Dodaj do ulubionych

Arabelkowe fasony :)

20.04.10, 19:04
Jeśli już gdzieś był podobny wątek, to przepraszam - szukałam, googlałam, ale
nic nie znalazłam;)
A teraz do rzeczy - bardzo podoba mi się krój freyowskich
arabelli/eleanor/zety, ale te grube szelki już zdecydowanie nie. Zresztą
zauważyłam, że w moim przypadku im grubsze ramiączko, tym mniejszy komfort
noszenia. Starałam się znaleźć podobne kroje (wysmuklona miska, dzielona na
trzy, przeźroczysta), ale póki co znalazłam tylko modele z Ewy Bien - dwa
mierzyłam (Numa i Erato) i za bardzo odstawały u góry. Może znacie jeszcze
jakieś podobne modele z innych firm? Albo wiecie czy ten fason ma jakąś
specyficzną nazwę, żebym wiedziała co wrzucić do google?
Obserwuj wątek
    • anka_z_lasu Re: Arabelkowe fasony :) 20.04.10, 19:53
      Jeśli dobrze zrozumiałam, to szukasz balkonetki-plunga z cienkimi ramiączkami
      ewentualnie prześwitującej? ;) Może Opulence Pour Moi?
      • confused.girl Re: Arabelkowe fasony :) 20.04.10, 20:10
        koniecznie prześwitujący;> Opulencja też ma taki kształt, ale po mojej
        przygodzie z jednym z fasonów Pour Moi i zmasakrowaniu moich piersi obiecałam
        sobie, że juz nigdy więcej ;)
        • cavova Re: Arabelkowe fasony :) 25.04.10, 16:53
          hmm, a co ci konkretnie zrobił i który to fason? ja bym jednak spróbowała, to że jeden fason z tej firmy nie pasował nic nie znaczy. ja mam st. tropez i leży zupełnie inaczej niż opulence, którą mierzyłam. nie kupiłam jej, bo ma regulowane ramiączka do połowy i nawet maksymalnie skrócone są za długie. poza tym ta część nieregulowana ramiączek wydaje się hmm... nie wiem, wiotka i mało stabilna. za to ozdobna jest i, a jakże, dużo ładniejsza niż ramiącha w takiej eleanor.
          poza tym różnica jest w kształcie, opulence nie zbiera za dobrze do środka. ogólnie mój biust wyglądał w niej na lekko spłaszczony albo może rozstawiony na boki, choć z kolei z profilu miał kształt bardziej zaokraglony niż "noskujący" jak w eleanor. a swoją drogą podoba mi się opulencja straszliwie, bardziej niż np. arabelka, ten haft jest prześliczny.
          • confused.girl Re: Arabelkowe fasony :) 25.04.10, 22:04
            Miałam z pour moi? renesans i tu chyba nie o sam model chodzi, ale o to jak
            wykańczają szwy - np. we Freyach, Panache itp jest taka miękka dzianinowa
            tasiemka i ona mi nic złego nie robi, a ta z PM jest bardziej szorstka i
            strasznie mnie drażni, o niczym innym nie mogę myśleć, jak ją mam na sobie - ale
            ja wiem, że mam taka wrażliwą skórę i dla większości osób to nie byłby problem.
            Plus taśma na górnych krawędziach boków pod pachami bardzo mnie obciera, bo też
            jest czymś takim nieprzyjemnym dla mnie wykończona. Dlatego jednak nie chcę już
            ryzykować z PM.
            --
            Kobiety całują się na powitanie, bo nie mogą się ugryźć ;D
    • slotna Re: Arabelkowe fasony :) 20.04.10, 19:54
      Wiem, ze nie o to pytasz, ale odpowiedzi na pytanie zasadnicze nie znam, natomiast informuje, ze wymienilam ramiaczka w Eleanor na cieniutkie (wyciete z taniego stanika z marketu), moje niezdarne szycie przykrylam kokardka i wyszlo git, jakby od urodzenia takie miala. Mnie tez niewygodnie z szerokimi, poza tym te frejowe pikowane wybitnie sie faflunia i oblaza bobkami.
      • confused.girl Re: Arabelkowe fasony :) 20.04.10, 20:09
        A po wymianie ramiączek nie obciera Cię ta wydłużona część miski przechodząca w
        ramiączka? Bo ja się tego obawiam w tym modelu po lekturze balkonetki i katalogu lb.
        • slotna Re: Arabelkowe fasony :) 20.04.10, 20:36
          Nie - ale mam wrazenie, ze ona nawet nie dotyka za bardzo mojej skory. Chwila, sprawdzam... aha, arabelka, w ktorej wlasnie siedze tez tak ma - biustonosz odrywa sie od ciala pare milimetrow przed miejscem zakonczenia miseczki i dalej razem z ok. centymetrem ramiaczka wisi w powietrzu, tez pare mm nad cialem, dalej juz dotyka. Mam nadzieje, ze rozumiesz, o co mi chodzi :) Ale wlasciwie nie wiem, czemu mialoby obcierac, skoro szew fabryczny nie obciera? Musialabym jakos strasznie nierowno przyszyc, i wystajaco. Przypomnialo mi sie, ze kiedy wymienilam tez ramiaczka w full cupie Fantasie i tam na pewno dotykaly, ale tez nie obcieralo.

Co do przezroczystosc, szmate spodnia eleanor tez wycielam. Ale i tak byla za mala :/
    • mam_to_w_nosie Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 00:58
      Jeśli wszystko odpowiada Ci w tych modelach poza szelkami zamiast ramiączek,
      to polecam ich wymianę. Nawet mając dwie lewe ręce do szycia ramiączka można
      wymienić bez szczególnych strat w zdrowiu (własnym) i wyglądzie stanika (ramiączko
      przyszywasz od spodu, więc i tak nie widać). Wszystkie moje Freye jakie posiadałam
      i CK Princess miały / mają wymienione ramiączka, co niezmiernie sobie chwalę :)
      Grubaśnych szelek Frei nie toleruję, a w Princess mi spadały (tak jak przypuszczałam
      przez zbyt małą elastyczność), po wymianie problem zniknął.
      • confused.girl Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 13:29
        No właśnie po poście slotnej zaczęłam się nawet rozglądać za arabellką i
        eleanor, ale zgłupiałam całkiem po przeczytaniu kilku wątków na forum, jaki
        rozmiar powinnam wziąć na moje 72-91.5/92:( Nie wiem czy brać 30e,30dd,28e,28f :|
        • mam_to_w_nosie Re: Arabelkowe fasony :) 22.04.10, 09:15
          Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, bo one w zależności od koloru mają różnej
          wielkości miseczki podobno. Ja na 73/94 mam Arabelkę czarną 32E i w misce
          jest idealna. Mierzyłam kilka miesięcy temu (a co za tym idzie mogłam
          mieć jakieś 1-2 cm mniej w biuście) Arabelkę oyster 30F i była za mała w miskach.
          To by sugerowała co najwyżej, że czarna ma większe miseczki niż oyster :)

Jedno mogę radzić na pewno - celuj w obwód 30, bo Arabelka ciągnie się jak
          gumka od majtek, moja do podszycia od pierwszego założenia, tylko jeszcze
          się nie zmobilizowałam ale gumę do tego celu już mam ;)
    • daslicht Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 16:13
      Bravissimo Alana
      Miss Mandalay Paris
      Curvy Kate Portia
      • akj77 Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 16:31
        daslicht napisała:

> Bravissimo Alana
        > Miss Mandalay Paris
        > Curvy Kate Portia

No nie wiem, nie wiem. Mam Portię, mam Eleanor, i one się układają całkiem
        inaczej - Eleanor robi zadarty nosek, a Portia, cóż, nosek okragły, spuszczony
        na kwintę.
        • daslicht Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 17:32
          Jak one na kimś leżą, to nie odpowiadam, ale odpowiadam na pytanie, które modele są Arabelkopodobne ^^
          • alladyna1986 Re: Arabelkowe fasony :) 22.04.10, 00:45
            Ale Portia właśnie nie jest arabelkopodobna. Inny krój i kształtowanie.

Może Freya Mimi balconette? Też z niskim mostkiem, półprzezroczysta, w kilku
            ładnych kolorach i cięta z 3 części. Chociaż trochę mniej noskuje.
      • confused.girl Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 19:09
        Dzięki, ale mi chodzi o takie całkiem przezroczyste staniczki:)
        • mam_to_w_nosie Re: Arabelkowe fasony :) 22.04.10, 09:10
          o to, to, Portia do takich nie należy, ona jest prawie nieprzeźroczysta.
          Paris już prędzej, imho daje ładny kształt, ale przez tę tasiemkę na pełniejszych
          biustach nie leży - micha powiewa, a tasiemka się wrzyna.
    • kizombalover Re: Arabelkowe fasony :) 21.04.10, 21:28
      Swojego czasu kupiłam na ebayu stanik bodajże Loving Moments, był podobny do
      Arabelki, tylko duuużo tańszy.
    • agn44 Re: Arabelkowe fasony :) 30.04.10, 09:47
      Balkonetki Comexim: Agua Verde, Black/Red Flower i być może jeszcze inne
      modele. Nie wiem jak z kształtem, ale są podobnie szyte jak Arabella.
      • confused.girl Re: Arabelkowe fasony :) 30.04.10, 09:56
        Tylko, że one mają dużo wzroków na miseczkach,a mis ię marzy taka przeźroczysta
        siateczka:D No i koniec końców złamałam się i zamówiłam arabelkę - mam nadzieję,
        że będzie pasować;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka