Dodaj do ulubionych

ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE

19.07.12, 10:39
PO JAKIM CZASIE NOSZENIA WŁAŚCIWEGO ROZMIARU BIUSTONOSZA ZNIKŁY WAM TE WSTRĘTNE BUŁY PRZY PACHACH ?
Obserwuj wątek
    • ciociazlarada Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 10:53
      A to zależy, czy to biust jest, czy też skóra potrzebna każdemu człowiekowi do ruszania ręką. W tym drugim przypadku na całe szczęście nie znika nigdy, bo gdybyś chciała np. Statuę Wolności poudawać, to pacha by Ci pękła.
      • ruda1214 Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 11:03
        pisałam o bułach (czyli migrującym biuście) a nie skórze po pachami, nie wiem po co odpisywać na pytanie skoro w treści nie ma odpowiedzi - nie szkoda czasu ?!... :(
        • pierwszalitera Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 12:28
          ruda1214 napisał(a):

nie wiem p
          > o co odpisywać na pytanie skoro w treści nie ma odpowiedzi - nie szkoda czasu ?
          > !... :(

Pewnie po to, by zaoszczędzić ci zamartwień i iluzji. Wiele osob bierze bowiem całkiem normalną tkankę łączną otoczoną trochę tłuszczykiem za wyemigrowany biust. A coś takiego mają przecież nawet małe dziewczynki nie noszące jeszcze staników. Całkiem gładka pacha występuje chyba tylko w fotoshopie, a by mieć buły trzeba sobie biust najpierw zniszczyć. To znaczy dosyć długo (czasem latami) nosić albo stanik z za małą miską, albo uciskający push up, sam szeroki obwód jeszcze buł nie robi. Nie każda osoba przesiadająca się na dobry rozmiar ma buły, migracja nie jest też oczywistością u każdego (każdej), a ty nie napisałaś nic o swoim biuście i co bierzesz za buły, więc ciociazlarada opisała jedną z możliwych interepretacji. Istnieje bowiem mnóstwo nieuświadomionych kobiet noszących całe życie przypadkowy 75B, bez jakichkolwiek buł.
          • ciociazlarada Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 15:37
            Dokładnie.
            A, i tak nawiasem mówiąc, to forum właśnie opiera się (między innymi) na tym, że ludzie bezinteresownie poświęcają swój czas, więc warto spuścić z tonu na wejście. To ostatnie oczywiście nie do Ciebie Pierwszalitero.
    • madzioreck Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 11:09
      Nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie. U jednych osób znikają szybko, u innych nie znikają wcale. da się coś z nimi zrobić tylko wtedy, kiedy są one wynikiem noszenia za małych miseczek, a tymczasem wiele kobiet ma takie bułeczki z natury i z tym się nic nie zrobi.

PS. Wyłącz caps lock, w internecie pisanie dużymi literami oznacza krzyk.
      • ruda1214 Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 11:20
        Sorki jestem nowa, już piszę małymi :)
        Ja mam te bułki od źle dobranych staników, wczoraj zakupiłam odpowiedni biustonosz i teraz pozostaje czekać na rezultaty, dlatego ciekawi mnie ile u Was to trwało.
        • kotwtrampkach Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 17:25
          były takie wątki, ale nie umiem ich teraz znaleźć.. Na pewno znikanie buł wiązało się ze zmianą biustonosza na większy, bo buły "włażąc" do miseczki zwiększały biust - i z dobrego stanika nowy nabytek szybko mógł się zrobić za mały.
          Nie pamiętam, kiedy sama kupowałam następny , ale pamiętam głosy o zmianie rozmiaru po miesiącu i po pół roku, ale też kilka razy na początku..
          • ganbaja Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 17:50
            U mnie po miesiącu w ciągu dosłownie jednej nocy. Wieczorem arabelka była ok, a rano za mała o dwa rozmiary :-)
            • ruda1214 Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 18:40
              Czy nosząc już ten odpowiedni biustonosz poprawiłaś co jakiś czas te bułki żeby wchodziły do miseczki ??
              • ganbaja Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 20.07.12, 17:53
                Jakoś nadzwyczajnie często nie. Raczej jak mi się przypomniało. Ale fakt, ze nosiłam do tego czasu masakrycznie beznadziejne staniki. Takie skarpetki na cycki :-(
            • pierwszalitera Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 19.07.12, 22:27
              ganbaja napisała:

> U mnie po miesiącu w ciągu dosłownie jednej nocy. Wieczorem arabelka była ok, a
              > rano za mała o dwa rozmiary :-)

A według jakich praw fizyki miałoby to być niby możliwe? ;-) Jeżeli stanik z dnia na dzień robi się za mały, to związane jest to z gromadzeniem wody w tkance, na przykład w związku ze zmianami hormonalnymi. Nawet tycie, czy wyrobienie sobie mięśni nie postępuje tak szybko, a tu mielibyśmy do czynienia z medycznym fenomenem przesuwającej się tkanki ala Speedy Gonzales.
              • ganbaja Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 20.07.12, 17:56
                Pierwszalitero, naprawdę nie wiem jak to możliwe. Ale zakupiona przecudna arabelka, była dobra miesiąc czasu. Nosiłam ją non stop niemalże. I pewnego dnia zakładam a tu buły ogromne. Tego samego dnia musiałam kupić następny stanik i niestety o 2 miseczki większy. Niestety, dlatego, że arabelka o 2 rozmiary większa była już pancerna i straciła cały swój urok.
                Potem już nie zanotowałam tak spektakularnych zmian. Następne wahnięcia były już raczej fizjologiczne lub związane z tyciem i chudnięciem.
                • anka125 Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 20.07.12, 21:09
                  Pociesz się,że zostaną do końca życia,niestety.
                  Sama myślałam iż znikną po kilku latach.
                  Nie i jeszcze raz - nie.
              • ko_kartka Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 22.07.12, 19:37
                pierwszalitera napisała:

> ganbaja napisała:
                >
                > > U mnie po miesiącu w ciągu dosłownie jednej nocy. Wieczorem arabelka była
                > ok, a
                > > rano za mała o dwa rozmiary :-)
                >
                > A według jakich praw fizyki miałoby to być niby możliwe? ;-)

Myślę sobie, że wedle takich, dzięki którym zaglądamy któregoś dnia rano w lustro i stwierdzamy istnienie ogromnej zmarchy na twarzy, której dotąd nie było :) Fizyka subiektywna, ot co.
    • wiesiolek65 Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 22.07.12, 18:23
      U mnie to było 4-6 tygodni, po czym okazało się , że trzeba znowu zmienić stanik o oczko w dół z obwodem i oczko w górę z miską. Po kolejnych 4-6 tygodniach trzeba było jeszcze raz zmienić stanik.
      Zaczynałam od 80C/D, potem było 75F, 75 G, po jakimś czasie było 70H, 70I obecnie 65 J. a nie schudłam , wręcz przeciwnie od czasów 75F przytyłam o ponad 5kg.

U osób, u których powstało "załamanie" piersi od wgniatającej się latami fiszbiny przecinającej pierś migracja może ponad pół roku.
      Kluczem chyba jest kilkukrotna ,stopniowa zmiana stanika, bo jeśli ktoś się zatrzyma w pół kroku, to mu zejdzie tylko część buł... ( mam tu na myśli konkretne znajome z dużymi bułami na plecach, które jednego dnia kupiły z rozpędu kilka staników w nowej rozmiarówce i na tym poprzestały.
    • ko_kartka Re: ILE CZASU PRZEMIESZCZAJĄ SIĘ BUŁY PACHOWE 22.07.12, 19:35
      A najpierw podziel się, jaki to był rozmiar niedopasowanego stanika i jaki rozmiar dopasowanego stanika.

Buły trza wygarniać. Ja robiłam to lekko, więc u mnie zmian spektakularnych nie było, ale też ja jestem tłusta kobita i buły okołopachowe trudno u mnie odróżnić od naturalnie występującego w tym miejscu tłuszczu.

Natomiast niewątpliwie wraz z lepszym ostanikowaniem wystąpiło u mnie ujędrnienie biustu, co powitałam z daleko szerszym uśmiechem niż zniknięcie buł pachowych. To tak około 3 miesięcy trwało, zanim zauważyłam pierwsze zmiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka