Dodaj do ulubionych

Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3

• bathilda Promocje i rozliczenia 05.06.12, 22:14
      Pochwalić też można? ;)

Zrobiłam zakupy podczas ostatniej promocji. Jako że nie dopatrzyłam się gdzie mam wpisać kod rabatowy ( nie mówię, że nie było pola tylko że ja się nie dopatrzyłam) to wpisałam go w komentarzach do sklepu. W efekcie koszyk pokazał standardowe wartości, takie też były w mailu automatycznym ze sklepu i tyle zapłaciłam.

A po kilku dniach, bez pytania ani proszenia, przyszedł przelew zwrotny na 10% rabatu. Za co dziękuję i chwalę.
    • anka-ania Pozytywnie, jak zwykle 09.06.12, 09:33
      Nie pamiętam, kiedy ostatnio recenzowałam zakupy u Ewy Michalak, więc nadrabiam. :-) Tym bardziej, że wypada pochwalić sklep, na którym do tej pory ani razu nie zawiodłam się. Każda transakcja przeprowadzona przeze mnie, czy też moją siostrę (czasami robimy zakupy wspólnie) przebiegała szybko i bezproblemowo. Zwroty gotówki również.
      Tym razem mogę dodać jeszcze jeden pozytyw - staniki (miękkie) przyszły w foliowej kopercie. IMO to świetny pomysł. W przeszłości, gdy dostawałam piankowe plunge w kartoniku, opakowanie bywało mocno zdezelowane, a teraz przesyłka przyszła w stanie idealnym.
      Dziękuję i proszę o więcej miękkich staników, ale w kolorach innych niż podstawowe. :-)
    • zzielono WAKACJE u Ewy Michalak 16.06.12, 19:43
      na pewno wielu osobom przyda sie taka informacja...
      i ze bedzie podana odpowiednio wczesnie!
      • zazulla Re: WAKACJE u Ewy Michalak 17.06.12, 11:59
        Masz na myśli przerwę urlopową czy pojawienie się strojów kąpielowych?
      • zzielono przerwa urlopowa 18.06.12, 19:09
        .
      • dora.103 Re: WAKACJE u Ewy Michalak 24.06.12, 15:29
        Ojej,a ja wlasnie chcialam zlozyc zamowienie...do kiedy wakacje? jak dlugo musialabym czekac gdybym zlozyla zamowienie dzis-jutro?
        • effuniak Przerwa urlopowa 6-20.08 24.06.12, 18:59
          moja firma ma wolne w dniach 6-20 sierpnia :)
    • praksia18 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 24.06.12, 12:21
      Witam
      Na innym wątku pomogłyście mi wybrać orientacyjny rozmiar stanika na 60D. W kalkulatorze u P. Michalak nie wyszło mi 60D a 65A... Różnica jest piorunująca, mierzyłam się kilka razy, przed lustrem, i za każym razem wymiary były takie same więc o pomyłce nie ma co mówić. Skąd jest taka różnica? Znacie może dobrego taniego chirurga plastycznego?
      • pierwszalitera Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 24.06.12, 12:50
        praksia18 napisał(a):

> Na innym wątku pomogłyście mi wybrać orientacyjny rozmiar stanika na 60D. W kal
        > kulatorze u P. Michalak nie wyszło mi 60D a 65A...

Wynika to z tego, że Ewa Michalak ma swoją własną rozmiarówkę, odmienną od brytyjskiej i od polskiej. Więc nie biust ci zmalał, tylko w tym sklepie masz po prostu inną kombinację cyferek i literek. Wynik z kalkulatora jest jednak tylko pierwszym rozmiarem do przymiarek, może się zdarzyć, że stanik 65A okaże się w jakiś sposób niedobry, na przykład za mały w misce. Tego dowiesz się mierząc. Ale jak raz ustalisz rozmiar u Ewy, to będzie łatwiej z następnymi jej stanikami. I mierzyłaś dla kalkulatora Ewy obwód biustu w zwisie, znaczy równolegle do podłogi?
    • azymut17 newsletter Wakacje 29.06.12, 06:22
      Czy tylko mnie się nie wyświetla nowy newsletter? Widzę jedynie zaproszenie na wakacje...
    • ziutka23 koszty wymiany 29.06.12, 14:32
      Nie znalazłam w Regulaminie Sklepu, więc pewnie odpowiedź brzmi "nie", ale zapytam:
      Czy przy pierwszej wymianie koszty przesyłki do klienta ponosi Sklep? W którymś ze sklepów netowych tak jest, ale za chiny nie pamiętam gdzie, może u Ewy, a ja niekumata?
      • zazulla Re: koszty wymiany 29.06.12, 14:36
        Koszty wymiany sama ponosisz. Musisz złożyć nowe zamówienie. Więc wymiana tak na prawdę nie jest wymianą tylko odesłaniem starego zamówienia i odebranie nowego (nie działa też zasada wymiany towarów w promocyjnych cenach, poza promocją trzeba dopłacać za wymieniany towar).

"Zwrot / Wymiana
        Zakupione towary można odesłać do zwrotu lub wymiany w ciągu 10 dni od daty otrzymania przesyłki na adres podany w dziale Kontakt. Warunkiem zaakceptowania przez nas zwrotu / wymiany jest odesłanie bielizny nowej, niezniszczonej, bez śladów użytkowania (w tym zapachów), razem ze wszystkimi nienaruszonymi metkami i etykietami oraz załączenie paragonu fiskalnego potwierdzającego zakup oraz wypełnionego formularza zwrotu / wymiany.
        Aby dokonać wymiany należy również złożyć nowe, odrębne zamówienie na towary, które mają być wysłane w zamian za towary zwracane. Nowe zamówienie może mieć wartość większą lub mniejszą od wartości zwracanych towarów. W pierwszym przypadku należy dopłacić różnicę. W drugim przypadku sklep odda nadpłatę na podane przez Klienta konto.
        Formularz zwrotu znajduje się tutaj.
        Formularz wymiany znajduje się tutaj.
        Prosimy o odsyłanie bielizny w takich samych opakowaniach, w jakich była wysłana przez nas (w szczególności prosimy o nie wysyłanie piankowych staników w kopertach, ponieważ się niszczą).
        Wszystkie zwroty / wymiany są rozpatrywane w ciągu 10 dni od daty otrzymania przesyłki zwrotnej.
        Przy wymianie koszt powtórnej przesyłki ponosi Klient."
        • ziutka23 Re: koszty wymiany 29.06.12, 14:55
          Że koszty ponosi Klient to zasada, czasem jednak sklepy robią ten wyjątek, że pierwsza wymiana jest na koszt Sklepu. O ten wyjątek pytam, bo wiem, że czasem tak się zdarza, a może niedokładnie doczytałam w Regulaminie, albo w Regulaminie tego nie ma, a np. jest to wiadome Lobbystkom :)
          Dzięki za zainteresowanie!

• zazulla Re: koszty wymiany 29.06.12, 16:31
            Chyba kiedyś pierwsza wymiana była na koszt sklepu, teraz tego nie ma.
          • iva.anka Re: koszty wymiany 29.06.12, 16:40
            W regulaminie OnlyHer jest zapis, że przy wymianie, koszty ponownej przesyłki do klienta ponosi sklep. Klient płaci za pierwszą przesyłkę i zwrot do sklepu.
            • zazulla Re: koszty wymiany 29.06.12, 16:54
              Ale tu jest pytanie o konkretny sklep, regulamin innego sklepu nie ma wpływu na sklep effuniak.
              • iva.anka Re: koszty wymiany 29.06.12, 17:49
                zazulla napisała:

> Ale tu jest pytanie o konkretny sklep, regulamin innego sklepu nie ma wpływu na
                > sklep effuniak.

Wiem, że jest to wątek sklepu Ewy Michalak ale ziutka23 napisała:

> W którymś ze sklepów netowych tak jest, ale za chiny nie pamiętam gdzie,<

dlatego mój post dotyczy tego właśnie fragmentu.

Jeśli nie na temat, to przepraszam.
                • zazulla Re: koszty wymiany 29.06.12, 18:15
                  iva.anka napisała:

> > W którymś ze sklepów netowych tak jest, ale za chiny nie pamiętam gdzie,&
                  > #60;
                  >
                  > dlatego mój post dotyczy tego właśnie fragmentu.
                  >
                  > Jeśli nie na temat, to przepraszam.

Można by było sporo sklepów wymieniać, chociażby Bravissimo, które jest numerem jeden jeśli chodzi o obsługę klienta.
    • beinea Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 01.07.12, 21:20
      Czy kalkulator na stronie sklepu jest w miare dokladny? Mialam kiedys biustonosze p.Ewy, ale bylam... mega niezadowolona po kilku miesiacach (zdarza sie). Jednak od mojego (jeansowego) stanika, zapewne wiele sie zmienilo i chcialabym sprobowac raz jeszcze ;) Brać to co kalkulator "wypluje", czy jednak wziac jakas poprawke na to co mam w szufladzie (myslalam o bratkach, i akurat jest rozmiar jaki mi sugeruje kalkulator)?
      • boziaj Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 02.07.12, 11:07
        z tego co donosi forum, różnie bywa
        u mnie akurat kalkulator wskazuje dobry rozmiar, czyli obwód cyferke wiekszy i miska literkę mniejsza niz w brytyjczykach ;) (65F vs 70E)
    • ziutka23 Jak poprosić o zerknięcie na Balkonetkę 12.07.12, 18:26
      Podpowiedzcie, jak spowodować, by p. Ewa zajrzała do mojej szuflady na Balkonetce. Mam problem z doborem rozmiaru w straplessie. Dodam, że prośby idące przez Kontakt na stronie Sklepu nie dają rezultatu. P. Ewa wyjechała może? Wiecie coś nt. temat? Wiem, że czasem komentuje. Jak pisać do konstruktorki bezpośrednio?
      • monika_dopasowana Re: Jak poprosić o zerknięcie na Balkonetkę 12.07.12, 22:26
        A próbowałaś po prostu zadzwonić i o to poprosić, albo wysłać zdjęcie na maila? To wydaje mi się najłatwiejszym sposobem.
      • effuniak Re: Jak poprosić o zerknięcie na Balkonetkę 12.07.12, 23:12
        Odpisałam pod zdjęciami na Balkonetce
        • ziutka23 Re: Jak poprosić o zerknięcie na Balkonetkę 13.07.12, 08:37
          Dziękuję.
    • czerwona_pomadka kostiumów kąpielowych nie będzie :( 13.07.12, 14:18
      Na profilu firmy na facebooku pojawiła się informacja, że kostiumów kąpielowych jednak nie będzie w tym roku w regularnej sprzedaży.
      • zazulla Re: kostiumów kąpielowych nie będzie :( 13.07.12, 14:57
        Szkoda, że takie info od firmy pojawia się tylko na fb.
    • kryklu Nowości? 13.07.12, 15:56
      Czy przed sklepowym urlopem pojawi się jeszcze coś nowego?
    • kis-moho Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 04.01.13, 17:17
      Wiecie, czy sklep już działa? Bo jeszcze przed świętami wysłałam mój zwrot, i nie wiem, czy mam się już martwić, że sklep nie daje znaku życia czy dopiero się odgrzebują z nawału korespondencji po urlopie?
      • kasiadj07 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 04.01.13, 17:27
        kis-moho napisała:

> Wiecie, czy sklep już działa? Bo jeszcze przed świętami wysłałam mój zwrot, i n
        > ie wiem, czy mam się już martwić, że sklep nie daje znaku życia czy dopiero się
        > odgrzebują z nawału korespondencji po urlopie?

Działa, wczoraj kontaktowano się ze mną w sprawie złożonego zamówienia.
    • nomina @Effuniak - zagwozdka z zamówieniem 26.04.13, 18:37
      Effuniaku, zamówiłam Rokoko i mam problem.

Wczoraj widziałam, że termin realizacji wynosi 14 dni, ale nie pamiętam dopisku "na zamówienie", który widzę dzisiaj. Mam więc kilka pytań:

1. Czy zamówiony przeze mnie egzemplarz jest standardem, ale szytym w dwa tygodnie, czy jest na indywidualne zamówienie? Odkąd bowiem mocno, niestety, zmieniłam rozmiar, nie nosiłam nic nowego od Ciebie i nie wiem, czy zamówiony rozmiar będzie tym ostatecznym. Nie zaryzykuję zamówienia na zamówienie ;), dopóki tego nabiustnie nie ustalę.

2. Czy owe 14 dni liczone jest od dnia zamówienia, czy od dnia zapłaty?

3. Do kiedy system liczy termin wpłaty, skoro mamy teraz 7 dni wolnych, gdy przelewy nie są księgowane? (Pytam, bo u Ciebie nie można płacić kartą, a gotówki spodziewam się jednak dopiero po długim weekendzie).
      • effuniak Nomina 29.04.13, 08:38
        jeśli możesz zamówić rozmiar sama tzn stworzyć zamówienie dodając towar do koszyka bez udziału obsługi sklepu to jest on zwrotny tylko nie ma go w magazynie i trzeba go doszyć .

Jednak, przy Twoich perypetiach zdrowotnych - odradzam Ci Rokoko - jest ścisły i nie rozciąga się na tyle , ile Ty akurat potrzebujesz
        • nomina Re: Nomina 29.04.13, 19:11
          Dzięki, Effuniaczku, za informację. Tak, dodałam sama, tylko pamiętam, że był termin realizacji 14 dni.

Zmartwiłaś mnie informacją. Prawdę mówiąc, bardziej obawiam się o miski, bo od czasu przytycia zrobiłam się międzyrozmiarowa i miski F są dla mnie za małe, FF - za duże. Ale nie wiem, jak w Twojej rozmiarówce, a że Rokoko bajecznie piękne, to tak się waham. O obwód już się nie boję, przez ostatni rok zaprawiałam się w boju, a i tak dałam sobie mały zapas, tzn. nie mierzę się bardzo na ścisk.

A jak to jest z czekaniem na zaksięgowanie wpłaty przy obecnych wolnych dniach? Gdybym zapłaciła po weekendzie, to się jeszcze załapię, czy system już mnie zresetuje?
    • beniutka_bo Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 27.04.13, 09:52
      Zamówienie złożone i opłacone w niedzielę, kilka sztuk, z czego 2 dostępne "od ręki", na jedną czas oczekiwania do 14 dni. Jakież było moje zdziwienie, kiedy we wtorek dostałam maila, że przesyłka w drodze. W czwartek dostawa. Wszystkie staniki dobre, porządnie zapakowane i wykonane bez zarzutu.
      Może warto przed sezonem urlopowym zrewidować listę sztuk dostępnych "od ręki" i tych, na które trzeba czekać? Bo ktoś może się zdziwić, że zamówił, dostawa miała być dopiero za 14 dni, a tu jak odbiorcy nie będzie w domu, to akurat będzie paczka.
      Ale ogólnie na plus.
      • effuniak Beniutka 29.04.13, 08:35
        Kluczowe jest słówko - "DO" czyli , że produkcja towaru nie powinna przekroczyć 14 dni roboczych.
        Gdyby było napisane "PO 14 dniach" wówczas mogłabyś być zaskoczona przedwczesną dostawą
        Jeśli zamawianego towaru nie było w chwili składania zmówienia to pojawił sie komunikat o czasie realizacji
        Jednak ten towar był już w produkcji i po dwóch dniach został wprowadzony do magazynu oraz dopisany do zamówień oczekujących na dostawę.
        Dlatego otrzymałaś towar wcześniej.
        A problemu nie widzę ponieważ - jest powiadamianie mailem oraz wysyłka PP czyli listonosz w razie nieobecności pozostawia w skrzynce awizo.

Nie ma możliwości inaczej skonstruować systemu by to było czytelniejsze .
    • clarisse Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 11.06.13, 11:54
      Kochani, czy mail sklepowy i sklep działa normalnie? Bo tak jakoś od tygodnia nie dostaję odpowiedzi na maile i nie wiem, czy się martwić, że zepsute, czy denerwować, że w końcu zostałam uznana za spamerkę ;) - czy jednak jak w dowcipie o radiu Erewań "podać swój adres i spokojnie czekać" :)
      • clarisse Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 11.06.13, 16:47
        Uff, jednak moje maile nie trafiły do spamu, już wszystko wróciło do normy :)
    • psuj-ka Czas dostawy 12.07.13, 21:40
      Zamawiam stanik z dostępnością 48h - informacja na stronie produktu: "W przypadku produktów oznaczonych czasem dostawy „48h” wysyłka następuje najpóźniej drugiego dnia roboczego po wpłynięciu należności na nasze konto".
      Po przejściu do składania zamówienia widzę informację: "UWAGA: czas dostawy tego produktu to około 5 dni".
      A przy przesyłce (list polecony priorytetowy): "Czas realizacji zamówienia wyniesie około 12 dni".

Ki diabeł? Wypadałoby to trochę uporządkować, bo nie mam pojęcia, kiedy mogę się spodziewać przesyłki.
      • grecz Re: Czas dostawy 13.07.13, 08:02
        ha! Ja również zamówiłam stanik z dostępnością 48h, wczoraj został wysłany z informacją, że czas dostawy to około 7 dni ;) Może firma wpisuje w to ewentualne opóźnienia ze strony Poczty?
        • magda2em Re: Czas dostawy 13.07.13, 10:23
          Teoretycznie poczta list priorytetowy dostarcza na drugi-trzeci dzień roboczy, jeśli trafił na pocztę i został ostemplowany przed popołudniową odprawą na poczcie (z reguły o 17, ale bywa wcześniej). Paczka priorytetowa idzie dzień-dwa dłużej niż list. I w takim terminie według poczty dociera lwia część przesyłek - ale równie dobrze może to zająć tydzień, zależnie od tego, jak niebezpośrednio przesyłka sobie do adresata dociera. Terminy dostawy od dnia wysyłki zapewne biorą pod uwagę tę koszmarną nieprzewidywalność poczty - reklamację na niedostarczenie przesyłki można zgłaszać dopiero 14 dni od daty wysłania.
      • onion68 Re: Czas dostawy 13.07.13, 19:37
        Moim zdaniem, tu jest wzięta poprawka na działanie poczty.
        Z mojego ostatniego zamówienia jedna rzecz miała czas realizacji 48 godz., druga 4 dni, ta informacja o 12-dniowym czasie realizacji też się pojawiła na którymś etapie składania zamówienia. Paczka dotarła piątego dnia od zamówienia i jeszcze w międzyczasie był weekend.
      • psuj-ka Re: Czas dostawy 15.07.13, 16:48
        Ok,
        w ciągu 2 godzin otrzymałam 4 maile ze sklepu - o zaksięgowaniu płatności, oczekiwaniu na doszycie, rozpoczęciu realizacji zamówienia i wreszcie o wysyłce. Nie mam więcej pytań :D oby tylko rozmiar pasował.
    • meta_morfoza cisza ze sklepu 22.07.13, 08:45
      Tak się zastanawiam czy wszystko jest w porządku z oknem do zadawania pytań odnośnie konkretnego staniczka na stronie sklepowej....?
      Wysłałam pierwszy raz moje pytania 4 lipca, potem powtórzyłam je 15-tego i dalej cisza...
      bardzo na wakacje chciałam strapless toffi ale nie jestem pewna rozmiaru a i czas oczekiwania jest dłuższy...
      (model HM (granatowy motyl) mam 75D i jest świetnie dopasowany, PL Atrament natomiast z przedłużką muszę nosić)
      • magda2em Re: cisza ze sklepu 22.07.13, 08:47
        Nie jest - tamte maile zadawane w okienkach pod produktami podobno trafiają w próżnię, trzeba pisać bezpośrednio na adres mailowy sklepu podany w zakładce "kontakt".
      • sbarazzina Re: cisza ze sklepu 22.07.13, 23:22
        Moj standardowy rozmiar EM to 75D, straplessa mam 80C i na pewno nie moglby byc luzniejszy.

---
        Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
        tnij.org/staniki01
    • izas55 30 dni 28.08.13, 07:57
      Wrzuciłam dzisiaj burka do koszyka, a tam 31 dni realizacji zamówienia.... Nawet uwzględniając urlop do 3 września to moim zdaniem lekka przesada.
      • azymut17 Re: 30 dni 28.08.13, 09:10
        Ale 31 dni roboczych?! To stanik dostaniesz w październiku...
        • izas55 Re: 30 dni 28.08.13, 12:15
          Teraz po dodaniu do koszyka w koszyku jest informacja, że realizacja zmówienia będzie trwać 14 dn (czyli standardowo dla zamawianych)i, ale podczas dodawania pokazuje się, że czekać trzeba 35 dni...

Może to jakiś błąd oprogramowania sklepu

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/zf/de/okmd/KaD9lbPxRq6hsubTVX.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka