urkye Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 09.04.10, 21:29 Super! :D Pewnie miałyście z tym sporo roboty... Tym bardziej podziwiam, że się udało:) Może się w przyszłości do czegoś przydam:) - umiem robić strony internetowe - mogę rysować komiksy/rysunki przedstawiające prawidłowy dobór stanika itp. - umiem szyć, więc ew. jakieś outfity mogę wykonać:) - mogę prowadzić wykłady dot. brafittingu, nie boję się wystąpień publicznych :) Na pewno nie nadaję się do pisania czegokolwiek, bo polski zawsze mnie nie lubił;) Zapewne mogę tez pomóc w wielu innych sprawach, które teraz nie przychodzą mi do głowy:P Ogólnie możecie liczyć na moją pomoc w realizacji zadań w okolicach Poznania i w tych, które można wykonać zdalnie:) Odpowiedz Link
nomina Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 09.04.10, 23:42 Urkye, jak mogę się z Tobą skontaktować? A zapomniałam dopisać - ja mogę pisać. Plus redakcja, korekta. Tani skład i drukarnia (zaprzyjaźnione). Odpowiedz Link
balbina11 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 09.04.10, 22:33 Super, jestem chętna do współpracy jako amatorska brafitterka, organizatorka spotkań uświadamiających, szerząca wiedzę. Już dawno o tym myślałam żeby to ubrać w ramy prawne. Gratuluję. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 10.04.10, 01:09 jesli mój aparat fotograficzny sie do czegoś przyda to chetnie użyczę razem z okiem ;) cudowna wiadomość! NARESZCIE!! :) Odpowiedz Link
indigo-rose mam pomysł, ale dalekosiężny ;) 10.04.10, 01:45 Skoro na zajęciach przygotowania do życia w rodzinie uczy się dziewczyn obserwacji cyklu itd... to może dałoby się przeforsować jakieś elementy stanikologii w programie? Odpowiedz Link
wronki12 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 10.04.10, 01:49 Brawo i gratulacje jednocześnie. Mam jeden pomysł - edukacja stanikowa w klubach fitness(było o tym na forum), bo to co widuje, to dramat. Odpowiedz Link
effuniak a stąd już tylko krok do polityki.... 10.04.10, 07:43 Gratuluję nie wiem do czego mogę sie przydać ale jakby co - jestem chętna i temperamentna :)))) Odpowiedz Link
rennya haha:). 10.04.10, 16:47 poslanka z ramienia SK Lobby Biusciastych:D brzmi dumnie:D Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 10.04.10, 08:37 Bardzo mnie ta wiadomość cieszy :) Jak to poważnie brzmi: jestem ze stowarzyszenia. Mam nadzieję że będzie mi dane tak powiedzieć. A żeby się wkupić, hm. Póki co całkiem dobrze w tłumek szkolno-studencki potrafię się wmieszać i na tym małym poletku sobie działam. Za 'trochę' wszelką wiedzą z tematu promocji zdrowia użyczyć będę mogła. I właśnie kontakt ze szkołami bym nawiązała. Można się zdziwić, jak chętni do współpracy są :) Taka praca u podstaw. I może lekarze, typowo kobiece placówki zdrowia. I do tego lista bezpiecznych i naszych miejsc: producentów, sklepów, lekarzy właśnie. Dalokosiężne plany to w ramach podziału na placówki może jakieś dyżury raz w miesiącu? Żeby pokazać że tak naprawdę to namacalne twory jesteśmy i to całkiem przyjazne nawet? O. I udzielanie się na wszelkich dniach karier. Resztę pomysłów muszę jeszcze przemyśleć. Odpowiedz Link
rennya wspaniała wiadomośc:) 10.04.10, 16:46 w organizowaniu i pomysłach to cienka jestem ale duchem wspieram ile sił:) Odpowiedz Link
chamsin2 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 11.04.10, 12:08 Super, gratuluję pomysłu :) od siebie proponuję zacząc akcje uświadamiające w szkołach lub miejscach, gdzie chodzi młodzież, typu dom kultury, ponieważ baaardzo mało młodych dziewcząt ma prawidłowo dobraną bieliznę. Przykre jest, że już od początku niszczą sobie biust :( Odpowiedz Link
anuula12 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 11.04.10, 12:42 Ja się chętnie włączę, gdyż to moje codzienne otoczenie ;) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 11.04.10, 14:45 To milowy krok naprzód!! gratuluje z całego serca! bardzo bardzo, ucieszyła mnie wiadomośc, nie wiem wprawdzie w czym mogłabym pomoc ale chętnie bym się włączyła do jakiejkolwiek pomocy w przyszłości, to zaszczyt, trzymam wszystkie 4 kciuki!:)) Odpowiedz Link
evaan Re: świetnie! 11.04.10, 15:15 Jakby byl potrzebny ktoś z wloskim albo na terenie Wloch to ja słuzę pomocą:) Odpowiedz Link
liveveb Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 11.04.10, 20:51 Ja również przyłączę się do gratulacji!! Moje pole działania to Warszawa i Toruń. Zawodowo związana jestem ze sprzedażą, marketingiem i PR, więc w tych "działkach" mogłabym pomóc. A co do szczegółów to przyjemnością pomogę w organizacji i prowadzeniu spotkań czy szkoleń, dotarciu do mediów w ramach "lobbowania" LB. Mam doświadczenie w pozyskiwaniu środków zarówno unijnych, jak i od sponsorów. W razie potrzeby mogę napisać coś fikuśnego, jak trzeba to nawet in English. Mogę być pomocna w administrowaniu www, bazą danych, etc. To chyba na tyle. Ogólnie jestem na TAK dla SKLB!!!! Odpowiedz Link
akj77 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 12.04.10, 10:08 Gratuluję! Będę uważnie obserwować sytuację, bo na razie nie mam pojęcia, do czego może się przydać zwykły chemik, poza lobbowaniem wśród koleżanek ;-) Odpowiedz Link
klymenystra Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 12.04.10, 10:52 Wspanialy pomysl! Pisze sie jako czlonek :) Czasem mam wyklady z brafittingu w roznych miejsach (ostatnio dla kosmetyczek z Clareny, wiem, ze chyba wlascicielka Milli robila cos takiego we Wroclawiu) - byloby wspaniale, gdybym mogla wystepowac z ramienia Stowarzyszenia, zawsze to powazniej ;) No i mozna oczywiscie wtedy robic akcje na wieksza skale w poszczegolnych rejonach Polski - a takze prowadzic dzialanosc zachecajaca np. do otwierania sklepow w miastach, gdzie uswiadomionych sklepow brak. Ach - i certyfikaty dla sklepow. Szkolenia dla brafitterek... Wszystko! Odpowiedz Link
zazulla gratulacje dla wszystkich 12.04.10, 12:13 LB pięknie się rozwija :) Służę pomocą fotograficzno-graficzną. A od maja mogę działać w Rzeszowie (ponownie). Odpowiedz Link
anulla1974 Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 12.04.10, 13:32 Gratulacje :) Służę pomocą ortograficzno-korektorską. Odpowiedz Link
black_ant Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 16.04.10, 14:51 Gratuluję oczywiście i służę pomocą, jednak nie wiem jaki wkład może wnieść studentka archeologii.;) Ale jestem bardzo na TAK! Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 17.04.10, 14:56 Lobby powinno organizować coroczne Targi Staników, najlepiej w Hali Expo w Warszawie. A co! Ślubne targi mogą być to i stanikowe. Coś na kształt zlotów, ale na skalę międzynarodową :D Odpowiedz Link
maith Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 17.04.10, 17:52 Kasiu, czy Federacja konsumentów organizuje targi? Nie, nie ta rola :) To robią firmy, które zarabiają na promowaniu innych firm. Stowarzyszenia konsumenckie są po to, żeby dbać o interesy konsumentów. Oceniają firmy, chwalą dobrych, ganią złych, wpływają na firmy, żeby te traktowały konsumentów poważnie, a nie organizują targów ;)) Odpowiedz Link
maith Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 17.04.10, 18:10 Zloty są robione dla kobiet, dla konsumentek. Targi są robione dla firm. Oczywiście i na zlotach i na targach mogą się spotkać te same osoby, ale tak jak na targach organizator dba o interesy firm, tak na zlotach organizator będzie dbał o interesy konsumentek. Podam Ci skrajny przykład niezależny od branży. Wyobraźmy sobie, że na targach branżowych pojawia się grupa konsumentów, którzy chcą przedyskutować używanie szkodliwych substancji przez niektórych producentów. Organizator nie wpuści tych konsumentów na targi. Tymczasem na zlot konsumentów organizator nie wpuści tych producentów, którzy tych szkodliwych substancji używają. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 18.04.10, 12:14 To ja tu czegoś nie rozumiem. W takim razie na jakiej zasadzie były zapraszane sklepy na zloty? Chyba dla konsumentek? Chodziło mi o coś takiego samego, tylko na większą skalę. Nie da się tak zrobić? Może ja się źle wyraziłam, targi to chyba bardziej dla producentów, a mi chodziło o sklepy. Mieszkam w Warszawie, a chętnie bym zmierzyła staniki dostępne w sklepach z innych części kraju, bo w stolicy jest słaba oferta dla małobiuściastych. To samo jest z bazarkiem, im więcej dziewczyn tym większy wybór używanych staników do odsprzedaży, ja na przykład na ostatnim warszawskim zlocie nic dla siebie nie znalazłam. Byłoby fajnie gdyby dało się zorganizować duży zlot konsumentek + dużo sklepów. Przecież to prawie to samo co zloty, tylko większe, nie rozumiem czemu się nie da. Chyba że poprzednie zloty były nielegalne ;> Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 18.04.10, 12:46 Dobra, chyba już wiem o co chodzi :) Sklepy nie są konsumentami, więc nie mogą być na zlocie konsumentek. Czyli koniec ze zlotami w takiej formie, jaką znamy... Odpowiedz Link
maith Ależ będą zloty :) 18.04.10, 21:19 Kasiu wszystko w porządku, po prostu zloty to nie targi. Targi są podporządkowane firmom (nieważne czy producentom, czy usługodawcom czy sklepom) Zloty są podporządkowane konsumentkom. Owszem na zlotach będą firmy. Ale wprowadzanie firm na zloty będzie podporządkowane interesowi konsumentek, a nie odwrotnie. Nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć. Odpowiedz Link
kindafunny GRATULACJE! :) 18.04.10, 18:58 Ze swojej strony, gdyby na sali zabrakło prawnika, służę swoimi wieczorami (kończę V r., z doświadczeniem - choć ze stowarzyszeniem nie miałam jeszcze do czynienia praktycznie, uprzedzam.) Poza tym, mogę się udzielać w Krakowie - organizacyjnie, oraz jestem chętna do prowadzenia warsztatów, konferencji (i jako jedna z prelegentek, i jako np. przewodnicząca panelu dyskusyjnego). W robieniu kanapek też jestem dobra (pozdrawiam ostatni zlot krakowski;p). Niestety, posiadam jedynie minimalne umiejętności komputerowe. Odpowiedz Link
czarna.czajka Re: STOWARZYSZENIE KONSUMENCKIE :-) 18.04.10, 20:16 Moje wielkie gratulacje;)!! Zgłaszam udział, jak trzeba będzie pomóc to internet i fotografia/PS chętnie, plus agencja prasowa. Co prawda teraz jestem świeżo na macierzyńskim ale praca ta sama. Co do pomysłów to sądzę że można by uderzyć tam gdzie wiele problemów kobiet z biustem ma swój początek - CIĄŻA/KARMIENIE. Włączyć się programem pilotażowym na szkoły rodzenia, plakaty informacyjne że w ciąży i karmiąc nie trzeba chodzić jak spaniel albo w rozmiarze 105B! Leżałam na początku marca w położniczym i słowo daję tragedia, wiekość w topach full-elastik. Za 2 lata będą tu szukały ratunku "co zrobić z wiszącym biustem, moze operacja??" Dlatego uważam że taka akcja prewencyjna skierowana do mam mogłaby wypalić. W ciąży kobiety boją się zmian które jakby nie było szpecą, wydają fortunę na kremy na rozstępy, łykają witaminy po 120pln, myślę że to wdzięczna grupa która będzie chciała cieszyć się ładnym biustem po zakończeniu karmienia... Dużo osób nie wie że staniki do karmienia to taka sama grupa bielizny jak zwykłe i należy dobierać je do siebie a nie liczyć ze same się dopasują. Położne też kobiety (w 99,9%) może szkolenie dla nich?? Odpowiedz Link