Dodaj do ulubionych

forumki ze Śląska

28.01.09, 01:24
Witam

Mam takie pytanie: czy ktoś cos wie o jakimś zlocie albo spotkaniu małobiuściastych? Generalnie chodzi mi o to, że zależałoby mi, aby jakaś osoba z doświadczeniem popatrzyła czy ja dobrze wygarniam, ewentualnie nauczyła mnie tego. Ja próbowałam według opisów tu z forum, ale nie jestem pewna, czy o to chodzi. No ale wygarnianie to jedno a druga rzecz to staniki
Tak jak może kiedyś już pisałam mam dużą bardzo wadę wzroku. W wyniku tego znaczne problemy z oceną odległości, widzeniem przestrzennym itd. Jest mi ciężko dobrać jakiś dobry stanik ponieważ ciężko mi ocenić na sobie, czy wszystko jest jak powinno. Kończy się tym, że kupuję przez internet a potem muszę szukać drogi pozbycia się całkowicie niepasujących staników. Bardzo by mi zależało na możliwości przymierzenia różnych typów staników po to, żeby osoba, która widzi normalnie oceniła, czy dany typ pasuje, czy nie, czy mogę sobie taki kupić czy nie ma sensu...
Więc tak piszę tu na forum, bo różne pomoce z lobby się zdarzają
Vicky
Obserwuj wątek
    • mohherowa Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 09:05
      Ja mogę na czuja spojrzeć, ale sama też bałabym się orzekać na pewno, czy jest
      ok, czy nie :). Za to jestem chętna do urządzenia mini zlotu w celach badawczych
      ;-D.
      • zoi2 Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 10:20
        Ekspertką nie jestem, ale na spotkanie też bardzo chętnie reflektuję.
    • stotka90 Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 10:56
      ja tez bym była chętna. niestety nie w charakterze specjalistki,
      tylko jako ta zbłąkana owieczka zastanawiająca się "co jest nie tak
      ze stanikami, które kupiłam i dlaczego nie umiem porządnie
      wygarniać". ;)
      • gosiadzika ja też chętna - z Zabrza 28.01.09, 11:28
        :)
        czekam na propozycje - może być u mnie w domu, każda staniki ze sobą przywiezie :)
    • sssecret Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 12:22
      to ja też chętnie:)
      Ewentualnie możemy się spotkać w kawiarni Babie Lato w Katowicach, jak dziewczyny z LB:)
    • hhtp Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 12:25
      Ja również jestem chętna na spotkanie. Jestem z Gliwic. Ekspertką żadną nie
      jestem, ale chętnie poprzemierzam inne staniki i posłucham rad mądrzejszych
      osób. Oczywiście również mogłabym przynieść kilka sztuk do pomierzenia.
    • quleczka Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 12:49
      ja tez sie pisze, choc staniki tylko 2 moge przyniesc poki co :)

a moze by tak jakos to zrobic wlasnie z babim latem? sa tam regularnie spotkania
      LB -o ile wiem ostatnie w ta sobote co byla (24.01.09) - no i kiedys na pewno
      bylo spotkanie ogolnie biusciaste (duzo i malo) bo nawet na nim bylam :)
    • vicky1 Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 17:31
      Ja bardzo jestem chetna
      Moglabym na spotkanie przyniesc takie staniki jakie mam - 60DD, 60E, 65D. mam rozne modele :)
      • quleczka Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 17:47
        wlasnie, warto by wiedziec jakie rozmiary sa potencjalnie przewidziane :)

ja moge dorzucic 2x 65DD :)
    • mama_ryba1 Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 17:53
      Świetny pomysł, też jestem chętna na jakieś małe spotkanko, jestem z
      Tychów.
      Mogę zabrać ze sobą moje udane i nieudane zakupy, głównie w
      rozmiarze 30E, 32D, 32DD i 32E :-)
    • hhtp Re: forumki ze Śląska 28.01.09, 18:17
      ja mogę przynieść 65D(bodajże 5sztuk, trzeba przeszukać szafę porządnie), 65DD(1
      sztuka), 60DD(1 sztuka).A za kilka dni zamawiam sobie coś nowego bo albo
      wszystko mi nie pasuje, albo za małe już.
      • quleczka no to juz mamy 8 rozmiarow ;) 28.01.09, 18:29
        no to juz mamy w sumie 60DD, 60E, 65D, 65DD, 65E, 70D, 70DD, 70E... kto da
        wiecej? ;)
        • quleczka Re: no to juz mamy 11 rozmiarow ;) 28.01.09, 18:31
          po dodaniu 65F, 60F i 60FF (a co:p) robi sie calkiem mily rozrzut :)

60DD, 60E, 60F, 60FF, 65D, 65DD, 65E, 65F, 70D, 70DD, 70E
    • mohherowa Re: forumki ze Śląska - Spotkanie? 28.01.09, 18:27
      Hm, to w takim razie może najpierw spotkanie ogólne, ze stanikami, a niech tam
      :) (mam właściwie trzy, 65F, 65E i 60F... no i jeszcze 60FF, ale tego nie
      zdejmę! :)) w jakimś miłym, ogólnodostępnym miejscu? Tylko wtedy z ewentualnym
      przymierzaniem byłby problem :)
      • quleczka Re: forumki ze Śląska - Spotkanie? 28.01.09, 18:33
        ja nadal mysle, ze moze by to polaczyc z nastepnym spotkaniem LB w Babim Lecie
        bo o ile wiem to sa regularnie....moze warto pogadac z dziewczynami, jak myslicie?
        • hhtp Re: forumki ze Śląska - Spotkanie? 28.01.09, 18:42
          Ale te spotkania w babim lecie, te regularne to chyba mają troszkę inny cel niż
          spotkanie lobbystek i pomierzenie sobie staników, z tego co czytałam o tym
          chodzi bardziej o pokazanie nowym kobietom czym sa dobre rozmiary staników itd
          • quleczka Re: forumki ze Śląska - Spotkanie? 28.01.09, 18:46
            ok, nie wiedzialam jak to dokladnie wyglada dlatego pomyslalam, ze warto zapytac :)

jak dla mnie jak jest ktos chetny z mieszkaniem w jakims miare centralnym
            miejscu to dla mnie tez jak najbardziej moze byc :)

• quleczka formularz dotyczący spotkania 28.01.09, 18:50
      zrobiłabym formularz dotyczący spotkania - tak by każda z nas mogła uzupełnić posiadane rozmiary i byśmy mogły wybrać pasujący termin.... tylko do tego potrzebne są propozycje terminów :)

no i propozycje miejsca :)

jak na razie rozumiem, ze mamy propozycje z Zabrza od gosiadzika - w takim ukladzie to ona by decydowala o terminie oczywiscie :)

• mohherowa Re: formularz dotyczący spotkania 28.01.09, 18:54
        Ok, to ja poczekam, co i jak, ale zapisuję się na pewno... tylko jak ja bym
        trafiła do Zabrza? 8)
        • quleczka a skad jestes? n/t 28.01.09, 18:55
          • mohherowa Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 18:58
            Mieszkam w Sosnowcu... Wiem, że niedaleko, ale w życiu w Zabrzu nie byłam :)
            • hhtp Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 19:04
              Myślę, że wtedy osoba u której byśmy miały się spotkać mogłaby się umówić
              wcześniej z osobami, które mają problemy z trafieniem do niej w jakimś bardziej
              centralnym miejscu miasta i razem dojechały do niej wtedy.
              • quleczka Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 19:05
                to jest wtedy kwestia do dogadania oczywiscie - jakos zrobimy tak by kazda
                trafila :)

wtedy warto by tez napewno pomyslec o zabraniu jakis latwo transportowalnych i
                latwych do jedzenia przekasek ze soba itp. itd.
              • mohherowa Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 19:10
                To może jak już ustalimy termin i miejsce (noo, uzyskamy zgodę etc) tudzież
                zdecydujemy, która jakie łatwotransportowalne (także na trasie ręka - usta :)
                przekąski bierze, to dopiero zdecydujemy jakimi która środkami transportu
                przemieszczać się będzie i wybierzemy tzw. punkt zbiorczy? Ale karkołomne zdanie
                wyszło:). Ale sens na szczęście zachowany...
                Ajj, trafię, trafię... Choćbym miała na piechotę próbować :)
                • hhtp Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 19:13
                  Jasne, najpierw ustalmy miejsce i czas a potem powolutku ustalimy całą resztę
                  ale napewno się zgadamy bo w koncu jak nie my to kto :D
            • quleczka Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 19:04
              dasz sobie rade - pociag bezposredni jest :)
              ja w razie czego sluze towarzystwem od dworca bo ja z gliwic jestem :)
              • hhtp Re: a skad jestes? n/t 28.01.09, 19:07
                jakby co to ja samochodem będę więc mogę kogoś przy okazji zabrać :)
      • quleczka WAŻNE zrobiłam wstępny formularz 28.01.09, 19:24
        na razie taki orientacyjny zeby wiedziec ile osob chetnych i w ogole i uniknac rozciagania tego watku o kolejne wpisy wpisowe i rozmiarowe, ze tak powiem :)

spreadsheets.google.com/viewform?key=pBXGDUKvpuxrWbQ77nHk3FA
        wyniki dla wszystkich beda widoczne tutaj

spreadsheets.google.com/pub?key=pBXGDUKvpuxrWbQ77nHk3FA
    • mohherowa ZLOT zatem - lista obecności 28.01.09, 19:22
      Zapisuję się :)

Tak dla porządku, bo już się zgubiłam :)
      • quleczka to dla porządku wpisz się też do formularza n\t :) 28.01.09, 19:25
        • mohherowa Re: to dla porządku wpisz się też do formularza n 28.01.09, 22:49
          Ha! Napisałam dwie minuty przed twoim wpisem z adresem formularza :) Już jestem
          zaformularzowana :)
          • quleczka dziewczyny, dopisujacie sie :) 28.01.09, 23:00
            > Ha! Napisałam dwie minuty przed twoim wpisem z adresem formularza :)

wiem, zauwazylam :)

no to poki co w formularzu jestesmy raptem cztery ale mysle, ze bedzie wiecej

weekend 21-22 wydaje mi sie najbardziej logiczny poki co :)

ten 7-8 to juz jednak dosc niedlugo i czesc osob moze miec juz plany...a
            nastepny "wykreslilam" z powodu walentynek ;)
            • teekanne_mm Re: dziewczyny, dopisujacie sie :) 29.01.09, 02:14
              Jest nas już 5 :-)) Czekamy na resztę!
              • gosiadzika Re: dziewczyny, dopisujacie sie :) 29.01.09, 08:22
                ja się oczywiście piszę - jeśli wybierzecie zabrze to służe chętnie samochodem -
                przyjade po dziewczyny na dworzec w zabrzu i przywiozę was do siebie
                jeśli mamy przymierzać staniki to albo znajdziemy jakąś kawiarnię albo w domu,
                ale w kawiarni to se chyba na spokojnie biustników nie pokażemy co?
                • hhtp Re: dziewczyny, dopisujacie sie :) 29.01.09, 11:02
                  Ja też już się dopisałam, myślę, że kawiarnia to niezbyt dobry pomysł, nie
                  będzie gdzie pooglądać/przymierzyć staników
                  Nie ważne na jakie miejsce się zdecydujemy ja mogę kogoś po drodze zabrać samochodem
                  • quleczka Aktualne opcje 29.01.09, 11:39
                    kawiarnia taka jak babie lato bo byl dobry pomysl pod warunkiem, ze jest wystarczajaco duzo dziewczyn by zarezerwowac osobna zamknieta salke...a na to sie poki co nie zanosi ;)

tak wiec chyba jednak wersja prywatnego mieszkanka bardziej :)

o ile sie nie myle to na razie opcje sa takie:
                    1) mieszkanie gosiadzikowej w zabrzu -> nie wiemy jaki termin bo w formularzu jej nie widze ;)
                    2) mieszkanie zoi2 w giszowcu -> preferowane 28.2-1.3 lub jak rozumiem ewentualnie 8 luty :)
                    • zoi2 Re: Aktualne opcje 30.01.09, 12:31
                      No i temat ucichł. Szkoda by było gdyby taka wspaniała inicjatywa
                      umarła śmiercią naturalną. Mam wrażenie, że wszystkie czekamy na
                      ostateczną decyzję. Propozowałabym żebyśmy (wszystkie chętne)
                      wypowiedziały się na temat preferowanej lokalizacji, a potem
                      wspólnie ustaliłybyśmy termin. Dla mnie wygodniejsze będą oczywiscie
                      Katowice, ale Zabrze też pasuje.
                  • pollny_mak Re: dziewczyny, dopisujacie sie :) 01.02.09, 23:43
                    Też się dopisałam, wprawdzie doświadczenia stanikowego nie prezentuję właściwie
                    żadnego, pomijając nieudane próby ostanikowania samej siebie, ale mam nadzieje,
                    że chociaż trochę się przydam :)
      • black_papuaska Re: ZLOT zatem - lista obecności 30.01.09, 12:19
        Witajcie. Z trochę dalszych okolic przyjmiecie? Może wreszcie ktoś
        mi powie co jest nie tak z tymi moimi cyckonoszami, bo się w
        sklepach takich durnot nasłuchałm ostatnio, że chłop zwątpił i tylko
        w necie pozwala kupowac...
    • zoi2 Re: forumki ze Śląska 29.01.09, 08:17
      No to teraz jest nas sześć. Jeżeli chodzi o kwestie organizayjne to
      mogę też zaproponować do dyspozycji moje mieszkanie w Katowicach
      (Giszowiec). Aktualnie nieużywane, więc nie będzie problemu z
      dostępnością. Z terminów to nie pasuje mi 7 luty (odprawiam pierwsze
      urodziny mojej córeczki i 21-22 luty (delegacja). Mogę przywieźć dwa
      60E (może trzy jak mi Zeta dojdzie) i jeden 60DD.
      • perpetulla Re: forumki ze Śląska 29.01.09, 08:50
        Jak na Giszowcu to ja się stawię, termin dowolny, mam rozmiary 60DD i 60E.
        • stotka90 Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 11:53
          bez wzgledu na to, kiedy bedzie - to czy ktos bylby w stanie odebrac
          podroznych z daleka (np. Bielska-Białej :D) z dworca i
          pokierowac/dotransportowac na miejsce spotkania? :)
          jak juz mowilam, ekspertka ze mnie zadna i szczerze potrzebuję porad,
          co jest nie tak z moimi stanikami. poki co mam ich mnóstwo (glownie
          30D, ale tez czekam na 28DD emily, mam 28E lottie...), to w razie
          czego wezmę je wszystkie ze sobą i wstrzymam się ze sprzedażą. :)
          no i wiek nie ma znaczenia, prawda (kurcz,e jestem okropnie
          niesmiala, a w towarzystwie choc trochę starsdzych ode mnie ludzi - o
          boze, leze... mam 18 lat)? ;)
          • stotka90 Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 11:55
            aha, no i mi pasuje kazdy weekend, poza tym 1-marca (chrzciny
            siostrzeńca i muszę byc, bo dostąpił mnie zaszczyt bycia mamą
            chrzestną ;) ).
            • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 14:16
              Mnie osobiście pasują i Gliwice i Zabrze i Katowice. Co do daty, nawet ze zjazdu
              na uniwerku jestem w stanie zrezygnować ;-) Jestem pozytywnie nabuzowana ;-),
              więc u kogo? :) Ja niestety swojego mieszkania zaproponować nie mogę...
              • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 14:20
                Zapomniałam! Dziewczyny z Bielska - jeszcze nie wiem nawet, gdzie jest nasze
                miejsce docelowe, ale tak jak proponowałyście, możemy umówić się na dworcu
                (Katowice, Gliwice, czy Zabrze)i stamtąd razem ruszyć w dalszą drogę,
                bezproblemowo:)
                • stotka90 Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 14:39
                  to jest wiecej bielszczanek?
                  jak tak, to moze się jakos wczesniej skrzykniemy na dworcu i razem
                  pojedziemy (jesli ktos planowal jechac pociagiem/autobusem
                  oczywiscie)? mysle, ze zawsze razniej ;)
                  • hhtp Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 15:04
                    Najważniejsze to wybrać miejsce a potem jakoś się dogadamy, tak by pozabierać
                    osoby z daleka bądź z bliska :P by było raźniej i łatwiej trafić
              • hhtp Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 15:03
                Mi pasują zarówno Gliwice, Zabrze jak i Katowice badź okolice tych miast :)
                niestety swojego mieszkania też nie mogę zaproponować.
          • hhtp Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 15:02
            ja napewno będę samochodem więc moge odebrać z dworca czy też z innego miejsca
            tyle osób ile zmieści się do samochodu / chyba ze ktoś będzie chciał się ze mną
            zabrac z Gliwic

oczywiście że wiek nie ma znaczenia :) ja jestem troszkę starsza od Ciebie (24)
            :P ale nie martw się, będzie dobrze, w końcu staniki nas połączą :D
            • quleczka Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 15:11
              Ja sie chetnie zabiore :) Choc jak to bedzie w Zabrzu to bez autka tez nie
              problem :)

Zeby przedstawic 2 opcje do wyboru nadal potrzebujemy odpowiedzi gosiadzika co
              do tego jaki termin jej pasuje :)
              • hhtp Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 15:24
                Ale chyba lepiej zabrać się ze mną samochodem niż jeździć autobusem :)
                Ale najważniejsze to wybrać wreszcie to miejsce i termin
                • quleczka Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 15:33
                  dokladnie, jak juz to wybierzemy to mozna zrobic nowy watek tak by to bylo w
                  tytule i by nikt nie przegapil :)

no nic - poczekajamy jeszcze troche na odpowiedz z Zabrza :)
    • jagaa Czy mozna jeszcze sie dopisac ? 30.01.09, 14:27
      Dziewczyny, ja jestem bardzo chętna na takie spotkanie! Moge przywiezc do mierzenia 65b rozne, 60d, i chyba w poniedzialek bede miala 65c i 65d.
      Mozna jeszcze sie dopisac na liste ?
      • hhtp Re: Czy mozna jeszcze sie dopisac ? 30.01.09, 14:56
        Dopisuj się :)
    • quleczka Gosiadzika - odezwij sie :) 30.01.09, 15:13
      Czekamy na info od Ciebie czy nadal jestes chetna i kiedy masz czas. Nie ma Cie
      w naszym formularzu poki co.

No i zostaje pytanie czy mamy kogos kto sie na dobieraniu zna choc troche lepiej
      niz ja na przyklad? ;)
    • sssecret Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 18:18
      do stotka90: Ja też mam 18 lat, więc się nie przejmuj:)
      Skoro już się nas trochę zrobiło to może jednak w Babim Lecie zrobić spotkanie? Ja mogę zabrać ze sobą jeszcze jedną osobę, choć nie jest zaangażowana w forum, od dłuższego czasu staram się ją nawrócić:)
      • quleczka Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 19:53
        sssecret - tyle, ze zeby dalo sie przymierzac w babim lecie to trzeba by
        zarezerwowac cala salke dla nas (ta za kotara)...a na liscie jest na razie 10
        osob :)

mysle, ze z prywatnym lokum jednak prosciej i kameralniej :)
    • vicky1 Re: forumki ze Śląska 30.01.09, 20:22
      jestem jak najbardziej chetna na spotkanie
      jak dla mnie moze byc Katowice, Gliwice Zabrze
      terminy poza 7 lutego pasuja :)
      • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 31.01.09, 01:36
        Gosiadzika! Czekamy na Ciebie, a właściwie potwierdzenie, że Twoja "oferta
        mieszkaniowa" nadal aktualna :) wszystko w Twoich rękach! :D
        • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 31.01.09, 01:44
          Oczywiście zapomniałam... Chciałam zapytać czy któraś z szanownego grona wystąpi
          w roli eksperta?? Oczywiście wszystkie będziemy wymieniać się spostrzeżeniami,
          ale jakaś Zaawansowana by się przydała... Która z Was jest wystarczająco dumna
          ze swej wiedzy w wiadomym temacie? :)
      • mohherowa temat zdechł? 01.02.09, 23:43
        Szybciutko dziewczyny, szybciutko, bo się przeprowadzam do Krakowa i mogę nie
        dojechać w końcu, a strrrasznie bym chciała...
        Ja mogę powiedzieć, czy stanik dobrze leży i czy model pasuje do piersi
        ewentualnie, natomiast na temat wygarniania na przykład słowem nie pisnę, bo mi
        się za każdym razem inaczej wygarnia :).
        Czy jest jakaś forumka obowiązkowa, która mogłaby ewentualnie wysłać na koniec
        majla z informacją docelową gdzie i kiedy? Tak na wszelki wypadek i do
        wszystkich chętnych?
        Pozdrawiam i z niecierpliwością śledzę wątek :).
        • quleczka Re: temat zdechł? 02.02.09, 00:07
          ja moge wyslac maila do wszystkich jak cos ustalimy :) poza tym wtedy stworzymy
          nowy watek z data i miejscem w temacie :)

mysle, ze mozemy poczekac jeszcze 2-3 dni i jesli nie bedzie odezwy z Zabrza to
          zostaja Katowice zaoferowane przez zoi2 i wtedy chyba termin 28 luty - 1 marzec,
          choc o ile widze wiekszosc preferuje tydzien wczesniej, niestety wtedy zoi2 ma
          delegacje :/
          • stotka90 Re: temat zdechł? 02.02.09, 00:14
            a moze chociaz tydzien pozniej?
            blaaagam, nie w tamten weekend, naprawdę mi na spotkaniu zalezy (moje
            stanikowe zakupy są porazką na calej lini, ja w stanikach kupionych
            tez) :(
    • gosiadzika jestem 02.02.09, 08:01

jestem głupia baba i nie wiem gdzie jest ten cholerny formularz......

jestem chętna - pasuje mi ta sobota cały dzień, dziecko sprzedane
      dziadkom na tydzień ,męża też gdzieś wyemigruje z domu więcd chata
      nasza
      za tydzień 13,14 - tydzień walentynkowy - więc odpada na pewno.

więc albo teraz
      albo za dwa tygodnie jak wam pasuje

• quleczka Re: jestem 02.02.09, 10:32
        w tym wątku w moim poście zaczynającym się od "WAŻNE" :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=90476354&wv.x=2&a=90514619
        walentynki od poczatku sa celowo wykreslone :)

kurcze, no to patrzac na tableke wychodzi ten 21-22 najbardziej ... z drugiej
        strony juz 2 osobom nie pasuje, ale nie ma szans by pasowal wszystkim

zaraz zrobie drugi formularz do glosowania :)
        jak rozumiem mamy 2 opcje

1) 21 luty - Zabrze
        2) 28 luty - Katowice Giszowiec
    • maheda Jeśli mogę cokolwiek podpowiedzieć... 02.02.09, 09:09
      Polecam jednak to Babie Lato.
      Jeśli będzie Was choćby dziesięć, to właścicielki się na pewno zgodzą, żeby
      przesłonić kotarą salkę, w której się zazwyczaj spotykamy.
      Lokal jest położony blisko dworca PKP, zapewniona jest dyskrecja, można kupić
      przepyszne ciacha, napoje gorące i zimne, a nawet coś zjeść, i żadna z Was nie
      będzie musiała potem sprzątać :)

No i - co ważne - ze względu na lokalizację, łatwo będzie tam dojechać zarówno
      dziewczynom z Zabrza, jak i z Bielska-Białej.
      Powiedziałam to ja - mieszkająca już w przeszłości zarówno w Zabrzu, jak i pod
      Bielskiem-Białą ;-)
      • quleczka Re: Jeśli mogę cokolwiek podpowiedzieć... 02.02.09, 10:39
        dopiero teraz doczytalam - no to skoro tak mowisz to warto by chyba zapytac :)

czy jest ktos z katowic kto moglby ewentualnie sie tam przejsc? zawsze milej sie
        cos ustala tak niz telefonicznie :)

no to ustalmy moze poki co czy 21 czy 28? na oba terminy mamy dzieki dziewczynom
        lokale prywatne, jesli zajdzie potrzeba :)
        • zoi2 Re: Jeśli mogę cokolwiek podpowiedzieć... 02.02.09, 11:32
          Ja na weekend 21-22 nie mam szans. Próbowałam nawet zmienić termin
          wyjazdu, ale uzasadnienie "bo chcę staniki poprzymierzać" raczej nie
          jest przekonujące dla zwykłych śmiertelników.
          • quleczka Re: Jeśli mogę cokolwiek podpowiedzieć... 02.02.09, 11:37
            powtorze sie :) zaznacz to tutaj

spreadsheets.google.com/viewform?key=pBXGDUKvpuxqoW35IsiTrbw
            wyniki widoczne na

spreadsheets.google.com/pub?key=pBXGDUKvpuxqoW35IsiTrbw

wybierzemy termin najlepiej pasujacy ale sila rzeczy niestety nie ma szansy by
            100% osob pasowal :/
    • quleczka WYBÓR TERMINU 02.02.09, 10:46
      prosze wybierzcie, ktora z dwoch dat Wam najbardziej pasuje

spreadsheets.google.com/viewform?key=pBXGDUKvpuxqoW35IsiTrbw
      wyniki widoczne na

spreadsheets.google.com/pub?key=pBXGDUKvpuxqoW35IsiTrbw
      • zoi2 Re: WYBÓR TERMINU 02.02.09, 11:39
        wpisałam sie już dwa razy i mnie nie wyswietla :(
        • quleczka Re: WYBÓR TERMINU 02.02.09, 11:40
          juz poprawilam- bylas faktycznie 2 razy :) odswieza sie co 5 minut :)
          • teekanne_mm Re: WYBÓR TERMINU 02.02.09, 12:41
            Ze wcześniejszego formularza wynika, że większości pasuje jednak 21. luty, ale
            rozumiem, że skoro rządy mamy demokratyczne, to i wybór daty odbędzie się na tej
            zasadzie, a więc głosujcie!! Każdy głos jest ważny! No i zalecam pośpiech, tak
            jak mohherowa :) bo się kurde za bardzo podekscytowałam :P
            • quleczka zaznaczanie obu dat 02.02.09, 16:47
              no tak :)

ale skoro tam byly wiecej niz 2 terminy do wyboru to warto sie teraz
              wypowiedziec o tych dwoch:)

jak rozumiem kazdy kto moze w oba zaznaczyl oba? bo to wazne - chodzi o to by
              zaznaczyc mozliwe terminy, a nie preferowane :)

• teekanne_mm Re: WYBÓR TERMINU 05.02.09, 00:26
        maheda, będziesz na spotkaniu??? Gdzie Ty teraz mieszkasz? Wyczytałam, że jesteś
        guru od wygarniania!! To prawda?? Czy jest jeszcze inna maheda lobbystka? :-)
        • maheda Re: WYBÓR TERMINU 05.02.09, 11:53
          Obecnie mieszkam w Krakowie, a co do dotarcia na to spotkanie - nie powiem teraz
          na sto procent, że będę albo że mnie nie będzie...
          Nie ma innej madedy lobbystki, a ja istotnie już słyszałam pod swoim adresem
          różne epitety ;)
    • estrellenka Re: przyjmiecie początkującą? ;) 02.02.09, 21:39
      Hei, przygarniecie na spotkanie początkującą w stanikologii? ;) Staniki, które mogę zabrać ze sobą to 65D i 60F...można się jeszcze dopisać do formularza? :)
      • quleczka Re: przyjmiecie początkującą? ;) 02.02.09, 21:41
        jasne, ze mozna :) wskazane nawet do obu formularzy :)

z tego co widze to sa niemal same poczatkujace...ale jakos damy rade ;)

moze ktos obeznany lepiej jeszcze sie zglosi ;)
        • estrellenka Re: przyjmiecie początkującą? ;) 02.02.09, 22:07
          ok, oba formularze wypełnione :) czekam na ostateczne ustalenie terminu i miejsca :)
          • teekanne_mm Re: przyjmiecie początkującą? ;) 02.02.09, 23:17
            W formularzu nr 2 brakuje jeszcze trzech dziewczyn, które zgłosiły chęć
            uczestnictwa wpisując się w tabelce nr 1, tak więc czekamy dziewczęta! :-)
            • quleczka Re: przyjmiecie początkującą? ;) 04.02.09, 11:00
              na razie wygrywa 21 luty ale minimalnie :)

tyle, ze nadal nie nikt sie nie zglosil z katowic chetny na przespacerowanie sie
              do babiego lata - sssecret, a ty? :)

jesli nie uda sie z babim latem to wtedy wyglada na to, ze padnie na zabrze :)
              • maheda Do Babiego Lata 04.02.09, 11:17
                można zadzwonić.
                Tutaj telefon:
                www.babielato.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=8
                • teekanne_mm Re: Do Babiego Lata 04.02.09, 12:45
                  Jak dla mnie, nawet w takiej knajpie (oglądałam galerię) nie czułabym się tak
                  dobrze przymierzając staniki jak w mieszkaniu. Jednak co domówka, to domówka.
                  Biorę ze sobą jedną z moich Party game jako, że sprawdziła się na podobnych
                  imprezach. Wiem, co będzie priorytetem, ale myślę, że na jedną partyjkę się
                  skusimy :-)
                  • maheda Re: Do Babiego Lata 04.02.09, 13:17
                    Niemniej jednak można przymierzyć stanik w bardzo wygodnej łazience, jeśli ktoś
                    się wstydzi rozebrać przy innych, poza tym to jest sprawdzony lokal, w którym
                    pomieszczenie jest zasłaniane zawsze kotarą, żeby nikt postronny nie zajrzał do
                    środka.
                    Dodatkowym plusem jest łatwość dotarcia wszelkich osób, które przyjadą z daleka.
                    Będzie można zamówić lunch, herbatę, kawę czy ciacho i nikt nie będzie musiał
                    niczego przygotowywać.
                    Wg mnie to wystarczający powód za tym, żeby jednak odbyło się to w BL.
                    Poza tym tam już odbyło się kilkanaście spotkań tego typu i obsługa jest
                    przyzwyczajona.
                • quleczka Re: Do Babiego Lata 04.02.09, 15:11
                  dzieki :) znam ich strone :)

moze jestem dziwna ale jednak przynajmniej dla mnie wyjasnienie i ustalenie
                  czegos osobiscie wyglada inaczej niz przez telefon i zazwyczaj po prostu jest
                  prosciej :)

jakos dziwnie mi dzwonic i prosic o zajecie calej sporej sali na kilka godzin
                  bysmy mogly sobie staniki pomierzyc, jak nas nawet moze nie byc 10 osob

ale moze ktos jest lepszy w ustaleniach telefonicznych? :)

p.s. spotkanie lobbowe takie jak to na ktorym bylam to jednak troche inny kaliber :)
                  • maheda Re: Do Babiego Lata - mogę zadzwonić 04.02.09, 16:43
                    Ale rezerwować który - 21 czy 28 lutego?
                    Godzina 12 jest ok?
                  • teekanne_mm Re: Do Babiego Lata 04.02.09, 16:47
                    Wiecie co? W sumie to miejsce jest mi obojętne, bo tak, czy tak przybędę :-).
                    Ale szkoda marnować zaproszenia i wolnej chaty gosiadzikowej :-) Czy już
                    wszystkie się wpisałyśmy na formularz? Możemy coś ostatecznie ustalić? Jak
                    widzę, data 21. lutego była bardziej odpowiednia, więc jesteśmy umówione??

Może jeszcze dajcie znać, czy bardziej Wam pasuje Babie Lato, czy mieszkanie
                    prywatne.
                    • quleczka Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 04.02.09, 17:58
                      No szkoda, z drugiej strony babie lato jest naprawde w porzadku ma spora
                      lazienke plus ma sale oddzielona gruba kotara i jest w dobrym punkcie,
                      szczegolnie dla dziewczyn z poza okolic katowic. Jednak do zabrza to czesto
                      przesiadka i kolejne prawie pol godziny jazdy.

Tak wiec ja bym byla za opcja zaproponowana przez mahede -> moze ustalmy
                      deadline na wyrazenie opinii - przykladowo jutro godz. 12:00?

NA RAZIE JES PROPOZYCJA: BABIE LATO, sobota 21.02, godz: 12:00

no i teraz kolej na wasze opinie do jutra do poludnia - musimy kiedys podjac
                      decyzje :)

ze swojej strony -> plus jeden glos dla babiego lata :)
                      • teekanne_mm Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 04.02.09, 21:58
                        12.00 to dość wczesna godzina jak na spotkanie, ale ok. Mnie pasuje. Miejsce też.

BTW. Myślę, że do jutra do południa dziewczyny nie zdążą się określić :-) Pewnie
                        nie wszystkie mają ferie i dużo wolnego czasu ;-)
                        • quleczka Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 04.02.09, 22:10
                          ok, to jak uwazasz jaki deadline jest dobry?

z ta wczesna pora to fakt ale z drugiej strony pewnie zejdzie sie pare godzin na
                          to spotkanie, a potem jeszcze czesc musi do domow wracac dosc daleko :)

no i chyba glupio robic spotkanie na przyklad w porze obiadowej...choc ja tez
                          nie jestem ranny ptaszek i wolalabym 13-14 ;)
                          • sssecret Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 04.02.09, 22:19
                            Ja jestem jak najbardziej za, godzina też może być, może przynajmniej to spotkanie zdoła mnie wyciągnąć wcześniej z łóżka w sobotę:)
                            • quleczka Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 04.02.09, 22:31
                              >może przynajmniej to spotkanie zdoła mnie wyciągnąć wcześniej z łóżka w sobotę:)

tak samo pomyslalam :)

ze jak zrobimy je pozniej to w efekcie caly dzien mi "zniknie", a tak moze sie
                              zbiore o znosnej porze ;)
                              • pollny_mak Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 05.02.09, 10:24
                                Tak jak wpisałam w formularzu pasują mi obydwa terminy, miejsce też mi jest
                                obojętne, do Zabrza czy do Katowic trafię. Godzina jest ok. Jedyne co nie jest
                                ok, to rozmiary staników na liście, prawie same 60tki buuuu...
                                • quleczka Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 05.02.09, 10:35
                                  jak ty na ta liste patrzysz? :)

65DD mam ja, hhtp, black_papuaska, do tego jest pare razy 65D i 65E :)

swoja droga to naprawde duzo zalezy od stanika - ja sie w arabelke 60tke tez
                                  spokojnie zapinalam :)
                                • quleczka Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 05.02.09, 11:43
                                  teraz masz jeszcze eirenn z 65tkami :)

spreadsheets.google.com/pub?key=pBXGDUKvpuxrWbQ77nHk3FA
                                  ogolnie jak dla mnie to wyglada, ze jest dosc podobnie jesli chodzi o 60 i 65 :)

poza tym lista tak naprawde nic nie mowi jesli nie wiadomo ile kto ma sztuk ... ja mam na przyklad tylko 2szt 65DD
                                  • hhtp Re: Wasza opinia o miejscu i terminie - PISZCIE! 05.02.09, 11:49
                                    ja mam jedną 65DD, Discover Mademoiselle, za to kilka 65D z czego chyba
                                    wszystkie mi nie pasują(albo niekompatybilne albo za małe), ale mam zamiar
                                    zamówić sobie wreszcie coś z Mileny tylko narazie czekam aż nowa zapowiedź
                                    pojawi się w sprzedaży :P
    • sssecret Re: forumki ze Śląska 04.02.09, 22:17
      Czyli już ustalone? 21.02 12.00 Babie Lato?
      • vicky1 Re: forumki ze Śląska 04.02.09, 23:41
        Ja jestem jak najbardziej za tym, zeby babie lato, 21.02
        • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 00:06
          Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam problem ze zwleczeniem się z łóżka. Będę z siebie naprawdę dumna jak stojąc pod Babim latem spojrzę na zegarek, a ten wybije dopiero 12 :-)

Co do deadline'u, myślę, że dziewczyny wypowiedzą się co do propozycji tak szybko, jak tylko tu zajrzą, więc ostateczna data decyzji nie jest konieczna.
          • quleczka Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 10:36
            ja mysle, ze jest :)

bo czesci dziewczyn zapisanych na pierwszym formularzu do tej pory nie zapisalo
            sie w drugim co do preferowanej daty, a jednak z babim latem warto by sie
            skontaktowac jak najwczesniej .... a nie czekac na przyklad 2 tygodnie bo
            jeszcze sie, ktoras z dziewczyn nie odezwala :)
          • hhtp DZWONIŁ KTOŚ W KOŃCU DO BABIEGO POTWIERDZIĆ ?? 11.02.09, 22:02
            jak w temacie
            • teekanne_mm Re: DZWONIŁ KTOŚ W KOŃCU DO BABIEGO POTWIERDZIĆ ? 12.02.09, 00:57
              odpowiedź poniżej :-)
      • zoi2 Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 10:32
        No to ja niestety nie dotrę :( Ale mam nadzieję, że spotkanie bedzie
        udane i odbędzie się następne, a za to Wy bedziecie bardziej
        doświadczone i mi doradzicie :)
        • quleczka Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 10:36
          przykro mi :/

ale niestety nie ma szans by kazdemu pasowalo, choc wiadomo, ze tak byloby
          najlepiej ...
        • eirenn Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 10:42
          Dopisałam się, gdzie się dało. Mam nadzieję, że uda mi się z Wami spotkać.

Do organizatorki: w sprawach ważnych mailować, bo w czasie sesji rzadko zaglądam
          na lobby. eirenn(MAŁPA)o2.pl
          • quleczka Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 11:41
            a mamy jakas organizatorke? ;)

ale jak cos to ja postaram sie zamailowac jak wszystko ustalimy
            • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 14:21
              Ok, to co? Może poczekajmy do niedzieli. Do Babiego Lata zadzwoniłoby się w
              poniedziałek, czyli na prawie 1,5 tygodnia przed spotkaniem. Chyba wystarczy.

A co do formularza, do drugiego nie wpisała się tylko Jagaa, reszta dziewczyn jest.

zoi2 - pamiętam Twój apel o datę późniejszą, niż 21. luty ze względu na
              delegację. Liczyłam, że da się zrobić. Jednak jak widzisz, preferencje były
              inne. Mam jednak nadzieję, że na spotkaniu na tyle się zjednoczymy ;-), że
              wkrótce będziemy się umawiać na drugi zlot:-)

• teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 14:24
                quleczka - mianuję Cię w takim razie naszą organizatorką, jako że często tu
                zaglądasz i jesteś na bieżąco w dyskusji :-) przyjmujesz na swoje barki? ;-)
                • quleczka Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 19:49
                  szczerze, wolalabym nie..ze mnie marny organizator zazwyczaj, za to pomocnikiem
                  organizatora lubie byc ;)

> Ok, to co? Może poczekajmy do niedzieli. Do Babiego Lata zadzwoniłoby się w
                  > poniedziałek, czyli na prawie 1,5 tygodnia przed spotkaniem. Chyba wystarczy.

mysle, ze tak jest ok :)

maheda - pamietam cie ze zlotu LB w katowicach, swietnie by bylo jakbys dala
                  wspomoc nas malobiusciaste swoja rada i doswiadczeniem :)
              • zoi2 Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 19:07
                Trzymam za słowo :) Piszę się z góry na drugi zlot :)))
                • stotka90 Re: forumki ze Śląska 05.02.09, 23:52
                  mi 21. lutego tez pasuje (ufff, ze padlo na ten termin!) i wczesna
                  godzina rowniez :) podobnie jak czesc z Was - bede z siebie dumna,
                  gdy uda mi się zwlec wczesnie z łozka :D
                  a tak w ogole to - pytanie moze glupie, ale - czy za wynajem salki w
                  BL bedziemy placic, orientuje sie ktos?
                  • maheda Re: forumki ze Śląska 06.02.09, 11:34
                    Jeśli powiecie, że jesteście z LMB, to nie będziecie płacić, one są do nas już
                    przyzwyczajone :D
                    • quleczka Re: forumki ze Śląska 06.02.09, 12:59
                      no i mysle, ze suma sumarum pewnie kazda i tak zamowi cos do picia czy jakies
                      ciacho...wiec zgaduje, ze i tak pewnie beda mialy wiekszy ruch niz przecietnie
                      w soboty w poludnie :)
                      • maheda Re: forumki ze Śląska 06.02.09, 13:42
                        Właśnie :)
    • mohherowa Re: forumki ze Śląska 06.02.09, 19:24
      A ja się zdążyłam przeprowadzić jednak... I teraz jestem forumką z Krakowa...
      Ale chyba mnie wpuścicie? :)).
      Babie Lato, 21 lutego godz 12 jak rozumiem? :)
      • quleczka Re: forumki ze Śląska 06.02.09, 21:45
        no na 100% to bedzie pewne po zadzwonieniu tam i potwierdzeniu :)

ja mysle, ze nawet jesli ktos z gdanska ma ochote przyjechac to jest mile
        widziany :)
        • teekanne_mm Re: forumki ze Śląska 06.02.09, 22:01
          a gdzie reszta dziewczyn i ich potwierdzenia przybycia? :-)
    • pollny_mak POTWIERDZAM - pollny_mak 07.02.09, 13:24
      Ja już wprawdzie pisałam, że mi pasuje, już nie jeden raz, mam na myśli
      formularze. Ale żeby nie było, potwierdzam oficjalnie wszem i wobec ;P
      • teekanne_mm Re: POTWIERDZAM - pollny_mak 07.02.09, 16:29
        W zasadzie chodzi o potwierdzenie, że i zasugerowana godzina 12.00 pasuje, albo
        i nie :-)
      • estrellenka POTWIERDZAM - estrellenka 07.02.09, 21:34
        Również potwierdzam, że zjawię się 21 o 12.00 ;) Czekam na końcowe ustalenia :)
      • quleczka POTWIERDZAM - quleczka 08.02.09, 00:01
        to i ja potwierdze :)
    • stotka90 POTWIERDZAM stotka 07.02.09, 22:05
      potwierdzalam juz, ale na wszelki wypadek piszę jeszcze raz - 21.
      litego, godzina 12 :)
      {mozliwe, ze bede wczesniej/pozniej, bo jestem skazana na pkp, a jak
      to z nimi jest - wiadomo ;)}
      • stotka90 Re: POTWIERDZAM stotka 07.02.09, 22:08
        kurcze, spojrzalam teraz na pociągi i:
        przyjazd: 10.46, 13.16 lub 14.10 :///
        • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 08.02.09, 00:03
          to jest kawiarnia - spokojnie :) ja znajac zycie pewnie tez bede przed 12 :)

swoja droga - kto bedzie samochodem i moze wziac jakies lustro? zebysmy nie byly
          uzalenione tylko od tego w lazience :)
          • teekanne_mm Re: POTWIERDZAM stotka 08.02.09, 01:06
            stotka90 - myślę, że jak będziesz w Katowicach o 10.46 to przez tą godzinę
            nudzić się nie będziesz. Zawsze możesz odwiedzić 2 katowickie sklepy z bielizną,
            polecane już zresztą w wątku dotyczącym sklepów stacjonarnych. MiG na Korfantego
            2 i 6. Zmysł na Dworcowej 5. Obydwa są zaledwie 5 min. drogi od dworca :-)
            • teekanne_mm Re: POTWIERDZAM stotka 08.02.09, 01:19
              Byłam dziś niedaleko Gliwickiej, więc nie oparłam się pokusie i wstąpiłam do
              Babiego Lata. Zapytałam, czy ok. 10 lobbystek to wystarczająca liczba, żeby
              wypożyczyć nam na kilka godzin sale za kotarą :) Pani powiedziała, że nie ma
              sprawy. Jak będzie nas do 10 osób, to będziemy mieć do dyspozycji mniejszą
              salkę, jeśli będzie nas więcej możemy wypożyczyć tą większą. Tak więc wstępnie
              zarezerwowałam co trzeba (pani zapisała w kalendarzu) i powiedziałam, że
              będziemy jeszcze potwierdzać w poniedziałek. Pani wzięła mój numer i też ma
              potwierdzić tę datę. Tak więc czekamy do jutra na info od reszty dziewczyn i za
              2 dni potwierdzimy date, godzine i miejsce już na 100%.
              • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 08.02.09, 10:42
                super, ze wstapilas :)

ktora wieksza? ta do ktorej sie wchodzi? to chyba sredni pomysl :) czy jest
                jakas trzecia, ktorej nie zauwazylam?

tak czy inaczej jesli mozna ta za kotara to na 100% jest ok :)
              • hhtp Re: POTWIERDZAM stotka 09.02.09, 10:11
                Ja również potwierdzam obecność, przepraszam że dopiero dzisiaj piszę ale mam
                problemy z kablem od internetu i go po prostu ciagle nie mam :/
              • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 09.02.09, 13:27
                no to co - potwierdzamy? :)
                • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 10.02.09, 10:40
                  no to jak - na czym w koncu stanelo w tym babim lecie? czy ze my mialysmy
                  dzwonic w poniedzialek czy juz tylko one mialy potwierdzic?
                  • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 11.02.09, 11:07
                    jest tu jeszcze ktos? :D
                    • hhtp Re: POTWIERDZAM stotka 11.02.09, 11:17
                      Ja jestem :)
                      • teekanne_mm Re: POTWIERDZAM stotka 12.02.09, 00:57
                        Powiedziałam pani, że naszą rezerwacje potwierdzimy jeszcze w poniedziałek.
                        Poniedziałek minął, a część dziewczyn ostatecznie nie potwierdziła, że godzina
                        im pasuje. Mogę tam jutro zadzwonić, ale w związku z powyższym, nie wiem jaką
                        liczbę osób podać... Bo jak pisałam wcześniej, przy 10 osobach będziemy w
                        mniejszej sali, ale jakby było 13 lobbystek to w większej. Potwierdzając
                        ostatecznie, pani na pewno chciałaby wiedzieć, którą z sal mają dla nas
                        przygotować...

To co? Bierzemy mniejszą?
                        • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 12.02.09, 10:53
                          nie ma sensu czekac az kazda potwierdzi :) mysle, ze bedzie nas z 10 raczej -
                          zreszta i tak nie bedziemy przy stolikach za bardzo siedziec, wiec wielkosc nie
                          gra tak roli :)

zalezy nam na tej sali za kotara i tyle - ona chyba jest mala :)
                          • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 12.02.09, 10:57
                            jak potwierdzic to wrzuc nowy watek z data i miejscem w tytule - tak by byly
                            wszystkie ustalenia w jednym miejscu - no chyba, ze nbardzo nie chcesz to ja
                            wrzuce ;)

zeby kazdy zobaczyl i zeby dziewczyny sie tam wpisaly, ze beda...bo ten zrobil
                            sie juz dosc dlugi i malo czytelny no i temat nie wskazuje na spotkanie

warto tez napisac tam o przywieszkach i o lustrze jesli ktos zmotoryzowany ma -
                            im wiecej tym lepiej :)

ja potem rozesle na wszystkie maile te dane - tak dla pewnosci :)
                        • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 13.02.09, 18:07
                          i jak tam? zadzwonilas? :)
            • quleczka Re: POTWIERDZAM stotka 08.02.09, 10:44
              dokladnie, mozna do sklepow (bieliznianych lub innych) mozna na kawke do babiego
              lata z jakas mila gazetka i poczekac na reszte :)

na pewno nie bedziesz jedyna, ktora pojawi sie troche wczesniej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka