Dodaj do ulubionych

Cleo jak Freya - G a GG

29.04.11, 13:26
W tym wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,121342555,121342555,Konstrukcja_G_a_G_we_Freyi_HELP.html
odkryłam, że w niektórych modelach przy przejściu z G na GG następuje zmiana modelu / wykroju stanika, co skutkuje zmianą ściśliwości obwodu, wielkości miski i sposobem układania się stanika. Przynajmniej na moim biuście ofkors ;)

Obecnie odkryłam, że przynajmniej w przypadku Cleo Eleanor jest dokładnie to samo.

Kupiłam w Bravissimo fioletową Eleanorkę 34G. Obwodowo ścisła, miska ciut maława. Nie chciało mi się wymieniać na 34GG (na szczęście!).
Potem w Dopasowanej dorwałam czerwoną Eleanorkę i tutaj już zamówiłam 34G i 34GG w ramach porównania. I o ile 34G jest identyczne z wersją fioletową, o tyle 34GG to zupełnie inny stanik. Podobnie jak we Freyi mamy tutaj luźniejszy obwód i inne układanie się stanika. 34G zapinam normalnie na pierwszą haftkę i dobrze trzyma, 34GG zapięłam od razu na najciaśniejszą i wcale nie czułam jakieś super podtrzymania. Podejrzewam, że 32GG byłoby dobre, ale z kolei byłoby bardziej zabudowane niż 34G.

Mam nadzieję, że moje odkrycia się komuś do czegoś przydadzą :)

Foty wrzucę do galerii.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka