Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne

• la_parisienne.biubiu Dostawa Polki 28.07.10, 21:04
      Zapraszam, większość rozmiarów jest już wprowadzona do sklepu.
      Jutro reszta i pierwsza porcja czarnych polek.
      • genepi Re: Dostawa Polki 28.07.10, 23:21
        Czy polka dot i czarna polka mają taki sam krój? Czarna wydaje mi się
        szersza dołem i szersza przy dekolcie. Czy będą inne kolory czy lepiej
        nie czekać?
        • la_parisienne.biubiu Re: Dostawa Polki 29.07.10, 06:54
          Krój jest identyczny - polka dot jest tak samo szeroka, tylko tego nie widać na
          zdjęciu.
          Niestety , nie będzie innych kolorów.
          • winter76 Re: Dostawa Polki 31.07.10, 09:03
            Nie będzie innych kolorów Polki?Jaka szkoda,tzn,że muszę szukać innej sukienki na wesele :(
    • la_parisienne.biubiu Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 30.07.10, 14:40
      Zapraszam na dostawę polki dot i czarnej polki.
      • beatea007 Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 30.07.10, 15:02
        Ostatnie = najnowsze?
        Czy (o zgrozo!) ostatnie = więcej nie będzie?

I co się stało z 40-ami??
        Już ktoś zdążył wykupić??
        • la_parisienne.biubiu Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 30.07.10, 15:47
          Ostatnie w tym sklepie, potem będzie nowy sklep :)
          40 we wtorek będą.
          • mirka.zdzirka Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 30.07.10, 17:17
            A ja chciałam zapytać, czy rozmiaru 34 czarnych Polek jeszcze nie było (i będzie
            w nowym sklepie), czy już zdążył się wyprzedać?
          • cielecinka Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 30.07.10, 22:10
            i co z 46 BB/BBB było i zostało wykupione ,czy jeszcze jest szansa?
      • inez69 Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 31.07.10, 00:33
        Za tego maila z ostatnimi dniami sklepu BiuBiu powinnyście dostać
        ochrzan, o mało mi serce nie pękło ze smutku. Dopóki nie doczytałam,
        oczywiście :P
        • kryklu Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 31.07.10, 02:15
          He, he, też miałam to samo :)
        • sylwia-osama Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 31.07.10, 12:18
          inez69 napisała:

> Za tego maila z ostatnimi dniami sklepu BiuBiu powinnyście dostać
          > ochrzan, o mało mi serce nie pękło ze smutku. Dopóki nie doczytałam,
          > oczywiście :P
          Dokładnie!
          Nieładnie tak stresować klientki ;)))
        • ciri1971 Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 31.07.10, 14:12
          Mój mąż otworzył maila i ze zgrozą powiedział- "co my teraz zrobimy?":)
          • kryklu Re: Ostatnie sukienki w tym sklepie.... 31.07.10, 15:07
            :DDD
    • sybilla777 ultra violet na ramiączkach i mojito 38B/BB 30.07.10, 23:12
      Nie sądziłam, że jeszcze mogę się tak zachwycić ciuszkami biubiu, ze szczęka
      sięgnie mi podłogi, a jednak:))
      Sukienka jest boska, ma dużo miejsca na biust i jest bardziej zabudowana niż
      Mojito i Etna. Kolorystycznie ogromnie zyskuje na żywo, ma piękne wyraziste
      kolory. Na moje 164 cm wzrostu sięga mi do półłydki, gdy na nią czekałam to
      planowałam ją skrócić na mini, ale zostaje bez zmian, bo nawet tę długość
      akceptuję:)
      Najbardziej zaskoczyło mnie Mojito, bo obawiałam się, że będzie małe na mnie i
      za bardzo wydekoltowane, a tu taka niespodzianka - czuję się w nim super, jest
      piękne, kolorowe, letnie i jedyną poprawką jaka czeka tę bluzeczkę jest doszycie
      ramiączek:)
      Dzięki Kindze i jej ciuszkom jeszcze bardziej nie mogę doczekać się urlopu;))
    • akna Przerwa techniczna - przenosiny sklepu 03.08.10, 11:46
      Przepraszamy- w dniu dzisiejszym sklep będzie nieczynny, z powodów technicznych-
      przenosimy się do nowego sklepu :)
      Złożone zamówienia będą realizowane na bieżąco.
      O uruchomieniu nowego sklepu poinformujemy klientki mailowo, przepraszamy za
      wszelkie utrudnienia, mamy nadzieje, że nowy sklep będzie bardziej funkcjonalny
      i przyjazny dla użytkownika.

Pozdrawiamy,
      BiuBiu-Team :)
      • estreno Re: Przerwa tech. -nowa str - logowanie 05.08.10, 17:26
        Stronka juz jest, na pierwszy rzut oka super :))
        Probowalam sie zalogowac, bo chce kupic Czarna Polke, ale mi nie wchodzi, czy to
        znaczy, ze mam zalozyc nowe konto w sklepie czy tez za bardzo sie pospieszylam i
        jeszcze nie wszystko jest gotowe?
        • akna Re: Przerwa tech. -nowa str - logowanie 05.08.10, 19:51
          Konta powinny były zostać przeniesione - jeśli nie wchodzi Ci stare hasło
          skorzystaj z opcji przypomnienia hasła. Powinno się udać.
          • estreno Re: Przerwa tech. -nowa str - kod rabatowy 05.08.10, 20:13
            Zrobilam jak radzisz, dostalam nowe haslo, dzieki :) Czy rabat na haslo lobby
            jest aktualny, bo w koszyku po jego wbiciu sie nie przelicza?
            • jul-kaa Re: Przerwa tech. -nowa str - kod rabatowy 05.08.10, 20:28
              Nie działa (mi) wyszukiwarka po rozmiarze.
          • helejabea Re: Przerwa tech. -nowa str - logowanie 06.08.10, 08:40
            Z logowaniem w nowym sklepie są poważne trudności, przynajmniej w moim
            przypadku. W opcji "przypomnienie hasła" otrzymane nowe hasło nie wchodzi.
            Ponowna próba skorzystania z przypomnienia hasła nie działa, bo wyrzuca mi, że
            nie ma takiego użytkownika (czyli mnie). Natomiast, gdy próbowałam założyć nowe
            konto nie da się, bo mój adres istnieje w bazie danych. Jestem skołowana i
            skończył mi się repertuar pomysłów. Co dalej robić?
            • estreno Re: Przerwa tech. -nowa str - logowanie 06.08.10, 08:48
              Mnie wczoraj nie wchodziło stare hasło, dostałam nowe i to nowe już działa.
              Zaraz sobie zresztą je zmieniłam, bo było nieco skomplikowane. Dokonałam też
              zakupu - wiadomość przyszła na maila jak zawsze.
            • akna Re: Przerwa tech. -nowa str - logowanie 06.08.10, 12:59
              Podeślij Kindze maila z nazwiskiem lub adresem mailowym używanym w sklepie-
              zmieni Ci z poziomu admina
              • helejabea Re: Przerwa tech. -nowa str - logowanie 06.08.10, 21:02
                Napisałam, jak radziłaś i teraz jest wszystko OK. Dziękuję:)
    • anulla1974 Etno, Mojito, Polka 34 B/BB 05.08.10, 10:26
      Odwiedziłam "Bra - Dreams" i od razu przymierzyłam. Niestety w Etno
      i Mojito to mogę jeszcze ze 2 biusty takie jak mój zapakować i
      jeszcze bedzie luźno :(. Poka Dot piękna, ale też za duża i w
      biuście i w talii.
    • magda2em Etno 40b/bb i 38b/bb Mojito 40b/bb 05.08.10, 15:44
      Nie pasują, odleciały z powrotem do sklepu po konsultacji z Kingą.

Co do Etno: jest wyraźnie szyta na kogoś nie tyle bardziej biuściastego co wyższego ode mnie i moich 165 centymetrów, mierzyła je też moja koleżanka, podobny wzrost, o (chyba) miseczkę większy biust - efekt był ten sam. Podciągnięcie ramiączek w Etno skutkowało wbijaniem się bluzki pod pachą, a nadmiar materiału nadal w górnej części bluzki był nadal widoczny. Na zdjęciu 38b/bb, 40b/bb wyglądało jeszcze gorzej, bo w części biustowej materiału było jeszcze więcej.

Materiał poglądowy:
      Etno 1
      Etno 2

Mojito - jedno wielkie AUĆ. Wiązanie zaczynało się za daleko pod pachą, w związku z czym przy właściwym podciągnięciu ramiączek i zawiązaniu bluzki na szyi robiły mi się piękne fałdki podpachowe plus zdecydowanie pod pachą była za wysoka i tam też się wbijała. Moje 75FF effuniakowe zmieściło się w niej ładnie, nawet jeszcze z luzem w miseczkach, być może 38b/bb leżałoby lepiej, wtedy wiązanie by się zaczynało bardziej z przodu i być może nie wrzynałoby się tak w pachę, ale wtedy miałabym problem ze schowaniem oponki, zwłaszcza że paseczki podkreśliły ją bezlitośnie ;)

Materiał poglądowy:
      Mojito 40/bb

• magda2em Polka dot 38 bb/bbb 05.08.10, 16:13
      Jednym słowem: Re-we-la-cja!

Nie byłam przekonana do tych groszków, pojechałam do Bra Dreams z duszą na ramieniu i w ogóle przekonana (po sprawdzeniu długości sukienki i wymierzeniu siebie centymetrem) że będzie bardzo za długa i że nie będzie wcale na mnie pasować, i że siebie w niej nie polubię, i że jeśli nawet będzie dobra, to nie wezmę tych groszków, tylko poczekam na czarną - a tu wielkie zaskoczenie, bo nie dość, że leży doskonale, to nawet mnie, wielbicielce długości mini do połowy uda, ta długość odpowiada. Nie obraziłabym się, co prawda, gdyby była o te 2-3 centymetry krótsza, ale taka, jaka jest, wygląda świetnie. I ku mojemu zaskoczeniu - spodobałam się sobie też w groszkach i wyszłam z nimi ze sklepu ^^' A czarną polkę nabędę i tak, kroki w tym kierunku poczyniono ;)

Materiał poglądowy z udziałem słodkiego psiaka:
      Polka dot 38 bb/bbb

PS. Jeszcze trochę, a przez Kingę stanę się wielbicielką sukienek, niemożliwe O_o
    • mania_aniam off - wyglad strony 05.08.10, 20:06
      a jaka ladna jest teraz strona, sklep bardzo nabral klasy:) (wczesniej mial jej
      150% teraz 200!)
    • la_parisienne.biubiu Re: BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne 05.08.10, 22:30
      Drogie klientki!
      Sklep jako-tako działa, z naciskiem na jako ;)
      A działa tak, że newslettera musiałam wysłać ze starego sklepu :D
      Niestety, w nowym nie działa :(

Wyszukiwarka po rozmiarach działa ta po lewej stronie poniżej.
      U góry po prawej działa dziwnie, selektywnie bardzo, spisuję właśnie kolejną
      listę uwag do informatyka.
      Myślę, że z Waszą pomocą, wytropimy chochliki i trolle, które nas napastują ;)
      • jul-kaa Re: BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne 05.08.10, 23:17
        A czy działa jakiś kod rabatowy?
        • la_parisienne.biubiu Re: BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne 05.08.10, 23:27
          Na razie nie działa- uruchomić potrafię tylko rabaty kwotowe, procentowe nie
          działają. Do końca weekendu przecenione są żółta i liliowa tequila,
          power-flower, sun-flower, zielono mi!
          Pracujemy nad programem lojalnościowym.
          • wielebnna Re: BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne 09.08.10, 00:53
            ałała
            myślałam, że chwilę promocja potrwa, jak rano była to i wieczorem się
            spodziewała a po północy ceny wzrosły mimo, że ubrania nadal w kategorii promocja :(
            • la_parisienne.biubiu Re: BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne 09.08.10, 08:23
              Promocja miała być weekendowo-powitalna, ale ponieważ przy remanencie znalazłam
              dużo pojedynczych bluzek, z poprzednich kolekcji, ale miałam problemy z
              komputerem w domu i nie umiem dodawać zdjęć do produktów, a że również z autem
              mam problem nie jechałam do pracy w weekend, tylko leniuchowałam - zaraz
              pododaję je i przedłużę przy okazji weekendową.
      • ptasia Re: BiuBiu - 7 - kolekcje biustoprzyjazne 06.08.10, 08:02
        no to ja zauważyłam jeszcze coś takiego, że jak klikam przy wybranej bluzce na
        "przymierzalnię", przenosi mnie na stronę główną.
        a w ogóle to podoba mi się :)
        • ptasia :) Kolejny kwiatek :) 06.08.10, 08:56
          kwiatek (sic) lub chochlik, nawet śmieszny.
          Klikam na flower powera na głównej, przenosi mnie na białą stronę z napisem "It
          works!" + adres sklepu zmienia się na adres wersji beta.
      • akna Przepraszamy za newslettera :( i inne techniczne 06.08.10, 11:23
        Pierwsze wpadki za nami.
        Niestety pan informatyk dopiero teraz zintensyfikował swoje działania w kwestii
        różnych błędów, co spowodowało wysłanie wiele razy newslettera - bardzo
        przepraszamy za SPAM :(

Zdjęcia są przeniesione w takim formacie, w jakim były w poprzednim sklepie, ale
        postaramy się, aby były większe. W końcu diabeł tkwi w szczegółach.

Wymiana tak jak w starym sklepie- poprzez złożenie nowego zamówienia i
        zaznaczenie w uwagach, że to na wymianę.
        • maith Nowa strona 08.08.10, 18:12
          Najpierw pytanie - jak możemy wpisać Wam tam opinie? Bo widzę
          miejsce, a nie widzę możliwości dopisania się.
          W zasadzie można tam również dodać gdzieś obok linki do wszystkich
          wątków BiuBiu ;)

A nowa strona wygląda fajnie, nowocześnie i nie ma problemu z
          ustaleniem, czego gdzie szukać.
          Dla mnie forma prezentowania ciuchów jest wygodniejsza niż wcześniej.
          I wszystkich naraz (np. bluzek) i konkretnej rzeczy. Poprzednia opcja
          mnie trochę irytowała, teraz jest znacznie lepiej. I opis od razu z
          boku też jest lepszy niż to wcześniejsze szukanie go gdzieś na dole.

Na marginesie, to oczywiście czysty przypadek, że zaraz po wejściu do
          zmienionego sklepu zamówiłam od razu 2 oczywiście tylko przypadkowo
          pasujące kolorystycznie do strony ciuchy ;))
    • marciasek a będzie jakiś halter nie w paski? :) 06.08.10, 23:19
      bo Mojito fajne, ale paski nie dla mnie...
      • inez69 Re: a będzie jakiś halter nie w paski? :) 07.08.10, 02:25
        te paski, wbrew pozorom, fajnie wyszczuplają i są soczyście
        kolorowe :)
        • nomina Problem z zamówieniem 07.08.10, 12:56
          Pisałam już do Kingi, ale napiszę jeszcze tu. Przy potwierdzaniu zamówienia skrypt się biesi - nie mam potwierdzenia ani w okienku, ani na maila; przy czym w historii tworzy się historia zamówień de facto oznaczonych jako błędy skryptu i zawierających dane dotyczące płatności i przesyłki losowo wpisane przez skrypt.
          Nie wiem, czy to u mnie coś nie tak, czy jakiś błąd systemu, ale zgłaszam, z jednoczesną prośbą o uporządkowanie (tj. ustalenie potwierdzenia odpowiedniej formy zamówienia i wykasowanie zdublowanych zamówień).
        • felisdomestica Re: a będzie jakiś halter nie w paski? :) 07.08.10, 20:03
          Wyszczuplają paski podłużne, a poprzeczne wręcz przeciwnie.
          • inez69 Re: a będzie jakiś halter nie w paski? :) 07.08.10, 20:23
            Tak jak napisałam, wzbrew pozorom te cienkie, kolorowe paseczki
            pięknie wyszczuplają. Mam wiele bluzek z BiuBiu i w tej wyglądam
            najszczuplej :)
          • marciasek Re: a będzie jakiś halter nie w paski? :) 10.08.10, 16:19
            > Wyszczuplają paski podłużne, a poprzeczne wręcz przeciwnie.

a to akurat jest mit, bo w rzeczywistości jest odwrotnie.
            Tyle, że ja nie chcę żadnych pasków, ani wyszczuplających, ani pogrubiających :(
    • moopie23 Szara eminencja - jak prać? 07.08.10, 14:23
      Można w pralce w 40 stopniach? Na moim egzemplarzu nie ma żadnej metki z
      informacją.
      • inez69 Re: Szara eminencja - jak prać? 08.08.10, 14:28
        U mnie na metce jest napisane, żeby prać w 30 stopniach. Ja prałam 2
        razy na trybie delikatnym w 40 i sukienka wygląda jak nowa, ale
        trzeba pamiętać, że jeśli użytkujesz niezgodnie z zaleceniami
        producenta, to robisz to na własną odpowiedzialność.
        • la_parisienne.biubiu Re: Szara eminencja - jak prać? 08.08.10, 16:15
          Szarą eminencje można prać w pralce na 30st.

Mam z tego materiału spodnie - piorę na okrągło w 40st - nic się nie dzieje.
    • ycik Mail w sprawie reklamacji 07.08.10, 15:48
      paryżanko, napisałam do Ciebie maila na la_parisienne.biubiu. Nie wiem jak regularnie sprawdzasz pocztę, więc moze streszczę sprawę tu.

Chciałam odesłać zielone Kocio-kocio kupione w tym roku na wyprzedaży- niestety już może z miesiąc minął odkąd go kupiłam i jakoś odwlekałam z pisaniem do Ciebie. Na usprawiedliwienie mam tylko, że są wakacje :) i na starej stronie sklepowej nie było informacji o tych 5dniach od daty otrzymania...
      wada bluzki to taki jakby wycięty trójkącik w szwie, który może (?) spowodować sprucie się materiału.
      pokazywarka.pl/6822pw/
      Drugi problem mam z błękitnym Kocio (taka sama sytuacja), które spruło się z boku po jednym założeniu dosłownie
      pokazywarka.pl/87f25g/
      Czy to kwalifikuje się do reklamacji?
      Będę bardzo wdzięczna za rychłą odpowiedź :)
      • ycik Chodzi mi oczywiście o naprawę n/t 08.08.10, 10:43

• la_parisienne.biubiu Re: Chodzi mi oczywiście o naprawę n/t 08.08.10, 12:29
          Ycik, nie dostałam takiego maila :(
          Najpewniejsza poczta to biubiu.pl at gmail.com, onetową odbieram co kilka dni,
          ale jest bardzo zawodna.

Jeśli chodzi o nacięcie pod szwem, to jest to miejsce styku, w którym robi się
          nacięcie - taki punkt orientacyjny dla szwaczki, jak szyć.
          Nie jest to podstawa do reklamacji, mam wrażenie, że oglądałaś bluzkę na
          wszystkie strony, żeby coś wynaleźć, bo minął termin zwrotu. Ponieważ jesteś
          niezadowolona z zakupu - przyjmę tę bluzkę jako zwrot - nie ma problemu, chce
          mieć zadowolone klientki.
          Pamiętaj tylko, proszę, o dołączeniu paragonu.

Jeśli chodzi o turkusowa bluzkę - spruł się szew , nie wiem z jakiego powodu i
          przyjęcie tego jako reklamacji zależy od dobrej woli sprzedającego - ja taką
          wolę oczywiście mam i nie jest dla mnie problemem przeszyć to na nowo i
          zaryglować, tak, aby nie było możliwości sprucia :)
          • ycik Re: Chodzi mi oczywiście o naprawę n/t 08.08.10, 14:02
            la_parisienne.biubiu napisała:

> Ycik, nie dostałam takiego maila :(
            > Najpewniejsza poczta to biubiu.pl at gmail.com, onetową odbieram co kilka dni,
            > ale jest bardzo zawodna.

No cóż, nie korzystam za często z gazetowego, a napisałam do Ciebie właśnie na ten adres, ponieważ tak to właśnie odbieram- jak akt Twojej dobrej woli jeśli zechcesz mi tę bluzkę naprawić. Co do kontaktu sklepowego to wcześniej gdy chciałam zmienić coś w zamówieniu, nie otrzymałam żadnej informacji zwrotnej, więc nie byłam pewna czy ktoś i po jakim czasie te maile czyta. Choć oczywiście rozumiem, że nie zawsze obsługa sklepu może mieć czas, żeby odpowiedzieć każdej klientce, a moja prośba została uwzględniona przy wysyłce. Szkoda, że mail nie doszedł, bo tam wytłumaczyłam sprawę szerzej, a teraz chciałam być zwięzła.
            >
            > Jeśli chodzi o nacięcie pod szwem, to jest to miejsce styku, w którym robi się
            > nacięcie - taki punkt orientacyjny dla szwaczki, jak szyć.
            > Nie jest to podstawa do reklamacji, mam wrażenie, że oglądałaś bluzkę na
            > wszystkie strony, żeby coś wynaleźć, bo minął termin zwrotu.

Ale ja nigdzie nie napisałam, że chcę zwrócić bluzkę! Zdaje sobie sprawę, że to egzemplarz zeszłoroczny i już takiego nie dostanę, dlatego zależy mi na naprawie, bo bluzka bardzo mi się podoba i nieskromnie mówiąc jest świetna dla mojej sylwetki.
            Co do tego wspomnianego trójkącika- na szyciu to ja się nie znam, ale w błękitnej nic takiego nie zauważyłam. Normalnie to nie byłby dla mnie problem, ale jego "wierzchołek" wychodzi poza obręb tego szwu i tuż pod tym poziomym marszczonym pasem jest dziurka. starałam się zrobić lepsze zdjęcia tym razem żeby to uchwycić:

od zewnątrz wygląda to tak:
            pokazywarka.pl/ms0did-2/
            a od wewnątrz tak:
            pokazywarka.pl/a230rq/
            Mam nadzieję, że teraz widać, że nie wymyślam sobie, żeby tylko dostać zwrot pieniędzy, bo podkreślam znowu- chciałabym nosić tę bluzkę.

Ponieważ jesteś
            > niezadowolona z zakupu - przyjmę tę bluzkę jako zwrot - nie ma problemu, chce
            > mieć zadowolone klientki.

Ja też chciałabym być zadowoloną klientką :)

> Pamiętaj tylko, proszę, o dołączeniu paragonu.

Oczywiście go dołączę, żeby nie było. że np. ją od kogoś odkupiłam z taką wadą.

> Jeśli chodzi o turkusowa bluzkę - spruł się szew , nie wiem z jakiego powodu i
            > przyjęcie tego jako reklamacji zależy od dobrej woli sprzedającego - ja taką
            > wolę oczywiście mam i nie jest dla mnie problemem przeszyć to na nowo i
            > zaryglować, tak, aby nie było możliwości sprucia :)

Co do błękitnej bluzki to być może moja wina, może ją zaciągnęłam czymś, nie wiem. Pomyślałam tylko, że przy okazji mogłabym i ją przesłać razem do naprawy.

Mam nadzieję, że rozjaśniło to nieco sprawę i nie jestem już postrzegana jako "naciągaczka". Reklamacja nie zawsze wiąże się ze zwrotem gotówki, przynajmniej dla mnie.
            • ycik Re: Chodzi mi oczywiście o naprawę n/t 08.08.10, 14:04
              aha, no i przeczytałam jeszcze raz mój pierwszy post i faktycznie mogło to
              zabrzmieć tak, że chcę bluzki odesłać definitywnie. Tylko, że myślałam wtedy, że
              zajrzysz na maila i sprawa będzie jasna. Stąd to całe nieporozumienie...
              • la_parisienne.biubiu Re: Chodzi mi oczywiście o naprawę n/t 08.08.10, 16:13
                Ycik,
                Aaa, gazetowej to ja nigdy nie odbieram :D no może raz na pół roku wchodzę. Już
                przeczytałam :)

Przepraszam, źle Cię zrozumiałam, jeśli nacięcie wychodzi poza szew - to
                oczywiście jest to wada. Najczęściej takie nacinki są na tyle płytkie, że
                "znikają" pod overlockiem - po prostu nóż maszyny je ścina, ale skoro nacinek
                jest widoczny na zewnątrz to bardzo niedobrze i Twoje pretensje są jak
                najbardziej zasadne, a wysyłka oczywiście jest na nasz koszt.

Przepraszam za nieporozumienie, wiesz, dla mnie oglądanie szwów i szukanie
                nacinków - to jakieś przegięcie by było, no i myślałam, że to tak wyglądało,
                dopiero teraz mi się rozjaśniło :)
                • ycik Uff, to kamień z serca :) 08.08.10, 17:42
                  jutro lecę na pocztę :D
    • beata-1978 pytania o sukienki 08.08.10, 19:09
      Wreszcie dojrzałam do ich zakupu (tzn stwierdziłam, że i tak wszyscy
      będą patrzeć na biust a nie moje nogi - mam taką nadzieję - więc
      mogę zaryzykować). Dzianinowe ciuszki noszę w rozmiarze 40b/bb
      (kocio, power flower, baby doll, do dżinsów, fru fru), koszule 38bb.
      Nie wiem w jaki rozmiar celować w przypadku sukienek. Kusi mnie
      szara eminencja, polka i martini dry. Pomocy doświadczone
      sukienkomaniaczki :)

Przy okazji pytanie do Kingi - czy Martini pojawi się w rozmiarze
      48bb lub bbb, bo moja mama ma chrapkę :)
      • beata-1978 aaa skleroza 08.08.10, 19:13
        wymiary biust 104, talia 87, biodra 106. Talia troszkę zejdzie, bo
        wróciłam do a6w.
        • adsa_21 Re: aaa skleroza 13.08.10, 09:12
          Beatko,mam niemal identyczne wymiary jak Ty:-)
          Mam 2 sukienki w rozm 40 B/BB i leza jak ulal:-)
          Minus - sa za dlugie. Jestem niziutka,mam krotkie nogi a dlugosc do pol lydki
          niepotrzebnie mnie tylko skraca.
      • anika772 Re: pytania o sukienki 08.08.10, 19:23
        Ja też noszę 40b/bb i koszule 38BB. Martini dry 40BB leży na mnie
        idealnie.
        • beata-1978 Re: pytania o sukienki 08.08.10, 20:00
          Dziękuję. Czyli wiem w jaki rozmiar celować w Martini.
          • anika772 Re: pytania o sukienki 08.08.10, 20:04
            Ale sluchaj, doczytalam Twoje wymiary. Ja mam 100-79-100 i ta
            martini nie moglaby byc ani o centymetr mniejsza. Jest na styk.
            • beata-1978 Re: pytania o sukienki 08.08.10, 20:20
              Czyli jednak rozmiar większa.
              • la_parisienne.biubiu Re: pytania o sukienki 08.08.10, 23:14
                Wydaje mi się, że co najmniej 42 BB z tkaniny, koszule to inna bajka- one
                wychodzą większe, można schodzić z rozmiaru, w sukienkach nie da rady.
                • beata-1978 Kingo! 09.08.10, 16:35
                  Polkę też brać w tym samym rozmiarze co Martini?? I kiedy pojawią
                  się w sklepie w rozmiarze 42BB?? z góry dziękuję za odpowiedź
                  • la_parisienne.biubiu Re: Kingo! 09.08.10, 17:08
                    Wydaje mi się, że 42 B/BB mogła by być - z dzianiny zwykle polecam brać rozmiar
                    mniejszą niż wskazuje tabelka.
    • kasiadj07 Szara eminencja a Sangria - pytanie 09.08.10, 10:33
      Kingo, jeśli mieszczę się w Sangrię i Martini 46BB, to jest szansa, że Szara
      eminencja również będzie dobra w tym rozmiarze?
      • kwiatek04 Re: Szara eminencja a Sangria - pytanie 09.08.10, 10:44
        Ja mam martini i szara eminencje w tym samym rozmiarze 46BB :)
      • la_parisienne.biubiu Re: Szara eminencja a Sangria - pytanie 09.08.10, 11:53
        Tak, sukienki wyszły idealnie tabelkowo, powinien pasować ten sam rozmiar.
        • kasiadj07 Re: Szara eminencja a Sangria - pytanie 09.08.10, 12:04
          Świetnie, dzięki:)
          • kasiadj07 Re: Szara eminencja 46BB 12.08.10, 17:27
            Przyszła dziś. Kingo, toż to istne cudo jest! Że ja wcześniej nie
            wiedziałam, że się w nią zmieszczę:)
            Kupiłam ją w tym samym rozmiarze, co Martini dry, Sangrię i bluzki
            koszulowe. Leży idealnie, jakby skrojona na miarę:) Wszędzie mam
            minimalny luz jak w koszulach, tyle co trzeba. Bałam się, że będzie
            za mała, bo Martini i Sangria są lekko opięte na brzuchu, tutaj jest
            idealnie.
            Materiał bardzo elegancki, dość cienki, sugerując się składem wełny
            spodziewałam się czegoś grubszego, a tu miła niespodzianka. Tkaninka
            świetnie się układa, jest przyjemna w dotyku, lekko elastyczna.
            Wykonanie jak zawsze perfekcyjne:) Fason tak uniwersalny, że można
            założyć i na eleganckie wyjście na przyjęcie czy do teatru jak i do
            pracy.
            Mam nadzieję, że firma będzie się dalej rozwijać dwukierunkowo i
            oprócz bardziej codziennych, uroczych, kolorowych bluzeczek i
            sukienek (których również jestem nosicielką) pojawi się więcej modeli
            tak eleganckich.
            I z utęsknieniem czekam na żakiet:)
    • meg_ee Power Flower w jednolitych kolorach? 09.08.10, 11:50
      Kupilam ostatnio Power Flowera (40BB/BBB - B/BB bylo ciut za male w
      biuscie mimo ze nosze miske F,FF) i musze powiedziec ze bluzka
      swietna. Bardzo mi sie podoba material, jest milutki, niegryzacy. No
      i swietnie lezy, ladnie podkresla biust i talie. Powaznie
      zastanawiam sie nad kupnem zoltego, szczegolnie ze teraz jest na
      przecenie :)

Przy okazji chcialam podrzucic pomysl zeby moze Flower Power
      stworzyc w jednolitaych kolorach? Mysle ze swietnie by sie
      prezentowal w bazowce kolorystycznej: czarny, bialy, ale takze w
      zywszych kolorach: zielen, fiolet, roz itd.
      Mozna by tez pomyslec nad dwukolorowa wersja np. granat na dole,
      zielen na gorze. Albo pasek pod biustem w jednym kolorze (moze byc
      nawet we wzorki), reszta w innym ale jednolita.
      Ja napewno bym sie skusila :) Tequila niestety na mnie nie lezy za
      dobrze :(
      • kasiadj07 Re: Power Flower w jednolitych kolorach? 09.08.10, 12:06
        Popieram, również lubię ten krój, w jednolitych kolorach byłaby świetna do pracy
        pod żakiet:)
      • inez69 Re: Power Flower w jednolitych kolorach? 09.08.10, 14:08
        Oj tak! Jednolite z kolorowym paskiem byłyby fajne.
      • zmijunia.lbn Re: Power Flower w jednolitych kolorach? 10.08.10, 17:50
        Świetny pomysł. :)
        Ja proponuję czarną z paskiem w czarno-jakiś wzorek, mrrrrr!
        Chociaż do mojej figury to raczej wzorzysta z czarnym paskiem by się przydała.. :P
        • ptasia Re: Power Flower w jednolitych kolorach? 10.08.10, 18:36
          granatowa z wiśniowym...
          szara z fuksjowym...
          brązowa z turkusowym...
          • kasienka.body Re: Power Flower w jednolitych kolorach? 10.08.10, 19:34
            > szara z fuksjowym...

tak! Biorę od razu :D
            • zmijunia.lbn Re: Power Flower w jednolitych kolorach? 13.08.10, 01:13
              kasienka.body napisała:

> > szara z fuksjowym...
              >
              > tak! Biorę od razu :D
              >

I ja!
              Pasowałaby do mojego Thrill Me.. :D
    • sylwia-osama Kingo- priv :) 10.08.10, 08:09
      Z góry przepraszam za prywatę, ale chciałam się upewnić, czy moje maile do Kingi
      dochodzą :)
      Kingo, jeżeli dostałaś moje maile prosze odpisz coś :)
      • sylwia-osama Re: Kingo- priv :) 17.08.10, 07:44
        Czy Kinga ma dostęp do internetu? Nie mam odpowiedzi na maile i zaczynam się
        martwić o bluzeczki :(
    • varietta_m Cabernet jagodowy 38B/BB 11.08.10, 10:31
      I oto stało się! Zapałałam do niego miłością od pierwszego wejrzenia i nie mogłam mu się oprzeć - JEST MÓJ! :D

Jak zobaczyłam bluzkę to pomyślałam: "jaka ona maleńka, na pewno się w niej nie zmieszczę" a tu niespodzianka, jakaż miła zwłaszcza jak się ostatnio przybrało kilka nadprogramowych kg ;)
      Co prawda jest opięta na brzuchu, ale marszczenia ładnie to tuszują, a jako że całość jest pięknie dopasowana, to wydaje mi się, że wyglądam w niej zgrabnie i tak się w niej czuję - z tymi rękawkami jak motylek :)

Rodzina w składzie: mama, ciocia, babcia, młodsza siostra, tata i oczywiście mąż (akurat trafiłam do rodziców na wizytę, to się pochwaliłam świeżym nabytkiem) są pod wrażeniem, starsza siostra na pewno będzie dziś ;)

Chciałoby się powiedzieć CUD-MIÓD-MALINA a to przecież JAGODY :D i to ze śmietaną, patrząc na rękawki, czyli dla mnie połączenie idealne, aż ślinka cieknie :)

Jedyne co mogłabym może podpowiedzieć (chociaż co ja tam wiem o szyciu), to ta krawędź na wierzchu przy dekolcie mogłaby być może nieco krótsza i wtedy dekolt może nie opadałby. Żeby nie było wątpliwości, u mnie nie spada (ktoś tu o tym pisał), a jedynie lekko opada rozsuwając po prostu bardziej dekolt (jak już dorwę odpowiedniego plunga to ABSOLUTNIE nie będzie mi to przeszkadzać, a co :P). Jeśli za bardzo zamotałam, to proszę zignorować ;)

Ogólnie POLECAM GORĄCO wszystkim, bo to fantastyczna JAKOŚĆ (odszycie, przemilutki materiał, krój!) zarówno bluzki jak i całej firmy w postaci p. Kingi. Tu dla niej ogromne podziękowania za taką poprawę humoru samą wizytą :)
      (p.s. zdjęcia pewnie wrzucę na balkonetkę, jak tylko dorwę fotografa)
    • meg_ee czy bedzie dostawa czarnych polek? 12.08.10, 10:34
      Czy jest planowana jeszcze dostawa czarnych polek? Mojego rozmiaru (40B/BB)
      niestety juz nie ma :(:((
      • beata-1978 SZE 42bb polka dot 40b/bb zielony tulipan 40bb/bbb 12.08.10, 21:17
        Doszły dzisiaj. I przeżyłam szok. PIĘKNE!!! czemu tak długo
        zwlekałam z zakupem?? O ja głupia!!!
        Szara eminencja - zgodnie z sugestią Kingi wzięłam 42bb (bluzki
        koszulowe 38bb, pozostałe z dzianinki 40b/bb). I mam wrażenie, że
        jednak jest za luźna - przynajmniej w talii. Podobne wrażenie mam w
        polce. Spróbuję dziś wkleić zdjęcia na balkonetkę, żebyście mogły
        ocenić.
        Zielony tulipan kompletnie nie leży. Wyglądam w niej jak w
        zaawansowanej ciąży. Poza tym jest zdecydowanie za duża w biuście
        (czego się w sumie spodziewałam, ale nie wiedziałam, że aż tak).
        • beata-1978 Re: SZE 42bb polka dot 40b/bb zielony tulipan 40b 12.08.10, 22:14
          Wstawiłam. Kingo jeśli możesz, proszę wypowiedz się.
    • maith Pytanie o rozmiary 13.08.10, 08:30
      Czy to możliwe, że Power Flower jest większe od Tequili?
      Bo mam ten sam rozmiar, Tequila (liliowa) jest ok, a PF... no właśnie
      nie wiem... czy to może być rozmiar?

A jak w stosunku do tej liliowej Tequili wypadną pozostałe Tequile i
      czarna Do dżinów?

Reasumując, czy:
      - fioletowa i czarna Tequila
      - Flower Power
      - czarna do dżinów
      wypadają tak samo rozmiarowo jak liliowa Tequila?
      • kryklu Re: Pytanie o rozmiary 13.08.10, 10:08
        Tak, rozmiary wypadają różnie. Mam Tequile czarną 40B/BB, fioletową
        42B/BB i liliową 44B/BB, i w takiej konfiguracji dobrze na mnie leżą.

Power Flower mam 44B/BB i jest dobry, tylko taśma ma tendencję
        wchodzenia mi na biust. Ostatnio (promocja :)) zamówiłam Sun Power
        46B/BB - jest minimalnie luźniejsza, a taśma podbiustowa wreszcie
        jest na właściwym miejscu.
        Jak widzisz, moje spostrzeżenia co do wielkości liliowej T. i PF/SF
        są odwrotne niż Twoje.

Mam czarną Do dżinów 44B/BB - leży dobrze, dosyć dopasowana, ale nie
        opinająca. Morska Do dżinów w rozmiarze 46B/BB jest luźniejsza, ale
        nie odstająca.

Podsumowując fioletowa T. jest luźniejsza (zwłaszcza dekolt jest
        bardzo duży i szeroki) niż liliowa. Z kolei czarna ma ściślej
        obszyty = mniejszy dekolt, za to w talii jest szersza (bawełna?),
        dlatego mam ją w najmniejszym rozmiarze. Uwaga, dziewczyny skarżyły
        się, że czarna po praniu rozszerza się i skraca (ja tego nie
        zauważyłam, zresztą jestem niewysoka).
        • maith Re: Pytanie o rozmiary 13.08.10, 20:20
          O dzięki Ci przeogromne za tak pełny opis :)
          Z PF też mi pomogłaś. Przymierzyłam ją dziś znowu i już wiem, co było
          nie tak. Ona jest dłuższa. Wystarczyło dół podwinąć i jest ok. Twoje
          ostrzeżenie co do paska spowodowało, że nie popełniłam głupiego
          błędu, bo w pierwszym momencie chciałam ją wymieniać na mniejszą. No
          i byłaby za mała. Na marginesie jest milusia :)

I teraz na spokojnie poprzeliczałam sobie Twoje informacje na moje
          rozmiary i powinno być ok. Trochę się boję tego zjazdu o 2 rozmiary
          niżej w czarnej tequili, ale pewnie niepotrzebnie :)
    • nati_88 Ultra Violet 46 ? ;) 13.08.10, 21:12
      Przy romiarze znak zapytania, bo nie mam pojęcia, ile BB mierzyłam w sklepie ;-)

Sukienka jest wspaniała. Na stronce sklepu średnio mi się podobała, matomiast na żywo- zakochałam się. Wspaniałe kolory, dużo miejsca na biust, mocno wycięta. Nie bardzo mnie opinała, ale to pewnie zasługa gorsetu. Zresztą materiał bardzo miły i delikatny.
      Przy przymiarce trochę się nią pobawiłam i w pewnym momencie zrobiłam delikatne zakładki tak mniej więcej na wysokości bioder. Nie dość, że lepiej to wygląda w moim przypadku (tworzy literę A a w takich sukienkach czuję się o wiele lepiej), to i wtedy długość nie jest taka dziwna, tylko sięga delikatnie za kolana. Aha, mam 172 cm wzrostu.
      Zresztą p. Bibianna z Brafitki uznała, że to ciekawie wygląda z tymi zakładkami.

Aha, jeśli jednak wylądowałaby w mojej szafie, potrzebowałabym dobrego plunga, bo, jak wyżej pisałam, dekolt jest dosyć mocno wycięty. Szkoda tylko, że sukienka pojawiła się w sklepie dopiero teraz :)
    • aankaa polka dot 42BB 14.08.10, 15:35
      zobaczyłam, założyłam, kupiłam !!
      Pierwszy raz w życiu kupiłam kieckę, przy której nic już nie trzeba majstrować.
      Mierzona Martini Dry okazała się (o rozpaczy !) na wyższą istotę. A już oczyma
      duszy widziałam się w obu... Żeby poprawić sobie humor dokupiłam Baby Doll -
      świetnie wygląda z biustonoszem bez ramiączek, który nb też wylądował w torbie
      zakupowej :)
    • beakarp do posiadaczek Zielono Mi 16.08.10, 23:32
      Czy ta sukienka maskuje, czy tez uwydatnia wystający brzuszek? Nie mam
      niestety dostępu do galerii, a na modelce sklepowej tego nie widać...
      • anka-ania Re: do posiadaczek Zielono Mi 17.08.10, 08:49
        Wydaje mi się, że maskuje. Ja niestety nie trafiłam kompletnie z rozmiarem, ale
        zobacz tu
      • maith Re: do posiadaczek Zielono Mi 24.08.10, 16:24
        To jest tak - większość kobiet ma brzuszek stosunkowo nisko. Zatem
        większości maskuje. Ale są wyjątki, którym brzuszek zaczyna się
        wysoko, rzadko, ale są. I tym lekko uwydatnia.
    • fatalna_jendza Pytanie 17.08.10, 10:00
      Ja, jako, że dopiero odkryłam biubiu, miałabym pytanie:
      czy w sklepie pojawiają się (lub też mają pojawić) krótsze, seksowne sukienki?
      Ciągle marzę o czymś w stylu sukienki nr. 8 z tego zdjęcia:
      www.stylio.pl/images/redaction/3_620_91.jpg - takiej dżinsowej bądź z
      jakiegoś wesołego materiału, na codzień, jednak, niestety, moje 65ff nie mieści
      się w żadnych tego typu modelach z sieciówek :(
      • paulaalt Re: Pytanie 17.08.10, 11:06
        A ja chciałabym zapytać, czy będą jeszcze doszywane sukienki czarna
        polka? Czy trzeba polować na zwrot? :)
        • genepi Re: Pytanie 17.08.10, 13:31
          A moze polka w innych kolorach? To pierwsza w moim dlugim zyciu
          sukienka w której czuję się tak świetnie,lekko, zgrabnie ale nie
          nadmiernie biuściasto. Będę lobbować za rozmnożeniem kolorów. Czy na
          jesien będą nowe sukienki? A koszule? Marzy mi się jasnodżinsowa
          koszula dopasowana ale wiem że to technicznie niewykonalne...
    • boziaj Żółta tequilla 38b/bb i SZE 36bb i 38b 19.08.10, 14:35
      tequila 38b/bb - rozmiar wiecej niż przewaznie, bo po pierwsze
      gdzies sie natknelam na opinie, ze tequille są małe, po drugie 36
      b/bb juz nie było
      pasuje, lezy dosc swobodnie, dekolt duzy, ale bez wrazenia "piersi
      na wierzchu" - jest szeroki, ale nie bardzo głeboki
      SZE 36BB i 38B - niestety nie sa dla mnie
      36BB lezy bosko, ale tylko od bioder w górę, na udach jest zbyt
      obcisła, jak stoje to jeszcze wyglada to w miarę ok, ale po kliku
      ruchach marszczy sie
      38B - luzniejsza góra juz nie daje takiego fajnego efektu, a na dole
      nadal czuje sie niekomfortowo
      na razie cos nie mam szczescia do biubiowych sukienek (poza sliczna
      Polką) - trudno, pozostaje mi poczekac na jesienna kolekcje
    • magda2em Czarna Polka - 38BB/BBB 24.08.10, 11:17
      Jako że kurdupelek jestem, to po konsultacjach poprosiłam o skrócenie sukienki o 5cm, co okazało się strzałem w dziesiątkę.

W porównaniu z Polką dot w tym samym rozmiarze jest bardziej dopasowana i opięta, gdyby nie to, że planuję jeszcze trochę oponki się pozbyć i ogółem lubię obcisłe ubrania, to bym się zastanawiała, czy to na pewno dobry rozmiar jest (aktualne wymiary - coś około 104-79-108, 75FF z CK i Effuniaka). Miejsca na biust jest wystarczająco, prawie bez luzów. Mam też wrażenie, że jest nieco inaczej skrojona (chyba że to kwestia 'luźności'), opina się dość mocno na biodrach i w talii, tam gdzie polka dot spływa sobie luźno. Mocniej podkreśla talię, niż polka dot, za to bardziej uwidacznia oponkę, która groszkach jest schowana ;)

A co do ogólnego wyglądu sukienki: *.*

Jest po prostu piękna, układa się rewelacyjnie i zakochałam się w niej po raz kolejny (pierwszy raz jak zobaczyłam zdjęcie zapowiedzi w sklepie). I postuluję o kolejne wersje kolorystyczne. Za coś w fioletach/śliwce będę wielbić i kochać ^^'
      • estreno Re: Czarna Polka - 38BB/BBB - Cz Polka 40 B/BB 24.08.10, 11:36
        Ja na podobne wymiary 104-78-102 (Effuniak 75GG) mam Czarną Polkę 40 B/BB i
        również jestem zachwycona (wzrost 173 cm). Nie jest luźna, ale też nie opina się
        za bardzo, dla mnie jest w sam raz, także w biuście :)) Czuję się w niej bardzo
        kobieco, a jednocześnie krój jest troszkę dziewczęcy. Urocza jest po prostu :)

Popieram postulat innych kolorów - śliwka byłaby rewelacyjna :) Doszłam do
        wniosku również, że czułabym się świetnie w sukience o kroju u góry Polki, a
        potem idącej po ciele, nie rozkloszowanej. Może taki model też BiuBiu weźmie pod
        uwagę? :))
        • magda2em Re: Czarna Polka - 38BB/BBB - Cz Polka 40 B/BB 24.08.10, 12:57
          O, no i tu wychodzi moje uwielbienie do obcisłych ciuchów :D

W kwestii wyboru rozmiaru u mnie dochodzi jeszcze fakt, że nie wiedzieć dlaczego w rozmiarze 40b/bb odcięcie podjeżdża mi często na biust w krojach polko-podobnych.
      • paula.anna do posiadaczek polek 29.08.10, 09:14
        i innych forumek, które miały te sukienki w rękach lub na sobie ;)

napiszcie, z jakiego materiału są te sukienki?
        czy one są letnie?
        chyba to zależy od rozmiaru? chyba jest wersja elastyczna i nieelastyczna? (ja wolałabym nieelastyczną)
        mnie pasowałby pewnie 40b/bb, choć już nie ma :(
        (talia ok 86 cm, biust 76/ok 100- karmię)
        a pytam, bo szukam sukienki uniwersalnej, na różne okazje i pory roku.

przy okazji- ciekawe, jakie są szanse, że te sukienki jeszcze będą dostępne???

magda2em napisała:

> Jako że kurdupelek jestem, to po konsultacjach poprosiłam o skrócenie sukienki
        > o 5cm, co okazało się strzałem w dziesiątkę.

dobrze wiedzieć, że jest taka opcja. ja mam 165 cm, więc i dla mnie byłyby pewnie za długie. a może nie? moje sukienki mają zasłaniać kolana ;)

> Jest po prostu piękna, układa się rewelacyjnie i zakochałam się w niej po raz kolejny
        > (pierwszy raz jak zobaczyłam zdjęcie zapowiedzi w sklepie).

je też się zakochałam, w polce dot również, ale chyba za późno je odkryłam :(
        • ptasia Re: do posiadaczek polek 29.08.10, 09:31
          Ja mam Polka Dot, sukienka jest z mięsistej, nieco grubszej dzianiny. Z tego
          względu nie bardzo widzi mi się na upał, ale postrzegam ją jako sukienkę raczej
          letnią/wiosenną, bo nie jestem przekonana, jak będzie się zachowywać na
          grubszych rajstopach. Jest zdecydowanie elastyczna, i o ile mi wiadomo, tak samo
          czarna Polka - i nie wydaje mi się, aby istniała inna wersja tych sukienek, z
          tkanin nieelastycznych.
          • paula.anna Re: do posiadaczek polek 29.08.10, 17:42
            na galerii staników wyczytałam, że mniejsze rozmiary są z nieelastycznego
            materiału...
            trudno mi się czegoś konkretnego dowiedzieć :/
            • ptasia Re: do posiadaczek polek 29.08.10, 19:16
              ja mam najmniejszy rozmiar Polka Dot jaki jest: 34 b/bb i jest zdecydowanie
              elastyczny ;) Zresztą, skoro są wszystkie z tej samej dzianiny (a rozumiem, że
              są), to nie wiem, jak mogą być mniejsze inne od większych...
              Może zresztą po prostu napisz do Kingi?
              • paula.anna Re: do posiadaczek polek 30.08.10, 09:17
                ptasia napisała:
                > ja mam najmniejszy rozmiar Polka Dot jaki jest: 34 b/bb i jest zdecydowanie
                > elastyczny ;)

mnie chodzi teraz o czarną polkę. w galerii znalazłam informację, że w rozmiarze 40 chyba jest nieelastyczna, a 42 elastyczna.

> Zresztą, skoro są wszystkie z tej samej dzianiny (a rozumiem, że
                > są), to nie wiem, jak mogą być mniejsze inne od większych...

nie bardzo rozumiem... za mało kawy wypiłam?

pisałam, z tydzień temu. nadal nie tracę nadziei na odpowiedź
                • ptasia Re: do posiadaczek polek 30.08.10, 09:31
                  > > Zresztą, skoro są wszystkie z tej samej dzianiny (a rozumiem, że
                  > > są), to nie wiem, jak mogą być mniejsze inne od większych...
                  >
                  > nie bardzo rozumiem... za mało kawy wypiłam?
                  >

chodziło mi o to, że skoro wg sklepu one są z 1 dzianiny, to nie rozumiem, jak
                  mogą się różnić między sobą materiałem :)
        • magda2em Re: do posiadaczek polek 29.08.10, 21:27
          Mam 165cm wzrostu, gdzieś wyżej wrzuciłam swoje zdjęcie w Polce dot - sięga mi tuż za kolana w długości domyślnej. Czarna polka po skróceniu o te pięć centymetrów jest o jakiś centymetr, może dwa krótsza od Polki dot i sięga mi dokładnie w kolano. Jeżeli wolisz sukienki za kolano - lepiej z tej długości nie obcinać.
          • paula.anna Re: do posiadaczek polek 30.08.10, 10:12
            magda2em, dzięki za uściślenie.
            masz rozmiar 38B/BB, tak?
            bo dla mnie pewnie 40 byłaby lepsza...
            ale chyba powyżej 36 jest i tak ta sama długość :)
            • estreno Re: do posiadaczek polek 30.08.10, 10:31
              Ja mam Polkę czarną 40 B/BB i sięga mi za kolano przy wzroście 173 cm. Dla mnie
              to optymalna długość. I moja Polka jest z tkaniny elastycznej.
            • magda2em Re: do posiadaczek polek 31.08.10, 10:42
              38bb/bbb. Ta sama długość jest od 36 w górę, jeśli dobrze pamiętam :)

Czarna polka po skróceniu o te 5cm na mnie wygląda tak: KLIK
              • paula.anna Re: do posiadaczek polek 02.09.10, 11:50
                magda2em napisała:

> 38bb/bbb. Ta sama długość jest od 36 w górę, jeśli dobrze pamiętam :)
                >
                > Czarna polka po skróceniu o te 5cm na mnie wygląda tak:
                href="http://img227.imageshack.us/img227/5180/czarnapolka.jpg">KLIK

dzięki raz jeszcze!
                dla mnie chyba trochę za krótka byłaby ta twoja. moje kolana mają być zakryte ;)
                za to zastanawia mnie rozmiar- myślałam, że powinnam kupić 40... a wg "przymierzalni to mi 44 wychodzi :D
                ale najwyraźniej 38 też mogłoby być dobre
                szkoda, ze nie mogę pójść i przymierzyć. choć to w sumie bez znaczenia, bo dostępne są tylko 36 i 42...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka