Dodaj do ulubionych

staniki brytyjskie

30.06.13, 21:45
Naczytalam sie Waszych opinii o tych stanikach i chciałabym zakupić - czy mozecie mi doradzic jakich konkretnych firm szukac - niestety w gre wchodzi allegro, sklepy internetowe - wiec musze znac firmy by szukac.

no i rozmiar - z polskich nosze 70G z tego co widzialam w jakiejs tabelce wypada to na 32F
w biuscie 96cm,pod 74cm.
Dzieki za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • belly2x Re: staniki brytyjskie 01.07.13, 10:09
      Jeśli chodzi o "brytyjczyki" ja najbardziej sobię chwalę Freyę, Fantasie i Panache (tylko Cleo)...cenę mają stosunkowo przystępną i adekwatną do jakości.
      W kwestii rozmiaru to przy aktualnych wymiarach 71cm/96 cm w polskiej rozmiarówce (Dalia) noszę 65I ( lubię "czuć" obwód) natomiast w brytyjczykach wybieram 28GG...takie rozmiary wybrałyśmy z brafitterką po ponad 2 godzinnym "maratonie przymiarkowym".
      • roza_am Re: staniki brytyjskie 01.07.13, 12:42
        > natomiast w brytyjczykach wybieram 28GG

28 to dość spore zaniżenie obwodu. One-st aż takiego nie polecam, zwłaszcza, że ma pod biustem te kilka cm więcej.
      • kasienka.body Re: staniki brytyjskie 01.07.13, 12:45
        przy aktualnych wymiarach 71cm/96 cm w polskiej rozmiarów
        > ce (Dalia) noszę 65I ( lubię "czuć" obwód) natomiast w brytyjczykach wybieram 2
        > 8GG...t

Bardzo duże zaniżenie IMO i dla większości kobiet raczej byłoby za ciasno.
        Na 74 cm autorki spokojnie polecam 70FF, jeśli jakiś wybitny rozciągliwiec to 65G.
        Zwłaszcza Panache Cleo są ścisłe, więc nie należy ich zbyt mocno zaniżać.

-----------------------------------
        Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY.
        www.body.sklep.pl
        kontakt@body.sklep.pl
    • maith Re: staniki brytyjskie 01.07.13, 11:33
      1) Staniki - Zastanów się jeszcze, jakie masz potrzeby. Czy zdarza się, że fiszbiny szczypią Cię w pachy (jeśli tak, to odpada Panache i Cleo).
      Czy potrzebujesz szerokiego czy wąskiego mostka?
      Czy szczególnie zależy Ci na wyglądzie czy na wygodzie?
      I skąd pomysł, żeby wypróbować akurat brytyjczyki? Czegoś Ci brakuje w dotychczasowych stanikach? Jeśli tak, to czego?

2) Zakupy przez Internet - W takim razie po pierwsze pamiętaj, że jeśli kupujesz stanik od firmy, masz prawo go odesłać, jeśli z dowolnych przyczyn Ci nie przypasuje i korzystaj z tej możliwości, bo nie ma nic gorszego niż kupić stanik i od razu odłożyć go do szuflady, a potem nie mieć za co kupić pasującego.
      Dotyczy to sytuacji, kiedy kupujesz rzecz w sklepie internetowym, od firmy, także działającej za pośrednictwem Allegro, o ile korzystasz z opcji "kup teraz". Zgodnie z polskim prawem masz 10 dni (od otrzymania przesyłki) na decyzję. Stanik oczywiście musi być tylko zmierzony, jak w sklepie, nie może być używany.
      Także wielu sprzedawców na ebay.co.uk zapewnia możliwość zwrotu, bo nowe staniki tam też generalnie sprzedają sklepy. Warto zwracać na to uwagę.
      • roza_am Re: staniki brytyjskie 01.07.13, 12:40
        Czy zdarza się, że fisz
        > biny szczypią Cię w pachy (jeśli tak, to odpada Panache i Cleo).

Niekoniecznie odpada. Mówimy tu o środku tabelki, gdzie nie ma mowy o wielgachnych fiszbinach (no, chyba, że w Tango i Arizie, ale to wyjątki, reszta jest raczej spoko).

Co do określania potrzeb, to imho istotniejsze jest określenie kroju stanika (balkonetka, half-cup, plunge), materiału i innych pożądanych cech. Może być na przykładach z polskich marek (np. krój taki jak modelu X, ale bez wypukłych wzorów na miseczce).
      • one-st Re: staniki brytyjskie 02.07.13, 10:28
        maith napisała:

> 1) Staniki - Zastanów się jeszcze, jakie masz potrzeby. Czy zdarza się, że fisz
        > biny szczypią Cię w pachy (jeśli tak, to odpada Panache i Cleo).
        > Czy potrzebujesz szerokiego czy wąskiego mostka?
        > Czy szczególnie zależy Ci na wyglądzie czy na wygodzie?
        > I skąd pomysł, żeby wypróbować akurat brytyjczyki? Czegoś Ci brakuje w dotychcz
        > asowych stanikach? Jeśli tak, to czego?
        >
        Dziekuje za podpowiedzi:)
        Fiszbiny raczej mnie nie szczypia - nie kojarze nic takiego.
        Mostek chyba wysoki? wole jak piersi sa rozdzielone a nie zblizone do siebie.
        Wyglad i wygoda sa wazne - wyglad w sensie jak wyglasdaja w staniku piersi i wyglad stanika tez ma znaczenie:)
        Obwod lubie czuc bez przesady.
        A skad brytyjczyki? z zachwytow na tym forum - chcialam sprobowac. Dziewczyny pisza, ze duzo mniej sie z zuzywaja. Mam np. Gaie i faktycznie obwodowo dosc szybko robi sie luzna, material (byc moze akurat tego modelu co mam) nie jest taki sam jak np. AVA ktora b. lubie.
        mam tez Kris line - niestety ciut za maly - ale jakosc swietna.

Z Avy nosze 70G, modele koniecznie usztywniane, bo nie lubie jak przeswituja mi brodawki.
        Lubie wysokie zabudowanie - nie wiem jak sie taki model nazywa - chyba full cup?
        • dorotaifilip Re: staniki brytyjskie 02.07.13, 11:12
          Ja z innych okolic rozmiarowych ale może Ci to pomoże...
          Ava - 80G w porywach do 80H
          Freya - miekkie/normalnomiskowe 34GG , Freya Deco (dużomiskowa) - 34G.
          Jak lubisz zabudowane to może balkonetki będa Ci pasować?
    • nicol.lublin Re: staniki brytyjskie 02.07.13, 21:26
      polecam panache

jesli się zdecydujesz to koniecznie kup na e-bay

przykładowo:
      www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=32f+panache&_sacat=0&_odkw=32f&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
      • kk345 Re: staniki brytyjskie 02.07.13, 23:20
        > jesli się zdecydujesz to koniecznie kup na e-bay

???
    • bdjp Re: staniki brytyjskie 15.07.13, 01:09
      Polecam sklep internetowy Bravissimo, a w nim np. Alana czy Tango. Wybór ogromny i wygodne zakupy, ceny przystępne, można trafić wyprzedaże. Ja przy ok. 90/120 nosze 36HH w Tango (Panache).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka