praksia18
19.06.12, 15:52
Witam Was po raz kolejny.
Zakupy przez internet mnie zmęczyły i dobiły- bez mierzenia kupować się nie da, a już na pewno nie na początku przygody z zakupami rewolucyjnymi! Staniki mają albo obwód za ciasny albo ok ale miseczki za każdym razem są minimalnie nie takie jak być powinny- albo trochę przymałe albo trochę przyduże. Koszmar i strata pieniążków:( Wy też tak miałyście na początku? Pisałam na wątek jak dobrać odpowiedni rozmiar stanika, sama też mierzyłam się i szukałam po tabelach i zamówiłam w końcu bieliznę przez internet. Wynik przedstawiłam dwa zdania wyżej. Jestem rozczarowana lubelskimi sklepami z bielizną. Triumph- rozmiarówka zaczyna się od 70cm w obwodzie i oczywiście miseczki A. La Vantil- tu już nieco lepiej, bo rozmiary są już od 65cm (mnie to średnio pomaga bo jestem szczupła i powinnam nosić zwykle 60cm) ale uwaga!!! uwaga bo mnie to dobiło- od miseczki C która ma zawsze zawsze push-up niewyjmowany, nie mają staników z obwodem 65cm bez wielkich okrągłych gąbek zajmujących pół miski!!! Tragedia... Patrzą się w tych sklepach na mnie jak na wiariatkę, kiedy pytam ich o 60D. Sklepy typu H&M czyli nie typowo bieliźniarskie mają rozmiarówkę taką samą jak Triumph, ale o dziwo mogą się poszczycić pojedynczymi biustonoszami z materiałów naturalnych, a nie takimi, które przypominają stroje kąpielowe i są szorstkie jak kostka brukowa.
Prośba do Was, moje Panie: pomóżcie znaleźć mi sklep w Lublinie, który sprzedaje staniki w rozmiarze około 60D. Taki, w którym można przymierzyć choć kilka sztuk, a nie zawiesić oczy na wy-push-up-owanym 75B i pójść dalej... POMOCY