Dodaj do ulubionych

prosba o rade

31.03.10, 18:28
hej
mam prosbe o porade: zauwazylam ze moja kolezanka nosi za maly stanik i chcialabym jej kupic w prezencie jeden w dobrym dla niej rozmiarze. Kolezanka ma wymiary 77/94 czyli polegajac na elektronicznym brafitterze powinna nosic 70 F/32E a nosi w tej chwili 80 C. Nie w tym jednak rzecz, zastanawiam sie jaki fason najbardziej by jej pasowal. Ona ma bardzo ladne jedrne piersi, wybrzuszone juz w gornej partii i bardzo do siebie zblizone. Chcialabym kupic jej cos co byloby bardzo wygodne a jednoczesnie sexy. Narazie nie jest przekonana do moich wywodow i raczej sceptycznie do tego podchodzi wysuwajac argumenty, ktore pewnie kazda z was juz slyszala : "ale przeciez to jest zupelnie inna numeracja", "ale one w ogole nie sa sexy" "one sa za bardzo zabudowane" itp.
Laskawie jednak zgodzila sie sprobowac z jednym stanikiem w tym dziwnym rozmiarze. Zalezy mi wiec zeby to byl wybor najlepszy z mozliwych. Co polecacie??
Obserwuj wątek
    • panistrusia Re: prosba o rade 31.03.10, 20:36
      A możesz podać jakieś swoje typy?
      Jeśli chcesz poznać forumową opinię, to najlepiej sięgnąć po wyniki
      Kusidełka Roku...

No i czy jesteś pewna, że chcesz koleżankę uszczęśliwiać na siłę? Może
      ona potrzebuje trochę czasu i nie ma sensu siebie i jej stresować?
      • kalina29 Re: prosba o rade 31.03.10, 21:52
        zerkne na kusidelka
        ona lubi bardzo proste staniki
        co do uszczesliwiania na sile to to jest moja bardzo bliska wlasciwie
        przyjaciolka nie kolezanka i ma super ladne piersi, szkoda zeby sie marnowaly:))
        postanowilam kuc zelazo poki gorace tym bardziej ze po okresie zupelnie
        sceptycznym zaczelo cos w niej kielkowac ze moze faktycznie cos w tym jest.
        Problemem jest ze ona pracuje w firmie wysylkowej ktora specjalizuje sie w
        bieliznie i ma staniki za darmo do wyboru i do koloru ale wszystkie w malych
        rozmiarach... ktorymi to zreszta stanikami mnie uszczesliwiala do niedawna:)
    • madzioreck Re: prosba o rade 31.03.10, 21:31
      Obawiam się, że na odległość nie jesteśmy w stanie doradzić konkretnego stanika,
      który będzie dobry rozmiarowo, wystarczająco sexy i mało zabudowany dla Twojej
      koleżanki ;) A czy nie lepiej zabrać koleżankę do sklepu stacjonarnego na
      brafitting (jeśli oczywiście jest taka możliwość)?
      • kalina29 Re: prosba o rade 31.03.10, 21:47
        wydaje mi sie wlasnie ze ona ma te piersi bardzo blisko, czy lepiej wybrac cos
        bardzo rodzielajacego na mostku czy istnieja modele ktore je trzymaja razem??;)
        nie znam sklepu z brafittingiem tu gdzie mieszkam:(
        • kalina29 Re: prosba o rade 31.03.10, 22:14
          myslalam o tym
          www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/masquerade/balconette-bras/mq31-details.aspx?ck=ZJc6eCdzb54%3d
          • azymut17 Re: prosba o rade 01.04.10, 00:00
            Maia niestety nie na każdym biuście leży dobrze. A z samych wymiarów nie da się dobrać od razu rozmiaru i fasonu. Przy dobieraniu pierwszego biustonosza z reguły pasuje jeden na 20-30 przymierzonych... Przyjaciółka może szybko się zniechęcić do tej idei.
            Już lepiej zorganizować wyprawę do sklepu stacjonarnego (nawet w innym mieście) by ustalić rozmiar i pasujące fasony, potem można bawić się w zamawianie przez net (bo już wiadomo mniej więcej co). Aktualna lista sklepów: stanikowamapa.prv.pl/
            Trzeba tylko najechać na właściwy kraj :-)
        • panistrusia Re: prosba o rade 01.04.10, 00:03
          No to może urządźcie sobie brafitting w domu?

Będzie to wymagało zamrożenia na jakiś czas paru złotych, ale jeśli
          zależy Ci na przyjaciółce, to warto (jeśli oczywiście dysponujesz
          kwotą do zamrożenia).

Zamawiasz ze 3 staniki, w różnych rozmiarach i koleżanka może
          przetestować zarówno modele jak i wielkości miseczek i ścisłości
          obwodów.

Co do fasonu - być może ona lubi takie staniki, jakie lubi, bo nigdy
          nie miała na sobie dopasowanego miękkiego fullcupa? Może popatrz na
          Arabelki (swego czasu to był hit forum, że mozna mieć delikatne i
          zwiewne coś zamiast wiecznych nudnych skorup tudzież namiotów)? Może
          jakaś seksowna, ale zadziorna inna Freya?
          A może gorset? Może stanik sportowy?
          Po prostu coś, na co ona sama by nie wpadła...

Co zaś się tyczy blisko osadzonych piersi, to raczej szukaj jakiegoś
          stanika o kroju plunge. Rozdzielić piersi wysokim mostkiem się nie
          da, jedynie fiszbiny będą się boleśnie wbijać.
    • tfu.tfu Re: prosba o rade 01.04.10, 02:27
      spróbuj jakiś plunge może? effuniaki są megafantastyczne, ale rozmiarówka u Ewy
      "własna" :)
      • kalina29 Re: prosba o rade 01.04.10, 13:02
        niestety nie mieszkam w Polsce... ale dzieki za wszystkie rady! Moze jednak
        wybierzemy cos razem, bedzie prosciej:)
        • panistrusia Re: prosba o rade 02.04.10, 00:09
          Ja jestem zupełnie spokojna o to, że cos sobie dobierzecie. Może to nie
          będzie tak dobrze dobrane, jak u brafitterki, ale...wiele z nas
          zaczynało metodą prób i błędów, całkiem same, zdane tylko na brytyjskie
          sklepy.
      • liveveb Re: prosba o rade 02.04.10, 21:19
        A może Panache Inferno - multiway na 100% ją urzeknie, żadnych ozdobników, a jak
        założy duży dekolt to jest szansa, że doceni właściwie dobrany stanik!!!
        • aadrianka Re: prosba o rade 02.04.10, 21:24
          Inferno to akurat jeden z "trudniejszych" modeli.
    • pumeczka Re: prosba o rade 02.04.10, 21:30
      dla takich pełnych piersi polecam biustonosze plunge
      moja siostra nosi takie, pięknie wyglądają, robią jej cud miód dolinkę, o której ja, z pokarmieniowym biustem, mogę sobie tylko pomarzyć ;)
      ps.akurat Maję to bym sobie sama zakupiła, żeby wypiętrzyć hiperboidalne piersi
      • kalina29 Re: prosba o rade 03.04.10, 14:21
        dziekuje serdecznie za rady! kupilam i jej i sobie taki
        www.becheeky.com/zara-p-3227.html
        mam nadzieje ze sie jej spodoba i ze bedzie pasowal, jak nie to odeslemy...
        • azymut17 Re: prosba o rade 03.04.10, 14:44
          Niestety wybrałaś jeden z trudniejszych modeli. Zara jest nowszą wersją Inferno, bardzo ciężko na niej oszacować rozmiar, nawet wprawnym okiem, miski często łamią się u dołu a sam stanik mocno spłaszcza biust, by go wypchnąć do dekoltu. Poza tym większość osób przeżywa szok wyjmując go z opakowania - wydaje im się on ogromny... Na szczęście dekolt robi niesamowity, więc mam nadzieję, że się jednak spodoba :-)

Lepsze byłyby modele miękkie z wąskim i niskim mostkiem albo lekko usztywniane maskaradki, w nich samemu najłatwiej dobrać rozmiar.
          • kalina29 Re: prosba o rade 03.04.10, 15:33
            no to mam nadzieje ze sie kolezanka nie przerazi tym rozmiarem!
            jakie mozesz mi podac przyklady miekkich modeli z niskim mostkiem??
            • kaana1 Re: prosba o rade 03.04.10, 16:11
              Niedawno zaczęłam ostanikowywać moją dużo szczuplejszą siostrę. I
              okazało się, że staniki, które bardzo dobrze na mnie leżą, na niej
              leżą źle i odwrotnie.
              Ona ma rozmiar w granicach 70E i staniki dla niej muszą mieć niskie
              mostki i krój tego typu jak na tym zdjęciu (Freya Daisy):
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-AA4122
              Albo Fantasie Karly:
              cgi.ebay.co.uk/FANTASIE-%22KARLY%22-JADE-BRA-32E-BNWT-LOVELY!_W0QQitemZ370305723811QQcmdZViewItemQQimsxq20091214?
              IMSfp=TL091214059002r9130
              Albo Jessica:
              kataloglb.blox.pl/2008/12/Freya-Jessica.html
              Czy to są staniki seksowne to już inna sprawa. Siostrze został tylko
              jeden porozciągany stanik, więc te były bardzo dobre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka