Dodaj do ulubionych

Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrzebne

19.07.11, 15:01
W uswiadamianiu Wloszek dluga droga przed nami, ale malymi kroczkami staram sie jak moge. Udzielam sie od czasu do czasu na forum alfemminile, najczesciej pomagajac z przeliczaniem rozmiarow z ang na eu i tym podobne. Ostatnio wlasnie cos takiego zrobilam dla dziewczyny, ktora szukala stroju kapielowego i nie mogla sie polapac z rozmiarami w angielskich sklepach internetowych.
Na koniec poradzilam jej wybrac dla lepszego podtrzymania stroj z fiszbinami (pisala, ze ma ogromny biust).
I pojawil sie dzis taki post zatytulowany "info od eksperta":
"nic bardziej blednego doradzic fiszbiny do obfitego biustu, prawdziwy biustonosz jest skonstruowany i wynaleziony przed amerykanskie maidenform w 1968 roku, bielizna z www.intimoperlei.com moze byc dla ciebie odpowiedni (to skierowane do forumki szukajacej stroju)."
Rece i cycki mi opadly...
Weszlam na ich strone i znalazlam tam sam 'poligon rakietowy' w rozmiarach 34-46 B,C,D - czas sie w tym sklepie faktycznie zatrzymal w '68 roku.
Chcialabym madrze temu 'eskpertowi' odpisac i potrzebuje pomocy w ulozeniu argumentow za (i przeciw, bo z tego co sie orientuje dotyczy to przypadkow szczegolnych, ale o tym tez chce napisac).
Pozdrawiam! Marta
Obserwuj wątek
    • akj77 Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 15:51
      - Dzięki dobrze dobranym fiszbinom piersi są rozdzielone - nie pocisz się między nimi, nie ma ryzyka odparzeń itp.
      - Staniki bez fiszbin nie podnoszą i nie trzymają biustu, chyba że są to bardzo mocno ściskające minimizery w rodzaju Shock Absorbera,
      - W staniku z dobrze dobranymi fiszbinami sylwetka jest ładniejsza.

Tyle mi teraz przyszło do głowy.
      • kasica_k Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 16:00
        Fiszbiny są rusztowaniem dla konstrukcji stanika, staniki z fiszbinami lepiej podtrzymują i modelują biust, zwłaszcza jeśli ten biust jest duży i ciężki. A im większy i cięższy biust, tym bardziej potrzebuje skutecznego podtrzymania i wymodelowania. Dlatego, poza przypadkami wyjątkowymi (np. po operacjach, przy obrzękach, gdzie mocniejszy punktowy ucisk na klatkę piersiową jest bardzo niewskazany) na duże biusty poleca się przeważnie biustonosze z fiszbinami.
    • maith Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 16:54
      Ten tekst, że czas się u nich najwyraźniej zatrzymał w 1968 roku jest świetny. Dałabym to plus linki do firm robiących NAPRAWDĘ staniki na duże biusty, przynajmniej do K (Freya, Panache, Ewa Michalak i te kilkanaście innych, które zaraz znajdziesz, albo dziewczyny podpowiedzą).
      Ilość zrobi wrażenie.
      Dodaj, że rozmiarówka A, B, C pasuje 5% kobiet... w porywach :)
      • marta.bradiso Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 17:55
        Dziekuje bardzo dziewczyny za pomoc, odpisalam temu 'ekspertowi'. Zobaczymy co on na to. Nie chcialam zostawic tych bzdur bez odpowiedzi, bo jeszcze by ktoras biusciasta w nie uwierzyla.
        • butters77 Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 19:27
          marta.bradiso napisała:
          > Nie chcialam zostawic tych bzdur bez odpowiedzi, bo jeszcze by ktora
          > s biusciasta w nie uwierzyla.

Bardzo słusznie :-)
    • 100krotna Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 22:54
      Zobrazowałam Ci:
      <a href=http://zapodaj.net/e0a5aed33bbe.jpg.html>porównanie</a>
      Mam nadzieję, że obrazek jest w miarę czytelny i widać na nim to, co chciałam pokazać
      Możesz przekształcać, tłumaczyć, linkować i wykorzystywać, jeśli chcesz.
      • 100krotna Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 22:55
        Lepszy link
        mam nadzieję, że ten działa ;)
        • marta.bradiso Re: Fiszbiny dla duzego biustu - argumenty potrze 19.07.11, 23:17
          Obrazek jak najbardziej czytelny i wykorzystam go, dzieki wielkie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka