agafka88 25.04.12, 13:14 A raczej wspomnieli ;) I o Grycankach też :) www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,11606345,Egalitaryzm_bra_fittingu__czyli_Grycanki_i_staniki.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasica_k Re: Napisali o nas :) 25.04.12, 14:31 Pani Sokolińska czai bazę. ;) Ja nie Grycanka co prawda, ale czy też mogę się polansować? ;) Wywiad dla magazynu, bądź co bądź, profesjonalnego :) www.ecommerce.edu.pl/inne/wywiady/stanikomania-nisza-ktora-szukala-biznesu.html Odpowiedz Link
agafka88 Re: Napisali o nas :) 25.04.12, 16:38 Kasicowe lansowanie jest jak najbardziej mile widziane, bo merytoryczne! Patrz, przegapilam brak tego artykułu na forum po tym, jak przetoczył się przez fejsa. Odpowiedz Link
100krotna Re: Napisali o nas :) 25.04.12, 17:53 Artykulik fajny i rzeczowy, ale muszę skomentować voś innego: Kasico, jaka Ty jesteś śliczna! Ja sobie Ciebie wizualizowałam (mając w nieco zamglonej pamięci jakieś zdjęcia z odległej przeszłości) jako starszą panią dobrze utrzymaną, a tu dziewczątko z taaakim wdziękiem :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 13:15 Ach dziękuję, jak miło - fajnie by było być dziewczątkiem z perspektywą na starszą panią dobrze utrzymaną :))) Przekażę wyrazy uznania Samowi O'Wyzwalaczowi, bo to on zrobił mi to odmładzające zdjęcie, hihi. A ja jestem dziewczątkiem dobiegającym czterdziestki i najwyraźniej bardzo łasym na komplementy ;) Odpowiedz Link
maith Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 15:54 Gratulacje :) I faktycznie wyglądasz ślicznie. Odpowiedz Link
roza_am Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 14:43 Tak sobie myślę, że taki medialny manifest przeciwko określeniu "profesjonalny bra-fitting" mógłby być dla bra-idei całkiem niezła reklamą ;) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 16:51 Słowo "profesjonalny" zaczęło być używane jako taki uniwersalny pozytyw. Niedługo zaczniemy pić profesjonalną kawę, smarować się profesjonalnym kremem (zresztą już przecież mamy kosmetyki profesjonalne, gabinetowe), a jak ktoś się fajnie ubierze, usłyszy "wow, ale profesjonalnie wyglądasz". Nie mam pojęcia, czy dzisiejsza młodzież jeszcze tak mówi, ale przecież mówiło się też "zawodowy". "Ale masz zawodowe buty", itp. :) To znak czasu, wiele zwykłych umiejętności się profesjonalizuje. Ludzie udają się do fachowców-zawodowców po porady w sprawach traktowanych kiedyś jako codzienne, życiowe problemy, które każdy może i powinien sam rozwiązywać. Jak wychowywanie dzieci, ubieranie się, zachowanie, gotowanie, dobieranie staników. Więc nic dziwnego. Warto też popatrzeć na sprawę marketingowo. "Bra-fitting" to za mało, bez przymiotnika rzeczownik się nie liczy. Nie wpada w oko/ucho. Mnie podobnie bawi określenie "full hybrid" na samochody z napędem hybrydowym. No przecież jeśli hybrid, to nie może być nie full. Ale z full brzmi tak profesjonalnie i full wypas. :) Odpowiedz Link
roza_am Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 18:14 Hm, a to nie było tak, że słowo "profesjonalny" pojawiło się dla odróżnienia od fittingów uprawianych przez firmę T czy innych pseudo-profesjonalistów, a potem już zostało na zasadzie bezrefleksyjnego powtarzania? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 18:29 Nie wydaje mi się. Po prostu "goły" bra-fitting jest mniej przyciągający od "profesjonalnego". No bo zobacz, jak to brzmi "Oferujemy bra-fitting" a "Oferujemy profesjonalny bra-fitting". Poza tym, jeśli mamy samo "bra-fitting" (np. w postaci hasła wypisanego na oknie wystawowym), to wiele osób nie będzie wiedziało, o co chodzi. Pomyśli np., że to nazwa jakiejś marki, kompletnie z niczym tego nie skojarzy i komunikat się zmarnuje. A "profesjonalny" - aha, to pewnie jakaś usługa, ewentualnie rodzaj towaru, w dodatku to profesjonalne takie, fachowe. Nie każdy wie, co znaczy "bra-fitting", każdy wie, co znaczy "profesjonalny". Odpowiedz Link
butters77 Re: Napisali o nas :) 26.04.12, 23:13 kasica_k napisała: > Nie wydaje mi się. Po prostu "goły" bra-fitting jest mniej przyciągający Ja myślę, że jednak "Goły bra-fitting!" byłby bardzo przyciągający ;-) Odpowiedz Link
kasica_k :-D 26.04.12, 23:17 W sumie to każdy bra-fitting jest goły, a już zwłaszcza ten profesjonalny :)) Odpowiedz Link
maith Re: Napisali o nas :) 27.04.12, 00:54 butters77 napisała: > Ja myślę, że jednak "Goły bra-fitting!" byłby bardzo przyciągający ;-) Owszem, tylko niekoniecznie grupę docelową ;) Odpowiedz Link
desu_chelm Re: Napisali o nas :) 27.04.12, 11:57 Tak swoją drogą nawet na certyfikacie SoChic jest określenie: "uzyskując tytuł: Professional Panache Bra Fitter" Salony posługują się zatem takim tytułem. I słusznie. Jeszcze wielu osobom, jak nie większości, samo określenie bra-fitting nic nie mówi. Odpowiedz Link