pinupgirl_dg Figi modelujące 05.01.11, 13:45 Jak się spisują? Nie dzielą pupy? Jak sobie poradzą z szerokimi biodrami? Czy jest szansa, że pojawią się podobne do puderka? Chętnie bym sobie takie kupiła, nawet bez biustonosza do kompletu, bo trudno znaleźć ładne, wysokie majtki, zwłaszcza przy szerokich biodrach. Odpowiedz Link
akj77 Re: Figi modelujące 05.01.11, 17:36 pinupgirl_dg napisała: Ja mam figi do Chabra. > Jak się spisują? Są dość ciepłe przez warstwę bawełny z tyłu, więc na teraz będą dobre, na lato niekoniecznie. > Nie dzielą pupy? Nie, są wykończone w tym miejscu tak, że nie bardzo mają szansę się wbijać. > Jak sobie poradzą z szerokimi biodrami? Chyba dobrze. Po moich widać, że przewidują istnienie talii, nawet nieco węższej niż moja. > Chętnie bym sobie takie kupiła, nawet bez biustonosza do kompletu, bo trudno zn > aleźć ładne, wysokie majtki, zwłaszcza przy szerokich biodrach. Gatki są ładne, wygodne i porządne, co tu dużo mówić. Rozmiar raczej tabelkowy, ja zamówiłam 42, z tabelki wynikało, że będą na mnie na styk, i rzeczywiście są na styk. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Figi modelujące 06.01.11, 22:45 Bardzo dziękuję za opinię, przekonałaś mnie do nich :). Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Figi modelujące i halfcupy 70DD 13.01.11, 18:56 Zacznę od majtek - na pewno zostaną ze mną, zastanawiam się, czy jeszcze nie skusić się na fuksję (mam turkusowe). Rozmiar 40. W biodrach na styk (100-103 cm), ale jak je założę na gołe ciało to pewnie będzie ciut więcej luzu. Nie tną w żadnym miejscu, są wygodne i bardzo mi się podobają. Co do staników - niestety, dla mnie mają chyba za głębokie miski, poza tym są bezlitosne dla mojej asymetrii. Miękki halfcup leży lepiej, usztywniany ma zdecydowanie zbyt wąską fiszbinę. Spróbuję przetestować jeszcze inne kroje, ale nawet, jeśli się nie dogadam z effuniakowymi stanikami, to pewnie będę kupować retro-majtki :). Nawiasem mówiąc, figi do miękkiego halfka też są śliczne i zastanawiam się, czy ich sobie nie zostawić, nawet, jeśli odeślę stanik. Odpowiedz Link
solidna Prośba o pomoc w rozmiarze 07.01.11, 12:47 Witajcie, mam juz dość pofiszbinowych siniaków i otarć. Chcę effuniaka, ale kompletnie nie wiem, w jaki rozmiar celować. Pomożecie? ;-) Mój panachowy rozmiar to 65hh - scarlett i 70hh - ariza, miska ok, ale obwód "uszadzający" mnie, wiec nie noszę. Z effuniaków mam lawendowego plunga w rozmiarze 75 gg, ale od samego początku obwód był bardzo luźny, zbyt luźny. Miska chyba ciut za mała, zwłaszcza w drugiej połowie dnia, kiedy mój biust po przejściach, oklapnie i na górze miseczki robi się pustawo. Próbowałam jeszcze z innym plungami, również 70 było za luźne, więc odesłałam. I tu moje pytanie - planuje kupić HP turkus lub fuksja - jaki brać rozmiar 65 hh/j czy może 70?( bo chyba jednak nie 75, gdyż kilka staników mierzyłam a obwód był za luźny). Moje wymiary raczej nic nie pomogą, bo z kalkulatora wychodzi 80ff - 78/110 w zwisie. Z panachami też tak mniałam - przy obwodzie 76 pod biutem tylko 65 było dobre, bo 70 był z luźny. I co ja mam zrobić? ;-) Czekam na propozycje. Dziękuję. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Prośba o pomoc w rozmiarze 07.01.11, 14:59 solidna napisał: > Witajcie, > mam juz dość pofiszbinowych siniaków i otarć. Chcę effuniaka, ale kompletnie ni > e wiem, w jaki rozmiar celować. Pomożecie? ;-) > Mój panachowy rozmiar to 65hh - scarlett i 70hh - ariza, miska ok, ale obwód "u > szadzający" mnie, wiec nie noszę. > Z effuniaków mam lawendowego plunga w rozmiarze 75 gg, ale od samego początku o > bwód był bardzo luźny, zbyt luźny. Miska chyba ciut za mała, zwłaszcza w drugie > j połowie dnia, kiedy mój biust po przejściach, oklapnie i na górze miseczki ro > bi się pustawo. > Próbowałam jeszcze z innym plungami, również 70 było za luźne, więc odesłałam. > I tu moje pytanie - planuje kupić HP turkus lub fuksja - jaki brać rozmiar 65 h > h/j czy może 70?( bo chyba jednak nie 75, gdyż kilka staników mierzyłam a obwód > był za luźny). > Moje wymiary raczej nic nie pomogą, bo z kalkulatora wychodzi 80ff - 78/110 w z > wisie. Z panachami też tak mniałam - przy obwodzie 76 pod biutem tylko 65 było > dobre, bo 70 był z luźny. > I co ja mam zrobić? ;-) Czekam na propozycje. Dziękuję. Ja mam zarówno lawendowego, jak i HP Fuksję w tym samym rozmiarze - 80 GG na 76 pod biustem i 112/116 w biuście. Lawendowy zrobił się dużo za luźny, bo obwód ma z bawełny i po kilkumiesięcznym noszeniu musiałam go zwęzić. HP jest dość ścisły i bardzo stabilny. Wiele osób odczuwa go jako dusiciela. Proponuję Ci jednak zaryzykować 75, w mniejszym możesz się nie dopiąć. To, że miskę w lawendowym pod koniec dnia uważasz za przymałą, a na górze jest pustawa, może to być tylko niekompatybilność z plungami, tak bywa przy lejących biustach po przejściach. Ja na Twoim miejscu spróbowałabym jednak i tu GG. Odpowiedz Link
maggianna Re: Prośba o pomoc w rozmiarze 07.01.11, 15:22 Lawendowy faktycznie jest rozciagliwy - rano zapinam na najluzniejsza a w ciagu dnia przepinam na naciasniejsza haftke i czasem mi za luzno - nosze rozmiar 90F na 87 pod biustem (80G brytyjskie). HP turkus jest ok (chociaz czasem rano musze dopiac 1 oczko przedluzki), HP fuksja miala o jeden rozmiar za duza miske, obwod taki sam jak w turkusie. Wzielabym na porownanie 75 i rozmiar wyliczony Ci przez kalkulator na stronie. Co do fiszbin i otarc to ja mam taki efekt jak biustonosz jest za scisly - z tylu niby moge odciagnac obwod, na plecach mam luzno a pod biustem bol i czerwone slady ktore schodza dopiero po jakims czasie - normalnie slady od biustnosza znikaja mi po kilkunastu minutach. Tak mialam np w HP Puder - niby obwod luzny, niby wygodnie ale po calym dniu noszenia masakra i otarcia do fiszbin - dopielam przedluzke i problemu nie ma. Odpowiedz Link
i-w-ona Kilka pytań do Effuniak i użytkowniczek effuniaków 08.01.11, 15:20 1. Czy Strapless Toffi odznacza się pod jasnymi bluzkami (w sensie koloru, nie faktury). Skórę mam jasną, nosić go będę głównie latem, kiedy jestem trochę opalona. Mleczny się odznaczał, bo był za jasny, Toffi za ciemny pod biel czy nie? 2. Jaki powinnam teraz wybrać rozmiar straplessa? 70E zrobił się już sporo za duży i pewnie niedługo wyląduje na giełdzie. Szmaragd 70D jest na styk, Fuksja 70D też niemal na styk. Straplessa lepiej wziąć 70DD czy 70D? 3. Kiedy i jakie nowości pojawią się w sklepie? Przyglądam się kilku staniczkom różnych firm i nie wiem czy coś kupić, czy poczekać na effuniaka ;-) Odpowiedz Link
nivaliss Re: Kilka pytań do Effuniak i użytkowniczek effun 10.01.11, 18:50 W odpowiedzi na pierwsze 2 pytania: - moim zdaniem nadaje się pod jasne bluzki. tu ja w nim i cienkiej, lnianej białej bluzce. Zdjęcia - normalnie noszę effuniaki w rozmiarze 70dd (czarny, bakłażan, szmarada) a Toffika mam 70e i jest dobry, mniejszy byłby za mały. (możesz zobaczyć na balkonetce, tam występuje jako nivalis) Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Kilka pytań do Effuniak i użytkowniczek effun 10.01.11, 20:37 Właściwie, to Twoją szufladę już przejrzałam :D I rzeczywiście, pod białą bluzką Toffi wygląda ok. A wydaje się nawet mniejszy niż Black. Z rozmiarem tych straplessów mam dziwne doświadczenia. Kiedy nosiłam effuniakowe plandże 75DD (Black i Cielak), w mlecznym straplessie 75DD miska była za duża. 70E natomiast pasowało idealnie. Odpowiedz Link
boziaj Chaber 70DD i 70E, majtki 38 13.01.11, 20:10 Ocena wizualno - dotykowa: bardzo glamour, materiał przyjemny w dotyku, starannie wykończony z powodu opinii o rzekomej bazarowosci modelu specjalnie podeszłam wczoraj do przyulicznego stoiska ze stanikami i nic podobnego tam nie znalazłam (zarówno pod wzgledem jakosci materialu, jak i designu), więc albo opinie te sa pochopne, albo mam w okolicy kiepski bazar a juz miałam nadzieje na tansze gatki do kompletu ;) Teraz o rozmiarze... Plungi effuniaki mam 70E (bakłazan i s-ka) i są na styk chabra z powodu opinii o wielkomiskowości zamowilam 70DD i 70E 70DD okazał sie za mały (meegabuły górą i bokiem) pewna, ze 70E okaze sie dobre przymierzyłam i ...utopiłam sie; puste brzegi miseczek u góry odstają na ponad cm :( różnica wielkosci misek tak niewiarygodna, że 2 razy sprawdzałam metki majtki ładne i sprawiają wrazenie wygodnych, pasuja na mnie w standardowym effuniakowym rozmiarze Odpowiedz Link
effuniak Re: Chaber 70DD i 70E, majtki 38 13.01.11, 21:27 Boziaj - odeślij koniecznie z opisem o co chodzi - muszę to sprawdzić , dobrze ? Odpowiedz Link
boziaj Re: Chaber 70DD i 70E, majtki 38 14.01.11, 09:48 Odeślę z opisem w przyszłym tygodniu, ale też wysłałam fotki do galerii LB wysłałam je juz chwilke temu, wiec mysle ze niedlugo powinny sie pojawic, byłabym bardzo wdzieczna gdybyś zerknęła na nie fachowym okiem bo jezeli chaber nie dla mnie (chlip) to mam nadzieje na podpowiedz w jaki rozmiar celowac HP puder Odpowiedz Link
kryklu Re: Chaber 70DD i 70E, majtki 38 14.01.11, 11:53 Boziaj, mam to samo z Chabrem. Wpadłam w dziurę międzyrozmiarową. Sztywne effuniaki noszę w rozmiarze 70GG. Pierwszy Chaber 70GG okazał się za duży. Drugi Chaber 70G wydawał się ok (lekko odstawał brzeg na mniejszej piersi), ale po dłuższej chwili (kilka ruchów, zakładanie bluzki) piersi mi wpadły do środka i stał się ewidentnie za duży. Trzeci effuniak 70FF, tak jak Twój 70DD, ciasny, buły. Założyłam go z przedłużką i zrobił się dobry. Po chwili okazało się, że i bez przedłużki jest dobry jeśli da się trochę czasu na ułożenie piersi. Ten najmniejszy rozmiar nie powoduje tego przesadnego wysunięcia piersi do przodu jak na tacy, tylko tworzy kulki i jest prawdziwym halfcupem, ledwo zakrywającym otoczki. Wydaje mi się, że te problemy rozmiarowe z Chabrem wynikają z tego, że jest on bardzo otwarty od góry i niewielka nawet "zadużość" powoduje nieładne odstawanie brzegu. Inne HP są bardziej zamknięte od góry i w przypadku nieco za dużego rozmiaru halfcup zamienia się w balkonetkę lub w fullcupa, bez nieładnego odstawania krawędzi misek. Boziaj, przemyśl jeszcze decyzję w sprawie odsyłania. Odpowiedz Link
boziaj Re: Chaber 70DD i 70E, majtki 38 14.01.11, 13:32 > Boziaj, przemyśl jeszcze decyzję w sprawie odsyłania. obawiam sie, że specjalnie nie mam sie nad czym zastanawiac, bo ten 70DD robi mi buły po prostu ogromne - mam sredni biust, wiec % piersi która jest "odcięta" przez miskę jest znamienny, a w dodatku spłaszcza, wiec nie mam wątpliwosci, ze jest za mały wlasciwie to na pierwszy rzut oka sprawia wrazenie za małego o 2 rozmiary a 70E wydaje sie o tylez za duzy ;) zapewne to złudzenie optyczne i całkiem mozliwe, ze 70DD i pół byłby idealny - po prostu gdy zamawialm plungi w 2 sasiednich rozmiarach to roznica wydawala sie mniejsza zresztą jak fotki pojawia sie w galerii to zerknij prosze, az jestem ciekawa czy u Ciebie te różnice miedzyrozmiarowe tez wygladaly tak dramatycznie Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Chaber 70DD i 70E, majtki 38 14.01.11, 19:49 Boziaj, błagam, powiedz, że jesteś z Warszawy! Jeśli tak, to ja od Ciebie wezmę tego Chabra 70dd;) Tylko koniecznie Wawa lub Piaseczno, bo nie chcę brać bez przymiarki;) Odpowiedz Link
boziaj Re: Chaber 70DD i 70E, majtki 38 14.01.11, 20:19 no niestety, jestem z 3miasta ;) Odpowiedz Link
shilo_m Cielisty plunge - pije w mostek 13.01.11, 21:56 Pisałam do sklepu effuniakowego, ale jeszcze tu spytam - cielaczek masakruje mi mostek, da się coś z tym zrobić? Tak jakby się wrzynał od dołu. Nosić cały dzień się nie da a na drugi dzień nie założę bo się boję no i boli. Mam 70A, większy obwód odpada, bo mi miski braknie (a już to 70A jest takie na styku "zadużości"), zresztą próbowałam z przedłużką i nic to nie daje oprócz podjeżdżającego obwodu. Ma ktoś podobne doświadczenia, rozwiązane pozytywnie :)? Odpowiedz Link
abw-online Re: Cielisty plunge - pije w mostek 14.01.11, 07:06 Napisz na gazetowego do Effuniak. Ona może coś zaradzić. Moja córa miała podobnie z tym modelem, w tym rozmiarze. Odesłała go do firmy i wrócił "odmieniony", ale Ewa nie chce zdradzić jakie czary-mary robi w takich wypadkach ze stanikami :). Odpowiedz Link
effuniak Re: Cielisty plunge - pije w mostek 14.01.11, 07:30 wysłałm Ci maila w tej sprawie Odpowiedz Link
shilo_m Re: Cielisty plunge - pije w mostek 14.01.11, 11:47 Ewo, może głupie pytanie, ale mail to na jakie konto? Bo na gazetowym nic nie widzę. Można prosić jeszcze raz o info na: shilo at poczta.onet.pl - tylko proszę podmienić " at " na @ :) Dzięki z góry! Odpowiedz Link
shilo_m Re: Cielisty plunge - pije w mostek 01.02.11, 17:14 Już nie pije :) W sensie biustonosz w mostek ;) Ewa stuningowała i jest lux, tym sposobem mam dwa effuniakowe wygodniczki (HP rządzi!) Dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link
kryklu Chaber - kurczliwość pianki - proszę o pomoc. 14.01.11, 11:59 Mam pytanie do posiadaczek tego stanika: czy miski kurczą się po praniu? Nie wiem, czy zostawić sobie za dużego Chaberka, licząc na skurczenie, czy dobrego na styk, mając pewność, że miski się nie zmienią. Odpowiedz Link
akj77 Re: Chaber - kurczliwość pianki - proszę o pomoc. 14.01.11, 19:15 kryklu napisała: > Mam pytanie do posiadaczek tego stanika: czy miski kurczą się po praniu? > Nie wiem, czy zostawić sobie za dużego Chaberka, licząc na skurczenie, czy dobr > ego na styk, mając pewność, że miski się nie zmienią. Prałam ręcznie i nie zauważyłam, żeby się cokolwiek skurczyło. Moim zdaniem nie warto zostawiać za dużego. Ja jestem bardzo zadowolona z wymiany na mniejszy rozmiar. Odpowiedz Link
kryklu Re: Chaber - kurczliwość pianki - proszę o pomoc. 15.01.11, 01:23 Dzięki za odpowiedź :) Ja już właśnie wymieniłam na mniejszy i brzegi misek trochę odstają (zwykle noszę effuniaki 70GG, a ten jest 70G). 70FF jednak bułkuje. Zostawiam 70G. A ręcznie prać niczego nie będę :) Odpowiedz Link
magda2em Chaber 75FF + pytanie 14.01.11, 21:13 W pierwszej chwili była panika: za duży w miskach, za luźny w obwodzie. Po solidnym wygarnięciu okazało się, że za duży jest tylko na mniejszej piersi, odstaje bardzo leciutko, na większej jest ok. Po kilku dniach noszenia dopasował się do kształtu biustu i efekt robi piękny. Kolor nie do końca pasujący do mojego typu urody, ale dla takiego efektu jestem w stanie przeboleć kolor ;) Ramiączka są super wygodne, efektowne, ale czasem się zwijają w rulonik, nie byłam w stanie stwierdzić, dlaczego. Zaskoczył mnie obwód, od razu zapięłam na środkową haftkę. Dla porównania - nienoszony przeze mnie już bakłażan 75FF zapinam na najluźniejszą a i tak jest bardziej ścisły, niż Chaber na środkowej. Mam nadzieję, że Chaber się nie rozciągnie za szybko. Aktualne wymiary około 74 ciasno(79 luźno)/ok. 103 Potuptałam właśnie do sklepu, chcąc zamówić jeszcze jeden egzemplarz Chabra w 75FF i testowo 70G, żeby zobaczyć, czy ciaśniejszy obwód z przeliczoną miską nie byłby lepszy, a tu się okazuje że nie ma ani jednego rozmiaru, ani drugiego, i nie można już ich zamówić. Ewo, czy będą jeszcze inne modele w tej samej konstrukcji misek, co Chaber? Jeśli tak - to można liczyć na jakąś czerń albo czerwień? ;) Bardzo, bardzo na to liczę, przyznam szczerze. Z plunge się wylewam środkiem, miękkie half-cupy są za wysokie na mostku... Jest szansa? BTW., mam do odstąpienia Chili w 75F, Beżyka w 75F i Bakłażana w 75FF. Wszystkie trzy b.mało noszone, nieporozciągane,wszystkie trzy kupione w trakcie odchudzania, jak mi się bardzo często zmieniał rozmiar. Ktoś może reflektuje? ;) Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Chaber 75FF + pytanie 16.01.11, 19:44 Rzeczywiście, mojego rozmiaru (70D) też nie da się już zamówić - szybko się rozeszły Chaberki. Odpowiedz Link
irenka65f Chaberek - mam i ja 16.01.11, 18:21 Waśnie zakupiłam. Na szczęście stacjonarnie i dobrze bo nigdy nie wpadłabym na taki rozmiar. Na 73/77/95 (pod ciasno/luźno/w biuście w zwisie) pasuje 70F. Dementuję więc wyjątkową ściśliwość effuniaków. Wielkomiseczkowości też nie stwierdzam. Kupowany w onlyher pod okiem Justyny, więc myślę, że dobrze dobrany. Ale do meritum. Noszę go dziś od rana i jest mi wygodnie, fajnie wygląda pod swetrem, mierzyłam pod bluzkę z szerokim dekoltem i rewelacja! Kolor nie jest moim ulubionym, więc liczę na powtórkę modelu w innym kolorze. Wykonanie staranne. Materiał mięciutki. Wykończenie pod miskami szczególnie mi się podoba bo moje ukochane maskardkowe Tiffany odciskają mi się pod biustem aż mam czerwony rów. Tu nic takiego nie ma. Czekam na gatki i mam nadzieję, że będą równie wygodne jak fajnie wyglądają. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Chaberek - mam i ja 16.01.11, 20:10 Irenko, parę osób pisało, że Chaberek jest luźniejszy od innych modeli. Ja zdecydowałam się więc zamówić obwód o oczko węższy niż zwykle, ale mój komplet jeszcze się szyje. Okaże się, czy i tym razem teoria się potwierdzi:) Odpowiedz Link
kryklu Re: Chaberek - mam i ja 16.01.11, 21:13 kasiadj07 napisała: > Irenko, parę osób pisało, że Chaberek jest luźniejszy od innych modeli. Ja zdec > ydowałam się więc zamówić obwód o oczko węższy niż zwykle, ale mój komplet jesz > cze się szyje. Okaże się, czy i tym razem teoria się potwierdzi:) Potwierdzam luźność. HP fuksjowego 70GG noszę z przedłużką (wszystkie plunge w tym samym rozmiarze bez), a Chaberek 70G dopiero na najciaśniejszych haftkach jest stabilny. Odpowiedz Link
akj77 Re: Chaberek - mam i ja 18.01.11, 19:18 kryklu napisała: > kasiadj07 napisała: > > > Irenko, parę osób pisało, że Chaberek jest luźniejszy od innych modeli. J > a zdec > > ydowałam się więc zamówić obwód o oczko węższy niż zwykle, ale mój komple > t jesz > > cze się szyje. Okaże się, czy i tym razem teoria się potwierdzi:) > > Potwierdzam luźność. HP fuksjowego 70GG noszę z przedłużką (wszystkie plunge w > tym samym rozmiarze bez), a Chaberek 70G dopiero na najciaśniejszych haftkach j > est stabilny. I ja potwierdzam. Jestem prawdę mówiąc trochę zła, bo fuksję 75GG noszę z przedłużką, więc chabra wzięłam 80FF i jest trochę za luźny, choć miski idealne. :-/ Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Chaberek - mam i ja 21.01.11, 01:23 A dla mnie wrecz przeciwnie - 70 musze nosic z przedluzka (na 72/77) Odpowiedz Link
irenka65f Re: Chaberek - mam i ja 16.01.11, 21:29 Mi po prostu pasuje taki rozmiar jaki noszę z ciaśniejszych brytyjczyków (Luna, Natalie, Riva). Tzn. miseczka też większa niż z kalkulatora. Dlatego twierdzę, że nie umiałabym dobrać rozmiaru zdalnie czyli zamawiając w sklepie internetowym. Tylko tyle. ;-)) Odpowiedz Link
bergamotkak Chaber - czy bedzie doszywany 17.01.11, 10:03 Od tygodnia zagladam na stronke Effuniaka i widze spustoszenie rozmiarowe Chaberka -czy stalo sie cos o czym nie wiem.. beda doszywane rozmiary? Odpowiedz Link
irenka65f Re: Chaberek - mam i ja 18.01.11, 19:31 Wczoraj, zdjąwszy chaberka, pooglądałam dokładnie ślady na ciele i, już sama nie wiem, może on ma jednak za wąskie fiszbiny? A może przyzwyczaiłam się, że fiszbiny mają odbić się dalej? Kurcze, nie wiem gdzie z boku kończy mi się pierś. No, nie umiem tego wyczaić. Czy ktoś też tak ma? Odpowiedz Link
serpiente.emplumada HP Puder vs. HP Czarny 19.01.11, 17:43 Proszę o opinię osoby, które mają porównanie tych dwóch modeli. Czy między tymi stanikami (w tym samym rozmiarze) są jakieś różnice? Miski odstają mniej/bardziej?; obwód bardziej/mniej ścisły?; wrażenie różnicy w rozmiarze? Będę wdzięczna za odpowiedzi, szczególnie dotyczące rozmiaru 70F. Zastanawiam się nad kupnem pudrowego HP, ale jako że czarny nie leży na mnie w 100% idealnie, chciałabym poznać możliwe opinie. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: HP Puder vs. HP Czarny 19.01.11, 19:25 W rozmiarze 80FF może być? Puderek szerszy - obwód odczuwam jako szerszy tak co najmniej o rozmiar w górę w stosunku do czarnego. Miski - w puderku głębsze, większe dla mnie tak o rozmiar od czarnego, który płaskie michy ma. dorota Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: HP Puder vs. HP Czarny 19.01.11, 20:32 Ja mam porównanie w 70D. Mam czarny, a puder mierzyłam. Obwody według mnie bez różnicy, puder ma trochę większe miski, ale nie cały rozmiar. A ogólnie o pudrze - ma inny kolor niż na zdjęciach, bardziej pudrowy róż, a nie różobeż, jak mi się wydawało. Kolor nie ma nic wspólnego z beżem/cielistym. Ramiączka i zapięcie różni się kolorem - jest w kolorze prosiaczkowego różu. Ramiączka bardzo cienkie, w przedniej części naszyta satyna, co pozbawia je elastyczności. Dla mnie to niewygodne - uczucie żyłki wędkarskiej na ramionach. Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Retro 70DD i 85F, Strapless 70DD, Chaber 85 F 19.01.11, 21:12 Chaber 85F przyszedł jako wymiana z 85 GG, zdecydowanie za dużego. Nowy rozmiar jest ok, zostaje z nami. Mama mówi, że fiszbina trochę się wbija pod pachą, ale ze względu na stylistykę zostaje z nią. Ma może ciut większe miski, niż Retro, ale oba staniki w tym samym rozmiarze pasują. Strapless 70DD - niestety, znów asymetria nie pozwala mi dogadać się z Effuniakiem. Retro - miska leży idealnie, ale obwód musiałby być większy. W sumie mogłam to przewidzieć, bo w halfcupach też 70 jest dla mnie zbyt ciasna, jestem mało ściśliwa. Ale najważniejsze, że wiem, że w plungach mogę znaleźć coś dla siebie. Wszystkie staniki bardzo starannie wykonane. Odpowiedz Link
clarisse PL Truskawki 70L + figi 40 20.01.11, 04:04 Zamówiłam: - PL Truskawki (wcześniej "Słodziak" chyba?) 70L - figi Truskawki, rozm. 40 - przedłużkę czerwoną - figi Chaber, rozm 40 Podsumowanie jest takie: - kolor nie mój ;) - rozmiar stanika nie ten ;) - rozmiar majtek nie ten ;) - klientka zachwycona jak dzika świnia w deszcz :D - całość, t.j. klientka + biustonosz + figi - KAPITALNE :D Szczegółowo: Zamówiłam rozmiar stanika 70L, kierując się nie tyle kalkulatorem i miarką, co intuicją. Mam w domu 4 Effuniaki plunge, w takiej konfiguracji: Czerwony Mech 70JJ - duuużo za mały w miskach; Turkusowy Mech 70K - za mały w miskach; Biały 70L - ociupinkę za duży w miskach; Srebrny 75K - na granicy zamałości w miskach. Z tym że u mnie zawsze wygląda to tak, że jeśli Effuniak w chwili założenia jest dobry, to za 10 minut będą buły wyłazić. Jeśli w chwili założenia jest ciut przyduży, to za 10 minut i przez cały dzień będzie dobry. Nie wiem czemu tak to działa :) Zamówiłam więc Truskawki 70L bo w Białym Plunge'u taki właśnie rozmiar mi pasuje. Okazało się, że Truskawki wychodzą sporo większe niż Biały Plunge - chyba tak do całej miski, nie umiem tego dokładnie określić. No cóż. Wygarnęłam co się dało, tak jak nigdy jeszcze wygarnięte nie miałam, idealnie płaskie plecy udało mi się uzyskać :) Trochę pomogło na zadużość misek. Nadal mam luzy i fiszbina ciut za szeroko idzie, ale pod ubraniem zupełnie tego nie widać. Natomiast bez ubrania... hmmm :) No dobrze, komplet wygląda na mnie tak bajecznie, że taki szczegół jak luz w misce w ogóle nie wypływa na światło dzienne :) Figi mają fason taki jak figi do Chabra - "lekko modyfikujący". Normalnie noszę 40 - i tu także wydaje mi się, że mogłabym założyć 38. Ale ta 40 zła nie jest więc nie wymieniam. Szkoda, że nie ma zdjęcia majtasów - fajne są, z przodu koronka, z tyłu biała kokardka :) Generalnie wyglądają ładniej niż stringi, przynajmniej sądząc po zdjęciu stringów. Czyli rozmiarowo wszystko jakby większe - choć z figami Effuniak nie miałam do czynienia, wiec nie wiem. Kolor zamówiłam ze świadomością, że "nie mój" (czerwienie mi nie leżą, zwłaszcza jasne). A guzik tam! W bieliźnie jednak mój ;) A może to magia posiadania wreszcie kompletu góra+dół. :) Przedłużka jest na wszelki wypadek, bo w noszonym Białym 70L czasem jej potrzebuję - a czasem nie. Tutaj jeszcze nie mam pewności, na razie noszę bez. Generalnie pomimo niezupełnie idealnie trafionych rozmiarów całość podoba mi się straszliwie. Mąż śmieje się ze mnie, że się na siebie w lustro gapię niekompletnie ubrana :) No owszem :) Uważam, że fajnie wyglądam. A że normalnie raczej mam kompleksy odnośnie swojego wyglądu w takim stroju, chyba dobrze świadczy to o bieliźnie i o mojej z nią kompatybilności. :) Przy tym wszystkim zamówione dla towarzystwa figi do Chabra (Chaber to moje niespełnione marzenie, bo granaty kocham, a tu plunge'a nie będzie) przestały się liczyć. Gwoli informacji - one także są z tych więksiejszych, identycznie jak figi Truskawki. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: HP Truskawki i Puder 80GG 20.01.11, 22:54 Clarisse, dzięki za recenzję. To niestety utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma dla mnie PL Truskawek niestety. Potrzebowałabym miskę mniej niż zwykle, a tego rozmiaru nie ma w ofercie. To jeszcze ja nadrobię zaległości. Kupiłam HP Truskawki i Puder w rozmiarze 80GG, identycznym, jak HP Fuksja, który obwód ma dla mnie dość ścisły (ale w normie), a miski są na styk. Jest to najczęściej noszony przeze mnie effuniakowy rozmiar, na wymiary 76/112/116 (w zwisie). Puderek wypadł dość standardowo. Wykonany z tych samych surowców, co Pudrowy kropek, bez wierzchniej kropkowej siateczki. Obwód, zapięcie i ramiączka identyczne. I podobnie wypada rozmiarowo. Początkowo miseczki wydawały się ciut większe niż w Fuksji, ale po praniu się ułożył. HP Truskawki wypadł niestety dość luźny. Obwód zdecydowanie luźniejszy, niż w Fuksji, ale chyba nie aż tak bardzo, żeby trzeba było brać mniejszy. Przynajmniej dla mnie. Miski natomiast zdecydowanie o rozmiar większe od pozostałych, dlatego poszedł do zwrotu. Wykonanie jak zawsze solidne, materiały jakościowo podobne do pozostałych. Posiadając już dwa HP uznałam, że ten czerwony bardziej odpowiadałby mi jednak jako plunge (i taki bardziej podobałby się mężowi memu:). I tu niestety przyszło rozczarowanie, ponieważ PL Truskawki nie jest produkowany w rozmiarze 80G. Zdjęcia dostępne od jakiegoś czasu w galerii. Odpowiedz Link
clarisse Re: HP Truskawki i Puder 80GG 21.01.11, 03:03 > Clarisse, dzięki za recenzję. To niestety utwierdza mnie w przekonaniu, że nie > ma dla mnie PL Truskawek niestety. Potrzebowałabym miskę mniej niż zwykle, a te > go rozmiaru nie ma w ofercie. Kasiu ;) Ależ 70L też nie ma w ofercie. Ani 70KK. Pisz maila z pytaniem czy i na jakich warunkach da się zamówić Twój rozmiar. Odpowiedz Link
ladybird_91 Figi Fuksja r.44 - zbyt szeroki material w kroku 20.01.11, 11:10 Kupilam figi do Fuksji w rozmiarze 44. Calosc wyglada super, jednak martwi mnie zbyt szeroki material w kroku. Po prostu w tym miejscu material troche sie zwija i nie wyglada to jakos estetycznie. Rozmiar jest ok. Czy ktos oprocz mnie tak ma? Odpowiedz Link
ola_pozytywna HP Truskawki i strapless Toffi - pytania 20.01.11, 23:38 Czy posiadaczki Truskawek mogą wypowiedzieć się co do koloru Truskawek? Wiem, że to subiektywne, ale liczę na opis typu czerwone wino lub karmin a la plisowaniec, a może czerwień strażacka czy papryka. Czy ta czerwień nie barwi białej koronki w praniu? I jeszcze pytanie dla odmiany do posiadaczek Toffi. W jaki rozmiar radziłybyście celować , jeśli plandże effuniakowe noszę 70dd? Waham się pomiędzy 70dd i 70d, zaznaczam, że mam biust raczej niepełny u góry. Z góry dziękuję:)) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: HP Truskawki i strapless Toffi - pytania 21.01.11, 00:25 > Czy posiadaczki Truskawek mogą wypowiedzieć się co do koloru Truskawek? Wiem, ż > e to subiektywne, ale liczę na opis typu czerwone wino lub karmin a la plisowan > iec, a może czerwień strażacka czy papryka. Czy ta czerwień nie barwi białej ko > ronki w praniu? > Kolor jest nieco jaśniejszy od zdjęcia sklepowego, piękny, jasny kolor, taka przekrojona truskawka właśnie. Mój monitor pokazuje, że taki: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c556aaf3a50177b.html ale oczywiście nie ma gwarancji, czy zobaczysz taki sam:) Z pewnością nie ma tej nuty pomarańczu, jaki jest w koronkowym Red-zie. i na pewno nie jest to ostra czerwień strażacka. Może ktoś inny jeszcze pomoże w doprecyzowaniu koloru. Koronka jasno-kremowa. Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: HP Truskawki i strapless Toffi - pytania 21.01.11, 22:25 Oglądałąm na 4 różnych minitorach i mam 4 różne wizje, ale przekrojona truskawka do mnie przemawia, dzięki:) Odpowiedz Link
helejabea Re: HP Truskawki i strapless Toffi - pytania 21.01.11, 08:44 W kwestii straplessa Toffi, to moje doświadczenie jest takie, że trzeba brać miskę większą. Effuniaki plunge i HP noszę w rozm 70E, a toffika mam 70F. Ewa mi mówiła, że w straplessach wiele zależy od budowy biustu. Celuj w 70DD, a nawet 70E. Odpowiedz Link
nivaliss Re: HP Truskawki i strapless Toffi - pytania 21.01.11, 16:45 Effuniakowe plandże mam w rozmiarze 70dd, a Toffika 70e - jak leżą możesz zobaczyć z mojej szufladzie na balkonetce (jestem tam jako nivalis). Tak więc na twoim próbowałabym 70e, ewentualnie 70dd skoro masz biust niepełny u góry. Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: HP Truskawki i strapless Toffi - pytania 21.01.11, 22:36 Nivalis, Twoją szufladę znam na wylot, ponieważ na niej się wzorowałam zamawiając moje pierwsze dwa effuniaki (bakłażan + cielak), ze względu na podobieństwo wymiarowe... i chyba wizualne podobieństwo biustów także (może z tą niepełnością u góry u mnie jednak hamletyzuję). Dzięki Twojej szufladzie od razu trafiłam z rozmiarem bez odsyłek. Więc korzystam z okazji żeby podziekować Ci za włożoną pracę, myślę, że wiele dziewczyn w tych popularnych okolicach rozmiarowych skorzystało z Twoim niesamowicie dokładnych opisów i zdjęć. Ps.Toffika kliknęłam. Odpowiedz Link
bella.cullen pyt do właścicielek Amaranta 21.01.11, 09:09 jaki inny PL jest do niego podobny wielkościowo i ścisłościowo? Czy w tej chwili wszystkie dostępne 75D mają obniżone miski? - to bardziej do Effuniak - czy są jeszcze jakieś stare zapasy z tego rozmaru? Odpowiedz Link
alladyna1986 Pyt. o szer. fiszbin w Chabrze 70dd 21.01.11, 13:27 Wie ktoś, jaką szerokość mają te fiszbiny? Jestem już na 90% zdecydowana na zakup, ale to jedno mi nie daje spać... fiszbiny w morskim 65F były na mnie o 1-1,5 cm za wąskie. Czy w chabrze 70dd będą szersze? Zwykle potrzebuję ok. 14-14,5 cm, noszę 30f przy wymiarach 68 baaaardzo ciasno, 73 luźno, 88 w biuście, 93 zwis.podobno chaber ma większe miski? Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: Pyt. o szer. fiszbin w Chabrze 70dd 25.01.11, 19:32 Zamówiłam go w końcu, przyszedł dziś... tragedia.;( Fiszbiny wypadają mi w 1/3 szerokości biustu. 12,5 cm bez kanalika, 14 z kanalikami, brakuje dobrych 2 cm, żeby końce wpadały za piersią. Ponoć w 70e fiszbina ma 13,5 bez kanalika, więc to nadal nie rozwiązuje problemu.;( O wielkości miseczek na razie nie mogę za wiele powiedzieć, bo góra biustu mi napuchła przed @ i pierś, która normalnie jest mniejsza, przybrała rozmiary tej większej, a większa wyrosła z wielu moich staników. W każdym razie po głębokości - 21,5 cm po krawędzi - wygląda na to, że żaden to dużomiseczkowiec;p Normalnie potrzebuję ok. 23 cm, więc pewnie nawet po górce byłby za mały. Może któraś warszawianka by chciała? Odsyłam w piątek rano. Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Pyt. o szer. fiszbin w Chabrze 70dd 26.01.11, 22:39 Czyli halfy są wąskofiszbinowe? :D A jak mostek? Odpowiedz Link
effuniak :) 27.01.11, 07:28 Olu - dziękuję :) Indygo - zobacz zdjęcia Alladyny na balko i zauważ o ile rozmiarów jest na nią za mały ten stanik moim zdaniem najlepiej jest to samemu to sprawdzić Myślę, że raczej nie powinno sie recenzować za małego stanika pod względem technicznym bo to jest tak , jakbym narzekała na nogawki spodni w rozmiarze 36 gdy tymczasem powinnam wziąć 40 ... aha... na stronie sklepu jest informacja dotycząca zależności kształtu biustu i dobieranego rozmiaru Odpowiedz Link
berkano8 Perełka 27.01.11, 08:50 zachęcona efektem , jaki Chaberek "wyczarowuje" z moim biustem natychmiast zamówiłam Perełkę.Ach i och.Kiedyś myślałam,że to co plandże Effuniaka robią z biustem to mistrzostwo świata,ale ta konstrukcja to mistrzostwo galaktyki-chyba najlepsze co miałam okazję nosić.Poproszę w większej ilości kolorów:) Rozmiar -tym razem 80G jest OK. Odpowiedz Link
kryklu Re: Perełka - pytanie do berkano8 29.01.11, 03:11 A jak Perełka ma się rozmiarowo do innych Twoich effuniaków? Innymi słowy w jakich rozmiarach masz inne effuniaki? Odpowiedz Link
berkano8 Re: Perełka - pytanie do berkano8 29.01.11, 11:24 Bakłażan, morski 80G,dżinsowy 75H (nie wiem jakim cudem),plisowańce 80G z tego co pamiętam.I któryś 80 FF nawet się trafił.Ale nie wiem,czy to będzie pomocne,bo ja jeszcze karmię i mam wahania wagi:) Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: :) 27.01.11, 11:50 Ewo, racja;) Z tym że przed otrzymaniem zamówienia nic nie wskazywało na to, że ten stanik będzie za mały... łącznie z kalkulatorem, moim normalnym rozmiarem 30f, konsultacjami przed zamówieniem, przymiarkami innych Twoich modeli = za duże, mocno odstające plunge 65f), oglądaniem innych chabrów w katalogu itd. Wręcz myślałam, że 70dd jeszcze może się okazać za duży, skoro wg innych dziewczyn ma duże miseczki. Już dawno nie zdarzył mi się taki strzał kulą w płot.;/ Boziaj wrzucała ostatnio 70dd i 70e do dużej galerii i po tych zdjęciach doszłam do wniosku, że 70e będzie na mnie na 100% za duże. A cała techniczna recenzja 70dd polegała głównie na wymierzeniu stanika i stwierdzeniu, że jest na mnie stanowczo za wąski z przodu.;) Indigo_rose, jeśli miałaś kiedyś do czynienia z Rio albo Millie 32dd, to fiszbiny są porównywalne, miska płytsza. Odpowiedz Link
alladyna1986 Re: :) 27.01.11, 11:51 Dzięki uprzejmości jeden z Balkonetkowiczek zmierzę niedługo chabra 70e i okaże się, co z tymi nieszczęsnymi fiszbinami.;) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: :) 27.01.11, 13:26 Ewo kochana, ja właśnie nie mam luksusu pt. weź i sama sprawdź, bo jak uszyjesz i nie będzie pasował to Ci go przecież nie oddam, dlatego wolę się wszystko wywiedzieć najsamprzód ;) Odpowiedz Link
effuniak Indygo 27.01.11, 13:30 To weź 65 z odpowiednią miską i niech Ci ktoś przytrzyma z tyłu -wtedy będziesz wiedziała jak wypadają miski/fiszbiny Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Indygo 27.01.11, 13:33 O, dobry pomysł i chyba tak spróbuję. A skoro już Cię dorwałam na forum, to może się dowiem ile się teraz czeka na 60 :) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: nowy model w sklepie- Perełka n/t 21.01.11, 20:49 Śliczny :) tak mnie zastanawia, jaki rozmiar nosi modelka, o ile to nie tajemnica Odpowiedz Link
izas55 Re: nowy model w sklepie- Perełka n/t 21.01.11, 21:46 No ślczna z ciebie modelka :-) Odpowiedz Link
izas55 Re: nowy model w sklepie- Perełka n/t 21.01.11, 21:47 znaczy śliczna, od rana nie trafiam w klawisze..... Odpowiedz Link
effuniak Re: nowy model w sklepie- Perełka n/t 21.01.11, 21:59 ojj tam ... powiem tak - jak się nie ma co się lubi, to jest się skazanym na samą siebie ....a nawet innych sie też na to skazuje ;)))) ... ale jak już konkurs bedzie rozstrzygnięty to będa same piękne kobietki ,bo takie mi się zglosiły ale póki co ... ten szewc w butach chodzi ;D Odpowiedz Link
effuniak .... 21.01.11, 22:01 szewc MUSI sam w nich chodzić.... lub jego czeladnicy .... Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: .... 21.01.11, 22:22 A ja już wzięłam i kliknęłam. Nie dało się nie kliknąć. Odpowiedz Link
ycik Zdjęcie fig truskawkowych 23.01.11, 21:21 effuniak napisała: > szewc MUSI sam w nich chodzić.... > lub jego czeladnicy .... Effuniaku, a zaprzęgłabyś siebie albo któregoś ze swoich czeladników;) do wstawienia zdjęć wysokich majtek do Truskawek? Jakaś forumka je opisywała, ale wolałabym je jednak zobaczyć :) Odpowiedz Link
amused.to.death Effuniak 21.01.11, 22:42 > Se mua - 70FF > :) A możesz zdradzić jakie masz wymiary - te trzy co trzeba podać w Twoim sklepie? Ja właśnie zamówiłam trzy sztuki z nadzieją, że będą dobre, ale wcześniej przeczytałam uważnie cały wątek - czytając: ten luźniejszy, ten ciaśniejszy. Szkoda, że tak rzadko kupujący podają swoje wymiary - bo wtedy też fajnie porównać. A ja właśnie zamówiłam 70FF i jestem b. ciekawa.... :) Odpowiedz Link
indigo-rose Re: nowy model w sklepie- Perełka n/t 22.01.11, 02:11 Hm, wiem że jest spora różnica między 60 fyfy a 70 fyfy, ale jakoś mnie to napawa nadzieją, że skoro Twój biust jest tak ładnie wypchnięty do przodu, to mój miałby szansę na podobne bajery... Odpowiedz Link
boziaj nowy model w sklepie- Perełka pyt. do Effuniak 21.01.11, 22:20 mam pytanie czy Perełka wypada rozmiarowo identycznie jak Chaber bo zastanawiam się, czy ma szansę na mnie pasować (w kontekście problemów z dopasowaniem Chabra) ? Odpowiedz Link
aleksandralm Re: nowy model w sklepie- Perełka pyt. do Effunia 21.01.11, 23:30 No wlasnie, jak on ze scisloscia? Tak samo jak Chaber czy tez inaczej? Odpowiedz Link
azymut17 Re: nowy model w sklepie- Perełka n/t 22.01.11, 15:38 Miałam nadzieję, że będzie satynowy, jak Chaber, który jest moim najwygodniejszym stanikiem, a tu nie :-( Mam nadzieję, że będzie jeszcze coś podobnego do niego, bo u mnie ten stanik to mistrzostwo świata (pewnie niedługo skrobnę mu recenzję). Odpowiedz Link
festung.breslau Plunge - posucha:( 22.01.11, 12:22 Szkoda, że od tak dawna nie pojawił się żaden nowy plunge (seria truskawki - czarny - turkus - fuksja jest dostępna od miseczki GG, dla mnie i dla wielu innych klientek zbyt dużej). Ja niestety nie mogę nosić staników o wyższym mostku, nawet o takiej wysokości jak w usztywnianych halfcup'ach. Cieszę się, że pojawiły się inne fasony staników (mimo, że jestem z nimi niekompatybilna), żałuję jednak, że przynajmniej niektóre z nowych wzorów np. chaber - nie występują w wersji plunge. Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Plunge - posucha:( 22.01.11, 14:01 Rzeczywiście, aż sprawdziłam i naprawdę tylko duże rozmiary są... A szkoda, bo myślałam nawet, że jeśli się nie pojawi nic takiego, co bym koniecznie chciała mieć, to wezmę Turkusowego Plunga. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Plunge - posucha:( 22.01.11, 16:58 festung.breslau napisała: > Szkoda, że od tak dawna nie pojawił się żaden nowy plunge Szkoda też, że miękkie half cupy zatrzymały się na dwóch modelach. I jeżeli mam być szczera, to plunge też były moim zdaniem bardziej udanym fasonem od tych usztywnianych balkonetek, które udawają half cupy. ;-) Odpowiedz Link
akj77 Re: Plunge - posucha:( 22.01.11, 20:26 pierwszalitera napisała: > Szkoda też, że miękkie half cupy zatrzymały się na dwóch modelach. I jeżeli mam > być szczera, to plunge też były moim zdaniem bardziej udanym fasonem od tych u > sztywnianych balkonetek, które udawają half cupy. ;-) Nie uogólniaj. Plunge może i był ładniejszy, ale cóż z tego, skoro biust mi z niego wychodzi środkiem? HP (też mam opory przed nazwaniem tego modelu halfcupem - na to miano zasługuje dopiero Chaber) jest dla mnie fasonem dużo bardziej udanym. Dla mnie, nie twierdzę, że dla wszystkich. Oceniam w tym miejscu fason, nie wzornictwo. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Plunge - posucha:( 23.01.11, 15:44 akj77 napisała: > Nie uogólniaj. Plunge może i był ładniejszy, ale cóż z tego, skoro biust mi z n > iego wychodzi środkiem? A słówko "moim zdaniem" uszło uwadze? ;-) Ja więc nie uogólniam, tylko oceniam sytuację z mojego punktu widzenia. Mnie w plungach nic środkiem nie ucieka i jeżeli chodzi o usztywniane staniki, to ten krój uważam za korzystniejszy. Mimo wszystko wolałabym miękkie half cupy. Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Plunge - posucha:( 23.01.11, 19:12 Spokojnie, nowości dopiero zaczęły się pojawiać. Może będą niedługo nowe plandże i miękkie halfy? Odpowiedz Link
kasiadj07 Chaber 75GG 25.01.11, 18:34 Przyszedł dziś do mnie wyczekany Chaberek. Zazwyczaj noszę rozmiar 80GG, ale na podstawie komentarzy tu oraz w galerii postanowiłam spróbować zarówno obwód jak i miskę mniej. Obwód 75 jest w sam raz na moje 76 ścisło pod biustem, moim zdaniem nawet ciut luźniejszy, niż HP Fuksja z obwodem 80, dla mnie bardzo wygodny. Miski - model ten okazał się na mnie zupełnie nieodpowiedni, chociaż zarówno plunge, jak i usztywiniane HP jak najbardziej mi pasują. Nie wiem niestety na czym polega problem, miska niby jest dobra, ale odstaje, a to i tak rozmiar mniej, niż zazwyczaj noszę. Chyba ten krój po prostu nie jest dla mnie. Ramiączka bardzo stylowe, wyściełane gąbeczką i wygodne, niestety zbyt szeroko umiejscowione i ledwo trzymają mi się na samym brzegu ramion, wystając zewnętrznym brzegiem poza. Widocznie mam zbyt wąskie ramiona:) Użyte materiały wyglądają szlachetnie i elegancko, na żywo stanik bardzo zyskuje. Tak czy inaczej stanik wraca do sklepu. Ponieważ i tak zaniżyłam rozmiar, to chyba nie chce mi się próbować miski mniej. Może dam szansę Perłowemu, może z wąskimi ramiączkami będzie leżał na mnie lepiej. Chociaż jak widzę w sklepie Perełki plunge, to chyba jednak skuszę się na ten fason, bo leży na mnie niezawodnie. Odpowiedz Link
kasiulek_1 obwód w perełce HP 25.01.11, 19:17 Czy ktoś ma już perełkę HP? Jak jest z obwodem, bo czytam tu, że ciasnawe poprzednie halfy były. Czy jak mam panterkę 80FF to tak samo celować z HP? Z góry dziękuję ;) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: obwód w perełce HP 25.01.11, 19:32 Trudno powiedzieć, bo Perełka jest wzorowana na Chaberku, a ten ma obwód luźniejszy... Trzeba mierzyć, albo czekać na recenzje:) Odpowiedz Link
ola_pozytywna CH Perełka 26.01.11, 21:41 Dzis do mnie przyjechała Perełka (swoją drogą co to znaczy CH w nazwie?). Z plandży Effuniakowych noszę rozmiar 70dd lub 65e (oba pasują, jestem widocznie pośrodku), natomiast Perełkę zamówiłam 70d, kierując się recenzjami Chaberka. To zaniżenie miski potwierdziło się, zdecydowanie rozmiar 70dd byłby na mnie za duży, nawet w mojej 70d obserwuję minimalne (naprawdę minimalne) odstawanie brzegów miski. Jednak rozmiar 70c byłby z pewnością za mały. Liczę, że gąbka zmięknie po paru praniach jak w Cielaczku i dzięki temu miseczka dopasuje się idealnie. Obwód: moim zdaniem standardowy dla 70, w każdym razie tak samo go odczuwam. Jest przyjemnie ścisły, na pewno nie jest luźny , a zaznaczam, że lubię imadła. Kolor:miły dla oka beż z opalizującymi elementami. Pod białą bluzką pracową Perełka powinna sprawować się jak Cielak. A teraz najważniejsze, czyli efekt jaki robi. Otóż wydawało mi się, że lepszego dekoltu niż w effuniakowych plandżach miec nie mogę, tymczasem Perełka poza superdolinką robi mi jeszcze idealne jabłuszka - na mojej chudej klacie;) Naprawdę jestem w szoku. Perełka świetnie zbiera z boków i świetnie unosi biust. Ze względu na kształt misek, góra biustu trochę lata w porównaniu z plandżami i np.na jogę czy rower się w tym staniku nie wybiorę, a w plandżach jak najbardziej. Podsumowując - kolejna mistrzowska konstrukcja Ewy - Ewo,jeśli to czytasz przyjmij szczere wyrazy podziwu:) Odpowiedz Link
aleksandralm Re: CH Perełka - pokaz sie 27.01.11, 12:00 Jak tak ladnie to pokaz sie na Balkonetce:) Zadnej Perelki tam jeszcze nie ma... Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: CH Perełka 31.01.11, 21:46 ola_pozytywna - masz perełkę i cielaka, jak wypada ich porównanie - kolor i koronka? CZy to jest ten sam wzór? ;-) Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: CH Perełka 01.02.11, 00:23 O ile cielak ma dla mnie odcień jasnego herbatnika, o tyle perełka jest o jeden odcień ciemniejsza, ale nie więcej. Coś jakby sąsiadujące odcienie podkładu. Wzór koronki jest zdecydowanie inny: w cielaczku są duże kwiaty dość gęsto upakowane, a pomiędzy nimi siateczka o dość dużych oczkach; w perełce motywy kwiatowe są dużo rzadziej rozmieszczone, a siateczka między nimi jest drobniutka, ale jest jej relatywnie więcej. W perełce koronka lekko opalizuje. Jest to naprawdę dyskretny efekt -piszę to jako osoba generalnie nielubiąca świecących tkanin. Gąbeczka perełki jest o jeden odcień ciemniejsza niż w cielaku. Perełka ma górne brzegi wykończone ładnym koronkowym obszyciem, idealnie dobranym kolorystycznie. Dodam jeszcze, że w perełce koronką pokryty jest także obwód, a nie tylko same miseczki jak to ma miejsce w cielaku -dodatkowy plus perełki. Ramiączka są praktycznie identyczne. Wysokość obwodu z tyłu również. Wykonanie bez zarzutu. Odpowiedz Link
amused.to.death Plunge i HP - problemy rozmiarowe 27.01.11, 12:06 założyłam nowy wątek, ale w sumie powinnam chyba wkleić informacje tutaj. Jest jedna rzecz, której nie rozumiem w 'przymierzalni'. wpisując wartości 72/74/99 wychodzi mi rozmiar 70F, a z tabelki poniżej wynika 70FF do kalkulatora obwód biustu należy wpisać z pozycji pochylonej, a jak się ma do tego tabelka? W każdym bądź razie po zakupach wygląda to u mnie tak: zamówiłam trzy effuniaki: HP chaber, HP fuksja i Plunge Panterka. Zamówiłam je w rozmiarze 70FF - z przymiarki na stronie wypadało 70F, ale gdzieś w wątku ktoś z podobnymi rozmiarami pisał, że mały, wg tabelki byłam tak pomiędzy. Pierwsze wrażenie: o matko, jakie duże. I sobie pomyślałam o 'nowych' których przerażają rozmiary.... wcale się im nie dziwię. Zaczęłam mierzyć - obwody faktycznie ciasne, ale po pierwsze to lubię, a po drugie w sumie są tylko trochę ciaśniejsze od maskaradek... Z miseczkami jest problem - plunge leży idealnie - dokładnie tak jak na zdjęciu w sklepie:) HP są za duże. Obydwa. Nawet się zastanawiam czy one aby na pewno są dla mnie za duże tylko o jedną miseczkę.... Poza tym zauważyłam po przymiarkach czerwone prążki na ramionach.... - nie wiem tylko który mi to zrobił....:( próbować rozmiar mniejszy? Dwa rozmiary? Dać sobie spokój, bo może po prostu ten model nie pasuje? Dlaczego zostaje tyle miejsca w HP skoro w plungu wszystko jest idealnie? Czy mi się wydaje czy ramiączka są dosyć szeroko rozstawione? Najgorsze jest, to, że pod bluzką wyglądają idealnie więc strasznie mi ich szkoda.... Odpowiedz Link
moon-land pytanie do Effuniak 27.01.11, 20:36 Czy będą jeszcze nowe modele plandży z takimi, jak na początku, nieobniżonymi miskami? Chodziłam ostatnio w miłej Lawendzie i utwierdziło mnie to w przekonaniu, że wolałam tamten krój: był bardziej stabliny. Odpowiedz Link
magda2em CH Perełka 75FF 29.01.11, 12:04 Wygląd - cudny. Zdjęcia na stronie sklepu w ogóle nie oddają sprawiedliwości temu stanikowi. Lekko żółtawy odcień, opalizująca koronka... absolutne cudo. Przebił do tej pory ukochanego z cielistych beżyka. Wykonanie bez zarzutu, pasuje na moje wymiary wręcz idealnie. Mam nadzieję, że ten krój będzie kontynuowany, bo leży na mnie doskonale. Wielkie brawa za niskie wycięcie przy łączeniu ramiączek z miseczką - dzięki temu nie robi mi się tam paskudna zmarcha, której nienawidzę z pasją. Kształt rewelacyjny, w ogóle och ach, zbiera z boków cudownie. Obwód: w przeciwieństwie do Chabra w tym samym rozmiarze - przyjemnie ścisły, wręcz chyba na styk na moje 74cm ciasno pod biustem (78 luźno). Noszę na pierwszej haftce, a Chabra od razu przepięłam na drugą i wcale nie uważam, że jest na tej drugiej ścisły. Uwaga: koronka odznacza się pod przylegającymi ciuchami, mimo że bluzka, pod którą go założyłam, ma dwie warstwy materiału na biuście. Nie testowałam go jeszcze pod koszulo-podobne materiały, jest szansa, że pod tego typu nieco sztywniejszym ciuchem nie będzie się aż tak odznaczać. Wrażenia po jednym dniu noszenia: DRAPIE! Przeraźliwie zdrapały mnie okolice zapięcia. Najpierw podejrzewałam za krótką podkładkę pod haftki, ale dokładniejsze śledztwo wykazało, że brzegi obwodu stanika przy zapięciu są sztywne i drapią przy najmniejszym ruchu. Mam nadzieję, że po praniu zmiękną. Odpowiedz Link
effuniak drapiące przy zapięciu 29.01.11, 14:44 Nie zmięknie !!! Trzeba to wyciąć , wystarczy sam różek i będzie dobrze Ma to robić moja brakarka ale jak widać - nie robi :( przepraszam za te "atrakcje" Odpowiedz Link
magda2em Re: drapiące przy zapięciu 29.01.11, 15:30 Ok, to spróbuję to przyciąć, może nie popsuję... Odpowiedz Link
silv_via Rozmiar 31.01.11, 22:04 Ja mam taką ochotę na czarną lub czerwoną panterkę albo retro, że nie mogę sobie z nią poradzić :D Zamówiłam sobie HP Puder 70G i było za duże i w obwodzie (tak o rozmiar) i w miskach (ciężko powiedzieć, tak ze dwa chyba). Mój "zwykły" rozmiar brytyjski to zwykle 65G, w rozciągliwcach 60H. Z kalkulatora wyszło mi 70f, jeśli obwód HP był za duży to w plungach też będzie? Czytałam gdzieś, że HP są mniej ścisłe. Brać 70f, 70ff czy 65g? moje wymiary 68/69 ściśle pod biustem, 94/95 w zwisie. Proszę o pomoc! Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Rozmiar 31.01.11, 22:18 silv_via napisała: Zamówiłam sobie HP Puder 70G i było za duże i w obwodzie (t > ak o rozmiar) i w miskach (ciężko powiedzieć, tak ze dwa chyba). Obwód przy za dużych miskach może wydawać się luźniejszy. A 70G to właśnie dwie miski za dużo. Dlaczego nie zamówiłaś kalkulatorowego 70F? Od tego rozmiaru chyba najłatwiej zacząć przymiarki. Przy 68/69 najbardziej też prawodopodobny obwodowo. Naturalnie zdażają się indywidualne odstępstwa, ale tu trzeba samemu sprawdzić. Odpowiedz Link
silv_via Re: Rozmiar 31.01.11, 22:20 Naczytałam się gdzieś o tym, żeby nie ufać bezgranicznie kalkulatorom :) Postanowiłam zamówić większy obwód i swoją miskę... Mam za swoje :) Spróbuję zamówić 70f. Dziękuję!:) Odpowiedz Link
akj77 Re: Rozmiar 31.01.11, 23:46 silv_via napisała: > Naczytałam się gdzieś o tym, żeby nie ufać bezgranicznie kalkulatorom :) Postan > owiłam zamówić większy obwód i swoją miskę... Mam za swoje :) Spróbuję zamówić > 70f. Dziękuję!:) Zamówiłaś 70g, a w brytyjczykach nosisz 65g. Jeśli założymy, że to taka sama rozmiarówka, tylko obwód ściślejszy, effuniakowym odpowiednikiem 65g jest 70ff, a nie 70g. A na dodatek puderek chyba wychodzi większy i to nie miało prawa pasować ;-) Odpowiedz Link
malinowo_kalinowa Re: Rozmiar 01.02.11, 01:03 Nie chcę demonizować jakoś różnic między modelami, ale... mam wrażenie, że materiał z którego wykonany jest obwód puderka jest dość rozciągliwy i luźny w stosunku do innych modeli. Jednak nie ma gwarancji, czy nie jest to moje subiektywne odczucie. Odpowiedz Link
slotna Re: Rozmiar 01.02.11, 01:18 > Zamówiłaś 70g, a w brytyjczykach nosisz 65g. Jeśli założymy, że to taka sama ro > zmiarówka, tylko obwód ściślejszy, effuniakowym odpowiednikiem 65g jest 70ff, a > nie 70g. Z brytyjczykow nosze rozne rozmiary, ale raczej nie wychodze poza 70H i odpowiedniki, w effuniakach 75GG jest na mnie za male, a 75G tragicznie za male. A porownanie mam naprawde duze, zarowno effuniakow jak i brytyjczykow. Identyczna sytuacja jest u mojej mamy - brytyjczyki 70G, czasem 70FF, czasem 75F/FF - effuniaki 85E. Wiec nie zgadzam sie z twierdzeniem, ze to taka sama rozmiarowka. Odpowiedz Link
akj77 Re: Rozmiar 01.02.11, 01:33 slotna napisała: > > Zamówiłaś 70g, a w brytyjczykach nosisz 65g. Jeśli założymy, że to taka s > ama ro > > zmiarówka, tylko obwód ściślejszy, effuniakowym odpowiednikiem 65g jest 7 > 0ff, a > > nie 70g. > > Z brytyjczykow nosze rozne rozmiary, ale raczej nie wychodze poza 70H i odpowie > dniki, w effuniakach 75GG jest na mnie za male, a 75G tragicznie za male. A por > ownanie mam naprawde duze, zarowno effuniakow jak i brytyjczykow. Identyczna sy > tuacja jest u mojej mamy - brytyjczyki 70G, czasem 70FF, czasem 75F/FF - effuni > aki 85E. Wiec nie zgadzam sie z twierdzeniem, ze to taka sama rozmiarowka. Stanikologia jest nauką doświadczalną. Ja mam i w effuniakach, i w brytyjczykach 75GG-80FF. Odpowiedz Link
slotna Re: Rozmiar 01.02.11, 15:16 > Stanikologia jest nauką doświadczalną. Ja mam i w effuniakach, i w brytyjczykac > h 75GG-80FF. A ja nie i moja, z zupelnie innym rozmiarem, mama tez nie, zatem nie zgadzam sie z zalozeniem, ze te rozmiarowki sobie odpowiadaja. Jak zwykle wszystko zalezy od biustu. Moze przeprowadzmy badanie statystyczne? :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Rozmiar 01.02.11, 15:19 akj77 napisała: > Stanikologia jest nauką doświadczalną. Ja mam i w effuniakach, i w brytyjczykac > h 75GG-80FF. A ja mam w brytyjczykach 70E, a w effuniakach 75DD, czyli ta sama miska, obwody sąsiednie. Odpowiedz Link
magda-fl HP Chaber a CH Perełka 01.02.11, 02:14 Czy CH Perełka w 100% małpuje ;) krój HP CHaber? Na zdjęciach Perełki w galerii czy na balkonetce nie widzę aż takiego wysunięcia biustu do przodu jak w Chaberku, ale wolałabym się upewnić. Może to efekt osobniczy... Niestety, ale taki efekt nie do końca się widzi i mi samej, i mojemu biustowi... także jeśli tak jest, to po prostu zamówię PL. Odpowiedz Link
anika772 Perełka HP 75E 01.02.11, 15:10 Wczoraj dostałam, jest na mnie mocno ciasna (80/82/102), bardziej niz panterka i groszek w tym samym rozmiarze. Miałam zamiar odesłać, jednak z przedłużką leży idealnie, zatem zostaje- nie chce mi się czekać. Następny już wezmę 80. Stanik piękny, wygodny, zbiera z boków, podnosi do góry, bez zarzutów. Za to moja mama... Kończę z nią jeśli chodzi o staniki. Jej perełka HP leży cudnie, ale to co ja uważam za atuty (zebranie z boków, podniesienie), dla niej jest WADĄ. Nie wypada wszak biustu nosić tak wysoko! Jeszcze się namyśla, ale czuję że zrezygnuje z niego... Przy okazji, pytanie do Ewy- czy będą stroje kąpielowe w "formacie" HP?? Proszę, proszę! Odpowiedz Link
anika772 Re: anika772 01.02.11, 18:39 nooo, czyli intuicja mi dobrze mówiła:-) Czy falbanki przy figach również...? Odpowiedz Link
evensis Re: anika772 02.02.11, 13:06 A czy będą kostiumy kąpielowe w panterkę takie, jaki był na zdjęciu na facebooku? I czy jeśli będą to będą zarówno w wersji z ramiączkami lub wiązane na szyi (takie bym najbardziej chciała :)), czy tylko straplessy? Odpowiedz Link
magda-fl Re: HP Chaber a CH Perełka - do effuniak 01.02.11, 20:36 Pani Ewo, ładnie proszę o odpowiedź :) magda-fl napisała: > Czy CH Perełka w 100% małpuje ;) krój HP CHaber? Na zdjęciach Perełki w galerii > czy na balkonetce nie widzę aż takiego wysunięcia biustu do przodu jak w Chabe > rku, ale wolałabym się upewnić. Może to efekt osobniczy... > Niestety, ale taki efekt nie do końca się widzi i mi samej, i mojemu biustowi.. > . także jeśli tak jest, to po prostu zamówię PL. Odpowiedz Link
effuniak Re: HP Chaber a CH Perełka - do effuniak 02.02.11, 07:40 proszę wytłumaczyć zwrot "małpuje" bo jakoś nie bardzo rozumiem Odpowiedz Link
magda-fl Re: HP Chaber a CH Perełka - do effuniak 02.02.11, 11:04 effuniak napisała: > proszę wytłumaczyć zwrot "małpuje" bo jakoś nie bardzo rozumiem Chodziło mi o to czy kroje obu staników są w 100% identyczne (taki sam krój, taka sama grubość pianki)? Bo wnioskując po zdjęciach, jakie się do tej pory pokazały, w Perełce efekt wysunięcia piersi do przodu wydaje się być delikatniejszy niż w Chaberku. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: HP Chaber a CH Perełka - do effuniak 02.02.11, 22:34 i ramiączka są inne Odpowiedz Link
iksantia Dlaczego, dlaczego nie ma plung'ów miękkich? 01.02.11, 21:18 Marzy mi się HP, ale moje piersi na wysokości 3 cm od ich podstawy się już dotykają, więc jedynie plunge:( Ale dlaczego nie ma miękkich? Będą może? Odpowiedz Link