15.04.25, 10:19
Wiem, że kiedyś, dawno temu było, ale może coś się zmieniło, więc pytam
Chodzi mi mianowicie o rozmiarówkę.
U mnie nie ma tej marki, więc korzystam z okazji, bo tu jest.
Poszłam, wybrałam kilka par spodni, bluzek, według własnego rozmiaru. I co? Za ciasne. Dam radę włożyć, nawet zapiąć dam radę, ale czuję się opięta jak serdelek.
No i nie wiem, czy oni podają większy rozmiar, czy to ja się "poprawiłam" 😕
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Medicine 15.04.25, 10:33
      Wg mnie XS medicine (a mam wiele ubrań tej marki, bo byłam kiedyś fanką) jest dosc duże, a S i M są naprawdę spore.
      • kubek0802 Re: Medicine 15.04.25, 10:42
        Zazwyczaj mam M, a w medicine mieszczę się w S. Wiec to raczej w tę stronę.
        • amarantha Re: Medicine 15.04.25, 10:51
          Tylko czasem te ubrania są przedziwnie wyskalowane, sukienki miewają talie w niespodziewanych miejscach, a jednych w ich rurkach bez problemu zmieściłam całą nogę w nogawkę, ale wylot nogawki był tak maleńki, że nie byłam w stanie przepchnąć przez niego pięty.
      • annpierle Re: Medicine 15.04.25, 11:25
        Nie pocieszylas
        • hanusinamama Re: Medicine 15.04.25, 15:46
          Rozmiarów jest nieobliczalna smile Mam 2 pary spodni w rozmiarze S ( normalnie noszę m) ostatnio zamóiwłam i S nawet nie weszłam smile A trzymam wagę i w obwodach bez zmian
          • eglantine Re: Medicine 15.04.25, 17:42
            Ba, rozmiarówki nie trzymają nawet te same modele. Moja córka ma ulubione spodnie, kupiła już kilka par i jedna S-ka drugiej nierówna, różnią się nieco obwodem talii.
    • kadfael Re: Medicine 15.04.25, 11:07
      Oni mają te rozmiary czasem bez ładu i składu. Ja mam od nich ciuchy w rozmiarach od S do XL.
      • madami Re: Medicine 15.04.25, 14:24
        O ja też! Mam wszystkie rozmiary
        Mam też trochę zstrzeżeń do jakości materiałów
    • little_fish Re: Medicine 15.04.25, 11:20
      Jakiś czas temu przymierzałam kurtkę i rozmiar był obszerny. Dwa tygodnie temu kupowałam spodnie (dżinsy) i" pasował " mój rozmiar
    • primula.alpicola Re: Medicine 15.04.25, 11:34
      Ale nie widzisz, że przytyłaś?
      Ja od nich kupuję online, jeśli już, i patrzę na opis i tabelkę z rozmiarami. Jak jest "dopasowany" to biorę większy, jak "swobodny", to mniejszy.
      • jottka Re: Medicine 15.04.25, 11:39
        oni mają coś dziwnego z ramionami - kurtka, bluzka, sukienka dobre rozmiarem będą miały zwykle przyciasne rękawy (i ściąga się w biuście), czasem da się wziąć większy rozmiar i ok, ale czasem w tym większym się pływa, co z tego, że swobodnie wymachujemy rękami...
        • hanusinamama Re: Medicine 15.04.25, 15:47
          I z talią (albo ja mam coś nie tak z talią) Zadna ich kiecka nie ma talii tam gdzie ja mam. A jestem wzrostu średniego
    • alpepe Re: Medicine 15.04.25, 13:42
      Nie wiem, ale co tam wchodziłam, to tylko jakieś straszne namioty tam były, o wiele za duże na mnie, a niestety przytyłam i noszę 38 a zdarza się, że i 40 przy 173 cm wzrostu i atletycznej z natury budowie.
    • karyna-z-radzymina Re: Medicine 15.04.25, 15:20
      Chyba odwrotnie, bo ja zamówiłam sobie w internecie ich koszulkę M i przyszedł do mnie namiot ogromny
    • larix_decidua77 Re: Medicine 15.04.25, 15:49
      Chyba od sasa do lasa. Przymierzałam u nich bluzkę i nie weszłam w xxl, poszłam do reserved i bardzo podobna kupiłam w rozmiarze M.
    • afro.ninja Re: Medicine 15.04.25, 15:52
      Nie wiem, ale ja tam kupuję s i sa dość duże, coś jak m. To są ubrania szyte pdo ludzi po trzydziestce.
      • asia_i_p1 Re: Medicine 17.04.25, 10:43
        Nie wiem, może jeśli chodzi o rozmiary. Jeżeli chodzi o wzornictwo, widziałam sporo młodych dziewczyn w ciuchach od nich i z plecaczkami od nich. Co prawda było to na festiwalu akwarelowym smile, więc może to jest po prostu szyte pod określony typ osobowości. smile
        • little_fish Re: Medicine 17.04.25, 11:11
          Mój syn ma większość ciuchów z tego sklepu 😃 na festiwalu akwarelowym chyba w życiu nie był 😉
        • afro.ninja Re: Medicine 17.04.25, 18:10
          No ja uważam, że to są ciuchy szyte jednak pod starszych ludzi. JAk tam wchodzę, to nie widzę nastolatek, młodych kobiet, tylko ludzi w swoim wieku, może z 10 lat młodszych. Wzornictwo mają bardzo ciekawe i może rozszerzają swoje grupy docelowe.
          • asia_i_p1 Re: Medicine 17.04.25, 19:28
            No bo ceny nie są dla nastolatek. Te na festiwalu w Rybniku to były dwudziestoparolatki (między innymi, bo panie w średnim wieku jak ja też).
    • jdylag75 Re: Medicine 15.04.25, 17:40
      Wszystkie ciuchy Medicine biorę o rozmiar mniejsze. Marynarki sa za ciasne w ramionach.
    • kurt.wallander Re: Medicine 15.04.25, 19:35
      Moim zdaniem zalezy od fasonu. Mają duzo ciuchów oversize, i te są bardzo luźne.
    • princy-mincy Re: Medicine 15.04.25, 19:39
      Wszystko, co tam kupiłam wypada większe, czyli normalnie noszę koszulki M a u nich S.
    • annpierle Re: Medicine 17.04.25, 08:41
      Żeby zakończyć z mojej strony: w medicine kupiłam spodnie, musiałam wziąć o numer większe od mojego zwykłego rozmiaru, stąd mój post.
      A potem poszłam do Reserved, kupiłam następne, w moim rozmiarze. Dobre.
      W domu przyłożyłam obie pary i okazało się, że są dokładnie takie same w obwodach rozmaitych.
      Czyli w moim przypadku potwierdza się to, o czym niektóre z Was pisały - rozmiarowka jest niepewna.
    • pani.asma Re: Medicine 17.04.25, 09:29
      bossszz co za nazwa

ciuchy medyczne?

myslalam ze piszesz o jakims preparacie hihi
      • asia_i_p1 Re: Medicine 17.04.25, 10:39
        No nikt nie napisze wprost drugs, jakkolwiek niektóre wzory definitywnie nie powstały tak zupełnie na trzeźwo.

Oficjalne wyjaśnienie to retail therapy (leczenie smuteczków zakupami).
    • asia_i_p1 Re: Medicine 17.04.25, 10:38
      U nich rozmiar jest trochę nieprzewidywalny. Mam L-ki i XL-ki i nie każda XL-ka jest większa od L-ki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka