Dodaj do ulubionych

Brafitting Heiko

26.09.12, 11:51
Czyżby to był sklep Pani Hani?

www.heiko.com.pl/
Rozbawił mnie tekst w dziale Brafitting:

"Brafitting to słowo bardzo modne w ostatnim czasie. Przyszło do Polski wraz z bielizną różnych firm angielskich. Oznacza dopasowanie, mierzenie lub dobieranie biustonosza.
Żonglują nim Panie na wszelkich damskich forach internetowych, traktując brafitting prawie jako odkrycie 21 wieku. Zgodzić się mogę, ze jest to odkrycie dla nowych pokoleń Pań. Mówiąc nowych mam na myśli te osoby, które zaczęły kupować staniki w latach 70-tych.."

Czy ta Pani nas obraża? ;) Czuję w tym tekście lekceważenie i deprecjonowanie "Pań na forach internetowych".

---
Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
tnij.org/staniki01
Obserwuj wątek
    • moniach_1 Re: Brafitting Heiko 26.09.12, 12:12
      Nie wiem czy bardziej bawi czy niepokoi to wmawianie bezradności klientkom:
      "ZGADZAMY SIĘ Z OPINIAMI ANGIELSKICH BRAFITTEREK, ŻE NIE NALEŻY SAMEJ DOBIERAĆ BIUSTONOSZ, A TYLKO Z POMOCĄ DOŚWIADCZONEJ BRAFITTERKI."

My tu na forach jesteśmy głupiutkie kobiety goniące za nową modą z Anglii, ale ich klientki docelowo mają nie być sobie w stanie sobie dobrać stanika?... W sumie wtedy nie będzie sobie mogła kupić gdzie indziej, bo nie będzie wiedzieć co, też jakiś model biznesowy ;)
      • ptysiowa_7 Re: Brafitting Heiko 26.09.12, 12:47
        A to mnie wcale nie dziwi, to przecież stara technika pani Hani - wmówić klientce, że tylko ona (p. Hania) posiada wiedzę tajemną, jak dobrać biustonosz, nie objaśniać, na co zwrócić uwagę przy dobieraniu, jak poznać źle i dobrze dobrany biustonosz, i w ten sposób przywiązać klientkę do siebie. A ten sklep to chyba należy do byłych pracownic p. Hani (??), bo ona ma swój sklep na Smolnej.
    • kollii123 Re: Brafitting Heiko 26.09.12, 14:02
      Pani Hania prowadzi sklep na Smolnej, już dłuższego czasu.
      Prawie codziennie przechodzę obok, więc wiem i też się dziwię, bo przeważnie zawsze jest kolejka oczekujących .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka