Dodaj do ulubionych

Hurtownia internetowa

27.08.10, 14:05
Czy ktos zna hurtownie internetowe z biustonoszami w duzych rozmiarach
( miseczki od E/F) ? Chcialabym rozprowadzac biustonosze w Holandii i
specjalizowac sie glownie w takich rozmiarach. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • melissa-dessous Re: Hurtownia internetowa 27.08.10, 15:47
      Zapraszamy www.melissa.com.pl produkcja, hurt, detal
    • zazulla Re: Hurtownia internetowa 28.08.10, 20:37
      Miseczki E/F to raczej średnie rozmiary miseczek. Musisz pytać pośrednio u
      dystrybutorów/producentów. Brytyjskich marek raczej nie znajdziesz w hurtowniach.

Na rynku holenderskim dostępne są Freya, Fantasie, Chantelle. Nie wiem jak jest
      z Panache. Ale ogólnie nawet dla Holenderek to są dość wysokie ceny. Tańsze
      biustonosze oferuje Hunkemoller (do rozmiaru G). Ja mojej siostry nie potrafiłam
      przekonać do brytyjczyków.
      • agastrusia Re: Hurtownia internetowa 29.08.10, 09:39
        zazulla napisała:

> Miseczki E/F to raczej średnie rozmiary miseczek.

Autorka wątku na pewno zdaje sobie z tego sprawę i dlatego napisała, że OD mis.
        E/F - czyli E/F i większe ;-P
        • effuniak Re: Hurtownia internetowa 29.08.10, 10:58
          Myślę, że każda firma produkująca bieliznę w takich rozmiarach jako cel
          nadrzędny ma sprzedaż hurtową swoich wyrobów i tam z pewnoscią znajdziesz to,
          czego szukasz
          Jak kupisz przez hurtownię to dojdzie Ci do ceny zysk narzucany przez hurtownie
          a u producenta będziesz miała taniej
          • mel.la Re: Hurtownia internetowa 29.08.10, 13:19
            Dzieki Wszystkim za podpowiedzi. Sprawa wyglada tak, ze aby dokonac
            zakupu w hurtowni ( w wiekszosci i tych ciekawszych)oraz u producenta
            musze miec zarejestrowana firme i nr. NIP a mam tylko holenderski
            BSN. Ja z kolei planowalam sprzedac troche biustonoszy na probe ( 50-
            100 sztuk) i dopiero jesli bym widziala, ze sie sprzedaja
            zarejestrowalabym firme i otworzyla sklep internetowy ( w Holandii).Z
            Ale chyba w ten sposob mi sie to nie uda. Czy wlascicielki sklepow
            internetowych tu na forum moglyby mi dac jakies wskazowki? Kompletnie
            nie znam sie na zadnym biznesie ani na handlu. Tu mam na oku jedna
            firme:
            www.milavitsa.pl/
            Czytalam recenzje na temat tych biustonoszy na tym forum, ponoc to
            taki " wschodni Triumph".
            • zazulla mieszkasz w Holandii? 29.08.10, 14:13
              Jeśli mieszkasz w Polsce, to ja bym otworzyła sklep netowy polsko-holenderski,
              dwie wersje językowe, płacenie kartą, paypalem itd. Wysyłka poleconym
              rejestrowanym do Holandii nie jest droga.

Ewentualnie możesz wejść w współpracę z którymś istniejących sklepów, może
              któryś chciałby mieć swoją filię w NL?
              • zazulla Ps 29.08.10, 14:15
                Najmniej będzie Cię kosztować założenie holenderskiej strony o brafittingu z
                forum, wtedy możesz zrobić mały research czy to się opłaca.
                • mel.la Re: Ps 29.08.10, 16:36
                  Mieszkam na stale w Holandii juz 20 lat. A biustonosze chcialabym
                  sprowadzac z Polski, bo nie wiem skad bym mogla, zeby mi sie
                  oplacalo. Sama nosze rozmiar 85F i jak pisalam juz wczesniej przed
                  wakacjami panie tutaj w sklepie wcisnely mi 85D ( tu na forum
                  dowiedzialam sie, ze mam wiekszy rozmiar). Zaplacilam za biustonosz
                  firmy Prima Donna 50 euro, miseczki sie marszcza, fiszbiny skrzypia,
                  masakra. Drugi biustonosz Marlies Dekkers jest dobry ( 50 euro po
                  przecenie ze 100 euro, choc nie wiem, czy tez marka nie jest
                  przereklamowana, po 2 miesiacach musze zapinac na ciasniejsze haftki.
                  Tak ze planuje tu w Holandii sprzedawac biustonosze z duzymi
                  miseczkami bo niestety jak juz jest obwod od 70 do 85 to konczy sie
                  na misce D.
                  • mszn Otwórz sklep, otwórz sklep! :) 29.08.10, 17:48
                    Ale jakie marki chcesz z Polski sprowadzać? Taka operacja opłacalna będzie tylko
                    w przypadku marek polskich. Widać, że Melissa jest chętna do współpracy,
                    podejrzewam, że Kris Line też nie boi się eksportu ;). Na pewno hitem byłyby
                    Effuniaki, ale chyba potrzeba by do nich bezpośredniej sprzedaży, bo jak przez
                    internet uświadomić Holenderki PLUS wytłumaczyć im, że to są superścisłe staniki
                    itd.

Zastanawia mnie, czy ceny staników brytyjskich w NL muszą być tak wysokie. Być
                    może gdybyś otworzyła sklep internetowy, w którym Freye kosztowałyby 50 euro
                    zamiast 70-80, to dałoby się to jakoś rozkręcić.

Poza tym są przecież Gossardy, Pour moi?, Lepele, Krągłe Kaśki... Na pewno da
                    się dobrać ofertę konkurencyjną cenowo.

I oczywiście jeśli będziesz potrzebowała obeznanej w temacie pomocnicy, to
                    bardzo chętnie się u Ciebie zatrudnię. :) Znajomi tu w Amsterdamie się ze mnie
                    cały czas śmieją, że powinnam pracować w sklepie z bielizną, zamiast im truć bez
                    przerwy o stanikach...
                    • mel.la Re: Otwórz sklep, otwórz sklep! :) 30.08.10, 21:09
                      mszn to prawie jestesmy sasiadkami, mieszkam ok. 20 km od Amsterdamu.
                      Zastanawiam sie nad marka, nie jestem tak obeznana jak Ty, od
                      niedawna jestem na forum a biustonosze kupowalam w Holandii lub
                      czasem w Polsce na bazarze tak ze dopiero zapoznaje sie z polskimi
                      markami biustonoszy. Effuniaki sa fajne natomiast nic nie moge
                      znalezc namiarow na Kragle Kaski ( moze cos tu na forum znajde na
                      temat tych biustonoszy). Ach... doradca specjalista by sie przydal
                      ale zatrudnic to bede Cie mogla jak mi sie uda biznes rozkrecic :D
                      • zazulla dystrybucja curvy kate 30.08.10, 21:14
                        www.curvykate.com/lingerie-distributors-curvy-kate.php
                        The Netherlands
                        Westervoorde Beach & Bodywear bv
                        Postbus 68, Spoorstraat 66a
                        7261 AG RUURLO NL
                        Tel: +31 (0) 573 45 38 45
                        Fax: +31 (0) 573 45 34 50
                        Email: netherlands@curvykate.com
                        • mel.la Re: dystrybucja curvy kate 30.08.10, 21:44
                          Dzieki Zazulla, przy okazji znalazlam sklep internetowy:
                          www.cupoftwo.nl/440/2/Curvy-Kate.html
                          Te, ktore ja bym sobie kupila sa wysprzedane.
                          Patrzac na ceny chyba bardziej bedzie mi sie oplacac sprowadzac
                          polskie biustonosze, pytanie tylko, czy Holenderki beda chetne...:(
                          • zazulla Re: dystrybucja curvy kate 30.08.10, 22:27
                            mel.la napisała:

> pytanie tylko, czy Holenderki beda chetne...:(
                            Na to Ci forum nie odpowie. Musisz zrobić badania rynku albo zaryzykować.
                            • mel.la Re: dystrybucja curvy kate 30.08.10, 22:39
                              Tak, wiem. Chyba kupie troche biustonoszy kilku marek i wstawie na
                              stronke typu Allegro i wtedy sie zobaczy :).
                              • kk345 Re: dystrybucja curvy kate 30.08.10, 22:55
                                Dziewczyny już Ci tu podpowiedziały, że sprzedaż powinnaś poprzedzić lub
                                połączyć z uświadamiającą stroną internetową/blogiem itp. Bo inaczej skąd
                                Holenderki mają się dowiedzieć, że nie noszą 85B?? A tylko uświadomione klientki
                                będą zainteresowane Twoim nietypowym towarem.
                                • mel.la Re: dystrybucja curvy kate 03.09.10, 16:51
                                  Dziewczyny dzieki za wszystkie cenne rady, naprawde bardzo mi pomoglyscie! Napisalam do kilku
                                  producentow, jeszcze nie od wszystkich otrzymalam odpowiedzi ale mam na oku szczegolnie jedna
                                  marke, nie napisze na razie jaka, zeby nie zapeszyc :) Biustonosze te sprzedawane sa w Holandi w e-
                                  sklepie za 3 anawet prawie 4 krotnie wyzsza cene niz w Polsce, oj zrobie komus konkurencje:))) Acha,
                                  i widac, ze sie sprzedaja bo umieszczone sa tam opinie klientek. Pozdrawiam serdecznie.
                                  • kasienka.body Re: dystrybucja curvy kate 03.09.10, 17:04
                                    Opinie klientek wpisane w sklepie internetowym nie są żadną miarą na to czy coś się sprzedaje ;)
                                    Ale cóż - wypada mi życzyć powodzenia :)
                                  • confused.girl Re: dystrybucja curvy kate 03.09.10, 22:06
                                    A to nie jest też tak, że wysokość ceny w danym kraju narzuca dystrybutor? Pytam
                                    z ciekawości:)
                                    • mel.la Re: dystrybucja curvy kate 03.09.10, 22:12
                                      confused.girl szczerze mowiac nie wiem ale kiedy pytalam producentow o warunki nikt mi o niczym
                                      takim nie napisal,pisali ze wymagany jest europejski NIP i u niektorych producentow obowiazuje dana
                                      minimalna kwota zamowienia.
                                      • mel.la Re: dystrybucja curvy kate 03.09.10, 22:21
                                        Ps. Zapomnialam podziekowac za zyczenie mi powodzenia, dzieki sliczne! ;) , wprawdzie troche to
                                        potrwa bo pomysl narodzil sie niedawno, jeszcze zbieram rozne informacje,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka