Dodaj do ulubionych

KLINIKA DOKTORA OJBOLI

12.11.03, 08:23
TratararaaaaM! Otwieram te "klinike", zeby kazdy mogl zadawac pytania o tym,
co go boli, dlaczego i co robic, zeby przestalo.
Moze Mark zrobi wyjatek i pozwoli tu pisac bez logowania. Jesli "sie nie da"
z przyczyn technicznych to piszcie pod nowymi nickami. Czynne we srody do
poludnia w pozostale dni po 18.00
Zdrowka zycze na dzis i zawsze.
Obserwuj wątek
    • mysza63 Re: KLINIKA DOKTORA OJBOLI 12.11.03, 13:01

Felinko ja wiem, że jak boli to najlepiej udać się do lekarza (bo bez
      dokładnego przebadania czasem trudno ustalić przyczynę) albo łyknąć tabletkę,
      a że czasu na takie wizyty ciągle mi brak to opcja druga jest wykorzystywana
      maksymalnie.

Jakiś miesiąc temu bolał mnie wciekle ząb, więc w te pendy do dentysty. Pani
      dodktor zrobiła prześwietlenie, opukała, ostukała i stwierdziła, że ten ból
      nie ma nic wspólnego z zębami czy jakąś chorobą dziąseł. dałą mi jednak jakiś
      antybiotyk tak na wszelki wypadek i przeszło mi na jakiś czas.

Niestety do dziś, od czasu do czasu nawiedza wściekły ból (boli pół szczęki)
      i dalej nie wiem od czego. Kiedyś przechodziłam zapalenie nerwu trójdzielnego
      twarzy, zatoki też notorycznie mi szwankują (szczególnie w sezonie jesienno-
      zimowym)- czy myślisz, że to może być przyczyna i ewentualnie, co ja bym
      musiała za badania porobić żeby to stwierdzić. Albo najlepiej odrazu poproszę
      o złoty środek.

_____
      dawniej syla63 przez przyjaciół zwana po prostu Mysza
    • jej_maz Re: KLINIKA DOKTORA OJBOLI 12.11.03, 22:43
      Mam ogolne pytanie dotyczace bolu. Mam na mysli takiego, ktory powala na ziemie
      z ciemnymi kregami przed oczami. Be przyczyny... lewy bok... nie mozna nawet
      gleboko odetchnac. Badania i to na prawde dokladne nic nie wykazuja. Przychodzi
      raz na ilestam miesiecy. Trzyma przez pare tygodni z tymi powalajacymi atakami
      i znika tak samo niespodziewanie jak przyszedl. Slyszalem, ze sa badania nad
      bolem jako takim, a raczej takim bez przyczyny. Czy moglabys cos o tym? Czy
      ktos sie z czyms takim spotkal?
    • jej_maz Re: KLINIKA DOKTORA OJBOLI 13.11.03, 04:00
      Dzieki za ta andro... pytanie o wiek, a raczej kiedy sie to zaczyna i czy sie
      konczy? Czy w ogole sie konczy czy facet dziecinnieje calkowicie? Do jakiego
      poziomu schodza te "zaburzenia pamieci i koncentracji"? Tu nie bede ukrywal mam
      pietra, jako ze non stop musze sie uczyc aby byc na biezaco z praca a juz
      zauwazam brak dawnej "swiezosci" przy przyswajaniu nowego materialu. Czy mozna
      troche wiecej o tym testosteronie w zastrzyku jako rozwiazaniu? Czy wiagra to
      tylko "te" sprawy, czy tez caloksztalt. Troche mnie przestraszylas... wink))
      • bodzio49 Re: KLINIKA DOKTORA OJBOLI 17.11.03, 21:22
        Witajcie!
        O ile tekst o andro nie przeraził mnie (jeszcze wink) to wędrowiec nieco mnie
        zaniepokoił tymi wolnymi rodnikami. Ale pocieszam się, że dbam o swoją diete w
        sposób okazuje się prawidłowy. Szczególnie czekolada jako recepta przypadła mi
        do gustu.
        Ale mam pytanko do felinecaline. Czy te zaburzenia emocjonalne związane z
        menopauzą mijają same po pewnym czasie czy jest coraz gorzej jeśli nie bierze
        się hormonów? I jak długo to trwa?
        • felinecaline Re: KLINIKA DOKTORA OJBOLI 17.11.03, 21:47
          Niestety, musze cie zmartwic: ogolnie czy jak wolisz ogolnikowo i wymijajaco
          mowi sie, ze "jest to osobniczo zmienne" - zalezy wiec, z jakim "osobnikiem"
          masz do czynienia. jedne z nas przyzwyczajaja sie do tego stanu latwiej inne
          hm...No I Wy tez jestescie "osobniczo zmienni" i roznie latwo i sybko sie
          przyzwyczajacie. A czy HTZ wykluczona?
    • ewelina10 Re: KLINIKA DOKTORA OJBOLI 17.11.03, 21:57
      No i co moi drodzy.... staw biodrowy jak nowy smile Już nie będzie wymówek, że nie
      można biegać smile

newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=8227
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka