Dodaj do ulubionych

Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę?

01.12.09, 23:32
Pytam, bo wiem tylko tyle, co czytałam starych wątkach,
że to sieciówka dla małobiuściastych. Zdziwiłam się więc,
słysząc jak w nowo otwartym sklepie, ekspedientka
mówi, że ta firma szyje miseczki powyżej G
i niedługo będą mieć je w sklepie. Czy to prawda,
czy ekspedientka niekompetentna?
Obserwuj wątek
    • focia Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 02.12.09, 12:41
      W kilku modelach, raczej podstawowych jest większa rozmiarówka. 70F na
      pewno da się kupić, na temat większych miseczek niestety nie wiem.
      Pokazano mi dosłownie 4 - czy 5 modeli dostępnych w tym rozmiarze.
      • excelsa Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 02.12.09, 14:52
        Byłoby świetnie, gdyby - oprócz większych miseczek - zdecydowali się na węższe
        obwody.
        Pierwsza sieciówka z dostępną w Polsce szeroką rozmiarówką! Ja chcę 65F w
        "Esotiq'u"!
        Podoba mi się estetyka produkowanych przez tę firmę staników.
        • satia2004 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 02.12.09, 15:38
          excelsa napisała:
          > Byłoby świetnie, gdyby - oprócz większych miseczek - zdecydowali się na węższe
          > obwody.
          > Pierwsza sieciówka z dostępną w Polsce szeroką rozmiarówką! Ja chcę 65F w
          > "Esotiq'u"!

Nie wiem czy w F ale 65-tki to widziałam na pewno w mniejszych miskach.
      • ja-minka Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 04.12.09, 13:59
        Dziękuję za odpowiedź. W takim razie
        jeszcze tam zaglądnę.
    • faforzyca Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 04.12.09, 14:12
      Mają na pewno 65D i 65E, mierzyłam ostatnio w warszawskiej Galerii Mokotów. Niestety z 65E był tylko jeden model i do tego dość mocno sfatygowany (szkoda, bo leżał ładnie i bym go kupiła). Pani ekspedientka nie potrafiła powiedzieć, czy i kiedy będzie więcej rozmiarów.
    • agn44 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 30.12.09, 16:02
      W moim mieście też mają 65-tki, chociaż nie wiem do jakiej miski. Z miękkich
      staników są tylko do F a i tak nie we wszystkich modelach. W starszych modelach
      mieli tylko do D, więc jest szansa, że z czasem jeszcze bardziej poszerzą swoją
      rozmiarówkę. Liczę na to.
    • agus2412 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 30.12.09, 16:51

Koleżanka mówiła, że w gdańskim esotiqu od niedawna są miski do G.
    • manna_z_nieba Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 08.01.10, 18:05
      Kupiłam we wrocławskiej Magnolii w grudniu stanik w rozmiarze 32F - przy okazji
      w przebieralni przyjrzałam się rozmiarówce. Mają już na pewno staniki z obwodami
      65 (do miseczki E czy może D - nie pamiętam) i do miseczki F przy większych
      obwodach.
      Jednak nie napalałabym się bardzo - były tylko 2 modele w "dziwnych" rozmiarach.
      Ekspedientka była bardzo miła, ale wyraźnie zaskoczona dobranym przeze mnie
      rozmiarem.
      Stanik, na który się zdecydowałam nie był najpiękniejszy, za to w miarę tani
      (koło 60zł). Jakość niestety proporcjonalna do ceny - łatwo się deformuje w
      misce i rozciąga w obwodzie.
      Czekam na większy wybór w Esotique, bo podoba mi się ich bielizna.

To mój debiut na lobby, które podczytuję już co najmniej od roku :-)
      • beniutka_bo Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 08.01.10, 18:14
        witamy,zapraszamy do wątku powitalnego :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,27001536,27001536,Witam_.html
    • mssmith Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 30.01.10, 19:33
      Dziś we Wrocławskiej Magnolii dokładnie obadałam rozmiarówkę. Obwodów 65 cała
      masa, niestety do miseczki E. Przy 70-tkach mają miski do F.
      Ceny bardzo korzystne, normalnie noszę 65f (czasem 60ff), a tutaj skusiłam się
      na biały stanik 70e, bo kosztował 30 zł. Nie cierpię białej bielizny, ale
      potrzebowałam stanika do jedynej białej sukienki jaką mam w domu, także jestem
      zadowolona. Lepszego mi nie trzeba. Ceny może i małe, wzornictwo świetnie, ale
      materiały...rozciągliwce jak cholera. Więcej niż 40 zł bym nie dała.
      • agn44 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 30.01.10, 22:07
        są już przeceny modeli jesiennych? bo u mnie ostatnio jak byłam, to wszystkie
        nowe staniki kosztowały 60-70zł. tylko przecenione biustonosze były za około
        20zł, ale rozmiarówka już dawno przebrana :(
        • mssmith Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 31.01.10, 08:19
          Prawie wszystko w sklepie było przecenione.
    • gosiakk101 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 30.01.10, 20:29
      za darmo bym nawet nie chciała od nicj biustonosza, chocby byl w
      moim romiarze:) .kupilam kiedys ładne boksserki damskie bawełniane z
      koronka, po jednym praniu poszła koronka . Po dwoch zaczela mi sie
      robic dziura na szwie. A kosztowaly 20 pare złotych. Majty made in
      china sie lepiej trzymaja!!
      • panistrusia Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 31.01.10, 01:23
        Chyba jednak to nie jest regułą: moja siostra miała 75B (po weryfikacji
        ma 60D). I ta 75 była względnie ciasna i to po dłuższym czasie
        używania. Także z wielkim zdziwiwniem, ale bez zastrzeżeń, pozwoliłam
        siostrze korzystać z tego stanika.

Po prostu, zależy na co się trafi.
    • garncareczka Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 04.02.10, 09:42
      Potwierdzam, że rozmiarówka w Esotiqu poszerzona, ale w ograniczonym zakresie.
      Obwody 65 są tylko do D, pozostałe do F. Skusiłam się na mierzenie 70F, przy
      wymiarach 75/96 i rozmiarze 65FF/G w ang. rozmiarówce. I choć cena była b.
      kusząca (23,40 zł- są przeceny), to nie dałam się skusić. Obwód rozciągliwy,
      miski takoż, żadnego podtrzymania biustu, no naprawdę żadnego. Jeszcz sporo
      pracy przed Esotiq'em, jeśli chce trafić do biuściastych.
      • zetka73 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 11.02.10, 14:31
        Potwierdzam. Mierzyłam - bardzo rozciągliwe to moje 70 F było. Poza tym
        Ekspedientka w ogóle nie kompetentna. W przymierzalni wiszą tabelki z
        rozmiarami - niestety Pani nawet na tym się nie znała twierdząc że "u nich w
        firmie" rozmiary przeskakują o jeden rozmiar przy zaniżaniu obwodu :)
        • mssmith Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 11.02.10, 15:09
          zetka73 napisała:

> Potwierdzam. Mierzyłam - bardzo rozciągliwe to moje 70 F było. Poza tym
          > Ekspedientka w ogóle nie kompetentna. W przymierzalni wiszą tabelki z
          > rozmiarami - niestety Pani nawet na tym się nie znała twierdząc że "u nich w
          > firmie" rozmiary przeskakują o jeden rozmiar przy zaniżaniu obwodu :)

a czy to dziwne, że rozmiary przeskakują o jeden rozmiar przy zaniżaniu obwodu? :)
          • karoline.pl Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 11.02.10, 16:52
            Esotiq na Facebook rozdaje kupony rabatowe.
            karoline1.blox.pl/2010/02/KAROline-na-Facebook.html
            -------------
            KAROline.pl
      • anuula12 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 11.02.10, 16:56
        Pytałam o 65, nie mieli, z braku laku postanowiłam przymierzyć 70f - dostałam 4
        modele miękkie, bardzo ładne. Pani nawet się nie dziwiła *olaboga sukces*
        I tak:
        obwód jak dla mnie jest przyzwoity - na mnie za luźny oczywiście, ale
        porównywalny do panachowych obwodów
        jakieś dziwne ciecia miały te miseczki, z takimi się jeszcze nie spotkałam i
        nawet nie potrafię ich opisać :D ogólnie sprawiały wrażenie balkonetki; w każdym
        razie, spisywały się całkiem nieźle - zbierały lepiej od Portii CK, jednak
        wszystkie brytyjczyki jakie dotąd mierzyłam lepiej unosiły.
        Oczywiście wąskie ramiaczka i cienkie zapięcie, ale bym powiedziała, że raczej
        lichej jakości.
        Tak to jest, jak się przyzwyczaiłam do jakości staników za 150 zł i nagle mierzę
        taki za 50 :D
        Ale, reasumując, idą w dobrym kierunku. OBy tak dalej, kroczyli tą piękną
        ścieżką wielorozmiarowych biustonoszy ;p
        • imp18 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 11.02.10, 17:32
          mam nadzieję, że się podciągną - pamiętam za czasów nieuświadomionych lubiłam ich bieliznę :) Mieli ładne wzornictwo i ładnie kształtowały, natomiast obwody były rozciągliwe i już wtedy podszywałam :(
    • siamese.67 Esotiq - całkiem fajny plandżyk 26.07.10, 22:27
      Dziś w białostockiej Galerii Alfa kupiłam czarny staniczek 80G.
      Teraz mam jakieś 80/110 i np. Tango plunge mam 75GG.

Typ stanika też plunge, ma ładniutkie wąskie ramiączka, gładkie z malutkimi pętelkami na brzegu, miękkie, koronkowe miseczki, obwód jest ścisły (mierzyłam też 75G - za wąski obwód moim zdaniem), mostek ładnie przylega, fiszbiny raczej wąskie.

Stanik nie najgorzej trzyma, choć mógłby wyżej unosić biust.
      Szukałam takiego, co jak nawet będzie wystawał spod koszulki na ramiączkach, to nie będzie to bardzo raziło w oczy.

Ale najlepsza jest cena: 36 zł :D
      Do tych staników są majtki, po 17 zł szorty, bardzo ładne, ale jakoś wąskie mi się wydawały, to nie ryzykowałam. Zdaje się, że i figi i stringi też były.

Ten sam model stanika jest też w liliowym kolorze.
      • beauty-gosiek Re: Esotiq - całkiem fajny plandżyk 27.07.10, 08:13
        czy to model Delicia? A jeśli nie to możesz napisać jaki?
        • siamese.67 Re: Esotiq - całkiem fajny plandżyk 27.07.10, 12:21
          Model żadnego nazwiska nie posiada, ale znalazłam na metce taki oto numerek: 21933
          • beauty-gosiek W takim razie to Delicia 27.07.10, 13:16
            Czyli on jest miękki prawda?
            www.majae.pl/product-pol-1541-Esotiq-Delicia-Biustonosz-miekki-koronkowy-z-fiszbina-.html
            No to gratuluję, bo normalnie kosztuje z 70zł!
            Sama chciałabym taki przymierzyć, nawet mam zamiar popytać ekspedientki czy
            sprowadzi ale na pewno to nie będzie za taką cenę...
            A powiedz mi jeszcze czy masz biust okrągły czy stożkowy i jaki kształt z boku
            daje ten stanik i czy był w tym sklepie rozmiar 75e?
            • beauty-gosiek Re: W takim razie to Delicia 27.07.10, 13:23
              no a poza tym w katalogu pisze ze jest tylko do 80F, nie wiem skąd ci się wziął
              ten 80G :)
              • siamese.67 Re: W takim razie to Delicia 27.07.10, 18:10
                Tak, to Delicia.
                Skąd się wziął? Z wieszaczka, normalnie :D
                Wisiał tam sobie i na mnie czekał. Liliowy też był, ale odcień taki jakiś metły.

Cena taka niska, bo mają SALE 50%. Normalna była 72 zł.

Co do kształtu mego biustu, to w zasadzie tzw. uszy jamnika, wiotki, duży i w rozstępach od zawsze.
                W staniku - lekko przypłaszczony w porównaniu np. z Arabellą (tu lekkie kacze dzioby). Podobne spłaszczenie daje Tango plunge. Ale ten chyba lepiej mi się nosi od Tanga.
                Jak na mój gust - po prostu wygląda się całkiem naturalnie.
      • maith Ale... 27.07.10, 19:24
        Jeśli na 80/110 wzięłaś 80G, to to dlatego, że to jakieś cudo ze
        ściśliwościa Effuniaka i dużymi nieeuropejskimi miseczkami?
        Czy raczej chodzi o efekt ccc (cena czyni cuda) czyli obiektywnie
        jakby był, to wzięłabyś lepiej dopasowany rozmiar, ale w tej cenie,
        to "się bierze co jest"?
        • siamese.67 Re: Ale... 27.07.10, 20:13
          Moje pomiary to 80/110, ale panie z Gai twierdzą, że mam 83 cm pod.

Jak na moje oko, to ten stanik naprawdę całkiem ścisły jest - chodzę w nim dziś cały dzień dla próby.
          Dla porównania z 80-tek mam 80J Gai testowy, chyba model Eva i 80FF Freya Tia czarna - są równie ścisłe.
          W tym biustonoszu obwód mi nie podjeżdża, tył daje się odciągnąć na kilka cm (4-5), nie więcej, mostek nie odstaje, ale też nie robi dziur w skórze.
          Optycznie mam w nim jakiś mniejszy biust niż we freyach, na pewno trochę gorzej podtrzymany, ale naprawdę nie potrafię znaleźć dowodu zamałości misek.
          A może to jakiś błąd w ometkowaniu? no nie wiem...

W każdym razie gdyby był naprawdę zły rozmiarowo, to nawet w tej cenie bym go nie brała.
          • maith Re: Ale... 28.07.10, 02:03
            Hmm, czyli mamy w zasadzie identyczne wymiary, tylko ja mam 83
            mierzone na największym ścisku, a 80-tki noszę wyłącznie z
            Effuniaków.
            Stąd zastanawia mnie, czy Esotiq faktycznie ma ściśliwość Effuniaków.
            Będę musiała się im bliżej przyjrzeć.
            • avis_del Re: Ale... 02.11.10, 10:17
              Mam jeden stanik z Esotiq 65E i jest baaardzo ścisły, bardziej niż część brytyjskich 60, które są na mnie odrobinę za luźne, a przy kupowaniu stanik był wręcz za ciasny! Ale potrzebowałam na gwałt stanika, więc go kupiłam. Po 2 miesiącach zapinam się na drugą haftkę.(niestety miska robi się za mała ;(()
    • camilcia Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? promocja 30.07.10, 12:53
      pierwszy raz byłam w tym sklepie dziś, niestety stanika nie
      wybrałam, rozmiarówka typowa jak w innych bieliźniakach czyli
      króluje 75B
      ale za to obkupiłam się w majteczki + koszulki + piżamki i nawet dla
      M piżama i bokserki :)
      jak się uzbiera towaru za 400zl to dostaje się rabat 75% - czyli
      zapłaciłam trochę powyżej 100 a cała torba cudeniek :)
      • joel85 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? promocja 10.11.10, 13:45
        Króluje 75 b bo większość pań jest przekonanych że właśnie taki rozmiar nosi. I nie przyjmuje innej opcji.
    • kulka_kulkowa Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 22.10.10, 23:00
      Pozwolę sobie przekleić mój post z LMB dot. bazówki (usztywnianej). Może komuś się przyda. Co do miękkusów, to chyba w tym wątku są aktualne informacje dot. dostępnych rozmiarów (do G na pewno w 75 i 80).

Weszłam sobie dziś na stronę Esotiq i ściągnęłam katalogi.

Miło mnie zaskoczyli poszerzeniem rozmiarówki, szczególnie w obwodzie 65 :) Bazówka (za wyjątkiem dwóch modeli) ma być dostępna w kontynentalnych rozmiarach: 65 C-G (choć na żywo widziałam też B), 70-75 A-F, 80 B-E, 85 C-E.

Z kolekcją sezonową jest trochę gorzej. Woman - niektóre modele (szkoda, że nie wszystkie) są dostępne w 65 od C do E, w Young B-D.

Jedna rzecz mnie w dalszym ciągu denerwuje - wszystkie usztywniane staniki Esotiq nazywa push-up. Dopóki nie pójdę do sklepu i nie sprawdzę organoleptycznie, nie wiem czy dany stanik ma wyjmowane wkładki czy miseczka jest profilowana.

Drogi Esotiqu, przypominam też, że ciągle czekamy na miękkusy w obwodzie 65!
    • manekineko bra-fitting 29.10.10, 23:51
      Widziała któraś z was w sklepie ogłoszenie o spotkaniu z brafitterką?:P (niestety nie pamiętam kiedy ma być).Tekst brzmiał mniej więcej tak "Ponad 80% kobiet nosi źle dobrane biustonosze; przyjdź na spotkanie z brafitterką, która dobierze Ci prawidłowy rozmiar!" i coś w ten deseń. Czy to jakaś szersza akcja, czy co? Poza tym, jak oni sobie wyobrażają ostanikować kobiety nie mieszczące się w ich rozmiarówkę? Szczerze im powiedzą, że dla nich nic nie ma, czy jednak coś wcisną na "chama"?
      No i nie sądzę, żeby w moim małym miasteczku mieli zbyt duży wybór staników w nowych, "rozszerzonych" rozmiarach.

PS wrzuciłam to tutaj, bo nie chciałam tworzyć nowego wątku o tym producencie.
      • m.aggie Re: bra-fitting 30.10.10, 13:13
        Też to widziałam! I aż zbaraniałam na ten widok :) Chyba akcja polega na umawianiu się z brafitterką indywidualnie, tak ja to zrozumiałam. Weszłam tam tylko na moment, żeby zorientować się w rozmiarówce i nie znalazłam tam nic poniżej obwodu 65 i powyżej miseczki D. Nie chciałam robić przykrości niewinnej sprzedawczyni, więc nawet o nic nie wypytywałam... Z resztą o co miałabym zapytać, czy mają rozmiar 65J dla mnie? ;) Może któraś z odważniejszych dziewczyn pytała/próbowała i zda relację?
        • after.midnight Re: bra-fitting 02.11.10, 18:58
          widziałam ogłoszenie, weszłam i spytałam się o obwody 65.
          Pani ekspedientka powiedziała rozentuzjazmowana "mamy nawet G!" ;)

Niestety wybór marny, wszędzie gąbki i bardzo sztywne sztywniaki. Obwody ścisłe.

Fajnie, że wszystko idzie w dobrym kierunku, tylko muszą jeszcze popracować nad dopasowaniem ;)
      • joel85 Re: bra-fitting 10.11.10, 13:43
        Jest to szersza kampania, która ma pomóc kobietom dopasować bieliznę we właściwym rozmiarze uwzględniając wielkość i kształt piersi. Jeśli nie będzie rozmiaru nikt nikogo nie będzie zmuszał. Jest to akcja uświadamiająca gdyż wiele kobiet nie wiem, że ma źle dobrany rozmiar. Niestety nie da się wszystkiego zrobić naraz. Powoli poszerzany jest asortyment.
        • ania.kar Re: bra-fitting 11.11.10, 23:23
          > Niestety nie da się wszystkiego zrobić na
          > raz. Powoli poszerzany jest asortyment.

I do jakich rozmiarów już doszliście? Jeśli teraz wkraczacie z takimi hasłami i ofertą brafittingu, to chyba powinno iść za tym poszerzenie rozmiarówki o trochę więcej niż to co było dostępne w zeszłym roku.

• joel85 Re: bra-fitting 12.11.10, 12:52
            Jest wydaje ni się spora poprawa W zeszłym roku z kolekcji bazowej były dostępne obwody 65 z dwóch modeli i to do rozmiaru D . W tym roku cała kolekcja bazowa jest lub wkrótce będzie dostępna do rozmiarów 65f lub g czyli łącznie ok 6 modeli w 3 kolorach. Do tego z kolekcji sezonowej ok 10- 12 modeli ma odwód 65 część do miseczki D a część do E. No i 2 modele półusztywniane w 5 kolorach. Podaż rodzi popyt wiec jesli będzie zainteresowanie takimi bądź większymi rozmiarami podejrzewam ze firma bedzie dostosowywac sie do zapotrzebowania. W dużej mierze dlatego został wprowadzony brafitting aby pokazac kobietom jaki rozmiar bielizny powiiny nosić.
            • ania.kar Re: bra-fitting 12.11.10, 17:33
              Czyli rozmiarówka bez zmian. Mam nadzieję, że będzie jednak tak jak mówisz i brafitterki będą szczerze mówić wielu osobom, że niestety nic na nich nie produkujecie.
              A czy osoby przeprowadzające brafitting, to są jakieś inne panie, które na co dzień nie pracują w sklepie, że na tę akcję trzeba się specjalnie umawiać. Czy panie zwykle sprzedające nie zostały w tym temacie przeszkolone?
              • joel85 Re: bra-fitting 13.11.10, 15:12
                W salonach własnych są przeszkolone 2 pracownice i one wykonują brafiiting. Zapisy maja ułatwić Nam pracę (inne obowiąki)a przede wszystkim być komfortowe dla klietki. takie spotkanie trwa minimum 30 minut do godziny w zalezności od tego ile staników pani mierzy :) gdyby pani z marszu wchodziła musiały by czekać na siebie a tak przychodzą na konkretna godzinę. Dodatkowo chciałam zaznaczyć ze pozostały personel równiez jest zaznajomiony z tematyke.
                Zdarzają się klientki na które nie mamy rozmiaru ale nikt nikomy nic nie wciska. W tym wypadku zapisujemy rozmiar jaki był potrzebny
                • wielebnna Re: bra-fitting 15.11.10, 21:17
                  ale rozczarowuje sklep z taakim napisem na szybie a w środku smutne A-C
                  ten może dawać informację, że każda kobieta MUSI się zmieścić w owo A-D
                  • joel85 Re: bra-fitting 16.11.10, 13:13
                    A gdzie robiłas zakupy ?
                    W sklepach esotiq kolekcja bazowa ma rozmiary 65g, 70 f 75 f
                    Kolekcja women ma rózwnież 65d,e dodatkowo modele połusztywniane do 75 g i wprzychodza nowe modele Wiec warto dopytac o dostepna rozmiarówkę bo nie zawsze rozmiar który Nas interesuje jest wystawiony
                    Nie wiem tez czy A-C jest smutne ... wiele pań nosi taki rozmiar
                    Poza tym nikt nikogo z duzym biustem nie bedzie wciskal w b czy c miseczkę

• ania.kar Re: bra-fitting 17.11.10, 13:43
                  > W salonach własnych są przeszkolone 2 pracownice i one wykonują brafiiting. Zap
                  > isy maja ułatwić Nam pracę (inne obowiąki)a przede wszystkim być komfortowe dla
                  > klietki. takie spotkanie trwa minimum 30 minut do godziny w zalezności od tego
                  > ile staników pani mierzy :) gdyby pani z marszu wchodziła musiały by czekać na
                  > siebie a tak przychodzą na konkretna godzinę. Dodatkowo chciałam zaznaczyć ze
                  > pozostały personel równiez jest zaznajomiony z tematyke.

Ostatnio widząc ten napis w oknach sklepu, weszłam z nadzieją, że może w końcu coś tam na siebie znajdę. Pytałam się czy rozmiarówka ostatnio się powiększyła i spytałam o moje 70G. Pani sprzedająca nie za bardzo wiedziała czy mają ten rozmiar. Zaczęła krążyć pomiędzy wieszaczkami a ladą, coś sprawdzała, mówiła coś o 65G, ale też nie mogła żadnego znaleźć. W końcu powiedziała, że nic powyżej 65G czy 70F nie mają. Powiedziałam, że już przy poprzedniej wizycie mierzyłam 65G i 70F i miały za małe miski, a weszłam do sklepu skuszona hasłem o brafittingu z informacją o 80% kobiet noszących zły rozmiar. Pani się wtedy ożywiła i powiedziała, że mają taką nową usługę dobierania biustonoszy, muszę się tylko zapisyć, obmierzą mnie wtedy i dobiorą biustonosz. Spytałam się co takiego mogą mi dobrać, jeśli nie mieszczę się w ich największe miseczki. Pani nic nie powiedziała, tylko wzruszyła ramionami.
                  Zaznaczę, że byłam wtedy jedyną klientką w sklepie, sprzedawczynie były dwie i trochę mnie zdziwił fakt, że na brafitting musiałabym się zapisać i przyjeżdżać ponownie. Komfortowe to nie jest i świadczy o tym, że panie pracujące w sklepie nie znają się na tym co sprzedają i jak powinna leżeć dobrze dobrana bielizna.
      • takisobienik Re: bra-fitting 17.11.10, 16:08
        Ostatnio widziałam te walące po oczach napisy na witrynie sklepu w pewnym nadmorskim miasteczku. Za witryną - bez rewelacji.
      • kosher_ninja Re: bra-fitting 18.11.10, 15:22
        Widziałam ogłoszenie dzisiaj.
        Na szybie jest własnie ten wielki napis, a obok szyby leżą ogromne, papierowe metry krawieckie z napisami 90C, 80A, mające zapewne obrazować ten brafitting. Na mnie zadziałało to wybitnie odrzucająco, bo 80A i brafitting obok siebie to jakiś oksymoron.

Przechodziłam dziś również obok salonu Triumpha i tam również brafitting króluje. Tylko mi mignęło hasło,więc nie wiem, o co chodzi. Niedługo brafitting będzie też pewnie na bazarach ("Pani, ja wiem, co mówię, jestem brafitterką od lat - Pani przymierzy staniczek na kurteczkę, odejmiemy tu, dodamy tu i wyjdzie Pani idealny rozmiar: 90B)
    • imp18 Re: Esotiq- poszerzyli rozmiarówkę? 05.01.11, 15:07
      Dzisiaj byłam w esotiq .. mierzyłam 70F - oczywiście było za małe ale zaskoczyły mnei obwody. Kiedyś kupowałam ich bieliznę, ale naprawdę rozciągliwe były. Teraz to 70 było ok (nie jakieś mega ścisłe ale stabilne na 75pod biustem) :)
      Co najważniejsze pani ani dziwnie nie patrzyła na mnie że F chcę, ani nie namawiała na większy obwód jak mówiłam że miska za mała.. tylko zapytała czy w obwodzie był dobry jak powiedziałam że tak to stwierdziła że niestety nic nie mają w takim razie.

Myślę że i tak warto od czasu podejść i pytać, bo jak zobaczą że jest zainteresowanie większymi miskami to może coś ruszy dalej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka