Dodaj do ulubionych

POLSKI NACIONALIZM.

IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 03.07.05, 21:01
Czy jest polski nacionalizm ?
...ja uwazam ze takiego nie ma, a szkoda.
Poniewaz narodom myslacych nacjonalnie zyje sie lepiej.
Spoleczenstwo nacjonaliztycznie jest "opetane" potrzeba swych narodowych
sukcesow, nieustannego postepu, swiadome koniecznosci kontroli dobr
narodowych ich podzialu...dazeniem do spolecznej sprawiedliwosci i
spolecznego dobrobytu.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kubiś Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:16
      Rozwiń ten temat , bo trochę mi smutno i chciałbym się pośmiać :-) ..... Kubiś
      • Gość: Filip Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: 207.96.151.* 03.07.05, 23:06
        Polacy nigdy nie byli nacionalistami w historii swego narodowego istnienia...to
        smutny fakt. Fakt jakze czesto rodzacy moja bezsennosc.
        Jak mozna byc narodem nie myslac nacionalnie. Nie przedkladajac interesow
        wlasnych, narodowych nad interesy innych, obcych.

Czy ow mlody czlowiek zmywajacy talerze w podlondynskiej, nowojorskiej,
        hiszpanskiej, niemieckiej knajpie nie uosabia takiego wlasnnie bezsesownie
        zyjacego osobnika, bez celu wlasnego i celu Ojczyzny.
        Czy ow wyslannika do Brukseli urzednik ...wlasciwie po co wyslany...?
        Kiedy przeciez pieniadz jest w kraju i jest w kraju wszysko. Nalerzy tylko
        uczciwie dzielic.....przeto odwraca sie uwage od rzeczy najwazniejszych dla
        spleczenstwa ...a czeka sie na "pieniadze z nieba".
        • Gość: Bobi Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:52
          nacionalisto spójrz w słownik pod hasłem "nacionalizm" bo my nie znamy tego słowa
          • Gość: Filip Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: 207.96.151.* 04.07.05, 03:42
            ...no wlasnie...szkoda ze nie znacie znaczenia tego slowa...i nie znacie teorii
            ktora okresla. W tym magicznym slowie kryje sie wielka wiedza i sila trwania.
            • Gość: Filip Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: 207.96.151.* 04.07.05, 12:01
              Dzien dobry !
              ...tak dlugo polskie spoleczenstwo nie wroci do normalnosci jak dlugo nie
              wyjasnimy sobie znaczenia NASZEGO NARODOWEGO NACJONALIZMU.

JAK DLUGO NIE ZMIENIMY DO NIEGO NASZEGO STOSUNKU.
              • Gość: X LPR cię tu przysłała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:52
                Ty chyba nie wiesz co piszesz, o samo mówił Hitler 80 lat temu. Uważasz, że
                jesteś lepszy od Niemca, Rosjanina czy Etiopczyka tylko dlatego że jesteś
                Polakiem?
              • Gość: Boozar Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.zim.pcz.czest.pl 04.07.05, 12:54
                Ble ble ble ble :)
            • Gość: Marcyś Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:27
              Myślę że to ty do końca nie pojmujesz znaczenia słowa nacjonalizm. te wszystkie
              przymioty o których piszesz zawierają się w pojęciu patriotyzmu. A co do tego
              czy nigdy nie byliśmy nacjonalistami? Sprawdz nasza historię szczególnie tę
              międzywojenną...
              • Gość: xx Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.icis.pcz.pl 04.07.05, 20:54
                Madrze piszesz - pozdrawiam serdecznie,
                • Gość: anka Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:25
                  mądrze piszesz!!!!!! gdyby każdy Polak miał na myśli to co Ty to by naród był
                  powszechnie szanowany za czym idą także większe płace no ale niestety Polak od
                  zarania dziejów da sie wykorzystywać i jeszcze z uśmiechem na ustach!!!!! bo ma
                  sie za tego....za kogo go powszechnie uważają szczególnie za granicą czyli
                  za.....śmiecia....no ale drogi Filipie prędzej okrzykną Cie faszystą
                  itp...,itd..., niż zrozumieją o co chodzi....przecież ich myślami steruje
                  telewizja....
    • Gość: cyberka Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:48
      oczywiscie Filipie zgadzam sie z Tobą w 100% to temat rzeka a ja nie mam czasu
      pisac wiec napisze krótko i zwięzle: wiecej takich mądrych myśli a może Polska
      i My staniemy na nogi zaczniemy samodzielnie rządzic Naszymi polskimi sprawami
      i byc traktowani jako 100% obywatele z prawami i przywilejami....a nie jak na
      łasce kosmopolitycznej burżuazji(czyli tak jak teraz- warunki dyktują obce
      kapitały...z naszym udziałem jako taniej siły roboczej
      • Gość: Filip Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 05.07.05, 00:35
        Re: POLSKI NACIONALIZM
        Autor: prezydent6
        Data: 04.07.2005 20:33----------------------------------------------------------
        ----------------------
        nacjonaalizm-/łać.natio-naród/to przekonanie iż naród jest najważniejszą formą
        uspołecznienia,a tożsamość narodowa najważniejszym składnikiem tożsamosści
        jednostkipołaczone znakazem przedkładania solidarnosci narodowej nad wszelkie
        inne zwiąazki i zobowiazania !

Dziekuje "cyberko"...a tak podziekowalem "prezydentowi na innej liscie za ten
        sam temat

Re: POLSKI NACIONALIZM
        -------------------------------------------------------------------------------
        Pieknie prezydencie !...bardzo dziekuje...dzis znowu ten Kanadyjczyk w pracy
        opowiadla mi o "G7" i podskornie funkcionujacej wladzy na swiecie nigdy
        nieujawniajacej sie.
        Ja myslalem ze "Spiskowa Teoria Dziejow" nas Polakow glownie dotyczy a tu
        okazuje sie ze kto chce to wie niezaleznie od narodowosci.

Ale wielkie dzieki za te slowa pociechy. Coraz bardziej przekonuje sie do
        swojej wewnetrznej potrzeby bycia nacionalista.
        Jakie to piekne"..TO PRZEKONANIE IZ NAROD JEST NAJWYZSZA FORMA
        USPOLECZNIENIA..." doskonale, wrecz cudowne !
        Zobaczcie teraz jak strasznie zmasakrowano, wymietolono, w uzyciu to pojecie.
        Czy cala nasza administracja krajowa jest forma uspoleczniona....w swych
        pasozytniczych strukturach sprawowania wladzy...?
        Jak strasznej deformacji uleglo pojecie sprawowania wladzy w imie dobra
        spolecznego ?....i ci urzednicy panstwowi pojda do wyborow tymsamym
        potwierdzajac swoj pasozytniczy harakter urzednika....akceptujac ta smiertelna
        dawke 20% z budzetu na administracje (kwacha)
        ...o nie ja wam tego niepopuszcze...ja jestem NACIONALISTA !...

• Gość: Filip Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.219-96-207.hull.mt.videotron.ca 05.07.05, 03:02
          Jak doszlo do tego ze mamy w kraju kaste nierobow.
          A stanowi ta kaste poasozytnicza administracja ktora pozera 20% budzetu
          ciemiezonego panstwa.
          A jak ta kasta wykreowala juz swoich epigonow, nierobow szlachetnych jej
          nasladowcow...przeciez kazdy w Polsce chce po ukonczeniu bylejakiej uczelni
          trafic do biora....jakze o taka kreacje posozytniczej armi ludzi zadbala wladza
          w Warszawawie...skonczylo sie centralne sterowanie, i ostatecznie weszlismy w
          stan totalnej destrukcji.

Zlotowka nie ma pokrycia w wartosci produkcji.
          Ta druga polowe zlotowki zzera urzednik, nie dajac na nia pokrycia swa
          produkcja, jakoscia produkji.

Wiec zaproponowano( teoria Balcera) jej pokrycie w grabiezczej gospodarce
          mineralow i surowcow, czyli nalezacych do Narodu zasobow naturalnych.

Wiec urzednik pojdzie do wyborow by wybrac swego protektora....a co zrobisz
          "ty"...czy znowu zostaniesz w domu...?
          • Gość: 100rima Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.d4.club-internet.fr 05.07.05, 03:08

to polska definicja
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25918091&a=26033753
            rozumim, ze w potocznym jezyku amerykanskim,
            ta definicja

jest rownie potocznie rozumiana

stad kolejne haslo:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25918091&a=26034077
    • storima Re: POLSKI NACIONALIZM. 05.07.05, 03:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25918091&a=26034077
      To tak, aby wyczyscic
      bledne slowa
      i definicje
      • Gość: Filip Re: POLSKI NACIONALIZM. IP: *.169-96-207.sherb.mt.videotron.ca 06.07.05, 05:48
        ...dziekuje storima za szczeguly...a dlaczego nie istnieje...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka