Dodaj do ulubionych

Stanikowy Facebook :)

08.02.10, 01:51
Ponieważ wiele facebookowych akcji i stron zdobywa sporą popularność, moim zdaniem warto i tam zapuszczać nasze macki :)

Stanikomania dorobiła się już swojego fan page'a:
www.facebook.com/Stanikomania
Podobnie Balkonetka:
www.facebook.com/pages/Balkonetka/272203262357
Również wiele biuściastych sklepów i firm ma tam profile, np. BiuBiu, Bravissimo czy Freya. Mam nadzieję, że niebawem i Lobby dorobi się swojego fan page'a (nasza szefowa ma, o ile wiem, plany w tym kierunku :). A tymczasem zachęcam do zaprzyjaźniania się/tworzenia swoich stron/profili :)
Obserwuj wątek
    • dorota_avocado Re: Stanikowy Facebook :) 08.02.10, 11:35
      Avocado też jest na facebooku:
      www.facebook.com/pages/Avocado/259890797189
      • ola.biustyl Re: Stanikowy Facebook :) 29.12.10, 20:01
        BiuStyl też zaprasza na swoją stronę na FB:

www.facebook.com/pages/BiuStyl/156031791104933?ref=sgm
    • ja_joanna Busenfreundinnen.net 08.02.10, 12:35
      Busenfreundinnen też są na Facebooku!
      www.facebook.com/pages/Busenfreundinnennet/291513917105
      (a tam sporo różnych linków zebrałyśmy, m.in. do stanikowych stron
      na facebooku, można też dodawać swoje!)

Pozdrowienia zza Odry,

Asia
    • monika_dopasowana Re: Stanikowy Facebook :) 08.02.10, 15:37
      Dopasowana również od jakiegoś czasu ma swój profil:
      www.facebook.com/dopasowana Zapraszamy :)
      • marcille Re: Stanikowy Facebook :) 08.02.10, 16:06
        Sklep marcille na Facebook:

tnij.org/marcille_facebook
        zapraszam!
    • agnieszka.onlyher Re: Stanikowy Facebook :) 08.02.10, 17:13
      onlyher również jest na facebooku :)
      www.facebook.com/pages/Wroclaw-Poland/OnlyHerpl/251948351753
      • ja_joanna OnlyHer.eu (niemiecka wersja sklepu) też 20.12.11, 20:05
        www.facebook.com/pages/OnlyHereu/134272853315821
    • bellami.pl Re: Stanikowy Facebook :) 09.02.10, 00:25
      Sklep Bellami również zaprasza na Facebook :-)

www.facebook.com/pages/Bellami/306735293676?ref=search&sid=1663607814.1499898797..1
    • marta.ebras Re: Stanikowy Facebook :) 09.02.10, 16:52
      Sklep ebras również zaprasza na swój profil facebooka :)

www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000676875179
    • bradea Re: Stanikowy Facebook :) 09.02.10, 17:29
      Profil sklepu Bradea: www.facebook.com/pages/Bradea/252045342017

Zapraszam :-)

Ewa Smolińska
      www.bradea.pl
    • mambra Re: Stanikowy Facebook :) 09.02.10, 17:46
      MAMBRA na Facebooku gości już od dłuższego czasu :)

www.facebook.com/profile.php?ref=profile&id=100000186457076
      Zapraszamy!
    • la_parisienne.biubiu BiuBiu też :) 09.02.10, 17:46
      Jest w trakcie ;)
      www.facebook.com/home.php?#!/pages/BiuBiu/279220768462?ref=nf
    • ja_joanna Apel: dodawajcie stanikowe strony jako Fanpages! 09.02.10, 22:29
      Dziewczyny, mam apel do wszystkich, które dodają swoje sklepy, blogi
      itp. do Facebooka. Dodawajcie je jako tzw. Fan-Page, czyli Strony, a
      nie jako prywatne profile użytkowników.

Wiele z potencjalnych "fanek" nie będzie chciało dodać Waszego sklepu
      czy bloga do znajomych, bo to oznacza, że tenże sklep czy blog będzie
      miał dostęp do prywatnych danych tej osoby, nie każdy może tego
      chcieć, a jednak chcieć "być fanem" danej strony :-)

No i właśnie: to jest zaleta: Strony działają niejako "w jedną
      stronę", tzn. można zostać fanem, nikt nikogo nie musi pytać o zgodę,
      potwierdzać znajomości itp. Właściciele Stron nie mają dostępu do
      prywatnych danych Fanów. Poza tym Strony niczym się nie różnią od
      standardowych prywatnych profili.

Kilka sklepów przeniosło się już z formy profilowej na Stronę, im
      wcześniej się to zrobi tym łatwiej - bo mniej osób trzeba
      powiadamiać o zmianie.

Pozdrowienia,

Asia
    • roza_am Stanikowa Mapa na Facebooku :) 23.09.10, 17:56
      Właśnie dołączyłam (jako Mapa :)) do facebookowego grona. Oto adres: www.facebook.com/pages/Stanikowa-Mapa/162632780416779

Zapraszam do przyłączania się - i w roli czytelniczek, i dodających/komentujących informacje. Część niusów będę teraz umieszczać tylko tam. Blog pozostanie na dłuższe, treściwsze wpisy.

Przy okazji prośba do doświadczonych fejsbuczanek - luknijcie, proszę, czy wszystko zrobiłam jak trzeba i ew. podpowiedzcie, co jeszcze zrobić powinnam.
      A może ktoś wie, dlaczego nie mogę dodać kolejnych sklepów do katalogu ulubionych? Jest jakiś limit czy cóś?
    • inez69 Biuściasty Katalog Staników 23.09.10, 18:03
      Zapraszam:
      www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/BIUSCIASTY-KATALOG-STANIKOW-BUSTY-BRAS-CATALOGUE/138079459548638?ref=sgm
    • abovolingerie KEIA, MISS MANDALAY, Shock Absorber 28.09.10, 12:32
      Witam, zapraszamy na facebook'a poświęconego brytyjskim markom: Karen Ellis Intimate Apparel, Miss Mandalay oraz Shock Absorber. Prowadzy jest przez dystryburora. Szukajcie nas pod nazwą: Ab OVo Lingerie.
    • roza_am Facebookowa Stanikomania ma 1000 fanów! :) 29.12.10, 01:49
      www.facebook.com/Stanikomania?v=wall
      Szampan się leje także na Stanikowej Mapie, która osiągnęła właśnie dwusetkę :)
      • maith Re: Facebookowa Stanikomania ma 1000 fanów! :) 29.12.10, 03:41
        Pozwolę się sobie zdziwić, że coś takiego robi wrażenie na twórcach Stanikowej mapy, z której z pewnością dziennie korzysta więcej osób.
        Podobnie jak 1000 to żadna liczba dla Stanikomanii.
        Moim zdaniem ta cała twarzoksiążka jest zwyczajnie przereklamowana ;)
        • roza_am Re: Facebookowa Stanikomania ma 1000 fanów! :) 29.12.10, 12:46
          Kurczę, Maith, to nie można mieć zwyczajnie frajdy z okrągłej liczby? A właściwie zbieżności dwóch okrągłych w tym samym momencie. I podzielić się tą frajdą z innymi? Taka drobna przyjemność, która umila życie :)
          • kasica_k Re: Facebookowa Stanikomania ma 1000 fanów! :) 29.12.10, 16:55
            Przypuszczam, że Maith bardziej chodziło o to "przereklamowanie" niż o odbieranie nam frajdy ;)

Jasne, że tak naprawdę jest naszych czytelników znacznie więcej, niż "lubiących" nasze fanpages na facebooku (ja to wiem choćby na postawie swoich statystyk oglądalności), ale tych drugich cały czas przybywa, bo facebook, czy za nim przepadamy czy też nie, w ostatnim roku przeżył w naszym kraju ogromny wzrost popularności i cały czas szybko rośnie. Dlatego nie warto go może przeceniać ani lekceważyć w związku z tym innych mediów, ale na pewno warto go wziąć pod uwagę, jeśli zależy nam na propagowaniu naszych treści/stron/blogów, itd.

Jeśli chodzi o promowanie - zaletą jest efekt "kuli śniegowej", który działa w ten sposób, że jedno "polubienie" danej strony przez jedną osobę może wywołać kilka kolejnych, bo dowiadują się o tym jej znajomi, każde z tych kolejnych "polubień" generuje następne, i tak dalej. Kolekcjonowanie fanów po to, by przechwalać się ich liczbą, jest oczywiście bez sensu, ale faktem jest, że każdy nowy fan to szansa, że o stronie dowie się osoba, która nic o niej wcześniej nie wiedziała, a o to nam przecież chodzi. Poza tym dla niektórych stron facebook jest po prostu użytecznym dodatkowym środkiem komunikacji z czytelnikami. Biuściasta Mapa na przykład (która jest w tej chwili czymś więcej niż Mapą, bo prowadzi także bloga: stanikowamapa.blox.pl/html ) używa facebooka do publikowania niusów z branży (np. "W sklepie X i Y pojawiła się marka Z"), które bardziej się nadają na kilkuzdaniowe notatki niż dłuższe wpisy w blogu. Dla biuściastych użytkowniczek facebooka oraz dla obecnych tam branżowców jest to strona bardzo użyteczna. Ja sama odczuwam potrzebę posiadania takiego dodatkowego kanału i wykorzystuję w tym celu Blipa (mikroblog). Facebook ma jednak większy zasięg, dlatego tam też publikuję podobne komunikaty.

Moim zdaniem dla nas jako lobbystek facebook i jego popularność otwierają nowe pole działania - docierania do kolejnych osób ze "stanikowym kagankiem oświaty" w prosty sposób. Facebook ma jednak swoje ograniczenia, wbrew pozorom nie wszyscy tam są :) i obecna moda na niego nie może zamykać nam oczu na inne sposoby działania, ale to chyba dla wszystkich oczywiste.
            • kasica_k A jeszcze w ramach frajdy... 29.12.10, 17:29
              Fotka, którą dziś wrzuciłam na facebooka z powyższej okazji :)

www.facebook.com/photo.php?fbid=10150340826740517&set=a.493406160516.384063.383552845516&pid=15971876&id=383552845516
          • maith Re: Facebookowa Stanikomania ma 1000 fanów! :) 29.12.10, 17:39
            Roza, cieszyć można się ze wszystkiego :)
            A ja po prostu przypominam proporcje. Info o Stanikowej Mapie przekazuje sobie bezinteresownie mnóstwo kobiet. Jako coś bardzo wartościowego vel wiedza podstawowa, jest linkowana w mnóstwie miejsc. Realnych fanów (choć to może głupie słowo) ma tłum. Przy tym ta liczba 200 to jakaś miniaturka rzeczywistego zainteresowania.
            Tymczasem sklep wystarczy, że da zniżkę dla facebookowych "fanów" i już będzie miał tak sztucznie nabitych "fanów" sporo. Chociaż osób, których naprawdę obchodzi to, co oni tam piszą w swoich notkach praktycznie nie ma. A ludzi naprawdę wczytujących się z uwagą w Stanikową Mapę jest bardzo, bardzo wielu :)
            • roza_am Re: Facebookowa Stanikomania ma 1000 fanów! :) 29.12.10, 18:10
              Tak jak pisała Kasica, mapa jako taka to jedno, jej facebookowy funpage to zupełnie co innego. Mapa, która ma ok. 500 odsłon dziennie, jest adresowana głównie do osób poszukujących sklepu na swoje pierwsze uświadomione zakupy. Z serwisu informacyjnego jakim jest funpage korzystają bardziej osoby będące już w temacie i chcące się dowiedzieć co nowego na polskim biuściastym rynku słychać.
              To nie jest tak, ze ten serwis czyta tylko 200 osób. Statystyki pod poszczególnymi notkami pokazują znacznie większe liczby. Zaletą funpage'y jest ich otwarty charakter, pozwalający na czytanie (a nawet pisanie ;) także osobom nie mającym swoich prywatnych kont na FB. (A jak ktoś bardzo FB nie lubi, to może śledzić niusy w okienku na blogu Palcem po BMŚ :-)
              Dla mnie to okrągłe 200 fanów to coś w rodzaju mierzalnego wskaźnika postępów pracy, rodzaj informacji zwrotnej, a nie żaden przyczynek do wirtualnych wyścigów.

I zgadzam się z Tobą, że liczba fanów niekoniecznie przekłada się na ich jakość czyli prawdziwe zaangażowanie. Mam wrażenie, że największą klikalność mają serwisy prezentujące najmniej merytorycznych treści, za to zasypujące odbiorców pustą marketingową papką.
      • butters77 Gratulacje dla wszystkich brapage'y na FB! :-) n/t 29.12.10, 18:54

• aleksandralm Re: Stanikowy Facebook :) 29.12.10, 04:47
      Jezzu, jak ja nie lubie Facebooka <ikonka otrzasajaca sie ze wstretem> A niestety bede musiala zalozyc tam stronke Soutienocracii...
    • maheda Bra fitting by Maheda 29.12.10, 08:16
      www.facebook.com/pages/Bra-fitting-by-Maheda/354240437626

Też na FB, a jakże.
    • butters77 To ja jeszcze przypomnę pro forma...;-) 30.12.10, 14:28
      ...że samo Lobby Biuściastych na Facebooku też oczywiście jest :-) Pisałyśmy o tym w osobnym wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,107339720,107339720,Lobby_na_Facebooku_.html
      a nasz profil znajduje się tutaj:
      www.facebook.com/pages/Lobby-Biusciastych/303080842910?filter=1#
      Niezmiennie zapraszamy - i ostrzymy sobie zęby na tysiaka, bo póki co - 925 fanów ;-P
    • a.dastych Re: Stanikowy Facebook :) 30.12.10, 16:29
      www.facebook.com/?sk=messages#!/pages/Szyfoniera/155954391104809
      no to żeby nie było, że Szyfoniera gorsza wklejam linka do FB :), ponieważ nie mamy jeszcze strony ( choc już na dniach będzie ) właśnie FB do tej pory pełnił taką rolę, dla mnie to bardzo pożyteczne narzędzie marketingowe i choc przyznam, ze na początku obecność na FB budziła we mnie lekkie opory to trochę się od niego uzależniłam :)
    • bra-dreamerka Stanikowy Facebook :) 30.12.10, 18:09
      Bra- Dreams też się dołącza;
      www.facebook.com/dorotaBraDreams
      • ania.kar Bra-Dreams 13.01.11, 23:39
        Chyba tę stronę lepiej linkować:
        www.facebook.com/pages/Bra-Dreams-Salon-Bielizny-Damskiej/180097292005982?v=wall
        i od czasu do czasu coś napisać albo wrzucić własne zdjęcia dostępnych staników (jak np. tamte Dalii). Na tym profilu będą widoczne także dla niezalogowanych na Facebooku.
        • ekstaza_w_masle Re: Bra-Dreams 28.02.11, 17:08
          Fanaberie Kształtów - mój blog - meldują się na Facebooku

www.facebook.com/pages/Fanaberie-Kszta%C5%82t%C3%B3w/150863971594895
    • ania.biulandia Re: Stanikowy Facebook :) 30.12.10, 19:23
      Biulandia raczkuje dopiero na facebooku, ale jest ;)
      www.facebook.com/pages/Biulandia/169435479742123?ref=sgm
      Zapraszam!
    • roza_am Shock Absorber Polska 28.01.11, 13:15
      www.facebook.com/pages/Shock-Absorber-Poland/192279270788925
    • magda.brazone ... i BraZone na Facebooku 24.02.11, 14:43
      www.facebook.com/pages/BraZone-Strefa-Du%C5%BCego-Biustu/180585341978739
      • malgosia_swiatzmyslow Swiat Zmysłów na FB 24.02.11, 22:30
        Świat Zmysłów na Facebook

www.facebook.com/pages/Sklep-Internetowy-%C5%9Awiat-Zmys%C5%82%C3%B3w/328123813430zapraszam...
    • ania.kar lobbowanie na Facebooku 11.04.11, 10:45
      Zachęcam osoby zalogowane na Facebooku do lobbowania w firmach, które nie dysponują jeszcze pełną rozmiarówką. Zadając pytania na tablicy czy komentując zamieszczane przez te firmy informacje, może uda się jakoś wpłynąć na poszerzenie oferty lub uświadomienie innych "fanek" danej firmy. Są też firmy z szerszą rozmiarówką, które mogłyby według nas jeszcze coś zmienić. Myślę, że warto takie uwagi tam zamieszczać, bo pisząc na lobby mogą przejść niezauważone (np. przesadne przerabiane zdjęcia katalogowe itp.). Mam jednak nadzieję, że nie pojawią się tam posty z pretensjami do firm, tylko grzeczne sugestie :)

To kilka przykładowych firm:
      www.facebook.com/esotiq
      www.facebook.com/marksandspencerpolska
      www.facebook.com/krisline
      www.facebook.com/EkskluzywnaBieliznaKinga
      www.facebook.com/pages/Triumph-Polska/106412092745992
      www.facebook.com/atlantic.poland
      www.facebook.com/pages/Sophie-Verney/135587949796457
      www.facebook.com/Reserved
      • paskudek1 Re: lobbowanie na Facebooku 11.04.11, 11:53
        pomysł dobry ale wewnętrznie mnie trzęsie że muszą kliknąć w "lubię to" na profilu np. esotiq, jeżeli NIE lubię tej firmy za fatalna rozmiarówkę :) no dobra, wkurza mnie. Ale kliknę bo sama myśl jest świetna
        • ania.kar Re: lobbowanie na Facebooku 11.04.11, 13:58
          Tak, przed kliknięciem przy Triumphie na "Lubię to" też się dziwnie poczułam ;) Ale jednak w dobrej wierze to zrobiłam :) I z nadzieją na zmiany.
          • paskudek1 Re: lobbowanie na Facebooku 11.04.11, 20:48
            no dobra, kliknęłam w lubię to w esotiq i triuphie, na tablicy triumpha dziewczyna pyta o 70G:) odpisali jej, że dla niej wszystko i gratulują. Nie wiem czego :)
      • ania.kar Re: lobbowanie na Facebooku - New Look 27.06.12, 12:08
        Nie miałam okazji mierzyć jeszcze staników z brytyjskiej sieciówki New Look, ale jeżeli takie produkują to chyba warto polobbować, żeby była możliwość przymierzenia w Polsce także czegoś powyżej D:
        www.facebook.com/NewLookPolska/posts/354242661310242
    • roza_am Start strony Comeximu na facebooku 04.05.11, 12:49
      <by regulaprzekory>

Z radością donoszę, że Comexim doczekał się swojej strony na facebooku :)
      Póki co startujemy, więc zawartości jest niewiele, ale sukcesywnie będzie ona uzupełniana o zapowiedzi, zdjęcia i nowości. Znajdą się tu również informacje, gdzie prócz sklepu firmowego można kupić modele tej marki.
      Serdecznie zapraszam :)

Link:
      www.facebook.com/pages/Comexim/149407481793247
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka