Dodaj do ulubionych

SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?!

19.06.12, 15:52
Witam Was po raz kolejny.

Zakupy przez internet mnie zmęczyły i dobiły- bez mierzenia kupować się nie da, a już na pewno nie na początku przygody z zakupami rewolucyjnymi! Staniki mają albo obwód za ciasny albo ok ale miseczki za każdym razem są minimalnie nie takie jak być powinny- albo trochę przymałe albo trochę przyduże. Koszmar i strata pieniążków:( Wy też tak miałyście na początku? Pisałam na wątek jak dobrać odpowiedni rozmiar stanika, sama też mierzyłam się i szukałam po tabelach i zamówiłam w końcu bieliznę przez internet. Wynik przedstawiłam dwa zdania wyżej. Jestem rozczarowana lubelskimi sklepami z bielizną. Triumph- rozmiarówka zaczyna się od 70cm w obwodzie i oczywiście miseczki A. La Vantil- tu już nieco lepiej, bo rozmiary są już od 65cm (mnie to średnio pomaga bo jestem szczupła i powinnam nosić zwykle 60cm) ale uwaga!!! uwaga bo mnie to dobiło- od miseczki C która ma zawsze zawsze push-up niewyjmowany, nie mają staników z obwodem 65cm bez wielkich okrągłych gąbek zajmujących pół miski!!! Tragedia... Patrzą się w tych sklepach na mnie jak na wiariatkę, kiedy pytam ich o 60D. Sklepy typu H&M czyli nie typowo bieliźniarskie mają rozmiarówkę taką samą jak Triumph, ale o dziwo mogą się poszczycić pojedynczymi biustonoszami z materiałów naturalnych, a nie takimi, które przypominają stroje kąpielowe i są szorstkie jak kostka brukowa.

Prośba do Was, moje Panie: pomóżcie znaleźć mi sklep w Lublinie, który sprzedaje staniki w rozmiarze około 60D. Taki, w którym można przymierzyć choć kilka sztuk, a nie zawiesić oczy na wy-push-up-owanym 75B i pójść dalej... POMOCY
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 16:04
      praksia18 napisał(a):

> Prośba do Was, moje Panie: pomóżcie znaleźć mi sklep w Lublinie, który sprzedaj
      > e staniki w rozmiarze około 60D. Taki, w którym można przymierzyć choć kilka sz
      > tuk, a nie zawiesić oczy na wy-push-up-owanym 75B i pójść dalej... POMOCY

Jeśli brytyjskie 28(60)D to Body ma kilka modeli, skontaktuj się z nimi czy stacjonarnie też mają.
      www.body.sklep.pl/O-NAS-cinfo-pol-4.html
    • niebieskookie Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 16:06
      Możesz skorzystać ze Stanikowej mapy, gdzie wyświetlają się polecane przez forumowiczki sklepy z szeroką rozmiarówką :)
      • praksia18 Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 16:10
        Dzięki dziewczyny:)
        • praksia18 Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 16:11
          Ale może coś stacjonarnego??
          • anna-pia Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 16:18
            Jak wejdziesz na Stanikową Mapę
            stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
            zjedziesz do województwa lubelskiego, to zobaczysz, że oba polecane przez Lobby lubelskie sklepy mają adresy stacjonarne.
          • madzioreck Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 16:18
            Na stanikowej mapie masz właśnie spis sklepów stacjonarnych :)
          • zazulla Body stacjonarnie 19.06.12, 16:19
            Podałam namiar na stacjonarny sklep.
            ul. Lubartowska 6-8
            20 - 084 Lublin
          • kasienka.body Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 19.06.12, 20:34
            > Ale może coś stacjonarnego??

Od 3 lat w Lublinie działamy stacjonarnie, zapraszam :)
            • kerima71 Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 20.06.12, 13:18
              byłam w sklepie body na Lubartowskiej w Lublinie .Pani pomogła dobrać mi stanik,ja kupiłam panacha june.Jestem zadowolona z obsługi.
              • zazulla odpowiedni wątek 20.06.12, 14:23
                Z taką opinią zapraszam do wątku sklepowego Body :)
    • paula.anna Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! 20.06.12, 15:21
      > Prośba do Was, moje Panie: pomóżcie znaleźć mi sklep w Lublinie, który sprzedaj
      > e staniki w rozmiarze około 60D. Taki, w którym można przymierzyć choć kilka sz
      > tuk, a nie zawiesić oczy na wy-push-up-owanym 75B i pójść dalej... POMOCY

Co za problem?
      Po co biegać po jakiś triumpfach i innych dziwnych sklepach ;)
      Ja też polecam BODY, że też od tego nie zaczęłaś. Ciekawa jestem, czy rzeczywiście wyjdziesz stamtąd ze stanikiem w rozmiarze 60D ;)
      • praksia18 Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! paula.anna 24.06.12, 11:09
        Body? Wiem, gdzie jest Lubartowska, mieszkałam kiedyś pare ulic dalej, ale w życiu nei widziałam tam takiego sklepu:) Nigdy tam nie byłam. Pewnie jest to dobry sklep z tego co piszecie, ale jak patrzę na stronę internetową i widzę ceny to mnie dech zapiera. Tyle kasy za trochę materiału to przesada... W tym kraju trzeba mieć kupę pieniędzy, żeby nosić dobry stanik i nie niszczyć sobie piersi... Choć w sumie widziałam droższe...
        • nelyen Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! paula.anna 24.06.12, 22:22
          "W tym kraju trzeba mieć kupę pieniędzy, żeby nosić dobry stanik i nie niszczyć sobie piersi."

100-150zł raz na pół roku/rok to dużo? bo kupowanie szmatek z bazaru po dychu raz na tydzień to już oszczędność pewnie...
          staniki większości brytyjskich firm i co lepszych polskich starczają mi minimum na rok intensywnego użytkowania (dłużej nie miałam okazji testować, za często mi się rozmiar zmienia).

lepiej przyoszczędź raz te 150zł i potem z większą wiedzą będziesz mogła kupować na allegro/od balkonetkowiczek/na lobbowym bazarku.
        • maith Re: SKLEPY Z BIELIZNĄ. GDZIE?!?!?! paula.anna 25.06.12, 13:18
          praksia18 napisał(a):
          > ale jak patrzę na stronę internetową i widzę ceny to mnie dech zapiera. Tyle kasy za trochę > materiału to przesada... W tym kraju trzeba mieć kupę pieniędzy, żeby nosić dobry stanik i
          > nie niszczyć sobie piersi.

Nie trzeba. Jakbyś pogadała z dziewczynami z Lobby małobiuściastych, bez obrażania ich...
          Istnieje przecież jeszcze nasza giełda, dziewczyny odsprzedają sobie o wiele taniej staniki, z których wyrosły, często prawie nieużywane. Zdarzało się tutaj też, że forumki umawiały się, żeby zdezorientowana dziewczyna mogła sobie najpierw pomierzyć na spokojnie staniki koleżanek, pod okiem bardziej zorientowanych dziewczyn, żeby ustalić, w czym jest jej dobrze i jakiego w danym modelu rozmiaru potrzebuje. Istnieją różne opcje, ale jak się zaczyna od obrażania dziewczyn, które mogą pomóc, to faktycznie wiele ich nie zostaje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka