Dodaj do ulubionych

EFFUNIAK - EWA MICHALAK 9

• anuula12 Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK 9 10.06.10, 15:02
      Dzisiaj przyszedł do mnie Dżinsowy i już żałuję, że szortów nie wzięłam. Ale po
      kolei: on jest CUDNY. Wygląda zdecydowanie lepiej na żywo. Zakładam i
      oczywiście: "o kurczę, ja mam TAKI biust?!" ;)
      Na 66megaścisło, 67/68 ścisło i 70 bardzo luźno pod, a 92 normalnie i 96 w
      zwisie wzięłam rozmiar z kalkulatora, tj. 65ff, a strasznie bałam się celować w
      ślepo, no i jest cudnie ;) Obwód - ścisły, bardzo ścisły, ale większy byłby za
      luźny. Miseczki - mam luzy na ok.1/8 rozmiaru, myślę że po praniu się dopasują,
      a nawet jeśli nie, to są tak minimalne, że bez problemu. Z moim 96cm jestem na
      granicy rozmiarów, tj. na 95cm jest już 65f, więc miałam małe wątpliwości czy
      nie próbować mniejszej miski, ale dobrze tak jak jest, uff.
      Pisałam już, że stanik jest śliczny? Te czerwone guziczki, mniam..
      Jedyne wątpliwości mam co do ramiączek, u mnie mają grubość 1cm, ja chyba jednak
      wolałabym 1,5, jakoś pewniej bym się czuła.
      I jeszcze byłam zaskoczona pianką, myślałam, że będzie bardziej taka
      maskaradkowa, a tymczasem jest jakby...mięsista? ;D Nie wiem, czy to lepiej czy
      gorzej, mi to absolutnie nie przeszkadza.
      Mam nadzieję, że niedługo będą halfy, to od razu kliknę szorty do kompletu, aż
      żałuję, że jednak ich nie wzięłam. No nic, następnym razem ;)
      Effuniaku, brawa za taki stanik!
    • kozunia91 Re: EFFUNIAK - EWA MICHALAK 9 10.06.10, 22:04
      A ja jestem zawiedziona :(
      w moim czerwonym mchu tasiemka (czerwona) na ramiączkach,zaczęła się brzydko pruć i marszczyć.Stanik prany był tylko ręcznie.
      • anika772 Czarny strój 80DD 11.06.10, 22:31
        Odesłałam, a raeczej wymieniłam na ten w grochy (chociaż jestem
        przerażona tymi fikuśnymi majteczkami...)
        Moja szyja jednak nie zniosła tego wiązania. Poza tym, stanik okazał
        się sporo za duży- chyba coś sie dzieje z miskami przy wiązaniu na
        szyję...Bo jak spróbowałam ustawić ramiączka zwyczajnie, było
        lepiej, chociaż nadal za duże.
        Dół miałam bez chusty. Te majteczki są bardzo skromne, w sensie-
        nisko zabudowane. Gdybym została przy tym modelu, wzięłabym jednak z
        chustą. Rozmiarowo-standard.
        Teraz czekam na groszki.
    • kasiadj07 Czarny plisowany, Różowe serduszka i Liliowy 80GG 12.06.10, 01:30
      Przyszły wreszcie moje długo oczekiwane staniki i tym razem pełen zachwyt. Rozmiar wszystkich jest identyczny (czyli miska o rozmiar większa od bakłażana i srebrnego), pasują idealnie, leciutki luz w miseczkach, który zapewne zniknie po praniu.
      Czarny tradycyjnie wyżej zabudowany, robi cudną kreseczkę. Różowy dużo żywszy niż na zdjęciach, piękny, mocny kolor. Rewelacyjnie kontrastuje z białym spodem. Śmieszne i wesołe ozdoby w kolorze jaskrawej zieleni. Model taki raczej młodzieżowy, od razu czuję się parę lat mniej:) Obwód dość ciasny, pewnie uprzedzając przyszłe rozciągnięcie bawełny doszyta przedłużka na zapięciu - i dobrze, zapinam się na czwarty rząd haftek. Gdyby ich nie było, musiałabym wymieniać na luźniejszy obwód.
      Liliowy, mimo bawełnianego obwodu w krateczkę sprawia wrażenie pełnej elegancji. Do tego ciemnofioletowe kokardki i tasiemka w kratkę naszyta z przodu ramiączek dodają smaczku. Aż szkoda, że nie ma Baby doll u Kingi w takim kolorze, możnaby zsuwać przy nim bluzkę z ramion:) Obwód standardowy. Dokupiłam do niego stringi - toż to dzieło sztuki normalnie! Są tak leciutkie i cieniutkie, że prawie niewyczuwalne na ciele. Na lato pełen komfort.
      Podsumowując, pod bluzką różowa koronka nie odznacza się, liliowa trochę przebija. Jedynym minusem obu staników, podobnie jak beżowego i podejrzewam, że wszystkich modeli z koronką na wierzchu, jest odznaczający się pionowy szew na górnej części miseczki. W tych jednak jest to mniej widoczne niż w beżowym, chociaż nie wiem jak będzie po praniu. W każdym razie uroda obu modeli przewyższa tą małą niedogodność.
      Jestem tak zadowolona z zakupów, że wybaczam prawie miesięczny czas oczekiwania. Zwłaszcza, że jeśli rozmiarówka zostanie utrzymana bez drastycznych zmian w przyszłości - mój obecny rozmiar 80GG jest zazwyczaj dostępny od ręki:)
    • slotna Zwezanie efuniaka 12.06.10, 13:24
      Czy ktoras z was probowala? Z jakim skutkiem? Chodzi mi o cielisty, wiec te sliska, mocna dzianine, nie siateczke.
      • effuniak Re: Zwezanie efuniaka 12.06.10, 13:33
        wypruj haftki i ramiączka boczków a potem obetnij ile potrzeba o naszyj
        najpierw ramiączka potem doszyj haftki - gotowe
        :)
        • slotna Re: Zwezanie efuniaka 14.06.10, 20:18
          > wypruj haftki i ramiączka boczków a potem obetnij ile potrzeba o naszyj
          > najpierw ramiączka potem doszyj haftki - gotowe
          > :)

Aha, dobrze, jak tylko kupie odpowiednia maszyne. Coz, najwyzej bede pionierka.
          • effuniak Re: Zwezanie efuniaka 15.06.10, 04:05
            To odeślij do zwężenia
            koszt = koszt przesyłki zwrotnej do Ciebie czyli 11zł(w kraju)
            :)
            Zawsze to taniej niż nowa maszyna ;DD
            • slotna Re: Zwezanie efuniaka 18.06.10, 20:27
              > To odeślij do zwężenia
              > koszt = koszt przesyłki zwrotnej do Ciebie czyli 11zł(w kraju)
              > :)
              > Zawsze to taniej niż nowa maszyna ;DD

No ba! A co napisac na kartce?
              • slotna Re: Zwezanie efuniaka 20.06.10, 11:24
                Ponawiam pytanie
                > A co napisac na kartce?

Przy okazji: czy w koncu cielak jest LUZNIEJSZY od innych, czy jeansowy jest WEZSZY od innych? Bo chcialabym cos zamowic przy okazji, wysylka do mnie to 20 zl, ja place 10 euro za odeslanie, wszystko razem daje kwote 200 zl za jeden stanik, dla mnie to juz drogo.
              • effuniak Re: Zwezanie efuniaka 20.06.10, 11:45
                napisać, że za luźny
                podaj tez swoje wymiary ciasno/luźno pod biustem

Cielak jest porównywalny z jeansem - czyli ścisły
                inne modele - jak bakłazan itp tałatajstwo :)
                • slotna Re: Zwezanie efuniaka 20.06.10, 13:49
                  > Cielak jest porównywalny z jeansem - czyli ścisły
                  > inne modele - jak bakłazan itp tałatajstwo :)

No ale kiedy wlasnie nie, przynajmniej nie w tym wypadku - roznica jest taka, ze dzinsowy mama (bo to jej stanik, obwod 90) nosi na najluzniejsza od dwoch miesiecy czy dluzej, a cielistego po dwoch dniach juz wcale nie moze, lata na najciasniejszej. Innych nie ma dla porownania, wlasnie chcialabym je zamowic i glupieje. Jesli wezme 85, a bedzie tak scisliwy jak ten jeansowy, to sie nie dopnie. Jesli wezme 90, a bedzie tak luzny jak ten cielisty, to bedzie za luzny.

Dodam, ze mama wbrew pozorom jest szczupla, po prostu wysoka, szeroka w barach i umiesniona. Ma naprawde malo tluszczyku pod biustem, wiec zapewne jest bardziej wrazliwa na roznice obwodowe - ja z moja miekka otulinka moge sie scisnac mniej lub bardziej przy podobnym efekcie, bo bardziej mi cialko sprezynuje ;)
                  • maggianna Re: Zwezanie efuniaka 20.06.10, 17:15
                    mam cielaka i jeansowy (oba w rozmiarze 90F) - jeansowego jestem w stanie
                    wykonujac sztuki akrobatyczne zapiac ale nie da sie w nim wytrzymac -
                    nosze z maksymalna przedluzka (czyli o 3 oczka), cielaka nosze bez
                    przedluzki, jest lekko luzny na pierwszej haftce - na ostatniej jest na
                    plecach idealny ale wtedy wbija mi sie mostek wiec nosze na pierwszej -
                    mimo luzu jest stabilny. W jeansowym miska o pol rozmiaru mniejsza niz w
                    cielaku.
                    • maggianna Re: 90 F - RED, BLACK, figi rozmiar 46 20.06.10, 17:29
                      Slotna - moze to Ci jakos pomoze:
                      Doszly do mnie zamowione biustonosze - dobrze wykonane, miski w
                      srodku bawelniane, fajny design. Z rozmiarami juz nie tak "rozowo" -
                      Black w miskach jest idealny, obwod niestety za maly (taki jak
                      jeansowy-czyli ledwo sie zapne ale wytrzymac sie nie da) -
                      potrzebuje 3 stopniowej przedluzki, figi genialne, rozmiar idealny -
                      dokupie przedluzke.
                      Red - obwod ciut za luzny (jak w cielaku), zapiety najciasniej jest
                      idalny (ten mi sie nie wpija w mostek), miski niestety o pol a nawet
                      caly rozmiar za duze - mam w nich zasloniete 3/4 klatki piersiowej.
                      Figi niestety baaardzo niskie (widac mi koniec plecow a nawet i
                      wiecej ;-), do tego rozmiar za male. Mimo cudnego koloru musze
                      odeslac.
                      • slotna Re: 90 F - RED, BLACK, figi rozmiar 46 20.06.10, 18:08
                        Dziekuje, nie wiem jeszcze, ktory zamowie, zastanawialam sie nad blackiem faktycznie - czyli nie brac mniejszego niz jeans, ok.
                        • maggianna Re: 90 F - Lawenda, Serduszka, figi rozmiar 46 20.06.10, 18:30
                          W sumie zamowilam 4 biustonosze i figi do nich.
                          Lawenda - kolor super, obwod w krateczke na zdjeciach wydawal sie
                          dosc codzienny ale na zywo to elegancki stanik - krateczka naszyta
                          tez do polowy ramiaczek, na koncu naszycia ciemniejsze fioletowe
                          kokardki. Figi z bialej przezroczystej siateczki z bawelnianym
                          przodem w kratke, z tylu koronka i siateczka. Wnetrze misek z bialej
                          bawelny. Rozmiar i fig i biustonosza standardowy. Komplet wyglada
                          bardzo fajnie.
                          Serduszka - rozmiar biustonosza dokladnie taki sam jak Lawenda. Wzor
                          na poczatku wydawal mi sie troche infantylny ale okazalo sie ze to
                          wesoly letni stanik - wyglada duzo fajniej niz na zdjeciach w
                          sklepie. Zapiecie biustonosza na 3 haftki - nie ma nic doszytego,
                          obwod pracujacy ale nie nadmiernie scisly. Figi maja przod i tyl z
                          bawelny, boki z bialej siateczki - chyba moglbyby byc rozmiar
                          mniejsze. Uwielbiam bawelniane majtki i te sa idealne - wygoda
                          bawelny polaczona z siatka sprawia ze wygladaja ciekawiej i
                          seksowniej niz standardowe "bawelniaczki".
                          Nie wiem czy jest to proba reprezentatywna ale podsumowujac 1
                          zamowienie - biustonosze Lawenda i Serduszka standardowe, RED
                          duzomiskowy, BLACK bardzo scisly i malomiskowy. Figi Lawenda i BLACK
                          idealne, Serduszka ciut luzne, RED za male.
                          • moon-land Re: 90 F - Lawenda, Serduszka, figi rozmiar 46 20.06.10, 18:43
                            maggianna napisała:

> Lawenda - kolor super, obwod w krateczke na zdjeciach wydawal sie
                            > dosc codzienny ale na zywo to elegancki stanik - krateczka naszyta
                            > tez do polowy ramiaczek, na koncu naszycia ciemniejsze fioletowe
                            > kokardki.

Też mam komplet Lawendowy i całkowicie się z tym opisem zgadzam. Tym samym,
                            jeśli chodzi o Lawendę, nie zgadzam się z głosami, twierdzącymi, że cała
                            wiosenna kolekcja jest przesłodzona i infantylna. Lawenda ma w sobie elegancki
                            chłód i pastelowe rozmarzenie zarazem; uwielbiam ten stanik :).
                          • arribeth Re: 90 F - Lawenda, Serduszka, figi rozmiar 46 21.06.10, 14:17
                            Hmmm, więc RED ma większe miski niż BLACK... Dobrze wiedzieć, bo chcę sobie
                            jeszcze zamówić RED i Pudrowy Kropek.
                            Z kalkulatora wychodzi mi rozmiar 90 F, niestety zarówno czarny jak i biały są
                            za małe w miskach, za to 90 FF na większej piersi leży idealnie, na mniejszej
                            trochę odstaje. Po pierwszym szoku "jak ja zmieszczę swój biust w TAAAAKĄ miskę"
                            jestem zachwycona tymi stanikami - są przewygodne, ładnie eksponują piersi,
                            dobrze podtrzymują. Ledwie się co prawda dopięłam, ale w trakcie noszenia w
                            ogóle nie czuję tego ciasnego obwodu.
                            Jak myślicie, czy celować w 90 F RED (biorąc pod uwagę jego dużomiskowość), czy
                            jednak w 90FF? A Pudrowy? Podobno ma rozciągliwy obwód i jest małomiskowy - więc
                            85G? Mam 91 cm pod biustem (ścisło mierzone), luźno 96, w biuście 121.
    • mania_aniam pudrowy kropek - czy beda do inne majtki? 13.06.10, 22:51
      Czy beda do niego kiedykolwiek majtki inne niz stringi?
      • beniutka_bo GRUPA NA RZECZ NIE-STRINGOWYCH-KROPKÓW :d 13.06.10, 23:39
        Niniejszym jako pierwsza i najdłużej w tym temacie marudząca wpisuję swój
        skromny zadek w rozmiarze 36 lub 38 :)
        • effuniak Re: GRUPA NA RZECZ NIE-STRINGOWYCH-KROPKÓW :d 14.06.10, 00:24
          Nie ma i nie będzie :)
          • beniutka_bo Re: GRUPA NA RZECZ NIE-STRINGOWYCH-KROPKÓW :d 14.06.10, 07:17
            no to dupa blada... ;(
            • mania_aniam Re: GRUPA NA RZECZ NIE-STRINGOWYCH-KROPKÓW :d 14.06.10, 08:46
              Dlaczego?
              Konstrukcja milion razy prostsza niz stanik, materialu tez raczej nie brakuje...
              Moglyby byc drozsze niz stringi, no bo wiecej na nie schodzi.
              Lubie miec majtki do kompletu, a stringow nie znosze, bo nie higieniczne.
      • malinowo_kalinowa Re: pudrowy kropek - czy beda do inne majtki? 14.06.10, 00:00
        Oj tak lobbuje.. kupiła bym go tak chętnie.. ale bez dołu mi smutno :( a szorty
        to marzenie...
    • lenuuusia strój czarny 15.06.10, 21:03
      czy któraś z Was jest już może szczęśliwą posiadaczką stroju czarnego? jak
      wypada rozmiar stanika i dołu? i ogólnie jak to wygląda:)
      • anika772 Re: strój czarny 15.06.10, 22:17
        Ja go miałam i odesłałam- wymieniłam na ten w grochy.
        Miska wydaje mi się większa niż normalnie, możliwe że to z powodu
        wiązania na szyli. Zrezygnowałam z czarnego, bo jednak moja szyja
        nie zniosła tego wiązania (rozmiar 80DD).
        Majteczki bardzo skąpe (miałam bez chusty), nisko zabudowane, gdybym
        miałam go nosić, to jednak wyłącznie z chustą.
        Za to ten w groszki jest boski. Tak się obawiałam tych falbanek na
        majtkach, a teraz jes bardzo lubię! Nic a nic nie poszerzają, są
        urocze.
        • przedsesja Re: strój czarny 18.06.10, 16:00
          właśnie dostałam czarny 75dd, majtki z chustą 38, chociaż to mój
          zwykły bieliźniany rozmiar, to tutaj micha jest chyba jednak o
          rozmiar większa, za to obwód BARDZO ścisły, wydaja mi się, ze piją
          mnie trochę fiszbiny albo może to wzmocnione zakończenie tunelików
          na fiszbiny. dostałąm stanik nie wiązany na szyi, ale normalny i
          muszę powiedzie, że fajnie to wygląda, chociaż regulowane ramiączka
          z tyłu nie są z lycry tylko takie normalne czarne. majteczki bardzo
          skąpe, a chusta mała i niewiele zasłania, chyba muszę wymienic
          przynajmniej górę (na 80D, albo 80DD???). w tej samej paczce
          dostałam zielony groszech o tych samych rozmiarach i jest cudny i
          idealnie leży.
          • elftherinii Re: strój czarny 18.06.10, 16:14
            "dostałam stanik nie wiązany na szyi, ale normalny i
            > muszę powiedzie, że fajnie to wygląda, chociaż regulowane ramiączka
            > z tyłu nie są z lycry tylko takie normalne czarne"

Czyli wszystkie nowe kostiumy już nie są wiązane na szyi? Chyba mnie coś trafi...
            Przed następnym zamówieniem jednak poczekam jakiś czas od pokazania się modelu w sklepie, bo jak widać nie opłaca się zamawiać na samym początku. Gdyby mój był zapinany normalnie to pewnie byłby idealny - w wiązanym miseczki odstawały przy każdym ruchu/podniesieniu rąk.
            • effuniak Elftherinii 18.06.10, 23:50
              miedzy innymi dzieki Twoim uwagom zostały zmienione ramiaczka na "normalne" a
              dzięki innym osobom "umarł" pomysł muliweya - nie dało się ustalić jednej dł do
              zapinania na szyi dla kilku osób z takim samym rozmiarem miski
              • elftherinii Re: Effuniaku 19.06.10, 00:02
                Z jednej strony cieszę się, że kolejne dziewczyny nie będą miały problemu z odstawaniem miseczek. Z drugiej - szkoda, że nie wiedziałam tego wcześniej, zanim kupiłam zwykłe trójkąty w których wyglądam kilka razy gorzej niż w Twoim stroju (a kasa niestety już wydana).
                Dlatego tym bardziej następnym razem poczekam na opinie innych osób i potencjalne zmiany w danym modelu.
                Ale mam nadzieję, że na następnych wakacjach będę mogła robić furorę na Mazurach w jakimś czerwonym effuniakowym stroju:)
                • effuniak Elftherinii 19.06.10, 00:13
                  ...a moim skromnym zdaniem, gdybyś bardziej polegała na swoim zdaniu a nie na
                  komentarzach osób które Cię tak de facto widziały tylko na zdjeciu, to już teraz
                  robiłabyś furorę na Mazurach ubrana w strój ode mnie a nie w :
                  "zwykłe trójkąty w których wyglądam kilka razy gorzej niż w Twoim stroju"

;)
                  • elftherinii Re: Elftherinii 19.06.10, 00:25
                    Effuniaku głównym zarzutem było to, że nie mogłam podnieść rąk, położyć się itp
                    bez odstawania miseczki. Dlatego go odesłałam. Niestety na żaglach MUSZĘ być
                    mobilna.
            • grecz Re: strój czarny 19.06.10, 11:52
              No właśnie ramiączka takie zwykłe....a miał być multiway, co mnie zresztą skłoniło do zakupu. Przymierzać jeszcze nie przymierzałam, może
              będzie fajnie leżał, choć miałam plany wykorzystywać multiway-wy
              kostium do użytku codziennego..zobaczymy :)
      • miss-alchemist Re: strój czarny 18.06.10, 17:55
        dostałam dzisiaj kostium czarny. jest lekko dużomiskowy (ale tylko lekko - większość 65D jest na mnie przymała, ten jest ok), materiał miły w dotyku. niestety, nie jest wiązany na szyi, nad czym ubolewam, bo śliskie ramiączka nie spadają mi dopiero, jak mocno je ściągnę. są też strasznie szerokie w tej śliskiej części, a część regulowana krótka. do tego jedno jest źle wszyte, ale to nie problem, chyba się da naprawić, z czym zresztą napiszę do Ewy, jeśli zdecyduję się go zostawić. na razie się zastanawiam, bo te spadające ramiączka mogą być kłopotliwe (ale to nie wada stanika, tylko moja, mam wąskie ramiona :P).

obwód ścisły, ale nie upiornie - mam 65 pod ścisło, 70 luźno. 65D jest okej. przysłane do porównania 65DD już jest ciaśniejsze. fiszbiny raczej szersze.

ogólnie bardzo fajny, ale mam wątpliwości.
    • meg_ee miski w cielistym vs lawendowy i groszek 15.06.10, 21:40
      Czy miski w cielistym sa porownywalne do tych w lawendowym/groszku?

Pytam bo jakis czas temu mierzylam cielistego 80D, ktory byl troche
      za maly w miskach choc z kalkulatora wychodzil mi wlasnie taki
      rozmiar. I teraz nie wiem czy 80DD w lawendowym/groszku bedzie dobre
      czy raczej za duze?

• moon-land Lawendowe majtki :) 18.06.10, 19:40
      Dotarły do mnie niedawno (figi i stringi) na pocieszenie i wymianę z
      nietrafionym Kropkiem (pisałam o nim wcześniej) i muszę napisać, że są świetne.
      Brawa dla Effuniaka nie tylko za konstrukcję staników, ale też za pomysły na
      majtki. A konkretnie:

- poza moimi ulubionymi bawełniaczkami z Kappahla nie znam firmy, która tak
      dbałaby, by materiał na brzuchu i udach był odpowiednio delikatny =
      nieodznaczający się pod ubraniami i nietworzący baleroników. To jest dla mnie
      wielki plus Effuniaków.
      - delikatne materiały (mam szorty do mchów i teraz lawendowe), nie tak strasznie
      plastikowe
      - i wreszcie! nie tylko bawełniane wkładki w kroku, ale cały przód majtek
      wykonany z bawełny. Miłe w dotyku, oddychające połączenie delikatnych siatek i
      bawełny - to jest kompromis, na który mogłabym pójść :] (bo ja z bawełnofilek
      jestem). To rozwiązanie zastosowano w lawendzie i turkusowych mchowych szortach.
      W czerwonych jest już z przodu plastik, przez co mniej je lubię.
    • zireael00 Re: Pytanie do posiadaczek Effunaików 80D i DD 18.06.10, 23:23
      Chodzi o te z aktualnej kolekcji. Czy mogę prosić o zmierzenie szerokości fiszbin w jednym i drugim rozmiarze?
    • wredulka Pytanie do Effuniak - ilość haftek 19.06.10, 14:14
      Czy teraz wszystkie staniki w rozmiarze 65GG/70G będą miały 3 rzędy haftek?
      Domyślam się, że jest to związane z lepszym podtrzymaniem piersi, ale z drugiej strony, przy mojej budowie ciała głupio czuję się z 3 haftkami.
      Czy jest jakaś szansa na 2 haftki? :)
    • wielebnna 75GG czarny plisowany a red 20.06.10, 00:41
      red jest ciut większy - nieco luźniejszy w obwodzie i ma nieco większe miseczki
      biust dumnie uniesiony w obydwu i dekolt zgoła barmański
      w plisowanym obwód w spoczynku ma 61 cm
      • ja-minka Wielebnna 20.06.10, 13:15
        Mam prośbę o zmierzenie krawędzi miseczki,
        po tej satynowej tasiemce, przy falbance,
        w czarnym plisowanym 75GG. Mój stanik pani
        Ewa wszywał i zastanawiam się jaki teraz
        mam rozmiar.
        • wielebnna Re: Wielebnna 23.06.10, 22:05
          ja-minka napisała:

> Mam prośbę o zmierzenie krawędzi miseczki,
          > po tej satynowej tasiemce, przy falbance,
          > w czarnym plisowanym 75GG. Mój stanik pani
          > Ewa wszywał i zastanawiam się jaki teraz
          > mam rozmiar.

zmierzyłam: 24,5 cm a fiszbin 30 cm
          • ja-minka Dzięki:) n/t 27.06.10, 22:12
    • andziula_ania Czarny strój, wymieniać czy nie? 21.06.10, 20:58
      Jak juz napisłałam w temacie borykam się tym problemem.
      W żadnym z effuniaków biust nie układa mi się tak jak w stroju kąpielowym
      czarnym (zazwyczaj piersi jaby chciały wypaść środkiem, niby nie wypadaja ale na
      górze robi się wolna przestrzeń i kumulują się na dole w środku).
      W czarnym stroju jest pięknie, idealnie i teraz nie wiem czu to nie dlatego że
      przeskoczyłam na oczko wyżej z obwodem (nie chciałam mieć fałdek)oczywiście
      przeliczając miskę.

I teraz nie wiem czy efekt zawdzięczam zawyżeniu obwodu. Zostawiłabym i
      kombinowała gdyby nie to że w niektórych dniach jest ok na 2 chaftkę a w inne na
      najciaśniejszej podjeżdza.
      Może lepiej wziąść ten rozmiar co zwykle i doszyć jeden rządek chaftek z przedłużki?
    • estreno Jak wypada Cielaczek do Lawendy? 21.06.10, 21:53
      Czy Cielaczek wypada standardowo pod wzgledem miski i obwodu? Mam mala
      zagwozdke, bo dotychczas nosilam Effuniaki w rozmiarze 75G. Poniewaz zaczely
      bulkowac po konsultacji ze sklepem zamowilam Lawendowego 75GG (jest sliczny!).
      Miskowo jest dobry, obwodowo bede go nosic na drugiej haftce. Chce zamowic tez
      Cielaczka i zastanawiam sie, czy moj nowy rozmiar 75GG bedzie odpowiedni. Czy
      ktos ma moze Lawende i Cielaka?
      • kasiadj07 Re: Jak wypada Cielaczek do Lawendy? 21.06.10, 22:14
        Cielaczek i lawenda są identyczne rozmiarowo dla mojego biustu. Oba
        pasują mi w rozmiarze 80GG (czyli o miskę mniej niż modele
        zeszłoroczne).
        • estreno Dzieki, to skladam zamowienie :)) n/t 21.06.10, 22:26

• mikaol Re: Jak wypada Cielaczek do Lawendy? 23.06.10, 11:29
        Debiutuje dopiero z effuniakami i u mnie wygląda to tak:
        - cielisty - 85H ( po wymianie z 80GG )
        - lawendowy - 80GG
        Niestety lawendowy po praniu skurczył się i bułkuje, obwód jest
        natomiast ok ,lekko rozciągliwy.

Cielisty 85H właśnie otrzymałam po wymianie i dalej mam wątpliwości
        czy znowu nie wymienić na większy - 85HH bo nie wiem jak się zachowa
        po praniu. Wg mnie jest to model małomiskowy.

• kasiadj07 Re: Jak wypada Cielaczek do Lawendy? 23.06.10, 12:58
          > Cielisty 85H właśnie otrzymałam po wymianie i dalej mam wątpliwości
          > czy znowu nie wymienić na większy - 85HH bo nie wiem jak się zachowa
          > po praniu. Wg mnie jest to model małomiskowy.

Czyli oba są na Ciebie za małe w miskach? To co piszesz niejako potwierdza moje
          obserwacje, oba mają miski podobnej wielkości, ewentualnie różnią się obwodem -
          lawenda jest luźniejsza (ale dla mnie nie aż tak, żeby brać o rozmiar mniej,
          zapinam po prostu na drugą haftkę).
          Kupując Effuniaki trzeba brać poprawkę na kurczenie w pierwszym praniu i lepiej,
          żeby miska była ciut większa na początku, a nie na styk.
          • mimikk effuniak 23.06.10, 14:58
            Drogi effuniaku mam pytanie, przepraszam że tutaj je zadam, ale na sklepowego maila nie dostałam odpowiedzi. Jakiś czas temu wysłałam do naprawy Mech turkusowy(pęknięta fiszbina)a w swoim zakręceniu nadałam go listem zwykłym i nie wiem czy dotarł do Ciebie.
          • mikaol Re: Jak wypada Cielaczek do Lawendy? 24.06.10, 09:36
            Dokładnie. Obydwa są za małe w miskach.
            Lawendowy daje się jakoś nosić mimo bułkowania ( pojawiają się po paru godzinach noszenia ) natomiast cielistego odsyłam i robię już trzecie podejście ( pierwszy był 85G, potem 85H), tym razem 85HH.

Nijak nie mogę trafić w rozmiar ( ze sklepowego kalkulatora wychodzi, a raczej wychodziło mi przy pierwszym zamówieniu, 85G).
          • bruxelka11 Obwód 28.06.10, 13:58
            jak to jest z obwodem w Cielistym? czy to "ściśliwiec"? Bo zamówiłam standardowo
            (tzn tak jak w zielonym mchu 70-tkę) i mnie dusi... nie wiem czy zamówić
            większy, czy się rozciągnie?
            • kasiadj07 Re: Obwód 28.06.10, 14:12
              Chodzi o beżowy? Obwód w beżowym jest moim zdaniem standardowy (mam wszystkie w
              tym samym rozmiarze 80 i jedynie czarny plisowany jest mocno ciaśniejszy). O ile
              dobrze pamiętam, to mchy były po prostu luźniejsze, zwłaszcza te, które miały
              obwód z pojedynczej siateczki. I mój beżowy jest stabilny, pomimo kilkukrotnego
              prania obwód nie drgnął (w przeciwieństwie do rozciągliwców bawełnianych niestety).
              • bruxelka11 Re: Obwód 28.06.10, 14:51
                napisane jest w sklepie "cielisty plug"
                www.ewa-michalak.pl/product-pol-42-Cielisty-Plunge.html, więc chyba to
                nie beżowy...już nie wiem co jest standardem, a co nie :( Mam "mcha" zielonego i
                obwód 70 jest ok. Mierzyłam czarny kostium i 75 wydaje się być luźny, a w 70FF
                cielistym jest mi ciasno. Czytam forum i mam wrażenie, że w poszczególnych
                postach są sprzeczne informacje :| Pogubiłam się na amen!
                • kasiadj07 Re: Obwód 28.06.10, 15:11
                  Tak, to o ten chodzi. Ja też już nie wiem, może każdy model wychodzi inaczej w
                  poszczególnych grupach rozmiarowych i przez to różne doświadczenia i opinie?
    • iwona922 CZY PIANKA W STROJU KĄPIELOWYM SIĘ KURCZY? 22.06.10, 19:35
      Chciałabym się dowiedzieć czy pianka w stroju kąpielowym kurczy się tak jak w
      stanikach ?
      Mam 7 Effuniaków w rozmiarze 70FF, zawsze po otrzymaniu są lekko za duże, ale
      zaraz po praniu i skurczeniu są idealne.
      Czy pianka w stroju jest taka sama ?
    • imp18 cisza... co będzie następne ? :D 22.06.10, 20:04
      Coś o nowych produktach nic nie wiadomo... może uchylicie rąbka tajemnicy co będzie następne w kolejce? (chyba, że gdzieś było a ja przeoczyłam)
      • effuniak Re: cisza... co będzie następne ? :D 23.06.10, 06:54
        ARBUZY
        ;)
        • sylwia-osama Re: cisza... co będzie następne ? :D 23.06.10, 07:57
          effuniak napisała:

> ARBUZY
          > ;)

O_o

Ewo, jak zwykle intrygujesz... ;)))
          Arbuzy działają na wyobraźnię :D
        • nomina ARBUZY - pianka czy miękkie? 23.06.10, 10:38
          Ewa, czy arbuzy będą miękkie czy pianka? I czy planujesz wprowadzić w ciągu,
          powiedzmy, dwóch tygodni coś miękkiego (poza majtkami :D)? Gorąco mi w piance,
          więc jeśli nie planujesz, to nieutulona w żalu będę musiała zamówić jakąś miękką
          freyę :(...
          • bruxelka11 ARBUZY ???? - nie załapałam 28.06.10, 13:56
            Przepraszam, o co chodzi z Arbuzami? Czy to ma być coś we wzorek "arbuzy", kolor
            arbuzowy? Kostium? Stanik? A może jakiś żart? :)
    • iwona922 CZY PIANKA W STROJU KĄPIELOWYM SIĘ KURCZY? 23.06.10, 12:34
      Czy mogę uzyskać odpowiedź na pytanie zadane wczoraj ?
      Nie wiem czy zostawiać strój czy odesłać..
      • anika772 Re: CZY PIANKA W STROJU KĄPIELOWYM SIĘ KURCZY? 23.06.10, 15:50
        Nie pomogę, bo jeszcze jestem przed urlopem i nie nosiłam ani nie
        prałam.
        Ani mój cielisty, ani czarny nie skurczyły się (prane ręcznie, w
        letniej wodzie, naciągane delikatnie w różnych kierunkach), więc
        liczę na to, że i w stroju tak będzie.
        • iwona922 Re: CZY PIANKA W STROJU KĄPIELOWYM SIĘ KURCZY? 23.06.10, 17:45
          Ja wręcz przeciwnie.. Liczę na to, że się skurczy tak jak w plandżach.
          70F jest na mnie za małe, a 70FF po skurczeniu idealne.
          Jeśli w stroju jest ta sama pianka co w stanikach, to wiedziałabym, że mogę go
          zostawić, inaczej musiałabym wymienić.
          • anika772 Re: CZY PIANKA W STROJU KĄPIELOWYM SIĘ KURCZY? 23.06.10, 22:08
            To może bardzo ciepła woda oraz nienaciąganie zadziałają...?
      • kasia_j Re: CZY PIANKA W STROJU KĄPIELOWYM SIĘ KURCZY? 24.06.10, 09:22
        Trochę się kurczy, ale nie wiem ile tego kurczenia potrzebujesz. U
        mnie nie zadziałało musiałam zamówić rozmiar mniej.

Ja namoczyłam w bardzo gorącej wodzie.
    • velika Pudrowy kropek 70F 24.06.10, 10:22
      Zamówiłam kropka 70F i stringi 36. Mam już czerwony mech 70E, trochę na mnie za
      mały.
      Miski i obwód standard, miski większe niż w 70E mchu. Dekolt robi podobny.
      Ramiączka krótkie, nie musiałam prawie wcale skracać. Bardzo wygodny, dekolt
      robi super:) Mam to samo zastrzeżenie co do mchu-za niskie boczki dla mnie. Wolę
      jednak większe zabudowanie pod pachą(nie wierzę, że to piszę:) Ale generalnie po
      wczorajszym całym dniu noszenia jestem zadowolona. Miski są na styk, myślałam
      nawet, czy nie wymieniać na większe, ale doszłam do wniosku, że mogą być trochę
      za duże. Obwód ciasny, jak to effuniak. Aha, jeszcze mała wada- łączenie
      zapięcia z obwodem mnie drapie. Mam nadzieję, że po praniu przestanie. I że nie
      skurczą się miski, bo będę się wylewać;]
      Jeszcze słowo o majtkach-są piękne, bardzo wygodne i dzięki użytemu materiałowi
      praktycznie niewyczuwalne. Rewelacja! Ale to 36 jest dość duże, lepsze by dla
      mnie było 34(mam 90 cm w biodrach). Ale i tak są cudowne;)
      • arribeth Re: Pudrowy kropek a Black 24.06.10, 13:50
        Czy któraś z was wie jak wypada wielkość miseczek pudrowego kropka w porównaniu
        do czarnego stanika? Zastanawiam się czy brać ten sam rozmiar czy jednak miskę
        więcej.
        • leiree Re: Pudrowy kropek a Black 24.06.10, 19:27
          Wg mnie kropek ma większe miski. W nim noszę 75F a Black był dobry w 75E (75F
          mógłby być, ale odstawał). tylko że tego drugiego ja tylko przymierzałam.
          • kryklu Re: Pudrowy kropek a Black 24.06.10, 22:43
            leiree napisała:

> Wg mnie kropek ma większe miski. W nim noszę 75F a Black był dobry
            w 75E

Z tego wynika, że Kropek ma m n i e j s z e miski niż Black :)
            • iq133 Re: Pudrowy kropek a Black 01.07.10, 22:15
              Potwierdzam, zmierzyłam i kropek, i black. Kropek w porównaniu do black ma mniejsze miski i mniejszy obwód.
    • nivaliss Zewnętrzna metka "Ewa Michalak" 25.06.10, 12:55
      W sumie już od dawna się nad tym zastanawiam: po co jest ta naszywka z
      różowym napisem "Ewa Michalak" po zewnętrznej stronie staników? Urody
      stanikowi nie dodaje, a raczej ujmuje, ma może spełniać funkcję
      reklamy? Ja przy koleżankach nie chodzę w samym staniku, więc raczej
      nie zapewnię tym sposobem Ewie klientek. Nie można z tego zrezygnować?
      Nawet nie da się tego odpruć, bo nie jest przyszyte oddzielną nitką...
      Może tylko mi to przeszkadza...?
      • psuj-ka Re: Zewnętrzna metka "Ewa Michalak" 25.06.10, 13:02
        Nie tylko Tobie przeszkadza i też nie wiem, po co jest w tym miejscu. Freya też tak robi.
        Jeszcze śmieszniej wygląda ta naszywka z tyłu dżinsowych szortów :D
      • yaga7 Re: Zewnętrzna metka "Ewa Michalak" 25.06.10, 13:05
        Freya też tak robi. Nie wiem, czy wszystkie modele, ale na pewno te nieliczne,
        które ja mam, mają taką metkę, i to jeszcze gumową i białą.
        • ptysiowa_7 Re: Zewnętrzna metka "Ewa Michalak" 26.06.10, 15:41
          U Freyi chyba tylko w Retro i Deco.
      • slotna Re: Zewnętrzna metka "Ewa Michalak" 26.06.10, 12:19
        Tez na to zwrocilam uwage - na dzinsowym to wyglada spoko, nawet fajnie, ale juz bezyk i czarny plisowany slabo. Na karminowym jej nie ma.

Przy okazji, skoro juz tu pisze - bezykowa koronka na maksa lapie babole z ubran i ciezko jest je z niej usunac, bo ciagna sie niteczki. Zazwyczaj usuwam takie paprochy golarka, ale to ze swetrow, nie bede przeciez golila koronki.
        • bbkk Zewnętrzna metka farbuje :-( 13.07.10, 13:21
          i farbuje tez rozowa tasiemka w srebrym :-(
    • apall jaki rozmiar chusty do kostiumu? 28.06.10, 13:37
      Witam.Mam mały dylemat rozmiarowy.Otoz chciałam kupic czarna chuste do kostiumu
      i nie wiem czy probowac 36 czy 38.Mam w biodrach 91 czyli jestem na styku tych
      rozmiarow.Według tabelki to niby juz 38,ale sama nie wiem,bo centymetr sie nie
      uciaga a chusta pewnie tak.Majtki mam raz 36 raz 38,zalezy od firmy.Jestem
      raczej płaska z tyłu(tzn.tyłek mam płaski mówiąc wprost),ale z kolei w pasie mam
      sporo(okolo 80cm).Sama nie wiem.
      • ailes Re: jaki rozmiar chusty do kostiumu? 28.06.10, 14:21
        Ja bym brała 36. Mam figi morskie i na moje 92 cm są trochę za duże.
      • yarshiva Re: jaki rozmiar chusty do kostiumu? 28.06.10, 21:46
        Bierz 36. Ja na 91cm w biodrach brałam 36 i się nawet zastanawiałam, czy rozmiar
        mniejsze nie byłyby lepsze (z tym, że ja troszkę węższa w pasie).
    • andziula_ania PIN-UP 01.07.10, 18:08
      Czy widziałyście nowy kostium.
      Na szczęście nie w moim typie bo bym się zdenerwowała że coś jednak jeszcze będzie.

Tak czy inaczej majtki fajowe, tzn krój bo stylistyka mi odległa- troszkę
      inaczej go sobie wyobraziłam gdy przeczytałam że w klimacie lat 50.

A co wy na to?
      • akj77 Re: PIN-UP 01.07.10, 18:12
        Majtki rządzą! Normalnie nie uznaję bikini ze względu na mój brzuch, ale ten
        zestaw to chyba bym kupiła, gdybym teraz szukała kostiumu i miała wolna kasę :-)))
        Góra od kostiumu - OK, ale bez rewelacji.
      • pineapplegirl Re: PIN-UP rozmiary na zamówienie? 01.07.10, 18:43
        Jeśli dobrze widzę, wszystkie rozmiary są dostępne tylko na zamówienie z terminem realizacji 14 dni.
        Mam nadzieję, że nie będzie tak, że teraz już wszystko będzie tylko na zamówienie...
        • nisiaczek28 Re: PIN-UP rozmiary na zamówienie? 01.07.10, 18:50
          Świetny ten strój, majty rewelacja! Szkoda, że mam nowiutki strój w szufladzie :(
          • bacia12 Re: PIN-UP rozmiary na zamówienie? 01.07.10, 20:51
            A mnie się te majtki w ogóle nie podobają
            A swoją drogą niedawno pytałam, czy będą inne stroje i dostałam odpowiedź negatywną
      • anika772 Re: PIN-UP 01.07.10, 22:18
        W moim też nie, ale jestem absolutnie zakochana w moim kostiumie w
        groszki, falbankę na figach też kocham, także zupełnie mnie teraz
        serce nie boli z powodu nowości:-)
        Natomiast mojej mamie wpadł w oko- gdyby był jednoczęściowy, zaraz
        by brała. Do dwuczęściowego jej nie przekonam...
        • deenbee Re: anika772 01.07.10, 23:59
          mogłabyś mi powiedzieć jak te groszkowe majtki spisują się na żywo?
          tzn czy poszerzają biodra i czy ta falbanka jest bardzo-szalenie-frywolnie-odstająca-rzucająca się w oczy?

i czy jeśli masz troszkę szersze bioderka to czy wyglądasz w nich korzystnie? :)

bo ja mam bardzo masywny dół, rozmiar 42, i zamówiłabym ten strój tylko się gatek boje :P
          • anika772 Re: anika772 02.07.10, 10:15
            No właśnie jakimś cudem zupełnie nie poszerzają. Falbanka jest spora
            i rzuca się w oczy, ale nie odstaje- bardzo ładnie przylega. Biodra
            mam 101 cm, nabyłam rozmiar 40, ale powinnam była raczej 38. Moim
            zdaniem majtki Effuniak są dość spore i śmiało można zaniżyć rozmiar.
            Też się bardzo bałam tego stroju, ale po tym jak czarny okazał się
            zupełnie nie dla mnie, Ewa namówiła mnie na ten w groszki. Zamówiłam
            z myślą że przymierzę i odeślę:-)
    • dorotaifilip pin-up 02.07.10, 11:14
      Super majtki!!! Takie lubię jako "wiolonczela" z nadwagą.

Czekam na razie na nowe biustonosze - "migracja" przez effuniaki
      dopadła mnie i nie wiem jaki jest mój "standardowy rozmiar"
      biustonosza. Przeskakuję właśnie o dwie miski do góry.
      dorota
      • sheilunia Re: pin-up 03.07.10, 10:24
        Lubię takie doły, ale coś mi wzór za bardzo nie przypadł do gustu...
    • czaroffnica24 Serduszka 02.07.10, 16:03
      Doszedł, ale... w brytyjskiej rozmiarówce noszę 32 HH, effuniakowy wyliczył mi kalkulator na 75 G i... obwód luźny, od razu zapinam na ostatnie haftki a miska wydaje mi się mała. W niedziele cyknę foto i wrzucę do galerii.
      Odsyłac nie będę bo i tak na sweet róż już nie wymienię ;)
      ostatnie sztuki zostały
      • akj77 Re: Serduszka 02.07.10, 17:08
        czaroffnica24 napisała:

> Doszedł, ale... w brytyjskiej rozmiarówce noszę 32 HH, effuniakowy wyliczył mi
        > kalkulator na 75 G

To dziwnie Ci wyliczył, bo ja noszę 32H/34GG, czyli miskę mniej od Ciebie, a
        effuniaka bakłażana mam 75GG i jest na granicy zamałości.
        • czaroffnica24 Re: Serduszka 02.07.10, 19:47
          No posłuchałam się koleżanki-fanki effuniaków, która ma na swoim końcie wiele uświadomień. I twierdziła, że kalkulator na stronce to rzecz święta i niepodważalna ;)
          a tak mi coś nie grało, trudno następny wceluje w większą miskę

A jak na dwie godzinki noszenia, nawet przymały jest mega wygodny.
        • iq133 Re: Serduszka 03.07.10, 09:55
          Chyba tak dziwnie nie wyliczył, bo dla mnie przy 32H wylicza 75FF. To 75FF jest za małe, ale 75G (teoretycznie dobre) leży źle. Krój nie dla mnie. Natomiast doskonały jest 75GG sprzed roku, na ale tamte się skończyły niestety
    • elle_b przeliczanie rozmiarów cielisty 70ff na ??? 02.07.10, 17:53
      zwracam się z pytaniem do posiadaczek cielistego w rozmiarze 75E lub 75F, czy któraś może mi podać długość obwodu w spoczynku i po rozciągnięciu? zakupiłam sobie cielisty w 70ff i nie dam rady, dusi mnie. mam morski w 70ff i jest ok, cielisty ma dodatkowo materiał w obwodzie i nie mogę w nim wytrzymać, do tego miski są na styk i boję się że się skurczą po praniu, teoretycznie powinnam brać 75f ale mierzyłam strój czarny i był dobry w miskach w 75e więc już sama nie wiem.
      • monikas27 Re: przeliczanie rozmiarów cielisty 70ff na ??? 03.07.10, 16:44

Ja mierzyłam 70FF i 75F, miskowo wypadały tak samo jednak w 70
        ciężko mi było oddychać zostawiłam 75-tkę, która w spoczynku miała
        63 cm a rozciągnieta ok. 75 cm. Piszę "miała" bo jednak nie
        dogadałam się z Effuniakiem i poszedł w świat :)
        • elle_b dzieki, tylko jaka miska? 03.07.10, 21:02
          dzięki wielkie, wymienię na 75 tylko naprawdę nie wiem jaka miska. Ten czarny
          stój mnie zbił z tropu.. czy ktoś ma może porównanie misek w cielistym i czarnym
          stroju??
    • 100krotna Maruda. Bez ramiączek 02.07.10, 20:30
      Effuniaczku. Czy teraz już wiadomo, czy na początek sierpnia będzie możliwy
      strapless? Wiem, że nudzę, serdecznie przepraszam... ale mimo, że szukałam, nic
      nie znalazłam na razie i w Tobie jedyna moja nadzieja, niestety.
      Kurde wiem, że ja nawet nie jestem tutaj reprezentatywna z moim mini biustem ;)
      jednakowoż nudzę...
      • effuniak Re: Maruda. Bez ramiączek 02.07.10, 22:34
        wcześniej ale tylko do miski max 80F, 85E lub 90DD - to wypadkowa tych samych misek
        • 100krotna Re: Maruda. Bez ramiączek 03.07.10, 07:39
          potrzebuję 70C-D ;) wiem, że ktoś mógłby powiedzieć, że to żaden
          problem, ale w sukience, w której idę wyglądam bez stanika jak dla
          przypłaszczone minibakłażanki, mimo w miarę przyjaznego kroju... ;)
          mierzyłam parę różnych straplesów, ale wtedy te bakłażanki jeszcze
          są przepołowione... :(
          • imp18 Re: Maruda. Bez ramiączek 03.07.10, 13:06
            podobno te z H&M sprawują się nieźle na mniejszych biustach i są całkiem ścisłe :P tak jakbyś była w desperacji :)
            • 100krotna Re: Maruda. Bez ramiączek 04.07.10, 18:20
              Śledziłam te tematy na balkonetce ;) Przymierzyłam niestety z H&M wszystko co
              możliwe, łącznie z 75B (takie dziwactwo, chyba półgorset z obwodem szerokim na
              8-10 cm, nawet ścisłe, ale niewygodne) ale wszystko oprócz tego 75B wcinało się
              górą miski :(
        • yaga7 Re: Maruda. Bez ramiączek 03.07.10, 08:06
          A czy będą dostępne w 24h czy na zamówienie 14 dni?
          Czy jeszcze nie wiadomo?
        • kwiatek04 Re: Maruda. Bez ramiączek 03.07.10, 13:10
          Czy beda do nich dolaczane ramiaczka?
        • andziula_ania Re: Maruda. Bez ramiączek 05.07.10, 22:30
          oj oj oj , cudownie. A czy jest szansa na ciekawe bezramiączkowce czy tylko klasyka?
          Wszędzie mi tego brakuje.
    • bebe.lapin lawendowy 80HH 03.07.10, 13:20
      opis z balkonetki, gdzie mozna tez obejrzec to cudo gorseciarskie. wysle tez do
      galerii, razem ze strongami, ktore mam w rozmiarze 46 i moze moglyby byc
      mniejsze ;).

pierwsze wrazenie - jejku, gdzie sa moje piersi!!!! prawie ze za duze to HH!!

stanik piekny codzienniaczek, a moze nawet wiecej. majteczki boskie, takie
      kuszaco niewinne ;)

obwod scisly (mam jakies 81 cm pod w tej chwili). miski z gabki sredniogrubej,
      ale przyjemnej; miski ladnie sie ukladaja (to chyba zasluga mniejszego rozmiaru
      niz kiedys :P).
      jak wszystko porzadnie wygarne i sie wyprostuje rowiez porzadnie, to jest ok ,
      tak akurat, ale ma duuuuuza tendencje do odstawania zaraz po. zmniejsza sie w
      praniu, wiec mam nadzieje, ze wtedy bedzie juz naprawde idealny.

pisalam juz w mailu do p. Ewy, ze u mojej kolezanki objawil sie drobny problem
      konstrukcyjny - guma od naramek w czesci przyszytej do obwody sie wywija, co
      zmienia ulozenie sie stanika i odznacza sie pod bluzka. nie wiem, czy u mnie tez
      to nastapi, mam nadzieje, ze nie.

generalnie jestem b. zadowolona, a bede jeszcze bardziej, jesli sie potwierdzi,
      ze rozmiar jest ok (tu wielka prosba do Pan ze sklepu - moglybyscie rzucic
      oczkiem swym pieknym do katalogu balkonetkowego i pozostawic swiatla opinie? ;).
      • bebe.lapin W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 08:24
        Ok, przyszedl, rozmiar na papierowej metce 80 HH, zaraz po zalozeniu scisly,
        ucieszylam sie. owszem, miski odstawaly, ale po dokladnym wygarnieciu niewiele,
        wiec stwierdzilam, ze dobra, skurcza sie przeciez w praniu i bedzie ok.
        ogarnieta potrzeba noszenia scislego stanika oderwalam metki i paradowalam w nim
        przez reszte soboty.

wieczorem wrzucilam do namoczenia w cieplej wodzie, biore sie za "pranie", a tu
        co?? 85HH na metce wszytej w stanik!! zmierzylam od razu po wysuszeniu obwod,
        rozciaga sie do 91 cm, a ja mam luzno mierzne pod biustem 88 cm..

owszem, moja wina, trzeba bylo pewnie stanik dokladnie obejrzec przed oderwaniem
        metek, bo a noz..., ale w koncu na papierowej metce widnial "moj" rozmiar. jakos
        po prawie 2 miesiacach oczekiwania chyba trudno sie dziwic, ze mialam ochote go
        wlozyc natychmiast?

co teraz z tym fantem?
        • bacia12 coś niedobrego się dzieje 05.07.10, 12:23
          ze stanikami Pani Ewy :(
          Za malo pracowników? Firma nie do ogarnięcia? O co chodzi? Bo przecież nam
          wszystkim chodzi chyba o to, by firma funkcjonowala jak najlepiej...
        • effuniak Re: W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 18:37
          odesłac ! bezwzględnie odesłać !
          A masz moźe jeszcze te metkę?
          jek tak to razem z metka !!!!!
          Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
          • bebe.lapin Re: W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 18:41
            mam metke, ale stanik juz uzywany..; a numerek wszyty w srodku to jedynka, jesli
            to pomoze zidentyfikowac osobe do otrzymania opieprzu ;)
            • effuniak Re: W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 19:04
              winna jest ta osoba, co metkowała i kontrolowała jakość !
              Ula nie zawsze sprawdza, czy to co zrobiła pani x jest zrobione poprawnie, bo
              owa pani x wszak otrzymuje wynagrodzenie, i rto wcale nie małe, za swoją prace w
              ramach której strzela etykiete zgodnie z rozmiarem z metki !
              BEBE - jak nie chcesz odesłać na koszt tej pani to i tak masz u mnie majtki w
              ramach rekompensaty(od owej pani)

Przepraszam Cię !
              • bebe.lapin Re: W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 19:08
                spoks; po prostu chcialabym miec wreszcie stanik w dobrym rozmiarze. :)

ok, to odesle. moze byc na koszt tej pani (nie, zebym byla specjalnie zlosliwa
                zyciowo, ale to chyba nie pierwszy i nie drugi raz, kiedy ona sie myli, a sklep
                musi sie tego wstydzic na forum i przepraszac).
                • effuniak Re: W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 19:26
                  BEBE - wyślij to do Łodzi nie do Sulejówka ok ?
                  A majtki i tak masz ode mnie :)
                  • bebe.lapin Re: W jakim wlasciwie rozmiarze dostalam stanik? 05.07.10, 19:45
                    a moge w takim razie poprosic na gazetowego ten lodzki adres?
          • bebe.lapin ps 05.07.10, 18:42
            tylko ze koszt wysylki wyniesie mnie jakies 40 zl, a ja przewaznie na nadmiar
            pieniedzy nie narzekam, zwlaszcza ostatnio.. a 40 zl to jednak sa juz np. majtki..
            • victoria1985 Re: ps 06.07.10, 13:43
              nie wiem czy Ci p.Ewa już nie odpisała w tej sprawie ale ja na twoim miejscu
              wysłałam bym to poczta polska w kartoniku będzie taniej ok 12 zł lub kurierem
              dpd z zaznaczeniem że płaci odbiorca .
              Jednak myślę że paczuszka pocztowa wystarczy.
              • bacia12 Re: ps 06.07.10, 14:16
                A skąd wziela się ta suma 40 PLN? Za paczuszkę poleconą POczta POlską masz 4,5
                PLN :)
                • bebe.lapin Re: ps 06.07.10, 14:23
                  bo z Francji? jak wysle kartonik poleconym to ok 10€ wyjdzie, moze ciut mniej -
                  zalezy, jak potraktuja wysylke.
                  • victoria1985 Re: ps 06.07.10, 15:33
                    a spróbuje sie dogadać z effuniakiem
                    1) czy możesz wysłaś go w kopercie
                    2)Dogadaj się z effuniakiem może ona nie wie że ty z zagranicy go bedziesz wysyłać
                    • bebe.lapin Re: ps 06.07.10, 16:04
                      wie, juz sie dogadalysmy ;)
                • victoria1985 Re: ps 06.07.10, 15:13
                  ta paczuszka polecona za 4,5 dobre;) mylisz list polecony z paczką
                  • bacia12 Re: ps 06.07.10, 17:49
                    tak list. ale mozna poslać paczuszkę jako list. to byl skrót myślowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka