Dodaj do ulubionych

Bra- fitting po polsku

02.02.13, 19:07
Niespełna rok temu otwarłam Salon Bielizny "Iza-Bra Bielizna, Bra- fitting" w Koziegłowach k.Poznania. Wychodząc z założenia,że polskie też potrafi być dobre specjalizuję się w polskich markach bielizny. Tym sposobem wspieram polską przedsiębiorczość i daję klientkom możliwość zadowolenia z posiadania dobrze dobranego biustonosza zakupionego w rozsądnej cenie. Firmy "AVA Lingerie ", 'Kris Line", "VENA Lingerie", to firmy specjalizujące się w "biuściastej rozmiarówce". W tym roku "AVA Lingerie" w wybranych modelach poszerzyła swoją rozmiarówkę do miseczki K,natomiast "Kris Line" nawet do O. Przyznam szczerze,że jestem pod niesamowitym wrażeniem konstrukcji, jak i designu ,które oferują wspomniane marki. Widać,że nabrały wiatru w żagle i próbują gonić marki brytyjskie. Nie zapomniałam również o mało biuściastych, oferując im bieliznę firmy "Agio",czy "Esotiq-Henderson". Konstrukcje oparte na push up mają różne nowoczesne wypełnienia - od wbudowanych wkładek żelowych dopasowujących się do kształtu piersi pod wpływem ciepłoty ciała - do miseczek zapamiętujących kształt piersi włącznie. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom moich obecnych oraz przyszłych klientek bardzo chciałabym poznać Wasze zdanie na temat polskich biustonoszy. Korzystając z okazji zapraszam serdecznie do odwiedzin mojego salonu. Szczegóły znajdziecie na stronie www.izabra.pl
Obserwuj wątek
    • ania.kar Re: Bra- fitting po polsku 02.02.13, 22:58
      > Wycho
      > dząc naprzeciw oczekiwaniom moich obecnych oraz przyszłych klientek bardzo chci
      > ałabym poznać Wasze zdanie na temat polskich biustonoszy.

Mam wrażenie, że na Lobby oraz w katalogu i na forum Balkonetki:
      balkonetka.pl/katalog/
      przeważają ostatnio wątki/recenzje z opiniami właśnie polskich biustonoszy. Lektury jest całkiem dużo :)
      Tu jest ogólny wątek o zmianach na polskim rynku:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96292365,,Polskie_firmy_godne_uwagi_postepy_na_rynku.html?v=2
      A tu poszczególne wątki marek, które masz w sklepie:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,134097503,134097503,Firma_Ava_2_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,40950344,40950344,Kris_Line_ktos_uzywal_bo_doszli_do_F_.html
      i innych polskich firm:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,135512596,135512596,EFFUNIAK_15.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,38520051,38520051,COMEXIM.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,129080507,129080507,ONLYHER_tym_razem_jako_marka_stanikow_.html
      Jest co czytać :)

• iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 02.02.13, 23:38
        Dzięki wielkie.. Zabieram się do lektury :)
    • jul-kaa Re: Bra- fitting po polsku 03.02.13, 15:50
      Długo miałam biust w okolicy 85HH/J, pasowały na mnie wyłącznie Effuniaki i rzadko Panache. Teraz mam raczej 75GG i za namową brafitterki z Dopasowanej kupiłam półusztywnianą Avę. Jestem nią zachwycona, noszę ją bardzo intensywnie i ma się dobrze, robi świetny kształt, jest wygodna. Wadą jest dwustopniowa regulacja obwodu. W niedużym mieście mierzyłam jednak kilkanaście innych Av i wszystkie leżały bardzo kiepsko. Mam wrażenie, ze były z jakiejś starej kolekci, bo konstrukcja była nienajlepsza.

Cieszę się, że polskie marki są promowane, bo sektor tańszych staników nadal nie jest porządnie zagospodarowany
      • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 03.02.13, 22:11
        Jak najbardziej zgadzam się z Tobą. Ja również jestem pod wrażeniem modeli AVY , ale tylko w wersji semi-soft. W ubiegłym roku w zasadzie wszystkie modele był bardzo udane. W tym roku pojawił się już jeden z pierwszych z kolekcji wiosna- lato 2013. Mowa o AVA 1054. Jest rewelacyjny i zdecydowanie go polecam. Czekam z utęsknieniem na pierwszy model w poszerzonej rozmiarówce do K. Ciekawa jestem,czy i w tym rozmiarze będzie dobrze podtrzymywać biust.
        • martvica Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 10:46
          A czy mostek w tym nowym semi-sofcie jest dużo wyższy niż w poprzednich kolekcjach? Mnie trochę odstrasza, bo kojarzy mi się z tymi dziurawymi mostkami z ich full-cupów, które były dla mnie zdecydowanie za wysokie.
          • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 21:45
            Niestety tak. Mostki w semi softowych AVAch mają wysokie mostki i są wąsko fiszbinowe. Jeśli interesują Cię modele o niższych mostkach,to spójrz może na model AVA 1038. Jest to konstrukcja push-up,ale jakże inna od dotychczasowej. Wzmocnieniem jest tylko cieniutka poduszeczka,a model sam w sobie zachodzi dość wysoko przy zdecydowanie niższym mostku niż w wersjach semi softowych.
            • martvica Re: Bra- fitting po polsku 05.02.13, 13:44
              Czyli jednak podnieśli mostki, fatalnie ;( Miałam nadzieję że tylko na zdjęciach tak wyszło. Mam Troppo: www.avalingerie.pl/pl-pl/model/av-735-troppo-semi-soft,38 i to jest całkiem niezła konstrukcja, a mostek w rozmiarze 70F ma ok 7cm, minimalnie wyższy niż w push-upie.
              Mnie się podobają ich zwykłe push-upy, nie muszę mieć wysokiego zabudowania, mam nieduży i jędrny biust i nie lubię go za bardzo zasłaniać :) W Troppo pokochałam niski mostek, ładny profil, obłędnie piękny kolor i fantastyczne zebranie do środka, ale więcej semi-softów już w takim razie nie kupię. Szkoda.
              • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 05.02.13, 22:06
                Skoro lubisz AVowe push-upy i niskie mostki,to może zaciekawi Cię coś takiego? Spójrz proszę w galerię. Chodzi o model AVA 1025. Jest to push-up z zakrytymi fiszbinami. Bardzo ciekawie wygląda,a jeszcze ciekawiej leży na małych, zgrabnych biustach. Niebawem ukaże się czarna wersja kolorystyczna tego modelu.
      • yaga7 Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 10:53
        Czy mogłabyś wrzucić do galerii? Polskie marki w takich rozmiarach prawie tam nie występują, a chętnie zobaczę, jak się prezentuje :)
        • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 21:09
          Bardzo proszę.. Zdjęcia modelu AVA 1054,jak również trzech innych nowych modeli zamieściłam w galerii. Model AVA 1037 jest w poszerzonej rozmiarówce do "K". Jeśli jesteś zainteresowana szczegółami kolekcji AVA, to zapraszam na moją stronę na FB www.facebook.com/pages/Iza-Bra-BieliznaBra-fitting-wwwizabrapl/235080323246207?fref=ts
    • martvica Ava - rozmiarówka 03.02.13, 22:02
      Byłam zachwycona nowo odkrytą Avą, ale mój entuzjazm trochę osłabł (znaczy mam focha na drugą kolekcję z rzędu). Zastanawiam się trochę nad rozmiarówką ich halfów, a wolę zapytać właścicielkę salonu niz ich profil na FB - jeśli w modelach semi-soft pasuje mi 70F (z odrobina luzu w miskach), a w push-upach 65H (ewentualnie 70G, ale jest luźne), to w jaki rozmiar powinnam celować w modelach half-cup? Jeśli je oczywiście prowadzisz, w Krakowie na przykład stacjonarnie nie znalazłam nigdzie, tylko pozostałe kroje :(
      • iza.bra Re: Ava - rozmiarówka 04.02.13, 21:35
        Przyznam się szczerze,że nie miałam jeszcze half- cup z AVY. Nie wiem przypadkiem,czy Ty nie mylisz Falf- cupów z ubiegłorocznymi push-upami. Mają one nieco wyższą konstrukcję niż typowe push-upy,ale nie mają tak charakterystycznego dla haft- cupów pionowego cięcia przez środek.
        • martvica Re: Ava - rozmiarówka 05.02.13, 13:37
          Nie mylę. Ostatnio mieli z tej konstrukcji Priusa: www.avalingerie.pl/pl-pl/model/av-1004-prius-half-cup,235 (był jeszcze push-up i full-cup, taka usztywniana bardziej zabudowana wersja która mi straaasznie nie podchodzi). We wcześniejszych kolekcjach ich było trochę więcej, ale na żadnego nie trafiłam i jestem nieszczęśliwa.
          Chyba zostanę przy ich push-upach jeśli się trafi coś ładnego, mam Berberis AV991 i to jest stopień zabudowania który mi odpowiada (tylko rozciągliwe są bardziej niż semisofty, mam nadzieję że nie postanowią jeszcze radośnie ograniczyć rozmiarówki po zepsuciu konstrukcji i wypuszczeniu mdłych kolorystycznie kolekcji).
          • iza.bra Re: Ava - rozmiarówka 05.02.13, 22:26
            Faktycznie model AVY 1004 pochodzi z ubiegłorocznej kolekcji, jednak w hurtowniach poznańskich w ogóle nie był dostępny. Była tylko wersja Full-cup i push-up. Wypróbuj proszę model AVA 1025. jest bardzo zbliżony do opisywanego przez Ciebie. Mam nadzieję,że będziesz zadowolona, a ja swoją drogą zwrócę na to uwagę. Pozdrawiam
      • ania.biulandia Re: Ava - rozmiarówka 04.02.13, 23:22
        Sądzę, że możesz spróbować również z 70F, one są minimalnie mniejsze od półusztywnianych także powinno pasować.
        Ale zmartwię Cię - nawet w hurtowniach są niedobitki... U mnie dosłownie kilka sztuk zostało w mniej chodliwych rozmiarach. Nie produkują i nie potrafię się dowiedzieć czy do nich wrócą. :(
        • martvica Re: Ava - rozmiarówka 05.02.13, 13:32
          Czyli ścisłe są? Tak myślałam że 70F/G. W ogóle mało ich jest gdziekolwiek, w sklepie stacjonarnym ze sporym wyborem pani nie miała ani jednego, w sklepach internetowych też nie ma, na allegro czasem się coś trafi ze starszych kolekcji ale albo nie to co chciałam albo rozmiar nie ten. Miałam nadzieję że wypuszczą jeszcze coś w tym kroju i mojej stylistyce - Kasjopeja: www.avalingerie.pl/pl-pl/model/av-827-kasjopeja-half-cup,23 była cudna, ewentualnie Juno: www.avalingerie.pl/pl-pl/model/av-840-juno-half-cup,156 jeszcze żeby była cała w kratkę... A tu ani jednego modelu z tej konstrukcji, moje pytanie o miękkie halfy zignorowali, osoba pisząca na ich FB utrzymuje zerowy kontakt z fanami, juz nie wiem gdzie by mozna pisać...
          • iza.bra Re: Ava - rozmiarówka 05.02.13, 22:16
            Problem z modelami AVY jest taki,że większość to modele kolekcyjne. Pojawiają się i znikają niczym fata morgana. Przejrzałam specjalnie całą kolekcję tego roczną i nie ma w niej żadnego haft-cupa. Pojawi się trochę full-cupów i bardotek. Twoja sugestia jest bardzo słuszna i obiecuję,że przy najbliższej okazji kontaktu z AVĄ zwrócę im na to uwagę.
    • kerima71 Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 12:31
      zgadzam się z zachwytami nad avą. Jednak nie wszystkie semi-softy są w stanie utrzymać ciężkie biusty . Na przykład ava 734 nie utrzymywała biustu 75 I.Lepiej radziła sobie ava 995/2 a całkiem dobrze full cup 924.
      • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 21:48
        Myślę,że byłabyś zadowolona z AVY 1054 oraz z AVY 996.
        • kerima71 Re: Bra- fitting po polsku 07.02.13, 15:15
          czy dobrze w takim razie rozumiem,że ava 1054 ma głębsze miseczki niż ava 734(porównywalne do 995/2)?
          • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 08.02.13, 05:35
            Dokładnie tak. AVA 1054 ma wysoko zachodzące miseczki - full cup na maxa. Odważę się uznać,że nawet wyżej zachodzą niż 995/2. Pomimo tego AVA 1054 mocno zabudowuje biust,to jest bardzo subtelna i wygląda na biuście bardzo zgrabnie. To jeden z lepszych modeli. Polecam
            www.izabra.pl
    • azymut17 Re: Bra- fitting po polsku 04.02.13, 22:39
      iza.bra napisał(a):
      > Wycho
      > dząc naprzeciw oczekiwaniom moich obecnych oraz przyszłych klientek bardzo chci
      > ałabym poznać Wasze zdanie na temat polskich biustonoszy.

Domyślam się, że interesuje Cię raczej opinia o firmach, które możesz mieć w sklepie? Więc informacja o tym, że na mnie super leżą modele Avocado jest niepotrzebna? ;-)

Ja jestem zniechęcona w temacie polskich staników. Oprócz wspomnianego Avocado leży na mnie tylko Effuniak. Fakt, nie mierzyłam wszystkiego. Kilka lat temu miałam do czynienia z Samantą, Gorsenią i Mileną. Krótko mówiąc, były to niedopracowane konstrukcje, z tego wszystkiego ta pierwsza była najlepsza. W styczniu miałam okazję zmierzyć Corin, Dalię i Comexim. Miałam mało czasu, więc nie zrecenzuję dokładnie, bo i do przymierzalni musiałam wejść w towarzystwie dziecięcia.

Comexim - mierzyłam model (o ile dobrze poznaję na stronie producenta) Iris, ale pani mnie poinformowała, że model nie ma znaczenia, bo w tej firmie wszystkie są identyczne, różnią się tylko materiałem na wierzchu. Mam nadzieję, że nie była to ściema, choć z drugiej strony dawałoby to szanse tej firmie u mnie. Stanik odstawał na mostku bardzo wcinając się jednocześnie w pachy, nie było więc sensu próbować większej michy. Obwód 65 za ciasny, 70 nawet o.k.

Dalia - semi soft fioletowo-bordowy, wg strony podobna jest Nadja. Tutaj (o ile dobrze pamiętam) mostek przylegał, ale był za wysoki i za szeroki, uciskał piersi, a to w moim przypadku (KP) jest absolutnie wykluczone. No i ucinał ręce.

Corin - tu byłam zniechęcona, więc przy powtórce z rozrywki (źle leżące miski, zły mostek, ucinanie rąk) nie próbowałam dalej.

Na koniec dostałam karmnik Allesa - od razu, już w rękach, poczułam niższą jakość. Po założeniu miałam wrażenie, że usztywnienie w miskach jest z tektury...

Od dawna twierdzę, że mam nietypowy biust (ha ha, wszystkie chyba tutaj tak o sobie myślałyśmy, a wiele myśli tak dalej). Potrzebuję wąskich fiszbin i niskiego zabudowania miski na linii ramiączko-koniec fiszbiny, przy stosunkowo małym rozmiarze (kiedyś 30DD, teraz 30E-F). Czyli przeskalowane rozmiary z dużego na mały biust ;-) Najlepiej leżą na mnie miękkie Freyowe plandże (Arabelka itp.) i halfy Fauve (Emmanuelle rządzi i wymiata!). Nie wiem, co w takiej sytuacji daloby się dopasować z polskich firm innych niż wspomniane Avocado i EM.
      • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 07.02.13, 10:23
        Dla mnie każda opinia o biustonoszach jest ważna. Staram się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom klientek,a żeby poznać ich upodobania konstrukcyjne, to ważnym jest dla mnie to, co na swoim biuście nosiły do tej pory :). Próbowałaś może czegoś z modeli bazowych Kris Line? Mam na myśli Fortunę, Brillanta, czy Consuelę. Myślę,że z tych modeli wybrałabyś coś dla siebie. Domyślam się,że nadal karmisz,więc podpowiem,że każdy modeli występuje również w postaci "karmnika". Od "normalnego" modelu stanika różni się bawełnianym wyściełaniem miseczki od wewnątrz, co zapobiega otarciom brodawki o tiulową koronkę, no i oczywiście posiada wersję zapięciową typu "klik-klak". W końcu dostępny jest fajny stanik dla karmiących nie ujmujący młodym mamom kobiecości, bo jak się patrzy na typowe bawełniane "karmniki",to faktycznie odechciewa się rodzić :)

www.izabra.pl
        • azymut17 Re: Bra- fitting po polsku 07.02.13, 15:32
          iza.bra napisał(a):

> Próbowałaś może cz
          > egoś z modeli bazowych Kris Line? Mam na myśli Fortunę, Brillanta, czy Consuelę
          > . Myślę,że z tych modeli wybrałabyś coś dla siebie. Domyślam się,że nadal karmi
          > sz,więc podpowiem,że każdy modeli występuje również w postaci "karmnika".

Krisa nie próbowałam, ale czaję się na niego, nie mam tylko gdzie zmierzyć, musiałabym gdzieś dalej chyba pojechać. A co to znaczy, że każdy model występuje jako karmnik? Producent przerabia na życzenie klientki czy po prostu szyją i można sobie zamówić z prawem zwrotu?

> W końcu dostępny jest fajny stanik dla karmi
          > ących nie ujmujący młodym mamom kobiecości, bo jak się patrzy na typowe bawełni
          > ane "karmniki",to faktycznie odechciewa się rodzić :)

Bez przesady tak źle nie jest :-) Hot Milki są na rynku już kilka lat! Cake też nie jest nowicjuszem, dwa lata chyba ma. Z Panasza koronkowa Sophia, z Freyi panterkowa Kelly też od dawna są dostępne. Chyba, że chodziło Ci o staniki polskie? Bo tutaj to chyba rzeczywiście posucha, nie wiem, bo od kilku lat nosze tylko brytyjczyki (a teraz i nowozelandczyki, bo australijczyki na mnie nie chciały leżeć :-)))
          Lobby broni, Lobby radzi...
          • madzioreck Re: Bra- fitting po polsku 07.02.13, 17:07
            A co to znaczy, że każdy model występuje j
            > ako karmnik? Producent przerabia na życzenie klientki czy po prostu szyją i moż
            > na sobie zamówić z prawem zwrotu?

Nie jest to przeróbka na zamówienie, po prostu chyba cała bazówka i część staników z kolekcji sezonowych jest szytych też w wersji karmnikowej, normalnie można odesłać.

> Bez przesady tak źle nie jest :-) Hot Milki są na rynku już kilka lat! Cake też
            > nie jest nowicjuszem, dwa lata chyba ma. Z Panasza koronkowa Sophia, z Freyi p
            > anterkowa Kelly też od dawna są dostępne.

Tyle, że takie np. Krisy w wersji do karmienia nie odbiegają kształtowaniem i podtrzymaniem (ani też rozmiarówką, zdaje się) od wersji zwykłych. Z brytyjskimi karmnikami, które widziałam nabiustnie, bywa już różnie.
            • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 08.02.13, 06:54
              To znaczy,że każdy model z kolekcji bazowej ( w pełnej rozmiarówce) jest dostępny w wersji karmnikowej. Nie trzeba niczego specjalnie zamawiać,a jak wiadomo w sprzedaży internetowej prawo zwrotu zawsze istnieje. Użalając się nad jakością i designem biustonoszy do karmienia miałam na myśli stricte polskich producentów bielizny :)
          • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 08.02.13, 07:09
            Skontaktuj się ze mną mailowo,a podpowiem Tobie gdzie w najbliższej Twojej okolicy dostępne są modele Kris Line - sklep@izabra.pl
            www.izabra.pl
    • roza_am Re: Bra- fitting po polsku 05.02.13, 23:58
      Izo, a czy mogłabyś napisać coś więcej o marce Vena, którą wymieniłaś? Na forum prawie nic o niej nie ma, więc jakieś bliższe info od osoby będącej "w temacie" bardzo by się nam przydało.
      • iza.bra Re: Bra- fitting po polsku 07.02.13, 09:12
        Firma VENA oferuje modele raczej szeroko- fiszbinowe,w większości oparte na konstrukcjach full-cup'ów. Chodź w roku ubiegłym pojawiły się również wersje push-up. Przyznam szczerze,że to bardzo intrygująca marka trafiająca w gusta zarówno młodych dziewczyn, jak i dojrzałych pań,a i starsze panie w modelach bazowych wyglądają znakomicie. Modele VENY nie dają efektu "do góry i do środka", czasami dają poczucie takiego "masywnego "wyglądu i kobieta wygląda niczym DDRowska pływaczka -to takie moje sklepowe określenie :) Często jednak bywa tak,że faktycznie biust w Venie leży znakomicie. Powiem więcej - jeśli kobieta raz przypodoba sobie VENĘ, to później już w ciemno kupuje wszystkie jej modele. Mam nawet pewną młodą klientkę,która jest tak zakochana w Venie,że o innych modelach nie chce słyszeć. Ot ,taka wierność marce :) Niestety minusem tej marki jest trochę znikoma rozmiarówka: 70 D-H,75 B-H,80 B-G,85B-F, 90 B-E,95 -D,przy czym najlepiej leżą modele do 80 w obwodzie. Większe "wylewają się" bokiem,tworząc efekt oponki. Zdałoby się powiększyć rozmiarówkę o 65 w obwodzie. Tym bardziej,że obwodowo wypadają dość luźno. Wielokrotnie zwracałam na to uwagę VENIE,ale jak dotąd bezskutecznie. Nie mniej jednak marka jest godna uwagi. Jeśli mieszkasz w okolicach Poznania, to serdecznie zapraszam do mojego salonu. Poprzymierzasz modele Veny i określisz, czy ten model stworzony jest dla Twojego biustu,czy też nie.
        • roza_am Re: Bra- fitting po polsku 07.02.13, 14:08
          Dzięki Izo za zaproszenie, ale a) mam daleko :), b) szerokie fiszbiny to nie dla mnie, c) nie ma dla mnie rozmiaru :). Ale za opis bardzo dziękuję, na pewno się komuś przyda. Myślę, że ta marka może być np. tańszą alternatywą dla pań, którym najbardziej pasuje Fantasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka