Dodaj do ulubionych

patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly?

25.08.10, 14:59
Witam,
Przeszukalam lobby pod katem tego problemu wylazacych fiszbin, ale nie do
konca znalazlam rozwiazanie.
Wyszla mi fiszbina w Freya Rio. Gdy ja wyjelam okazalo sie ze te oslonki ktore
sa nowmalnie na jej koncach zniknely... wiec zgodnie z porada znaleziona na
lobby zabezpieczylam te konce takim slikonem wyciskanym z pistoletu. Jak
slikon wysechl to go jeszcze troche oszlifowalam zeby fiszbina zmiesicila sie
w kanaliku.
Niestety po 5 godzinach chodzenia w tym staniku fiszbina wyszla ponownie. Wiec
chcialam zapytac jakie wy macie patenty na zabezpieczenie takiej fiszbiny?????
To moj jedyny gladki czarny stanik (!) wiec bede bardzo wdzieczna za pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • nientepaura Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 25.08.10, 15:32
      ponoć pomaga pomalowanie lakierem do paznokci, ja wpychałam na siłę i
      zaszywałam, ale niestety po każdym praniu (pralka) operację trza było powtarzać.
      w końcu upolowałam na allegro inny stanik, a feralnego się pozbyłam...
      • akj77 OT pralka 26.08.10, 00:23
        nientepaura napisała:

> ponoć pomaga pomalowanie lakierem do paznokci, ja wpychałam na siłę i
        > zaszywałam, ale niestety po każdym praniu (pralka) operację trza było powtarzać

Pralka? Taaa... Jakbym nawet prala swoje staniki w pralce, to chyba bym wolala
        recznie (zajmuje to 2 minuty czasu), niz sie meczyc za kazdym razem z
        zaszywaniem fiszbiny.
    • azymut17 reklamacja 25.08.10, 15:45
      Mój sprawdzony patent to reklamacja (2 lata od daty zakupu) :-) Eveden naprawia takie rzeczy dość szybko, nikt nie zgłaszał jak dotąd powtórnego przebicia.
    • pernille1 Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 25.08.10, 18:11
      Dzieki dziewczyny.
      Niestety opcja z reklamacja odpada, bo kupilam ten stanki juz jakies 4 miesiace
      temu na ebayu...
      To co lakier do paznokci lepszy niz slikon?? A moze ktos ma jeszcze jakis inny
      sprawdzony sposob?
      • maith Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 26.08.10, 00:57
        Kupiłaś podróbkę?
        Że producent miałby się do niej nie przyznać?
        • kotwtrampkach Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 26.08.10, 09:23
          maith napisała:

> Kupiłaś podróbkę?
          > Że producent miałby się do niej nie przyznać?

hihi, serio odsyłamy wszystkie psujące się staniki (i nie tylko) do producentów
          oczekując naprawy? :) Niech wiedzą, co źle robią ;-)

niestety obawiam się, ze potrzebny jest dowód zakupu, tak przynajmniej było, jak
          mi się blender zepsuł :)

Ja nie mam problemu z fiszbinami, odkąd mam dobry rozmiar. Raz wylazła ze
          starego, effuniaka do spania, ale odkąd zaszyłam (i wcale nie jakoś mocno ani
          potrójnie - zwykły, jeden prosty, mocny szew) nie wyłazi od pół roku..
          • ocisza Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 26.08.10, 10:52
            Jeśli stanik był prany w pralce, to nawet jeśli ma się paragon i kupiło się
            stanik tydzień temu, to producent ma wszelkie prawo odmówić reklamacji.
            Nieprzestrzeganie zaleceń producenta...
            • nientepaura Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 26.08.10, 11:09
              wszystkie staniki piorę w pralce i z żadnym innym nie mam problemów, więc
              obstawiam, że to jakiś felerny egzemplarz był jednak;)
              a że nie stosuję się do zaleceń - trudno, ja chcę mieć doprane staniki, a żadne
              pranie ręcznie nie da tego efektu co pralka imho;)
              EOT
              • pernille1 Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 27.08.10, 22:50
                opcja z reklamacja odpada wiec dziewczyny doradzcie czym zabezpieczyc ta
                fiszbine przed zaszyciem?? Bo slikon srednio dal rade... sprobowac z lakierem do
                paznokci czy cos innego polecacie???
                Rzeczywiscie pralam ten stanik w pralce, bo tez twierdze, ze recznie nie da sie
                ich doprac tak jak zrobi to pralka... :/
                • black_halo Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 28.08.10, 08:24
                  Jak raz wylezie to kaplica, koniec.

Z ta reklamacja - jeden kupilam rok temu w curvylicious, drugi na
                  ebayu w belle-lingerie chyba. Byc moze curvylicious jakos by mi
                  naprawili ale wyslanie biustonosza to dla mnie 12 euro plus koperta
                  wiec praktycznie nowy stanik, zero oplacalnosci.
    • buka_rozzie Re: patent na wylazaca fiszbine, jakies pomylsly? 30.08.10, 16:38
      ja miałam tak przy kazdym bazarkowym staniku, i znalazłam juz patent na to xd
      może i nie za bardzo estetyczny, ale mi wystarczał, uciąć kawałek starego ramiączka (chodzi o to zeby 'łatka' była mocna i gruba) i naszyć w miejsce dziurki w kanaliku, ręcznie, bo maszynowo się nie da, i w moim przypadku zawsze znajowałam odpowiedni kolor, ale nie wychodziło to ładnie..
      ale jest to jakis sposób ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka