confused.girl Miękkkkkuuuuuskiiiii 25.05.10, 12:10 ;) Ślicznie proszę o podanie choćby przybliżonej daty wprowadzenia halfcupów. Właściwie to chciałabym tylko wiedzieć czy pojawią się w czerwcu a może w lipcu, bo wstrzymuję inne zakupy z tego powodu:P Wczoraj trochę pobuszowałam po sklepach i się załamałam jak beznadziejnie balkonetki panache na mnie leżą, a z kolei Freya jest za mocno zabudowana na lato. No i waham się czy zamówić następnego softa Ewy Bien, bo kształt robi genialny, ale podtrzymania jakiegos super nie ma i te mocno rozstawione ramiączka mnie wkurzają:( Ale jeśli w najbliższych tygodniach nie ma co liczyć na miękkie Effuniaki to go zamówię. Czyli jeszcze raz pięknie proszę o odpowiedź:) Odpowiedz Link
grecz 75DD: chili, cielisty i black - porównanie 25.05.10, 14:32 Jako, ze miałam w swych rączkach powyższe staniki podaję podstawowe wymiary (oczywiście w centymetrach): Black: Obwód: 61,5 obwód rozciągnięty: 77 wysokość boczków: 9 odległość miedzy fiszbinami: 14 wysokość mostka: 4 ramiączka: 1,2 plus pętelki Chili Obwód: 59,5 obwód rozciągnięty: 74,5 wysokość boczków: 8,5 odległość miedzy fiszbinami: 14 wysokość mostka: 4 ramiączka: 1,2 plus pętelki Cielisty Obwód: 61 obwód rozciągnięty: 74,5 wysokość boczków: 9 odległość miedzy fiszbinami: 14 wysokość mostka: 4,5 ramiączka: 1,2 Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: 75DD: chili, cielisty i black - porównanie 25.05.10, 14:55 grecz napisała: > Chili > Obwód: 59,5 > obwód rozciągnięty: 74,5 Mój Chilli w rozmiarze 75DD ma w spoczynku faktycznie niecałe 60cm, ale rozciąga się do 77-78cm. Z mocniejszym naciskiem nawet do 80cm. Inaczej z luźnym wymiarym pod biustem około 78cm (ciasne 74cm), nie mogłaby go wcale nosić. Jest wprawdzie dosyć ciasny, ale daje się na plecach jeszcze odrobinkę odciągnąć od ciała, więc to na pewno jest więcej niż 74,5cm. Odpowiedz Link
edhelwen Re: 75DD: chili, cielisty i black - porównanie 25.05.10, 15:01 mogą też być różnice między konkretnymi sztukami danego rozmiaru ;) Z tego co dziewczyny opisywały, to podobne wpadki były. Może też być tak, że stanik, który na 100% zostaje możesz sobie rozciągać bez obawy, że coś uszkodzisz i nie będziesz mogła odesłać, a taki który ewentualnie jest do odsyłki, to pewnie dziewczyny boją się naciągać. Odpowiedz Link
grecz Re: 75DD: chili, cielisty i black - porównanie 25.05.10, 16:20 Bakłażana to ja mogę uciągnąć i do ponad 80cm ale on już używany. Podane przeze mnie wymiary to wymiary nowych egzemplarzy. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: 75DD: chili, cielisty i black - porównanie 25.05.10, 23:28 grecz napisała: > Bakłażana to ja mogę uciągnąć i do ponad 80cm ale on już używany. > Podane przeze mnie wymiary to wymiary nowych egzemplarzy. Mój Chilli też jest nowiutki, noszony tylko pół dnia. A po jakim czasie ten bakłażan tak rozciągnął? Bo ja bym się nie pogniewała, gdyby mój Chilli był o 2cm dłuższy. Odpowiedz Link
grecz Re: 75DD: chili, cielisty i black - porównanie 26.05.10, 18:12 ledwo się pojawił, juz był u mnie ;) tyle, że był niemal codziennie noszony jako ten, który nie uciska mnie nigdzie Odpowiedz Link
pernille1 czy jest szansa na miekkie full-cupy w rozn 70hh?? 25.05.10, 23:55 Witam, Chcialam zapytac czy i kiedy beda dostepne jakies miekkie full-cupy, balconetki lub generlanie inne modele niz usztywniane plunge w rozmiarach 70hh/75h ?? (za te usztywniane pluge jestem Ewie oczywiscie bardzo Ewie wdzieczna, ale bardzo przydalby mi sie inne modele) No i gorsety - bo moja mama bardzo mnie dreczy zebym jej jakis znalazla... z gory dziekuej za odp! Z gory bardzo dziekuje za odp!! Odpowiedz Link
maith Re: czy jest szansa na miekkie full-cupy w rozn 7 26.05.10, 03:22 Tak sobie myślę, że ponieważ akurat full-cupy i balkonetki inne firmy robią o wiele chętniej niż plungi, half-cupy, tankini i o co tam jeszcze jęczymy Ewie, to za szybko bym się ich nie spodziewała. Już prędzej w sprzedaży pojawią się te gorsety (mam nadzieję :)) Odpowiedz Link
imp18 Re: czy jest szansa na miekkie full-cupy w rozn 7 26.05.10, 18:41 a bo ja wiem...jakieś próbne balkonetki tez były, wiec wydaje mi się, że one pójdą w miare szybko po halfach, szczególnie, że halfy będą w ograniczonej rozmiarówce ;] Odpowiedz Link
pernille1 Re: czy jest szansa na miekkie full-cupy w rozn 7 26.05.10, 18:46 no ja mam duze problemy z znalezieniem odpowiednich biustonoszy innych firm wiec czekam z nadzieja na te inne modele effuniakow!!! :) Odpowiedz Link
kryklu RED 70GG 26.05.10, 10:44 PIĘKNY. Klasycznie elegancki, nie przesadnie zdobiony - tylko kokardka na mostku. Przepych koronki wystarczy. Taka sama jak na brzegach misek jest koronka na dole stanika (tylko z przodu)- świetny efekt i nie ma tendencji do wywijania się na brzuchu. Kolor intensywnie czerwony, mam wrażenie, że odrobinkę bardziej złotawy niż Chilli i Karmin, ale może to wynika z większego zużycia tych dwóch (pralka...). Miski standardowe, piękny "sterczący" kształt, żadnych tendencji spłaszczających. Obwód ścisły, ale ładnie pracujący, nie ma wrażenia zbroi, czy sznurka. Jedyne zastrzeżenie - ramiączka. Są bardzo ładne, ale zbyt wąskie i rozciągliwe (dokładnie takie jak w Karminie, w cielistym są podobne, ale o 1-2 milimetry szersze - znacznie wygodniejsze). Figi równie piękne. Nie obraziłabym się, gdyby były też szorty. Mam dżinsowe i mchowe i bardzo je sobie chwalę. Odpowiedz Link
cavova Re: RED 70GG 26.05.10, 12:14 a jak ma się obwód do cielistego? równie ścisły, czy może trochę mniej? Odpowiedz Link
kryklu Re: RED 70GG 26.05.10, 12:42 > a jak ma się obwód do cielistego? Mam wrażenie, że RED jest troszkę luźniejszy. Odpowiedz Link
livada Majtki do kostiumu, bez spódniczki - zdjęcia? 26.05.10, 17:57 Jak w temacie - są gdzieś zdjęcia samych majtek do czerwonego kostiumu, bez przepaski? Chętnie bym kupiła komplet, ale wolałabym najpierw zobaczyć, bo jeśli są np. bardzo zabudowane, nie będę zamawiać dołu... Odpowiedz Link
effuniak Re: Majtki do kostiumu, bez spódniczki - zdjęcia? 27.05.10, 06:18 Livado - z przyczyn technicznych na razie nie bedzie zdjęć Odpowiedz Link
livada Re: Majtki do kostiumu, bez spódniczki - zdjęcia? 27.05.10, 21:10 Ewo, a możesz napisać do czego są podobne? Np. do których majtek które mozna obejrzeć na stronie? Chodzi mi o wysokość całości i stopień wycięcia nogawek... Odpowiedz Link
ycik Prośba do posiadaczek effuniakowego 75B 26.05.10, 22:00 Czy mogłaby któraś z was zmierzyć UU fiszbin? Byłabym bardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link
gonzalessa Re: Prośba do posiadaczek effuniakowego 75B 29.05.10, 19:54 pomiar UU fiszbin w 75B wykazał ~26,5 cm. (sprawdzone na Chilli, Morskim i Różowej Kratce) Odpowiedz Link
gonzalessa Re: Ślicznie dziękuję :) 30.05.10, 13:05 starałam się mierzyć od środków kanalików. Gdyby jeszcze Ci jakiegoś pomiaru było trzeba to się polecam :) Odpowiedz Link
grecz Groszek - jak z obwodem? 26.05.10, 23:00 Jaka jest ta bawełna budująca groszkowy obwód? Można przypuszczać, że się rozciągnie bardziej od materiałów w poprzednich stanikach? Odpowiedz Link
effuniak Re: Groszek - jak z obwodem? 27.05.10, 06:13 bewełna z lycrą - nie powinien sie rozwlec Odpowiedz Link
effuniak Re: kiedy będzie lawendowy 70E? n/t 27.05.10, 06:15 lada dzień - w końcu udało mi sie wczoraj zdobyć odpowiedni surowiec :) Odpowiedz Link
aksanti dziękuję za odpowiedź:) 27.05.10, 10:08 mam nadzieję, ze zdąże z terminem wymiany w ciągu 10dni? (od poniedziałku) Odpowiedz Link
bacia12 Re: kiedy będzie lawendowy 70E? n/t 27.05.10, 21:32 A ja dziś dostałam lawendowy 70 E. Nie jestem tylko pewna, czy dobrze leży. Moge gdzieś wkleić zdjęcie i poprosić o ocenę? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: kiedy będzie lawendowy 70E? n/t 27.05.10, 22:15 Możesz wkleić zdjęcie do publicznego katalogu na Balkonetce albo wysłać zdjęcia do zamkniętej Galerii lobbowej: tu instrukcje: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,91687524,91687524,Galeria_Stanikow_regulamin.html Odpowiedz Link
zireael00 Re: Ewo, sprawdź @ gazetowego... 27.05.10, 17:39 ...bardzo proszę. Napisz, czy mój mail dotarł, w razie czego wyślę jeszcze raz. Odpowiedz Link
kindafunny Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 29.05.10, 13:10 Przyjaciółka zakupiła w zimie dwa hity - chilli i morskiego w rozmiarze 70HH (na obwód 70 ciasno, 75 luźno). Pasowały idealnie przez jakieś dwa miesiące. Potem obwód zaczął się bardzo rozciągać, po rzeczonych dwóch miesiącach obwód zapięty na ostatnią haftkę był kilka cm wyżej niż powinien, obecnie obwód jest luźniejszy niż mojego eff 75. Ponieważ staniki były ukochane, nosiła ja praktycznie na zmianę, z rzadka tylko zakładając inne biustonosze. Staniki były prane i w pralce i ręcznie (prane raz w tygodniu, nie po jednym założeniu). I teraz moje pytanie - czy właściwy dla niej obwód to jednak 65, noszone początkowo z przedłużką, czy może staniki rozciągnęły się nadmiernie przez częstą eksploatację (ok. 3 dni w tygodniu jeden). Co robić, żeby obwód się nie rozciągnął? Teraz tyły obwodów w niczym nie przypominają tych początkowych stabilnych tkanin (dzianin?), ciągną się jak guma majtowa. Pliiz help :) Odpowiedz Link
effuniak Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 29.05.10, 13:43 no cóż, dzianin używam ciągle jednakowych i w moich egzemplarzach siatka się nie rozciągnęła a mam je chyba znacznie dłużej niż ktokolwiek inny więc trudno mi się ustosunkować do Twojej opinii Odpowiedz Link
kindafunny Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 29.05.10, 16:34 hmm... a myślisz że ta dzianina mogła się rozciągnąć od noszenia pod rząd? Tzn. ten sam stanik trzy dni pod rząd. Czytałam gdzieś, że trzeba dac materiałowi biustonosza odpocząć, bo szybciej się zniszczy. W sumie 70hh to jest duży biust, moje staniki (i eff i nie tylko) w ogóle się nie rozciągnęły ale co ja mam, pięć razy mniejszy biust ;) A może lepsze byłyby 65ki? (sama mówiłaś gdzieś że niektóre większe biusty potrzebują zaniżenia) Twoja opinia jest dla nas ważna :) Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 29.05.10, 21:41 Ja nie Ewa ale odpowiem. Mam chilli 70HH i noszę go od jakiś 2 miesięcy na okrągło. Piorę w pralce. I znów zakładam. Do tej pory nic się nie rozciągnęło. Wcześniej miała chili, bakłażana i morskiego w jeszcze większych rozmiarach i też nic się nie porozciągało. Jedynym effuniakiem, który rozciągnął się koszmarnie i to od razu był chaber. Czy możesz zmierzyć obwód staników bez rozciągania i naciągnięty? Porównałabym z moim chilli i prawie nowym bakłażanem, bo są w tym samym rozmiarze. Może to coś by pomogło. A koleżanka przez przypadek nnie schudła bardzo w ostatnim czasie? I czy napewno było dobrze obmierzona pod biustem? Bo może to jest przyczyną zbyt dużego obwodu. Odpowiedz Link
kindafunny Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 29.05.10, 22:44 dobrze zmierzona, nie schudła :) obwód luzem: 53 rozciągnięty: 85 Naciągałam bez wysiłku, pewnie da się mocniej ale po co próbować. I nie wiem :( Może pomoże, jeśli powiem że dwa brytyjczyki (65ki - confetti i tango) zaczęły latać po plecach po tygodniu (całkiem szczerze po tygodniu!) a przy zakupie były idealne. Cecha osobnicza? Powinna bardziej zaniżać? Odpowiedz Link
effuniak Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 09:29 70 rozciągnięte do 85 ??????????????? a to na pewno mój stanik ???????????? jest dobrze gdy mnie się uda 70 naciągnąć do 75-77 ale o tym by ten stanik naciągnąć do 85ciu to nie ma mowy ! zadziwiające ! A w sprawie ściśliwości osobniczej to pisałam o tym, że niektóre kobietki mając wąskie żebra, klatkę piersiową, ale sporą otulinkę z niezbyt nabitego ciała potrzebują staników ciaśniejszych niż to wynika z pomiaru I dla odmiany osoby z mocno zwartym ciałem lub pozbawione otulinki, szczuplaki, będą potrzebować obwodu luźniejszego bo brakuje "materiału" do ugniecenia :) Kindafuny - wprawiłas mnie w osłupienie tym stanikiem koleżanki :) Odpowiedz Link
greylin Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 10:06 ja swoje effuniaki bez problemu naciągnę do 82 i 88(!)cm. Są w użyciu już dłuższy czas, trzymają jak na początku, nie sądzę, żeby się rozciągnęły. Przyjęłam, że to norma i cała ta ściśliwość to taka "legenda miejska" ;) Czyli co? coś jest z moimi nie tak? Czy wszystkie mają takie wymiary? Koleżanka napaliła się właśnie effuniaka (ma szersze podbiuście niż ja), moja 70-tka leży na niej ok. a kalkulator pokazuje jej 80. Czyli jaki obwód powinna wziąć?? Odpowiedz Link
kindafunny Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 12:16 Tak Ewo, na pewno Twój :) i własnie dlatego się pytam tutaj (gdyby to był inny stanik, uznałabym to za normalne). Jest naprawdę spora różnica pomiędzy obwodem tuż po zakupie (a pamiętam dobrze, bo demonstrowałam z dumą przyjaciółce ściśliwość obwodu i porównywałam z panaszami 65, porównywałam szerokość fiszbin i ich mniejszą elastyczność), a obwodem teraz. I stąd wątpliwość czy przy takim intensywnym użytkowaniu, pod rząd, na zmianę z drugim stanikiem przez pół roku, praniu w pralce w 60 st., obwód miał prawo się tak rozciągnąć. Był naprawdę duuużo ściślejszy. Coś nie tak z eksploatacją stanika? dodam, że nic innego się nie zniszczyło, miski nie skurczyły się, żadnych nitek, prucia itd. Wiem, że Ty też pierzesz w pralce, ale chyba rzadziej nosisz pojedyncze egzemplarze, prawda? Zwłaszcza pytam o to noszenie pod rząd - Twoim zdaniem to prawda że materiał stanika musi odpocząć i nie nalezy go nosić dzień po dniu? Ja z ledwością odróżniam tkaninę od dzianiny więc o właściwościach materiałów nie wiem NIC :) chciałabym cos poradzić przyjaciółce, jak będzie kupować staniki na lato. A będą to Effuniaki bo w tym rozmiarze no cóż, jesteś bezkonkurencyjna. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 12:28 kindafunny napisała: > > I stąd wątpliwość czy przy takim intensywnym użytkowaniu, pod rząd, na zmianę > z drugim stanikiem przez pół roku, praniu w pralce w 60 st., I to jest właśnie odpowiedź na Twoje pytanie, sama jej sobie udzieliłaś. Materiały elastyczne pierze się w chłodnej wodzie, czyli 30 stopni (ma być mniej niż temp ciała), nie wolno też dodawać płynów zmiękczających. Dodatkowo Effuniak zaleca pranie ręczne, przy mechanicznym nie daje gwarancji na zachowanie pierwotnych właściwości stanika. Ja w 60 stopniach to nawet zwykłych ubrań nie piorę, bo by mi je szlag trafił :-) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 12:32 To samo chciałam napisać, jak przeczytałam o 60 stopniach. Ja akurat piorę w pralce wszystko jak leci, ale wszystko w 40 (bo moja pralka 30 stopni nie posiada). I normalnych ubrań w 60 też nie piorę, bo się boję. A stanika do takiej temperatury to na pewno bym nie wrzuciła. Odpowiedz Link
edhelwen Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 12:57 nie wiem jak można uprać stanik w chłodnej wodzie :/ Po praniu ręcznym w ciepłej wodzie mam wrażenie, że biustonosze nie są porządnie wyprane, tak jakby były w pralce :/ W pralce też używam mniej więcej 40 stopni, nie piorę w automacie, w automacie tylko płukanie. Odpowiedz Link
estreno Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 13:10 Ja swoje effuniaki piore recznie i nie mam wrazenia, ze ich nie dopieram. Stanik nosze jeden dzien (czasem zdarza mi sie dwa dni, ale rzadko), wrzucam do miski z letnia woda i proszkiem, mocze przez 15-30 minut, a potem piore. Jedyne co mi sie rozciagnelo w Morskim 80FF i w Czerwonym Mchu 75G, to zapiecie - one sa dwuhaftkowe, poza tym Mech ma pojedyncze boczki, nosze je na drugiej haftce, ale mam wrazenie, ze niedlugo bede musiala przepiac na pierwsza; w Czarnym Plisowanym 75G nie rozciagnelo mi sie nic i nosze go nadal na najluzniejszej haftce, ale tu juz sa trzy haftki i obwod od poczatku mocniej trzymal. Odpowiedz Link
kindafunny Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 13:14 No, to jak jesteście zgodne co do tego prania to już wiem co jej odpowiedzieć :) Z tym że mnie się nigdy żadne ubranie nie zniszczyło w pralce, a piorę w 30 st. tylko, jeśli piorę różne kolory razem. Odpowiedz Link
abw-online Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 13:20 Rzeczywiście pranie w chłodnej wodzie może wydawać się mało skuteczne, ale jeśli się pierze po jednym-dwu dniach noszenia, to nie powinno być problemu z dopraniem stanika. On jest wtedy raczej z lekka przepocony, a nie brudny (no chyba, że właścicielka niedostatecznie dba o higienę, ale proszę nie odbierajcie tej uwagi nazbyt osobiście). Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 14:08 abw-online napisała: > Rzeczywiście pranie w chłodnej wodzie może wydawać się mało skuteczne, ale jeśl > i się pierze po jednym-dwu dniach noszenia, to nie powinno być problemu z dopra > niem stanika. On jest wtedy raczej z lekka przepocony, a nie brudny (no chyba, > że właścicielka niedostatecznie dba o higienę, ale proszę nie odbierajcie tej u > wagi nazbyt osobiście). Akurat pot rozpuszcza się nawet w chłodnej wodzie, a ta odrobina innych zabrudzeń na staniku noszonym maksymalnie 2-3 dni schodzi przecież pod wpływem proszku. Nie po to przemysł chemiczny produkuje nowoczesne proszki i płyny, by używać je jak nasz babki, które zmuszone były gotować bieliznę z szarym mydłem, bo inaczej nie dawało się sprać zabrudzeń. Wtedy też nie było mniej wrażliwych na zabrudzenia włókien sztucznych i nikt nie wchodził codziennie pod prysznic oraz nie zmieniał tak często bielizny. Teraz istnieją nawet płyny do prania, do których wystarcza 15 stopni, czyli zimna woda, bo nie potrzebują w ogóle pomocy wyższej temperatury. Ja 60 stopni używam tylko do białej bawełnianej bielizny typu ręczniki i pościel. By na staniku nie zostawały jednak plamy z potu i dezodorantu trzeba prać go jednak zaraz po zdjęciu, wtedy wystarczy go tylko przepłukać. Długie leżenie w brudnym koszu powoduje jednak dalsze rozkładnie potu przez bakterie i przez powstające kwasy mogą zrobić się trwałe plamy i odbarwienia, które nie schodzą nawet w 60stopniach. Odpowiedz Link
edhelwen Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 14:26 no to może dlatego, że nie piorę staników od razu po zdjęciu :/ Plus te zmechacenia przy fiszbinach :/ W każdym razie widzę różnicę jeśli chodzi o pranie ręczne i w pralce :/ ("uświadomionych" staników nigdy nie prałam w pralce) Odpowiedz Link
effuniak lycra zwana inaczej elastanem 30.05.10, 14:31 jest to włókno nie tolerujące wyższych temperatur bo zwyczajnie ulega deformacjom Dlatego jeśli chcemy by stanik starczył na dłużej to nie pierzmy go w zbyt wysokiej temperaturze bo boczki przestaną być sprężyste czyli stracą właściwość powracania do pierwotnego wymiaru Odpowiedz Link
nomina OT - zmechacenia i inne 30.05.10, 15:10 Dla statystyk: ja ubrania piorę w pralce na 40 st., staniki ręcznie w wodzie ok. 30 st. Ale ja nie o tym. Na każdym staniku, niezależnie od marki i modelu, niemal od początku noszenia łapię pypcie na wewnętrznych stronach ramiączek i przy końcówkach fiszbin. Nic wielkiego, ale to ja jestem taka czepna, czy to normalna właściwość? Odpowiedz Link
grecz Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 17:26 Mój bakłażan także się rozciągnął, potrafię rozciągnąć go do ponad 80cm (ilu dokładnie nie pamiętam). Prany był albo ręcznie, albo w pralce w temp. 30 stopni (nie zawsze mam czas i ochote prać ręcznie), zdecydowanie częściej ręcznie. Używany był niemal codziennie od dnia zakupu bo tylko Effuniak mnie nigdzie nie uwierał. Tak więc ja osobiście podejrzewam to częste noszenie. Odpowiedz Link
kindafunny Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 30.05.10, 18:05 myślę, że zadziałały oba czynniki. Następnym razem będziemy mądrzejsze. Odpowiedz Link
grecz Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 01.06.10, 16:09 O co mądrzejsze? Żeby nie nosić nonstop jednego stanika? a co miałam nosić? ;) Skoro inne mi krzywdę robiły, a powielać wzorów (tj kupić kolor inny niż bakłażan) nie chciałam bo to nie na moją kieszeń, zwłaszcza, że wciąż chodziły słuchy, że coś nowego się pojawi (mchy mnie nie powaliły).... Myślę, że raz na miesiąc pranie w pralce większej szkody tkaninie nie zrobiło, reszta prań było ręczne... Ja nie robię problemu z tego, że obwód się rozciągnął, przyjęłam to do wiadomości ze spokojem - wolę rozciągnięty trochę jeden stanik niż trwałe ślady po innych stanikach ;) Odpowiedz Link
kindafunny Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 03.06.10, 10:59 żeby prać ręcznie w chłodnej wodzie :) no u nas to jest tak, że pierzemy staniki w pralce - jej się rozciągnęły, moje nie. Ja mam kilka staników, ona przez pół roku nosła dwa na zmianę. No i jej się rozciągnęły. Od tygodnia zero prania staników pralce :) Odpowiedz Link
akj77 Re: Pytanie do Ewy - rozciągliwy obwód 31.05.10, 15:30 effuniak napisała: > no cóż, dzianin używam ciągle jednakowych i w moich egzemplarzach siatka się > nie rozciągnęła a mam je chyba znacznie dłużej niż ktokolwiek inny więc trudno > mi się ustosunkować do Twojej opinii To ja się wtrącę. Mam effuniaka czarnego z maziajami z kolekcji sprzed prawie roku (80H, ale małomiskowe) i bakłażana z nowej kolekcji (75GG). I bakłażana po miesiącu przepięłam na drugą haftkę, a czarny jak nosiłam na pierwszej, tak noszę, i to po schudnięciu, a jest to mój najbardziej intensywnie noszony stanik. Nadal ma ciaśniejszy obwód niż bakłażan. Jeśli dzianiny są takie same (na mój dotyk nie są, ale skoro tak twierdzisz), to może przyczyną jest to, że bakłażan jest zapinany na dwie haftki i ma ten pas obwodu ogólnie za wąski, żeby był stabilny? Ja osobiście zdecydowanie wolę szersze zapięcia. Żaden z tych staników nie był nigdy prany w pralce. Były prane ręcznie w ciepłej (nie chłodnej, nie gorącej) wodzie. Odpowiedz Link
effuniak Akj77 31.05.10, 18:50 mój wpis dotyczył modeli od kolekcji jesiennej Ty porównujesz staniki z zeszłego lata a to były całkiem inne wzory Odpowiedz Link
akj77 Re: Akj77 31.05.10, 18:54 effuniak napisała: > mój wpis dotyczył modeli od kolekcji jesiennej > Ty porównujesz staniki z zeszłego lata a to były całkiem inne wzory A no tak, myślałam, że skoro mówisz o dzianinach od samego początku, to dotyczyło początku świata ;-) Ale podtrzymuję to co napisałam: trzy haftki dobrze, dwie haftki niekoniecznie, 75GG moim zdaniem jest już za ciężkie na dwie. Odpowiedz Link
slotna Obwod w cielistym 90 30.05.10, 19:14 Piszecie o tych obwodach i temperaturze, a ja znow sie musze poskarzyc, ech, wyjde na pieniaczke w koncu. Cielisty mojej mamy rowniez sie rozciagnal, ale nie po praniu, a po raptem dwoch zalozeniach. Pisalam juz wczesniej, ze od poczatku byl luzniejszy od jeansowego, Ewa spytala, czy to naprawde taki problem, przemyslalysmy i uznalysmy, ze moze i nie - ostatecznie mozna go nosic na srodkowa haftke, przeciez sie nie rozciagnie. Wiec zostal i zonk, za luzny niemal od razu :/ A jeansowy noszony od miesiaca i kilkakrotnie prany jest nadal ok. Obejrzalam ten cielisty dokladnie i mam pytanie w jakim stopniu za sprezystosc obwodu odpowiada ta biala siatka? Odpowiedz Link
effuniak Re: Obwod w cielistym 90 30.05.10, 19:57 w jakim stopniu za sprezystosc obwodu odpowiada ta biala siatka? w cielistym - w minimalnym Wierzchnia warstwa trzyma Odpowiedz Link
slotna Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 19:20 Na poczatku watku wkleilam zdjecia porownawcze jeansowego i plisowanego czarnego w tym samym rozmiarze 75H. Jeansowy mi pasuje zabudowaniem (niskie), czarny nie. Chcialabym zamowic kolejne staniki, ale tylko, jesli zabudowane sa bardziej jak jeansowy, nie jak plisowany. Sama nie mam z czym porownac, bo poza tymi mam jeszcze tylko bezyk w innym rozmiarze z uwagi na jego scislosc i ma on inny ksztalt. Odpowiedz Link
effuniak Slotna 30.05.10, 19:55 Akurat w tych cielakach to sie microfibra nie rozciaga wcale pod wpływem użytkowania i nie ma takiego argumentu by mnie o tym przekonać !! Wybacz , ale tego akurat jestem pewna Odpowiedz Link
slotna Re: Slotna 30.05.10, 20:55 > Akurat w tych cielakach to sie microfibra nie rozciaga wcale pod wpływem > użytkowania > i nie ma takiego argumentu by mnie o tym przekonać !! > Wybacz , ale tego akurat jestem pewna Microfibra to jest to na zewnatrz czy w srodku? Ta biala warstwa sie rozciagnela i to widac, ale to ta zewnetrzna wyglada na glowna (juz zreszta napisalas, ze tak jest) i mocna, wiec sama sie dziwie. Moje 3 sie nie rozciagnely wcale poki co. A moze tak: ile cm powinien miec stanik o obwodzie 90 w spoczynku i rozciagniety? Odpowiedz Link
slotna Re: Slotna 30.05.10, 21:24 Jakies male sie te zdjecia robia tutaj :/ Anyway, moj stanik po kilku praniach: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2285324,2,1,SDC13540.html Stanik mamy po 2 dniach: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2285325,2,2,SDC13543.html Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Slotna 01.06.10, 11:07 Właśnie dziś zauważyłam podobne rozciągnięcie na moim beżowym staniku noszonym intensywnie od tygodnia (po przeróbkach co prawda, jak już pisałam w tym wątku, ale obwodu nie tykałam). Na szczęście nie wpływa to na wygodę i stabilność obwodu, wygląda na to, że wierzchnia warstwa daje radę:) Z ciekawości obejrzałam białego sprzed roku, który był intensywnie noszony przez kilka miesięcy jako jedyny dobry stanik. Gdyby nie to, że trochę zszarzał pod pachami od noszenia pod ciemne rzeczy, to wyglądałby jak nowy! Materiał zupełnie nie wykazuje oznak noszenia, ani spodnia, ani wierzchnia warstwa. A obwód nadal trzyma na ostatnią haftkę (a jest to 85, z nowej kolekcji noszę 80). I gdyby nie niezbyt komfortowe ramiączka, byłby to stanik idealny. Piorę go w pralce, noszę już teraz rzadziej. Szkoda, że Ewa odeszła od tego stylu i konstrukcji, byłby to idealny stanik bazowy:) Odpowiedz Link
effuniak Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 19:58 Ano... biorąc pod uwagę, że plisek był po jeansie to raczej tak jak plisek przykro mi, że juz nie kupisz moich wyrobów :((( Odpowiedz Link
slotna Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 20:51 > Ano... biorąc pod uwagę, że plisek był po jeansie to raczej tak jak plisek > > przykro mi, że juz nie kupisz moich wyrobów :((( Pewnie sie nie powstrzymam i kupie... No i na pewno kupie half cupy, jesli sie pojawia. Zreszta zastanawiam sie nad drugim jeansowym w takim razie. Jestem w kropce, bo moje staniki do tej pory byly sporo przymale, wieksze zadne nie pasowaly (zabudowanie i fiszbiny na plecach). Od kiedy dostalam twoje, w jeansowym i bezyku chodzilam non stop na zmiane, a teraz jeszcze w plisowanym czerwonym, ale on naprawde mi ze wszystkiego wylazi. No i nie rozumiem w takim razie, czy konstrukcja po jeansowym zostala zmieniona? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 21:41 Czyli plunge po-jeansowe są bardziej zabudowaniem od jeansowego? Porównanie mam tylko do lawendy i zdecydowanie wolę jeansa. Jest * mniej zabudowany, * lepiej kształtuje: lepiej trzyma biust w ryzach, lepiej dyscyplinuje (jeśli nie jest o kwestia pianki to zapewne obszycia). Mam już dwa jeansy, mam kupić kolejne? :D Ps. noszę 80JJ, 75K. Odpowiedz Link
slotna Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 21:57 > Czyli plunge po-jeansowe są bardziej zabudowaniem od jeansowego? > Porównanie mam tylko do lawendy i zdecydowanie wolę jeansa. Jest * mniej > zabudowany, Zabij we mnie nadzieje, zabij! ;) Cholerka noo... porownanie jeansowego z plisowanym w 75H wypada tak: fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ia/gf/g4r3/miSDE4AzGcnjw742GB.jpg Odpowiedz Link
edhelwen Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 22:20 ale przecież plisowane wydają się tak zabudowane przez koronkę... Przecież jakby ciachnąć koronkę, to nie byłyby chyba bardziej zabudowane niż inne modele? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 22:28 Oglądałaś fotkę Slotnej? fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ia/gf/g4r3/miSDE4AzGcnjw742GB.jpg U mnie po nałożeniu jednego na drugi (lawenda, jeans) też widać różnicę Odpowiedz Link
slotna Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 22:42 > ale przecież plisowane wydają się tak zabudowane przez koronkę... Przecież jakb > y > ciachnąć koronkę, to nie byłyby chyba bardziej zabudowane niż inne modele? Nie, to nie kwestia falbanki tylko realnej roznicy w zabudowaniu. I ja wlasnie nie wiedzialam, czy to plisowane, czy WSZYSTKIE modele, poza jeansem. Teraz juz wiem i mi smutno :/ Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 30.05.10, 23:14 Ja noszę najczęściej effuniakowe 80H i mam obserwacje, o których już wcześniej pisałam - dla mojego biustu bakłażany i spółka oraz srebrny w tym rozmiarze są na styk, dżinsowy był za mały, czarny plis i beżowy za duży o rozmiar. Teraz czekam na pliska o rozmiar mniejszego, zobaczę jak będzie. Ja widzę różnicę i w rodzaju pianki i wykończenia brzegu, to wpływa na wielkość miseczki. Przykładowo beżowy, który był za duży i postanowiłam z nim poeksperymentować - wycięłam koronkę i obszyłam brzeg nieelastyczną koronką zrobił się dobry - ta pianka na brzegu była mało stabilna, po obszyciu jest ok (a wygląda jak beżowy z poprzedniej kolekcji:) Może więc dziewczyny i dla Was te nowe modele będą lepsze o miskę mniejsze? Odpowiedz Link
koza-1985 Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 02.06.10, 11:44 pomiędzy bakłażanem a czarnym plisowanym, oba 70J tez jest taka różnica:/ Odpowiedz Link
indigo-rose michy w cielakach i innych 30.05.10, 23:20 Czyli cielaki jednak są bardziej dużomiskowe niż wcześniejsze? Mam cielaka, rozmiar z tabelki. Gdybym chciała kupić któryś z wcześniejszych, to co? Miskę więcej? Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: michy w cielakach i innych 31.05.10, 00:09 To niestety nie jest takie proste. Wszystko zależy od biustu, a może od rozmiaru. Kryklu np pisała, że wszystkie effuniaki kupuje w tym samym rozmiarze i jej pasują. Pewnie więc trzeba mierzyć, żeby się przekonać. Tak sobie myślę, może to jest tak, że im większa miska, to bardziej odczuwalne różnice, bo więcej materiału do ewentualnego uciągania? :) Nie wiem. Sama Ewa pisała wcześniej, że różnic nie ma i wszystkie modele są szyte z tej samej formy. Ale np. Kinga w Biubiu też szyje z tych samych wykrojów a różnice są (choćby ostatnie sukienki, które wyszły większe), więc pewnie zależy to od użytych materiałów i nie ustalimy jednego rozmiaru na zawsze:) Odpowiedz Link
catsumi Re: michy w cielakach i innych 31.05.10, 10:19 Chyba faktycznie wszystko zależy od biustu. Ja noszę ten sam rozmiar co Kryklu - 70GG i na mnie też pasują wszystkie effuniaki w tym samym rozmiarze, zarówno te jak i poprzednie, ze starej kolekcji :) Wiec chyba po prostu trzeba zmierzyć pare, zeby się przekonać Odpowiedz Link
indigo-rose Re: michy w cielakach i innych 31.05.10, 17:44 catsumi napisała: > Wiec chyba po prostu trzeba zmierzyć pare, zeby się przekonać No tak. Ja nonstop zapominam, że stanikologia nie jest nauką ścisłą :) Odpowiedz Link
bobeka005 Re: michy w cielakach i innych 01.06.10, 00:03 indigo - na mnie np. cielak jest przymały w porównaniu z dobrym pliskiem i chilli, a rozmiar jest jak najbardziej ten sam :) Wiec chyba rzeczywiście kwestia biustu.. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: michy w cielakach i innych 01.06.10, 09:13 Mam porównanie tylko cielaka do srebrnego plunge i na moim biuście w rozmiarze 75DD cielisty nie jest większy w misce, jest tylko bardziej zabudowany. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: michy w cielakach i innych 01.06.10, 11:19 Mam taką swoją prywatną teorię - może na mniejszych biustach miski wyglądają tylko na bardziej zabudowane, a na większych i cięższych ta cieńsza pianka bardziej się uciąga w dolnej części miski i zamiast nachodzić wyżej na biust, to pod jego ciężarem zaczyna odstawać na górze, tworząc efekt za dużej miski. (nie wiem jak to lepiej przedstawić) W każdym razie czekam na swoje o rozmiar mniejsze, zobaczę czy będą dobre. Mam nadzieję, że już niedługo, czekają, aż uszyją się moje fioletowe gatki (ale pewnie już się uszyły, tylko Uli nie ma). Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: michy w cielakach i innych 01.06.10, 12:36 kasiadj07 napisała: > Mam taką swoją prywatną teorię - może na mniejszych biustach miski wyglądają > tylko na bardziej zabudowane, a na większych i cięższych ta cieńsza pianka > bardziej się uciąga w dolnej części miski i zamiast nachodzić wyżej na biust, t > o > pod jego ciężarem zaczyna odstawać na górze, tworząc efekt za dużej miski. To jest możliwe, że przez ten bardzo niski mostek, miska jest jakby bardziej samodzielna. To znaczy, po piewsze, nie trzyma biustu na mur beton, jak robi mi plunge innej marki i bardziej ulega ciężarowi biustu. Mam wrażenie, że pomimo piekielnie ciasnego obwodu więcej wisi na ramiączkach i jak poluzje się je na tyle, by były komfortowe i się nie wbijały, to micha pod wpływem ciężaru biustu faktycznie nieco opada w dół. Do tego ciasny obwód powoduje dosyć mocne wypłaszczenie miski, gdy dodałam do mojego Chilli przedłużkę, miska zrobiła się natychmiast większa, więc różnice w obwodach poszczególnyh staników mogą robić wrażenie większej lub mniejszej miski. Swoją drogą stanik z przedłużką mi się nie podobał, więc noszę bez, na szczęście zauważyłam, że wrażenie ciasności powoli znika i prawdopodobnie następnego nie zamówię o oczko wyższy, chociaż tak wydawało mi się po pierwszym dniu noszenia. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 01.06.10, 09:15 Ja mam srebrnego (który był po jeansowym) i cielaka (który był po srebrnym) i różnica w zabudowaniu jest spora, cielak ma bardziej zabudowaną miskę, dłuższe fiszbiny i pasek obwodu jest wyższy. Zdecydowanie bardziej odpowiada mi zabudowanie srebrnego. Odpowiedz Link
slotna Re: Pytanie o jeansowy i inne w 75H/ okolicach 02.06.10, 11:58 Zalozylam Georga, kupionego przed effuniakami, wszystko mi sie wylalo gora - migracja mnie dopadla, co bylo dosc oczywiste, bo dopiero w effuniakach zaczelam sobie porzadnie wygarniac. Buuuuuuuuuu!!! Arabelki, ktora nosilam przez poltora roku niemal codziennie (praktycznie zawsze do pracy) nie tknelam nawet od tamtego czasu. Normalnie nie wiem, co zrobic. Pokombinuje pewnie z obwodem 80 itp, bo plisowany nadaje sie dla mnie tylko pod t-shirty, a skoro piszecie, ze reszta taka sama... Moze to dlatego, ze jestem niska, a moj biust w staniku jest mocno pilkowaty, nie idzie w gore, tylko w kulista objetosc? Ewentualnie kupie ze 3 jeansowe i bede czekac na cos. Nie wiem na co ;) Chcialam przy okazji odszczekac, co mowilam o jeansowych ramiaczkach - ze na poczatku ciely okropnie, a potem byly po prostu niewygodne. Juz nie sa. Sa idealne. Jakby zmiekly i nie czuje ich wcale. Odpowiedz Link
kindafunny RABATY 01.06.10, 09:14 przeklejam posta Neith z forum Balkonetki: "a mnie zastanawia inna kwestia (pewnie już poruszana, ale przekopać się przez 22 strony wątku to męczarnia :D) - na stronie jest info o progach rabatowych, kartach stałego klienta... tak ostatnio spojrzałam w moje konto w sklepie internetowym i oczy mi się rozszerzyły z wrażenia na widok kwoty, jaką już tam pozostawiłam (dobrze, że mój TŻ jej nie widział, bo chyba by się przestał cieszyć z tego, że jestem "maniaczką stanikową" :D) i zastanawiam się, czy te progi rabatowe i karty stałego klienta istnieją? jeśli tak, to jakie są warunki kwalifikowania się do nich? :)" Odpowiedz Link
niebieskookie Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK 9 01.06.10, 18:42 Kiedy mniej więcej można się spodziewać dostawy fig do BLACKa? Już nie mogę się doczekać kompletu, a wciąż status jest "oczekujemy na dostawę" :) Czy istnieje jeszcze możliwość, już po przekazaniu do realizacji zamówienia, poprosić o miskę większy rozmiar biustonosza? Odpowiedz Link
kasara111 problem z rozmiarem:( 03.06.10, 23:57 na 72(68) i 95(w zwisie jakos tak samo wychodzi, ale tez nie wiem czy calkiem dobrze mierze) wzielam blacka 70E...(brytyjczyki 30FF) no i w sumie nie wiem:( lepiej lezy na mniejszej piersi- roznica z pol rozmiaru chyba i mam pod pachami takie buly jakich nigdy nie widzialam u siebie- kolo wiekszej piersi strasznie duuze... i teraz nie wiem czybrac 70F, czy po prostu niekompatybilna jestem do effuniakow, bo np. fiszbiny za waskie :( Odpowiedz Link
confused.girl cielisty - micha po praniu 02.06.10, 11:16 No niestety, stało się to czego się obawiałam po lekturze tego wątku;) - michy po praniu się zmniejszyły. Prałam ręcznie, w ok. 40 stopniach. Piszę ku przestrodze, żeby z tego modelu nie brać misek na styk;) I zauważyłam, że obwód też się trochę rozciągnął - na początku ledwo co mogłam go zapiąć, a teraz bez problemu to robię na trzecią haftkę. Następnym razem zamiast 75d wezmę 70e;) Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: cielisty - micha po praniu 03.06.10, 18:26 Ja swojego cielistego piore bezczelnie w pralce w 40 stopniach, miska nie zmniejszyla sie ani troche, tyle ze zmiekla i lepiej sie uklada a obwod na szczescie troche puscil, po otworzeniu przesylki stanik usilowal mnie udusic :) i bez przedluzki mowy nie bylo o wytrzymaniu choc chwile a teraz jest super i akurat, nie czuje go, nie cisnie ale obwod caly dzien ani drgnie i trzyma super na pierwszej haftce. WYmiary 68 super ciasno 70 ciasno- stanik 70FF ***Naucz się oddychać zanim weźmiesz się za życie*** Odpowiedz Link
confused.girl Re: cielisty - micha po praniu 03.06.10, 21:02 to ciekawe od czego to zależy, że u mnie miski się skurczyły, a u Ciebie nie:( Jeszcze go dzisiaj zmoczyłam i rozciągałam pięściami te michy, zobaczę co z tego wyszło jak wyschnie. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: cielisty - micha po praniu 09.06.10, 10:40 U mnie po pierwszym praniu... może nie tyle zmniejszyły się, co zaczęły wyglądać na trochę mniejsze. Bo były kanciaste i sprawiały wrażenie, że lekko odstają, a potem się zaokrągliły i zaczęły przylegać do piersi jak druga skóra. Kolejne prania nie robią różnicy... oprócz tego, że zawsze po praniu mam wrażenie ciaśniejszego obwodu :) Odpowiedz Link
anuula12 Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 02.06.10, 20:23 oczywiście powinno być "już" a nie "ju", przepraszam za pomyłkę. A mostek swoją drogą jest świetny. Odpowiedz Link
leiree Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 02.06.10, 21:02 jest wspaniały! och i ach :D oczywiście komplet już w koszyku :] ... a to wiązanie w stringach.. mniam :D czapki z głów :D Odpowiedz Link
effuniak PUDROWY KROPEK - cit inny niż na zdjęciach ! 02.06.10, 21:49 Górna krawędź miski jest ciut zdobniejsza - ale tak ciut ciut I stringi też - ciut Wybaczycie ? ....i właśnie dlatego nie mogę dawać zapowiedzi, bo nim wyprodukuje to koncepcja ulega transformacjom ..... ;((( Odpowiedz Link
effuniak Prosze o kontakt 02.06.10, 21:55 Panią Anię S. która wysłała do mnie maila z adresu - gazeta.pl czyli znikąd Nie mam jak odpisać ! Odpowiedz Link
akj77 Re: PUDROWY KROPEK - cit inny niż na zdjęciach ! 02.06.10, 22:22 Nooo, i TO rozumiem pod białe bluzki! (Kolor nie przebija, prawda?) Chyba sobie kupię przy jakiejś wolnej kasie, mimo wszystkich zastrzeżeń do aktualnej konstrukcji effuniaków... Czy to jest jakaś limitowana seria? Odpowiedz Link
effuniak Re: PUDROWY KROPEK - cit inny niż na zdjęciach ! 02.06.10, 23:28 poniekąd ... Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: PUDROWY KROPEK -Effuniaczku 02.06.10, 23:45 Ewo, Effuniaku, Effuniaczku.. Zlitowała byś się i wyprodukowała do kropka pudrowego i pięknego jakieś nie stringi - szorty to już marzenie.. i pełen ekstazy odlot by był.. Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: PUDROWY KROPEK -Effuniaczku 02.06.10, 23:48 A kropek, jest piękny i bajkowy.. czy jest taki jasny pudrowo-łososiowy czy bardziej biało-różowy? A swoją drogą obserwuję tendencję coraz "lżejszych" modeli.. to chyba znak, że zbliżają się half-cupy:p Odpowiedz Link
maith A to to jest ten pudrowy kropek :) 03.06.10, 01:54 A to to jest ten słynny pudrowy kropek! :) A ja się zastanawiałam, czym one się tak podniecają i czemu to dla nich takie ważne. Nie no, cud miód i orzeszki. Gorsecikowe wiązanie, mniam :) We wszystkich rozmiarach :) Żeby tylko to na mnie pasowało, żeby tylko to na mnie pasowało :) Bo się trochę o mostek boję [tu brakuje mi emotki z zagryzionymi pazurkami] Nawet stringi sobie do tego zamówiłam choć normalnie nie noszę :) Ale te są super :) Odpowiedz Link
moon-land Re: PUDROWY KROPEK -Effuniaczku 03.06.10, 11:47 effuniak napisała: > pudrowo-ostrygowy Jeszcze muszę dopytać się inaczej, bo czasem nazewnictwo kolorystyczne niewiele mi mówi ;-) Czy kolor kropka nie zmienił się od czasu jego pojawienia się w katalogu Balkonetki? Bo w porównaniu ze zdjęciem sklepowym, tam odcień wydawał się chłodniejszy (a mi takie właśnie bardziej pasują). Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ moon-land 03.06.10, 12:07 Nie, kolor się nie zmienił. Jest zdecydowanie zimny. Odpowiedz Link
edhelwen a jak z obwodem? 03.06.10, 15:50 dusiciel? czy jest szansa, że 80-tka naciąga się do 85cm? ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 03.06.10, 09:28 Całkiem fajny, ale kolorystycznie kompletnie nie moja bajka :D Poczekam sobie do jesieni... może jakieś głębokie fiolety się pojawią... albo granat... ;) Odpowiedz Link
kindafunny Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 03.06.10, 11:02 załóżby LOBBY na rzecz ciemnej zieleni w effuniakach (i nie mam tu na myśli kolorów a'la morski). Zieeelonyyy :D Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Kindafunny 03.06.10, 11:59 Bardzo bym chciała zielonego Effuniaka, ale Twoje projekty nie zawsze trafiają w mój gust. Więc w ciemno się na to nie piszę :D Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Kindafunny 03.06.10, 12:17 psuj-ka napisała: > Bardzo bym chciała zielonego Effuniaka, ale Twoje projekty nie zawsze trafiają > w mój gust. Więc w ciemno się na to nie piszę :D Ja się ucieszyłam, jak przeczytałam słowo groszek, bo dla mnie zieleń nie musi być bardzo ciemna i zimna, każdy jaśniejszy, byle nasycony odcień zieleni bym wzięła, ale ta koronka na całej misce, to nie mój gust. Wzięłabym też gładkiego pudrowego, gładkiego cielaka, gładkiego lawendowego, gładkiego czarnego... Koronka może być, ale tak, by nie przypominała mi poljestrowe skorupki z PRL-u, genialna konstrukcja stanika to nie wszystko. :-/ Odpowiedz Link
boziaj juz 297 03.06.10, 12:11 optuje za ciemna zielenią, chetnie w połączeniu ze złotem OT przypomina mi się kolejkowa lista marzeń :) Odpowiedz Link
cavova Re: 295! 03.06.10, 13:08 byle tylko bardzo ciemny nie był. super byłaby taka intensywna, ale nie jaskrawa zieleń. i najlepiej też żeby to był halfcup - to tak w ramach kontynuacji jęczenia o halfcupy ;) Odpowiedz Link
maith Zieleń :) 03.06.10, 22:43 To ja też, ja też (tylko nie mogę się doliczyć, to ilu jeszcze brakuje ;)) Ale czy my przypadkiem nie wyobrażamy sobie tego zielonego stanika każda inaczej? ;) Bo np. moim marzeniem jest taki model jak dawna Babajaga, albo zielona szkocka kratka, albo po prostu taki stanik, gdzie zieleń jest kolorem wiodącym, ale nie przytłaczającym :) Czyli nie tylko sama jednobarwna zieleń... Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Zieleń :) 04.06.10, 08:18 Butelkowa lub szmaragdową zieleń kupie z miejsca! ;) Może być usztywniany, moze być miekki, byle do KK był dostępny ;) Kocham zielenie! o! :D Odpowiedz Link
kwiatek04 Zapraszam do grupy na FB :D 04.06.10, 17:26 www.facebook.com/group.php?gid=124863794214246 Odpowiedz Link
nivaliss Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 03.06.10, 11:48 Morski nie ma nic wspólnego z zielonym! Chcemy ZIELONY! :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ Kindafunny 03.06.10, 12:05 Kindafunny, masz już jedną chętną na ciemną zieleń! Zostało Ci jeszcze tylko 298 do zebrania..... :) Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: @ Kindafunny 03.06.10, 12:20 ciemna zieleń mmm.. popieram.. zostało tylko 297 chętnych do zebrania :) Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: @ Kindafunny 03.06.10, 12:21 malinowo_kalinowa napisała: > ciemna zieleń mmm.. popieram.. zostało tylko 297 chętnych do zebrania :) Oj przepraszam.. jak widzę to wręcz 295 :) Odpowiedz Link
slotna Re: @ Kindafunny 03.06.10, 13:42 Pisze sie na zielony, moze mi nawet wylazic z dekoltu, byle byl nasycony, ciemny i blyszczacy. Odpowiedz Link
moon-land gorsetowe wiązanie 03.06.10, 12:30 Dzięki Ulu za odpowiedź dot. koloru - jak chłodny, to będzie mój! :) Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy gorsetowe wiązanie planowane jest w innych kolorach staników jeszcze, czy będzie to raczej sprawa jednorazowo-kropkowa? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: gorsetowe wiązanie 03.06.10, 16:55 moon-land napisała: > Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy gorsetowe wiązanie planowane jest w innych > kolorach staników jeszcze, czy będzie to raczej sprawa jednorazowo-kropkowa? To zależy już tylko od Was. Jak ten Kropek będzie się Wam podobał i będziecie go chętnie kupowały, to na pewno Ewa jeszcze coś wymyśli z takim wiązaniem :) Odpowiedz Link
asfo Re: gorsetowe wiązanie 07.06.10, 23:43 Ja z takim wiązaniem chętnie kupię, ale w jakimś konkretnym, nasyconym kolorze. Cielistego, białego, beżowego itp. nie używam, bo mam w domu bardzo twardą wodę i bielizna zbyt szybko się robi szarawa, poza tym nie lubię takich nudnych kolorków. ;-) Odpowiedz Link
andziula_ania Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 03.06.10, 16:34 To jako chętna na ciemną intensywną zieleń i granat albo ciemny niebieski (a najlepiej w paski i z kotwicami, cos jak z projektu na Stanikomani). poluję na te kolory!!! Odpowiedz Link
ptasia Re: Jest ju z PUDROWY KROPEK! n/t 03.06.10, 20:39 ja też zielony! Butelkowa, głęboka zieleń... Odpowiedz Link
eteria zielono mi:) 03.06.10, 22:51 Ja co prawda z LMB, ale ABSOLUTNIE popieram ciemną, nasyconą zieleń, najlepiej bez zbędnych koronek:) Byłoby super! Mogę nawet obiecać zakup, żeby mnie od razu doliczyć do tych 300 chętnych:) Ulu, wygląda na to, że czujesz się już lepiej, skoro doczłapałaś się do komputera? Mam nadzieję, że tak właśnie jest:) i dużo sił życzę:) Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: zielono mi:) 06.06.10, 14:18 Ja też lobbuję za butelkową zielenią lub czymś w rodzaju maskaradkowej Georgiany teal - 65E:) Uli życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link
margo13ak Zielony - ja też! ;-) 06.06.10, 23:40 ...chcę, taki naprawdę-naprawdę zielony... Chyba zbankrutuję... Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Zielony - ja też! ;-) 07.06.10, 16:01 Kurczę, ledwo człowiek wyjedzie na kilka dni na urlop, a tu taka akcja! Ja też chcę zielony stanik. Ciemna zieleń butelkowa, głęboka zieleń mchu lub paproci, albo taka soczysta jak biubiowy ametyst... Byle miski nie były całe z koronki, przyjmę każdego:) Odpowiedz Link
nomina Re: Zielony - ja też! ;-) 10.06.10, 18:05 Ja też biorę butelkową zieleń. Ale tylko taką. I marzy mi się miękusek, bo mi gorąco w piance. Odpowiedz Link
ninamyers Re: Zielony - ja też! ;-) 13.06.10, 12:55 Ja też ja teeeż chętnie kupię zielony stanik :) Swoją drogą zawsze mnie zastanawiało dlaczego nie ma staników w tym kolorze?? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
aguchniak86 ja niska boczki wysokie..... 04.06.10, 13:20 to już chyba niestety moje przeznaczenie ze stanik bedzie mi wystawal przy pachach spod wszystkich bluzek, mam 154, wysoko osadzony biust, rozmiar effuniakowy 65 HH......mam 2 effuniaki 70 H...w nich to jeszcze jeszcze wyglada, ale obwod za duzy, ramiaczka sie wrzynaja...dostalam dzis cielaka 65 hh...wszystko ok oprocz tego ze jeszcze chwila i mi zacznie pilowac pachy :( ehhhh Odpowiedz Link
polta wygoda wiązania gorsetowego 04.06.10, 22:20 Ewo, a jak jest w wygodą tego wiązania przy większych rozmiarach? (Np moje 80FF)Nie będzie wbijało się się w ciało? Odpowiedz Link
maith Re: wygoda wiązania gorsetowego 08.06.10, 13:18 Uff, to była jedyna rzecz, której się bałam, bo ja mam przecież duży biust i to lubiący się z wąziutkimi mostkami. Wyobrażałam sobie czarny scenariusz, że to cudo wbije mi się w piersi widelcem, ale nie! :) Na szczęście wszystko w porządku, leży cudnie :) Ten mostek po prostu jest tak nisko, a potem kształt gorsetowy robią tak ułożone fiszbiny, że... no po prostu nic nie jest w stanie mi przeszkadzać. Nie wiem, jak to dokładnie działa, ale działa :) I kształt biustu super, jak w normalnych effuniakowych stanikach. Oprócz tego kropek jest cudny. Faktycznie ciekawszy niż na zdjęciu. Zamiast koronki ma na brzegu miseczek i na kawałku ramiączek taki harmonijkowy materiał, a spod niego wystaje taka pasująca do tego prostokątka koronka. Bardzo fajnie to wygląda :) Natomiast potwierdzam, że obwód jest luźniejszy niż normalnie i chyba rzeczywiście jest małomiskowy. Czyli ja wymieniam na rozmiar więcej w misce przeliczone na o 1 oczko mniejszy obwód. Odpowiedz Link
kasara111 black- problem z rozmiarem 04.06.10, 09:02 na 72(68) i 95(w zwisie jakos tak samo wychodzi, ale tez nie wiem czy calkiem dobrze mierze) wzielam blacka 70E...(brytyjczyki 30FF) no i w sumie nie wiem:( lepiej lezy na mniejszej piersi- roznica z pol rozmiaru chyba i mam pod pachami takie buly jakich nigdy nie widzialam u siebie- kolo wiekszej piersi strasznie duuze... i teraz nie wiem czybrac 70F, czy po prostu niekompatybilna jestem do effuniakow, bo moze np. fiszbiny za waskie, albo za nisko zabudowany z boku :( Odpowiedz Link
grecz Re: black- problem z rozmiarem 04.06.10, 11:44 Ja, mając podobną sytuację do Twojej (ogromne buły, nawet nie piersiopochodne, tylko po prostu tłuszczyk potrzebny do machania rękami), wzięłam szerszy obwód z przeliczona miską. Stwierdziłam, że zbyt brzydko wyglądają te buły, zarówno pod letnia bluzką, jak i pod normalną. Biust wg mnie wygląda ok, jest podtrzymywany, obwód wygodny... Odpowiedz Link
ol_gak Re: black- problem z rozmiarem 04.06.10, 21:02 Doszedł dziś black i stało się to, czego się obawiałam... :( W porównaniu do bakłażana 70H jest o wiele większy! Wyższe miski, wyższe boczki i trójstopniowe zapięcie. Ale to nic - bo wygląda pięknie, tylko jest jedno poważne ale - miski jakimś cudem są za duże!! Mam pewną dysproporcję, ale tu ewidentnie black nie współpracuje ze mną. Pozostaje mi wymienić, tylko na co?! Effunio-maniaczki pomóżcie! Który ze staników effuniakowych wypada u Was najlepiej w kategorii dobrze dopasowany, nisko zabudowany? Oprócz bakłażana którego mam i uwielbiam... Odpowiedz Link
slotna Re: black- problem z rozmiarem 05.06.10, 00:08 > Effunio-maniaczki pomóżcie! Który ze staników effuniakowych wypada u Was > najlepiej w kategorii dobrze dopasowany, nisko zabudowany? Oprócz bakłażana > którego mam i uwielbiam... Z tego, co juz bylo omawiane, tylko te do jeansowego wlacznie. Wszystkie pozniejsze sa bardziej zabudowane. Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: black- mój też za duży, White ciasny 09.06.10, 08:47 Niestety, mój Black tez ma wielkie miski. Mam beżyka i bakłażana w tym samym rozmiarze i leżą idealnie, a black wygląda, jakby był co najmniej o rozmiar a może nawet dwa za duży. Miski strasznie odstają :( Obwód za to idealny, bardzo komfortowy. Szkoda, bo Black jest śliczny, naprawdę mi się podoba. Jedyne co mnie razi, to właśnie te beżowe elementy na ramiączkach, o których ktoś wcześniej pisał. A jeśli chodzi o Whita, to moja znajoma najpierw zamówiła za duże miseczki, przy czym obwód był idealny, niezbyt ścisły. Wymieniła miski na rozmiar mniejszy, przy takim samym obwodzie i okazało się, że miski są idealne ale obwód jest piekielnie ciasny. Ledwo się zapięła i niestety bez przedłużki nie da się chodzić. Przyłożyłyśmy do mojego Blacka (mój ma obwód o rozmiar mniejszy) i w spoczynku są takie same! Nie wiem, skąd takie różnice w rozmiarach? Odpowiedz Link
ola_pozytywna Pudrowy Kropek -pytanie do właścicielek 06.06.10, 14:11 Niesamowicie podoba mi się pudrowy kropek, w tym uroczy detal w postaci gorsetowego wiązania pośrodku. Jednak zastanawiam się jak owo wiązanie sprawdza się w praktyce - czy po praniu trzeba je na nowo dopasowywać, czy ma tendencje do poluzowywania się w trakcie noszenia? Przyznam, że nie bardzo uśmiecha mi się strata kilku cennych porannych minut na poprawki wiązania. Jestem bardzo ciekawa opinii użytkowniczek tego modelu - stąd gorąca prośba: napiszcie proszę jak Wam się kropek spisuje pod tym względem. Odpowiedz Link
przedsesja CZAS OCZEKIWANIA 07.06.10, 13:00 Mam pytanie do klientek sklepu - ile czekacie na zamówienia? ja czekam od 7 maja na kostium który miał być dostepny w 14 dni, po moim zapytaniu mailowym miał byc wysłany 1-2 czerwca, szybko domówiłam jeszcze 30 maja stanik i stringi dostępne od ręki, połączyłam zamówienia i nadal czekam, a na moje maile nikt nie odpowiada? mozna do tego sklepu zadzwonić? ja jestem generalnie wyrozumiała jeśli chodzi o opóźnienia itp, ale dlaczego nie mam żadnej informacji? to normalna praktyka? to ja jednak chyba wolę inne sklepy Odpowiedz Link
leiree Re: CZAS OCZEKIWANIA 07.06.10, 16:10 a jak połączyłaś zamówienia? ja właśnie wysłałam już 3 prośbę do sklepu o modyfikację moich zamówień. boję się, że mi jedno zniknie, bo zamiast za pobraniem zaznaczyłam przelew z góry :/ na kostium czekam od 20 maja. Ula ze sklepu w tym okresie była w szpitalu, dlatego p. Ewa pisała o możliwych opóźnieniach... (ale tak sobie myślę, że mogłaby jeszcze jedną osobę zatrudnić na takie zdarzenia :| ) Odpowiedz Link
elftherinii Re: CZAS OCZEKIWANIA 07.06.10, 16:52 Ja czekam na kostium od 1 maja. Wg maili miał być wysłany w zeszłym tygodniu oraz jeszcze tydzień wcześniej (pisałam dwa razy). Cóż... dalej go nie ma, jak widać na wyjeździe obejdę się bez kostiumu. ;/ Swoją drogą nie lepiej napisać "nie wiemy kiedy uda nam się zrealizować zamówienie" zamiast pisać ciągle terminy, których nie jest się w stanie dotrzymać? Odpowiedz Link
przedsesja Re: CZAS OCZEKIWANIA 07.06.10, 20:24 no to mnie nie pocieszyłyście :(. jak połączyłam zamówienia? przy drugim napisałam, że płacę bez kosztów przesyłki i proszę o wysłanie razem z poprzednim, a jeśli juz zostało wysłane, to prosze o info i dopłacę te koszty. potem na stronie samo sie połączyło. w każdym razie bardziej wkurza mnie brak informacji niż opóźnienie... Odpowiedz Link
leiree Re: CZAS OCZEKIWANIA 08.06.10, 20:10 No cóż, ja proszę o to od czwartku i nic. Opłaciłam już drugie zamówienie, niech przyjdzie.. Wkurza mnie, że stanik który zamówiłam mamie w maju (po namawianiu jej na niego przez ileś czasu) nie przyjdzie, dopóki nie będzie kostiumu. Mimo, że mam też drugie zamówienie, i mogłoby przyjść razem :/// aaaaaach jak mnie irytuje to wszystko! Odpowiedz Link
elftherinii Re: Strój - pytanie do Effuniaka 08.06.10, 21:31 Effuniaku mogłabyś mi powiedzieć czy jeśli po podniesieniu rąk miseczka w stroju zaczyna odstawać to mam wymienić ją na mniejszą? Czy to po prostu specyfika tego kroju? Jak stoję normalnie to raczej jest ok, choć nie na styk. Odpowiedz Link
effuniak Re: Strój - pytanie do Effuniaka 08.06.10, 22:23 Jest to specyfika tego kroju stanik pracuje wraz z podniesieniem rąk gdy ma ramiączka normalne czyli na ramionach w takim modelu jak ten czy też w straplessach biust nie podnosi miski podczas poruszania bo i nie ma jak podnieść(znaczy - nie ma czym ;))) Jeśliby był tak na styk styków to nie wiem, czy by Ci biust nie wypadał Odpowiedz Link
przedsesja Re: CZAS OCZEKIWANIA 09.06.10, 09:29 szkoda, ze mnie nikt nie napisał ani w odpowiedzi na pytania zadane w sklepie ani na maila gazetowego, a minał miesiąc od złozonego pierwszego zamówienia... Odpowiedz Link
wredulka Re: CZAS OCZEKIWANIA 10.06.10, 01:10 Jest mi bardzo przykro, bo od ponad miesiąca czekam na realizację mojego zamówienia. Zamówienie jest nie małe, bo składają się na nie 4 osoby. Jedno wesele jakoś przeżyło bez effuniakowego stanika, ale czy wakacje bez stroju kąpielowego do dobry pomysł? Dodatkowo musiałam bardzo namawiać 2 osoby, aby je stanikowo oświecić. A jak już się dały przekonać, to teraz się zniechęcają czasem oczekiwania i cały czas się mnie pytają kiedy przyjdą ich staniki. A ja nie potrafię im udzielić odp na to pytanie, bo jestem zbywana odpowiedzią "stroje się szyją". Już z Wielkiej Brytanii paczki idą o wiele szybciej. Gdybym wiedziała, że takie stresy będą z całym tym oczekiwaniem, to bym się jeszcze 5 x zastanowiła przed złożeniem zamówienia. Pieniądze wpłacone, kupa kasy "zamrożona", bo nie ma ani staników, ani pieniędzy i wszyscy do okoła są niezadowoleni... Jest mi po prostu bardzo smutno :( Odpowiedz Link
effuniak Re: CZAS OCZEKIWANIA 10.06.10, 08:21 Wredulko masz nr tel prawda? Napisz mi prosze smsem na co czekasz bardzo bardzo proszę Odpowiedz Link
przedsesja Re: CZAS OCZEKIWANIA - Pani EWO! 10.06.10, 10:52 ja nie mam numeru telefonu, więc zapytam tutaj, bo na maile wysyłane do sklepu nikt nie odpowiada - od 7 maja czekam na czarny kostium (75DD/38 z chustą) a 30 maja domówiłam zielony groszek górę i dół w tych samych rozmiarach. W ostatnim mailu jaki dostałam przed domówieniem zielonego groszku p. Ula pisała, ze kostium bedzie wysłany 31.05-01.06. Od tej chwili MARTWA CISZA. ID ZAM edysja-3 Odpowiedz Link
wredulka Re: CZAS OCZEKIWANIA 10.06.10, 21:42 czekam przede wszystkim na stroje kąpielowe. Bo bez zwykłych staników jestem jeszcze w stanie normalnie funkcjonować, ale 10 dni nad wodą bez stroju kąpielowego to sobie nie wyobrażam :) a domyślam się, że to własnie stroje są sprawcą całego opóźnienia. Napisałam maila do sklepu, bo w SMS tyle mysli by sie nie zmieściło ;) mam nadzieję, że Ula przekaże. pozdrawiam! Odpowiedz Link
catsumi Pudrowy kropek 70GG 07.06.10, 16:05 Dziś rano doszedł do mnie wyczekiwany pudrowy kropek. Pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka - małe miski. Przymierzyłam i niestety- za mały. Wszystkie pozostałe Effuniaki mam w rozmiarze 70GG, tj. plisowany karmin, srebrny, cielak i serduszka i wszystkie są dobre. Niestety kropek jest jak dla mnie ewidentnie małomiskowy. Do tego ma najluźniejszy obwód ze wszystkich moich Effuniaków, myślę, że będzie lepszy zapięty na 2 haftkę. Wymieniam na rozmiar większy. Jeżeli chodzi o wygląd to bardzo, bardzo mi się podoba :) kolor śliczny, ładne, śliskie wykończenie brzegu misek i ładne ramiączka. Bałam się o to wiazanie, czy nie wpłynie na stabilność, ale chyba nie, wydaje mi się, że dobrze trzyma. Szkoda, że już nie może ze mną zostać w moim standardowym rozmiarze, mam nadzieję, że ten rozmiar większy będzie pasować :) Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Pudrowy kropek 70GG 07.06.10, 16:51 No to mnie przestraszyłaś :/ mam już zamówionego kropka w swoim standardowym rozmiarze. No nic domawiam rozmiar większy - któryś odeślę. Odpowiedz Link
edhelwen a dałabyś radę wrzucić zdjęcie stanika? ;) 07.06.10, 16:58 Bo Effuniak pisała, że trochę się różni od tego na zdjęciu, ja będę zamawiać tak czy owak, ale może inne dziewczyny by chciały zobaczyć zanim ktoś wrzuci na Balkonetkę ;) Oczywiście chodzi mi o zdjęcie samego stanika. I oczywiście jeśli masz taką możliwość ;) Odpowiedz Link
catsumi Re: a dałabyś radę wrzucić zdjęcie stanika? ;) 07.06.10, 17:25 niestety już odesłałam :( Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Pudrowy kropek 70GG 09.06.10, 10:43 Ojej, to chyba jednak niecierpliwość wyszła mi na dobre... bo ja tak czekałam na tego kropka, ale w końcu stwierdziłam, że się nie doczekam i zamówiłam cielę, w którym obwód jest na styk. Luźniejszy byłby irytujący... Odpowiedz Link
leiree PROŚBA do p. Ewy 07.06.10, 17:48 a raczej sugestia myślę, że nie ja jedna mam takie przemyślenia. Jeżeli z jakichś powodów pracownicy firmy nie są w stanie / nie nadążają z realizacją zadań, to może trzeba pomyśleć o zatrudnieniu kogoś do pomocy? Wydaje mi się, że nie jest dużym problemem doszkolenie kogoś, żeby mógł wykonywać pewne rzeczy, kiedy jedna osoba (kluczowa dla klientek) nie daje z tym rady. No offence oczywiście, bo przecież choroba nie wybiera, i ja to rozumiem. Mam po prostu wrażenie, że nie dbacie o swoje klientki. Znam takie, które już zrezygnowały z kolejnych zamówień w Waszym sklepie ze względu na problemy z kontaktem / b. długi czas oczekiwania. Piszę to częściowo z troski o firmę (bo jest świetna), a częściowo po prostu z własnej potrzeby. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ziutka23 leiree 08.06.10, 09:01 Przyłączam się:) Gdyby było może więcej pracowników = ten który wysyła nie musiałby się tam spieszyć z pakowaniem do pudełek wysyłkowych, to za pierwszym razem nie dostałabym Cielaka bez kokardek, za drugim - Cielaka wymazanego czymś czerwonym:( Taka niedbałość źle świadczy o sklepie i personelu. Odpowiedz Link
moon-land Pudrowy Kropek - :-( 08.06.10, 19:43 Doszedł dziś i jeśli chodzi o stringi to są świetne, ale jestem rozczarowana dwiema rzeczami: - to, o czym pisano wcześniej: za mała miska w moim standardowym rozmiarze (który działał dla 3 innych plandży) - nieprawdziwa informacja na stronie: "Wnętrze miseczek wyścielone bawełną." Nie widzę tej bawełny, tylko sztuczność, pomimo opisu z metki, który twierdzi, że gdzieś w tym modelu znajdę 20% bawełny. Ten opis się powtarza - w ten sam sposób się nacięłam przy Beżyku (w innych modelach to była prawda). Nie kupiłabym go, gdybym o tym widziała, bo nie znoszę takiego materiału we wnętrzu usztywnianych staników, zwłaszcza latem. Jestem zła, że płacę za tego typu mylące informacje na stronie sklepu kosztami kurierskimi/pocztowymi. Odpowiedz Link
leiree Re: Pudrowy Kropek - :-( 08.06.10, 19:59 I co, odsyłasz? Szczęście w nieszczęściu że moje zamówienie jeszcze nie było wysłane - od razu zmieniłam na miskę o 1 większą. A obwód normalny? Odpowiedz Link
catsumi Re: Pudrowy Kropek - :-( 08.06.10, 20:06 Ja też zwróciłam uwagę na to wnętrze misek - nie wiem czy nie będzie gorąco w czasie upałów? Obwód moim zdaniem luźnawy, najluźniejszy z moich wszystkich effuniaków. Wymieniłabym na mniejszy ale obawiam się, że fiszbiny byłyby wtedy za szerokie. Odpowiedz Link
moon-land Re: Pudrowy Kropek - :-( 08.06.10, 20:10 A co do obwodu (zapomniałam wspomnieć wcześniej) to tu z kolei mam inne odczucia - wydaje mi się standardowy i nie mam wrażenia luzu. Odpowiedz Link
moon-land Re: Pudrowy Kropek - :-( 08.06.10, 20:09 Na 90% odsyłam, choć jeszcze się trochę waham i sprawdzam, czy na pewno za mały. Tzn. - jeśli do końca nie wygarnę piersi, to od biedy ujdzie, ale raczej nie mam ochoty na takie kompromisy. Porównałam go też z Lawendą w tym samym rozmiarze - w Lawendzie rozmiar jest idealny i biust się zdecydowanie lepiej czuje. A zatem - stanik do odsyłki prawie na pewno, za to stringi mam ochotę sobie zostawić, bo są urocze, trzeba im to przyznać :-) (a normalnie właściwie nie noszę stringów). Odpowiedz Link
100krotna Strapless. Czy jest nadzieja, że w wakacje? 08.06.10, 20:30 Będę potrzebować jasnego gładkiego straplessa do sukienki na wesele - pod koniec lipca. Czy jest nadzieja, że się pojawią i zdążę zakupić przed tą imprezą? Będę mieć dosyć napięty budżet przez najbliższe miesiące i mogę sobie pozwolić tylko na jeden biustonosz - nie wiem, czy czekać z nadzieją, czy zacząć poszukiwania gdzie indziej :) Odpowiedz Link
effuniak Re: Strapless. Czy jest nadzieja, że w wakacje? 08.06.10, 22:24 nie wiem Przepraszam ale nie umiem Ci precyzyjnie odpowiedziec Odpowiedz Link
midi1 Re: Strapless. Czy jest nadzieja, że w wakacje? 08.06.10, 23:16 A moze chociazby jakis normalny biustonosz z odpinanymi ramiaczkami pod gorsety itp bluzeczki ? ;) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Effuniak w Li Parie 09.06.10, 10:29 Ostatnio widziałam Turkusowy Mech w Li Parie na Chmielnej. Czy to znaczy, że kolejny sklep w Warszawie ma w ofercie Effuniaki? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Effuniak w Li Parie 09.06.10, 11:23 Ciekawe, czy do Effuniaków też oferują przeróbki? ;-))) Odpowiedz Link
100krotna Re: Effuniak w Li Parie 09.06.10, 14:49 Mówiecie, że zwężanie obwodu? ;) Ale może będzie sobie można dokupić przedłużkę za 25 zł ;) Albo dwie przedłużki ;) Odpowiedz Link
100krotna Re: COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO????? Effuniak w Li P 09.06.10, 21:14 Nic nic Effuniaczku, żarcik :) Odpowiedz Link
effuniak Re: COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO????? Effuniak w Li P 09.06.10, 21:17 wrrrrrrrrrrrrrr ;DDD Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO????? Effuniak w Li P 10.06.10, 10:07 Potwierdzam, wisiał jeden.. tyko jeden i to chyba ten sam cały czas... Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Effuniak w Li Parie 09.06.10, 21:26 Też widziałam, już dość dawno- marzec/kwiecień? Sztuk raz, rozmiar chyba jakaś 60tka o ile dobrze kojarzę. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Effuniak w Li Parie 10.06.10, 10:11 a moze wlascicielka / sprzedawczyniu kupila dla siebie, z jakis powodow nie mogla zwrocic i postanowila odsprzedac w sklepie? ;) Odpowiedz Link
akj77 Re: Effuniak w Li Parie 10.06.10, 00:39 Ja przepraszam za głupie pytanie, ale z bliska widziałaś? To na pewno nie była turkusowa Antośka albo coś? ;-) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Effuniak w Li Parie 10.06.10, 08:05 na bank to był Effuniak No Antośkę odróżnię, a mało widziałam staników a takim "meszkiem" więc raczej ciężko pomylić. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Effuniak w Li Parie 10.06.10, 10:25 Tak, z bliska - wcześniej widziałam i mierzyłam Czerwony Mech, więc poznałam go od razu. Ponieważ się zdziwiłam, to sprawdziłam nawet metkę - effuniakowa, z motylkami, tylko ceny i rozmiaru nie pamiętam. Krótko byłam w tym sklepie, więc nie wiem, czy inne Effuniaki też mają. Odpowiedz Link
leiree Turkusowy Mech w LiParie 11.06.10, 01:59 Dzis weszlam zeby sprawdzic i wisi jeden... 65FF za - uwaga! - 149 zl :| (mam zdjecia na dowod ;] ) niezle sobie probuja zarobic... o co tu chodzi?? Odpowiedz Link
mamami Effuniaki na upały 09.06.10, 23:12 Nie wiem na czym polega ten fenomen, ale to najlepsze dla mnie biustonosze na upały. W jakiś zaskakujący sposób przy dzisiejszych 35 stopniach nawet odrobinę mnie ten stanik nie parzył. Przez cale lata, za czasów nieuświadomionych latem mój biust odpływał, nosiłam biustonosze lekko usztywniane, nie bazarkowe tylko niezłych polskich firm. Jednak kiedy temperatura rosła mój biust zaczynał sie gotowac. Zeszłego lata nawet w Arabelli było mi zdecydowanie gorzej, choć niby taka cieniutka, dlatego właściwie całe lato przechodziłam w czarnym effuniaku z zeszłorocznej kolekcji. Effuniaki pod tym względem biją na głowę wszystkie moje biustonosze, zresztą pod każdym względem. Na pewno ma tu wpływ, że są to moje najwygodniejsze staniki, ale mimo wszystko jestem mile zaskoczona, że jest mi w nich aż tak komfortowo, przy naprawdę wysokich temperaturach. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Effuniaki na upały 12.06.10, 08:29 Ja niestety nie mogę się tak cieszyć w upalne dni :-( Moje piersi się stykają i ma potówki. Czekam z utęsknieniem na model z wyższym mostkiem. Miało coś być, miałam testować, ale cisza w eterze :-(( Wielka szkoda. Odpowiedz Link
estreno Re: Effuniaki na upały 12.06.10, 08:49 Ja tez mam blisko osadzone piersi i o dziwo Effuniaki sie sprawdzaja. Podczas upalu jest mi ogolnie za goraco (ja z tych, ktorzy sie czuja najlepiej do 25 st. C), ale nie zauwazylam, zeby cos negatywnego dzialo sie z piersiami zapakowanymi w pianke. Gorzej sie maja moje stopy :( Odpowiedz Link