Dodaj do ulubionych

URKYE - 4 - probiuściasta marka odzieżowa

20.04.13, 23:16
URKYE to probiuściasta marka odzieżowa kierowana do wszystkich kobiet, bez względu na to, czy mają mały, średni czy duży biust.

Sklep dostępny jest pod adresem www.urkye.pl

W naszej ofercie znajdziecie probiuściaste bluzki, koszule, sukienki, sweterki, w przyszłości również żakiety, płaszcze i kurtki.

Wszystkie ubrania dostępne są w rozmiarze głównym 34-44 oraz w trzech rozmiarach pobocznych "o", "oo" oraz "ooo" dla tkanin oraz "o/oo" i "oo/ooo" dla dzianin. Skok między poszczególnymi rozmiarami wynosi 4cm, dzięki czemu łatwiej dobrać idealny rozmiar. Więcej informacji o naszej rozmiarówce znajdziecie tutaj.

Zapraszamy na naszego fan pagea. Dla lubiących szycie i ciekawych aktualnych prac nad nowymi krojami, zapraszamy również do odwiedzenia bloga o szyciu, od którego wszystko się zaczęło.

Wątek nr 1 dostępny tutaj.
Wątek nr 2 dostępny tutaj.
Wątek nr 3 dostępny tutaj.
Obserwuj wątek
    • urkye Nowości i promocje 20.04.13, 23:17
      Tutaj będziemy Was informować o nowościach w naszym sklepie :)
      • urkye Nowe Tuby już są dostępne :) 20.04.13, 23:20
        https://urkye.pl/public/assets/tubyPL.jpg

Uzupełniona została bazówka (czerwony, czarny, szary) oraz pojawiły się nowe kolory sezonowe (piaskowy, wrzosowy, żółty, trawiasty i niebieski). Zapraszamy! :)
        • cookies_77 Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 20.04.13, 23:44
          Niezadowolonam.
          Miałam dać sobie szlaban na zakupy i co? I co? :<
        • milstar Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 21.04.13, 00:40
          Ula, a żółty i niebieski są bardzo jaskrawe?
          • urkye Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 21.04.13, 11:10
            Jaskrawe... Hmm... Na pewno nie są z tych kolorów odblaskowych;) Ale są bardzo nasycone. Żółty, zielony i niebieski to zdecydowanie nie pastele.
            Wrzos i piasek są spokojniejsze :)
        • swierszczowa1 Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 21.04.13, 10:52
          Super te kolory. Już zamówiłam czerwoną (nie załapałam się w zeszłym roku) i niebieską.
          Kuszą mnie jeszcze zółty i zielony (tego zielonego jestem ciekawa, co monitor to inaczej wygląda, wolałabym intensywny i jaskrawy, a nie pastelowy).
          Czy planujesz z tych materiałów jeszcze coś? Proszę, proszę.
          • urkye Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 21.04.13, 11:11
            Zielony jest intensywny, zachęcam :)))
            Na razie będziemy obserwować jakim zainteresowaniem cieszą się te kolory i zobaczymy :)
            • magda2em Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 21.04.13, 12:15
              Niestety będę podziwiać Tuby tym razem na odległość - kolory śliczne, ale kompletnie nie moje, będę w nich wyglądać jak trup lub inne zombie ;) Mam nadzieję, że znajdą wielbicielki, bo kolory są naprawdę zjawiskowe.
              • pierwszalitera Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 21.04.13, 13:21
                Faktycznie kolory są piękne, ale dla ciepłego typu nadaje się tylko piaskowa i żółta. Żółta jest mi jednak zbyt intensywna. Dla bledziuchów lepsza jest jaśniejsza wanilia: https://www.my-bastelshop.de/images/product_images/thumbnail_images/karten17_953_0.jpg
                Liczyłam też, że ten niebieski będzie nieco jaśniejszy, akwamarynowy.

Coś jak te majteczki: https://thumbs4.ebaystatic.com/m/mk-dsPbfI44nJynTV7HqjLw/140.jpg

Fajny byłby jeszcze koralowy: https://ecx.images-amazon.com/images/I/31jrG5vJOiL._SL160_.jpg

Ale przynajmniej piaskowy jest super. :-)
                • urkye Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 07:44
                  Tu pozwolę się nie zgodzić - sama mam ciepły typ kolorystyczny, pasuje mi wrzos i piasek oraz - o dziwo - niebieski (on jest dość neutralny). W żółtym i zielonym wyglądałam średnio;)
                  Oli i Kasi - reprezentującym zimne typy kolorystyczne - pięknie było w zieleni, żółci i niebieskim.

Koralowy jest dostępny u producenta, może wypróbujemy go na kolejnej bluzce ;)
                  • pierwszalitera Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 14:16
                    urkye napisała:

> Tu pozwolę się nie zgodzić - sama mam ciepły typ kolorystyczny, pasuje mi wrzos
                    > i piasek oraz - o dziwo - niebieski (on jest dość neutralny). W żółtym i zielo
                    > nym wyglądałam średnio;)

Ty jesteś blada i ruda, nie jestem pewna, czy masz w ogóle ciepły odcień skóry, bo kolor włosów to nie wszystko, więc we wrzosach i fioletach ci ładnie. Ja jestem "jaśniejsza" w typie, znaczy włosy bardziej blond niż rude, a skóra jest biało-żółta. Jak Cameron Diaz, gdyby kobita się nie opalała i nie rozjaśniała włosów. I z kilkoma dodatkowymi kilogramami. ;-) We wrzosach wyglądam tragicznie. Ten niebieski pewnie jeszcze by uszedł gdybym kombinowała go z ciepłymi kolorami, ale to trochę za dużo ryzyko, bo on jest jednak dosyć ciemny i na ekranie nie widać faktycznego odcienia. Natomiast od razu wiedziałam, że ten zielony się nie nada, on jest za ciemny.

> Koralowy jest dostępny u producenta, może wypróbujemy go na kolejnej bluzce ;)

Koralowy to jest hit sezonu, więc nie czekaj, a szyj. ;-) Koralową bluzkę kupię na pewno, byle nie była zbyt rozchłestana jak Kokarda, a bardziej coś jak Francuzka, albo Groszki. Groszki to była świetna bluzka. :-)
                    • urkye Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 15:03
                      Ruda farbowana;) Naturalnie miałam ciemny blond z pseudo-złotym refleksem (widać na starszych zdjęciach sklepowych). Cerę mam mega bladą, ale zabarwienie brzoskwiniowe, więc trzymam się przyporządkowania do cieplaków;)

Letnie Francuzki są w fazach testowych, a letnie, bardziej luźne "groszki" czekają na odszycie :)
                      • kis-moho Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 16:33
                        > Letnie Francuzki są w fazach testowych, a letnie, bardziej luźne "groszki" czek
                        > ają na odszycie :)

Ale fajnie, groszki znaszam właśnie namiętnie, to jedna z moich ulubionych bluzek. Czy bardziej luźne oznacza też, że będą większe w ramionach? Bo to u mnie rejon problematyczny, trochę mi tam podjeżdżają. A zdradzisz, jakie będą kolory?
                        • urkye Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 16:56
                          Tak, niebawem odszyję sampla wg udoskonalonej konstrukcji - ramiona są szersze, rękawy też, trochę inna będzie koperta no i dół będzie luźniejszy.
                          Kolory - na razie nie są wybrane, na początek musimy sprawdzić konstrukcję :)

Ps. Z serii o wilku mowa - dzisiaj mam na sobie groszki latte:D
                          • kis-moho Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 16:59
                            > Tak, niebawem odszyję sampla wg udoskonalonej konstrukcji - ramiona są szersze,
                            > rękawy też, trochę inna będzie koperta no i dół będzie luźniejszy.

Bardzo, bardzo się cieszę, bo to świetna bluzka jest!

> Ps. Z serii o wilku mowa - dzisiaj mam na sobie groszki latte:D

Ja też ;o)
                  • olazdaleka Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 14:37
                    Czy Kasia podoba Ci sie w zielonym? Ja wygladam prawie jak jej blizniaczka kolorystyczna i mimo ze Tuby uwielbiam to jakos ani ten zielony czy niebieski mnie nie przekonuja.
                    • olazdaleka Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 14:40
                      Pytanie bylo do Uli, nie zwrocilam uwagi na przy wysylaniu;)
                    • urkye Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 14:54
                      Zdecydowanie tak :) Kasia wyglądała świetnie w tych trzech nowych kolorach: trawiastej zieleni, żółci i niebieskim :)
                    • kk345 Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 15:34
                      > Czy Kasia podoba Ci sie w zielonym?

Kasia przede wszystkim sobie podoba się sama sobie w zielony, niebieskim i żółtym- wszystkie trzy kolory są nasycone, intensywne i po prostu piękne.
                      <Koniec reklamy>
                  • pierwszalitera Kolczyki!!!! Skąd???? 22.04.13, 14:51
                    A i jeszcze, skąd są te kolczyki plasterki kiwi??? Są fantastyczne!
                    • urkye Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 22.04.13, 14:57
                      O które dokładnie chodzi? :) Te zielone, "dziergane"?
                      • pierwszalitera Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 23.04.13, 10:56
                        Te zademonstrowane na zdjęciu w tym wątku do niebieskiej Tuby. A to są dziergane? Wyglądają jak plasterki kiwi.
                        • margo13ak Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 23.04.13, 11:57
                          Plasterki kiwi i pomarańczy widziałam na Allegro - decoupage na drewnie, nieco mniejsze, niż te ze zdjęcia (śr. ok. 3,5cm) :-) Pomarańcza była też suszona ;-D

allegro.pl/kolczyki-decoupage-owoc-kiwi-hit-wiosna-2013-i3184882151.html
                          allegro.pl/kolczyki-kiwi-owoce-i3138256891.html
                          allegro.pl/owocowe-kolczyki-kiwi-hit-lata-2012-i3150130583.html
                          allegro.pl/kiwi-modne-kolczyki-decoupage-gratis-i3186007939.html
                          allegro.pl/owoce-kiwi-cytryny-pomarancze-kolczyki-decoupage-7-i3183763715.html
                          ;-)
                        • psuj-ka Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 23.04.13, 16:41
                          Tak, to są dziergane szydełkowe kolczyki. Dostałam je w prezencie :D

Są podobne do tych:
                          www.dooperelle.pl/index.php?action=product_det&prod_id=516&kat=12&kat_nad=1 www.dooperelle.pl/index.php?action=product_det&prod_id=21127&kat=12&kat_nad=1
                          Kolorystyka jak te pierwsze.

W ogóle z tego sklepu pewnie wykupiłabym większość kolczyków z działu "szydełkowe"
                          • slotna Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 23.04.13, 19:38
                            > W ogóle z tego sklepu pewnie wykupiłabym większość kolczyków z działu "szydełko
                            > we"

Wreszcie wiem, kto to kupuje ;) Bardzo lubie robic takie rzeczy, ale zupelnie mi sie nie podobaja :D
                            • pierwszalitera Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 23.04.13, 21:12
                              slotna napisała:

> Wreszcie wiem, kto to kupuje ;) Bardzo lubie robic takie rzeczy, ale zupelnie m
                              > i sie nie podobaja :D

Zawsze możesz wpisać sobie na listę alternatywnych pomysłów na zarabianie pieniędzy. ;-)
                              • slotna Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 28.04.13, 04:47
                                > Zawsze możesz wpisać sobie na listę alternatywnych pomysłów na zarabianie pieni
                                > ędzy. ;-)

I tak zarabiam troszke na rekodziele, ale ciagle sie staram uczyc nowych rzeczy raczej, no i w ogole nie chce tego traktowac jak powaznego zrodla zarobku, bo zaraz by mi sie odechcialo ;)
                          • pierwszalitera Re: Kolczyki!!!! Skąd???? 23.04.13, 21:09
                            psuj-ka napisała:

> Tak, to są dziergane szydełkowe kolczyki. Dostałam je w prezencie :D
                            >

Ciekawy pomysł, muszę wygrzebać szydełko i spróbować. ;-)
                • kis-moho Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 16:34
                  > Liczyłam też, że ten niebieski będzie nieco jaśniejszy, akwamarynowy.
                  >
                  > Coś jak te majteczki:
                  https://thumbs4.ebaystatic.com/m/mk-dsPbfI44nJynTV7HqjLw/140.jpg

Śliczny kolor, bardzo chętnie bym taką bluzkę przygarnęła.
              • kis-moho Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 16:31
                > Niestety będę podziwiać Tuby tym razem na odległość - kolory śliczne, ale kompl
                > etnie nie moje, będę w nich wyglądać jak trup lub inne zombie ;)

Ja też niestety odpadłam - same kolory bardzo mi się podobają, ale spróbować mogłabym chyba tylko z wrzosowym (jak się ostanie do czasu aż będę coś jeszcze zamawiać to spróbuję). Trudne jednak te kolory, chociaż faktycznie ładne..
                • anika772 Re: Nowe Tuby już są dostępne :) 22.04.13, 19:19
                  Ja też się nie odważę. Liczyłam po cichu na białe, tak zresztą zaznaczyłam w ankiecie...
        • kasienka.body wrzosowa i beżowa 42o/oo 24.04.13, 20:15
          Przyszły dzisiaj :) Rozmiarowo wypadają tak samo jak poprzednie wersje, kolorystycznie bardzo mi się podobają - wrzos jest piękny, beż też bardzo fajny odcień.
          Teraz tylko czekać na lato :)

---------------------------------------
          Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY.
          www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
          • urkye Re: wrzosowa i beżowa 42o/oo 25.04.13, 07:45
            Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona :)))
        • swierszczowa1 tuby czerwona i niebieska 34oo/ooo 26.04.13, 23:24
          Są GENIALNE. Uwielbiam wszystkie ubrania Uli, świetnie czuję się i w twisterze i w kokardach, jednak tuby przebijają wszystko. W dodatku kolory są idealne. Dokładnie o takim czerwonym i takim niebieskim marzyłam:). I jak tu się nie złamać i nie kupić jeszcze zielonej i żółtej ? :).

• nientepaura Re: tuby czerwona i niebieska 34oo/ooo 26.04.13, 23:56
            tuby zamówione - żółta i wrzosowa - pozostaje czekać;)
            • urkye Re: tuby czerwona i niebieska 34oo/ooo 27.04.13, 08:26
              Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z kolorów :)))
          • urkye Re: tuby czerwona i niebieska 34oo/ooo 27.04.13, 08:24
            Cieszę się, że Tuby się sprawdziły :)))
            Polecam zieloną i żółtą, są piękne :))))
        • magda2em Kopertówki 42 o/oo 02.10.13, 19:30
          Zamówiłam czarną, granatową i śliwkową - wszystkie trzy zostają, bo leżą cudownie - a chciałam przymierzyć tylko do twarzy i zostawić dwie... :P Bardzo podoba mi się krój - wyszczupla i bardzo ładnie podkreśla proporcje. Dziękuję!
      • urkye Skubiki 17.05.13, 17:59
        Skubiki już są w sklepie - zapraszamy! Dostępne wersje kolorystyczne: słoneczny, jarzębinowy, granatowy i czarny.
        • jesiennamgla Re: Skubiki 22.05.13, 11:19
          Wczoraj odebrałam słoneczny i jarzębinowy. Coś mi się zdaje, że tego lata będą to moje ulubione bluzki. Kolory wesołe, ale nie jaskrawe. Bluzki leżą bardzo fajnie, ewentualne zawirowania na brzuchu maskuje podwójna warstwa materiału. Bardzo podoba mi się niebanalny kształt dekoltu. Rękawki mają bezpieczną długość jeśli ktoś nie lubi odsłaniać za bardzo ramion. Drogie URKYE, oby tak dalej :)
          • urkye Re: Skubiki 23.05.13, 07:17
            Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona :)))
            • kasica_k Re: Skubiki 23.05.13, 14:06
              Uszyj ZIELONY, błagam :)
              • urkye Re: Skubiki 26.05.13, 09:58
                Skubika zielonego nie będzie, ale będzie nowa emeraldowa Tuba, i dwie zielone kopertówki :P
      • urkye Promocja urodzinowa :) 31.05.13, 20:07
        URKYE świętuje roczek :) Zapraszamy do skorzystania z promocji w dniach 1.06.2013-9.06.2013. Przez ten czas WSZYSTKIE ubrania będą przecenione :)
      • urkye Doszycie Dwulicowych Tub 02.07.13, 09:33
        Dwulicowe Tuby zostały wczoraj uzupełnione. Kolejne nowości już niebawem :)
      • urkye Kopertówki 05.07.13, 19:29
        https://urkye.pl/public/assets/kopertowki_PL.jpg

Z przyjemnością informujemy, że Kopertówki są już dostępne!

Bluzki dostępne są w pięciu kolorach:

Malinowy
        Zielony
        Gołębi szary
        Fioletowy (w wersji limitowanej)
        Limonkowy (w wersji limitowanej)

Zapraszamy :)
      • urkye Na upały Kiecki Tubowe! ;) 28.07.13, 10:12
        Na takie upały jakie mamy ostatnio w Polsce, idealne są zwiewne sukienki :) Z tego powodu przez najbliższy tydzień jako produkt tygodnia wybraliśmy obie Kiecki Tubowe, które do 4.08.2013 będą dostępne w obniżonej cenie: tylko 99 zł! Zapraszamy do skorzystania z tej gorrrącej obniżki :)
        urkye.pl/pl/promotions
      • urkye Re: Nowości i promocje 15.08.13, 13:06
        https://urkye.pl/userdata/boxes/c10742a7dd961970cf69d40dc49c6687.jpg
        • nei89 Re: Nowości i promocje 18.08.13, 22:08
          Nie macie litości dla mojego portfela... :P Czego się nie robi dla kolejnych Skubików ;)
          • urkye Re: Nowości i promocje 19.08.13, 19:47
            :) Mamy nadzieję, że nowe Skubiki sprawdzą się wzorowo :)
            • nastarcie Re: Nowości i promocje 20.08.13, 11:35
              Co ma większy, głębszy, dekolt: Skubik czy Twister? Czy obie bluzki mają podwójny" przedni panel"?
              • urkye Re: Nowości i promocje 20.08.13, 16:51
                Skubik uszyty jest z grubszej dzianiny niż Twister. Skubik ma również podwójny przedni panel, Twister nie. Twister jest z tych zwiewnych, a Skubik z tych modelujących :)
                Jeśli chodzi o dekolt - imho jest dość porównywalny pod względem głębokości (Skubikowy jest minimalnie głębszy, ok 1cm), aczkolwiek Skubikowy jest szerszy nad samym biustem, co może sprawiać wrażenie większej ekspozycji biustu.
                • nastarcie Re: Nowości i promocje 20.08.13, 19:22
                  Dzięki serdeczne za wyjaśnienie.
            • neiti89 Re: Nowości i promocje 21.08.13, 14:03
              Odebrałam właśnie paczkę. Zawartość: Skubik słoneczny i granatowy 34 oo/ooo oraz Wodnik szary 34 o/oo.
              W kwestii Skubików: mam już jarzębinowego 36 o/oo i czarnego 34 o/oo, ale jednak 34 oo/ooo to dla mnie najlepszy rozmiar :) W obu wyglądam bajecznie :) W moim czarnym mam wrażenie, że dekolt jest trochę za płytki, natomiast w jarzębinowym mam wyraźny (i niespodziewany) luz w biodrach. 34 oo/ooo jest najlepsze. Kolory - bajka! Słoneczny wygląda przepięknie, granatowy jest bardzo ciemny, głęboki. Jestem pewna, że będę w tych bluzkach chodziła dużo i często :)
              Co do Wodnika - Wodniki to w ogóle moje ulubione bluzki :) I jedyne, do których jestem w stanie bez żalu podpiąć swoje nieprzyzwoicie długie włosy ;) Szkoda, że nie ma błękitnego (no i w ogóle jak to tak, wodnik a bez niebieskiego? :P), mam za to czarny i czerwony, jeden w "małym" 34 a drugi w "dużym" 34 i nie widzę między nimi specjalnej różnicy, więc szary brałam 34 o/oo z pewnością, że będzie leżał dobrze. I leży :) Ma też naprawdę fajny kolor, zupełnie inny niż u mnie na monitorze (że też nawet szary może wyjść przekłamany... :P). Zawsze wydawało mi się, że to taki jasny kolor, a tu po prostu stal! Rewelacja :)

Tak więc jestem ponownie bardzo zadowolona z zakupu :) Dobiłam już chyba do 20 sztuk URKYEowych ciuchów w swojej szafie, co też mnie bardzo cieszy :) Nie próbowałam wszystkiego z dotychczasowo zrobionych ubrań (ale na pewno znakomitą większość) i jestem naprawdę zakochana w Wodnikach :) Skubiki, jak widać po tym, że mam ich już 4 egzemplarze ;), też podbiły moje serce, są skromne, proste, ale dzięki temu można za pomocą dodatków nadać im dowolny charakter :) Trzymam kciuki, żeby kolejne projekty były równie udane i czekam z niecierpliwością na żakiety :)
              • nastarcie Skubik 40 o/oo 22.08.13, 21:58
                Skuszona promocją, spróbowałam Skubika czarnego 40o/oo, choć wszystkie tuby mam 38o/oo. I to był idealny wybór rozmiaru. Podwójny panel z przodu,sprawia, że wystający brzuszek jest gładszy. Pięknie jest wytaliowana, aż sama nie wierzyłam, ze mam takie wcięcie. Jedynie na samym dole te 2 cm mogłaby być węższa, ale tak mam też w czarnej koszuli od Urkye. Widocznie za mało moje biodra się rozrastają.
                Aż nabrałam ochoty na inne kolory, ale rozsądek mówi- nie! idzie jesień, weź długi rękaw.
                Czy planujecie Skuby w innych kolorach(zimą ograniczała dostępność kolorów), czy tylko to co zostało w sklepie.

Teraz rozumiem na czym polega zachwyt innych dziewczyn nad tym modelem!

Ekspresowa wysyłka, mimo że wybrałam paczkomat, który zwykle szedł dłużnej o dzień niż poczta.Dziękuję!
                • urkye Re: Skubik 40 o/oo 23.08.13, 14:31
                  Bardzo się cieszymy, że Skubik się spodobał :)
                  Na jesień i zimę nie planujemy doszywania Skubów w nowych kolorach, za to pojawią się inne kroje w wersji z długimi rękawami.
              • urkye Re: Nowości i promocje 23.08.13, 14:27
                Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona :))))
                Żakiety są planowane w najbliższej przyszłości :)
      • urkye Jesienne nowości 09.09.13, 11:08
        https://urkye.pl/public/assets/kieski-dzwonki_PL.jpg

Pierwsze jesienne nowości są już w sklepie!
        Cała jesienna kolekcja przedstawiona jest w artykule na stronie sklepu, o tutaj :)
        • kis-moho Re: Jesienne nowości 09.09.13, 11:13
          Widziałam wczoraj na fejsie - świetne kolory! Zdecydowanie zaopatrzę się w 2-3 kopertówki, tego mi było potrzeba na jesień/zimę.
        • wolffie A 44? 09.09.13, 12:15
          Nie będzie?
          Proszę chociaż w żakietach
          • yaga7 Re: A 44? 09.09.13, 12:45
            Na fejsbuku jest napisane: "Żakiety i Kopertówki są w rozmiarach do 44, Kieski i Dzwonki do 42."
            • urkye Re: A 44? 10.09.13, 09:53
              Dokładnie :) 44 będzie w żakietach i kopertówkach.
              • wolffie Re: A 44? 10.09.13, 13:55
                urkye napisała:

> Dokładnie :) 44 będzie w żakietach i kopertówkach.

To świetnie. Będę sprawdzać, czy się wcisnę ;)
        • neiti89 Re: Jesienne nowości 09.09.13, 13:24
          Na potęgę posępnego debetu... :D
          Dzwonków nigdy nie mierzyłam, bo fason jakoś mi nie odpowiada (te rękawy...!), ale kopertówki wyglądają więcej niż zachęcająco :)
          Jestem też naprawdę ciekawa żakietów, bo do tej pory wystarczały mi żakiety z sieciówek zapinane na jeden guzik. Jeżeli cena Urkyeowych nie będzie specjalnie przesadzona to pewnie się skuszę, chociaż nie do końca wiem, co jeszcze żakiet może mi zaoferować (te sieciowe po prostu zupełnie mi wystarczają, ale noszę niewielkie rozmiary, więc i mam mniejszy problem ze znalezieniem i leżą po ludzku :).
          Kieskę jedną mam, 3/4, nie szaleję jednak na jej punkcie, ponieważ na wysokości bioder, między kieszonkami tworzy mi worek, jakbym była kangurem... Pewnie worek byłby mniejszy przy mniejszym rozmiarze, ale nie lubię sukienek tak obcisłych, żeby brać mniejszy (zwłaszcza, gdy są tak krótkie; dla mnie to naprawdę długość na granicy tolerancji :P). Na Oli ta Kieska wygląda imo na zdecydowanie za krótką, szkoda, że na jesień nie dodaliście chociaż kilku cm (no 5-8cm i już byłoby lepiej), bo ja mam tuniki dłuższe od tej sukienki... Zachęca mnie jednak długi rękaw i obietnica grubszej dzianiny, zatem nad kieskami muszę jeszcze pomyśleć ;)
          Poczekam na wszystkie nowości i zrobię większe zakupy, o ile uda mi się powstrzymać do czasu premiery wszystkich :P
          Urkye, czy do końca września zdążycie wprowadzić wszystkie nowości czy planujecie niektóre również na początek października? :)
          • urkye Re: Jesienne nowości 10.09.13, 10:00
            Dla długonogiej Oli Kieska po prostu jest za krótka, to fakt, ale nie szyjemy dla niej specjalnie wydłużonej sukienki na potrzeby sesji - zgodnie z zasadą, żeby pokazać, jak sklepowy model wygląda na żywo na różnych sylwetkach. Kasia i Ania też mają sukienki w docelowej, sklepowej długości i u nich wypadają przed kolano :)

Planujemy wprowadzić wszystkie nowości (oprócz koszul, które nadal mają status "samplowy") we wrześniu. Żakiety i kopertówki powinny pojawić się w drugiej połowie września. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w następnym tygodniu wszystko powinno być już w sklepie :)
            • neiti89 Re: Jesienne nowości 10.09.13, 14:24
              urkye napisała:
              Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to w następnym tygodniu
              > wszystko powinno być już w sklepie :)

Fan-ta-sty-cznie! :)
      • urkye Kopertówki z długim rękawem czekają w sklepie :) 17.09.13, 13:26
        https://urkye.pl/public/assets/2kopertowki_PL.jpg
        • fanaberia.fanaberia Re: Kopertówki z długim rękawem czekają w sklepie 17.09.13, 14:59
          Czy jest szansa na coś z mniejszym dekoltem z tej zielonej dzianiny? I jaki to odcień zieleni? Np. w porównaniu z zeszłorocznymi tubami.
          • urkye Re: Kopertówki z długim rękawem czekają w sklepie 17.09.13, 16:20
            Aktualnie nie planujemy niczego z mniejszym dekoltem z tej dzianiny - szansa zawsze jest, ale nic nie możemy obiecać.
            Odcień zieleni jest ten sam, co w zeszłorocznych Dzwonkach w butelkowej zieleni. Ciemny i nasycony :)
        • neiti89 Długi rękaw - jak długi? 17.09.13, 21:13
          Czy możecie podać jaka jest długość rękawów w Waszych długorękawowych ciuchach? Przy 3/4 nie miało to dla mnie znaczenia, ot, skończy się na przedramieniu. Ale teraz, w długich kopertówkach i kieskach chciałabym wiedzieć czy skończy mi się równo z nadgarstkiem, czy da radę trochę naciągnąć na dłonie w zimne dni, to wbrew pozorom ważna informacja :) Jeżeli byłaby możliwość, to dopiszcie ten parametr w sklepie, obok informacji o długości - to naprawdę istotne.
          • urkye Re: Długi rękaw - jak długi? 18.09.13, 10:45
            Długość rękawa (licząc od szczytu kuli rękawa do dołu - czyli po najdłuższym odcinku) wynosi ok. 62cm. Takiej długości rękawy, oprócz w Kopertówkach i Kieskach, są też w Skubach i Skunksach :)
            • neiti89 Re: Długi rękaw - jak długi? 18.09.13, 12:42
              Wielkie dzięki za odpowiedź :) (i to jeszcze taką fajną, dla mnie długość idealna :)
        • swierszczowa1 Kopertówki z długim rękawem wiśniowa i śliwkowa 21.09.13, 09:55
          Kopertówki z długim rękawem wiśniowa i śliwkowa 34 oo/ooo

Oczywiście są genialne. Robią bardzo fajną figurę. Kolory śliczne, chociaż inne niż na zdjęciach w sklepie. Na żywo mi się bardziej podobają. Chętnie kupię jeszcze coś z tych samych materiałów, (zwłaszcza ze śliwkowego). Może bluzkę z dekoltem łódkowym?
      • urkye Żakiety czekają w sklepie :) 19.09.13, 18:10
        https://urkye.pl/public/assets/zakiety_PL.jpg
        • butters77 Re: Żakiety czekają w sklepie :) 20.09.13, 10:00
          Jeden już się do mnie rozpędza ;) Nie mogę się doczekać.
          • urkye Re: Żakiety czekają w sklepie :) 20.09.13, 15:37
            Mamy nadzieję, że będziesz zadowolona :)))
        • neiti89 :( 20.09.13, 11:57
          A mnie zniszczyła cena... Za te pieniądze kupię dwa w sieciówce, a prawdę mówiąc nie leżą na mnie najgorzej (ba, te z jednym guzikiem wyglądają bardzo pro :). Trochę szkoda ;) Może jak kiedyś będzie na nie mega promocja to się skuszę, ale niestety cena zaporowa ;)
          • anika772 Re: :( 20.09.13, 12:09
            A mnie tkanina. Nie widzę zastosowania dla żakietu uszytego z dresówki, no nie widzę.
            • azymut17 Re: :( 20.09.13, 12:28
              Co to jest dresówka? Nie rozumiem, bo nie znam się zupełnie na terminologii związanej z szyciem. Skład materiału (o to chodzi?) mi się podoba, bo lubię bawełnę.
              A sam żakiet przypadł mi do gustu, tylko jakoś zdjęcia są niezbyt szczęśliwe, bo na wszystkich wygląda na pognieciony. Brak mi ujęcia statycznego, pokazującego go w całości z przodu i z tyłu. Mam wrażenie, że na starszych fotkach na blogu było dużo lepiej.
              • urkye Re: :( 20.09.13, 16:03
                W dużym skrócie dresówka ma taki charakterystyczny spód - tzn. ma inną lewą stronę, niż typowa dzianina używana do szycia np. letnich bluzek. Z prawej strony wygląda identycznie jak każda inna dzianina - tzn. ma "oczka". Dużą zaletą tej dzianiny jest fakt, że jest niesamowicie przyjemna w noszeniu i ciepła :)

Dzięki za sugestię związaną ze zdjęciami - zdecydowanie weźmiemy ją pod uwagę przy okazji kolejnej sesji :)
            • yaga7 Re: :( 20.09.13, 14:02
              A to ja przeciwnie. Przez całe lato szukałam niezobowiązującego żakietu właśnie z podobnego materiału, kupiłam w normalnym sklepie, ale nie jest to mistrzostwo dopasowania.

Mnie właśnie brakuje takich luźniejszych, nie do końca eleganckich, ale nie całkiem na luzie ciuchów.
              • jul-kaa Re: :( 20.09.13, 20:15
                Ja też poszukuję żakietu z dresówki, wcale nie tak łatwo upolować taki. Mam jeden i jest dokładnie na tyle elegancki, na ile potrzebuję.
                Urkyowe fajne, gdyby mnie było stać, z radością bym kupiła :)
            • felisdomestica Re: :( 20.09.13, 15:07
              Popieram. Znowu niestety dzianina. Żakiet z dresówki to żadna elegancja.
              • yaga7 Re: :( 20.09.13, 15:09
                I bardzo dobrze, nie każdy lata codziennie ubrany elegancko.

Eleganckie żakiety są za to w Pepperberry :)
          • urkye Re: :( 20.09.13, 15:53
            Cena - trudny temat. Nie będziemy ukrywać, że cena końcowa zależy głównie od kosztów materiałowych (materiał wierzchni, podszewka, dodatki - na tym nie lubimy oszczędzać) oraz kosztów szycia, co w przypadku bardziej nietypowych krojów ma swoje odzwierciedlenie w cenie. Tak samo fakt szycia żakietu z podszewką, a nie bez niej.

Zależało nam na stworzeniu wygodnego, codziennego żakietu z dobrej jakości materiałów, w którym przyjemnie spędzi się wiele chłodniejszych dni oraz który nie będzie przesadnie elegancki, ale też nie nudny - stąd nietypowy krój i ciekawe detale (kontrastowa podszewka i specjalnie barwione guziki z dziurkami pod kolor podszewki:)) Jesteśmy zadowoleni z efektu końcowego i mamy nadzieję, że Klientki również będą zadowolone :)
            • anika772 Re: :( 20.09.13, 21:39
              Dobra, przemyślę sprawę:-)
              Bluzę, na suwak, z kieszeniami, kapturem, nie workowatą, z takiej dresówki brałabym w ciemno. Żakiety noszę wyłącznie w sytuacjach formalno-pracowych, no nie pasuje mi tu dres. A na codzień wolałabym fason bluzy.
              • jul-kaa Re: :( 20.09.13, 22:12
                A ja z kolei w ogóle bluz nie noszę. U siebie w pracy w żakiecie z dresówki jestem drugą (albo trzecią) najbardziej elegancką osobą ;)
                • agafka88 Re: :( 20.09.13, 22:22
                  jul-kaa napisała:

> A ja z kolei w ogóle bluz nie noszę. U siebie w pracy w żakiecie z dresówki jes
                  > tem drugą (albo trzecią) najbardziej elegancką osobą ;)

U mnie w pracy (w urzędzie), też żakiety z dresówki do szczyt elegancji ;) Przez pierwsze parę tygodni chodziłam w żakietach z tkaniny, ale jak zobaczyłam, że jestem lepiej ubrana od większości przełożonych to przestałam ;)
                  • jul-kaa Re: :( 20.09.13, 22:23
                    Mnie nie jest trudno ubrać się lepiej od szefostwa, niestety ;)
                • butters77 Ja też lubię nieformalne żakiety. 20.09.13, 22:56
                  Uważam, że zestaw dżinsy + obcasy + t-shirt + żakiet to niezawodny patent do mojej pracy, bo jest i troszkę elegancki (a chcę być troszkę elegancka), i pozwala mi realizować codzienne obowiązki (czytać: biegać po firmie jak wariatka ;) bez obaw, że marynarka będzie mi krępować ruchy. Dlatego propozycja Urkye mnie ujęła - żakiet oficjalny mam z Bravissimo, niezawodny.

Cenę odebrałam jako dość wysoką, ale wierzę, że produkt okaże się jej wart :)
                  • swierszczowa1 Re: Ja też lubię nieformalne żakiety. 21.09.13, 09:45
                    Ja też lubię nieformalne żakiety. Są właśnie dobre na taki normalny dzień w pracy (jeśli się ma taką niewymagającą eleganckiego stroju, a wymagającą swobody ruchów ), czy na wyjście wieczorem na piwo. Pod typowy żakiet trzeba by zakładać koszulę. Na piwie ze znajomymi, w koszuli i typowym żakiecie czułabym się nieodpowiednio do sytuacji wystrojona. A pod taki dresowy można założyć kolorowy t-shirt. On byłby zamiast sweterka czy kurteczki. Nadal jest się ubranym na luzie, ale ciekawie i korzystnie dla sylwetki.
                    • swierszczowa1 Re: Ja też lubię nieformalne żakiety. 21.09.13, 12:27
                      Kilka przykładów zastosowania nieformalnych żakietów:
                      https://media.tumblr.com/6876adb7ae2b53abe503fb1526611f0b/tumblr_inline_mi8brlj41k1qz4rgp.jpghttps://media.tumblr.com/tumblr_mf005uEU0b1qg7d0h.jpghttps://media.tumblr.com/tumblr_mcueu7SOjR1qg7d0h.jpg
            • neiti89 Re: :( 20.09.13, 22:31
              Dobrze, że nie oszczędzacie na ciuchach, nie mam wątpliwości, że cena nie wzięła się z czapy tylko ma uzasadnienie w materiałach i kosztach szycia. Niemniej i tak jest wysoka, ale wierzę, że rekompensuje to absolutny zachwyt, jaki ogarnia noszące go kobiety :) Czekam na opinie pierwszych klientek :)
            • azymut17 Re: :( 20.09.13, 22:37
              urkye napisała:

> Cena - trudny temat.

Myślę, że w kontekście głośnej sprawy z budynkiem Rana Plaza kwestia cen jest bardziej zrozumiała dla klientów. Nikt teraz nie powinien się dziwić, czemu dzianinowa bluzeczka w polskiej biufirmie kosztuje 80 zł, a bluzka w Reserved 30...
        • agafka88 Re: Żakiety czekają w sklepie :) 20.09.13, 23:17
          Żakiet mi się podoba, chociaż wolę osobiście żakiety zapinane na jeden guzik, wydaje mi się, że takie mnie wyszczuplają. Butters, mam nadzieję, że wrzucisz żakiet do galerii. Ciekawi mnie, czy te guziki nie wchodzą na biust? Bo wyglądają na dość wysoko umieszczone.

W każdym razie żakiet jest na mojej liście zakupowej, ale raczej w przyszłym miesiącu, bo następnej pensji :)
        • agafka88 Re: Żakiety czekają w sklepie :) 22.09.13, 02:03
          Jestem w szoku :) Weszłam na stronę, bo stwierdziłam, że jednak bez granatowego żakietu się nie obędę, a tu prawie nie ma rozmiarów! Zostało tylko 34 i 40. Może to i dobrze, mój portfel odetchnie:)

Prośba do dziewczyn, które zamawiały: wrzućcie do galerii jak dostaniecie paczki, jestem strasznie ciekawa co mnie ominęło.
          • butters77 Re: Żakiety czekają w sklepie :) 23.09.13, 20:46
            > Prośba do dziewczyn, które zamawiały: wrzućcie do galerii jak dostaniecie paczk
            > i, jestem strasznie ciekawa co mnie ominęło.

Wrzucę na pewno - jest już w drodze, bo Paczkomat mi przesyłał pozdrowienia. Ponieważ pojawiły się głosy, że żakiet jest nieformalny, z pewnością będę chciała go jakoś "oswoić" w kierunku miejsko-eleganckim, podobnie jak było kiedyś z sukienką Waikiki BiuBiu ;)
      • urkye Małe wróciły:) 31.10.13, 09:47
        Uzupełniliśmy rozmiarówkę Małych. Pojawiła się również nowa wersja kolorystyczna - ciemny granat :)
        • magda2em Mała granatowa 44 o/oo i Kameleon granat 44 o/oo 16.11.13, 09:29
          Gdyby Mała miała rękawy i nieco bardziej "zwarty" materiał w okolicach brzucha, żeby mocniej modelować fałdki, ew. jakieś celowe marszczenie albo coś, to by ze mną została, bo krój dopasowany jest świetnie, czuję się w niej bardzo dobrze. Taka zupełnie prosta w okolicach talii niestety niewystarczająco "wygładza" fałdki w rozmiarze 44 i aż się prosi o jakąś modyfikację. No i gdybym nie dostała w międzyczasie "małej granatowej" tkaninowej od mamy, o dziwo z firmy nie pro-biu a mieści biust i nie robi wora gdzie nie potrzeba, to pewnie też inaczej bym na Małą patrzyła i przychylniej. A tak niestety wraca - ale chętnie zobaczę coś w zbliżonym kroju wiosną :)

Żakiet z kolei był pudłem - nie wiem, z czego tak do końca to wynika, ale do guzików leży bardzo fajnie, natomiast od guzików w dół jest katastrofa. Najwęższe miejsce żakietu wypada mi pod biustem (sam się tak układa, mogę go ściągnąć niżej, ale wystarczy parę ruchów rękami i wraca z powrotem do góry), a moje naturalne najwęższe miejsce jest jednak w talii, więc dolne poły żakietu zaczynają się rozszerzać za wcześnie - i odstają na wysokości talii po dobre 5 cm po obu stronach. +10 cm do wymiaru w talii - może jeśli się nosi rozmiar 36, to takie rozszerzenie o 10 cm nie boli, ale jak się nosi w firmach pro-biu 42-44, to już niestety to jest nieakceptowalne. Jestem wystarczająco duża, nie muszę się poszerzać o dodatkowe dwa rozmiary wszerz w talii...

Fascynuje mnie to, że Urkye jest kolejną firmą, w której bluzki muszę mieć mniejsze o rozmiar niż sukienki, a wręcz rozważałam zejście z bluzkami do 40, bo 42 są za szerokie w ramionach, np. Dzwonki potrafią mi spadać z ramion, a szew w kopertówkach wypada mi 3 cm poniżej szczytu ramienia już na ręce... dokładnie tak, jak w BiuBiu. Magia i czary...
          • yaga7 Re: Mała granatowa 44 o/oo i Kameleon granat 44 o 16.11.13, 09:59
            A próbowałaś mniejszy rozmiar żakietu? Ja w końcu wylądowałam z rozmiarem 40o/oo przy standardowym bluzkowym 42.

Co do ramion, ja niestety mam w drugą stronę - czasem mogłabym mieć mniejszą bluzkę, ale bary mi nie wchodzą ;)
            • magda2em Re: Mała granatowa 44 o/oo i Kameleon granat 44 o 16.11.13, 10:07
              Hum, nie próbowałam, choć patrząc po tym w 44, to problemem może być ten fragment z guzikami - diablo ścisły wyszedł i już w 44 zapinałam się na styk, choć to może być przez to, że się z uporem maniaka przesuwa z guzikami na podbiuście, zamiast siedzieć w talii, gdzie ma węziej, zwłaszcza na wdechu... może faktycznie 42 oo/ooo rozwiązałoby sprawę? Zastanowię się, dzięki za sugestię :)
              • yaga7 Re: Mała granatowa 44 o/oo i Kameleon granat 44 o 16.11.13, 10:16
                A to ciekawe, bo ja właśnie ten żakiet odebrałam jako raczej luźny w pasie, dlatego zamawiałam tez rozmiar mniejszy. Ale u mnie podbiuście i talia są mniej więcej tego samego wymiaru, więc nie ma się co przesuwać w górę czy w dół.
      • urkye Re: Nowości i promocje 27.11.13, 19:28
        Pamiętacie zeszłoroczny Dziergany grafit? W sklepie pojawiła się jego młodsza wersja w dwóch opcjach kolorystycznych: granat & antracyt. Swetry uszyte są z grubej dzianiny wełnianej, przez co idealnie nadają się na chłodne dni :)
        Model limitowany, dostępny w małej ilości sztuk. Zapraszamy!

urkye.pl/pl/p/LTD-Dziergany-antracyt/256
        urkye.pl/pl/p/LTD-Dziergany-granat/257
        • yaga7 Re: Nowości i promocje 27.11.13, 19:56
          A kiedy będą kolejne nowości? Czy coś już wiadomo? :)
          • urkye Re: Nowości i promocje 27.11.13, 20:10
            Na razie nie jesteśmy w stanie podać konkretnych dat, ale w ciągu najbliższych dni kolejnych nowości nie będzie - dopiero powstają :)
        • ululi Re: Nowości i promocje 27.11.13, 20:27
          Czy jeśli chciałabym nosić go na grubszą bluzkę/sweterek, to powinnam wziąć rozmiar większy niż zwykle?
          • urkye Re: Nowości i promocje 28.11.13, 08:41
            Nie ma takiej potrzeby, ten sam rozmiar co zawsze powinien być OK :)
            • ululi Re: Nowości i promocje 28.11.13, 16:56
              dziękuję
        • kk345 OT 27.11.13, 20:33
          Ula, masz maila:)
      • urkye Promocja gwiazdkowa :) 06.12.13, 16:51
        https://urkye.pl/public/assets/grudzien_pl.jpg
        • kis-moho Re: Promocja gwiazdkowa :) 06.12.13, 23:21
          Nareszcie mam pretekst żeby nabyć krótkie kopertówki :o) ale muszę ponarzekac na ceny wysyłki za granicę... Przy trzech kopertówkach i letniej sukience dobilam chyba do 80 zł! Dobrze że mam gości na święta, którzy przywiozą zakupy i znam krój na tyle żeby nie ryzykować rozmiarowo. Rozumiem, że poczta ma swoje ceny, ale daję znać, że to strasznie zniechęca. Gdyby nie miał mi kto przywieźć, zrezygnowałabym z zakupów.
          Może jestem zepsuta przez duże sklepy wysylkowe, ale zasada im więcej u nas wydasz tym więcej zapłacisz za przesyłkę wcale mnie nie cieszy :o(
          • tatakine Re: Promocja gwiazdkowa :) 08.12.13, 08:38
            Ja niestety rowniez musze sie podpisac pod tym. Robiac zakupy wysylkowo, czesto przy okazji zamawiania upatrzonego ciucha, dorzucam jeszcze pare innych rzeczy, ktore akurat zwrocily moja uwage, do przetestowania w domu przed lustrem. Ostatnio tak mialam zamawiajac szarego Skunksa, do koszyka dorzucilam jeszcze 4 inne ciuchy i nagle koszt dostawy z 26zl podskoczyl do prawie 90zl. To mnie skutecznie zniechecilo do eksperymentow i pozostalam przy jednej sukience.
            Podobnie rezygnuje teraz z zakupow jesli nie jestem pewna rozmiaru. Dla przykladu, cena dostawy jednego Dzwonka 26zl, natomiast dwoch to juz 42zl. Do tego kupujac dwa rozmiary do porownania wiem, ze napewno przynajmniej jeden bede odsylac, wiec koszty wysylek zaczynaja zblizac sie do ceny bluzki:(
            Tak jak pisala kis-moho, rozumiem ze to ceny narzucone przez poczte i firma ma pewnie niewielki wplyw na nie, natomiast potrafia dosc skutecznie odstraszyc od zakupow, szczegolnie tych spontanicznych.
          • urkye Re: Promocja gwiazdkowa :) 09.12.13, 10:25
            Zawsze staramy się wyjść na przeciw oczekiwaniom Klientek i w miarę możliwości wprowadzamy różne rozwiązania, które ułatwiają zakupy i sprawiają, że stają się one przyjemniejsze. Stąd wprowadzenie możliwości płacenia za pomocą transferów internetowych, kart płatniczych czy pay-pal'a. Dla Klientów zarejestrowanych wprowadziliśmy również system lojalnościowy, dzięki któremu można uzyskać maksymalnie 10% rabat (łączący się z innymi promocjami) na każdorazowe zakupy. Dodatkowo dla Klientek krajowych wprowadziliśmy także opcje darmowej wysyłki.

Nie ukrywam, że kwestia cen wysyłek zagranicznych jest dość trudna. Ceny wysyłek zagranicznych są ściśle związane z cennikiem poczty - zależą zarówno od wagi paczki jak i państwa, do którego mają dotrzeć. Niestety redukcja cen wysyłki w sklepie wiązałaby się najprawdopodobniej z koniecznością podniesienia cen produktów, czego wolelibyśmy uniknąć. Oczywiście chcielibyśmy móc zaproponować tańszą wysyłkę przy zachowaniu dotychczasowych cen - jeśli tylko będzie to możliwe, to na pewno zostanie wprowadzone :)
            • urkye Re: Promocja gwiazdkowa :) 09.12.13, 11:37
              *naprzeciw ;)
            • pierwszalitera Re: Promocja gwiazdkowa :) 09.12.13, 14:48
              urkye napisała:

> Nie ukrywam, że kwestia cen wysyłek zagranicznych jest dość trudna. Ceny wysyłe
              > k zagranicznych są ściśle związane z cennikiem poczty - zależą zarówno od wagi
              > paczki jak i państwa, do którego mają dotrzeć. Niestety redukcja cen wysyłki w
              > sklepie wiązałaby się najprawdopodobniej z koniecznością podniesienia cen produ
              > któw, czego wolelibyśmy uniknąć. Oczywiście chcielibyśmy móc zaproponować tańsz
              > ą wysyłkę przy zachowaniu dotychczasowych cen - jeśli tylko będzie to możliwe,
              > to na pewno zostanie wprowadzone :)

No a jak regulują to inne firmy? Bo wszędzie wysłka zagraniczna jest droższa, ale zwykle istnieje tylko jedna cena za wysyłkę, niezależnie od ilości zakupionego towaru. Przy przekroczeniu pewnej sumy wysyłka jest bardzo często nawet darmowa. Przecież to zarobek dla sklepu, gdy ktoś dużo kupuje i karanie go za duże zakupy, to chyba jakieś nieporozumienie? Naprawdę nie opłaca się dużo zamawiającym klientom wyjść odrobinę na przeciw i upuścić nieco faktyczne koszty wysyłki? W każdym razie uzależnienie kosztów wysłyki od ilości według reguły "im więcej ty drożej", to totalny anachronizm i nigdzie indziej się z tym nie spotykam, tylko i wyłącznie w Polsce. Koszty wysyłki można też wyśrodkować, znaczy klienci mało zamawiający płacą odrobinę więcej niż wynosi faktyczny koszt wysyłki, za to dużo zamawiający płacą tą samą sumę i nie czują się zniechęceni do większych zakupów.
              • yaga7 Re: Promocja gwiazdkowa :) 09.12.13, 14:54
                Mnie się wydaje, że inne firmy (czyli firmy zagraniczne wysyłające do Polski) mogą sobie podpisać jakieś fajne umowy z ichnią pocztą, kurierem czy czymś w tym guście i dlatego mogą mieć tańszą wysyłkę.
                A w Polsce chyba się tak nie da.

W sumie jestem ciekawa, czy znasz jakieś firmy z Polski, które mają stały koszt wysyłki za granicę niezależnie od wagi towaru?

Pewnie gdyby taka firma wysyłała kurierem, nie pocztą, mogłaby coś takiego z kurierem wynegocjować (w sensie, że wszystkie paczki np. do 10 kg idą za jedną kwotę), ale wydaje mi się, że taka opcja z polską pocztą nie ma szans.
                • pierwszalitera Re: Promocja gwiazdkowa :) 12.12.13, 22:08
                  yaga7 napisała:

> W sumie jestem ciekawa, czy znasz jakieś firmy z Polski, które mają stały koszt
                  > wysyłki za granicę niezależnie od wagi towaru?

Ja w Polsce kupuję niesłychanie rzadko, ale Ewa Michalak ma na przykład stałe opłaty. Pewnie przy mniej ważących towarach jest to łatwiejsze, ale mimo wszystko, brak takiej opcji zniechęca do zakupów. A już najgorzej, gdy o koszty przesyłki zagranicznej trzeba najpierw zapytać. Nie ma dla mnie towaru, dla którego byłabym gotowa przechodzić takie przeszkody. Jeżeli wszystkie koszty nie są widoczne od razu, to mnie takie zakupy nie interesują.
              • urkye Re: Promocja gwiazdkowa :) 14.12.13, 10:05
                W chwili obecnej koszt wysyłki jest zależny od cennika poczty. Zmiana tego tj. przejęcie znacznej części kosztów wysyłki na siebie bez podnoszenia cen produktów na tym etapie rozwoju firmy jest niestety dla nas niemożliwe do wprowadzenia. Niemniej dołożymy wszelkich starań, by móc zaoferować Klientkom zagranicznym dodatkową zniżkę przy większych zamówieniach.
                • kis-moho Re: Promocja gwiazdkowa :) 05.01.14, 10:26
                  Jasne, że to nie takie proste, tym bardziej że pewnie większość klientek macie z Polski i ważniejsze są ceny ciuchow a nie przesylek. Trzymam kciuki żeby sklep rozwijał się na tyle dobrze żeby można było wprowadzić sensowniejszy system cen. A ja do tego czasu pozostane przy pojedynczych zamówieniach, chyba ze akurat będę miała gości z kraju.
                  • urkye Re: Promocja gwiazdkowa :) 10.01.14, 14:39
                    Postaramy się popracować nad tym :)
      • urkye Łódki już są w sklepie :) 02.01.14, 22:13
        https://urkye.pl/public/assets/lodki_2014.01_PL.jpg
        • neiti89 Re: Łódki już są w sklepie :) 02.01.14, 23:38
          Ja już zamówiłam dwie! :) Ponawiam bardzo ważną imo uwagę z komentarza, który dołączyłam do zamówienia - więcej kolorów! :)
          • neiti89 Łódka niebieska i czarna, 34 oo/ooo 03.01.14, 19:36
            Zamówiłam i już mam, czas na kilka(dziesiąt :P) słów komentarza :)

Materiał z tych grubszych, fajny i miękki, dobrze pracujący.
            Długość - ja mając 171cm i nie naciągając bluzki za mocno mam ją tak mniej więcej do połowy bioder.
            Długość rękawów, czyli coś, co zawsze bardzo mnie interesuje - idealna! :) Zmierzyłam sobie na płasko po wewnętrznej stronie rękawa i wyszło mi 49cm, ale po ubraniu i zmierzeniu na grabkach wychodzi 53. Nie ważne ile, ważne, że dobrze leży :) Gdyby rękawy były o 2-3cm krótsze też byłoby dobrze, ale dzięki temu, że jednak są dłuższe nie trzeba ich naciągać, poprawiać, cały czas układają się wysoko na nadgarstku :) Ogromny plus :)
            Łódkowatość - bluzka sama nie układa się w taką "ładną" łódkę, dekolt sam się zaokrągla, więc trzeba odpowiednio bluzkę ułożyć, by była rasową łódką. Odsłania wtedy jednak ramiączka biustonosza, ale chyba nikt nie liczył, że tak szeroki dekolt jakoś magicznie ramiączka zasłoni :P
            Ogólne dopasowanie - w biuście rewelacyjne, w talii jak na 34 to z tych średnio-ciasnych (dla porównania - bluzka Francuski błękit jest imo zabójczo ciasna, natomiast np Kokardy odbieram jako dosyć luźne), w biodrach u mnie idealnie :) Cieszę się, bo ostatnio miałam wrażenie (-> ostatnio czyli w Skubikach), że doły są coraz szersze, ten leży idealnie :)
            Kolor - no czarny jak to czarny :P Ale po zdjęciach niebieskiego spodziewałam się czegoś jaśniejszego, bardziej, nazwałabym to, mlecznego. Jeżeli niebieski jest tak ciemny to granat jest pewnie jeszcze mocniejszy. Nie zauważyłam różnic w rozciągalności między kolorami.
            Oba ciuchy ze mną zostają :)
            • pierwszalitera Re: Łódka niebieska i czarna, 34 oo/ooo 03.01.14, 20:05
              neiti89 napisał(a):

> Ogólne dopasowanie - w biuście rewelacyjne, w talii jak na 34 to z tych średnio
              > -ciasnych (dla porównania - bluzka Francuski błękit jest imo zabójczo ciasna, n
              > atomiast np Kokardy odbieram jako dosyć luźne), w biodrach u mnie idealnie :)

Czy mogłabym poprosić, by przy takich informacjach też podawać swoje wymiary? Bo inaczej wypowiedź nie ma żadnego sensu, bo co znaczy "rozmiar 34 jest średnio-ciasny albo dobry w biodrach"? Na jakie wymiary dobry? Tym bardziej, że te ciuszki nie trzymają się często tabelkowych wymiarów, ja mam bluzki Ukrye w trzech różnych rozmiarach i wszystkie są w jakiś sposób dobre. Naturalnie, można poszukać gdzieś w wątku, czy neiti89 podawała już gdzieś swoje wymiary, ale po pierwsze, to nieco upierdliwe, a po drugie, wymiary lubią się u kobiet zmieniać. Z góry bardzo dziękuję. :-)
            • urkye Re: Łódka niebieska i czarna, 34 oo/ooo 03.01.14, 20:50
              Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona :)
              Granat faktycznie jest bardzo ciemny, na zdjęciach i na żywo łatwo go pomylić z czarnym;)
      • urkye Tydzień Dzwonków po 49zł! 15.01.14, 20:25
        https://urkye.pl/public/assets/dzwonki_promo_PL.jpg
        • neiti89 Re: Tydzień Dzwonków po 49zł! 16.01.14, 12:55
          Czy tylko mi kojarzy się to z Might and Magic: Heroes? Tydzień Dzwonków - stan Twojego konta zmniejszy się o 10% :P
          • 3_asiunia Re: Tydzień Dzwonków po 49zł! 16.01.14, 21:53
            Szkoda, że nie ma "Lubię to!"!!!! :D
          • indigo-rose Re: Tydzień Dzwonków po 49zł! 16.01.14, 22:54
            Astrologowie ogłaszają Tydzień Dzwonków.
            Populacja złotówek zmniejsza się.
          • urkye Re: Tydzień Dzwonków po 49zł! 22.01.14, 20:46
            O proszę, przyznam szczerze, że takich skojarzeń nie miałam :P
      • urkye Słoneczna promocja - czekamy na wiosnę! :) 07.02.14, 09:15
        https://urkye.pl/userdata/boxes/2065e71e0f90ddca8bbce3e134952e59.jpg
      • urkye Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 07:34
        https://urkye.pl/public/assets/klasyki_PL.jpg
        • magda2em Re: Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 08:14
          Bardzo mi się podobają te koszule, fioletowa wręcz zawołała do mnie "MAMO!", ale przez skok o 4 cm nie o 5 cm w rozmiarówce wypadam z rozmiarówki górą przy tkaninach, bo tutaj nie pogram na rozciągliwości materiału :(
          • urkye Re: Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 21:20
            Bardzo mi przykro :( Na razie nie planujemy wprowadzania rozmiaru oooo, skoków w rozmiarówce też nie chcemy zwiększać do 5cm.
            • magda2em Re: Nowe koszule - Klasyki 03.03.14, 06:12
              Według obecnej rozmiarówki pasowałoby mi 46 oo w koszulach. Hipotetycznie - bo to na dwoje babka wróżyła, mogą pasować, albo i nie. Szkoda, bo Klasyk jest piękny :(
        • swierszczowa1 Re: Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 13:36
          Jestem ciekawa tego fioletu. U mnie na monitorze wygląda na granat. Czy on jest bardzo intensywny, czy trochę zgaszony? Czy odcień jest bardzo zimny?
          • neiti89 Re: Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 20:16
            Poproszę ładnie o porównanie tego fioletu do chabru z Rohe, na ile te kolory są do siebie podobne? Na moim monitorze wyglądają bardzo podobnie
            • urkye Re: Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 21:21
              Dopiero jutro będę mogła porównać oba kolory, wieczorem postaram się dać znać :)
            • urkye Re: Nowe koszule - Klasyki 02.03.14, 22:00
              Oba są głębokie/intensywne. Rohe jest niebieskie, a Klasyk fioletowy :) Nie mam pojęcia, co jeszcze mogę napisać. Przykładając Rohe do Klasyka zdecydowanie widać, że to są różne kolory.
          • urkye Re: Nowe koszule - Klasyki 01.03.14, 21:18
            Ocena koloru jest trudna, bo subiektywna, ale postaram się być maksymalnie obiektywna;) Moim zdaniem ten fiolet jest intensywny, głęboki. Odcień - trudno jednoznacznie powiedzieć, ale ładnie podkreśla moją, raczej ciepłą, karnację. Mam nadzieję, że choć trochę udało mi się pomóc :)
          • swierszczowa1 Klasyki fioletowy i beżowy 34ooo 06.03.14, 20:39
            Zamówiłam klasyki fioletowego i beżowego. Wg tabelki powinnam brać 36 a nawet 38, ale ponieważ inne ubrania Urkye (czy to na bazie francuzki czy kopertówki) najlepiej leżały na mnie w rozmiarze 34, wzięłam 34. Niestety otrzymałam efekt "drugiej skóry" i będę wymieniać na większy rozmiar (złapałam ostatnie sztuki 36ooo beżowej i 38oo fioletowej).
            Moje wrażenia:
            ~ Kolory świetne. W fiolecie mi zaskakująco dobrze. Beż chciałam dokładnie taki. Do beżowej by mi się przydał żakiet taupe albo khaki. Baaaaardzo o taki proszę.
            ~Krój genialny (jak wszystko Urkye). Pomimo że wybrałam za mały rozmiar widać że koszule bardzo wyszczuplają, oraz tuszują ewentualne niedoskonałości. Długość koszuli jest dobra do spodni, a należę do tych, które zawsze narzekają, że wszystko jest za krótkie. Miejsce na biust i talia też są na dobrej wysokości, a jestem z tych które mają biust i talię znacznie niżej niż przewiduje biubiu. Jestem zaskoczona, że koszule leżą dobrze też na drobniutkiej Ptasi. Moim zdaniem są szyte dla wysokich :)
            ~Pliski mnie urzekły. Jeśli mam ubrania z gładkich materiałów to lubię zabawę fakturą.

Reasumując: jeśli chcesz wyglądać szczupło, profesjonalnie, elegancko i kobieco - klasyk jest stworzony dla Ciebie :) (mam nadzieję że Urkye uzupełni rozmiary które "wyszły")

• ptasia Re: Klasyki fioletowy i beżowy 34ooo 07.03.14, 12:39
              Jes
              > tem zaskoczona, że koszule leżą dobrze też na drobniutkiej Ptasi. Moim zdaniem
              > są szyte dla wysokich :)

ja też jestem zaskoczona, że leży dobrze, więc nie wiem, jak z tym dla wysokich ;). Pewnie szyjąc na zamówienie bym miała ciut węższe rękawy czy inaczej dopasowane w łopatkach, ale to szczegóły. Dodam, że np. Kieska bawełniana czy Kokarda widać, że są na kogoś o dłuższych niż ja plecach + biuście ciut niżej. Zarazem jednak ja biorę mniejszy rozmiar O, niż wypada z tabeli, która by wg cm dopasowała mnie do okolic 34ooo, ale to nic nowego (wg PB, jak kiedyś patrzyłam, powinnam nosić 8SC - buhahaha, chyba za jakieś dobre 10 kilo, z czego 3/4 w biuście).
            • urkye Re: Klasyki fioletowy i beżowy 34ooo 08.03.14, 21:52
              Dzięki za recenzję, cieszę się, że ten model przypadł Ci do gustu :)
              Jeśli chodzi o uzupełenienie brakujących rozmiarów - nie planujemy w najbliższym czasie doszywać Klasyków. Być może uszyjemy kolejną partię na jesień/zimę 14/15, ale na dzień dzisiejszy nie mogę nic obiecać.
              • agafka88 Re: Klasyki fioletowy i beżowy 34ooo 08.03.14, 22:19
                urkye napisała:

> Dzięki za recenzję, cieszę się, że ten model przypadł Ci do gustu :)
                > Jeśli chodzi o uzupełenienie brakujących rozmiarów - nie planujemy w najbliższy
                > m czasie doszywać Klasyków. Być może uszyjemy kolejną partię na jesień/zimę 14/
                > 15, ale na dzień dzisiejszy nie mogę nic obiecać.

Och nie! A ja przegapiłam wejście klasyków i nie ma już fioletowych i zielonych 38 nie ma :( Mam nadzieję, że jednak będą jakieś zwroty...
                • urkye Re: Klasyki fioletowy i beżowy 34ooo 08.03.14, 22:24
                  Zwroty najprawdopodobniej się pojawią, często Klientki zamawiają dwa rozmiary do porównania. Na dzień dzisiejszy żaden Klasyk w fiolecie lub zieleni nie wrócił, ale minął dopiero tydzień od rozpoczęcia sprzedaży, więc mamy jeszcze trochę czasu na zwroty :)
        • ptasia Klasyk czarny 34bb 06.03.14, 17:53
          Nastawiałam się na to, że może być odsyłka - że np. rękawy będą za długie, albo miejsce na biust wypadnie nie tam, gdzie trzeba, itd. Tymczasem koszula b. mi się podoba i została. Rękawy po podwinięciu mankietów idealne, podobnie jak długość (wysokie mogą narzekać :), część nabiustna idealna (na Effuniaku 70E/Frei ok. 30F). Pliski są dla mnie clou programu, choć wolę nie myśleć o prasowaniu. Jedyne "ale" to ciut za dużo luzu w plecach, tj. łopatkach, ale liczyłam się z tym. Może krótki rękaw w jasnych kolorach (błękit ;)?) na lato?
          • urkye Re: Klasyk czarny 34bb 08.03.14, 21:45
            Cieszę się, że jesteś zadowolona :)
            Prasowanie naszych koszul faktycznie do najłatwiejszych nie należy, polecam rękawnik :)
            Krótki rękaw - na dzień dzisiejszy nic nie obiecuję, ale pomyślimy o takiej wersji koszuli na lato.
        • nowhere-woman Klasyk fioletowy 38oo i zielony 36oo 06.03.14, 22:20
          Kupowałam drugiego dnia od wejścia do sklepu, a już zabrakło rozmiaru w zielonym. Na próbę, ponieważ dotychczas kupowane 38o były dosłownie pół centymetra za małe w biuście, a lekko odstające w talii, postanowiłam porównać przy kolejnym zakupie dwa rozmiary.

Moje obecne wymiary: 89-73-100

36oo przylega idealnie w biuście, na podbiuściu i w talii. Pierwszy raz koszula nie ma za szerokich pleców - powiedziałabym nawet, że są na styk, bo widać zarys stanika pod przylegającym materiałem :P niestety, dyskwalifikuje ją obwód na dole, jest na mnie po prostu za mała w biodrach i podjeżdża przy lekkim nawet ruchu ręką w górę.
          38oo ma delikatny luz w talii i na plecach, nieco mniej podkreśla biust, za to jest dobre w biodrach - zostaje!

Materiał w dotyku jest fantastyczny - w ogóle nie czuję elastanu, koszula pięknie mnie się :) kolor fioletowy na moim monitorze wypada jak indygo, a tak naprawdę jest to porządny fiolet, bez nadmiernej domieszki niebieskiego lub brązowego - ciężko mi przyporządkować ten kolor, wyglądam w nim dobrze (intensywne lato), jest raczej zimny.

Wielki plus za mocno przyszyte guziki!
          • urkye Re: Klasyk fioletowy 38oo i zielony 36oo 08.03.14, 21:57
            Dzięki za recenzję, cieszę się, że jesteś zadowolona :)
      • urkye Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 21:59
        https://urkye.pl/public/assets/przeplatanka_PL.jpg
        • yaga7 Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 21:59
          A kiedy będą kolejne nowości? Bo nie wiem, czy czekać z zamówieniem na coś jeszcze, czy już zamawiać :)
          • urkye Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 22:07
            W marcu pojawią się jeszcze kolejne dwa modele :)
            • yaga7 Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 22:10
              A zdradzisz jakie? ;)

Czy to kompletna tajemnica? :)
              • urkye Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 22:20
                O jednej planowanej nowości kiedyś wspominaliśmy - będą Supłowody w wielu bardzo optymistycznych kolorach :)
                A jeśli chodzi o resztę produktów - postanowiliśmy zmienić "taktykę" informowania o planach szyciowych i nie będziemy zdradzać wcześniej, co szykujemy w kolejnych kolekcjach.
                • yaga7 Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 22:25
                  A czy istnieje możliwość poproszenia o opóźnienie wysyłki już opłaconego zamówienia?

Bo Przeplatankę chcę, ale na pewno bluzki z krótkim rękawem nosić teraz nie będę, więc z wysyłką mi się nie spieszy i mogłabym poczekać do kolejnej nowości (bo Supłowody chętnie przetestuję, co prawda raczej w wersji wody niż supełka ;) )
                  • veev Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 09.03.14, 21:48
                    > A czy istnieje możliwość poproszenia o opóźnienie wysyłki już opłaconego zamówienia?

Pamiętam, że tak robiłam, i nie było żadnego problemu.
                  • urkye Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 10.03.14, 06:55
                    Zależy od tego, o ile dni i jakie produkty są w zamówieniu. Ale zazwyczaj staramy się zrobić wszystko, żeby nasze Klientki były zadowolone :)
                    Proszę napisz do nas na maila sklepowego co mamy zrobić z Twoją paczką. Na razie przekazałam dalej info o tymczasowym wstrzymaniu wysyłki.

W kwestii Supłowody - supełek można jeszcze wiązać od środka i wtedy wychodzi fajne gwiaździste marszczenie przy dekolcie :) Dziś chcę wrzucić do sklepu kilka zdjęć zza kulis sesji, na jednym zdjęciu będzie widać supełkową gwiazdę.
                • jesiennamgla Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 22:43
                  Rozumiem te taktyke, lezka jak nie z tylu, to z przodu :)
                  • kk345 Re: Wiosenne przeplatanki już w sklepie! 08.03.14, 23:39
                    jesiennamgla napisał(a):

> Rozumiem te taktyke, lezka jak nie z tylu, to z przodu :)

Mądrej głowie dość dwie słowie;)
      • urkye Supłowody i nowe Francuzki już w sklepie! 14.03.14, 19:44
        https://urkye.pl/public/assets/suplowody_PL.jpg
        • neiti89 Re: Supłowody i nowe Francuzki już w sklepie! 15.03.14, 11:18
          Przejrzawszy zdjęcia.
          Całkiem sporo fotografii jest pod światło, więc postać z pierwszego planu jest zdecydowanie za ciemna, trochę szkoda.
          I jestem rozczarowana supłowodą... :( Wciąż wygląda tak, jak na projekcie z przed roku czy półtora, gdy pojawiła się na blogu po raz pierwszy. W stanie związanym jest dla mnie absolutnie nie do przyjęcia - no nie mogę znaleźć nic urzekającego w wielkim suple na dekolcie - a rozwiązana układa się po prostu nijak. Każde zdjęcie z rozwiązaną supłowodą wygląda tak, jakby była ona pognieciona (pewnie od tego supłania :P). Może wyprasowany dekolt układał by się lepiej, nie wiem, zdjęcia jednak zupełnie nie zachęcają mnie do choćby zamówienia na próbę tych bluzek... Wygląda tak, jakby jeszcze czekała na ostatni szlif, na jakieś poprawienie, a tak materiał smętnie zwisa... Jak ktosia nabędzie i napisze tu na forum, że Supłowody jednak układają się po ludzku to pomyślę nad zmianą swojego stanowiska. Na plus mogę zapisać bajeczne kolory ;-) Z nimi daliście czadu, fiołek wygląda świetnie, mirabelkę i kiwi też na pewno ugościłabym w swej szafie :)
          Za to na pewno nabędę kilka Francuzek :) Mam jedną z tych pierwszych, z grubszego materiału, dwie 3/4, Kieskę 3/4 i Kieskę long i bardzo mi ten fason pasuje :) No i tu szkoda, że Francuzki są tylko w 3 kolorach, nie tak rewelacyjnych jak supłowody...
          No nic, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził, więc za bardzo nie przejmujcie się moimi słowami krytyki :)
          PS: czekam na drugi fason żakietowy :)
          • moopie23 Re: Supłowody i nowe Francuzki już w sklepie! 15.03.14, 15:08
            Ja, przyznam szczerze, także jestem zawiedziona Supłowodami. To jest bluzka, która nadaje sie moim zdaniem tylko i wyłącznie na wypady na działkę, w połączeniu z szortami. Dekolt wygląda bardzo dziwnie, w wersji wody nie układa się za dobrze, a supeł wygląda już naprawdę przedziwnie. Za to kolory są świetne... Szkoda, że Francuzki nie są w takich ładnych kolorach. Mogłabym się skusić tylko na białą, ale nie jestem pewna koloru. To jest taka czysta biel czy raczej złamana? W czystej (jak chyba większość osób) wyglądam tragicznie, ale off-white jest już bardziej twarzowym kolorem.
            • jesiennamgla Re: Supłowody i nowe Francuzki już w sklepie! 15.03.14, 15:31
              A mnie się Supłowody ogólnie podobają, są takie " z przymrużeniem oka". Niezbyt lubię kimonowe rękawki, ale może jednak dam im szansę. Zwłaszcza, że kolory są faktycznie kuszące.
            • urkye Re: Supłowody i nowe Francuzki już w sklepie! 31.03.14, 21:53
              Bardzo przepraszam za tak późną odpowiedź, wcześniej nie zauważyłam pytania o kolor.
              Biel z Francuzek to tzw. biel optyczna.
              A tak jeszcze przy okazji kwestii kolorów, z chęcią także uszyłabym Francuzkę w takich bardziej szalonych kolorach jak Supłowody, ale niestety ogranicza nas paleta dostępnych kolorów w tej konkretnej dzianinie (grubszej niż ta użyta w Supłowodach).
      • urkye WIELKANOCNA PROMOCJA Z JAJEM I POGOŃ ZA ZAJĄCEM:) 07.04.14, 08:07
        https://urkye.pl/public/assets/wielkanoc_PL.jpg

Zapraszamy do skorzystania z promocji oraz do wzięcia udziału w naszej zajęczej zabawie :)
      • urkye Letnie nowości - Tuby i Kiecki Tubowe 17.04.14, 07:34
        Pierwsze letnie nowości - Tuby i Kiecki Tubowe już są w sklepie! Wejdź na www.urkye.pl i wybierz idealne dla Ciebie kolory :)
        https://urkye.pl/public/assets/tuby_PL.jpg
        • veev Kiecka tubowa 24.04.14, 10:27
          Krótko: strzał w dziesiątkę :)

Nie jestem specjalnie przekonania do bluzki tubowej, mam wrażenie, że jeszcze powiększa mi biust, ale w kiecce zdecydowanie wyrównują się proporcje. Optymalna długość (u mnie tuż nad kolano), bardzo korzystny dla mnie krój od odcięcia w dół (nie jest to zupełnie prosty trapez). Wzięłam asekuracyjnie dwa sąsiednie rozmiary, bo się obawiałam podkreślania fałdek (w końcu to dość cienka dzianina), ale niepotrzebnie, mój standardowy rozmiar urkye'owy (40oo/ooo) leży bardzo ładnie: nie obciska brzucha i ma odpowiednią ilość luzu w biodrach. Podejrzewam, że jeśli ktoś jest między rozmiarami, to spokojnie może brać mniejszy. Będę odsyłać 42o/oo
          • urkye Re: Kiecka tubowa 28.04.14, 21:16
            Dzięki za recenzję! Cieszę się, że jesteś zadowolona :) Pogoda już chyba może być, ostatnio nosiłam Tuby i było OK;)
            Wzorki - tak jak już kiedyś pisałam - z nimi coś mamy pecha - tzn. jak znajdziemy fajny wzorek, to nie sprawdza się na testach. Niestety. Ale ostatnio mamy na oku kolejnego producenta, może tym razem nam się poszczęści :)
          • veev Re: Kiecka tubowa 22.05.14, 11:23
            Wczoraj w niej chodziłam pierwszy raz i każda, dosłownie każda spotkana osoba mówiła mi, że świetnie wyglądam (a załatwiałam mnóstwo rzeczy i spotkałam mnóstwo ludzi). Jestem BARDZO zadowolona, dziękuję jeszcze raz :) Poszłam sobie kupić drugą, ale oczywiście nie ma już rozmiaru - nie planujecie przypadkiem doszywać? Wezmę z miejsca prawie dowolny ciemny kolor :)
            • urkye Re: Kiecka tubowa 22.05.14, 22:34
              Bardzo się cieszę :)))
              Jak uszyjemy sukienki, które aktualnie mamy zlecone, to chyba doszyjemy kiecki tubowe. Na pewno morskie i pewnie jeszcze dodamy jakiś inny kolor. Lub dwa. Na pewno byłby śliwkowy, ten z przeplatanki. A drugi hmmm... się zobaczy:) Oczywiście wszystko zależy od dostępności dzianin, bo z tym bywa różnie.
              • yaga7 Re: Kiecka tubowa 23.05.14, 05:52
                Ooo, ja na pewno biorę śliwkową, jak zdążę :)
              • anika772 Re: Kiecka tubowa 23.05.14, 08:14
                Ja poproszę o kieckę tubową emeraldową:-)
                • veev Re: Kiecka tubowa 23.05.14, 10:25
                  Tak, emerald to był mój drugi typ, po fiolecie :)
              • neiti89 Re: Kiecka tubowa 23.05.14, 20:35
                Śliwka super :) Szmaragdu widzę ostatnio na ulicach całą masę (tak jak koralowego i mięty), więc może mniej, chociaż nie powiem, żeby kolor był zły. Moja jedyna Przeplatanka jest wszak właśnie szmaragdowa... :) A mirabelka, jak z supłowód?
              • pierwszalitera Re: Kiecka tubowa 24.05.14, 16:23
                Czerwona!!!! Taka czysta ładna czerwień jak Czerwona przeplatanka. Czerwona tubowa kiecka to byłaby sensacja. I na pewno będzie się dobrze sprzedawać.
                Ja osobiście żałuję, że ta szara jest taka ciemna i na dodatek melanżowa, kojarzy mi się z powyciąganymi dresami. A szkoda, bo w jednolitym jasnym szarym byłaby moim muszętomieciem.
              • urkye Re: Kiecka tubowa 27.05.14, 13:51
                Dzięki za sugestie kolorystyczne :)
                Ostatecznie zamówiliśmy dzianinę śliwkową i czerwoną. Wahałam się też nad emeraldem, ale postanowiliśmy jednak ograniczyć się do dwóch nowych kolorów.
                Neiti, mirabelka byłaby dość ryzykowna. Dla siebie bym uszyła, ale obawiam się, że gdybym uszyła partię sukienek w tym kolorze, to raczej zostałyby w większości do wyprzedaży. A szkoda, bo kolor jest piękny :)
                • yaga7 Re: Kiecka tubowa 27.05.14, 13:57
                  A czerwony będzie taki czerwony? Czy może wiśniowy, jakiś inny?
                  • urkye Re: Kiecka tubowa 27.05.14, 14:01
                    Ten sam czerwony, co w Tubach. Aktualnie producent ma jeszcze w ofercie taką pomidorową czerwień, ale imho nie jest ładna. Wiśniowej nie ma.
                • veev Re: Kiecka tubowa 27.05.14, 15:01
                  urkye napisała:

> Ostatecznie zamówiliśmy dzianinę śliwkową i czerwoną.

LAJK! :)
                  Kiedy można się ich spodziewać mniej więcej? :)
                  • urkye Re: Kiecka tubowa 31.05.14, 22:29
                    Szyją się :) Trudno jednoznacznie powiedzieć, powinny być dostępne w drugiej połowie czerwca.
                • neiti89 Re: Kiecka tubowa 27.05.14, 16:13
                  Cóż, pozostaje mi trzymać kciuki za to, by biznes prężnie rósł żebyście mogli wydawać każdy fason w dowolnym kolorze, bo Was stać :) (no bo kto bogatemu zabroni? :P)
                  • mati123 Re: Kiecka tubowa 30.05.14, 10:38
                    Czy tylko mi się wydaje, że wszyscy są w blokach startowych do wyrwania śliwkowej?

Zastanawiam się, czy nie można by szyć na zamówienie? Skoro to się sprawdza w stanikach to w ciuchach też by mogło. Wtedy firma nie ryzykowałaby mrożenia pieniędzy w niechodliwym towarze.
                    • anika772 Re: Kiecka tubowa 30.05.14, 13:15
                      Ja nie chcę śliwkowej, tylko emeraldową, ale nie będzie:-(
                      • urkye Re: Kiecka tubowa 31.05.14, 22:38
                        W tej partii niestety nie będzie emeraldowej, aczkolwiek nie mówimy "nie" na stałe - być może pojawi się w przyszłości. Kto wie :)
                    • urkye Re: Kiecka tubowa 31.05.14, 22:34
                      Mam nadzieję, że sukienki zostaną miło przyjęte :)
                      Szycie na zamówienie jest możliwe, aczkolwiek wiąże się z dodatkowymi kosztami. Cena szycia pojedynczej sztuki jest zdecydowanie wyższa, niż w przypadku szycia większej partii. W wyjątkowych sytuacjach jest to możliwe, jednak wprowadzenie szycia na zamówienie jako standardowej opcji imho na tym etapie rozwoju firmy się raczej nie sprawdzi.
                  • urkye Re: Kiecka tubowa 31.05.14, 22:30
                    Bardzo bym chciała móc szyć cokolwiek sobie wymyślę :)
      • urkye Promocja urodzinowa :) 01.06.14, 00:23
        https://urkye.pl/public/assets/urodziny2_PL.jpg
        Zapraszamy :)
    • kasica_k Czy nie będzie zielonego Twistera? 25.04.13, 01:29
      Pewnie nie będzie... tak tylko pytam... bo a nuż ;)
      • urkye Re: Czy nie będzie zielonego Twistera? 25.04.13, 07:44
        Na razie nie planujemy doszywania Twisterów, nie będzie też nowych kolorów. Na razie :) Bo do kroju możliwe, że jeszcze wrócimy.
    • pierwszalitera Nowa Tuba piaskowa 38o/oo 26.04.13, 18:44
      Wypada rozmiarowo jak stare, żadnej niespodzianki. Kolor za to po-wa-la-jący! Cudowny, bardzo jasny beż, a raczej nude, wyglądam jakbym nie miała niczego na sobie. ;-) Przypuszczam, że beż, jak to beż, słabo się sprzedaje, ale polecam gorąco wszystkim kobietom z bardzo jasną cerą. Ten kolor jest wyjątkowo piękny. :-)
      • urkye Re: Nowa Tuba piaskowa 38o/oo 27.04.13, 08:22
        Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona :)))
        To fakt, beże nie cieszą się dużą popularnością, a bardzo fajnie pasują do cieplaków :)
    • nientepaura tuby 34oo/ooo żółty i wrzos 30.04.13, 17:56
      rozmiarowo - idealne
      wrzos kupiony do spódnicy - fajny, ciepły odcień
      żółty - myślałam, że będzie cieplejszy, ale tak fajnie leży, że zostaje (z zielonymi i czerwonymi dodatkami będzie git)
      teraz idę myśleć nad innymi kolorami - pewnie skończy się na czerni i czerwieni;)
      • urkye Re: tuby 34oo/ooo żółty i wrzos 03.05.13, 16:32
        Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona z Tub :)
        Polecam pozostałe kolory :)
    • kis-moho Kolory tub 08.05.13, 09:02
      Tuby dopiero co do mnie doszły, i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona kolorami. Tak naprawdę chciałam tylko wrzosową tubę, ale że bardzo potrzebuję bluzek na lato zaryzykowałam też zamówienie piaskowej.
      I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Wrzosowy jest bardzo ładny, dokładnie taki, jakiego się po opisie spodziewałam (chociaż na moim monitorze wygląda dużo bardziej buro niż w rzeczywistości). Za to piaskowy jest genialny - złocisto-kremowy, też inny niż to, co pokazuje mój monitor. Nieco zgłupiałam w sprawie ciepłych/chłodnych kolorów, bo zwykle w ciepłych wyglądam raczej słabo - a tutaj jest bardzo fajnie. Nie wiem, czy to kwestia przygaszonych kolorów (z takimi się lubię), czy ten piaskowy nie jest typowo ciepłym kolorem, ale na pewno nie skreślałabym tego odcienia tylko dlatego, że ktoś lubi się z chłodniejszymi. Jednym słowem - brawa za niebanalne kolory, bardzo mi takich brakowało!
      • pierwszalitera Re: Kolory tub 08.05.13, 10:53
        kis-moho napisała:

Nie wiem, czy to kwestia przygaszonych kolorów (z takimi si
        > ę lubię), czy ten piaskowy nie jest typowo ciepłym kolorem, ale na pewno nie sk
        > reślałabym tego odcienia tylko dlatego, że ktoś lubi się z chłodniejszymi.

Piaskowy jest typowo ciepły. Ma w sobie nawet trochę kremowo-waniliowego. Posiadam wiele jasnych beżów szafie, także takich neutralnych wchodzących już w popielaty/srebrzysty/gołębi/taupe, w porównaniu do nich piaskowa Tuby jest jak napisłaś złocista, więc ciepła. Ale to naprawdę przepiękny kolor, trudny do zdobycia, bo większość beżów w sklepach jest ciemniejsza, bardziej przygaszona, brudna i te wyglądają smutno i nudno, nie mówią już o tym, że dobrze wyglądają tylko na takich typowo ciepłych typach z dosyć ciemną, złotą cerą i rudo-brązowymi włosami. Piaskowa Tuba nie jest przygaszona, to właśnie czysta i jasna odmiana beżu.
        Możliwe też, że niewłaściwie oceniasz swój typ. Dopóki moje włosy były bardzo jasne też myślałam, że jestem anemicznym latem. Dopiero jak zaczęły lekko ciemnieć i rudzieć, to wyszło, że jestem Light Spring (Spring “flowing into” Summer) i zaczęłam lepiej dobierać kolory. Niekiedy mogę nosić też kolory dobre dla nieco wyraźniejszej Clear Spring (Spring “flowing into” Winter), ale w typowo ciepłych kolorach dobrych dla typowej Warm Spring jak wielbłądzi, brąz, jajeczny żółty, stare złoto i ceglasto- pomarańczowy, wyglądam dosyć blado.
        • kis-moho Re: Kolory tub 08.05.13, 11:14
          Ale to naprawdę przepiękny kolor, trudny do zdobyci
          > a, bo większość beżów w sklepach jest ciemniejsza, bardziej przygaszona, brudna
          > i te wyglądają smutno i nudno, nie mówią już o tym, że dobrze wyglądają tylko
          > na takich typowo ciepłych typach z dosyć ciemną, złotą cerą i rudo-brązowymi wł
          > osami. Piaskowa Tuba nie jest przygaszona, to właśnie czysta i jasna odmiana be
          > żu.

Dokładnie, kolor jest absolutnie genialny, i mam wrażenie, że zdjęcia sklepowe (na moim monitorze, bo to pewnie na każdym nieco inaczej wygląda) absolutnie nie oddają jego urody.

> Możliwe też, że niewłaściwie oceniasz swój typ.

Być może - trochę sobie dałam spokój z tymi typami, przymierzam ubrania i patrzę, w czym wyglądam dobrze, a w czym jak z kostnicy :o) Podobno jestem soft summer, co w moim słowniku oznacza "nie wiemy, jak cię zaklasyfikować, to będziesz soft summer". Dobrze mi w różnych niebieskościach, zieleniach, delikatniejszych fioletach i fuksjach, ale i w niektórych burasach (przy czym nie bardzo jestem w stanie powiedzieć, czemu w jednych świetnie, a w innych koszmarnie). W żółtych, pomidorowych, różach itp. wyglądam strasznie, w zimnych czerwieniach znośnie. Włosy mam ciemny blond przechodzący w jasny brąz, latem lekko rudziejący, bladą skórę o raczej neutralnym odcieniu (ale nie alabaster, tylko lubiącą się czerwienić) i niebieskie oczy. W tych wszystkich klasyfikacjach nie bardzo się w sumie odnajduję, ale nie spędza mi to snu z powiek :o)
    • balbina11 Re: URKYE - 4 - probiuściasta marka odzieżowa 08.05.13, 10:31
      Wszystko pięknie, ale ja się nie mogę doczekać żakietu. Tej części garderoby brak w mojej szafie :-( Za 1,5 tygodnia idę na komunię i wtedy mógłby się przydać (pogoda nieprzewidywalna).
      Bluzki na lato - super.
    • urkye Darmowe wysyłki bardziej dostępne - już od 200zł:) 17.05.13, 18:00
      Wprowadziliśmy małą zmianę w darmowych wysyłkach na terenie Polski. Od dzisiaj dla zamówień już za min. 200zł, wysyłka Paczkomatem jest za darmo:) Opcja darmowej wysyłki Pocztą Polską jest przewidziana dla zamówień na kwotę min. 350zł, a darmowa wysyłka kurierem - dla zamówień za min. 500zł.
      • kis-moho Re: Darmowe wysyłki bardziej dostępne - już od 20 17.05.13, 20:16
        Czy zagraniczne klientki też będą miały odpowiednią zniżkę na wysyłkę ew. darmową wysyłkę od odpowiednio wyższej kwoty? Czy akcja obejmuje tylko przesyłki krajowe?
        • urkye Re: Darmowe wysyłki bardziej dostępne - już od 20 18.05.13, 08:28
          Akcja obejmuje tylko przesyłki krajowe. Na tym etapie działalności nie przewidujemy darmowych zagranicznych wysyłek. Ze względu na ograniczenia techniczne sklepu zaoferowanie zniżki równoznacznej z darmową wysyłką w PL będzie trudne do zrealizowania. Ale myślimy intensywnie nad alternatywnymi bonusami dla zagranicznych Klientek - prosimy o cierpliwość :)
    • kis-moho Nowa modelka 03.06.13, 21:53
      Nie wiem, czy zauważyłyście, ale pojawiła się nowa, bardzo fajna modelka. Frakcja mniej biuściasta jest zachwycona ;o)
      • urkye Re: Nowa modelka 04.06.13, 07:39
        Cieszymy się, że zdjęcia Ani są pomocne :)
        • virgaaurea Re: Nowa modelka 05.06.13, 21:59
          a mozna wiedziec, jakie nowa modelka ma wymiary? bo takiego zdjecia "na wprost" obok pozostalych dziewczyn sie nie doszukalam...
          zdaje sie ze ma troszke wezsze biodra, a nie az taka talie, jak np. Ola? i ile ma w ramionach?
          swoja droga - kolejne b. udane zdjecia;
          • kk345 Re: Nowa modelka 05.06.13, 22:42
            Tu
            urkye.pl/pl/i/Modelki/20
            są wymiary modelek
            • virgaaurea Re: Nowa modelka 05.06.13, 23:11
              dzieki!
          • urkye Re: Nowa modelka 06.06.13, 06:50
            Bardzo nam miło, że zdjęcia się podobają:) Wymiary modelek są podane na stronie sklepu, pod linkiem wskazanym przez kk :)
            • kis-moho Re: Nowa modelka 06.06.13, 12:28
              A macie w planach pisac pod zdjęciami modelek jeżeli mają na sobie rozmiar odbiegający od "typowego"? Pamiętam, że przy pierwszych tubach pisaliście jaki rozmiar modelka ma na sobie, to było bardzo pomocne.
              • urkye Re: Nowa modelka 06.06.13, 18:57
                Jeśli modelka będzie miała inny rozmiar niż standardowy, to oczywiście możemy o tym pisać :) Przy dwóch tubach (różowej i szarej) faktycznie tak zrobiliśmy, bo chcieliśmy pokazać, jak inne rozmiary (teoretycznie nie tabelkowe) leżą na tych samych osobach - było to podyktowane sporą ilością pytań o różnice w dopasowaniu, jeśli się weźmie mniejszy/większy rozmiar ;)

Jeśli chodzi o rozmiary:
                Ania ma 36o/oo, na razie we wszystkim, co dotychczas pokazywała
                Ola ma 36o/oo (w nowych kopertówkach) i 36oo/ooo (w pozostałych krojach).
                Ula zazwyczaj pokazywała (i pokazuje) 36oo/ooo, aczkolwiek na dzień dzisiejszy rozmiar ten się mocno naciąga;))
                Kasia na samym początku pokazywała rozmiar 42o/oo, aczkolwiek od kilku sesji pokazuje rozmiar 40o/oo (zeszczuplała nam :))
                • pierwszalitera Re: Nowa modelka 06.06.13, 19:18
                  urkye napisała:

> Ula zazwyczaj pokazywała (i pokazuje) 36oo/ooo, aczkolwiek na dzień dzisiejszy
                  > rozmiar ten się mocno naciąga;))

Czy oznacza to, że limonkowa kopertówka prezentowana przez Ulę jest w rozmiarze 36oo/ooo? W takim razie, to te rozmiary faktycznie są pojemne. Ja biorę zwykle rozmiar 38o/oo, bo nie lubię zbyt obcisłych ubrań. Olę ubrałabym na przykład w rozmiar 38 zamiast prezentowane zwykle 36, tak wyeksponowaną talię uważam za lekką przesadę. Mam wymiary właśnie podobne do Oli, tylko przy nieco węższych biodrach (99cm). Chociaż w Tubę 36oo/ooo też spokojnie wchodzę beż obciskania, ale Tuba jest w talii pojemna i boję się, że inne kroje, czy dzianiny nie będą się tak rozciągać. Mam więc z prezentowanych zdjęć rozumieć, że limonkowa kopertówka rozciąga się przynajmniej tak jak Tuby? Bo Ula ma teraz chyba w talii więcej niż 68cm?
                  • urkye Re: Nowa modelka 06.06.13, 21:21
                    Tak, limonkowa kopertówka jest w rozmiarze 36oo/ooo.

Kopertówki przez marszczenia są bardzo pojemne. A swoją drogą dzianiny, jak to dzianiny, mają to do siebie, że się mocno rozciągają. Aktualnie mam w miejscu gdzie kiedyś była talia ciut ponad 80cm - rozmiar 36oo/ooo się rozciąga do takiego obwodu. Aczkolwiek nie oszukujmy się - po dzianinie widać, że jest mocno naciągnięta.
                    Aktualnie ciągle noszę swoje urkyowe, dzianinowe ubrania z poprzednich kolekcji, jedynie w Skunksie i Skubie nie czuję się komfortowo - te dzianiny są mniej rozciągliwe. Wszystkie pozostałe bluzki i sukienki dają radę ;)

Magiczną pojemność tych kopertówek najlepiej widać, jak się porówna zdjęcia Oli i Ani (rozmiar tabelkowy) oraz moje (zdecydowanie brzuch nie w tym rozmiarze).
                • kis-moho Re: Nowa modelka 06.06.13, 20:06
                  > Jeśli modelka będzie miała inny rozmiar niż standardowy, to oczywiście możemy o
                  > tym pisać :)

Byłoby super gdyby gdzieś pojawiła się o tym wzmianka, bardzo mi pomaga wiedza co modelka ma na sobie, nie muszę wtedy się zastanawiać, czy skoro koperta/pionowe cięcia/inny materiał powinnam wziąć rozmiar w górę czy w doł :o)
    • pierwszalitera Nowe kopertówki - Rozmiar 03.06.13, 22:06
      Czy nowe kopertówki wypadają rozmiarowo jak Tuby, czy jest to jakaś inna dzianina?
      • urkye Re: Nowe kopertówki - Rozmiar 04.06.13, 07:41
        Nowe kopertówki będą szyte z innej dzianiny (wiskoza z elastanem), wg nowej konstrukcji. Nie będzie wzrostu luzu w talii wraz ze wzrostem rozmiarów (jak w Tubach). Część biustowa - jak to koperty - wypada dość pojemnie, więc w przypadku wątpliwości rozmiarowych, lepiej wziąć ten mniejszy w biuście :)
    • ochanomizu Blog sklepowy 05.06.13, 10:13
      Co się stało z blogiem sklepowym urkye.blogspot.com/ ?
      Link do niego został został usunięty ze strony sklepu, a jak próbuję wejść na bloga to mam informację, że nie ma takiego bloga. Kłopoty techniczne, czy rzeczywiście przestał istnieć?
      • urkye Re: Blog sklepowy 05.06.13, 17:50
        Blog sklepowy od paru dni nie działa, to prawda. Na razie nie planujemy wznawiać prowadzenia bloga sklepowego - wszystkie informacje dot. sklepu, oferty itd. będą się pojawiać na głównej stronie sklepu, więc zapraszamy do śledzenia aktualności na głównej :)
    • virgaaurea Nowe letnie sukienki 05.06.13, 22:08
      tubopodobne, pokazane na FB;
      jest szansa, zeby zobaczyc na blogu czy fb powiekszone wzorki obu sukienek?
      ten lisciasty i ten w psie/kocie (?) lapki...
      w ogole sukienka ma szanse sensownie lezec na normalnych (w tym sensie, ze nie-szerokich) biodrach?
      • urkye Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 06:53
        Zdjęcia sukienek tubowych niebawem wrzucimy do sklepu w dziale zapowiedzi, postaramy się w ten weekend - wtedy jak najbardziej będą dostępne również powiększenia.
        Sukienka jak najbardziej leży sensownie na mniej i bardziej biodrzastych :) Dzianina miękko się układa, więc bez problemu dopasowuje się do różnych bioder. Na sesję uszyliśmy obie sukienki w rozmiarze 36oo/ooo, więc nie mogliśmy pokazać tej sukienki również na innej modelce.
        • virgaaurea Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 08:56
          to swietnie, w takim razie czekam na powiekszenia i przede wszystkim zdjecia Ani w tej sukience:)
          w ogole super, ze modelka o wezszych biodrach i nie az taka klepsydrowa/wiolonczelowa tez sie pojawila;
          • kk345 Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 13:56
            > w ogole super, ze modelka o wezszych biodrach i nie az taka klepsydrowa/wiolonc
            > zelowa tez sie pojawila;

Czarna Kasia, która miała podobne wymiary do Ani, pojawiała się przecież we wczesniejszych sesjach...
            • kis-moho Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 14:03
              Ale czarna Kasia już jakiś czas temu niestety zniknęła, mi jej bardzo brakowało.
              A nowa modelka jest faktycznie nieco węższa w biodrach od Kasi. Ja jestem zachwycona, bo jestem wymiarowo do nowej modelki bardzo podobna, prawie co do centymetra, więc sytuacja dla mnie luksusowa przy doborze rozmiaru.
              • kk345 Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 15:00
                Wiem, wiem, odniosłam się do stwierdzenia, ze modelka o takich wymiarach "się pojawiła" :)
                • virgaaurea Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 17:08
                  oj, chyba nie do konca taka modelka byla;
                  dla frakcji malobiusciastej obie te modelki sa fajne, i moze nawet bardzo podobne jesli chodzi o same bluzki, ale dla mnie miedzy "czarna kasia" a ania jest spora roznica;
                  akurat nie jestem az taka malobiusciasta (32E brytyjskie) i do tego wyzsza od obu dziewczyn;
                  o ile widze dobrze - kasia ma prawie 100 w biodrach, a w biuscie sporo mniej;
                  u ani te wymiary sa mniej wiecej rowne, do tego w biodrach mamy prawie tyle samo;
                  w biuscie mam wprawdzie ciut wiecej, ale generalnie to sa proporcje, ktore dla mnie akurat beda bardziej pomocne;
                  wydaje mi sie, ze ula projektuje dosyc probiodrzasto i najwiekszym "ryzykiem" dla mnie jest to, ze te ciuchy beda w okolicach bioder smetnie wisialy (dla odmiany nie znam zupelnie problemu "podwijania sie" o ktorym tyle osob pisze);
                  a tak sobie zobacze, jak sie 36 o/oo uklada w biodrach na ani i git;
                  dla kazdego cos milego jednym slowem;
              • urkye Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 19:05
                Czarna Kasia aktualnie spodziewa się potomka :) Nie chce pozować - stąd jej nieobecność :)

Ania ma teoretycznie bardzo popularną figurę - podobna kombinacja wymiarów jest wskazywana w tabelach antropometrycznych :)
                • kis-moho Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 20:08
                  > Czarna Kasia aktualnie spodziewa się potomka :) Nie chce pozować - stąd jej nie
                  > obecność :)

Jakiś wirus u Was krąży :P

> Ania ma teoretycznie bardzo popularną figurę - podobna kombinacja wymiarów jest
                  > wskazywana w tabelach antropometrycznych :)

Właśnie przestałam się czuć wyjątkowa ;o) Ale to prawda, sporo osób ma taką figurę - może nie tu na forum, ale na ulicy faktycznie.
                  • urkye Re: Nowe letnie sukienki 06.06.13, 21:27
                    > > Czarna Kasia aktualnie spodziewa się potomka :) Nie chce pozować - stąd j
                    > ej nie
                    > > obecność :)
                    >
                    > Jakiś wirus u Was krąży :P

:P nie ukrywam, że aktualna sytuacja nas bardzo cieszy :)))
          • urkye Re: Nowe letnie sukienki 05.07.13, 10:25
            Na szyciowym blogu pokazana jest sukienka Tubowa w rozmiarze 36o/oo:)
            Wzór samplowy, krój jak najbardziej docelowy - mamy nadzieję, że zdjęcia będą pomocne dla osób o figurze zbliżonej do figury Ani.
            szycie.blox.pl/2013/07/Kieska-Tubowa-samplowa.html
            • nientepaura Re: Nowe letnie sukienki 05.07.13, 10:33
              a ja mam pytanie: jest możliwość uszycia takiej skukienki w wersji maxi? /za dopłatą oczywiście, bo więcej materiału idzie;)
              • urkye Re: Nowe letnie sukienki 05.07.13, 19:24
                Nie szyjemy na zamówienie - oczywiście możemy skrócić ubrania dostępne w sklepie, ale wydłużenia nie umożliwiamy. Nie na tym etapie rozwoju firmy :)
            • spolaryzowana Re: Nowe letnie sukienki 05.07.13, 13:55
              Urkye, czy sukienka w łapki będzie też w takim kolorze jak na blogu (z niebieskim), czy tylko wersja z żółtym?

• urkye Re: Nowe letnie sukienki 05.07.13, 19:25
                Wersji niebieskiej nie będzie, będą dwa wzory pokazane w zapowiedziach sklepowych - czyli żółte łapki i liście.
    • azymut17 Twister czerwony i Tuba fioletowa 36o/oo 06.06.13, 23:22
      Kolory rewelacyjne!
      Zdjęcia są w Galerii, proszę o pomoc, zwłaszcza Urkye. Tuba leży całkiem całkiem, ale nie wiem, czy nie za mała. Twister natomiast to u mnie porażka, nie mam zupełnie figury do takich krojów. Pociążowy brzuch nie prezentuje się najlepiej w takich delikatnych obcisłych dzianinach, Tuba przez marszczenia to maskuje, no i dekolt odwraca uwagę od dolnych rejonów. Może większy rozmiar Twistera byłby lepszy, ale mało w to wierzę. Te cięcia, które tak pięknie wyglądają na modelkach, u mnie się niestety nie sprawdzają. Przez materiał przebija wszystko, nawet wzorek pasków na Arabelce oraz wkładki laktacyjne w miskach (i znowu, marszczenia w Tubie to maskują). Bu :-(
      • jesiennamgla Re: Twister czerwony i Tuba fioletowa 36o/oo 07.06.13, 11:21
        Skoro brzuszek pociążowy w twisterze koniecznie chce się pokazać światu, to polecam skubiki. One mają podwójną warstwę materiału na brzuchu i maskują co trzeba.
        • urkye Re: Twister czerwony i Tuba fioletowa 36o/oo 13.06.13, 07:42
          Moim skromnym zdaniem nowe kopertówki będą bardzo fajnie pasować Azymut17 :) Skubiki też mogą być OK, ale w ich przypadku przymiarka będzie konieczna; kopertówkę mogę polecić w 100% "w ciemno" ;)
    • boziaj Skubik i tuba 11.06.13, 17:53
      obie bluzki w rozmiarze 36o/oo
      skubik bardzo pozytywne mnie zaskoczył, mięsista dzianina i "panel brzuszny" sprawia, ze nie ciągnie się po ciele, na 94/72/96 jest na styk w biuście, poniżej akurat, czyli leciutki luz, na tyle żeby czuć się swobodnie; fajny kolor moim zdaniem bardziej miodowy niż słoneczny
      tuba piaskowa leży fajnie, trochę rozczarowałam się kolorem, ale sama jestem sobie winna, bo po którejś recenzji spodziewałam się bóg wie czego, w każdym razie jakiegoś niespotykanego złocistego odcienia, a dotarł po prostu piaskowy ;) żeby nie było - ładny jest
      • kis-moho Re: Skubik i tuba 11.06.13, 19:54
        > tuba piaskowa leży fajnie, trochę rozczarowałam się kolorem, ale sama jestem so
        > bie winna, bo po którejś recenzji spodziewałam się bóg wie czego, w każdym razi
        > e jakiegoś niespotykanego złocistego odcienia, a dotarł po prostu piaskowy ;)

No piaskowy. Ale złocisty piaskowy :o) Moim zdaniem to bardzo nietypowy kolor, nie mam ani chyba nie miałam nigdy takiego w szafie.
      • urkye Re: Skubik i tuba 13.06.13, 07:32
    • urkye Krótka przerwa urlopowa - 18-21.06 17.06.13, 21:20
      Z powodu krótkiej przerwy urlopowej w dniach 18-21.06. wysyłka zamówień nie będzie realizowana. Wszystkie zamówienia przypadające na ten czas zostaną zrealizowane w poniedziałek (24.06.). Dziękujemy za wyrozumiałość :)
      • anika772 Re: Krótka przerwa urlopowa - 18-21.06 21.06.13, 21:58
        Kiedy będą kopertówki? Kończy się czerwiec, sprawdzam codziennie i stale "spodziewana dostawa"...
        • urkye Re: Krótka przerwa urlopowa - 18-21.06 24.06.13, 09:33
          Kopertówki pojawią się zgodnie z zapowiedzią - czyli pod koniec czerwca lub na początku lipca. Bardziej realny jest początek lipca.
          • kis-moho Synchronizacja z pogodą 24.06.13, 10:02
            urkye napisała:

> Kopertówki pojawią się zgodnie z zapowiedzią - czyli pod koniec czerwca lub na
            > początku lipca. Bardziej realny jest początek lipca.

Strasznie późno pojawiają się letnie ciuchy, pierwsza fala upałów już za nami :o( Rozumiem doskonale ograniczenia logistyczne, ale na przyszłość bardzo bym lobbowała za nieco wcześniejszym wprowadzaniem sezonowych ubrań. Sukienki wejdą na początku lipca, realnie będę je miała w rękach bliżej połowy lipca, i pewnie ponoszę je z sześć tygodni... Gdyby pojawiały się wcześniej, być może zdecydowałabym się na obie, teraz pewnie tego nie zrobię, bo kupowanie "na następne lato" bywa nieco ryzykowne.
            Ten sam problem mam z ciuchami BiuBiu, domyślam się, że dużą rolę gra tutaj organizacja, szycie, dostępność materiałów - ale jeżeli w przyszłości da się coś z tym zrobić, byłoby super.
            • felisdomestica Re: Synchronizacja z pogodą 24.06.13, 10:36
              Niestety masz rację. Teraz powinny się szyć już ciuchy jesiennozimowe.
            • anika772 Re: Synchronizacja z pogodą 24.06.13, 14:13
              Zgadzam się, dla mnie to też za późno.
            • urkye Re: Synchronizacja z pogodą 24.06.13, 19:24
              Cóż, nie sposób nie przyznać racji;)

Generalnie w tym roku staraliśmy się zacząć wprowadzanie letnich ubrań w miarę szybko i Tuby udało się uszyć i wprowadzić już pod koniec kwietnia. Sukienki tubowe - tu nie będę ukrywać, że poślizg spowodowany jest szukaniem fajnej dzianiny. Same Tuby też były kilkukrotnie doszywane, aktualnie czekamy na ostatnią partię doszyć w tym sezonie.

Cały czas się uczymy (na błędach, wiadomo;)) i mamy nadzieję, że dzięki kilku udoskonaleniom wprowadzanie nowości będzie szło nam sprawniej :)
              • anika772 Re: Synchronizacja z pogodą 24.06.13, 21:38
                Na tubki warto poczekać. Przy okazji, czy już nie będzie tego modelu z wiszącymi sznureczkami z tyłu, spaghetti? Chyba bardziej mi się podobają niż tuby.
                • urkye Re: Synchronizacja z pogodą 25.06.13, 09:33
                  W tym roku już nie, ale możliwe, że wypuścimy spaghetti w przyszłym roku :)
    • yaga7 Sukienka tubowa - tylko do 40? :( 22.06.13, 08:38
      Właśnie przeczytałam w zapowiedziach w sklepie, że tubowa sukienka tylko do rozmiaru 40. Dlaczego? Spokojnie mogłaby być do 42, zwłaszcza że nie wygląda na krótką.
      Naprawdę nie każda osoba powyżej rozmiaru 40 koniecznie ma jakieś gigantyczne fałdy do ukrycia. A nawet te osoby, które ewentualnie miałyby fałdy, niekoniecznie chcą je od razu ukrywać, bo może im one nie przeszkadzają?

Wielka szkoda :(

Osobiście pewnie i tak będę próbować z ciekawości (bo nie wiem, czy mi materiał na żywo podejdzie) 40oo/ooo, ale naprawdę chciałabym mieć wybór.
      • kasienka.body Re: Sukienka tubowa - tylko do 40? :( 22.06.13, 10:15
        oo, ja nie doczytałam, faktycznie szkoda, bo miałam zamiar kupić tą w łapki.
        Tuby w rozmiarze 42 leżą na mnie bardzo dobrze, więc sukienka też nie powinna być zła.
      • urkye Re: Sukienka tubowa - tylko do 40? :( 24.06.13, 09:47
        Tak, postanowiliśmy uszyć te sukienki tylko do rozmiaru 40. Powodem tej decyzji jest przewidywane wysokie zróżnicowanie zainteresowania tym modelem w rozmiarach <40 i >40. Decyzje "rozmiarowe" są zawsze dla nas trudne, niestety ze względów ekonomicznych nie możemy sobie pozwolić na szycie rozmiarów, przy których istnieje spore ryzyko niskiego zainteresowania.

Sukienki tubowe są szyte na bazie tub, więc zapas w talii i biodrach rośnie wraz z rozmiarem - mówiąc inaczej, rozmiar 40 z tub czy sukienki tubowej leży w talii podobnie, jak rozmiar 42 w innych krojach, gdzie zapasy nie są zwiększane wraz z rozmiarem. Tak więc osoby noszące zazwyczaj rozmiar 42, mogą spokojnie spróbować sukienki tubowej w rozmiarze 40 :)
      • yaga7 Re: Sukienka tubowa - po przymiarce 21.07.13, 22:31
        No i przetestowałam 40oo/ooo. Materiał faktycznie rozciągliwy, spokojnie się mieszczę, tylko jest dość przylegająca i muszę pomyśleć, czy zostawiać czy nie.
        W sumie tak sobie myślę, że w biodrach jest ok, jedynie w talii mogłaby być ciut luźniejsza, ale wtedy w biodrach byłaby też większa i mogłaby smętnie wisieć. A teraz nie wisi.

Ale ogólnie fason fajny, naprawdę wydaje mi się, że inne kolory i większa rozmiarówka na kolejne lato to byłoby to :)
        • urkye Re: Sukienka tubowa - po przymiarce 23.07.13, 08:11
          Dzięki za opinię i sugestię :) Zobaczymy, czy za rok uszyjemy sukienki tubowe, a jeśli tak, to w jakich kolorach i rozmiarach. No i zobaczymy też, czy w wersji wzorzystej, czy tylko gładkiej :)
    • kasica_k Kiedy nowe kopertówki? 02.07.13, 15:27
      Bo mam wielką chęć na malinową zwłaszcza :) Czy będzie rozmiar 44?
      • urkye Re: Kiedy nowe kopertówki? 02.07.13, 17:46
        Wersja optymistyczna - w ten weekend, mniej optymistyczna - w następnym tygodniu :)
        Rozmiar 44 będzie dostępny :)
        • kasica_k Re: Kiedy nowe kopertówki? 03.07.13, 00:40
          Dzięki za dobrą wiadomość :)
          • ana633 Mała czarna 05.07.13, 22:14
            Mam 38 0/00.Mój pierwszy ciuch od Urkye. I jest cudowna. Idealna. Pięknie leży, jest dopasowana, ale nie opięta, nie podciąga się przy chodzeniu, co często się zdarza w dzianinowych, wąskich sukienkach. Jestem zachwycona. Niesamowicie wygodna. Dzianina miła, w dzisiejsze upały nie dogrzewała dodatkowo. Uwielbiam takie proste, bezpretensjonalne ubrania. I chciałabym taką z króciutkim rękawkiem, kolor stonowany najchętniej. Może dałoby się taką uszyć, choćby na zamówienie??????
            • urkye Re: Mała czarna 06.07.13, 08:56
              Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona :)))

Na zamówienie nie szyjemy, nie na tym etapie rozwoju firmy. Jest wysoce prawdopodobne, że Mała pojawi się jeszcze w sklepie w kolejnych kolekcjach. Jednak na razie jest za wcześnie na podawanie szczegółów dot. dat, kolorów i ew. zmian w kroju :)
    • kis-moho Pranie sukienek 09.07.13, 14:39
      Zauważyłam, że kieski tubowe lepiej prać na delikatnym programie z lekkim wirowaniem - czy to ze względu na grubość materiału czy samą wiskozę? I co ryzykuję wrzucając sukienkę z gaciami i skarpetkami na standardowe 40 stopni?
      • pierwszalitera Re: Pranie sukienek 09.07.13, 17:42
        kis-moho napisała:

> I co ryzykuję
        > wrzucając sukienkę z gaciami i skarpetkami na standardowe 40 stopni?
        >

Im więcej napchasz do pralki, tym bardziej tkanina może się mechacić. Moje Groszki (też wiskoza) były po kilku praniach jak psu z gardła wyciągnięte. Dlatego ja delikatne tkaniny piorę w bardzo krótkim programie (nie dłużej niż 40 minut) i przy niecałkiem pełnej pralce. Z dugiej strony, z wiskozą robiłam zawsze dobre doświadczenie, długo zachowuje trwałość kształtu, nie rozciąga się (i nie zbiega) jak bawełna, ale nigdy nie wiesz na jaką jakość trafisz.
      • urkye Re: Pranie sukienek 09.07.13, 18:36
        Zalecenia prania wynikają zazwyczaj z informacji, jakie podaje producent dzianiny/tkaniny. Czasami modyfikujemy lekko zalecenia (w kierunku mniej rygorystycznych), jeśli zauważymy w trakcie testów, że spokojnie można prać w pralce lub w wyższej temperaturze. W przypadku tych dzianin sugerujemy delikatne pranie (30 stopni) z lekkim wirowaniem ze względu na grubość materiału jak i przedłużenie trwałości kolorów. Aczkolwiek praliśmy też w 40 stopniach na krótkim, "normalnym" programie i sukienka testowa przeżyła ;)
        • kis-moho Re: Pranie sukienek 09.07.13, 18:58
          W przypadku tych dzianin sugerujemy delikatne pranie (30
          > stopni) z lekkim wirowaniem ze względu na grubość materiału jak i przedłużenie
          > trwałości kolorów. Aczkolwiek praliśmy też w 40 stopniach na krótkim, "normaln
          > ym" programie i sukienka testowa przeżyła ;)

Dzięki, rozumiem, tak myślałam, że chodzi o delikatniejszy materiał, ale chciałam się upewnić czy nie lubi robić mniej przyjemnych niespodzianek :o)
          • anika772 Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 42o/oo 10.07.13, 10:33
            Dziś dotarły, zostają, bo cudownie leżą. Zachwyca mnie- jak zwykle- biodrzastość bluzek. Jeśli mogę porównać kopertę z Portofino- koperta jest krótsza i szersza na wysokości bioder, talia w rozmiarze 42 wypada tak samo. Koperta ma marszczenia z jednej strony, no i posiada wszyste rękawki. Portofino jawi mi się jako bardziej eleganckie i wyjściowe, a Koperta raczej casualowa. Zupełnie nie wiem, skąd to wrażenie,tak czy siak bardzo lubię oba modele:-)

• yaga7 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 11:58
              Mnie pewnie - jak zwykle ;) - biodrzastość bluzek będzie przeszkadzać ;)

A w jakim rozmiarze pasuje na Ciebie Portofino?

Czekam na swoje koperty, bardzo jestem ciekawa, czy będą leżeć.
              • anika772 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 17:22
                Portofino mam też 42b/bb. Odczuwam je jako ciaśniejsze w okolicach pasa niż kopertówkę, chociaż przyłożone do siebie są takie same.
                • yaga7 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 17:26
                  Dzięki za odpowiedź.

Ja Portofino odczuwam jako dużo ciaśniejsze, będę chyba zamawiać 44, bo 42 odesłałam, było za ciasne.
                  A może to po prostu kwestia rozciągliwości materiału?
                  • anika772 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:19
                    Rozciągliwości pewnie też, ale i konstrukcji. Moża ta ciasność stąd że tam jest podwójna warstwa tkaniny?
                    Ja sobie zostawiłam to ciasne 42, bo w żadnym wypadku nie wyglądają na "za małe". To tylko takie odczucie zaciasności.
                    • yaga7 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:22
                      Ale ta podwójna warstwa to w Kopertówce jest, w Portofino jest tylko do połowy, dlatego zrzucam "winę" na materiał, nie na krój.
                      Hmm.
                      • anika772 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:23
                        W każdym razie obie są świetne:-)
            • magda2em Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:17
              Portofino jawi mi się jak
              > o bardziej eleganckie i wyjściowe, a Koperta raczej casualowa. Zupełnie nie wie
              > m, skąd to wrażenie,tak czy siak bardzo lubię oba modele:-)
              >
              Mam dokładnie takie samo wrażenie - kompletnie inny styl. Choć kolory mogą mieć też znaczenie przy odbiorze stylu ciucha, plus zdjęcia z obu sklepów są nieco sugestywne :P
              • yaga7 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:23
                To ja się wyłamię - dla mnie obie bluzki mają b. podobny styl, w życiu bym nie powiedziała, że Portofino jest wyjściowe :)
                To znaczy do dżinsów i do knajpy jak najbardziej, ale na pewno nie na coś bardziej eleganckiego. IMHO oczywiście.
                • magda2em Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:31
                  Ta elegancja mi wyszła najbardziej w białej - jak założyłam 42 bb/bbb białe, które jest nieco luźne w biuście, i lepiej uwidoczniło się to kimono, to wygląda bardzo szlachetnie. Z odpowiednimi, eleganckimi dodatkami jak najbardziej może być bluzką wyjściową - mam w planach ją w takim celu wykorzystać zresztą w poniedziałek, egzaminacyjnie :) Czarna i jasnofioletowa już takiego efektu nie dają, a przynajmniej nie aż tak - ale to może ze względu na kolor właśnie.
                • anika772 Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:32
                  Nooo, nie poszłabym w niej po odbiór medalu u Prezydenta RP.
                  Ale na jutrzejszy egzamin wraz z granatowym ołówkiem i szpilkami się nada:-)
                  • magda2em Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:37
                    Dokładnie :D
                  • magda2em Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 10.07.13, 18:39
                    Tylko ja w khaki z czegoś między półkolem a kołem, z zakładkami. Bo chwilowo mi się przytyło i w ołówkowej wiszącej w szafie wyglądam jak baleronik, więc trudno, kosztem hiper eleganckiego wyglądu będę się czuć swobodnie i nie będę się stresować, że ktoś mi na fałdki się będzie gapił ;)
            • urkye Re: Kopertówka malinowa 42o/oo i Skubik czarny 4 11.07.13, 20:20
    • yaga7 Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 17:30
      Pasuje w standardowym 42oo/ooo.

Kopertówka jest fajna, moim zdaniem luźniejsza niż np. tuby - może to kwestia tych drapowań albo rozciągliwości materiału, nie mam pojęcia.
      Fioletowa jest kolorystycznie super, natomiast malinowa jest dość, hmm, oczo*** ;) dlatego nie wiem jeszcze, czy będę zostawiać, muszę pomyśleć.

W sumie przygarnęłabym taką sukienkę na bazie kopertówki, z dołem A, z drapowaniami na brzuchu, z krótkim rękawem - myślę, że fajnie by wyglądała.
      • kasienka.body Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 17:44
        Yaga pokażesz w galerii? :)
        Masz może porównanie koloru malinowej z fuksjowymi wodnikami lub tubami?
        • yaga7 Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 17:51
          Jak będę mieć czas, to wrzucę, ale chwilowo jestem w niedoczasie ;)

Nie, niestety nie mam porównania. Ale na pewno dla mnie jest to bardziej różowy niż czerwony (ale ja wiem, że mam dziwne postrzeganie kolorów ;))
          • magda2em Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 17:59
            Nie jest to idealne zdjęcie, bo z telefonu, ale jak ktoś widział tubę, to coś mu to może powie, proszę: img842.imageshack.us/img842/5462/kuhb.jpg
            Po lewej kopertówka malinowa, po prawej fuksjowa tuba. Na moje oko kopertówka jest jaśniejsza, oczojątrzące są obie :P Kolor na moim monitorze najbardziej wiarygodnie wygląda u dołu zdjęcia.
            • magda2em Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 18:13
              Zamówiłam fioletową w 42 o/oo, bo oo/ooo już nie złapałam, i to był strzał w dziesiątkę - malina w 42 oo/ooo ma jakiś ogromniasty zapas materiału w biuście, przez co niezbyt fajnie mi się układa w okolicach biustu i koperty nie mogę dobrze ułożyć, więc chyba będzie musiała wrócić.

Portifino mam czarne i fioletowe w 40 bb/bbb, mam też białą w 42 bb/bbb, i moim zdaniem w porównaniu z Portofino w talii Kopertówka w 42 jest sporo większa od białej Portofino - nie wiem, czy na tyle, żeby wymienić na mniejszą, ale jest to odczuwalne. Kopertówka jest też chyba dłuższa, za to Portofino ma wyraźnie luźniejszą górę, ale to chyba wynika z różnic w kroju, Kopertówka to w końcu nie kimono.

Sukienkę, o której pisze Yaga, też bym bardzo chętnie zobaczyła, nawet chyba chętniej taką z rękawem 3/4 - bo ta podwójna warstwa materiału na brzuchu i skośne (!) marszczenia rewelacyjnie ukrywają nadmiary tu i ówdzie, ale jednocześnie na stuprocentowo letnią sukienkę może być za ciepła. A to, co w bluzce przejdzie, bo jest trzymane dodatkową warstwą spodni/spódnicy, to w sukience już niekoniecznie.
              • yaga7 Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 18:21
                Od razu ogromniasty ;) Ale może dzięki temu, że ma więcej materiału (czego ja nie odczuwam), nie ciągnie mi się na plecach - a moje bary i plecy są słusznych rozmiarów i czasem w ciuchach biust mi się mieści, ale ramiona już nie bardzo ;)

Ja nie widziałam luźniejszej góry w Portofino - przynajmniej jeśli chodzi o plecy i biust. Ale to pewnie znowu kwestia sylwetki, a nie samych wymiarów.
                • magda2em Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 18:28
                  Znaczy, jak dla mnie ogromniasty - bo się topię w tej bluzce ;) Chowa mi cały dekolt, nawet jak odsunę poły koperty trochę na bok, to ruszę rękami dwa razy, materiał wraca, gdzie był, a ja czuję się jak w bluzce z golfem. No tak się nie da, to nie o to chodzi ;) Chyba się sprawa między nami rozbija o kształt sylwetki, nie mam szerokich pleców.

Gdyby to jeszcze jakiś nieco bardziej stonowany kolor był, to bym oddała mamie, ona trochę lepiej by ten materiał wypełniła, bo ma blisko 10 cm więcej w biuście ode mnie a plecy podobne, ale raczej w takim oczojątrzącym różu nie będzie chodzić :P
                • magda2em Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 19:50
                  Wrócił do domu połówek, przymierzyłam jeszcze raz. Stwierdził, że ta w oo/ooo wygląda jak szyta na wyższą osobę/o niżej zawieszonym biuście i nie pasuje do mnie profilem - ja mam odkryty przy dobrze ułożonym materiale maleńki trójkącik ciała, jak się to połączy z dość szerokim wykrojem ramion, wygląda to bardzo dziwnie. No ale ja jestem niska z natury ;) I mam dość wysoko zawieszony biust, pewnie stąd jeszcze różnica. Malinowa wraca na pewno, wymieniać nie będę, bo kolor trochę jednak zbyt żarówiasty.
                  • anika772 Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 19:59
                    Mnie się strasznie podoba ta żarówka. Jak znalazł do bezówej lnianej spódnicy:-)
              • urkye Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 11.07.13, 20:35
                Dzięki za recenzję :) Cieszymy się, że mniejszy rozmiar dobrze pasuje:)
                Co do sukienki - zobaczymy, czy zdążymy ją uszyć na tę jesień.
            • magda2em Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 18:14
              Argh, coś nie chce link się dobrze wkleić. JEszcze raz:

img842.imageshack.us/img842/5462/kuhb.jpg
              • kasienka.body Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 19:27
                dzięki! W sumie podobne kolory, tuba mi bardzo kolorystycznie pasuje, to kopertówka też powinna być ok.

-----------------------------------
                Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY.
                www.body.sklep.pl
                kontakt@body.sklep.pl
              • beauty-gosiek Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 11.07.13, 08:16
                to bardziej fuksja niż malina
                malina kojarzy mi się z czymś takim: nataliee.pinger.pl/m/1125973
      • anika772 Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 18:22
        > Kopertówka jest fajna, moim zdaniem luźniejsza niż np. tuby - może to kwestia t
        > ych drapowań albo rozciągliwości materiału, nie mam pojęcia.

W opisie sklepu stoi, że kopertówka ma dopasowanie "normalne", a tuby są "dopasowane". Pewnie tu jest pies pogrzebany.
        • yaga7 Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 10.07.13, 18:24
          O proszę, tego to nie zauważyłam :D
      • urkye Re: Kopertówka fioletowa i malinowa 11.07.13, 20:32
        Cieszymy się, że Kopertówka pasuje :)
        To fakt, malinowy jest bardzo "żywym" kolorem;)
        Dzięki za sugestię dotyczącą sukienki - nawet myśleliśmy o tym, by wykorzystać ten krój na sukienkę. Aczkolwiek zobaczymy, czy na tę jesień. Na razie mamy sporo planów szyciowych, zobaczymy, czy się wyrobimy :)
    • margo13ak Kiecka Tubowa w liście 40o/oo 18.07.13, 18:44
      Bałam się, że się nie zmieszczę - wg tabeli potrzebuję 42o/oo. Jednak kiecka Tubowa wypada jak Tuby - te też potrzebuję rozmiar mniejsze, niż wynika z tabeli. Sukienka jest uszyta z leciutkiej dzianiny, w sam raz na gorący dzień, takiej dopasowującej się w noszeniu (lekko się luzuje). Jednocześnie zachowuje fason - nosiłam ją dziś kilka godzin i pod biustem nie robił się worek, nadal wyglądała świetnie. Kolorystycznie jest ciemniejsza, niż wypada na moim monitorze. Wzory skutecznie maskują - mimo, że wypada na mnie lekko obcisła, nie potrzebuję do niej bezszwowej bielizny, ani korygujących fig. W sam raz do włożenia w upał, żeby czuć się dobrze i wyglądać fajnie :-).
      • urkye Re: Kiecka Tubowa w liście 40o/oo 23.07.13, 07:59
        Dziękujemy za recenzję, cieszymy się, że sukienka się podoba :)
    • margo13ak Mała czerwona 42o/oo 18.07.13, 18:59
      Pasuje rozmiar standardowy - 42o/oo, w tym samym mam Skunksa. Zaskoczył mnie materiał - mięsisty i trzymający formę, chociaż nie gruby. Przód (ramiona i środkowy panel) jest podwójny. Jako, że krój jest na bazie Skunksa, sukienka ma takie same szwy profilujące - to zdecydowanie dodaje jej charakteru, chociaż te szwy mnie zaskoczyły - na zdjęciach nie są one tak widoczne, jak w rzeczywistości. Kolor jest chyba neutralny w stronę zimnego, bardzo mi odpowiada - potrzebowałam takiej prostej, gładkiej sukienki, ale nie nudnej - i to jest to.
      • urkye Re: Mała czerwona 42o/oo 23.07.13, 08:03
        To fakt, Mała ma cięcia identyczne jak Skunks :) Cieszymy się, że przypadła Ci do gustu :)
    • swierszczowa1 kopertówka malinowa 34oo/ooo 20.07.13, 21:03
      Założyłam ją już kilka razy. Bardzo dobrze się w niej czuję. Świetnie układa się część biustowa i świetnie układa się część brzuszna. Uwielbiam Ulę za to że jej bluzki są takie biodrzaste.
      Ten malinowy jest jak dla mnie może ciut za żarówiasty i za ciepły (lepiej mi w takim hot pink jak w różowej tubie), ale i tak podoba mi się na tyle, żeby uwielbiać w niej chodzić.
      Zastanawiałam się nad dokupieniem fioletowej, ale zanim zdążyłam się zastanowić fioletowa "wyszła". Jest szansa że jeszcze wróci? Może na jesień z długim rękawem?
      Sam materiał jest świetny. Miły w dotyku. Ani za bardzo elastyczny, ani za sztywny.
      Dzięki Uli mam w szafie taką bazówkę. Na każdą pogodę mam bluzki Urkye, które mogę po prostu założyć i czuć się atrakcyjnie, a jednocześnie swobodnie i nie "wystrojona". Mam "zwyczaje" bluzki, które są świetnie dopasowane i w pasujących mi kolorach.
      • urkye Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 23.07.13, 08:08
        Miło nam, że bluzka Ci się podoba :))))
        Na jesień pojawią się kopertówki z długim rękawem, będzie śliwkowy fiolet - inny, niż dotychczas. Nie planujemy doszywania fioletu z krótkim rękawkiem - to była seria LTD, limitowana.
        • yaga7 Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 23.07.13, 08:28
          A kopertówki z długim rękawem będą tak samo szyte, tylko będą mieć długi rękaw?
          Czarna będzie? ;)
          • urkye Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 23.07.13, 18:25
            Tak, będą szyte na bazie tego samego wykroju, jedynie rękawy będą wydłużone.
            Wśród kolorów będzie czarny :)
            • kasica_k Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 25.07.13, 15:30
              A tych z krótkimi nie doszyjecie? Bo nie załapałam się na malinową...
              • urkye Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 25.07.13, 19:33
                Nie, na jesień na pewno nie będziemy doszywać Kopertówek z krótkim rękawem.
                Pojawią się nowe, z długim rękawem:) A krótkie - może na wiosnę, ale wtedy na pewno w nowych kolorach.
              • kasienka.body Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 25.07.13, 19:47
                > A tych z krótkimi nie doszyjecie? Bo nie załapałam się na malinową...
                A jaki rozmiar? Bo będę właśnie odsyłać 44o/oo jakby co :)

www.body.sklep.pl
                kontakt@body.sklep.pl
              • magda2em Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 26.07.13, 08:08
                Ode mnie pocztą podróżuje właśnie 42 oo/ooo malinowe ^^'
                • urkye Re: kopertówka malinowa 34oo/ooo 28.07.13, 10:09
                  Kasico, jeśli interesuje Ciebie jeden z tych rozmiarów, które niebawem wrócą, możemy go dla Ciebie zarezerwować :)
    • kasienka.body Sukienka tubowa, koperta limonka 42 i malinowa 44 25.07.13, 19:55
      Bardzo byłam optymistyczna zamawiając sukienkę w rozmiarze 40 :D No, ale większych nie było, więc chciałam spróbować z tą. Rozmiar 40oo/ooo niestety zbyt opięta na brzuchu. Wszędzie indziej o dziwo układała się całkiem nieźle, ale brzuch zdecydowanie za mocno podkreślony, myślę, że też przez to, że materiał jest bardzo cieniutki.
      Jak będą podobne większe to na pewno spróbuję.

Koperta limonkowa 42o/oo i malinowa 44o/oo. Malinowa niestety za duża, co przejawiało się dziwnym marszczeniem na brzuchu i odstawaniem materiału. Dodatkowo nie bardzo widzą mi się te dwie warstwy materiału na brzuchu - jakoś dodawały mi objętości. Limonkowa rozmiarowo lepsza, nie było już tego efektu nadmiaru materiału, ale kolor zupełnie nie mój :(
      Choć sam w sobie bardzo ładny, to ja w nim nijak nie wyglądam.

Tym razem niestety wszystko wraca :(

www.body.sklep.pl
      kontakt@body.sklep.pl
      • urkye Re: Sukienka tubowa, koperta limonka 42 i malinow 28.07.13, 10:11
        Dzięki za recenzję:) Szkoda, że tym razem nic Ci nie odpowiadało, mamy nadzieję, że następnym razem będzie idealnie :)))
    • boziaj skubiki, tuby i kopertówki 30.08.13, 17:36
      skuszona promocją zamówiłam skubiki jarzębinowy i czarny; wziełam ten sam rozmiar co słoneczny, leżą tak samo dobrze :)
      jarzębinowy - bardzo fajny odcień czerwieni, ciepłyi raczej czysty, dla mnie bardzo korzystny
      tuba trawiasta - chciałam kupić ten kolor już wczesniej, ale nie było mojego rozmiaru, teraz upolowałam ;)
      kopertówki niestety nie leżą, mama tak niestety z wiekszością kopertowych fasonów, wiec wielkiej niespodzianki nie było
      generalnie jestem bardzo zadowolona z kolorów - mam nadzieję, że kolekcja jesienno - zimowa będzie pod tym względem równie interesująca,a nie jesienno - szarobura
      • boziaj i jeszcze sukienka tubowa 30.08.13, 17:39
        wersja w tonacji niebieskiej
        jest bardzo ok, chętnie kupiłabym i drugą, ale nie moja kolorystyka
        • anika772 Żółta tuba 30.08.13, 22:05
          W życiu bym nie kupiła czegoś w takim kolorze (nieszczególnie wyglądam w żółtym), ale potrzebowałam czegoś odblaskowego na rower, no i ta przyjazna cena do tego. Rowerowe testy zdała celująco, polecam!
          • kk345 Re: Żółta tuba 30.08.13, 22:12
            > potrzebowałam czegoś odblaskowego na rower,

hehehe, dziesięć punktów za zachęcajacą recenzję:D
          • urkye Re: Żółta tuba 02.09.13, 10:37
            Dzięki za recenzję :) Dobrze, że kolor zdał egzamin na rowerze :P Fakt, jest z tych mocniejszych;))
      • urkye Re: skubiki, tuby i kopertówki 02.09.13, 10:36
        Dzięki za recenzję, cieszymy się, że jesteś zadowolona z większości zakupów :)

Kolekcja jesienna będzie w kolorach raczej typowych dla tej pory roku, ale może coś mocniejszego też się trafi w kolejnych modelach;)
        • boziaj Re: skubiki, tuby i kopertówki 02.09.13, 13:49
          > Kolekcja jesienna będzie w kolorach raczej typowych dla tej pory roku
          jezeli myślimy o tym samy to szkoda :(
          • urkye Re: skubiki, tuby i kopertówki 09.09.13, 11:10
            Jesienne kolory są już pokazane na stronie sklepowej - generalnie przeważają przydymione, jak to na jesień;) Ale jest też kilka nasyconych, głównie w przypadku Kopertówek :)
            • amused.to.death Re: skubiki, tuby i kopertówki 09.09.13, 12:29
              zamówiłam kieskę i czekam teraz z niecierpliwością.
              Wprawdzie wolałabym czarną, bo ten grafitowy na moim monitorze na grafitowy nie wygląda absolutnie, ale zobaczymy:)
              • urkye Re: skubiki, tuby i kopertówki 10.09.13, 09:54
                Grafitowy jest imho bardzo fajny, prawie czarny, ale nie tak dosłowny, jak czarny :)
                Mam nadzieję, że będziesz zadowolona :)
    • amused.to.death Ula, pytanie 02.09.13, 12:53
      Kieska 3/4 w monochromie
      - czarna w której ty jesteś na zdjeciach sklepowych - jaki tam rozmiar nosisz?

I na jaki adres mailowy można teraz do Ciebie pisać? :)
      • urkye Re: Ula, pytanie 02.09.13, 22:06
        amused.to.death napisała:

> Kieska 3/4 w monochromie
        > - czarna w której ty jesteś na zdjeciach sklepowych - jaki tam rozmiar nosisz?

36oo/ooo, standardowy :)

A maile - gazetowy albo sklepowe, jak zawsze:)
        • amused.to.death Re: Ula, pytanie 02.09.13, 22:27
          czyli 36o/oo mogłoby być za małe? W biuście wychodzi mi obecnie 95-96cm...
          Strasznie mi się ona podoba, a że właśnie tracę swojej jojo to myślałam, że da radę, bo kiedyś wchodziłam w dzianinowe bluzki w twoim rozmiarze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka