Dodaj do ulubionych

w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach)

21.01.12, 22:07
Od razu powiem, że przejrzałam starsze wątki, owszem pojawiło się kilka nazw (oprócz dyskusji "spać czy nie spać"), ale może teraz padnie więcej propozycji.
Jakoś nie wyobrażam sobie spać w staniku z fiszbinami, ale może dlatego, że druty często mi przeszkadzają. Z kolei bardzo trudno dostać rozmiar 75G z bezfiszbinowców, o bezszwowych już nie mówię.
Napiszcie proszę co zakładacie na noc (szczególnie interesują mnie te większe rozmiary).
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 21.01.12, 22:48
      75G brytyjskie? Polecam koszulkę do spania z wbudowanym stanikiem, lub stanik do karmienia, na ebayu można dostać całkiem tanio.

Możesz też wypruć fiszbiny z jakiegoś starego stanika.
    • gruby_elf comexim vivien1 21.01.12, 23:28
      www.comexim.pl/plunge/169-vivien-1-biustonosz.html
      Strasznie mi wygodnie w comeximach (mam 2 i w obu śpię, ale vivien jest moim stanikiem nr 1 do spania ;) i jakoś tak wyszło, że w nich śpię. Kupiłam je z zamiarem noszenia jako staniki "dzienne-wyjściowe" hehe, ale w praktyce chodziłam w nich w domu, bo taaaakie wygodne... Aż w końcu zaczęłam w nich spać.
    • anna-pia Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 21.01.12, 23:50
      W bravissimowej koszulce do spania z wbudowanym stanikiem, ale stanik jest bezfiszbinowy, i lekko przyduży, a koszulka raczej luźna. Rozmiar 75 GG - H bodajże. W staniku nie śpię, jakoś mi nie pasuje.
      • maith Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 00:04
        Dobra przyznam się, zarówno do siedzenia w domu bez stanika, jak i do spania, najchętniej używam Flowerek by BiuBiu :)
        Konstrukcja tej bluzeczki jest tak fajna, że wystarcza do lekkiego przytrzymania biustu. A że żaden stanik nie będzie tak niewyczuwalny jak bluzeczka... :)
        • magdalaena1977 Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 01:29
          maith napisała:

> Dobra przyznam się, zarówno do siedzenia w domu bez stanika, jak i do spania, n
          > ajchętniej używam Flowerek by BiuBiu :)
          > Konstrukcja tej bluzeczki jest tak fajna, że wystarcza do lekkiego przytrzymani
          > a biustu. A że żaden stanik nie będzie tak niewyczuwalny jak bluzeczka... :)

Ja też! Do chodzenia bez stanika biubiu nadaje się idealnie. Niestety do spania jest trochę za krótka. Aż myślałam o tym, żeby namówić kingę do uszycia odpowiednich koszul nocnych.
          • maith Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 21:38
            No ja akurat wolę piżamki, to w razie czego wykorzystuję bluzeczki.
            Ty jako miłośniczka koszul nocnych, musiałabyś przystosować sobie do tej roli sukienkę.
            A jedyna, którą by się dało stosować w tej roli, to Polka Dot.
            • clarisse Jeszcze Wailkiki n/t 23.01.12, 10:07

• silv_via Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 00:18
      Przez długi czas spałam w topach imitujących biustonosz: p.alejka.pl/i2/p_new/17/35/top-gatta-3k611-waskie-ramiaczka_0_b.jpg
      Potem kupiłam sobie w Decathlonie "stanik sportowy" wykonany w całości z bawełny, który nie dawał absolutnie nic- :)
      Jakiś czas temu kupiłam za ciasną Portię Curvy Kate, a że nienawidzę wychodzić z przedłużką "do ludzi", zakładam go do spania, zapinając przedłużkę na najluźniejsza haftkę.
    • mszn Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 00:44
      Nie widziałam jeszcze bezfiszbinowca, który by mi się podobał i nie miał karmnikowych misek, odpuściłam poszukiwania. Śpię w wersji hardkorowej ;) - w usztywnianych stanikach z fiszbinami - tak wyszło, co jest tym dziwniejsze, że ogólnie sztywniaków nie lubię. Chodziło mi przede wszystkim o brak fiszbin na mostku w nocy. W tej chwili najulubieńszym moim stanikiem do spania jest Masquerade Luna, przyduża w miskach, więc w dzień nie bardzo się nadaje. Mam jeszcze jakiś stanik z Tesco (pani na ebayu wystawiała jako LaSenza) w serduszka i różowy Cleo Penny, który kształt robi taki sobie, ale bardzo mi się podoba, więc jest moim stanikiem łóżkowo-weekendowym.

Z moim rozmiarem - 32E/34DD - w sumie nie mam po co spać w staniku, ale przyzwyczaiłam się i lubię to. Mam wrażenie, że biust robi się fajniejszy, ale oczywiście mogę sobie wmawiać. No i jest wygodniej, kiedy śpię z facetem (=bez stanika), zdarza mi się przytrzasnąć sobie pierś pod ramieniem czy coś, auć.
    • roza_am Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 00:58
      Kiedyś wpadł mi w ręce taki prosty, plungowaty rozciągliwiec z M&S. Z tych dwupakowych, z elastycznymi miskami. Do noszenia w dzień się nie nadaje, bo jojo kosmiczne, ale do spania się sprawdza. Fiszbiny ma, ale dość elastyczne, no i niskie, jak to plunge. Dla mnie wystarczająco wygodny.
    • felisdomestica Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 01:12
      W bezfiszbinowej Anicie:
      www.biel.com.pl/offer/biustonosze/miekki_bez_fiszbin/anita_5409
      Aaabsolutnie wygodna, material niewyczuwalny na ciele. Pięć haftek z tyłu, nic się nie wbija.
    • stukostrach-jeden Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 20:51
      W hot milkach. Nie umiem spać w fiszbinach.
    • kotwtrampkach Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 22.01.12, 23:12
      mam dwa effuniaki bawełniane, z tych pierwszych plunge-y (choć jeszcze nie PL :) ) - bardzo je lubię do spania, choć są trochę za duże.
      Sporadycznie wykorzystuję sportowego SA
      Ostatnio zdarza mi się też zasypiać w turkusowym cleo - stracił na podtrzymaniu, a uwielbiam go za kolor :)

Wychodzi na to, ze lubię spać w sztywniakach :):) A co gorsze, więcej mam nocnych niż superulubionych dziennych staników :)
    • nesene Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 23.01.12, 10:09
      Ja śpię głównie w w triumphie sportowym i w Freya Myrtle :P
      Bardzo lubię też spać we wszelkiego rodzaju bieliźnie szejpującej i szokabsorberze... ;)
      Z fiszbinowców zdarza mi się spać w Creole Avocado ale mam zbyt wielkie wyrzuty sumienia i raz śniły mi się nocne koszmary o płonącym kontenerze ze stanikami!
    • margo13ak Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 23.01.12, 22:33
      Śpię w moich ulubionych Kalyani Natural Charm (bawełna z fiszbinami) i w Bravissimowych koszulkach. Bez podtrzymania bardzo rzadko - niewygodnie mi ;)
    • ladybird_91 Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 24.01.12, 14:14
      Ja ze swoim 34J spię w czarnej koszulce M&S z dodatkowym materiałem lekko podtrzymującym biust :) do spania nadaje się znakomicie. Tylko niewygodnie się ją zakłada, bo ten niby-stanik trzeba założyć na piersi.
      • ladybird_91 Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 24.01.12, 14:29
        Mam rozmiar 18, ale w trakcie użytkowania trochę się rozciąga. Pewnie 16-tka byłaby lepsza.
        Dodam jeszcze, że materiał jest super miękki i delikatny - modal :) Część biustowa jest zrobiona z bawełny/poliamidu.
    • femalespirit Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 27.01.12, 20:08
      Nie spie w staniku, ale koszuli nocnej z podtrzymaniem. Dla mnie super - nie za ciasno, a wystarczajace podtrzymanie dla biustu 34F jest.
    • teresa104 W inferno 28.01.12, 18:03
      Raczej nie śpię w staniku, ale kiedy muszę, to jest to najgrubsza z moich skorup, a przy okazji najbardziej pracujący obwód, czyli stare dobre inferno. W ogóle to mój ulubiony stanik domowy, wygodniak. Wiem, że się nie kojarzy, ale tak jest.
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 02.02.12, 23:44
      robię to rzadko, ale jak mam zapotrzebowanie, to w baaardzo starym i stanowczo za małym, ukochanym minimizerze od Triumpha, model Ladyform Soft W
      taki jak ten

stanik jest mięciusieńki, gładki od środka, miseczki ma formowane termicznie, bez szwów, nie gryzie, nie drapie, ramiączka miękkie i szerokie, obwód pracuje

nie chodzi tu o dopasowanie ani jakieś super podtrzymanie - wystarcza, że biust mi nie biega po całym łóżku i swobodnie mogę się obrócić na bok bez bólu w dniach, kiedy mam najwrażliwsze piersi
    • zireael00 "Sportowe" topy 05.04.14, 18:49
      Nigdy nie czułam potrzeby spania w biustonoszu, ale z powodu wahań biust mój stracił trochę na jędrności, więc czuję się zmuszona. Nie wyobrażam sobie spania w usztywnianym plungu Effuniaka czy koronkowym halfie, są na to zbyt niewygodne. Zastanawiam się, czy tak zwane staniki sportowe z Lidla czy Tchibo by się nadawały. Nie mają fiszbin, są z w miarę przyjemnej dzianiny, ale za to nie podtrzymują prawie wcale. Nie wiem też, na co powinnam zwrócić większą uwagę przy wyborze rozmiaru. Jeśli top miałby w miarę pasować pod biustem, to raczej M, a jeśli w biuście to pewnie L/XL, chociaż za mały jakoś strasznie nie ugniecie piersi, bo są rozciągliwe. Ktoś ma doświadczenie z takimi topami?
      • felisdomestica Re: "Sportowe" topy 15.05.14, 12:04
        Ja śpię w takim topie z tchibo, rozmiar XL na brytyjskie 70 G. Oczywiście w biuście mały, ale jest rozciągliwy, więc nie masakruje. Skleja piersi w monolit, sprzyja więc poceniu, co nie jest dobre.
    • marisella Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 05.04.14, 19:05
      Prawdę mówiąc, sypiam w zasadzie w tym samym, w czym chodzę, nie mam do spania osobnych staników :) Najwygodniej mi w maskaradce Rosetti, w starym dobrym Curvy Kate'owym Thirill me i w prastarym plunge'u Effuniaka, chyba Perełce, która jakimś cudem jeszcze żyje, choć po tyyyylu latach już naprawdę nie powinna ;)

Teraz noszę 34H, ale jak nosiłam 38K lub 36K też spałam w druciakach, tylko naturalnie w innych, bo takich cudów nie było ;) (sypiałam w Harmony i Confetti, bo te same modele też nosiłam).

Fiszbiny zasadniczo w ogóle mi nie przeszkadzają, nie czuję ich zupełnie, z wyjątkiem przypadków, kiedy usnę na jakiejś sofie w Cleo Brooke (i przeważnie całej reszcie opakowania ;)), ale jej fiszbiny uwierają mnie też trochę przy normalnym noszeniu. Czasem co najwyżej przeszkadzają mi ramiączka (jak śpię z ręką pod głową, to jakoś tak się wżynają, że potrafię się obudzić, żeby zmienić stronę ;)

Btw, spałam już nawet w Wonderbra Ultimate Straplessie i jedyne koszmary jakie mnie przy tym męczyły to te, że sobie zniszczę taki fajny stanior ;)
      • ashtare Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 14.04.14, 06:14
        Ja próbowałam spac we wszystkich moich stanikach, ale nie znalazłam jeszcze takiego, który by sie nadawał. Mysle ze po ciazy bede musiała...
    • ka_ad Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 14.05.14, 14:30
      Ja śpię w staniku bezszwowym z pepco albo biustonoszu sportowym bez fiszbin firmy Lonsdale :)
    • azymut17 Bravissimo i Lepel (Audelle) 14.05.14, 22:39
      Jakoś ominął mnie ten wątek, dziwne...
      Sypiam w piżamach z wbudowanym miękkim stanikiem, z Bravissimo mam koszulę nocną (czy krój do kolan to jeszcze koszula czy już koszulka?), z Lepela (Audelle) mam górę od piżamy (koszulkę? Kiepska jestem w tym nazewnictwie). Obydwie na ramiączkach. Bravissimo ma rozmiarówkę przyjaźniejszą większym rozmiarom, bo uwzględniają rozmiar miski, Lepel natomiast ma rozmiarówkę konfekcyjną i sprawdza się IMO max do miski F.

Nie dałabym rady spać w biustonoszu na fiszbinach, robiłam tak tylko w ciąży, a to jak wiadomo odmienny stan ;-) Wszystkim chcącym spać w staniku gorąco odradzam druty na początek, to wersja dla tych, którzy inaczej nie dają rady.
    • smallfemme Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 14.05.14, 22:57
      W tej chwili w staniku z fiszbinami tylko, jeśli nie mam innego wyjścia - po imprezie u znajomych, na niespodziewanym wyjeździe i kiedy przysnę nad książką ;)

Na co dzień mam trzy topy, które stosuję wymiennie - przede wszystkim koszulka od piżamy z Bravissimo. Z wbudowanym miękkim stanikiem. Jedyna wada to to, że piersi czasem uciekają górą (środkiem) i raczej nie nadaje się na sytuacje "do ludzi".
      Na wyjazdy mam dwa topy "do biegania" Jeden top Reeboka, kupiony za grosze pięć lat temu w jakimś outlecie. Nie podnosi, ale trzyma piersi dosyć dobrze w miejscu i jego dodatkową zaletą jest to, że szybko schnie. Jest zrobiony z jakiegoś włókna sportowego, dzięki czemu po wypraniu rano wieczorem można się w nim kłaść, bo jest suchutki. Drugi to top z decathlonu. Chyba nieco lepiej podnosi, ale jest mniej przyjemny w dotyku. Dałam za niego jakieś ~50 zł.
    • genepi Re: w czym śpicie? (do śpiących w biustonoszach) 15.05.14, 06:25
      Śpię w topach bravissimo, z usztywnianym, wszytym w obwód biustonoszem.
      Jeden mam typu bokserka, żółty a drugi na ramiączkach pomarańczowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka