ktoś kupuje jeden stanik, albo że kupuje sam ...
                        A mamy jeszcze do wyboru sklepy typu brastop, curvylicious .. które mają atrakcyjne ceny cały czas :)
      • braheaven Re: Braheaven przesylka 20.11.09, 13:22
        Witam,

Przepraszam za problemy z dostarczaniem maili. Nasi informatycy pracuja nad tym.
        Strona zostala swiezo uruchomiona, stad mozliwosc pojawienia sie drobnych
        problemow technicznych. Staramy sie je jak najszybciej usunac.

Jest mozliwosc wybrania przesylki rejestrowanej w cenie 25zl. W promocji na
        otwarcie sklepu oferujemy przesylke rejestrowana w cenie zwyklej przy pierwszym
        zakupie. W tym przypadku prosimy o wybranie przesylki zwyklej w koszyku i
        dopisanie 'przesylka rejestrowana' w polu 'informacje dla sprzedajacego'.

Co do cen zapewniamy,ze zamierzamy pozostac konkurencyjni w stosunku do oferty
        polskich sklepow. Mamy tez nadzieje poszerzyc asortyment wraz z rozwojem sklepu.
        Dzieki temu ze mamy baze w UK mozemy tez zaoferowac opcje zamowien specjalnych.
        Na specjalne zyczenie postaramy sie zdobyc rozmiar/kolor/model ktorego moze
        aktualnie nie byc na stronie, o ile jest on dostepny u ktoregos z naszych
        producentow.

Jezeli chodzi o platnosci to jak najbardziej akceptujemy platnosci kartami Visa,
        MC, polcard i diners club.

Dziekuje za wszystkie uwagi dotyczace funkcjonowania strony, postaramy sie je
        uwzglednic i wprowadzic odpowiednie zmiany.

Zapraszam do kontaktu pod adresem agnieszka@braheaven.pl

W zwiazku z naszymi poczatkowymi problemami technicznymi Kod promocyjny nie
        dziala, ale jak tylko zostanie uruchomiony zamieszcze go na forum.

pozdrawiam

Agnieszka Krok
        • braheaven Re: Braheaven przesylka 20.11.09, 13:30
          Oferta specjalna dot. przesylki rejestrowanej jest wazna do 6 grudnia.
        • mauzonka @Braheaven dostajesz w ogóle mejle? 20.11.09, 14:19
          Agnieszka z Braheaven napisała do mnie wczoraj, odpisałam, ale nie dostałam żadnej wieści z powrotem. Agnieszko, dotarły do Ciebie mejle (2) ode mnie?
          • braheaven Re: @Braheaven dostajesz w ogóle mejle? 20.11.09, 15:02
            Tak:)przepraszam z opozniena w kontakcie ale mielismy male problemy techniczne.
            teraz powinno juz byc ok. Kod znizkowy w koncu dziala bez problemu wiec niebawem
            dodam ta informacje na Balkonetce rowniez:)

• braheaven Braheaven kod promocyjny 20.11.09, 15:06
          Zapraszam na zakupy w Braheaven z kodem znizkowym NOV31XXVC. Kod nalezy wpisac
          przy logowaniu przed zakupem, wtedy wszystkie produkty pokaza sie juz z
          dodatkowa 10% znizka. Kod jest wazny do konca listopada.

Pozdrawiam
          Agnieszka Krok
          • ciemnogrodzianka Re: Braheaven kod promocyjny 20.11.09, 17:05
            Uuu, wyslalam zamowienie zanim sie pojawil kod.
        • tfu.tfu płatności 20.11.09, 16:12
          a będzie PayPal?
          • braheaven Re: płatności 20.11.09, 16:59
            tfu.tfu napisała:

> a będzie PayPal?

Moze w przyszlosci, na razie korzystamy z Przelewy 24
        • anna-pia Re: Braheaven przesylka 20.11.09, 20:24
          braheaven napisała:

> Co do cen zapewniamy,ze zamierzamy pozostac konkurencyjni w stosunku do oferty
          > polskich sklepow.

Świetnie.
          Wobec tego proszę o wyjaśnienie, czemu szorty Emily CK kosztują 89 zł
          www.braheaven.pl/Katalog/de44cef17285deb31d2ab49912c6065b.html

podczas gdy w innym sklepie przed obniżką kosztowały połowę mniej (45 zł, teraz 35zł)?
          www.dopasowana.pl/product-pol-55-Szorty-Princess-czarne-firmy-Curvy-Kate-.html
          • braheaven Re: Braheaven przesylka 21.11.09, 12:43
            Dziekuje za sugestie, wczoraj z powodow technicznych ceny wiekszosci majtek nie wyswietlaly sie prawidlowo.
            Udalo nam sie to naprawic.Zapraszamy do zalogowania sie na stronie z uzyciem kodu rabatowego:)
    • ania.kar Re: Braheaven - uwagi dot. sklepu 19.11.09, 22:12
      Ponieważ widzę, że w sklepie polecają Stanikomanię, Balkonetkę i Forum
      biuściastych, to pewnie te uwagi też przeczytają:
      1. Wyżej wymienione strony są zaznaczone w tekście na różowo i wyglądają jakby
      były odnośnikami do tych właśnie stron. Jednak nie działa to tak, jak w
      przypadku wcześniejszych wyrazów zaznaczonych na różowo:
      www.braheaven.pl/e-fitter.html
      2. Jeśli chcę obejrzeć majtki dostępne w sklepie, mogę to zrobić tylko
      wybierając dany rozmiar w wyszukiwarce. Przydałoby się w dziale "Kategorie"
      umieścić właśnie majtki/stringi/figi. Teraz mogę ich szukać tylko wybierając
      rozmiar np. S,M,L,XL lub 2XL. A i tak pokażą mi się tylko te z firmy Freya czy
      Fantasie, bo Curvy Kate występuje w "rozmiarówce liczbowej", czyli 34-46, a
      takiego formatu w wyszukiwarce brak.
      3. Brakuje mi możliwości wyszukania bielizny spośród tej, która jest aktualnie w
      magazynie, czyli tych rozmiarów zaznaczonych jako "dostawa 3-7 dni"
      4. W dziale "Prywatność" i "Bezpieczeństwo" nic nie ma. Widocznie treści są
      bardzo prywatne i dobrze zabezpieczone ;-)
      • roza_am Re: Braheaven - uwagi dot. sklepu 19.11.09, 23:04
        > 3. Brakuje mi możliwości wyszukania bielizny spośród tej, która jest aktualnie
        > w
        > magazynie, czyli tych rozmiarów zaznaczonych jako "dostawa 3-7 dni"

Co więcej, w wynikach wyszukiwania dla konkretnego rozmiaru pojawiają się także modele oznaczone dla tego rozmiaru jako "niedostępne". Po co?

Ponadto:
        *) W wynikach wyszukiwania dla rozmiaru >H pojawia się model Tango Plunge i nawet w niektórych kolorach jest oznaczony jako dostępny do 21 dni także dla misek H-K. O co kaman?

*) Podobnie z Olivią fantasie. Jest zaznaczone jakoby istniała także w wersji G+ przy obwodzie 65. ???

*) Plus za opisy misek, rozciągliwości i innych walorów technicznych.

*) Wyszukiwarka ułożona wg misek a nie wg obwodów jest dość niewygodna w obsłudze.
      • scarlet_agta Re: Braheaven - uwagi dot. sklepu 19.11.09, 23:06
        ania.kar napisała:

> Ponieważ widzę, że w sklepie polecają Stanikomanię, Balkonetkę i Forum
        > biuściastych,

Możliwe, że pod pojęciem "Forum biuściastych" osoba pisząca ten tekst rozumiała
        forum Duży Biust, bo na nim został też założony wątek informujący o sklepie (i o
        dodatkowej zniżce 10%).
        www.duzy-biust.pl/t/2095/www.braheaven.pl/
        • scarlet_agta Re: Braheaven - uwagi dot. sklepu 19.11.09, 23:10
          Dopiero teraz spojrzałam, że ten wątek na Dużym Biuście został założony przed
          chwilą, więc może i do nas ktoś ze sklepu zajrzy.
        • ania.kar Re: Braheaven - uwagi dot. sklepu 19.11.09, 23:16
          > Możliwe, że pod pojęciem "Forum biuściastych" osoba pisząca ten tekst rozumiała
          > forum Duży Biust,

Brałam to pod uwagę. Ale na Dużym Biuście, Stanikomanii i Balkonetce jest też
          zalinkowane Lobby Biuściastych, więc ktoś kto zna te powyższe strony na Lobby
          też pewnie trafił ;-)
          • bibea Re: Braheaven - uwagi dot. sklepu 20.11.09, 14:49
            Widze, ze jestem szybsza niz wlasciciele :D

Mnie akurat zaintrygowal ten sklep. Mieszkam za granica - w kraju posuchy stanikowej (NL), kupuje na ebayu, ale i w polskich i brytyjskich sklepach internetowych.

• ciemnogrodzianka Re: Braheaven 20.11.09, 17:02
      Moje zamowienie na tango plunge wlasnie poszlo - mam nadzieje ze informacja o
      dostepnosci rozmiaru jest aktualna
    • zazulla uwaga techniczna - efitter 21.11.09, 09:18
      Nie mozna wpisac rozmiarow za pomoca klawiatury numerycznej, dla mnie to dziwne
      i smieszne :)
      • braheaven Re: uwaga techniczna + dyskusja 21.11.09, 13:03
        Jestesmy nowym sklepem i bardzo cenimy sobie wszystkie sugestie dotyczace funkcjonowania naszej strony. Niektore poprawki wspomniane przez uzytkownikow juz zostaly wprowadzone, nad innymi ciagle pracujemy(np.klawiatura numeryczna).
        Jednoczesnie nie mozemy brac odpowiedzialnosci za wypowiedzi osob nie zwiazanych z Braheaven. My 'reklamujemy' sie tu oficjalnie i mamy nadzieje ze pozytywne doswiadczenia beda najlepsza zacheta do zakupow.
        Wydaje nam sie ze Biusciaste moga jedynie skorzystac na nizszych cenach, a ze nie wszystkie maja bezposredni dostep do sklepow stacjonarnych, kazda moze wybrac z oferty handlowej usluge, ktora jej najbardziej odpowiada.

Zapraszamy wszystkich na strone w celu porownania cen, zapewniamy ze nawet bez dodatkowego 10% rabatu sa bardzo konkurencyjne:)

pozdrawiam
        Agnieszka Krok
        • roza_am Re: uwaga techniczna + dyskusja 21.11.09, 16:16
          Niektore poprawki wspomniane przez uzytkownikow juz zo
          > staly wprowadzone, nad innymi ciagle pracujemy

Zauważyłam poprawioną wyszukiwarkę rozmiarów i tabele istniejących rozmiarów przy poszczególnych modelach. Super. Brawo za szybką reakcję.

Po bliższym zapoznaniu się z działem "Przymierzalnia" mam jednak nowe uwagi, nieco innej natury. Chodzi o bardzo bliskie podobieństwo poszczególnych elementów (grafik, treści) do materiałów znanych ze stron innych sklepów czy autorów. Kilka przykładów:

*) wasz dział "stanik od A-Z" vs "the bra deconstructed" na Figleavs:
          www.braheaven.pl/anatomia-stanika.html
          www.figleaves.com/uk/fitting_room.asp?cat=233
          *) wasz dział "kłopoty ze stanikiem" vs "Are you wearing the wrong bra size?" na Bravissimo:
          www.braheaven.pl/klopoty-ze-stanikiem.html
          www.bravissimo.com/perfectfit/wrong-size-bra/good-fit-bad-fit.aspx?step=2
          *) dokładnie takie same grafiki przy waszym e-fitterze jak na stronie bra-fittera Mariski:
          www.braheaven.pl/e-fitter.html
          bra-fitter.prv.pl/
          Jeśli do tego dodać kółka z obniżkami cen będące ewidentnym nawiązaniem do takowych na stronach Brastopu, to sklep zaczyna sprawiać wrażenie zbudowanego z samych zapożyczeń.

Nie wiem jak odbierają to inne osoby, ale mi ewidentnie brakuje informacji w rodzaju: "na podstawie ..." czy "zainspirowane przez ...". Nawet jeśli nie ma formalnego wymogu podawania takich uwag (nie wiem czy jest, nie znam się na tym), to świadczyłoby to o waszym szacunku dla autorów pierwowzorów i tym samym robiło lepsze wrażenie na znającym pierwotne strony odbiorcy.

Oczywiście zdecydowanie najlepsze wrażenie zrobiłby całkowicie autorski projekt graficzny/treściowy.
          • maith Re: uwaga techniczna + dyskusja 22.11.09, 04:42
            Hmm, poza tym, że stronę z grafiką Figleaves'a i ich opisami trudno
            uznać za jedynie inspirację, to reszty bym się nie czepiała.
            • roza_am Re: uwaga techniczna + dyskusja 22.11.09, 13:57
              Rysunek figleavsowy został podpisany, grafiki Mariski zniknęły.
              Czyli ewidentne kwestie naprawione.

Reszta to tylko subiektywny odbiór, który po tych zmianach nie jest już tak
              czepliwy :)
    • ciemnogrodzianka Re: Braheaven 23.11.09, 20:04
      Przesyłka dziś do mnie dotarła. Zamawiałam w piątek po południu a dzis znalazłam
      kopertę w skrzynce.
    • ania.kar zaginięcie przesyłki nierejestrowanej 25.11.09, 10:43
      Czy mogłabym prosić o odpowiedź właścicielki sklepu na pytanie, które zadałam na
      początku tego wątku. Co się dzieje, jeśli wyślecie towar przesyłką
      nierejestrowaną, a ona nie dojdzie do zamawiającego? Rozumiem, że obowiązuje Was
      brytyjskie prawo. Jak ono reguluje takie przypadki?
      • braheaven Re: zaginięcie przesyłki nierejestrowanej 26.11.09, 22:15
        Witam,

Do tej pory wszystkie przesylki wyslane przez nas do Polski dotarly do adresatow.
        W przypadku problemow z dostarczeniem przesylki, zgodnie z regulaminem Royal
        Mail, musimy odczekac 20 dni roboczych zanim bedziemy w stanie uzyskac
        jakiekolwiek informacje na jej temat.
        Niemniej jednak, jesli uzyskamy potwierdzenie zagubiena(nie dostarczenia)
        przesylki sprawe rozpatrujemy na korzysc klienta.

Pozdrawiam
        Agnieszka Krok
        • braheaven Nowosc - Simone Fantasie 02.12.09, 20:01
          Najnowszy model Fantasie - Simone juz w Braheaven!

Simone to pierwszy z modeli z kolekcji wiosennej Fantasie. Czarno-biale paseczki i elegancki haft to nowa kuszaca odslona tej marki.
          Dostepny jako balkonik
          braheaven.pl/Katalog/5b5b27eea3825f1018bfb7ea0528062b.html
          i plunge
          braheaven.pl/Katalog/37cbbbec7bf77c2ba1eb14c43d25e765.html
          Zapraszamy
          • braheaven Wielka Swiateczna Wyprzedaz Braheaven! 02.12.09, 20:17
            Wielka Swiateczna Wyprzedaz!

Wybrane modele i rozmiary Panache, Masquerade, Freya, Fantasie i Curvy Kate az do 40% taniej!

Szczegolowa lista dostepnych modeli i rozmiarow na ponizszej stronie:
            braheaven.pl/wyprzedaz-magazynu.html
            Zapraszamy
            • annamonika_k Re:dostawa 16.12.09, 18:50
              witam
              kupilam biustonosz, wyslany zostal - podobno - 7 grudnia, minelo "przepisowe"
              (max)7 dni a przesylki nie ma. zaczynam sie nieco niepokoic
              • nowokaina123 pytanie o karmniki 16.12.09, 19:36
                Czy macie Panstwo w planach sprzedaz stanikow do karmienia? Jestem
                zainteresowana glownie HotMilkami, 70G (oczywiscie w atrakcyjnych
                cenach) ;)
    • noweti Re: Braheaven 19.09.10, 10:48
      Robil ktos juz zakupy w braheaven? Czy wszystko jest ok? Jak z szybkoscia przesylek? Czy w ogole byly jakies problemy?
      Z gory dzieki za odpowiedz:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka