Dodaj do ulubionych

Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd?

01.07.13, 12:54
Witam, potrzebowałabym karmnik w rozmiarze około 95M. Mam termin porodu na wrzesień, teraz noszę Olimpię Dalii w rozmiarze 85K ale rżnie mnie pod biustem już od dawna (kiedyś tu o tym pisałam) od mostka odstają fiszbiny na jakieś 3 cm może, teraz w dalszym ciągu tak jest a biust czuję że mi się nie mieści, brodawki są ściśnięte, nie chcę mieć problemów przy karmieniu. Jedna babeczka w sklepie mi poradziła że karmnik i tak mi nie zda egzaminu bo to duży biust i nie będzie podniesiony, że lepiej żebym sobie kupiła taki topik zwykły, ale ja nie chcę, mam jeden, sztuczne toto a i tak rozmiarów nie ma, odbija mi się harmonijka pod biustem, zaparzone, nie raz odpwrzenia się zdarzały, dzięki.
Na prawdę jakbym miała kasę to bym poszła na zmniejszenie biustu chirurgicznie już po wszystkim :/

Gdzie mogę szukać takiego biustonosza? Bez fiszbin najlepiej.
Obserwuj wątek
    • margo13ak Re: Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd? 01.07.13, 14:56
      Jeśli chodzi o karmniki gotowe - chyba tylko eBay lub Melissa. Tak na szybko:
      www.ebay.co.uk/itm/Flowery-soft-nursing-bra-Kalyna-underwire-best-price-all-sizes-check-it-/140910423940
      www.ebay.co.uk/itm/The-best-organic-cotton-maternity-bra-eco-dots-best-price-all-sizes-check-it-/140910421299
      Niestety, nie znam firmy :( ale sprzedawca akceptuje zwroty i wymiany, wysyła do Polski i ogólnie pewnie może doradzić rozmiar.

Melissa robi duże karmniki, nie mam z nimi zbyt dobrych doświadczeń (za długie odstające na mostku fiszbiny), ale wielu dziewczynom odpowiada - trzeba pytać o rozmiar, lub przeróbkę na karmnik, w regularnej sprzedaży karmników w tym rozmiarze nie ma, ale kiedyś przerabiali:
      www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/?kolekcja=biustonosze-maxi&idrozm=98&rozm=95K
      W ogóle wydaje mi się, że przeróbka może być najlepszą opcją, i np. z eBay:
      www.ebay.co.uk/itm/New-Elomi-by-Fantasie-Caitlyn-Side-Support-Bra-8030-Rouge-VARIOUS-SIZES-/190842190573?pt=UK_Women_s_Lingerie&var=&hash=item2c6f14baed
      www.ebay.co.uk/itm/Elila-Jacquard-Cushioned-Strap-Softcup-Bra-1305-Beige-/380392089181?pt=US_CSA_WC_Intimates&var=&hash=item589122a65d
      czy swojskie Allegro:
      allegro.pl/curvy-kate-gia-seafoam-balkonetka-90k-40k-nowosc-i3305369092.html
      allegro.pl/50-biustonosz-panache-ariza-purple-40jj-90jj-i3308131149.html
      allegro.pl/50-biustonosz-panache-ariza-teal-40jj-90jj-i3308256795.html
      Ewentualnie miękkie, to chyba tylko Royce, nie są piękne, ale skuteczne - trzyma i jest wygodnie, na szybko znalazłam na eBay (do dogadania ze sprzedawcą, niestety, ale ma ich kilka):
      www.ebay.co.uk/itm/Royce-Sadie-nursing-bra-white-with-silver-thread-size-40K-washed-but-not-worn-/300926651783?pt=UK_Women_s_Lingerie&hash=item4610a04d87
      da się je gdzieś kupić poza tym, np. w Bravissimo. Ale na Twoim miejscu bym przerabiała sama - dopasowałabym wygodny model i wszywała zapięcie do miseczek - jak karmiłam (cztery lata temu, to rozmiarowo pustynia była w większych miskach, takie 30KK/L to mogłam sobie narysować, a nie kupić), to przerabiałam sama, jedyny pasujący gotowy karmik to było Royce Jasmine 32L, brzydki, ale cóż było robić...

• kfiatuszkowa Re: Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd? 02.07.13, 11:10
        Nigdy nie kupowałam na ebayu, czy możecie mi pomóc, wyjaśnić, doradzić? Kupiłabym ten któy zalinkowała Magro www.ebay.co.uk/itm/Royce-Sadie-nursing-bra-white-with-silver-thread-size-40K-washed-but-not-worn-/300926651783?pt=UK_Women_s_Lingerie&hash=item4610a04d87 :) Ale kompletnie nie wiem co robić, jak to działa?
        • margo13ak Re: Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd? 02.07.13, 21:20
          To działa podobnie, jak nasze Allegro. Jeżeli nie masz konta na eBay i nie władasz za dobrze angielskim, najprościej byłoby poprosić jakąś forumkę z UK o zakup i przesyłkę - ten sprzedawca to akurat osoba prywatna i możliwe, że nie wysyła do Polski (trzeba byłoby się zapytać, po angielsku, oczywiście - no i liczyć się z odmową, ale do tego też trzeba mieć konto). Założenie konta jest proste, do płatności potrzebny jest najczęściej PayPal (kolejne konto). Były takie wątki na Offtopach, może zapytaj, czy znajdzie się dobra dusza...
          A, i nie licz na niewiadomojakie podtrzymanie, o ile dobrze kojarzę ten model nie należy do super-kształtujących... ale jest bezfiszbinowy, i nawet, jeśli nie do chodzenia, to do spania powinien się nadać - choć ja jestem mało zorientowana, nie miałam do czynienia z Twoją częścią tabelki rozmiarowej.
          • kfiatuszkowa No to prośba :) 03.07.13, 21:42
            Nie chciałabym zakładać niepotrzebnego wątku, gdzie mam zapytać o ten zakup tego biustonosza? :D

Jeśli mogę tu tutaj napiszę, bardzo proszę jeśli któraś ma konto na ebayu i mogłaby za mnie zapytać czy kobieta wysłałaby ten biustonosz do PL to będę dźwięczna niezmiernie, wszystkie koszty zwrócę. Jak coś to kontakt na gazetową. Dzięki z góry :)
            • margo13ak Re: No to prośba :) 04.07.13, 14:58
              Może lepiej napisz na Offtopach - do wątku oo karmnikach wiele forumek w ogóle nie zajrzy...
              Ja nie bardzo się nadaję do pomocy, mój angielski jest skandaliczny ;(
              A najprościej będzie przekonać kogoś z UK, mało sprzedawców prywatnych zgadza się wysyłać do Polski :(
              • kfiatuszkowa Re: No to prośba :) 04.07.13, 20:41
                A gdzie są te Offtopy? :D
                • margo13ak Re: No to prośba :) 04.07.13, 22:58
                  O, masz... przepraszam, to już lobbowy slang ;-)
                  Miałam na myśli nasze offtopowe forum okołolobbowe:

forum.gazeta.pl/forum/f,86228,STANIKOWE_OFFTOPY.html
                  Widziałam tam już kilka wątków typu: "Pomoc forumki z UK potrzebna" ;-)
    • anka-ania Re: Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd? 01.07.13, 15:12
      Ewa Michalak: www.ewa-michalak.pl/pol_m_Karmnik-154.html
      Tylko tutaj musisz wyliczyć rozmiar wg jej kalkulatora: www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html

Możesz też sama przerabiać biustonosze na karmniki: stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html

Poza tym wiele sklepów stacjonarnych oferuje taką przeróbkę.
    • roza_am Re: Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd? 03.07.13, 15:16
      Widzę, że elomi ma jakieś karmniki. Tylko one straszą ceną, no i ktoś bardziej fachowy musiałby podpowiedzieć w jaki rozmiar celować.

Jeszcze mi przychodzi do głowy przyjrzenie się Krisom. Tylko u nich chyba wszystkie karmniki są na fiszbinach.
      • fasola_a Re: Karmnik w duuuużym rozmiarze- skąd? 11.07.13, 14:08
        kfiatuszkowa w jednym sklepie internetowym znalazłam przecenione biustonosze Panache do karmienia rozmiar 90GG/H/HH, może któryś będzie dobry
        www.karoline.pl/product-pol-3256-Biustonosz-Panache-SOPHIE-Nursing-Bra-5821.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka